Nu vreau sa ii spun Anei Gutu decit doua lucruri, sau ”Comments are closed”

Am parcurs articolul ”Onoarea votului secret” http://anagutu.net/?p=3004 Am tot auzit si la congres, vad ca se tot vehiculeaza si mai tirziu minciuna ca, la congresul PLR, a fost votat, pentru prima oara, un presedinte prin vot secret.

Am reprosat in niste articole, dar nu se vrea a se lua in vedere. Pai, cind scriem de ”onoare”, pusa AnaGutualaturi de votul secret, dar spunem, de fapt, o minciuna, cum iese cu ”onoarea”? Asta e primul lucru pe care i-l spun Anei Gutu.

Presedintele PNL a fost ales, prin vot secret, de doua ori, in anul 2009, la congresul al II-lea, si in anul 2011, la congresul al III-lea. Nu conteaza ca asta place sau nu place cuiva. Conteaza ca atunci cind esti la Putere un vot secret poate fi ”datorat” si interesului ”de ce mai pica de la Putere”, in timp ce intr-un partid de opozitie extraparlamentara, cu un congres transmis, de asemenea, in direct, la o televiziune si de portalul www.privesc.eu, un vot secret e chiar unul exprimat in mod independent.

Nu mai zic si ca, in Partidul Liberal, formula Rusu/Untila, anterioara PL-ului lui Ghimpu/Chirtoaca, presedintele Veaceslav Untila a fost ales prin competitie, in alegeri – pentru prima oara si, deocamdata, pentru ultima oara – desfasurate, mai intii, in organizatiile teritoriale, iar apoi – la congres.

In al doilea rind – cum  se leaga ”onoarea votului secret” cu intransparenta si frica de comentarii la articolele postate pe blogul personal? Cum vine si cum oare se leaga lauda asta cu votul secret, care este o minciuna, cu remarca ”Comments are closed” de pe blogul personal?

Pentru ca pe blogul Anei Gutu nu poti posta comentarii, acolo e curat, e ”cicea”… Se incearca a se lasa impresia ca toti sunt de acord cu ce citesc si trebuie sa inghita mesajul asa cum le este bagat pe git. Sau, de exemplu, lasa impresia ca e un blog mort, nu?

Nu-mi place sa polemizez cu femeile din politica. Dar si mai tare imi repugna minciunile.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. Aveti dreptate dna Pavlicenco, dupa cum este politicianul Ana Gutu, asa este si blogul, asa-i este si partidul. Trebuie si ea sa mai amintesca sociatatii ça exista pe undeva, si pentru aceasta mai dactilografeaza niste broasoave babesti. Frica de à accepta niste comentarii, opinii, nu arata altceva decit ca fac un joc de moment, de scurta durata.

 2. Da, doamna Pavlicenco !
  Scurt, clar, la obiect , calm si cu efect!! Drumul ales va fi unul eficient si imbatabil. Daca antrenati si alti activisti ai PNL(Basarabia) in astfele de redactari , efectul va fi mai evident, daca antrenati voci tinere si bine ancorate in problematica efectul se dubleaza in eficienta. Este al 4-lea articol din ultima vreme care tinteste exact unde trebuie, cum trebuie si in cine trebuie.

 3. Sunteți ultimii mohicani politici ai românismului basarabian și voim să rămâneți legendele lui strălucitoare și nu autodevoratoare… Istoria romănească practic este un autocanibalism inimaginabil, un carnagiu diriguit de imperiile limitrofe… Invocăm un exeplu clasic: Iorga a cultivat prin discursul său naționalist generația legendară a legendarului Corneliu Zelea Codreanu, care au devenit oponenți și, în cele din urmă, ambii sunt masacrați bestial de falanga cominternistă (sovietică) prin agenții infiltrați alogeni și interni… Din cartea veacurilor se știe: orice pierdere din rândurile noastre este o victorie a dușmanilor. Românii nu au dreptul să fie dușmani, ei pot fi doar oponenți (Iuliu Maniu).

 4. Lichelele Anti-Unioniste de la Chisianu:
  Premierul Iurie Leanka:
  –––––––––––––––––––––––
  – provenit dintr-o familie bulgareasca,
  – cu studii la Scoala Superioara Diplomatica de la Moscova in perioada ocupatiei sovietice din anii „80
  – si trimis la Budapesta pentru a studia limba maghiara
  – il regasim finalmente “Secretar II diplomatic” in 1989 la Ambasada URSS de la Bucuresti cu misiuni speciale KGB fara acoperire

  Va mai mira ?
  – declaratiile lui anti-românesti
  contra trimiterii studentilor basarabeni in România
  sau “spusele” lui Anti-Unioniste si Anti-Basescu ?

  – sau vânzarea mafiotica pe ascuns a Aeroportului Chisinau unei companii rusesti din Vladivostok
  si a Bancii Moldovei unei alte companii rusesti ?
  – chiar credeti naiv ca el doreste sincer Asocierea noastra la Uniunea Europeana, prin Siberia ?

  -Apele se limpezesc: “Who is Who” de la Chisinau:
  anti-românii si anti-unionistii moscalo-fili:
  deputatii Marian Lupu, Dumitru Diacov, Vlad Filat, Igor Corman, Iurie Leanka, etc. ghidati din spate de clanurile mafiotice moscalesti Lucinski si fiii lui, Snegur- fiica si ginerele Gherman, anti-românul evreu Ilan Shor, comunistul Voronin, dar si de tradatorii infiltrati falsi patrioti deputat Ion Gadârka, Arkasha Suczeweanski / Presedintele Uniunii Scriitorilor/, ratatul Iura Roshka, etc.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !

 5. De ce nu ati acceptat comentariul meu? Ori nu aveti timp exact ca si mine? Craciun fericit

 6. Legea Lustraţiei este actuala şi astăzi atât la Chişinau cât şi la Bucureşti.

  Fără această lege am avut şi avem „norocul” să fim conduşi de trădători si lichele ca Iliescu, Snegur, Năstase, Lucinschi, Roman, Voronin, Voiculescu, Filat, Ponta, Leanca etc. etc. etc.
  FeSeNismul* este cea mai mare molimă care s-a abătut peste poporul romăn după 1989 încoace. De la Nistru până la Tisa.

  *fesinişti=trădători, preşuri ai kremlinului.

 7. Pentru Ana Gutu

  Ana Gutu mi-a postat, la articolul precedent, urmatorul mesaj Stimata Doamna, cand voi fi la pensie, voi dedica pretiosul meu timp gestionarii comentariilor, pentru moment, nu pot sa-mi permit acest lucru, cu atat mai mult ca majoritatea comentariilor sunt niste atacuri la persoana si nu merita sa le dau atentie. In rest, postarea de pe blogul meu (ultima), se refera la umila mea persoana. Daca a mai existat vot secret in partide politice -e foarte bine ca ati facut aceasta precizare. Iar daca doriti sa-mi spuneti ceva -poftiti, scrieti-mi la adresa electronica. Am onoarea, Craciun fericit! La multi ani, bucurii de la familie si nepotica!

  LA CARE AM RASPUNS ASTFEL:

  Iata ce inseamna sa nu stii ce inseamna a avea comentarii la articole, pe care eu le am cu sutele si miile, avind taria sa ii las pe oameni sa se exprime liber, chiar daca putini renunta la anonimat si multi ataca necinstit. Adica – ca sa se stie – atunci cind cineva intra pentru prima oara pe blogul cuiva, inainte de a putea posta ceva, necesita o prima si unica autorizare, asa e conceptul blogului, nu dorinta mea expresa. Asta a fost cu acest comentariu plasat, care necesita ”moderare” – ca asa e termenul, iar eu nu eram on-line. Numai ca noi nu ne putem compara – pentru ca pe blogul meu posteaza cine doreste, pe al dumitale – nimeni.

  Cu atit mai mult cu cit (si nu ”ca”) un politician e bine sa vada toate fatetele societatii, nu doar cele imaginare si care il magulesc. Dar e libertatea oricui sa decida cum isi face blogul si, la fel, e dreptul oricui sa judece acest lucru. Noi nu avem dreptul, cred eu, sa ii caracterizam apriori pe eventualii vizitatori ai blogului ca sunt toti neimportanti si se dedau doar atacurilor la persoana. Mai este si preceptul biblic ”Nu-ti subestima interlocutorul!”, adica fiecare trebuie sa admitem, ca cineva poate posta pe blogul nostru niste idei si sugestii bune sau critici obiective ce ne pot fi de folos. Eu mi-am gestionat comentariile de la bun inceput, nu numai acum, la pensie, precum inteleg aluzia, putin nelalocul ei. Insa nu se stie daca cineva e mai activ in Parlament, cu salariu bun, sau la pensie, cu o pensie de deputat, retezata dur de deputatii populisti de azi.

  Nu ma ocup de a cerceta ce partide au mai avut vot secret. Mai curind nu au avut, a fost doar PNL, dar asta nu conteaza. Conteaza adevarul si daca am scris o data si am retinut atentia asupra unei realitati, ea nu trebuie neglijata doar pentru interes de manipulare si populism ieftin. De populism se ocupa comunistii, din cite stiu, nu si pretinsii democrati. Succes si le urez tuturor celor ce pretuiesc libertatea, inclusiv cu bloguri inchise pentru comentarii, sa ii lumineze Dumnezeu si sa persiste doar in obiectivitate si corectitudine.

 8. e prima oara cand aud de ana cutzu asta.Si sincer cutzu-cutzu e o asociatie de Bucuresti,a unor afaceristi care vand maidanezi.LOOOL Hai ca am ras.

  Sincer nici nu merita sa va pierdeti timpul cu asemenea tovarase marca ,,ana gutzu :))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *