Băsescu: 2014 să fie anul în care să afirmăm deschis că Moldova este pământ românesc

basescu25247_50370700Preşedintele Traian Băsescu a încheiat anul cu o declaraţie despre Uniunea României cu Republica Moldova.

Mi-aş dori ca nu numai câţiva politicieni, dar şi românii să gândească la relaţia noastră viitoare cu Moldova„, a spus preşedintele Traian Băsescu. 

971573_513686948725317_1119807088_nEl a arătat că, din punctul său de vedere, 2014 trebuie să fie „anul în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova este pământ românesc şi că nu s-a născut odată cu Pactul Ribbentrop-Molotov această ţară, ci are o istorie, cultură, limbă, legate de România şi de poporul român„.

http://www.antena3.ro/romania/basescu-2014-sa-fie-anul-in-care-sa-afirmam-deschis-ca-moldova-este-pamant-romanesc-239266.html

Iată ce consideră și Consiliul Unirii: ”În anul 2013, o realizare incontestabilă pentru recunoașterea și restatuarea adevărului privind limba română ca limbă oficială a fost Hotărârea istorică a Curții Constituționale, potrivit căreia textul Declaraţiei de Independenţă prevalează în raport cu textul Constituţiei, astfel încât limba de stat a Republicii Moldova este univoc limba română. Declaraţia de Independenţă constituie fundamentul juridic şi politic al Constituţiei, încât nicio prevedere a acesteia nu-i poate depăşi cadrul. Decizia de demnitate națională a Curții Constituționale deschide calea pentru revenirea la reexaminarea obiectivă a actului de ocupație din 1940, a statutului de ocupație în prezent al celui de-al doilea stat românesc și la identificarea soluției pentru ca nulitatea Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, calificat obiectiv și în Declarația de Independență, să conducă la lichidarea consecințelor acestuia pentru teritoriul rupt din trupul Patriei-mamă, România.”

Repetăm invitația adresată lui Traian Băsescu să se alăture deschis unioniștilor din Basarabia pentru refacerea unității naționale românești, dincolo de ce cred guvernanții accidentali proruși de la Chișinău. VP

Loading Facebook Comments ...

30 Comments

Add a Comment
 1. AFIRMAREA nu inseamna si FAPTE!! Basescu e un bandit,care a pus pe jar si a dezbinat poporul roman,timp de 10 ani,intr-un razboi civil continuu!

  Mi-e sila de CAMPANIA ELECTORALA a tortionarilor acestia care se numesc ,,presedinti,,(demisi de popor in 2012)!!

  http://tv-patriot.blogspot.ro/

 2. Romanii(din dreapta Prutului) isi doresc unirea conform sondajelor, Basescu trebuia sa faca apel la populatia din stanga Prutului si catre politicienii Republicii Moldova, acolo este cheia.

 3. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  DECLARATIA
  Președintelui României Traian Băsescu
  cu ocazia Revelionului:
  ———————————————————-
  „2014 trebuie sa fie Anul
  în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova este pământ românesc
  şi că nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop-Molotov această ţară,
  ci are o istorie, cultură, limbă, legate de România şi de poporul român”.

  Notă Specială:
  Pactul de Alianţă germano-fascist şi rusesc-comunist Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939
  a divizat Europa de Est în sfere de influenţe şi dus la OCUPAREA de armatele sovietice a proviniciei Basarabiei din cadrul României Mari, a Ţărilor Baltice,
  a Galiţiei de Est din cadrul Poloniei, şi a unui teritoriu finlandez de lângă Leningrad.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 4. Basescu nu mai conteaza in politica.Nu mai are nici un viitor in Romania,nici el nici agramata lui.Din 2014 vom avea cu totul alta scena politica,cu MAJORITATE SOCIALISTA in Parlament si cu un presedinte nou(cel mai probabil Victor Ponta).

 5. Romania la finalul lui 2014,o sa aiba aceeasi structura POLITICA din anul 2001: PSD LA PUTERE,PSD la Cotroceni,PSD in servicii,institutii ale statului,Procuratura,Politie,primarii.

  Descentralizare administrativa,Ponta da afara toti oamenii lui Crin Antonescu din teritoriu,desfiinteaza Prefecturile,firmele mari de stat si filialele lor,PORTURILE trec in administrarea PRIMARIEI CONSTANTA,GALATI BRAILA TULCEA si nu statul roman….

  Romania se indreapta catre STATELE UNITE ALE EUROPEI:

  ROMANIA pe 8 regiuni,un PARLAMENT al regiunii ROMANIA din interiorul STATELOR UNITE ALE EUROPEI(stat federal ca in America)

  -POLITIA EUROPEANA comuna ,POLITIA FEDERALA( EURO-POL)
  -SERVICIU SECRET EUROPEAN(comun)
  -MONEDA EURO si spatiu SCHEGEN(fara frontiere)

  -DESPRINDEREA BISERICILOR de state
  -DESFIINTAREA MONARHIILOR ,A CASELOR REGALE si a republicilor,in interiorul SUE

  Cam in directia asta mergem,restul sunt povesti si speculatii.

  EUROSCEPTICISMUL este ridicat,insa nu ideile conduc lumea ci BANII CASH adica BANCA EUROPEANA din Bruxelles!!! si Parlamentul European.

  Deocamdata PRESEDINTELE UNIUNII EUROPENE Este o marioneta,adica doar un simbol.Insa pe viitor va avea puteri sporite ca in America, OBAMA!

 6. Mai Vladut,te-am rugat frumos sa te mai potolesti…Te-am rugat,ceva mai nainte,nu?!Daca nu-ti amintesti,e grav.Ai memorie scurta.Ori poate n-o ai si atunci e si mai grav!Te ivesti de dupa colt, atacând, când vezi câte un articol despre dl Presedinte Basescu,asa totul de-a valma,fara nici o alegere si chiar fara descernamânt.Vezi:chiar acum – comentariul tau n-are nimic a spune la ce-a vorbit Dl Basescu!!!
  E grav de tot mai baiatule!!! Ascunde-te.E pentru binele tau.

  Grig Vulpe,Bruxelles

 7. Nu stiu dece D-le Puscasu te declari pe fata ca esti urmasul tov.Iliescu
  care nu este un exemplu de urmat vedem ce praf si pulbere a lasat in
  urma.Felul cum pune pres. Basesca problema este de de o nuanta superioara .Vrea unirea cu orice pret si ce e rau in asta?Dece il batjocoresti pentru o fapta mareata?.Sustine ca Basaraabia este pamant romanesc si asa este. Adevarul trebuie sustinut si nu vorbele in vant.Nici un presedinte nu va fi ca el,inteligent, are umorul raspunderii de ceace face si spune. Unirea se va infaptui pentruca este
  adevar istoric si povestile cu intortocherea istoriei de rusi,va perii ca si
  comunismul care a distrus si Romania ca si pe celelalte tari.Dece Germania a luat Republica Germana?Daca nu se poate intoarce Basarabia la tara mama dece s-a intors Germania?Raizboiul nu a fost pornit de Romania ci de Germania cu Hitlerul lor. Jos tratatul Ribentrop -Molotov si lasati tarile in pace sa-si creeze destinul.

 8. VLAD PUSCASU!!! daca esti prost stai acasa si nu este nevoie de puncte de vedere liberalo-comuniste!!! aici este problema NATIONALA iar Basescu , ca va place sau nu, are dreptate: ocazia unirii este unica si nu trebuie contestata!! el este PRESEDINTE si stie cel mai bine ce trebuie spus si ce nu in privinta Basarabiei!! dupa cele spuse de el nu sant reactii nici de la MOSCOVA ,nici de la BRUSSELS, sau din Statele Unite!! nu te intrebi oare de ce nici o reactie ?? e cazul sa dam cezarului ce e al lui!! restul tine minte IN ISTORIE SANT PUTINE SI FOARTE RARE MOMENTELE UNOR REUNIRI DE POPOARE de multe ori trece si o 100 de ani pana la urmatoarea sansa!! aici nu se uneste FAM. BASESCU , ci ROMANII DE PE CELE DOUA MALURI DE PRUT DESPARTITI DE O 100 de ani!! FACETI POLITICA IN TARA SI SANT DE ACORD CU IDEILE TALE. despre unire, BASESCU A DESCHIS ” BUBA” basarabiei si merita discutata deschis de tot poporul !! NU PONTA SI LEANCA FACE UNIREA SAU BASESCU, ci poporul!! cu voia americanilor, nemtilor si rusilor!!!lasati poporul sa comenteze dar fara ura politica si spalarea rufelor interne in familie!!!

 9. dincolo de toate invinuirile fara probe aduse d-lui Basescu de catre anumiti actori politici, noi il cunoastem ca un strateg exceptional si iscusit care a iesit mereu cu capul sus din orice situatie complicata. Si sunt absolut convins ca pune ceva la cale si are o strategie binechibzuita in legatura cu Basarabia. Iar urmatorul Presedinte sunt convinsca va fi d-nul Mihai Razvan Ungureanu, pe el trebuie sa il votam daca dorim ca proiectul national inceput de catre Basescu sa aiba continuitate si sa ne regasim intr-o Romanie Mare!

 10. nu-mi vine sa cred ochilor si ratiunii! Sa constat ACI pe acest blog cum oameni cu descendenta basarabeana clar enuntata sunt de fapt si impotriva ROMANIEI si a BASARABIEI!! Nu pot sa cred ochilor cum un VLAD Puscasu isi bate jod la cel mai abject mod cu putinta de ROMANIA , da si de ISRAEL !! I-am vizitat blogul , pe care intre timp l-a modificat si am rama inmarmurit de ineptiile care le debiteaza . Nu, categoric nu pot sa cred ca ipochimenul PUSCASU (marin?) este un individ pierdut al tarii sale!!
  Si ca sa inchei referindu-ma la total nedistinsul personaj …internautilius pentru ultima oara, lasandu-l sa urle si sa scuipe si saliva de foc precum un balaur, de acum incolo, pot sa-i spun cu mare , mare certitudine ca BASESCU nu va pieri de pe scena politica romaneasca in ciuda tuturor lichelelor care-l urasc!! Mostenirea lui politica face si a facut deja adepti multi prea multi ca sa ne poata intimida cineva precum acest VLAD PUSCASU!! Daca Israelul se cearta cu USA pe teme de Orient Mijlociu, ce treaba are chestia asta cu ROMANIA si cu Basescu, nu intelleg?! Intelege cineva? Sa ne explice!! Pt, trebuie sa punem si punct ( nunumia virgula) punct la astfel de luari a razna precum a numitului VLAD . SI PUSCAS pe de-asupra. (?)

 11. …VLAD PUSCASU…UN INDIVID CU MINTEA EXTREM DE ODIHNITA…CE FACE PARTE DIN TAGMA …IDIOTILOR UTILI….UN INDIVID CE A FOST COCEPUT INTR-O EPRUBETA.. PE MARGINEA UNEI CHIUVETE SOIOASE…SI API INSAMINTAT…SPRE VESNICA LUI POMENIRE ..IN PINTECUL STERP A UNEI FEMEI CE NU I-A PUTUT DA UN LAPTE…CURAT…TRIST.. OM ..TREBUIE SA FII…SI SINGUR …

 12. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  În anul 1991, la destrămarea URSS, Lituania, Letonia şi Estonia nu au creat niste state noi,
  ci au revenit la documentele istorice din 1918 şi la continuarea în istorie
  a Statelor lor independente de dinainte de ocupaţia rusească din 1940.

  Şi doar RSSM în 1991 a creat un stat nou in istorie: Rep. Moldova cu originile în RASSM,
  o creatură stalinistă din 1924. Deci actuala RM este o făcătură stalinistă comunistă
  perpetuată de protipendada politică trădătoare,fricoasă, duplicitară şi mafiotă de la Chişinău.
  Corect trebuie să spunem:
  RE-UNIREA cu ţara-mamă România Mare europeană,
  căci UNIREA s-a realizat deja la 27 martie 1918.

 13. BASESCU promite unirea cu ocazia fiecarei campanii electorale,de 10 ani incoace.DA! 2014 e an electoral,si are mare nevoie,ca fara basarabeni,nu mai intra in parlament marionetele sale!! Basescu e istorie,atata dezbinare si atata ura in popor,10 ani AJUNGE!!

  ENOUGH IS ENOUGH!

  Bine ca puneti voi botul la vrajelile securiste.Va meritati soarta,de altfel nu ma mir ca Moldova unde traiti e cea mai saraca tara din Europa,cu PIB african.

  Cu o asa mentalitate,gata nu-l suporti pe basescu esti cu iliescu,inseamna ca voi aveti in cap numai propaganda basista,care e identica cu cea ceausista.

  VA MERITATI SOARTA! ati sarit toti ca arsi,pentru securistul DECEDAT POLITIC Basescu si papagalii lui.

  Peste 10 ani nimeni nu-si va aminti de basescu,pentru toate crimele pe care le-a facut asupra poporului.DENIGRAREA industriei,esecul privatizarii,FALIMENTAREA OLTCHIM, CFR MARFA,dezbinarea societatii, CORUTPIE LA GREU,(prin agramata ELENA UDREA COCOS).

  A pus mana pe tara asta si s-a ales praful de ea!in 10 ani am ajuns mai rau decat eram in 2004.

  CE A FACUT BASESCU PENTRU BASARABIA? RASPUNS: NIMICA! doar a promis unirea si voi puneti botul! VORBELE ASCUND GANDURILE IN POLITICA,dar habar nu aveti.

  TITUS CORLATEAN a dat 1 milion pasapoarte romanesti,ca ministru de externe,pentru BASARABENI,si voi il pupati in cur pe Basescu,nesimtiti naivi prost-crescuti.

  VAI DE CAPUL VOSTRU!

 14. BASESCU PROMITE UNIREA(de 10 ani)si voi gata ati cazut in cur gura-casca,si ati pus botul!

  VA MERITATI SOARTA! va joaca pe degete chiorul,pentru niste voturi,si ati pus botul!!

  Cu cat mai multe declaratii,TOT MAI RAU VA FACE<pentru ca UNIREA NU SE DECLARA,UNIREA SE FACE IN FAPTE!!! prosti mai sunteti!

  La 20 kilometri de CHISINAU sunt hoardele sovietice criminale,si voi va lasati prostiti de BASESCU,si DECLARATIILE SALE(fara acoperire!!!)

  VAI DE CAPUL VOSTRU,MULTI NAIVI MAI EXISTA IN BASARABIA ASTA!

 15. pentru,,NELIDA,,

  comparatia ta cu GERMANIA este stupida si idioata!

  GERMANIA NU SI-A RECAPATAT KALININGRADUL(fostul KONIGSBERG,orasul Regilor din Germania-Prusia Orientala)

  GERMANIA NU SI-A RECAPATAT SILESIA!

  GERMANIA NU SI-A RECAPATAT BRESLAU(azi WROCLAW),DANZING(azi Gdanski in Polonia)

  la fel nici ROMANIA nu si-a recapatat Basarabia! singura SANSA REALA a Basarabiei si a istoriei de a merge spre VEST este UNIUNEA EUROPEANA restul sunt vrajeli electorale si populiste!

  Basescu e prietenul lui VORONIN,care-l ajuta sa loveasca in europenistii lui IURIE LEANCA,ca sa vina la putere comunistii si PCRM in 2014,prin declaratii asa-zis ,,unioniste,,

  Practic,Basescu face jocul moscovei,a PCRM si al lui Voronin.Fara BASESCU voronin scade in sondaje,si nici nu mai intra in parlamentul din Chisinau!

 16. Invitația poate fi onorată după încheierea mandatului

 17. Pt Daniel

  Exact asta avem in vedere. Basescu este asociat pe nedrept in R.Moldova cu PL, cind acest partid nu promoveaza deschis Unirea, dimpotriva, a pus-o in sicriu, chiar dupa declaratia mai putin reusita a lui Basescu despre conceptul „o natiune – doua state”. De aceea, Basescu ar fi asteptat sa promova impreuna acum, cind si-a schimbat declaratiile, abordarea si conceptul, in Consiliul Unirii care, impreuna cu Platforma civica „Actiunea-2012”, au demonstrat prin actiuni publice ca in R.Moldova si Romania curentul unionist devine tot mai curajos si mai vizibil. Impreuna vom reusi mai bine.

 18. Vlad Puscasu,

  Basescu, a facut si face mult rau romanilor din Romania, dar trebuie sa recunoastem ca ideea pe care o afirma acum este f. buna. Nu se poate sti ce interese oculte stau in spatele acestei actiuni, dar sustine in mod just, ferm si curajos aceasta problema de maxim interes.
  Ce ne facem in schimb cu jocul la doua capete a lui Leanca si Ponta, care amina problemele importante ale natiunii pentru mai tirziu, adica niciodata.
  Sunt momente unice cind este imperios necesar ca sefii de stat, oricum ar fi ei, din ambele tari sa se implice.
  Este imposibil ca Moldova sa reziste ca stat de sine statator, in decursul timpului, gindindu-ne ca interesele celor puternici pot schimba situaţia Moldovei intr-o clipa.
  Important ar fi ca cei ce pledeaza pentru reunire sa aiba sprijinul celor de pe ambele maluri ale Prutului.

 19. @GROSS

  singura unire posibila este cu UNIUNEA EUROPEANA>Romania nu mai exista,peste 10 ani se formeaza oficial Statele unite ale europei.Ca LEANCA o fi corupt asa este,insa sa vedem alternativele.Eu nu vreau comunistii la putere in Chisinau,ca daca se contina asa cu hei-rupisme marca ,,basescu,,o sa se ajunga direct in Gulag-ul URSS Euro-Asia.

 20. Votati-o pe doamna PAVLICENCO>aceasta stimabila doamna merita votul! aici sunt de acord cu dvs!

 21. P/u d-nul Puscasu……eu personal am toata stima catre d-nul Corlatean… si de unde ati luat ca simpatia catre Basescu o exclude pe cea catre Titus Corlateanu ? si de unde a-ti luat cifra de un milion de cetatenii acordate de catre corlatean noua??? in primul rand in total nu mai mult de 500.000 cetateni RM au primit Cetatenia Romana, iar in al 2-lea rand nu Corlateanu ofera cetatenii basarabenilor ci statul Roman!

 22. Andrei

  legea cetateniei a fost efortul diplomatic si munca in echipa(alaturi de americanul MIRCEA POPESCU),a domnului TITUS CORLATEAN!

  Nu stiu de unde ai cifrele exacte dar,eu stiu ca azi aproape milionul de basarabeni au pasaport romanesc.

  Bine-inteles ma refer la basarabenii care au obtinut cetatenia ROMANEASCA dupa 1991(si nu la basarabenii batrani,refugiati in 1944 in Romania,care sunt in Romania de 70 de ani)

  in 2010 erau 800000 de pasapoarte romanesti pentru BASARABENI!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=P72yryKDy7E

 23. Vlad Puscasu, nu detii informatia veridica, nu stiu de unde ai asemenea date, daca numai in ultimii ani cel mult 80.000 basarabeni primesc pe an cetatenia romana, iar in 2013, doar maximum 53.000, te poti convinge si din ultimele ordine aparute pe site-ul ministerului justiei… este un mit ca un milion are deja cetatenia romana….. iar conform studiul efectuat de catre Institutul Soroș peste 500 000 de moldoveni au cetățenia română(la 12 noiembrie 2013),Din acest număr, aproximativ 300 000 au fost date în aceşti ultimi 5 ani. Si de asemenea e un fals referitor la pasaportul romanesc, conform studiului, din cei 500.000 care au obtinnut deja cetatenia romana mai puţin de jumătate au ales să îşi facă şi paşaport, deci cade teoria falsă conform căreia vor cetăţenia doar ca să plece din Republica Moldova în Europa.Deci doar aproximativ 200.000 de moldoveni au cetatenia romana, ceea ce e FOARTE FOARTE PUTIN… Imi fac concluzii ca nu cunosti mai nimic despre problema Basarabiei, iar apropo Legea cetatenii e plina de lacune si restrictii din cauza careia biurocratia e enorma in obtinerea cetateniei romane… de asemenea cetatenii altor state primesc cetatenia de doua ori mai repede decat cei din RM, de asta te poti convinge urmarind ordinele cu privire la cetatenie…

 24. Domnule Puscasu Vald, nu prea sunteti documentat si este pacat sa vorbiti in necunostinta de cauza, doar sunteti un adult, nu un copil. Am facut un Copy Paste de pe un document autentic si va rog, respectuos sa aveti bunavointa si amabilitatea de a-l aprofunda:

  Ocupația sovietică a Basarabiei și Bucovinei de nord
  De la Wikipedia, enciclopedia liberă

  ,,Defilarea tancurilor BT-7 ale armatei sovietice în Chișinău pe 4 iulie 1940.

  Pe 28 iunie 1940, România a primit un ultimatum din partea Uniunii Sovietice, prin care se cerea evacuarea administrației civile și a armatei române de pe teritoriul dintre Prut și Nistru cunoscut ca Basarabia și din partea nordică a regiunii Bucovina. În cazul în care retragerea nu s-ar fi făcut în termenul impus de patru zile, România era amenințată cu războiul.[1] Din cauza presiunilor conjugate ruso-germane venite de la Moscova și de la Berlin, administrația și armata române s-au retras pentru a evita războiul. Aceste evenimente s-au petrecut în context geopolitic mai larg, în care prin pactul expansionist Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939, Germania nazistă și Uniunea Sovietică își împărțiseră în mod imperialist, sfere de influență teritorială în Europa Răsăriteană, după care tot în 1939 a început cel de-al Doilea Război Mondial prin atacarea Poloniei de către Germania hitleristă, la 1 septembrie 1939.
  În cea mai mare parte a teritoriului ocupat, sovieticii au proclamat RSS Moldovenească, iar partea sudică a Basarabiei, Bugeacul, și nordul Bucovinei au fost alipite la RSS Ucrainiană. Odată cu proclamarea RSS Moldovenești, RSSA Moldovenească, republică autonomă „moldovenească” de la răsărit de Nistru, a fost împărțită între cele două republici sovietice vecine, Moldova sovietică și Ucraina. Ocupația sovietică a fost întreruptă pentru scurtă vreme în 1941, după ce România a declanșat operațiunile militare de eliberare a teritoriilor ocupate de URSS ca parte a Operațiunii Barbarossa)[2], dar teritoriile au fost în cele din urmă recuperate de sovietici în 1944.
  După moartea lui Stalin din 1953 și în special după anul 1956, persecuția etnicilor români din Basarabia și Bucovina de nord a scăzut treptat. Primele alegeri libere din RSS Moldovenească s-au ținut în climatul general al perestroicii în februarie 1990, iar controlul sovietic asupra acestei regiuni a încetat în august 1991, după tentiva de lovitură de stat de la Moscova și disoluția Uniunii Sovietice. În 1991, RSS Moldovenească a devenit noul stat independent Republica Moldova, în vreme ce Bucovina de nord și Bugeacul au rămas în componența Ucrainei.”

 25. @Andrei

  Am inteles mesajul tau,in parte ai dreptate,dar jurnalistul francez de ce a pronuntat in anul 2010 cifra de 800.000 de moldoveni au venit in Occident?

  Iti spun statisticile reale:

  in ROMANIA in acest moment traiesc 80.000 de cetateni CHINEZI(in zona Obor in special,un mini-China Town)
  -aprox 2 milioane tigani
  -aproximativ 2000 de arabi,si 10000 de sirieni(intrati recent in lagarul ONU de refugiati pe motiv de razboi,de la Timisoara)

  -aproape 250.000 de cetateni ai Israelului,originari din Romania si-au recapatat cetatenia romana si pasaportul romanesc,si cei mai multi si-au recapatat prin instanta si retrocedarile IMOBILIARE.Dintre acesti 200 mii israelieni majoritatea traiesc in ISRAEL cu dubla cetatenie(romana si israeliana),alti israelieni au plecat in America definitiv,avand tripla cetatenie(israelieana,americana si romana).In ROMANIA traiesc in acest moment maxim 6000 de israelieni.

  -in ROMANIA in acest moment traiesc 300.000 de basarabeni,veniti in Romania dupa 1992,legal si ilegal.

  -in Romania s-au refugiat mii de basarabeni dupa razboiul din Transnistria,din anul 1992. Unii au trecut granita ilegal,majoritatea legal.

  In Romania acesti 300.000 de basarabeni sunt in totalitate INTEGRATI in societate,unii sunt ELEVI la scoli,cu burse platite de statul roman,altii sunt studenti,altii angajati.

  In ITALIA traiesc 70.000 de basarabeni cu pasaport romanesc.

  In Spania traiesc tot cam pe atat.

  In Basarabia traiesc multi romani cu cetatenie romana.

  Insa multi gagauzi si-au facut cetatenie BULGARA,deci UNIUNEA EUROPEANA are in vizor si acest fapt pentru Moldova.UE monitorizeaza aceste fluxuri de populatie,pentru ca duce de fapt la schimbari politice.

  Insa daca nu se impune in Basarabia VOTUL ELECTRONIC,ma tare tem ca basarabenii din diaspora nu vor putea vota,iar PCRM-ul comunist are doar decastigat, iar fortele pro-europeniste vor pierde rusinos.Basarabenii nu au atatea ambasade consulate la dispozitie in occident si Romania,si nici bani-timp sa voteze,sa se deplaseze atat de usor!

  Mai ales diaspora basarabeana din America,unde trebuie sa faci mii de kilometri sa votezi la ambasada!

  Insa pentru ca Moldova sa se intrepte spre UE,ar fi bine si ca romanii sa ceara cetatenia moldoveneasca,si nu doar basarabenii pe cea romaneasca!!

 26. @ANDREI

  un oficial de la pasapoarte,si din interiorul sistemului,a declarat PUBLIC la o televiziune citez:

  ,,IN ROMANIA PROCEDURA DE DOBANDIRE A CETATENIEI ROMANE,ARE CA PRINCIPALA SURSA,ZONA DIN ORIENTUL MIJLOCIU,REPUBLICA MOLDOVA SI CHINA,,

  si a pronuntat practic RITMUL de obtinere a cetateniei romane,in mod cronologic si numeric in acel moment 2011 cand a fost interviul.In acel moment din Israel,Moldova si China,erau primele tari care beneficiau de pasaportul romanesc,si procedurile de incetatenire.

  Bine-inteles ca cetatenia si pasaportul nu sunt obligatorii ci obtionale,poti fi cetatean dar fara pasaport,evident.

  In acelasi timp,un numar de zeci de mii de romani si maghiari,prin consulatele maghiare din Cluj Napoca ,Miercurea Ciuc,Targu Mures,obtin pe banda rulanta cetatenia maghiara.

  Multi pot pleca in America fara viza si taxe consulare,daca au pasaport maghiar,si au facilitati la angajare in Anglia de exemplu,cu pasaport unguresc.E vorba de fapt doar de piata muncii,si nu de iubire,spionaj,sau obtiuni politice.Ungurii din Romania sunt la fel de saraci ca si romanii,si au aceleasi probleme ca si ei.

 27. PSS:in Germania,in orasele mari,Berlin Munich,dar si in alte zone ale europei,tiganii au facut de rusine pasaportul romanesc,s-au dedat la furt,cersit,prostitutie, isi faceau nevoile in centrul orasului,impanzeau zonele de gunoaie si mizerie.De aceea Franta de exemplu a trecut la expulzari ilegale de tigani romani si bulgari.

  Anglia e si mai furioasa pentru ca ei confunda romanul cu tiganul,dupa ce mai multi tigani s-au asezat cu cortul chiar langa palatul Bukingam.Multi romani isi iau cetatenia maghiara din acest motiv.

  Eu nu o voi face niciodata.Eu am o singura cetatenie si mi-o respect,si un singur certificat de nastere,ca roman.Important este ceea ce sunt oamenii,si nu ce pasapoarte au,culoare a pielii sau credinte religioase.

 28. =Burunducul Unionist dela Tighina=

  DECLARATIA
  Președintelui României Traian Băsescu
  cu ocazia Revelionului:
  ———————————————————-
  „2014 trebuie sa fie Anul
  în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova este pământ românesc
  şi că nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop-Molotov această ţară,
  ci are o istorie, cultură, limbă, legate de România şi de poporul român”.

  Notă Specială:
  Pactul de Alianţă germano-fascist şi rusesc-comunist Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939
  a divizat Europa de Est în sfere de influenţe şi dus la OCUPAREA de armatele sovietice a proviniciei Basarabiei din cadrul României Mari, a Ţărilor Baltice,
  a Galiţiei de Est din cadrul Poloniei, şi a unui teritoriu finlandez de lângă Leningrad.

  În anul 1991, la destrămarea URSS, balticii din Lituania, Letonia şi Estonia nu au creat niste state noi,
  ci au revenit la documentele istorice din 1918 şi la continuarea în istorie
  a Statelor lor independente de dinainte de ocupaţia rusească din 1940.

  Şi doar RSSM în 1991 a creat un stat nou in istorie: Rep. Moldova cu originile în RASSM,
  o creatură stalinistă din 1924. Deci actuala RM este o făcătură stalinistă comunistă
  perpetuată de protipendada politică trădătoare,fricoasă, duplicitară şi mafiotă de la Chişinău.
  Corect trebuie să spunem:
  RE-UNIREA cu ţara-mamă România Mare europeană,
  căci UNIREA s-a realizat deja la 27 martie 1918.
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 29. Stimata d-na Pavlicenco,

  Va rog sa cititi atent ceea ce voi scrie.M-am gandit sa va intreb daca dvs doriti sa candidati din partea PNTCD (Romania) in alianta cu Partidul dvs,la alegerile EURO-PARLAMENTARE.Campania electorala incepe in aceasta luna.

  2014 an electoral.Basescu promite UNIREA cu Basarabia,pentru ca sa ia voturile basarabenilor in aceste alegeri,dar in acelasi timp mai tare il ajuta pe VORONIN decat pe dvs cu asemenea declaratii.Pentru ca intarata spiritele rusesti,iar Voronin are doar de castigat!

  Basescu vrea pentru eugen tomac,sa faca campanie electorala pentru partidul marioneta,sau fantoma ,,forta civica,, si ,,partidul miscarea populara,,

  EUGEN TOMAC castiga bani si FUNCTII la Bucuresti,iar dvs o sa ramaneti pe dinafara ca de obicei.

  Ma refer la TOTI basarabenii care chiar cred in promisiunile mincinoase ale lui Basescu(care stie ca unirea nu se poate face in 2014,scenariul din 1989 de la MALTA inca e in viguare).

  Daca nu doriti sa candidati la Parlamentul European( ca cetatean roman)pe lista PNTCD,atunci incercati cu PPDD<cu Partidul poporului dan diaconescu.

  La aceste alegeri vor fi candidati pe colegii, pe cele 8 EURO-REGIUNI ale Romaniei.

  Moldova ,cat o euro-regiune ca marime.

  In Moldova cei 800.000 de cetateni romani basarabeni sunt atractivi pentru eugen tomac si BASESCU(care minte si promite Unirea,de vreo 10 ani)

  De asemenea va informez ca dvs ca CETATEAN ROMAN,si prietenii dvs basarabeni,puteti candida in POLONIA pe lista la socialisti ,crestin-democrati,etc,sau in SLOVACIA sau in CEHIA(Va ajuta limba rusa,care e identica cu limba ceha aproape).

  Puteti candida ORIUNE in Uniuniea Europeana pentru Bruxelles ca cetatean roman*european.

  Pe lista ORICARUI PARTID din toata Europa.

  Incercati sa vorbiti cu Pavelescu.

  Incercati sa vorbiti cu crestin democratii din Germania,cu CDU.Dupa parerea mea ajunge atata suferinta,saracie,foamete,cat a suferit BASARABIA cred ca nu a suferit nimeni,intr-un timp atat de scurt,de dupa cel de-al doilrea razboi mondial incoace.

  Cred ca e un bun prilej sa incercati o alianta electorala,si sa se treaca la treaba si la fapte.Din Parlamentul european se pot face minuni!

  Doar daca tinem cont de SALARIU,8000 euro,plus 30.000 euro bani primiti lunar pentru diurne,avion,birotica,birouri,secretare,etc.

  Va doresc succes,si chiar imi doresc sa va vad la Bruxelles!! pentru ca in ritmul actual al minciunii si al actiunilor din Chisinau,Moldova nu va ajunge bine!Probabil ca stiti unele lucruri pe care vi le-am scris,insa tare mi-as dori sa vad pe basarabeni,ca fiind de succes in Parlamentul European.

  Ca alminteri ajunge EUGEN TOMAC si gasca lui Basescu,doar pe naivitatea basarabeanului,si NU VOR FACE NIMIC PENTRU BASARABIA!ci se vor imbogati ei la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *