Consiliul Unirii se solidarizează cu ”Acțiunea-2012” privind prestația Ambasadorului Lazurcă

http://www.consiliul-unirii.ro/2013/12/23/consiliul-unirii-sprijina-pozitia-componentelor-platformei-civice-actiunea-2012-privind-prestatia-inadecvata-a-ambasadorului-marius-lazurca/

Comunicat de presă

Consiliul Unirii sprijină poziția componentelor Platformei civice ”Acțiunea-2012” privind prestația inadecvată a Ambasadorului Marius Lazurcă

Peste 30 de asociaţii non-guvernamentale, membre ale Platformei Civice ”Acţiunea-2012”, au solicitat retragerea Ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurcă. Asociaţiile au trimis o solicitare ministrului de Externe, Titus Corlăţean, şi vor adresa o Scrisoare deschisă Preşedintelui Traian Băsescu. Acţiunea-2012 anunţă că, dacă cererea va rămâne fără răspuns, vor organiza proteste.

Consiliul Unirii, care include, în primul rînd la Chișinău, membri cu diferite afilieri politice și cu diferite poziții față de ramurile Puterii de la București, este unanim privind imperativul constant al unei prestații dorite total speciale din partea diplomatului care acceptă a fi Ambasadorul primului stat românesc în capitala celui de-al doilea stat românesc. Ceea ce nu e de constatat în cazul Ambasadorului Marius Lazurcă, fapt care a și generat pozițiea critică din partea Platformei civice ”Acțiunea-2012”, poziție sprijinită din mai multe motive și de către membrii CU.

Într-o ședință specială, în ajun de 1 Decembrie 2013, la care au participat reprezentanți ai Platformei ”Acțiunea-2012” și un parlamentar din România, membrii Consiliului Unirii și-au exprimat opiniile, părerile de rău, obiecțiile și criticile în legătură cu prestația Ambasadorului Marius Lazurcă în Republica Moldova, formulînd opinia că, la Chișinău, este nevoie de un Ambasador care să nu trezească nicio îndoială în ceea ce privește atașamentul față de aspirația de unitate românească și de apărare a drepturilor românilor din stânga Prutului.

Membrii CU au exprimat nedumeriri și regrete în legătură cu lipsa de reacție susținută din partea Misiunii diplomatice față de manifestările antiromânești din timpul acțiunilor unioniste din ultimii doi ani, ca și față de declarațiile misionarilor de la Kremlin, fiind vorba de Dmitri Rogozin sau Patriarhul Kirill, aceștia neprimind o ripostă demnă la Chișinău nici din partea Mitropoliei Basarabiei care, împreună cu misiunea diplomatică, ar fi trebuit să ofere un suport moral și de solidaritate națională românilor din Basarabia, unde se mai află la conducere forțe oscilante între București-Bruxelles și Moscova.

Membrii Consiliului Unirii și-au exprimat nedumerirea și în legătură cu dezinteresul total al misiunii diplomatice față de eforturile Consiliului Unirii, care a organizat, împreună cu ”Acțiunea-2012”, masive acțiuni unioniste, proRomânia, proUnire, solicitînd apropierea, pe toate dimensiunile, a celor două state românești, prin lansarea diferitelor inițiative, programe, manifeste, apeluri, declarații, scrisori, adrese.

De asemenea, la recepțiile oficiale, oferite de Ambasadă, membri ai Consiliului Unirii, membri ai Partidului Național Liberal – unicul partid cu statut unionist din al doilea stat românesc -, component a CU, nu au fost invitați, așa cum prevede legea, fiind vorba de Sărbători ale Națiunii Române, unde invitarea persoanelor distinse cu decorații înalte ale Statului român este obligatorie. Deși misiunea diplomatică a fost sesizată asupra faptului, nu a urmat nicio reacție.

Membrii Consiliului Unirii nu au fost invitați nici la întâlnirea societății civile cu Președintele Traian Băsescu, lăsîndu-se senzația că acest punct de program important a fost pregătit de misiunea diplomatică prin prisma afilierii față de o anume entitate politică din R.Moldova.

Membrii Consiliului Unirii consideră că guvernarea de la București, împreună cu Președintele Traian Băsescu, ar trebui să identifice o persoană curajoasă, atașată românismului, și nu panslavismului, care, precum consideră inadecvat unii, ar trebui să vizeze și Basarabia. La Chișinău e nevoie de o persoană ce ar avea puterea și capacitatea să transforme misiunea diplomatică a României într-o instituție proactive și dinamică, de care să fie mândri și unde să își găsească apărarea instituțională românii de pe ambele maluri ale Prutului.

Chișinău, 23 decembrie 2013

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. Lazurca ar fi trebuit scos din RM de foarte mult timp,culmea prostilor,trec toti ”’patriotii maldavei” sa se afiseze cu steaguri comuniste si seceoniste,dar Romani din RM care ar fi dorit sa vada pentru prima data Tara Mama ,nu au primit dreptul,argumetand ca o persoana e croitoreasa,alta mai stiu eu ce,acest comunist mana in mana cu talharii trebuie scos din RM ,el este contra Romnilor,nu a organizat nimic de ziua nationala a Romaniei pe teritotiul RM ,mai mare rusinea,sunt deacord sa fie scos acest talhar din RM

 2. =Un Licean Unionist=

  REVOLTATOR !
  – acțiunile anti-românești ale ambasadorului României
  Marius Lazurcă ruso-filul de la Chişinău,
  mare prieten cu Popa Markel teroristul de la Balti
  si „duhovnicul” spiritual al ambasadorului,
  care merge doar la bisericile rusesti ortodoxe
  si la Paris, si la Roma si la Chisinau !
  30 de ONG-uri i-au cerut retragerea,
  pentru „gafe diplomatice constante” !

  Priviti aici marturiile celor 7 tineri simpli basarabeni,
  cu lacrimi in ochi,
  carora Lazurca si mafiotii lui consulari le-au refuzat viza pentru a merge la Bucuresti
  sa participe la manifestarile unioniste din 20 Oct.2013.

  Elevii de la Liceul privat elitist „Prometeu” din Chisinau unde invata cei 2 copii
  ai acestui tata nesabuit si tradator de neam cu pile nănăşeşti Bakonsky
  au hotarât sa nu mia vorbeasca cu fiii lui in semn de PROTEST !
  Rusine lui !

  http www rgnpress ro
  curaj tv
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DE LA NISTRU LA TISA !
  ==================================================

 3. UN MESAJ UNIONIST PT. LUNA DECEMBRIE:
  de Victor Bostan, director Vinăria Purcari

  http://blog.galbur.md/2013/11/mesajul-lui-victor-bostan-ceo-vinaria.html

  O istorie recentă a României, pictată în nisip,
  cu mare inspirație, de Anca Munteanu,
  care ne poartă prin cei 95 de ani, de la 1 Decembrie 1918.
  O istorie plină de bucurii, tulburări și speranțe:
  de la Marea Unire, prin drama din 1940, podurile de flori din 1991
  și apropierea extraordinară din acest an.

  Embargoul dureros la care a fost expusă Moldova
  în septembrie 2013 ne-a unit și mai mult.
  Îi mulțumim României că a fost și ramâne alături de noi.
  Ne bucurăm că românii, care se pot mândri cu podgoriile sublime de acasă,
  au căutat și au apreciat vinurile din Basarabia.
  De altfel, tot de acasă. Vorba campaniei, vinul apă nu se face.

  In Decembrie vom ridica o cupă de vin pentru a celebra împreună.
  Vom păstra un cuvânt de mulțumire pentru toți prietenii noștri,
  de pe ambele maluri ale Prutului.
  Vom celebra un an în care ne-am apropiat și mai mult.
  La mulți ani România!
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———

 4. Doamna Pavlicenco, cum va uitati la gestul elevilor de la liceul PROMETEU? Nu vi se pare ca instigati la un razboi fratricid intre romani si … romani? Personal cred ca dl Lazurca isi face datoria cum poate mai bine si cum ii dicteaza statutul Incetat sa mai faceti propaganda antiromaneasca sub masca celei mai inflacarate unioniste!

 5. Lui Bostan…Bravo Victore( la mai mare)

 6. Leancă le oferă moldovenilor 99 de euro, iar Băsescu le propune 475 de euro
  Lulea Marius Dorin

  ,,Premierul Republicii Moldova cere României să fie ajutat în consolidarea unei statalităţie ce ţine blocaţi peste trei milioane de români.
  Leancă nu vrea defel să reprezinte interesul cetăţenilor, în timp ce preşedintele României vine şi propune o soluţie rapidă pentru rezolvarea tuturor problemelor românilor de dincolo de Prut.
  De acelasi autor

  Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova a afirmat că venitul mediu al unui cetăţean al Republicii Moldova este de 99 de euro pe lună.
  Institutul Naţional de Statistică al României a afirmat că venitul mediu al unui cetăţean al României este de 475 de euro pe lună.
  Pornind de la cele două cifre, devine evident pentru toată lumea că premierul Iurie Leancă nu doreşte binele cetăţenilor pe care îi reprezintă, ci doar favorizarea grupurilor infracţionale ce s-au dezvoltat în Republica Moldova după declararea independenţei.
  Preşedintele României nu a reacţionat instinctual atunci când a avansat un nou proiect de ţară. El cunoaşte foarte bine situaţia din Republica Moldova şi interesele care vor ca aceasta să stea în afara Europei. Nu vă mai imaginaţi că vorbim de o miză electorală ci de o informare corectă din partea structurilor de informaţii.
  Problema este că vorbim de sclavie modernă în favoarea unor grupuri economice pro-ruseşti ce vor face tot posibilul pentru ca traseul să fie deturnat. Băsescu ştie că Filat şi Plahotniuc sunt şantajabili, şi mai ştie că ei sunt slabi şi vor ceda.
  Un popor puternic nu îşi mai permite însă să îşi părăsească o parte din membri.
  Leacă vine şi cere României ajutor pentru consolidarea unei statalităţi inventate de către Stalin. Acest lucru dovedeşte slaba pregătire a celor care conduc pe post de marionete al doilea stat românesc. Nu este în interesul naţional al României să susţină dezvoltarea şi consolidarea unui astfel de proiect.
  În bătălia penibilă dintre palate, premierul Victor Ponta acceptă un ajutor care îi aduce numai deservicii. În loc să valorifice lucrurile bune pe care guvernul le-a făcut în direcţia pregătirii instituţionale a Unirii, se aşează la masă cu un fals aliat în lupta cu preşedintele.
  Ar trebui să îi spună cineva premierului că alierea cu un statalist moldovean nu o să îi aducă defel susţinerea românilor, ba mai mult, s-ar putea să îi creeze probleme în partid. Este ştiut că majoritatea liderilor locali PSD militează activ pentru reunire prin programe locale şi prin sprijinirea comunităţilor de studenţi basarabeni. Cei mai puternici dintre ei o spus direct şi pe faţă.
  Iurie Leancă este un om şcolit la Moscova, aşa cum este şi Vlad Filat. Se ştie că ce iese de acolo numai curat nu poate să fie, iar reprezentanţii României trebuie să se comporte cu mănuşi şi multă atenţie. Este o vorbă populară la români că lupul îşi schimbă blana dar nu şi năravul”.

 7. GROSSULE:In primul rind VLAD FILATsi-a facut studiile la Iasi si nu la MOSKOVA nu stiu unde si-a facut Leanca studiile,universitare sau ce o avea facut.De aici rezulta ca nu cunosti realitatile,din BASARABIA.In consecinta toti oamenii locului(politici) stapinesc hoarde de analfabeti (a se citi)muncitori pe care ii manevreaza cum vor ei sa-si poata mentine locurile din parlament,si din institutii bine remunerate din Moldova..

 8. Pt eleva

  Nu, nu-mi pare, pentru ca nu e doar decizia mea, e decizie colectiva, invata asta, in primul rind. In al doilea, metoda asta pe care v-o baga in cap invatatorii e foarte periculoasa, ca sa nu ai curajul sa spui ce crezi, pentru a schimba lucrurile. Dar daca cineva considera ca Lazurca isi face bine datoria, sa fie sanatos, nu e cazul, insa, sa fie fortati toti sa creada la fel, asta deja miroase a comunism – asta nu va spun invatatorii? Sißapoi, cineva dintre cei care il criticam pe Lazurca, va obrazam noi sa credeti la fel si de ce nu credeti ca noi? Si, apoi, abordarea ctitica nu poate sa insemne razboi fratricid, de unde si aceasta enormitate propagandistica avind iz sovietic? Si inca ceva. Nu e neaparat sa te raliezi unionistilor in care nu crezi. Raliaza-te unionistilor (daca sunt, dar nu sunt) in care crezi – care e problema. Uite cite intrebari fara raspuns de la voi, manipulatii, va punem noi, cei curajosi.

  Dar cel mai curios e ca nici nu stiu ce gest ar fi facut elevii de la Prometeu. Ii priveste, trebuie sa creasca si ei oameni liberi.

 9. Doamna Pavlicenco are dreptate,de ce se gasesc multi sa tina partea lui Lazurca? As dori sa aud si eu lucruri concrete ce-a facut Lazurca pentru Romanii din Basarabia ? Eu daca as fi fost in locul acelei tinere carei ia refuzat viza de intrare in Romania ,pe motuivul ca e croitoreasa si nu stie istorie,eu cred ca deja aveam inaintat dosar la Haga,pai cum e posibil sa invoci asemena argumente? Este clar si fara nici-un fel de alte comentarii, Lazurca este anti Roman,Face jocurile cremlinului,e omul lui ponta plagiatoru care a decalarat ca doreste sa reia relatiile cu cremlinu,Ponta cu shleata lui de talhari PSD-sisti sa lase tara in pace,sa nu mai bage bete in roate

 10. @Vitalia Pavlicenco
  Va doresc din toata inima ,un craciun fericit,la intreaga d-stra familie,si nepoteilor,D-zeu sa ne ajute cat de crand sa sarbatorim un craciun in Romania mare ,Si doresc sa transmit pe aceasta cale tuturor celor care simt Romaneste ,la fel un craciun fericit, cu multe bucurii,si bunul D-zeu sa ne ocroteasca,sa-si intoarca fata si spre noi Romanii care am fost prigoniti de atatea neamuri de barbari si talhari

 11. sa-l puna ambasador al Romaniei la Chisinau pe ATENTIE!!

  MIRCEA DRUC!

  http://tv-patriot.blogspot.ro/

 12. Diplomatia in acest moment este intr-o degringolada totala,si nu toti batranii cu bretele de securisti pe camasa s-au pensionat.

  Diplomatia este intr-o stare defensiva totala in Romania………iar Titus Corlatean,care a dat 1 milion de pasapoarte romanesti la basarabeni,poate sta si in cap pe plan mondial,ca vine BASESCU si ii da in cap si-l compromite spunand ambasadorilor straini ca Titus Corlatean e KGB-ist cu Rusia.

  Atata RAU cat a facut Basescu poporului roman,NU A FACUT NIMENI IN ROMANIA DE LA MOARTEA LUI CEAUSESCU PANA AZI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *