Partea III. Noi surprize ale Sistemului pentru ”kgb-istii nekgb-isti”

Partea a III-a

kgbAm câștigat – așa cum am spus în Partea I și a II-a – cauza privind cererea de constatare a faptului cu valoare juridică privind necolaborarea mea vreodată și sub nicio formă cu KGB-uri sovietice și comuniste și includerea calomnioasă a numelui meu într-o falsă listă făcută de unii pe care noi îi bănuim cine sunt, pretinzând că au ”mâini curate”, dar pe care statul nu i-a putut identifica prin mijloacele sale. Asemenea liste unii le fac si le propagă în continuare, de aceea vom discuta cu ei în intanță. Sunt dintre cei care ne spun că nu contează cine ești, ci ce poți tu proba…

Dar vroiam să vorbesc despre un alt lucru surprinzător. Sper că știu toți ce înseamnă ”Still Watching You” pe caricatura KGB postată la aceste articole – ”Încă cu ochii pe tine”. Astfel, în timp ce îmi eu îmi pierdeam timpul cu aceste cauze istovitoare (de parcă nu aș avea cu ce mă ocupa!) prin instanțe, mă pomenesc INVITATĂ LA PROCURATURA GENERALĂ, CA SĂ FIU ANUNȚATĂ CĂ CINEVA (mi s-a spus cine, dar nu merită să îi zic numele, că e pionul Sistemului Împăratului verde) A CERUT SĂ MI SE INTENTEZE DOSAR PENAL, PENTRU CĂ – SĂ AUZI ȘI SĂ NU CREZI! – AM FĂCUT PUBLICE DOUĂ RĂSPUNSURI DE LA SIS CU ÎNSEMNUL „SECRET„. Procurorul, care s-a condus în investigare și pregătirea răspunsului de cauzele examinate la CEDO, a dat refuz, bazat pe precedentul ”Guja versus R.Moldova”, cu scoaterea documentelor secrete de către un angajat al Procuraturii, ce semnase și niște angajamente. Reproducem mai jos acest răspuns în versiune scanată și word.

Fiind deputat, care beneficiam de imunitate, am făcut publice aceste răspunsuri încă în perioada mandatului, de la microfonul Legislativului. Fapt confirmat și de copiile de pe stenogramele Legislativului, autentificate de conducerea acestuia, stenograme accesibile interesului public, fiind plasate pe site-ul oficial al Parlamentului. Adică, formulând o concluzie – pentru că ”cererea” pare să fi venit, repet, de prin ”zona politică verde” – ORICINE TE POATE MURDĂRI ȘI TE POATE FACE ȘI KGB-ISTĂ, DAR TU NU AI DREPTUL SĂ TE APERI PUBLIC, INVOCÂND RĂSPUNSURI OFICIALE DATE DEPUTATULUI, CARE ÎL PRIVESC PERSONAL, PENTRU CĂ ASTA ESTE DEJA – FIȚI ATENT! – SECRET DE STAT!!! ASTA da ”țară”! Ăsta da, ”stat”! Asta da – ”democrație” și ”transparență”!

Am arătat în articolul precedent, în Ordonanța Procuraturii Generale că aceasta, după ce spune ”potrivit răspunsurilor SIS, nu au fost stabilite dosare sau alte materiale documentare care să aibă vreo legătură cu cet.Vitalia Pavlicenco, fapt ce denotă caracterul neveridic al mesajului postat pe Internet”, reproduce și ce spun cei citați:

”Fiind audiat, cet. Ghenadie Vaculovschi a reconfirmat cele stabilite şi a declarat că a primit „lista Şandrovschi” prin intermediul poştei electronice, adresa căreia nu o ţine minte. Pe cet.Constantin Codreanu îl cunoaşte de pe reţeaua de socializare Facebook, iar prima discuţie pe viu a avut-o cu acesta în vara anului 2013, când a fost citat ca martor pe acţiunea cet. Pavlicenco V. împotriva lui Şelin V.”

”Cet. Constantin Codreanu a comunicat că a primit „lista Şandrovschi” pe 17 noiembrie 2011, de la un expeditor necunoscut. Ştiind deja de existenţa acestei liste, postate pe Internet în 2006, a decis să o republice în speranţa readucerii în discuţie a problemei necesităţii adoptării unei legi a lustraţiei în Republica Moldova, lucru care i-a reuşit parţial. La fel cet.C.Codreanu a relatat că cet.Gh.Vaculovschi i-a comunicat că în perioada când era consilier în Parlament, a difuzat „lista Şandrovschi” pe care a primit-o pe e-mail, pentru a atenţiona unioniştii cu privire la statutul de colaborator al KGB al doamnei Vitalia Pavlicenco.”

Analizând materialele administrate pe caz, ajung la concluzia despre imposibilitatea identificării persoanelor care au postat iniţial „lista Şandrovschi”, organele operative de investigaţie efectuând toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea circumstanţelor cauzei în vederea stabilirii adevărului.

Am meditat și analizat când exact a apărut această ”listă Șandrovschi”, prin care s-a mizat să fie murdăriți intelectualii noștri, mai ales adevărații proromâni – mai curajoși sau mai puțin curajoși. Și am înțeles foarte clar motivarea – prima dată lista a fost difuzată de Ghenadie vaculovschi, consilierul Fracțiunii PPCD, conduse de Vlad Cubreacov, în noiembrie 2006, după ce grupul național-liberal a fost eliminat din ”Alianța ”Moldova Noastră”, pentru inițiativele legislative legat de limba română, de Memorandumul din 1996-97 și Acordul din 1992 privind Transnistria. Atunci a fost întocmită și difuzată lista. Îmi amintesc, ”se promitea și partea a doua”, pe care nu am mai primit-o sau văzut-o. Peste câteva săptămâni a avut loc și congresul de constituire (în a treia formulă) a PNL, unde am fost aleasă președinte de partid.

A doua oară, lista a fost plasată de Constantin Codreanu, pe blogul său și a apărut pe Facebook. Asta a fost câteva zile înainte de congresul al III-lea, unionist, al PNL, unde am fost realeasă, prin vot secret, în unanimitate, în funcția de președinte, dar, cel mai important, e că am adoptata atunci la congres, Statutul unionist al PNL, care a cunoscut calvarul de a nu fi înregistrat de către Ministerul Justiției, decât după ce ne-am judecat un an, cu implicarea poziției Curții Constituționale, sesizate de ministrul justiției. Tot atunci, parcă printr-un plan concertat, a apărut corespondentul TVR 1, care imediat mi-a solicitat să spun ce cred despre această listă, reportaj arătat pe întreaga Românie. Ca să fiu murdărită pe toată România. Sunt foarte curioasă de ce acum TVR 1 nu este interesată să mai ia un interviu…

Am încercat atunci să aflu cine se interesează de la București și de ce nu dau câteva secunde mai mult, dar s-a instalat un zid…

Nu mai amintesc și câtă murdărie a fost turnată în capul meu și al lui Dabija, care candida pentru Parlamentul României, acum mai mulți ani, în cadrul unui atac foarte consolidat – din partea comuniștilor, din partea PPCD-iștilor, din partea PL-iștilor, din partea sprijinitorilor lui Eugen Tomac, de pe ambele maluri ale Prutului. După ceea ce a fost ulterior, în 2006 și în 2011, am obținut și mai ferma convingere că Sistemul antiunionist lucrează, din păcate, pe ambele maluri ale Prutului, unde s-au strecurat peste tot rămășițele kominterniste, ca să nu spun mai mult, care vor să folosească mesajul unionist numai în scopuri electorale. Sper ca nu toți să fie așa.

Acum mi-au rămas două procese de judecată – contra lui Viktor Șelin, care m-a calomniat ca și KGB-istă și fascistă pe canalul 2 Plus, cu o zi înainte de Marșul unionist de la 16 septembrie 2012. Și un proces la CEDO împotriva lui Voronin, care m-a ponegrit la NIT, făcându-mă KGB-istă și spunând minciuna că România ar fi pompat în mine bani, ceea ce nu este adevărat, pentru că eu nu am luat din România niciun leu pentru niciun fel de scopuri.

Șelin, care umblă prin instanță cu falsuri culese de pe Internet, în timp ce eu depun acte ale instituțiilor oficiale ale ACESTUI STAT, AȘA CUM ESTE EL, ADUS LA STAREA DE AMĂRÂT DE CĂTRE HOȚII DE LUX, pentru că eu aici m-am născut și în acest stat locuiesc. Unde, de ani buni, am avut și mai am un chin cu umblatul prin judecăți contra Statului, de fapt – contra Sistemului antiromânesc. Și învinuindu-mă pe mine, Șelin, de distrugerea acestui stat, iată că eu depun la dosar acte oficiale, decizii ale instanțelor naționale de judecată, pe care el nu le recunoaște, nefiind clar care e statul lui și în care instituții crede el. (Apropo, fără nicio aluzie, menționez că am cetățenia română din 1992, că mai devreme nu s-a putut, și nu am buletin de identitate cu viză de reședință în România.)

Și aici am o remarcă dureroasă legat de acești satrapi morali și politici, care acționează contra românilor. Tații și bunicii multor rusolingvi, și nu doar, i-au distrus pe tații și bunicii noștri, trimițându-i în Siberia, marginalizându-i, băgându-i în gropi cu var, în temnițe și în spitale de psihiatrie, băgându-i la pușcării sau omorându-i, pur și simplu. Scoțându-i pe necarosabil, pentru că ”nu prezentau garanții de loialitate față de Sistem”. Basarabenii au fost mereu persecutați, manifestându-se încredere în alogeni și cei născuți peste Nistru. Așa a fost și cu mama mea, care a învățat la o Școală normală de la Iași, dar care a fost director de școală pe la vârsta de 20-22 de ani, în Grinăuți, Bălți, Agafia Vangheli, care l-a învățat și pe scriitorul pentru copii Spiridon Vangheli. Ea mai era să fie scoasă din învățământ pentru că spunea ”popor”, și nu ”norod”. Eram mică și îmi amintesc noaptea în care mama a avut acces de inimă.

Eu mi-am pierdut tatăl, decapitat și mutilat, în condiții misterioase, la Gara mică din Bălți. El venea de la Chișinău, fiind numit director la școala din sat după ce mama mea a devenit gravidă cu mine, al doilea copil. Mai târziu, un vânzător de la un bufetul gării i-a povestit bunicului patern și mamei cum a fost târât tatăl meu în niște ruine, de niște bandiți foști recidiviști, puși în libertate după amnistierea ce a urmat decesului lui Stalin, bandiți care l-au decapitat. Eu m-am născut patru luni mai târziu.

Eu mi-am pierdut bunicul patern, ucis de KGB, precum au spus oamenii din sat, luat de ruși cu puțin înainte de a împlini 50 de ani, în armata sovietică și omorât de securitate pentru că a fost pârât de niște ticăloși că le zicea ”ne-a luat Antihristul”, având Biblia subțioară…

Am trăit cu toții aceste lucruri. Eu le cunosc pe pielea mea, cu bunic ucis, cu tată ucis și cu mamă ucisă de regimul sovietic și comunist, prin malpraxis ”practicat” de un medic bețivan, ajuns deputat și încă decorat cu înaltă distincție a Statului Român.

Dar spuneam de Șelin. După ce părinții și bunicii lor i-au omorât pe tații și bunicii noștri, acum ei ne ucid pe noi – moral, politic, psihologic, mediatic … Acum tot fiii lor ne fac pe noi kgb-iști. Tocmai de aceea am mers până la capăt contra unor asemenea indivizi străini neamului nostru, dar agreați de Sistemul antinațional.

Am făcut-o și pentru că, precum am menționat și în ședința de judecată, eticheta de colaborator al KGB este defăimătoare, deoarece se aduc învinuri false de apartenenţă la o instituţie (KGB) ce a comis represiuni în masă, crime grave împotriva umanităţii, inclusiv împotriva poporului român, precum și contra părinţilor mei, fapt pentru care regimul totalitar comunist din RSSM a fost condamnat, în repetate rînduri, de către Parlamentul RM, prin Legea nr.1225, din 08.12.1992, Hotărîrea Parlamentului nr.1226, din 08.12.1992, şi Hotărîrea Parlamentului nr.191, din 12.08.2012.

Mai mult – prin Legea nr.1225, din 08.12.1992, privind reabilitarea victimelor represiunilor politice, a constatat că, în perioada regimului totalitar, organele de stat administrative, judiciare şi extrajudiciare (VCK, GPU – OGPU, NKVD, MGB, KGB, Procuraturile şi colegiile lor – “dvoiki”, “troiki” “consfătuirile speciale” și alte organe cu funcţii analoge) au încălcat grav drepturile şi libertăţile cetăţenilor. De aceea Parlamentul a condamnat în mod hotărît represiunile politice săvîrşite de către organele de stat administrative, judiciare şi extrajudiciare în perioada regimului totalitar şi încălcarea gravă de către aceste organe a normelor de drept şi morale, iar prin Hotîrîrea Parlamentului RM nr.191, din 12.07.2012, a fost condamnat regimul comunist totalitar din Republica Sovietica Socialistă Moldovenească, ce a comis, în perioada 07 noiembrie 1917 – 23 iunie 1990, crime împotriva umanităţii pe teritoriul actualei Republici Moldova.

Mai pot spune că, pe lângă procesele contra lui Șelin și Voronin, ”mi-au mai rămas” toate procesele pe care le voi intenta celor ce mă vor calomnia în continuare (și eu știu cine face asta), fără să se informeze că am epuizat toate căile de atac în RM privind necolaborarea mea cu structurile de represiune sovietice și comuniste.

VA URMA

1 2Stimată doamnă,

Procuratura Generală a examinat adresarea cel .Moroi Andrian din 02.10.2013 în care acesta solicită verificarea legalităţii plasării pe blogul www.pavlicenco.md a scrisorii nr. 1)172439 din 19.10.2007, expediate de către fostul Director al SIS. Ursu Ion. pe numele deputatului în Parlamentul Rcpublicii Moldova. Pavlicenco Vitalia.

Circumstanţele invocate în petiţie, precum şi faptele constatate în procesul investigaţiilor efectuate, au fost apreciate din perspectiva dreptului fundamenta] al cetăţeanului la libertatea opiniei şi a experimării, consacrat în art.32 al Constituţiei Republicii Moldova şi în art.10 din Convenţia eurpeană pentru apărarea drepturilor omului.

În această privinţă, sunt relevante interpretările jurisprudenţiale ale Curţii europene a drepturilor omului in cauza ”Cuja lacob contra Moldovei” unde Curte a reiterat, că „la stabilirea proporţionalitâţii unei ingerinţe in libertatea de exprimare …in primul rând, trebuie de atras o deosebită atenţie interesului public pe care-l implică informaţia dezvăluită. Curtea reiterează că in ceea ce priveşte restrângerea dezbaterilor cu privire la chestiunile de interes public, marja prevăzută de articolul 10 § 2 este restrânsă (a se vedea, printre altele. Surek v. Turkey (no. I) [CC] nr 26682/95, § 6!. ECllR 1999-IV). Interesul pe care-l poate avea publicul intr-o anumită informaţie poate fi. câteodată, atât de puternic încât să depăşească chiar şi o obligaţie impusă, în mod legal, de a păstra confidenţialitatea (a se vedea Fressoz and Roire v France [CC], nr 29183/95. ECHR 1999-1: şi Radio Twist, A.S. v. Slovakia. nr. 62202/00. ECllR 2006-…). Al doilea factor relevant pentru acest exerciţiu de evaluare este autenticitatea informaţiei dezvăluite Autorităţile de stat competente pot să adopte măsuri cu scopul de a reacţiona corespunzător şi fără exces la acuzaţiile defăimătoare lipsite de teniei sau formulate cu rea-credinţă (a se vedea Castelis v. Spain. hotărâre din 23 aprilie 1992, Seria A nr. 236, § 46). Pe cealaltă parte a balanţei, Curtea trebuie să evalueze prejudiciul, dacă acesta există, suferii de către autoritatea publică in urma dezvăluirii in cauză şi să aprecieze dacă un astfel de prejudiciu prevalează faţă de interesul publicului ca informaţia să jie dezvăluită (a se vedea, mulatis mutandis, Hadjianasiassiou v. Creece, hotărâre din 16 decembrie 1992, Seria A nr. 252. § 45; şi Stoll v Switzerland) în legătură cu aceasta, subiectul dezvăluirii şi natura autorităţii administrative in cauză ar putea ji relevante. Motivul din spatele acţiunilor angajatului care dezvăluie informaţia este un alt factor determinant pentru a decide dacă o anumită dezvăluire ar trebui protejată sau nu. Spre exemplu, o acţiune motivată de o acuzaţie personală sau de un antagonism personal sau de aşteptarea unui avantaj personal, inclusiv un câştig pecuniar, nu ar justifica un nivel deosebit de înalt de protecţie Este important de stabilit faptul că. atunci când a făcut dezvăluirea, persoana a acţionat cu bună-credinţă şi cu convingerea că informaţia era adevărată; că dezvăluirea acesteia a fost in interes public şi că lui sau ei nu i-au fost disponibile alte mijloace mai discrete de a remedia ilegalitatea. ”

Mai mult ca atît. s-a stabilit faptul că. dvs. aţi prezentat scrisoarea Serviciului de Informaţii şi Securitate nr. DT/2439 din 19 octombrie 2007 inclusiv în plenul Parlamentului Republicii Moldova in perioada in care exercitaţi mandatul dc deputat, iar în temeiul art.9 alin.(l) al Legii nr.39-Xlll din 07.04.1994 „Despre statutul deputatului în Parlament”, în acea perioadă beneficiaţi de imunitate parlamentară, scopul căreia este protejarea deputatului în Parlament împotriva urmăririlor judiciare şi garantarea libertăţii lui de gîndirc şi de acţiune.

Pornind de la premisele enunţate, Procuratura Generală constată lipsa temeiurilor de examinare a acţiunilor dvs. în ordinea procedurii prevăzute de art.274 din Codul de procedură penală.

Cu respect, Procuror în secţia conducere a urmăririi penale în organele centrale ale MAI şi SV
a Procuraturii Generale

Dumitru Obadă

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
  1. =Blocul Unionist=Sfatul Re-Unirii Ţării 2014=

    RAZBOI CIVIL
    SI INTERVENTIA MILITARA TERORISTA PUTINISTA
    IN UCRAINA VECINA:
    –––––––––––––––—————————————–
    In aceasta conjunctura favorabila noua
    va reusi oare România sa-si recapete
    teritoriile sale istorice –
    Nordul Bucovinei si Basarabia istorica
    de la Hotin la Cetatea Alba, teritorii aflate inca
    sub ocupatia ucraineasca si ruseasca ?
    Populatia româneasca din acestev teritorii ocupate, va avea oare curajul
    sa ceara Re-Venirea la Normalitate in cadrul României Mari ?
    ———————————————————————————-
    O Scrisoare Deschisa Pro-Europeana
    Către:
    UNIUNEA INTERREGIONALĂ
    „COMUNITATEA ROMÂNEASCĂ DIN UCRAINA”
    – / UICRU /
    Domnului Dr. ION POPESCU,
    Preşedinte, deputat în Parlamentul Ucrainei

    http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/asociatii–ambasade/12022-scrisoare-deschis-uicru-cea-mai-reprezentativ-organizaie-a-romanilor-din-ucraina-trebuie-s-ii-pstreze-opiunea-de-integrarea-european-a-ucrainei.html

    semnatari:
    1.
    – Petru ŞCHIOPU,
    preşedinte al Societăţii Ecologice „IALPUG”,
    raionul Ismail, membru fondator UICRU
    2.
    – Nicolae MOŞU,
    preşedinte al Asociaţiei Naţional-Culturale
    „VALUL LUI TRAIAN” a Românilor
    din raionul Tatarbunar, membru fondator UICRU
    3.
    – Anatol POPESCU,
    preşedinte al Asociaţiei Naţional-Culturale „BASARABIA” a Românilor din regiunea Odesa,
    membru al Senatului UICRU din partea
    comunităţii româneşti din regiunea Odesa
    Ismail, 27.01.2014
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
    —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

    TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
    DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
    ==============================================

  2. Doamna Vitalia, antiunionistii actioneaza si din partea dreapta a Prutului. Acestea sunt adevaratii agenti rusi, care au postat acea lista, pentru a-i defaima pe adevaratii romani – Dabija, Mosanu, Matei si Dvs.

  3. Btavo, doc, dacă secretarul organizaţiei comsomooliste dabiJAVRA e patriot, dacă moşanu şi petrenco care a scris o disertaţie despfre ocuparea romînă a Basarabiei e patriot, dacă snegur spunea la politbiriou, că Frontul e o adunătură de derbedei e patriot, dacă vieru era străluminat de geniul lui lenin e patriot, dacă BACIUL MIEILOR KIRILICI gadîrcă, omul care i-afărmatcătuşelelui smirnove patriot atuncu cine eştu tu? O pată de ulei care nu gîndeşte? ,

  4. Da, mai eşti învîntat de Marei, plagiarotul din Mircea Dinescu

  5. Pt doc

    Stiu asta si se vede tot mai clar. Asta am inteles-o si eu dupa aceste zile, cind am postat serialul KGB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *