CC, Băsescu și Timofti smulg masca ”liderilor” politici antiromâni, drapați cu opțiunea proeuropeană

485894_3242236755199_1513895800_n-300x300Nu am avut timp să scriu mai devreme acest articol. Dar am rămas dezgustată de prestația păunului verde de marți seara de la o televiziune, unde eu sunt în ”lista neagră”. Am și trimis un mesaj, care a fost reprodus, totuși, în titrajul mobil, în care i-am replicat lui Filat că dacă el, cum spunea, ”nu a făcut dezbinare” pe Euromaidan, făcând aluzie că Băsescu ar fi făcut acest lucru prin declarația despre al treilea obiectiv național unionist al României, apoi Președintele român a pledat pentru unitatea națională, românească. Și am mai întrebat-o pe deputata Maria Ciobanu, care m-a ”obrăzat” o dată, în campania electorală, că de ce îl tot critic pe Filat, dacă nu îi este rușine văzând acum prestația rușinoasă a fariseului. Bine, că și Ciobanu a fost ba pepecedistă, ba s-a înverzit odată cu cel despre care Roșca a scris cărți întregi, criticându-i activitățile de om de afaceri.

Adică Filat, cel cu ”Moldova fără Voronin” și cu ”Moldova fără comuniști”, acum e alături de toți antiromânii, fiind la cheremul Tartarului și Rezidentului Moscovei, Piotr Lucinschi, și la cheremul patronilor dintotdeauna al acestuia. Adică lângă Dodon, Mișin, Garbuz, Șelin, Voronin și toată codla de slugi ale Kremlinului.

Nimic de mirare. Așa a fost, de acolo a izvorât ”salvatorul european” al Basarabiei, acolo bolborosește acum, în ura sa antiromânească, neștiind cine e și în ce stat locuiește. Noi nu am uitat cum îi chema Filat anul trecut pe oameni să nu iasă la marșurile unioniste, cum i-a făcut pe unioniști ”inamici ai integrării europene”. Acesta fiind cel care pe 9 Mai 2008 a venit și a cuvântat, alături de unioniștii din PNL, din MAE, alături de AMN, în Scuarul Operei Naționale, unde s-a dansat Hora Unirii. Cel care a semnat inițiativa legislativă pentru modificarea art.13 din Constituție și cel care a semnat pentru modificarea art.11 din Constituție, ca să putem intra în NATO. Cu Filat sau fără Filat, noi vom intra în NATO, oricât de mulți bani au furat guvernanții, care se vor recocoțați la putere prin saci de bani și fariseism, minciuni rusești și ură antiromânească.

Îmi repugnă toată gașca fără demnitate națională care vegetează și se gudură pe lângă Filat, cel cu ștampila, ”reales la al saselea congres”, oameni fără verticalitate, fără conștiință națională, niște profitori aidoma agrarienilor, înghesuiți lângă un lider arogant, fără stofă, acoperind prin înfumurare ceea ce nu are. De Leancă, iarăși, nu spunem prea multe, este la cheremul lui Filat, cel cu ștampila, încercând să joace la capătul intereselor Rusiei, prin Lucinschi-Filat, și la capătul intereselor Europei, care știe cu cine are de a face, dar nu are ce face altceva, deocamdată…

Curtea Constituțională, prin decizia privind Declarația de Independență și limba română, împreună cu afirmațiile lui Băsescu și Timofti, smulg masca ”liderilor” politici antiromâni, drapați cu opțiunea proeuropeană.

În privința lui Nicolae Timofti. Nu leșinăm după anturajul său, nu știu cine îi mai dă sfaturi. Noi, unioniștii, i-am arătat în mai multe documente adresate, scrisori deschise, poziții formulate și expuse, speranța că va uita cine l-a pus unde se află. Și va ști că are șansa să fie un om cu demnitate națională, românească, nu moldovenească. Îl sfătuim să se detașeze tot mai mult de profitorii dintodeauna ai moldovenismului stalinist, care ne tot țin la fundul Moscovei, bogătani și ciocoi care știu doar a fura și nici nu-i interesează cine le-au fost părinții, bunicii, străbunicii și străstrăbunicii. Că le-a spălat zdravăn KGB-ul creierul.

Dar despre KGB vom reveni cu noutăți foarte interesante… 

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

25 Comments

Add a Comment
 1. =Iancu Unionistu dela Hotin=

  CREDINŢA NOASTRĂ UNIONISTĂ NESTRĂMUTATĂ:
  ––––––––––––––––––––––––––––––––—
  Miercuri, 11 Decembrie 2013, la Mănăstirea ,,Sfântul Andrei,, din Durleşti,
  / o suburbie a Chisinaului /
  va fi adusă racla cu moaştele Sfântului Apostol Andrei din Arhiepiscopia Tomisului,
  de la Constanta, de pe litoralul românesc
  cu binecuvîntarea Înaltpreasfinţitului Teodosie.
  Sfintele moaşte vor fi în premieră în Rep. Moldova
  şi reprezintă nu numai un act de profundă spiritualitate, dar şi un eveniment istoric.
  Racla se va afla timp de 10 zile la Sf.Mănăstire.

  Pe 12 Decembrie, joi, în ajunul sărbătorii Hramului,
  va fi oficiată, dimineaţa, la orele 09.00, Sfânta Liturghie,
  iar la ora 12.00 se va organiza un Drum al Crucii cu Sfintele moaşte, în or. Durleşti.

  Vineri, 13 Decembrie, la ora 09.00, se va oficia Sfînta Liturghie,
  cu participarea unui Sobor de preoţi şi diaconi din ţară şi de peste hotare.

  Toți Credincioșii si Unionistii sunt așteptați cu drag la hram, în ajun,
  precum și vineri, la slujbă, şi la agapa festivă.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !

  N.B.
  IN MEMORIAM – luna decembrie:
  ASASINAREA UNIONISTILOR:
  1. poeta şi deputata Leonida Lari – prin iradiere şi otrăvire cu medicamente, dec.2011
  2. deputatul şi jurnalistul sportiv Vasile Vatamanu – „accident” la comandă, dec.2011
  3. cuplul unionist, sculptor Tudor Cataraga şi soţia Dora – „accident ” la comandă, dec.2010.

 2. Cînd te arunci după doi iepuri, nu prinzi nici unul. Într-un fel, dna Pavlicenco pune beţe în roate opţiunii europene, cu părere de rău. Trebuie să înţelegem că toţi acei care pledează pentru UE sunt miopi!?

 3. Offf,ca taaaare multe lepadaturi,contrabandisti,statalisti,comunisti,degradati…. la metru patrat, pe aceasta palma de pamant,mai avem.Am imoresia ca marea majoritate sunt conceputi la betie.Speranta mai e in tineretul,care-si face studiile in Tara

 4. Unionisti lozincarzi! Scoateti prostia de lozinca „pana la Nistru” caci este antiromaneasca. Daca RM renunta la Transnistria nu mai are nicio sansa sa iasa la mare, la schimb de teritorii cu Ucraina. Nici macar nu-l citati pe Eminescu, pentru care granita pana la Nistru era un ideal, cand ea era pe Prut. Terminati cu prostia asta de lozinca antinationala!

 5. România e o comoară lăsată de Dumnezeu pe Mapamond. Ea dispune în subsolurile sale de toate bogăţiile naturale care se găsesc pe această planetă:aur,argint,metale rare…petrol, gaze chiar şi uraniu,de munţi,mare….Dar nu are noroc de nişte guvernanţi deştepţi. Republica Moldova nu dispune de nimic.Corupţia totală şi debilismul guvernanţilor,care vînd ţara ruşilor,ne va duce la faliment. Unirea este unica salvare..

 6. Romania sa dea gratuit si repede cetatenia ROMANA la rusi, ucrainieni, gagauzi (chiar daca nu cunosc limba romana) si in catva ani partidele pro rusia si anti ROMANESTI vor pierde multi votanti.

 7. Astept „invierea”,adica noutatile,de care scrieti in finalul articolului,apoi revin si cu cu niste intrebari la acest „subiect”,ok?

 8. ADEVARUL consfintit CONSTITUTIONAL irita toti nebunii si toti idiotii de la Chisinau!!

  Decizia Curtii Constitutionale este birfita si urita de tot gunoiul politic de la Chisinau numai pentru faptul RECUNOASTERII de catre Inala Curte a Declaratiei de Independenta ca Actul CONSTITUTIONAL primar care sta la baza intemeierii statului vremelnic, Republica Moldova!

  Restul continutului din declaratiile prostesti, cu referire la Decizia Curtii Constitutionale de la Chisinau, ale lui Vladimir Filat, Marian Lupu, Dumitru Diacov, Igor Corman, Igor Dodon, Victor Selin si ale altor scule ruginite rusesti, sunt povesti pentru debili.

  Curtea Constitutionala de la Chisinau a consfintit CONSTITUTIONAL, pentru totdeauna, LEGALITATEA spatiului spiritual si terestru al actualei Republica Moldova ca PATRIMONIU ROMANESC !!

  Toata zoaia, tot gunoiul si toata pleava lasata de serviciile secrete rusesti la Chisinau, urasc pe toti ce gindesc si simt romaneste.

 9. Pt Tira

  Mai mult – ei nu vor integrarea europeana, ei vor sa ramina cum suntem, ca sa fure mult in continuare.

 10. Pt Vasilisa

  Ok, ok. Daca le vei mai avea, eu cred ca nu.

 11. Nu putem permite tuturor gigodiilor sa interpreteze istoria noastra,asa cum le vine lor pe plac.Numai niste nemernici pot sa-si uite fratii si sa-i adore pe cei,ce toata viata i-au asuprit si calcat in picioare.La modul real-cine se teme de unire?Va spun cu siguranta-toti sefii si sefuletii ce ocupa functii de stat.Astea se v-or sinucide,dar nu v-or accepta unirea.Poporul de rand e manipulat de ei.Ce s’ar fi intamplat,daca unirea ar fi fost facuta in anii ’90?Sefii ar fi ramas fara functii,iar poporul putea azi liber circula in Europa,avea o pensie platita la timp,lumina si caldura pe timp de iarna ar fi fost fara intreruperi,nu sugeau din ei atatia hoti,cati sug azi si multe altele.Un popor prost,demn de soarta pe care o are si care a generat dinastii intregi de hoti si idioti.De tot ce se intampla in tara e vinovat poporul.

 12. De ce romanii moldovenesti sunt asa de agresivi fata de cei care se considera moldoveni? Vreti in Romania – treaba voastra, insa respectati optiunile altor persoane, si nu le porecliti „slugi ale Kremlinului”. Eu sunt molovean si vreu sa traesc in Republica Moldova. Va rog sa – mi respectati optiunea.

 13. @PETRUS

  nu poti da la schimb ceea ce nu-ti apartine.Nu poti da transnistria pe Bugeac,cu Ucraina,pentru ca Transnistria nu este in mainile Chisinaului,ci in mana Moscovei.

  Nu poti face comert,vanzand apartamentul vecinului,contra Cash! la fel cum nu poti face schimb de masini,dand masina primarului care nu-ti apartine,contra altui autoturism.

 14. @PETRUS

  nu poti da la schimb ceea ce nu-ti apartine.Nu poti da transnistria pe Bugeac,cu Ucraina,pentru ca Transnistria nu este in mainile Chisinaului,ci in mana Moscovei.

  Nu poti face comert,vanzand apartamentul vecinului,contra Cash! la fel cum nu poti face schimb de masini,dand masina primarului care nu-ti apartine,contra altui autoturism…

 15. @PETRUS

  singura solutie ramane calea europeana,calea dezvoltarii si a proiectelor

  basescu a promis unirea si in 2005 si in 2006 si in 2009 si de fiecare data cand avea nevoie de voturile basarabenilor si venea vreo campanie electorala.Nu inteleg cine il mai crede pe acest clown mincinos,care face propaganda partidului de buzunar al lui eugen tomac.

  http://tv-patriot.blogspot.ro/

 16. =Ivu Frâncu Unionistu=

  Un mesaj de PROTEST
  contra declaratiilor anti-UNIONISTE
  de la o TV ruseasca
  ale Ambasadorului Germaniei la Chisinau.
  Puteti sa-i scrieti si voi aici:

  https://chisinau.diplo.de/Vertretung/chisinau/ro/Kontakt.html

  Herr Ambassador Matthias Meyer:
  of the Ribbentrop-Molotov Pact:
  ––––––––––––––
  You are not Welcome in East-Historical Moldova /RM/.
  Your are Persona Non-Grata here !
  Go back home, to your terrorist Russian Gas and
  To your Ribbentrop-Molotov country !
  Shame on you,
  after your anti-Romanian declarations on Russian TV !
  We are Romanians,
  we speak Romanian
  and we want to live freely in our country –
  European Romania,
  that one within the borders of 1918,
  before Soviet OCCUPATION of Bassarabia in 1940
  with the Hitler’s agreement of your country !
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !

  N.B.
  This message will be spread out in many languages
  on different Forums on Internet.

 17. Mattyas Meyer: „…Noi vedem Republica Moldova ca stat aparte. Un stat care este un subiect al dreptului internațional. Un stat care se află pe drum spre Europa. Și sperăm că va ajunge membru al Uniunii Europene. Și această cale merge direct spre Europa. Pentru aceasta nu aveți nevoie de altcineva. Sunteți cu toții bineveniți la noi. Această discuție nu trebuie să fie acum. Aș numi această discuție ca o furtună într-un pahar cu apă… ”
  Deci, trebuie să ne opunem opţiunii europene? Categoric NU!.

 18. „Această discuție nu trebuie să fie acum”-dar cind trebuie sa se discute despre unire?Unirea nu s-a produs in perioada podurilor de flori,unirea se produce acum ca nu-i convine neamtului,atunci, este transferata pentru care epoca?

 19. e vorba de diplomatie aici,UNIREA este o cale la care se opun multe ambasade straine.

  De exemplu sunt multe tari europene care NU doresc Unirea cu Romania,pentru a nu repeta experienta CIPRU,care este stat DIVIZAT ca si MOLDOVA,stat cu trupe ONU de mentinerea pacii,cu trupe RUSESTI ,trupe NATO,si altii…..

  Nici Moldova nu-i pe departe.iar experienta CIPRU arata cate probleme creeaza UE aceste baze militare straine.

  NATO se opune UNIRII cu Romania,singura cale de a merge spre VEST este UNIUNEA EUROPEANA prin aderare cu DREPTURI DEPLINE!

  RESPECTATI ANGAJAMENTUL CU UNIUNEA EUROPEANA!

  http://tv-patriot.blogspot.ro/2013/12/european-union-moldova-association.html

 20. nu voi da indicatii PNL,insa ca simpatizant (cetatean roman)al PNL Chisinau,as vrea sa vad ca face opozitie pentru a aduce critici pe capitole europene,actualei puteri,critici constructive,anti-coruptie,anti-tergiversari.

  ANGAJAMENTUL Semnat la Vilnius trebuie implementat,trebuiesc create structuri ministeriale europene,trebuiesc educati specialisti,si angajati specialisti mai multi.

  Stimata d Pavlicenco,

  Va respect pentru ceea ce faceti,luati legatura cu DIRK SCHUEBEL,si toate INCALCARILE prevederilor acordurilor semnate la VILNIUS sa fie raportate direct la responsabilii europeni.

  http://tv-patriot.blogspot.ro/2013/12/european-union-moldova-association.html

  Lupta IMPOTRIVA CORUPTIEI,planul politic al PNL pentru emanciparea europeana,alaturi de Uniunea Europeana.

  Pe fondul PRABUSIRII PL si al lui MIHAI GHIMPU exclus din adunarea generala NATO,din mai multe motive(nu intru in detalii),trebuie acum sa ridicati PNL-ul ca un partid europenist serios,gata sa faca o OPOZITIE CONSTRUCTIVA pentru emanciparea economica,LUPTA ANTICORUPTIE,si RESPECTAREA DREPTURILOR UMANE(inclusiv in Transnistria).

 21. PNL Basarabia este un Partid serios din urmatoarele motive:

  -este singurul Partid din R.Moldova care respecta drepturile umane,si care l-a primit in randurile sale pe JOHN ONOJE,in timp ce ceilalti politicieni au facut declaratii rasiste si sovine impotriva lui,ba chiar l-au amenintat.

  -este singurul Partid care poate sa faca o opozitie constructiva actualei puteri,o opozitie europenista ANTI-CORUPTIE si ANTI-MAFIE,pe fondul prabusirii Partidului Liberal al lui mihai ghimpu

  -Opozitie constructiva europenista se refera la capitolele semnate la Summit-ul de la Vilnius de catre Moldova,in sensul criticarii actualei puteri in cazul in care nu respecta ceea ce a semnat,tergiverseaza,ori face legi anti-europene.

  http://tv-patriot.blogspot.ro/2013/12/european-union-moldova-association.html

 22. MIHAI GHIMPU exclus din adunarea generala NATO,pentru mai multe declaratii controversate(acumulate,s-a umplut paharul),considerate a fi antisemite,iata doar o declaratie:

  http://archive.omg.md/Content.aspx?id=6225&lang=1

 23. Vlad Puscasu spune:” -este singurul Partid care poate sa faca o opozitie constructiva actualei puteri,o opozitie europenista ANTI-CORUPTIE si ANTI-MAFIE…”, dar care niciodată nu s-a expus asupra fenomenului Plohotniuc.

 24. =LePèlerin Unioniste=

  Le Rêve Roumain de la Jeunesse Moldave:
  La Ré-Unification !
  – le quotidien français:
  „Le Monde”, 4 décembre 2013
  –––––––––––––––––-
  Visul românesc al tinerilor din Republica Moldova- acesta este titlul unui articol publicat în „Le Monde”, unul din cele mai importante cotidiene franceze,
  şi în care se vorbeşte de dorinţa de RE-Unire a tinerii generaţii, de raptul Basarabiei şi de presiunile Rusiei.

  Francezii demonstrează încă odată că sunt alături
  de români în momentele cheie ale istoriei noastre.

  „Un apartament modest de pe strada Academiei din centrul Bucureştiului. Un mic birou, câteva calculatoare şi o mână de tineri moldoveni şi români adunaţi în jurul unei singure idei:
  să militeze pentru RE-Unificarea celor două ţări”,
  astfel începe reportajul despre
  „visul românesc al tineretului moldovean”,
  publicat în „Le Monde”.

  „Pe 20 octombrie 2013, aproape 10.000 de manifestanţ s-au adunat în inima Bucureştiului”,
  scrie publicaţia franceză, referindu-se la marşul
  în timpul căruia s-a cerut ca RE-Unirea României
  cu Republica Moldova să devină prioritate naţională.

  Mesajul a fost preluat de preşedintele României
  Traian Basescu şi apoi de către reprezentanţi ai tuturor partidelor politice, fiind pentru prima oară când aceştia reuşesc să se RE-Unească la parlament
  pentru un interes naţional.

  Autorul discută cu Vitalie Prisăcaru, un tânar din Republica Moldova student la Bucureşti.
  El face parte dintr-o organizaţie de tineri
  „ACTIUNEA-2012”,
  care susţine RE-Unirea celor două state româneşti. „«Aici, nimeni nu şomează»,
  ne asigură Vitalie Prisăcaru, un tânăr de 21 de ani
  care a părăsit Chişinăul pentru a veni să studieze ştiinţele politice la Bucureşti.
  «Sunt moldovean şi am obţinut paşaportul românesc, care mă face să mă simt european»,
  explică Vitalie”, se arată în reportajul „Le Monde”.

  „Potrivit Direcţiei Generale de Paşapoarte,
  peste 350 000 de paşapoarte româneşti au fost acordate. Operaţiunea a început în anul 2009, sub conducerea preşedintelui român Traian Băsescu,
  care sprijină integrarea europeană
  a Republicii Moldova” şi – mai departe voi completa eu – prin RE-Unirea cu România.
  „Teritoriu românesc, Republica Moldova a fost anexată de către Imperiul Sovietic după cel de al doilea război mondial.

  „Ideea de RE-Unificare cu patria mamă, ţara vecină România, nu a fost niciodată în programul politicienilor moldoveni, dar integrarea europeană a României
  în 2007 a schimbat situaţia. Zeci de mii de tineri moldoveni au venit la studii în România,
  care a oferit peste 5.000 de burse anual.
  «Vorbim aceeaşi limbă şi mă simt ca acasă în România, spune Vitalie. Pentru mine nu există două ţări
  ci două state care într-o zi vor forma o singură ţară», completează acesta.”

  Încurajaţi de solidaritatea europeană şi românească arătată după ce Rusia a început să exercite presiuni
  în preajma summitului de la Vilnius,
  „tinerii moldoveni vor pune şi mai multă presiune
  pe autorităţile din România şi din Republica Moldova
  pentru RE-Unificare în interiorul spaţiului european.”
  Şi eu mai repet odată: politica externă a Marilor Puteri nu se face pe ani şi pe secole.

  Iată că poporul francez în continuare susţine aspiraţiile naţionale ale poporului român iar articolul de mai sus reflectă din plin viziunea acestora!

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  N.B.
  Textul original in franceza:

  http://www.lemonde.fr/a-la-une/article/2013/12/04/le-reve-roumain-de-la-jeunesse-moldave_3524995_3208.html

  Un appartement modeste rue de l’Académie,
  dans le centre de Bucarest. Un petit bureau, quelques ordinateurs et une poignée de jeunes Moldaves et Roumains rassemblés autour d’une idée :
  militer pour la Ré-Unification de leurs pays.
  « Ici, personne ne chôme »,
  assure Vitalie Prisacaru,
  un jeune de 21 ans qui a quitté Chisinau,
  la capitale moldave, pour venir faire ses études
  en sciences politiques à Bucarest.

  Le 20 octobre, ils avaient réussi à rassembler
  près de 10 000 manifestants au cœur de Bucarest.
  « Je suis moldave et j’ai déjà obtenu le passeport roumain, qui fait que je me sens européen »,
  explique Vitalie.

  Selon l’Autorité nationale pour la citoyenneté, plus de 350 000 passeports roumains ont été délivrés à des Moldaves. L’opération a démarré en 2009 sous l’impulsion du président roumain Traian Basescu, qui a toujours plaidé pour l’intégration européenne de la Moldavie. En avril 2009, après la répression d’une manifestation anticommuniste menée par des jeunes Moldaves à Chisinau, une coalition proeuropéenne avait pris les rênes du pays. La Roumanie avait aussitôt encouragé cet élan.

  « Ces jeunes voulaient faire disparaître l’héritage de l’URSS, affirme Dan Dungaciu, directeur de l’Institut des sciences politiques de Bucarest. Pour y échapper,…
  ==================================

 25. =Drumetul Unionist==

  Un Pelerinaj Unionist: Drumul RE-Unirii !

  Ascultaţi, priviţi şi parcurgeţi imaginar destăinuirile particpanţilor la

  „Drumul RE-Unirii: Chişinău-Alba-Iulia„

  alături de grupul de entuziaşti care au făcut aievea acest drum unionist

  în perioada 24 nov.–1 dec. 2013

  pentru a sărbători împreună cu Ţara-Mamă

  Ziua Naţională a României!

  Aici:

  11 Secvenţe audio și imagini foto:

  http://voceabasarabiei.net/index.php/stiri-vb/14793-audio-galerie-foto-hai-cu-noi-pe-drumul-unirii

  Susţinători: Asociaţia „Tighina”, preşedinte – Alcu Păluţă, Platforma Civică „Acţiunea -2012″,

  Traseu:

  Chişinău – Străşeni – Călăraşi –Ungheni – Iaşi – Târgu Frumos – Paşcani – Grinţieşti – Ceahlău – Topliţa – Cluj-Napoca – Aiud – Alba Ilia, cu popasuri la 18 mănăstiri şi locaşuri sfinte.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  Echipa de pelerini:
  1.
  Doamna Tamara Suniţa,
  organizatoare vrednica de Pelerinaje Spirituale Anuale Unioniste în Romănia
  tel. 373. +69 119 817 sau 40. +771 412 887
  2.
  Domnul antreprenor Dumitru Pogorea în costum naţional,
  originar din s. Taraclia, Căuşeni, stabilit în Siberia,
  preşedintele Centrului naţional cultural „Luceafărul” din Novosibirsk.
  luceafarul2010@yahdex.ru
  3.
  Doamna Măriuca Andronache din s. Brânzeni, Edineţ,
  din partea asociaţiei „Vasile Stroescu„
  (n. 11 noiembrie 1845, Trinca, județul Hotin, d. 13 aprilie 1926, București)
  cărturar de frunte, susținător al învățământului școlar și om politic român basarabean,
  filantrop și membru de onoare al Academiei Române,
  care a promovat cultura națională și a neamului, patriot şi mare unionist.
  4.
  Anatol Marcu din Râșcani, strănepotul mecenatului Vasile Stroescu,
  5.
  Ciprian Buculeţ din Edineţ, românofil: „Vrem Re-Unirea cu România !„
  6.
  Nicandru Maţcan, profesor din Edineţ
  7.
  Rodica Berliba din Edineţ, profesoară de istorie la liceul „M.Eminescu„
  aflată la prima sa călătorie de suflet în România
  8.
  Titi-Ana Lupu, profesoară la liceul „Pan Halippa„ din Edineţ
  /IN MEMORIAM: regretatul soţ Alecu Lupu, mare patriot si unionist /
  9.
  Ionică Eșanu din s. Corjeuţi, Briceni
  10.
  Ancuţa Vâlcu, unionistă
  11.
  Luana Guzun-Crudu, profesoară de știinţe socio-umane
  12.
  Alecu Cibotaru, mare luptator unionist din s. Bardar, Ialoveni
  13.
  Mihăiţă Zeamă, profesor de istorie de la Soroca,
  activist, Asociaţia „Astra„, consultant mitropolitan
  14.
  Anica Gheţu din Leova, dintr-o familie de deportaţi în Siberia.
  15.
  Mitru Dăncuţă, elev la Colegiul de Artă din Soroca
  16.
  Margareta Cemortan-Spănu din Bălţi,autoarea unor cărţi despre deportările din Siberia.
  17.
  Vlad Cirimpei, anti-comunist din Burlăneşti, Edineţ şi stabilit la Bălţi, oraş rusificat si cu mulţi moldoveni rusficati
  18.
  Sorin Becciu, student sorocean la Iaşi, membru al Platformei „Acţiunea-2012„
  19.
  Andrieş Viziru, din s. Costuleni, redactor-prezentator la Radio Moldova din Chişinău
  20.
  Maricica Bulat-Saharneanu, jurnalistă la Radio „Vocea Basarabiei„ din Chişinău
  tel. 804.423.

  N.B.
  Oameni cu inimă mare intâlniţi pe parcursul pelerinajului:
  1. Părintele Nicodim din Iaşi, Consilier
  2. Marius Graţianu, mare activist, Platforma Unionistă „Acţiunea-2012„ din Iași
  împreună cu Doina Grosu din Soroca
  3. Doamna Tamara din s. Dolna/Nisporeni, stabilită la Iaşi.
  4. domnul binevoitor Radu de la Aiud
  5. pictorul Victor Buză din Cehia
  6. tinerii de la Seminarul Teologic de la Cluj-Napoca
  7. Vameşii Unionişti de pe ambele maluri de Prut

  P.S.
  Poetul martir Grigore Vieru:
  „Dacă doriţi Re-Unirea noastră,
  purtați basarabenii prin Ţara noastră, România,
  să-i vadă frumuseţile şi bucuriile, seninătatea, blândeţea şi bunătatea !„
  Atenţie:
  Viitorul pelerinaj: Nov. 2014. Veniţi cu noi !
  Se va organiza UN TREN SPECIAL UNIONIST
  din 7 vagoane: Chişinău – Alba-Iulia
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *