Cât o să îi mai tolereze legea și guvernanții pe antistataliștii-antieuropeni?

28 iunieCitim că ”Partidul Socialiştilor din RM” sfidează autorităţile statului şi cheamă la un miting în Comrat, în sprijinul unui referendumul ilegal. Ca să vezi, ”în opinia socialiştilor, plebiscitul  va fi primul semnal şi exemplu pentru autorităţile centrale privind modalitatea de consultare a cetăţenilor ţării înainte de adoptarea unor decizii cruciale ce ţin de vectorul de politică externă şi cel de dezvoltare economică a RM – specificat şi în Constituţie,art. 75, p.1: „Cele mai importante probleme ale societăţii şi ale statului sînt supuse referendumului”.

Dodon le promite găgăuzilor şi altor cetăţeni ai RM întreg sprijinul în apropierea de Uniunea Vamală şi Uniunea Euro-Asiatică (noi îi spunem ”uniune ruso-asiatică” – VP.) Dodon crede că ”Găgăuzia are menirea să devină locomotiva proceselor” care, în imaginația sa bolnavă trebuie să conducă la integrarea într-o nouă ”URSS” și raporturi strânse cu Rusia și CSI.

Citesc aceste ”idei” și mă tot întreb – cine este extremist în acest stat? Unioniștii, care vin în alegeri, așa cum au procedat național-liberalii în campania electorală din 2010, cu sloganul ”PNL propune Unirea cu România”, sau toată trena Kremlinului din falși comuniști, socialiști, social-democrați, ”patrioți-garbuzi”, ”partido-regionaliști găgăuzi”, ”moldo-uniți” și alte lucrături kaghebiste rusești? Toți ca unul – antiromâni, antieuropeni, antinaționali și nedemocrați, până la urmă? Toți – coloana a cincea a Moscovei.

Mai înțeleg să vii cu niște clipuri populiste prouniuni rusești, dacă ai destui bani, obținuți naiba știe de unde, și e alta să mergi la mitinguri ilegale anunțate de autorii de obiect al unui dosar penal intentat de Procuratură…

Acțiunile acestor mușuroaie și cuiburi de viespi antinaționale, ce promovează moldovenismul stalinist, se văd acum într-o formă și mai monstruoasă, antistatală (alo, cine sunt – de fapt – ”antistataliștii”?), în persoana celor – care mai de care – au sărit cu pietroaie împotriva unioniștilor pledând pentru unitatea națională statală românească, au atacat corp la corp poliția, prin acte de ultraj public, împiedicând manifestările pașnice ale celor reconfirmați și prin Curtea Constituțională ca desfășurând acțiuni respectând Constituția RM.

Și pentru că atunci nu au fost – demonstrativ – pedepsiți, pentru a fi aruncat cu pietre și cu ce mai vreți, pentru a fi atacat poliția, acum, iată, se readună ca muștele la ”ra… t lukum”, merg în Găgăuzia, dându-se peste cap să iasă măcar cumva Dodonică în față. Acel Dodon care, împreună cu Formuzal, tot purtau de grijă, PNL, cerând ca partidul să fie scos, practic, în afara legii.

Oare acești indivizi, veniți în politică pe spinarea iluziilor vândute de Voronin, nu știu că populația a votat forțele proeuropene (e altceva cum ele își onorează angajamentele electorale), și nu pentru dominația Rusiei în continuare?

Cât privește unioniștii, noi tocmai că ranforsăm și accelerăm realizarea obiectivului proeuropean, afirmând corect și evident că Unirea cu România e cea mai scurtă cale de integrare în NATO și UE.

Să vedem, reiterez – voi, cei care i-ați tot folosit pe Dodon și Formuzal, pe alții ca ei, în calculele voastre politice – acum ce mai spuneți?

Sunteți cu lighioanele politice n’inunate ori sunteți cu legea? Arătați, chiar dacă vă temeți de propria umbră și de trecutul dubios? Ca și de prezentul recent…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

13 Comments

Add a Comment
 1. DICTATORILOR!

  ,,Populatia rusolingva
  Nu respect-a noastra limba,
  Iubesc aici sa traiasca,
  Moldovenii sa-i huleasca.

  Plaiul — lasat de stramosi
  Vor „sa-ncalte in galosi”;
  Rusofonii din pelinci
  Bine mai traiesc aici,

  Dar sa stie limba:Be!!
  Au a,lor sfinta, ruseasca,
  Care vor sa ne-o impuie,
  Parc-ar fi a mumei noastre…

  Nu, uitati!
  Aici Moldova-i,
  Nu Rusia voastra mare,
  Limba mea are valoare,

  Legea ei inca nu-i moarta,
  N-a scos-o nimeni pe poarta,
  Trebuie s-o invata-ti,
  „Noduri” multe nu-i cata-ti.

  Dodon „umbla pe urlati”,
  Cautindu-si mereu „frati”,
  Dar degeaba-si bate gura:
  LIMBA ,,romana” e UNA!

 2. De la tata,
  Fiecare familie din Basarabia a fost persecutata de rusi, fiecare familie a avut o istorie groaznica pe care unii si-o imagineaza doar…. dar, pe găgăuzi şi bulgari, sovieticii îi lăsau, iar pe bărbaţii moldoveni îi luau, în timp ce soţiile acestora plângeau.
  Probabil, aceasta a fost o răzbunare pentru faptul că Basarabia a vrut Unirea …

 3. Dna Pavlicencu,

  Sunteti un om cu suflet mare, neinfricat, curajos, un mare, mare patriot!
  Rari se nasc asemenea oameni de stat!
  Pentru ca sunteti un bun roman, as dori sa conduceti cu acelasi devotament si mindrie patriotica Romania Mare… in anii ce vin.

 4. Daca SUA, UE si alte tari importante din lume NU VOR INTERVENI, rusia va captura toata Republica Moldova pana la Prut. Romania nu va putea iesi invingatoare mai ales ca aproape jumatate din oameni vor cu uniunea vamala.

 5. Acest poet gross e cam incărturar. Dacă toţi unioniştii sunt aşa – unirea se amînă.

 6. PUNTRU TOADRE, aGRAMATUL. ,,,depistá vb., ind. prez. 1 sg. depistéz, 3 sg. și pl. depisteáză (Din DEX). Colo nu afli cuv. DEPIST. Decît dor DEPISTA MĂ-SII, o expresie purROMică……….ACÉST, ACEASTĂ, acești, aceste, adj. pron. dem. (antepus) 1. (Arată că ființa, lucrul etc. desemnate de substantivul pe care îl determină se află aproape, în spațiu sau timp, de vorbitor) Acest deal. Această casă. 2. (În legătură cu substantive care arată momentul, răstimpul, epoca în care se petrece o acțiune) Care este în curs; curent, prezent (sau dintr-un viitor apropiat). Anul acesta. [Gen.- dat. sg.: acestui, acestei, gen.-dat. pl.: acestor] — Lat. *ecce-istu, ecce-ista. ……
  DIN PRESĂ: De ce nu s-a inițiat nicio cauză penală pe numele celor care au sprijinit și sprijină lichidarea statului moldovenesc, de ce nici până acum autoritățile moldovene nu l-au declarat pe Băsescu persona non grata pentru declarațiile sale, că el nici măcar să nu poată pune piciorul pe teritoriul Republicii Moldova. În schimb, cei care pledează pentru păstrarea Republicii Moldova, sunt urmăriți penal în această țară”, se întreabă găgăuţii. Şi au dreptate. Ţineţi minte, cum snegur a pierdut Transnistria? Populaţie de colo era ameninţată, că va fi supusă unui examen în ce priveşte cunoaşterea limbii, fără a ţinea cont de vîrstă, deci şi pensionarii? Îineţi minte. Acum vom pierde Transnistria din cauza UNIRII, care nu va avea loc niciodată. La ce bun se face huială, daă PREMIZELE-s zero? Ca să pierdem mica Turcie formată de snegur? Mica Bulgarie a lui Lucinski? Republica Rusă Bălţi? Repuiblica Ţigănească Soroca? Republica Ucraineană Edineţ? …Toatea aestea după ce am pierdut Sudul şi Nordul ţării aflat sub copita Ucraineană. După ce o jumătatea de ţară se află în ROMia…Nu există un popor mai întunecat ca moldovenii. Nici chiar ciuccii. Nu există o mai mare nenorocire şi sfîrtecare de ţară ca Moldova. Numai CURZII – milioane de curzi nu au statalitate. Curînd o pierdem şi noi. Cu aşa conducători. Cu aşa popor,

 7. Doamnă Vitalia, nu Vă pare, că (virgulă) cî cît mai ROMÂNĂ devine limba, cu atît mai prost este vorbită şi mai ales SCRISĂ. Uitaţi-vă şi la această TIRA de mai sus, NĂSCOCE, ca şi Toadre, cuvinte. inCĂRTURAR. Păi, Vă întreb: nu e mai bine să o numim oricum ar fi, dar să o ştim? Ce folos, că una Camelia, alta Cordelia, alta Otelia se cheamă, chiaR frumoase fiind, da dacă-s INCĂRTURARE la toate celelalte capitole…Vorba ceea, vai de CAPUL LIMBII noastre!

 8. =Blocul Unionist=Sfatul Re-Unirii Ţării=

  Discutii la bucatarie despre Re-Unire:
  ——————————————————-
  14 ianuarie 2014
  moderator Onu Brega
  la CurajTV
  http://curaj.tv/reportaj/social/discutii-la-bucatarie-despre-unire/comment-page-1/#comment-222118

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 9. Pt acrostih

  Dacă se poate să îmi spuneți ce înseamnă ”incărturar” – http://dexonline.ro/definitie/inc%C4%83rturar
  Cuvântul «incărturar» nu a fost găsit, dar am găsit următoarele 3 cuvinte apropiate: necărturar | cărturar | semicărturar

 10. Pt Tira

  Dacă se poate, să îmi spuneți ce înseamnă ”incărturar” – http://dexonline.ro/definitie/inc%C4%83rturar
  Cuvântul «incărturar» nu a fost găsit, dar am găsit următoarele 3 cuvinte apropiate: necărturar | cărturar | semicărturar

 11. Păi, Doamnă Vitalia, chiar cu aţi înţeles ironia mea la adresa TIREI? Am subliniat să nu ne face de rîs în lume şi o viaţă să tot batem apa în piuă, CUM îi zice dulcii noastre linghi. Da cînd nu era acest cuvînt ROMân, cum îşi numeau limbile cele două principate DUNĂRENE? Şi de ce li se tic acum 2 principate ROMÂNEŞTI, dacă acum nişte sute de ani nu era ROMicul cuvînt? De ce stăm anoi UNIONIŞTII aşa de prost la capitolul lojÂcă? Cuvîntul inCĂRTURAR l-a născocit UNIONISTUL Dvs unul Toad”re. Eu nu vreau să spun că majoritatea unionişitlor care caută să meargă pe alături cu logica sînt agramaţi. Nu sînt şi GRAMAŢI. Bunăoară acadeMICUL Tolea Cebanu. Dar cînd ajungi la Melniciuc, ap-s-ma lasaţ. Că-i supranumir doftor în ştienţe aGRAMATICALE. Un ucrainean total incult. Dar deNspre acestea – după neUNIRE…Mă bucur că toleraţi neUNIONIŞTII. Săru-mîna!

 12. Pardon, principalul, n-aţi putea să îmi spuneţi ce e cu acest mancurt Grigore Ureche (a nu-l confunda cu Urechean), care îi tot dă cu limba moldovenească? Cu moldovenii. Cu Moldova. De unde a luat el asemenea termini NONexistenţi? De ce nu zice limba Roimână, români moldoveni, şi tot AŞE?

 13. Uite cum se dau oamenii cu vremurile: secretarii de partid de ieri: snegur, dabija,
  moşanu, tanasă azi sînt „democraţi” de neclintit; ateii de ieri snegur, dabija, moşanu,
  tănasă sînt „creştini” de neclintit, tot ei, antiromânii şi kaghebiştii de ieri, AZI…
  Dragul meu cretin,
  t-nţeleg cu greu,
  iri erai ateu,
  astăzi eşti creştin:
  am o rugă eu:
  hai, râmîi ateu,
  astfel, drag cretin,
  vei fi nai creştin.

  Nu te cred, Ciban,
  fariseu ceapcîn,
  ieri tu – moldovan,
  azi tot tu – român.
  Te rog, pui de spîn,
  rămîi moldovan,
  fiind moldovan,
  vei fi mai român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *