Comratul, Tiraspolul și Chișinăul dansează kazaciokul rusesc

”Leancă despre Unirea lui Băsescu: RM îşi va continua parcursul european, fără a-şi pierde suveranitatea”. CITIȚI ȘI POEZIA LUI ADRIAN PĂUNESCU DIN POSTAREA ANTERIOARĂ.

270241_466916466755810_1685605069_nPăi, asta e frica forțelor prorusești sau, în cel mai bun caz, cu frică de Rusia, având în vedere trecutul șantajabil al multora. Falșii noștri proeuropeni nu doresc, de fapt, integrarea europeană, dar vorbesc de suveranitate, pentru că 1. Ei știu că acest drum pentru Republica Moldova poate fi lung și fără capăt, adică fără finalitate, adică la sfântu-așteaptă. Și mai rău poate fi ca drumul să se întrerupă nici bine început. 2. Ei știu – și Traian Băsescu le-a dat clar de înteles – că, daca se poticnesc la fel ca Ianukovici, România va încuraja reunificarea, pentru a nu lăsa Basarabia din nou în labele ursului.

Si de aici dansează kazaciokul rusesc. Se arată enervați de declarațiile din România. Bani și ajutor dați-ne, dar să nu îndrăzniți să spuneți ceva, că știm noi mai bine ce avem de făcut, împreună cu gașca noastră, care stă la cheremul grupării, cu Rezidentul principal șmecherilovici în frunte, care răspunde comandamentelor Kremlinului.

Provocările de la Comrat, plus altele ce vor continua, la sigur, se cheamă în rusește “doigralisi” – adică ”ce au căutat, aceea au găsit” sau ”au dat de naiba”. Acum, cineva ne va ”sugera” să îi compătimim pe guvernanți, că, vai, sărmanii, se află sub presiune și… alte minuni. Sub care presiune? A lui Formuzal, cel care stătea ”bot la bot” cu verzii de la guvernare, înregistrând și un partid-satelit pentru aceștia? El, care, fiind membru al Guvernului, a mers la Bălți și a asistat – daca nu a și aruncat (pentru că nu am văzut cu ochii proprii, dar era alături de cei cu pietrele în mâini) – la aruncatul de pietre în unioniștii pașnici!?

Nu am auzit să îi ceară Filat socoteală găgăuțului Formuzal în vreo ședință de Guvern pentru aceste manifestări de violență și agresivitate, dimpotrivă, pe bașcan îl durea capul pentru activitatea și înregistrarea, la Ministerul Justiției, a Statutului unionist al Partidului Național Liberal, trimițând depeșe peste depeșe ministrului, cerând și scoaterea PNL în afara legii…

Și-apoi, gagauții știu să se unească împotriva românilor, dar românii se pot uni, oare, ca să reziste în fața presiunilor păpușarilor gagauților intoleranți și subversivi? Cine o fi contra Republicii Moldova, creată de oameni, într-un context special, – unioniștii, care propun să nu ne mai chinuim cu acest stat și să discutăm despre o cale care ar salva populația din al doilea stat românesc de sărăcie și de depopulare, prin refacerea unității naționale românești, în care toate etniile să aibă drepturi egale și o altă viață, sau separatiștii fără etnie, din Transnistria, și găgăuții rusificați, din sudul Basarabiei?

Adică, asta spuneam când menționam că guvernanții nostri se confruntă acum cu efectul bumerangului. I-au încurajat, mai întâi, direct și indirect pe rusolingvii și găgăuții agresivi, violenți și intoleranți contra unioniștilor, iar acum ăștia se suie în capul celor ce au perorat ca ei, aruncând cu pietre politice în unioniști, continuând să facă același lucru și acum, aruncând pietre deja în capul lui Băsescu. Pentru voi, guvernanți și opoziție, Rogozin e bun, Kirill e bun, Vladimir Kantarean e bun (pâna și pe Nistor Grozavu, de la PL, se pare că l-am zărit la agapa de la Biserica rusă), dar românii nu sunt buni, că vi se supăra prietenii ruși.

Nimeni nu va modifica nicio legislație privind găgăuții – toți vor voturi. Întrebarea este “și care este rolul partidelor cu structuri politice și cu “aleși ai poporului” în Găgăuția? Cum contribuie aceste partide la integrarea găgăuților în societatea – măcar moldovenească, dacă nu va place să îi spuneți “românească”?

În perioada comunistă Formuzal părea să se împace binișor cu Ambasada României, găgăuții învățau limba română, dar de când au venit oligarhii, totul a devenit business și voturi.

Acum – la un mod mai serios. La emisiuni pe acest subiect, se învârt toți în jurul cozii. Nu calcă defel guvernarea pe coadă, “nu deranjarisează coaliția”, nu spun cine sunt prietenii găgăuților, nu îi critică deloc pe oligarhi.

Nouă ne repugnă, ca și în cazul comuniștilor, să colaboram cu cei ce se cred iubiți de popor, pe care îl umilesc, prin cumpărare de voturi și sărăcire ulterioară prin modul de a guverna. Cu toate acestea, un analist-apropiat al verzilor a spus – în sfârșit – un lucru adevărat, pe care, păcat că nu l-a sugerat înaintea mitingului electoral din 3 noiembrie: toate forțele proeuropene – românești, neromânești (că la guvernare de astea sunt) – trebuie să opună împreună rezistență presiunilor rusești, pentru a nu reedita cazul Ucrainei. Desigur, interesul guvernanților e de a nu pierde fotoliile, pentru a putea ”gestiona” fondurile europene, din care se scurg printre degete suficiente părți. Dar până o justiție independent se va apuca de lucru, trebuie trecut acest vad.

Și dacă nu se va realiza un consens în societate, cel puțin între forțele pretins democratice și democratice, pretins europene și europene – toate pretins necomuniste, teamă ne e să nu mai puteți cumpăra voturi în anul 2014 și să vă cânte cucul la toamnă. Și va deveni clar că vă preocupă nu parcursul european și coeziunea forțelor, ce ar semna o Declarație ca Declarația de la Snagov, ci manipularea ”Votați-ne, moldoveni prostiți, că revin comuniștii!” Să vă mai creadă cineva, când ați dezbinat societatea și nu vă duce capul ce să faceți nici cu separatismul Tiraspolului, nici cu cel al Comratului…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

27 Comments

Add a Comment
 1. Basescu, a facut si face mult rau romanilor din Romania, dar trebuie sa recunoastem ca ideea pe care o afirma acum este f. buna. Nu se poate sti ce interese oculte stau in spatele acestei actiuni, dar sustine in mod just, ferm si curajos aceasta problema de maxim interes.
  Ce ne facem in schimb cu jocul la doua capete a lui Leanca si Ponta, care amina problemele importante ale natiunii pentru mai tirziu, adica niciodata.
  Sunt momente unice cind este imperios necesar ca sefii de stat, oricum ar fi ei, din ambele tari sa se implice.
  Este imposibil ca Moldova sa reziste ca stat de sine statator, in decursul timpului, gindindu-ne ca interesele celor puternici pot schimba situaţia Moldovei intr-o clipa.
  Important ar fi ca cei ce pledeaza pentru reunire sa aiba sprijinul celor de pe ambele maluri ale Prutului.

 2. UNOR DEMNITTARI

  Fac o mare vâlvătae
  Din interesul naţional,
  Atunci când văd că-i în bătaie
  Interesul… personal.

 3. intrebati-va sincer si profund: CINE ESTE DUSMANUL BASARABIEI?

 4. Romania nu poate fi nicicum un dusman al BASARABIEI. Dusmani ai Basarabiei sunt toti comunistii statalisti cocotati prin guverne, parlament, justitie , presa, scoala, cultura…Comunismul in genere este cel mai mare dusman al BASARABIEI. Indiferent ca lucreaza mascat si sub paravan la Bucuresti si Chisinau sau direct la Moskova.

 5. Subscriu la spusele lui „Titirez”. Retardatul mintal pe nume Vlad Puscasu serveste cei doi M (Moscova si Mossad), in niciun caz RM. Moscova nu-si mai poate permite multa vreme sa sfideze lumea, caci are si va avea probleme uriase in a-si mentine in granite propriul imperiu, pe cale evidenta de dezagregare. A negocia cu ei si a le plati bani ca sa respecte suveranitatea unei tari invadate si ocupate ilegal cu arme si armata, este o solutie gretoasa. El propaga ideile trimise de la Moscova care doreste sa se retraga onorabil si platit de la Tiraspol. Astept in continuare lista lui cu cele 90% neadevaruri istorice propagate de mine, altfel il consider pe el exact cum ma jigneste pe mine si dovedesc ca este un papagal ordinar si ramolit.
  Cititi un articol echilibrat al unei doamne, care e mai aproape de adevar:http://adevarul.ro/moldova/politica/factura-dragoste-1_52cef003c7b855ff5657da53/index.html

 6. te-am dat in judecata,ne vedem la tribunal in Chisinau Petrus. Iti cer daune morale de 10.000 euro,cum neam de neamul tau nu a avut! Cu mine nu te joci,ne vom cunoaste in instanta.Vei fi identificat dupa IP conform legii.

  @Titirez,nu am afirmat ca Romania e dusmanul Basarabiei,pentru ca Romania nu mai exista.Politica externa este dirijata de Bruxelles,politica interna economica la fel.Ce zice directiva europeana,aia se face!

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10041817/Federal-Europe-will-be-a-reality-in-a-few-years-says-Jose-Manuel-Barroso.html

  Eu am intrebat CINE E DUSMANUL BASARABIEI?

  Raspunsul este nuantat.Fiecare intelege ce vrea.Prietenii Basarabiei nu sunt nici la Moscova,nici la Tiraspol,nici la Washington,nici la Bruxelles.

 7. @TITIREZ

  singura tara care vrea Moldova in Uniunea Europeana este Germania,prin Angela Merkel si Dirk Schuebel!

  Romania(prin Traian Basescu),America(prin Obama care a acceptat formatul 5+2 adica e de acord cu Moscova),si Rusia vor ca Moldova sa intre in Uniunea euro-asiatica a lui Dughin,Rogozin,Putin si altii.

 8. Vladimir Puskasov, tremur deja de frica ta, dar daca nu-ti sustii cu argumente, respectiv cu o lista de greseli prezumtive de-ale mele afirmatia ca 90% din spusele mele istorice sunt minciuni, rezulta clar ca minti cu nerusinare, ca te joci cu cifrele, pe care le scoti din burta si ca esti un papagal ordinar, mincinos, agramat si retardat mintal. Ca reprezinti interesele Moscovei prin delirul verbal, mie mi-e clar deja. Vezi ca si pe Dirk „Schuebel” l-ai botezat, ca si pe fostul cancelar Dr. Helmut Kohl alias Helmuth Koln in versiunea ta. Iar pe Germania chiar c-o doare-n …jur de Moldova, caci are o vina imensa la tragedia poporului roman prin Paktul din 23.08.39, de care nu stie cum sa scape sau sa amane inevitabilul reparatiei istorice a greselii ruso-germane. Deci, iar te inseli amarnic, spre deosebire de Titirez. Dar lansezi in continuare fumigene rusesti si mai esti si mandru ca un cocosel pe-o baliga!

 9. Pt. “Oleg”: ai idee cati oameni din Moldova istorica se numeau ca tine inainte ca Rusia sa muste din trupul tarii aceasta bucata amarita de teritoriu in 1812 ? Raspuns: NICIUNUL!
  Iar tu, un roman rusificat pana-n maduva oaselor si semianalfabet, care scrie “v-or” in loc de “vor”, “aceia” in loc de “aceea”, “manera” in loc de “maniera” “hotorasc”, “ni-au” in loc de “ne-au”, “ceia” in loc de “ceea”, “spuie” in loc de “spuna” si inventeaza recensaminte inexistente vrei sa ai dreptul moral sa te opui unei tari si unui popor sa se reintregeasca? Tu esti probabil urmasul unor oportunisti, partial tradatori de neam, obligati sa se dea cu rusii, denumindu-si pana si propriul copil pe ruseste, precum se preface un caine ca iubeste un stapan extrem de rau ca sa primeasca un ciolan de ros pentru a supravietui. La exemplul cu copilul furat, tu ce solutie ai adopta daca ai fi judecator? Ai da copilul hotului sau i-ai da copilului furat dreptul sa decida daca vrea sa se intoarca la parinti sau nu? In ceea ce priveste teritoriile din Ucraina, Stalin a hotarat cu Hitler ca Basarabia e treaba Rusiei iar Germania nu are niciun interes. Stalin si Molotov, ca de obicei, au avut pretentii mai mari decat in Pakt. Au cerut Romaniei si Bucovina iar pe harta pe care au trasat-o folosind un creion rosu bont, la scara hartii linia insemna vreo 30 de km. Bineinteles ca in graba de a ocupa cat mai mult au luat si Herta, un teritoriu care niciodata nu apartinuse Imperiului Habsburgic, Poloniei, Lituaniei sau Ucrainei. Teritoriul este si la momentul de fata locuit 90% de romani, la fel de derutati si deznationalizati ca si tine, care partial se auto-denumesc moldoveni, nici macar bucovineni. Hitler a fost socat de gestul lui Stalin si se pare ca abia atunci a hotarat atacarea URSS si a dat in lucru planul Barbarossa pe care l-a indeplinit dupa 1 an. Romania s-a obligat prin tratate sa respecte granitele din Europa asa cum sunt actualmente. Singura sansa ca sa se modifice ceva vreodata si ca parti cat mai mari din POPOR (nu din TERITORIU) sa ajunga intr-o tara comuna este ca cetatenii constienti ai ambelor tari sa hotarasca reintregirea iar tara devenita mai puternica sa inceapa un schimb de teritorii si de populatie cu Ucraina. Macar daca se cedeaza regiunea transnistreana Ucrainei contra Hertei si tot ar fi mai mare dreptatea decat acum. Sanse de mai mult nu exista in mod real. Dar pana dupa reintregire, RM nu are nicio sansa sa lupte singura pentru fostele ei teritorii iar Romania nici pe-atata. P.S.: Eu am avut o bunica de origine germana, catolica si una care a fost stranepoata domnitorului Moldovei, Alexandru Sturdza. M-am interesat si am aflat ca prima mi-a dat acest prenume real cu gandul la primul papa de la Roma, Petrus. Cea de a doua a fost foarte probabil urmasa unor greci din cartierul grecesc “Fanar” din Constantinopol, actualmente Istanbul. Deci probabil ca sunt un amestec bizar de grec din Turcia, amestecat cu roman (moldovean) corcit cu german din Bucovina. Dar gandesc mai bine romaneste decat tine, probabil de la vita nobila pe care bunelul meu a adus-o din Franta si a plantat-o pe 7 dealuri din judetul Orhei in amintirea rudelor noastre care au condus candva Moldova. Ce zici, Petrus suna mai romaneste decat Oleg? Iar adevarul despre cedarea Basarabiei fara un foc de arma il poti citi tot in comentariul meu, 100% corect, nu cum pretinde retardatul mintal Vlad Puscasu, care inca nu mi-a dovedit care sunt cele 90% minciuni. Inca il mai astept, ca sa se vada cine dintre noi doi e un papagal mincinos.

 10. PETRUS

  avortonule,nu ma pun la mintea ta,ca n-am timp de tine.Tu o sa vorbesti in instanta cretinule.Daca nu cumva esti profesorul ala de istorie din Chisinau,dar nu-ti fie frica,virgula,ca in Romania nu vei mai calca cu toti neo-nazistii tai!Dute-n p___ ma-tii si-n p+++ calului de imbecil neo-nazist.Iti trebuie tie sa cedezi Basarabia in 1940,du-te dracului mai pe romaneste,ca sa intelegi.N-am timp sa-ti raspund la toate cacaturile tale ordinare,impostor nenorocit sifilitic,cretin avorton spalat pe creier de propaganda homosexuala neo-nazista antisemita!

 11. Deci, nu ai reusit sa probezi afirmatia ta, dovedindu-mi cu argumente cele 90% neadevaruri, cum ai declarat. Pacat, caci eram efectiv interesat sa stiu daca cumva mai am ceva de invatat, desi era greu de crezut ca tocmai de la un retardat mintal, de-acum incolo dovedit si MARE MINCINOS ! Ai vazut ca nu esti in stare nici macar sa-ti sustii minciunile ordinare? Te bagi singur in kko ca proasta-n targ! Aveai ocazia unica sa dovedesti ca eu mint, daca aveai cunostinte de istorie sau argumente. Dar nu ai nici una, nici alta si-atunci ti-a mai ramas, in lipsa lor, sa proferezi in continuare jigniri ordinare, de la coada vacii, de unde te tragi de fapt. Rastalmacesti ca o baba proasta vorbele omului: si eu am declarat ca nu sunt de acord cu gestul retragerii din Basarabia fara lupta. Te-am corectat doar cand l-ai acuzat ca un imbecil pe Carol al doilea pentru aceasta decizie, desi la ambele Consilii de Coroana a fost pentru lupta contra agresorului URSS, impreuna cu Nicolae Iorga, printre altii. Tu se vede ca esti rusnac, educat in spiritul sovietelor: dupa prenume, dupa nume (meserie sovietica…), dupa felul in care acuzi fara dovezi, dupa minciunile pe care le proferezi, tot fara dovezi, dupa jignirea maxima pe care ti-o imaginezi: (de trei ori nazist, ca n-ajungea o data…), dupa parerea bisericii ruse cu homosexualitatea, etc. Ma bucur ca te-am demascat, coada de topor sovietica! Pasol na Rassiia! Sunt cu ochii pe tine, ca pe toata coloana a cincea a Rusiei, boi incaltati! Mai aveti putin si se-ntoarce roata. Si-apoi sa vedeti cum cereti azil politic la mamuska rassiia, tu, Dodonel, Voronin si toata gasca de fugiti de-acasa ca sa-ncurcati poporul roman la comanda moscovita!!! Abia astept sa devin seful politiei secrete dupa reintregire. Totusi, cu tine o s-o fac public. Te avertizez sa cumperi suficient sapun alunecos si alifie, pentru puscarie. Sper sa nu mori pana te prind, bosorog libidinos!!!

 12. te-ai bucurat degeaba tovarase anonim petrus,corcodus.Anul asta se intoarce roata in favoarea unei noi aliante PCRM-Ghimpu impotriva coruptiei asa-zis ,,europeniste,, a lui Leanca si papagalilor lui.

  Ce ai vrea sa-ti argumentez? cine era capul Armatei Romane? nu Regele Carol al 2-lea in 1940? era regim dictatorial,cu dictator unic Carol al 2-lea,un nazist antisemit care a ucis 200 de evrei la Dorohoi in Iulie 1940,conform istoricului –cercetatoarei LYA BENJAMIN din Bucuresti.

  Apoi,capul Armatei Carol a ordonat retragerea Armatei Romane din Basarabia si Bucovina fara sa riposteze la provocari,nici macar cu un glont!

  Multi ofiteri s-au sinucis.Altii au fost dezarmati de ucraineni.Altii au fugit in Romania cat ai zice peste.Problema nu e ca s-a retras administratia statului roman,problema e ca am lasat abandonati 4 milioane de suflete,copii si femei.

  Asta vrei sa auzi? Degeaba a facut-o pe curva virgina,acest Carol,ca a fost ,,impotriva,,la consiliul de Coroana,daca el a ordonat retragerea dez-organizata din Basarabia in nici 2 zile,desi teoretic in 4 trebuia.

  In Januarie 1940 regele a fost la Chisinau si a asigurat populatia de acolo in discursuri ca nu se va ceda nici o palma de pamant din Romania mare.Si a cedat Basarabia Bucovina,Herta,insula serpilor,Ardealul de nord,maramuresul,iar ulterior l-a numit pe Ion Antonescu,fascistul-sef,ca prim-ministru cu puteri depline,si toate prerogativele regal-dictatoriale le-a mostenit Ion Antonescu,care primul lucru care l-a facut a fost sa cedeze Cadrilaterul la Bulgaria,cand a venit la putere.

  Respecta adevarul istoric,dar e cam greu de la un anonim nerusinat ca tine,sa ceri adevarul!

  In privinta actualei politici a Basarabiei,din nou esti pe dinafara.

  Singura cale,prin Berlin este de a merge in uniunea Europeana,in timp ce Basescu vrea ,,unirea,,

  UNIREA este un mesaj KGB-ist de cod,transmis de insusi inalt-prea murdaria sa DUGHIN KGB din Moscova! el vrea UNIREA cu Romania a Basarabiei,dar in sens invers,impotriva NATO si contra UE.Ceea ce e un non-sens imposibil.

  Apoi daca se continua asa nu-i exclus sa se ajunga iara cu Volodea pe cai la putere.

  Pentru ca Guvernul asta europenist nu a facut nimic contret,ceva palpabil populatiei,desi nu a dispus de sume colosale de bani,tot trebuia sa faca ceva palpabil pentru populatie.

  Nu e vorba de drumuri,infrastructura ori canalizare.Pentru ca primul lucru care trebuie sa se faca este PRODUCTIA si asigurarea exportului pe o piata de desfacere.

  Abia apoi intra euro-cash,si iti permiti sa maresti pensia la om,salariile la bugetari,sa construiesti autostrazi.

  Incurajarea turismului ca un Brand de tara.Publicitate in mass media la CNN in sensul asta,cum face de exemplu MUNTENEGRU pe CNN.

  Dar vad ca nu am cu cine discuta.Cand cineva te jigneste ,,retardat mintal,, argumentele inceteaza,si singura solutie este o injuratura,si sa pleci cu scarba din discutie.

 13. Moldova nu va intra NICIODATA prin forte proprii in Comunitatea Europeana. Asta este marea gogorita a aliantei sau a oricarui alt partid care va conduce tara. Doar nu sunt tampiti sa renunte la singura lor posibilitate pe timpul vietii de a castiga bani din politica, prin renuntarea la mareata Respublika Molotova, creatia sovietica care le asigura un venit sigur, acceptand legile CE prin care se face ordine si nu se mai poate fura! Orice politician al RM va mima pe viata eforturi extraordinare dar lipsind cu desavarsire (Caragiale), de a accede tara lui in CE. Ca printr-un facut insa, criteriile nu vor fi indeplinite nicicand, mai ales pe linia de sosire ! Iar intre timp va interveni Rusia cu persuasiune ei tipica si va schimba cursul ca la Ucraina, „pi ultima suti di mietri”. Romania -inclusiv Basescu-macar le ofera sansa de a nu o da pe dupa pruni, pentru ca acestei ramuri imbecilizate a poporului roman sa-i fie asigurata urgent si sigur apartenenta la CE, indiferent de jocul de teatru al politicienilor nostri perversi si mincinosi sau de atacurile ordinare ale coloanei a cincea rusesti, din care face parte si „romanul” Vlad Puskaciov, sub conducerea oricaror politicieni din fruntea tarii si a bisericii ruse. Iar Berlinul va avea mereu aceeasi Real-Politik fata de Romania si de RM, in care Paktul si urmarile lui nu se uita nikagda, caci reintregirea tarii il va pune in situatia ca lumea sa-si aminteasca cine a fost de vina pentru tragedia poporului roman, pornita de la acel blestemat 23 August 1939 si 26 Iunie 1940. Iar prietenia cu Rusia, cata vreme Berlinul are nevoie de materii prime si de piata de desfacere iar Moscova de tehnologie, nu va fi nicicand umbrita de mizilicul RM, de care-l doare-n…tur. Berlinul va mima mereu ca-i de partea RM si va fi prietena Moscovei. Ati vazut vreo urmare reala a vizitei cancelarei in atitudinea Rusiei fata de RM ? Vax albina!
  Iar tu, Vlade, nu te mai baga in istorie, ca te mananca puricii. Iti dau un singur exemplu de cat de prost-informat esti in continuare, dar te urci neica ca un cocosel tantos pe-o baliga si trambitezi la prostii: ai auzit vreodata ca dupa Tratatul de la Paris, Insula Serpilor era pe harta Romaniei ? Abia in 1948, la Moscova, paiata Moscovei, Petru Groza a semnat un protocol cu Molotov si i-a cedat-o la insistentele a trei din patru tovarasi din Biroul Politic al C.C. al P.C.R. – format din 4 persoane: Hannah Rabinsohn (Ana Pauker), Luka Laslo (Luca Vasile), Burach Tescovici (Theohari Georgescu) şi Gheorghe Gheorghiu Dej. Primele trei nume nu-ti spun nimic despre apartenenta etnica a unor facatori de bine din istoria Romaniei? Da draga, ai banuit corect, erau cei mai iubiti dintre pamanteni si initiatorii comunismului in lume, cei care au ajutat prin munca lor asidua la instaurarea celui mai sangeros sistem social din lume, producatorul a circa 110 milioane de victime nevinovate, la care chiar si cele 6 milioane de evrei ale lui Hitler sau 7 de ucraineni ale lui Stalin sau 22 de sovietici, tot ai lui Stalin, sau 1 milion de romani, tot ai lui Stalin, palesc. Pai atunci de ce te bagi unde chiar ca nu-ti fierbe oala? De ce dracului tot incurci oamenii cu pareri personale dictate de la Moscova si cu neadevaruri istorice? De ce-l acuzi tot pe Carol de vanzarea Insulei Serpilor? Din ce manual sovietic ai invatat istoria?
  Du-te neica pe malul baltii chiar in Insula Serpilor, cere azil politic de la prietenii tai, da la peste in lacul ruso-turc si lasa oamenii in durerea lor, nu-i mai incurca cu prostiile care exista doar in mintea ta paralela cu realitatea si care nu s-au intamplat si nu se vor intampla nikagda-never-jamais-niemals-niciodata!!! Si reiau tema, da-mi un singur exemplu in care eu am mintit din istorie, nu mai vreau cele 90% minciuni, cum te-ai laudat, tavarisci Vladimir, auto-victimizatule ! Eu ti-am dat cel putin 10 si nu sunt singurul pe care l-ai plictisit de moarte. Mai lasa-ne, tovarase, ca ne-ai imputit destul…

 14. @Petrus

  esti dezinformat,nu-i vina dumitale.

  Singura tovarasa Merkel,doreste Moldova in Uniunea Europeana,in timp ce KGB-istii din Bucuresti ai lui basescu(aia care au recunoscut primii statul RSSM Molotov Republica Moldavineasca in 1992),KGB-istii din Moscova si KGB-istii de la White house,doresc ca Moldova sa intre cu Volodea PCRM in Euro-asia alaturi de kazahstan.

  http://www.youtube.com/watch?v=e4TWnOSHtWM

  Basescu are acelasi discurs ca si Dughin KGB: vrea Unirea Basarabiei cu Romania,in sens invers,in interiorul URSS EUro-asia.Restul sunt povesti si speculatii.

  Si ma indoiesc ca esti basarabean(desi banuiesc cine esti,probabil profesorul de istorie din Chisinau,pus pe lista antisemitismului de Petru Clej),

  din moment ce esti atat de indragostit de regele terorist antisemit Carol the second,Seful statului,dictatorul absolut,Dumnezeu pe pamant,Hitler de Romania,dracul in persoana,cu puteri absolute si SEFUL ARMATEI,care a cedat Basarabia in 24 de ore fara sa traga un glont,macar in aer ca sa-i opreasca pe rusii violatori de basarabence.

 15. PS:

  retragerea organizata(intrun conflict militar,dintr-un judet anume) se face in ordinea urmatoare: mai intai femeiile si copii,apoi profesorii,apoi aparatul bugetar administrativ de stat,functionarii,apoi ceilalti civili,preotii,etc, si abia in final,ULTIMII se retrag soldatii care apara tara pana la ultimul om!!)

  In 1940 in 24 de ore Regele CAROL seful Armatei Romane a cedat Basarabia si Bucovina de nord,Herta(langa Dorohoi),adica a retras Armata romana si atat in 24 de ore,lasand restul populatiei direct in Gulag.

  Acesta este adevarul istoric!

 16. Regele terorist CAROL l-a otravit pe primul ministru Octavian Goga(stiu asta de la fiica lui adoptiva,Geanina Goga,profesoara mea de muzica pe cand eram eu la scoala),

  l-a otravit pe primul ministru care i-a urmat,Patriarhul-premier Miron Cristea in 1939.

  A retras cetatenia romaneasca la zeci de mii de evrei inocenti,care cautau azil politic si gazduire in Romania.

  Iar pe Octavian Goga l-a otravit la ordinul lui Adolf Hitler,dupa ce Goga a introdus legea numerus clausus,prin care aproape toti sasii si svabii(germani)din Ardeal si Banat erau alungati din scoli,pentru a alfabetiza taranimea romaneasca.

  Evident,Hitler protectorul tuturor germanilor a intervenit pe langa regele Carol,si i-a ordinat otravirea.A murit otravit,dupa ce primarul Clujului Sebastian Bornemisa i-a pus otrava in mancare,cand se afla acasa la Ciucea,in munti in concediu.

  Apoi sa vorbim despre Partidul Natiunii,un partid nazist,cu salut nazist,doctrina nazista,condus numai de Regele Carol.

  Acelasi rege Carol care l-a numit pe nazistul GIGURTU ca premier dupa retragerea terorista din Basarabia in 1940,in vara.

  Istoricii apreciaza ca ARMATA ROMANA putea rezista in fata sovieticilor 2 saptamani in BASARABIA

  Adica 14 zile,si nu 24 de ore! in 14 zile se puteau refugia din cei 4 milioane de basarabeni si bucovineni,pe putin 3 milioane,adica majoritatea populatiei,si nu sa fie cedata si trimisa in SIberia sa moara de foame,frig,asa cum a facut teroristul nazist antisemit spurcat criminal si impotent CAROL AL 2-LEA!

 17. Vladimire, iar esti cocosel pe baliga:
  Octavian Goga (n. 1 aprilie 1881, Rășinari — d. 7 mai 1938, Ciucea) a fost un poet român, ardelean, politician de extremă dreaptă pro-nazist, antisemit și mason, prim-ministrul României de la 28 decembrie 1937 până la 11 februarie 1938.
  Retras singur la Castelul de la Ciucea – soția sa, Veturia a preferat să rămână la București – Goga a suferit la 5 mai 1938, în parcul conacului, un accident vascular cerebral cu hemiplegie și a intrat în comă. A decedat după două zile, pe 7 mai 1938 la ora 14,15, la vârsta de 57 de ani. Regele Carol al II-lea a dispus să i se facă funeralii naționale care, datorită sărbătorii de 10 Mai, urmau să înceapă la 11 mai. Cale de două zile, duminică 8 mai și luni 9 mai prin fața catafalcului din Ciucea a continuat pelerinajul oamenilor care l-au iubit și i-au prețuit opera. Marți, 10 mai, trenul mortuar a pornit spre București. Sicriul a fost așezat miercuri, 11 mai, în rotonda Ateneului, unde a stat până sămbătă 14 mai, când s-au desfășurat funeraliile naționale. Conform dorinței sale menționate în testament nu s-au rostit cuvântări iar pe corpul neînsuflețit a fost depusă O ZVASTICA NAZISTA.
  Goga a fost înmormântat la București, la cimitirul Bellu. Ulterior trupul poetului a fost reînhumat la conacul său de la Ciucea, conform dorinței acestuia.

  …Bineinteles ca de la fina stranepoatei femeii de serviciu a fiicei de ti-a fost tie profesoara de cantece cocosesti am aflat ca ea l-a omorat facand incantatii sub hipnoza la fantoma lui Rasputin pentru banalul motiv ca taica-sau uitase sa cumpere hartie igienica si i-a distrus primul act sexual la singura tentativa din viata…Varianta e oricum mai credibila decat ca primarul Clujului, la ordinul lui Carol, care la randul lui actiona la ordinul lui Hitler l-a otravit cu o otrava nedepistabila care provoca atac cerebral si nu lasa alte urme…pe cel care iubea nazismul, pe Carol si pe Hitler. M-am saturat sa-ti corectez tampeniile, ramai cu tine insuti, caci pe mine m-ai plictisit destul.

 18. imi pare rau ca citesti WIKIPEDIA ca fiind adevar istoric,scris de oricine pe internet!

  eu am sursa de la fata locului,nu din zvonuri si din povesti.Si cum putea fi Octavian Goga si mason si antisemit in acelasi timp precum scrii? In Masonerie nu au ce cauta antisemitii si nici atunci nu aveau ce cauta.

  Ca i-a pus o zvastica pe sicriu,inseamna ca a fost nazist?!!! pai daca eu iti pun o secera si ciocan pe sicriul tau,cand vei muri inseamna ca ai fost dragostea lui Voronin?

  Testamentul ala e un fals grosolan,Goga a urat ideologia nazista.In 1936 aflat la jocurile Olimpice la Berlin,a refuzat sa-l salute pe Adolf Hitler.Acest gest l-a costat moartea printre multe alte motive.

 19. Patriciule,petrus corcodus,

  daca ai stii tu sa predai istorie,macar cat stiu eu,ai putea sa scoti din copii aia o generatie de succes,si nu sa-i indopi de antisemitism,ideologie neo-nazista criminala. la Chisinau

  Vai de curul tau de academician! tu si Paul Goma,si antisemitii vostrii.

  Nu ma mir ca harta Holocaustului este rosie plina de sange evreesc tocmai in Basarabia si Transnistria.Pai cand te citesc,inteleg mai bine cat de gresit si prosteste gandesc unii de acolo.

  Asteptati americanii,sa va aduca 1 milion de John Onoje sa va elibereze,si sa legalizeze casatoriile homosexuale.

  Cu John Onoje eu sunt prieten,dar dumneata un neo-nazist in gandire si la catedra in fata elevilor,cred ca il astepti pe Ion Antonescu,fascistul sifilitic antisemit criminal,din sicriu sa te elibereze.

  Probabil ca nu mai are sicriu dupa ce a fost incinerat in 1946,fie-i tarana grea de criminal de razboi,care a adus Romania la sapa de lemn,si 20 de ani de ocupatie sovietica,si nu regim liberalizat ca si in Jugoslavia,Ungaria sau Polonia.

  Nazistii spurcati si neo-nazistii,copii si nepotii lor,nu o sa ajunga prea bine.

  Si mi-e mila de copii aia pe care-i educi in scoala la Chisinau.Ce o sa iasa din ei,niste fanatici si lunatici maniaci antisemiti, indobitociti de propaganda rasista si antisemita,care isi vor cauta norocul plecand in Romania,si raspandind venin antisemit si aici.

  Vai de capul tau si a generatiei ce vine!

 20. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 21. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  RAZBOI NEDECLARAT
  CONTRA MOLDOVENILOR UNIONISTI
  –––––––––––––––––
  48.
  – tânarul Octavian Glib, injunghiat mortal in 1996 la vârsta de 23 de ani, patriot si Unionist,

  fiul cel mare al cântaretului de muzica populara Unionist Nicolae Glib din s. Pepeni, jud. Balti
  /care sufera si el un ATAC CEREBRAL prin otravire in 2012
  pentru participarea sa la evenimentele UNIONISTE,

  a) – ca si actorul Gheorghe Urschi, la revenirea sa din România, in iunie 2011,
  sufera un ATAC CEREBRAL dupa care nu si-a mai revenit complet /
  b) – si vestita cântareata românca Irina Loghin / cu tata basarabean, sufera si ea un ATAC CEREBRAL
  imediat dupa revenirea la Bucuresti de la Chisinau, la 17 mai 2012,
  unde participase la manifestarile de doliu negru la 200 de ani
  de la ocuparea Moldovei de Est / 16 mai 1812/ de catre Imperiul tarist.
  c) – si o alta cântareata est-moldoveana unionista refugiata la Pitesti, Nina Crulicovschi
  sufera de o “boala rara” si misterioasa la cap:
  pe creier i s-au descoperit nu mai puţin de cinci chisturi “bizare”.
  d) – in luna iulie 2010, cercetatorul român nord-bucovinean in domeniul fenomenelogiilor de frontiera, Vasile Rudan
  a susținut în București “Cursul intensiv teoretic si practic de protecție si autoapărare extrasenzorială”.
  Imediat după terminarea acestui curs,

  Vasile Rudan a suferit UN ATAC CEREBRAL
  în urma căruia i-a fost afectată funcția vorbirii.
  Nota:
  O OTRAVĂ nedepistabilă
  se introduce în mâncare sau băutură
  care provoacă ulterior ATACUL CEREBRAL / = INFARCT /
  şi nu lasă alte urme !
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 22. Ce faci , nene Vlad? Folclorizezi de pe pamantul sfant istoria romaneasca? Cine te-a imputernicit? Cine-ti vinde poantele fabulatiilor? Ce barfitori si cauatatori in zodiace iti intretin iluzia marii scule intectuale care te crezi? Nu-ti amintesti cine a fost ELENA LUPESCU? Nu stii ca la Lisabona i-a fost sotie credincioasa pana la moarte? Nu stii cine a fost ZIZI Lambrino? Despre Consiliul de Coroana in care s-a luat in dezbatere ce e de facut cu ultimatumul stalinisto- hitlerist, ce surse, altele decat cele stiute ai, si care-ti falsifica reperezentarile? Tot folclorul, tot vechea institutie „OCHIUL SI TIMPANUL”?Tot manualele cekiste de manipulare prin presa le citesti si le agreezi si acum? Nu cumva ai prin familie rude sau descendenti din familiile lui Marcel Pauker,Ana Pauker, Alexandru Toma, Valter Roman, Teohari Georgescu, Petru Borila, Nikolski, Leonte Rautu,Iosif Chisinievski etc etc,( vezi cartile domnului Vladimir Tismaneanu)? Nu cumva te invarti chiar acum prin astfel de cercuri , de iti vin nastrusnicele idei si invective la adresa romanilor? Du-te domnule si fa o rugaciune din Tora pentru sufletul marelui ARIEL SHARON si lasa-ne noua istoria noastra in pace si liniste in arhivele pe unde se mai afla ingropata. Nu se va sfarisi ratiune romaneasca odata cu folclorizarile la care este supusa din toate zarile si coclaurele pamantului. Mai vin ani, mai vin decenii, mai vor bate secolele si pe la portile adevarului romanesc in lume/. Daca personal NU MAI CREZI in SUA, tara care a redat lumii si demnitatii EREZ ISRAEL in 1948-49, insemana ca trebuie sa-ti adopt ineptiile antiamericane si sa le implantez in capetele romanilor? Ce ne-au dat noua slavii secole la rand? INTUNECIME DE MINTE. Aste n-au dat.In schimb noi le-am dat pe mitropolitul PETRU MOVILA, pe Spatarul Milescu ,pe Dimitrie Cantemir si pe fiul sau ANTIOH. Ca sa primim acum sfaturi geo-asiatice si imperialist comuniste de la A. DUGHIN? Rasputinul aciuit pe langa Inalta Curte Neotarista de la KREMLIN?

 23. Rest in peace Ariel Sharon!

  @titi

  Consiliul de coroana era consultativ,regele carol era dictator in Romania.

  Faptul ca a primit azil politic in portugalia fascista a falagisto-nazistului Salazar imi conforma ca regele Carol a fost un nazist imputit si nimic mai mult.Elena Lupescu a fost o femeie ca multe femei in acea data,care umpla dupa aur,imbogatire si lux in curtea regala.Nu-mi inspira nimic,era plin de femei ca elena lupescu in epoca.

  De ce te-ar interesa daca am rude descendeti din Ana Pauker?! In privinta americii,poate n-ai aflat,America a tradat Israelul in razboiul din Siria,abandonand Israelul,sa se lupte singur cu teroristii din Iran,si cu Hezbollah-ul din LIban si Siria,si cu mai toti vecinii isalmisti fanatici teroristi arabi si nu numai.

 24. Domnule PETRUS,
  Am o rugaminte: DIN ACEST MOMENT punem punct oricaror raspunsuri la incalificabilele invective aduse de VLAD PUSCASU la adresa ROMANIEI
  Vrea proces de …opinii? Lasa-l sa-l declanseze. Va fi o mostra despre felul cum nu se poate sustine prin aroganta, neacoperire informativa si reavointa nicio opinie. I se va duce vestea , lui si tuturor celor din anturaj, care-si autointretin ineptiile fara acoperire.Ba vor sa le si vanda altora pe post de adevar.
  EGO DIXUM.

 25. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  „După Olimpiada de la Soci,
  va începe ofensiva Rusiei
  împotriva românilor basarabeni”

  de Marius Dorin Lulea

  http://adevarul.ro/moldova/actualitate/dupa-soci-incepe-ofensiva-rusiei-romanilor-basarabeni-1_52d00463c7b855ff565dfec5/index.html

  Relaţia România-Republica Moldova-Rusia este asemănătoare unui joc de şah. Fiecare parte face o mişcare sperând în obţinerea unui blocaj favorabil. Aici nu poate exista remiză, iar în momentul de faţă România se află într-o ofensivă în favoarea românilor basarabeni şi împotriva unei oligarhii politice supuse Moscovei.

  Nu statul Republica Moldova este ţinta Bucureştiului ci soarta celor peste trei milioane de români. Prima ţară atacată de către Rusia, pentru că avea ţinte mult prea occidentale, a fost Georgia. Atacul asupra acestui stat a fost unul fizic, prin intermediul armatei, după care a avut loc îndepărtarea preşedintelui pro-occidental de la putere.
  Azerbaidjan-ul a fost al doilea stat scos de către Rusia de pe traseul european. Este adevărat că nimeni nu înţelegea prin acesta integrarea Europeană ci doar o apropiere de valorile culturale într-o perspectivă foarte îndepătată.
  Următoarea victimă, şi cu adevărat o pierdere pentru Uniunea Europeană, a fost Ucraina. Deşi au fost proteste ample anti-guvernamentale, iată că ele deja şi-au pierdut din intensitate. Macazul a fost schimbat iar noua direcţie a Kiev-ului este Moscova.

  După Ucraina, ţinta atacurilor Rusiei va fi chiar Republica Moldova. Aceasta face un joc în etape în care îşi orientează resursele în mod punctual şi puternic pe o singură ţintă, odată aceasta anihilată trecând la următoarea. Este o strategie bună ce permite economia de energie.

  Pentru a nu compromite investiţia de zeci de miliarde de euro realizată la Soci, pentru organizarea Olimpiadei de Iarnă, Rusia mai aşteaptă câteva luni. După Olimpiadă, prin intermediul clasei politice de la Chişinău, Vladimir Putin va încerca deturnarea Republicii Moldova de pe traseul european.

  Vor fi proteste, vor fi nemulţumuri, dar fără ajutorul României nimic nu se va întâmpla.

  Preşedintele Traian Băsescu a intuit acest lucru(probabil şi pe baza rapoartelor serviciilor de securitate) şi a lansat din timp o ofensivă pe tema unionistă. De ce?

  Pentru a pregăti societatea civilă din România pentru o abordare mai radicală a situaţiei românilor de dincolo de Prut. Un consens politic nu ar fi existat decât printr-o presiune publică, ori aceasta a apărut deja.

  Preşedintele României a trimis un semnal clar, ce sună ca o ameninţare la adresa politicienilor moldoveni şi a agenţilor ruşi de pe teritoriul Republicii Moldova.
  Eu cred că semnalul este trimis clar chiar către Moscova, atenţionând-o pe aceasta că în cazul în care va mai interveni pentru a schimba traseul european atunci România se vede forţată să intervină şi să readucă Republica Moldova pe traseul ei normal prin RE-Unirea cu România.

  Nu este o ameninţare, deoarece nu are ţara noastră forţa de a face ceva, dar cu siguranţă este o atenţionare: dacă nu lăsaţi traseul european apoi noi vom susţine unul unionist, dorit de poporul român de pe cele două maluri ale Prutului.

  Preşedintele ştie că renunţarea la Europa va determina nemulţumirea populaţiei celui de al doilea stat românesc, aşa cum a fost şi în Ucraina. Atunci va fi momentul în care discursul unionist va aduce un maxim de susţinători şi la formarea unei majorităţi.

  Este vorba exact de acea majoritate de care Traian Băsescu a vorbit. Preşedintele ştie prea bine că în acele momente va exista o majoritate unionistă în republica Moldova şi ea va apărea inevitabil.

  Toţi cei care conduc Republica Moldova au o relaţie mai veche sau mai nouă cu structurile de securitate ruse sau cu fostul Imperiu Sovietic.

  Situaţia în care ei chiar vor conduce al doilea stat către Europa nu există, şi asta datorită încrengăturilor economice-politice existente şi subordonate Moscovei. Europenizarea înseamnă pentru ei pierderea puterii şi chiar închisoarea.

  Exemplul Năstase îi sperie pe aceştia de moarte: paradisul lor nu este acela în care statul de drept să funcţioneze. România trebuie să se pregătească, iar după Soci se va vedea că declaraţiile preşedintelui au acoperire:
  România este obligată să ofere o alternativă europeană unionistă în cazul în care cineva va încerca deturnarea traseului. Aici nu e vorba de o agresiune fizică, nu e vorba de separatismul găgăuz care este total neimportant pentru un stat precum România,

  ci de trădarea ce se pregăteşte de clasa politică.

  Anul 2014 este unul cheie în care se va vedea care sunt adevăratele interese ale politicienilor moldoveni şi dacă aceştia vor răspunde majorităţii de 70%
  care doreşte un viitor european comun.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 26. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  O Duminca Unionista, 11 ianuarie 2014:

  Începând din această dimineaţă este oficial:
  SUA susţine o eventuală RE-Unire a României
  cu Republica Moldova
  dacă acest lucru este dorit de către cetăţenii din RM
  –––––––––––––––––––
  Răspunsul a fost dat în public de către Victoria Nuland,
  Asistenta Secretaruui de Stat,
  adjuncta Sefului Diplomatiei Americane
  în această dimineaţă în cadrul unei declaraţii de presă
  la Ambasada SUA din Bucuresti.

  Intrebare:
  „Cum vedeti traseul european al Republicii Moldova
  in urma summitului de la Vilnius si cum privesc SUA declaratiile despre RE-Unirea cu Romania? ”

  Raspuns Victoria Nuland:
  „SUA sustin suveranitatea si integritatea teritoriala
  a Republicii Moldova
  si DREPTUL REP. MOLDOVA
  DE A-SI ALEGE PROPRIUL VIITOR”.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 27. Pt. „Titirez”: aveti dreptate. Nu merita sa ma cobor la nivelul lui de nevertebrat dirijat extern. De-acum nu-i mai raspund. Ma deranjeaza insa ca unii mai putin cititi pot fi influentati de ineptiile si minciunile acestui rusificat, tradator de neam. Cu bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *