Acum doi ani, la 3 decembrie, PNL a adoptat un Statut unionist. Pt interesul electoral, si liberalii, si nereformatii vor deja, si ei, Unirea…

Cameleon

Cameleon

Chirtoaca, panglica ruseasca si pasiunea de "a fotografia" prin intersectii Marsuri unioniste interzise de si "liberali"

Chirtoaca, panglica ruseasca si pasiunea de „a fotografia” in intersectii Marsuri unioniste interzise de si „liberali”

La Actiunea de la 1 Decembrie 2013, de duminica, m-a impresionat intrebarea unei doamne: „Dna Pavlicenco, de unde aveti aceasta viziune si promovati de circa patru ani Unirea, care devine tot mai reala?…”

Iata asa. PNL a adoptat, la congresul sau al III-lea, acum doi ani, pe 3 decembrie, un Statut unionist si un Program unionist, dupa care s-a judecat un an cu Ministerul Justitiei, ca sa il inregistreze. Intreg PL-ul era atunci la guvernare. Am adresat scrisori deRmokratilor sa se sesizeze ca Ministerul Justitiei nu inregistreaza Statutul Nicio reactie. 

In acesti doi, impreuna cu alte forte unioniste, am facut multe marsuri – la Chisinau, Balti, Cahul, Bucuresti, Alba-Iulia. Am fost mereu impiedicati, inclusiv de primarul Chisinaului, care i-a permis lui Rogozin sa ne umileasca in PMAN – inima RM -, dar este pentru prima oara cind in abia acest an ne-a permis si noua, PNL, sa facem o actiune de 1 Decembrie. PL bloca piata nu pentru a face ceva, ci ca sa nu faca PNL.

Iar dupa ce Ghimpu a pus Unirea in sicriu, invocindu-l si pe Basescu, acum, nepotul, o scoate, o primeneste, o da cu parfum si o pune in fruntea campaniei electorale.

La fel, Vitalie Marinuta se angajeaza sa aplice vorba lui Basescu – cea cu °Singele apa nu se face°.

Ii salutam pe toti ca i-a trezit Basescu, amintindu-le ca Ghimpu, actualul sau fostul lor sef, a spus, dupa 2010, ca a luat mai putine mandate pentru ca PNL a venit in alegeri cu mesaj unionist. Se mai schimba vremurile, isi schimba opinia, in alegeri, pe o haba de timp, si liberalii, pentru ca numai boii si prostii nu-si schimba opiniile. Nu-i asa?

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

7 Comments

Add a Comment
 1. =Tenuță Unionist dela Tutoveni=

  O ALTA ACTIUNE UNIONISTA:
  –––––––––––––––––––––––––––
  Institutul Cultural Român Mihai Eminescu la Chișinău,
  în colaborare cu Biblioteca Naţională a Rep. Moldova,
  organizează lansarea oficială a filmului documentar „Tătăreşti, centrul Basarabiei”.
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  Filmul redă istora dramatică a Basarabiei,
  prin prisma unei localităţi şi a oamenilor săi:
  satul Tataresti, o localitate de pe traseul Chişinău-Iasi,
  inconjurata de localitatile Străşeni, Pănăşeşti, Bucovăţ, Găleşti, Zubreşti, Recea.
  /Un sat atestat pentru prima oara într-un hrisov de-al domnitorului Petru Rareș, în 1528/.

  Evenimentul se înscrie în suita de manifestări culturale organizate de ICR Chişinău
  pentru a celebra Ziua Naţională, 1 Decembrie.
  Sunt invitaţi oameni de cultură, personalităţi politice și economice, publicul larg.

  Producător: Gheorghe MÂRZENCU, co-regizor și co-scenarist.
  Lectură: actorul Valeriu Mârza.
  Comentator: istoricul Ion Varta, directorul Serviciului Național de Arhive a R. Moldova.
  Moderatorul seratei: Acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chişinău.

  Premiera filmului va avea loc
  Miercuri, 04 decembrie 2013, cu începere de la ora 15,
  în sala mare a Bibliotecii Naționale „V. Alecsandri”, Chișinău.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ====================================

 2. =Tenuță Unionist dela Tutoveni=

  „Frontiera pe Nistru. Acum !”
  26 Noiembrie 2013
  de ALINA MUNGIU-PIPPIDI

  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/frontiera-pe-nistru-acum-318936.html

  un fragment:
  … Trebuie să luptăm însă contra apatiei şi defetismului. E greşit să spui, dacă nu pot să ridic greutatea mare nu o mai ridic nici pe cea mică. Frontiera trebuie să fie Nistrul, nu Prutul, Moldova trebuie să fie înăuntru, nu afară, înţeleg că ne mai ia timp cu Turcia sau Ucraina dar ţări ca Moldova nu pot fi lăsate nici Rusiei, nici mafiei- trebuie apărate. E nevoie de o nimica toată ca să fie de o parte sau alta- un test pentru puterea transformatoare a Europei.

  În cazul Moldovei, defectarea ucraineană face din Transnistria din nou o vulnerabilitate majoră. Sînt mai bine de zece ani de cînd am recomandat, cu toată impopularitatea inerentă, ca Moldova să îşi conceapă viitorul fără Transnistria. De atunci toată lumea, Traian Băsescu, serviciile, (că lor le-a fost arondat proiectul integrării la noi, în vechea tradiţie care spune că oamenii competenţi şi patrioţi se află toţi în Securitate, pe afară sînt doar amatorii şi iresponsabilii) şi liderii moldoveni toţi au continuat să insiste că nu se poate concepe statul Moldova dacă nu are şi Transnistria.

  Argumentul meu, mult citat şi deformat spunea că în absenţa unei europenizări (cu totul improbabilă) a Ucrainei şi a unei intervenţii occidentale în Transnistria (imposibilă, vezi Siria) trebuie să concepem că Moldova nu se va integra niciodată în România sau Europa sau ambele decît fără această regiune. Sau la revedere. Cîţi ani trebuie să mai treacă pînă cînd evidenţa brutală a acestui argument să fie acceptată? Găsiţi încă pe Internet o stupidă dezbatere GDS la care am participat şi unde toată lumea era, evident, contra şi mult mai optimistă ca mine (sînt exact zece ani de atunci, zece ani pierduţi).
  În mai 2005 am publicat un serial în revista 22 despre catastrofala politică externă anunţată de Traian Băsescu (atunci mi s-au deschis ochii, citind rezumatul circulat de MRU, că linia generală era cea Securităţii luminate de prin anii optzeci, Libia, ţările din Golf, unilateralism păgubos în UE şi subminare a politicii comune europene în Kosovo, pe motiv de precedent pentru Transnistria, o prostie). Ziua de azi găseşte toate predicţiile de acolo, negre toate, îndeplinite, eşec Nabucco, paralizie Kosovo, marginalizare în Europa.

  Trist. Şi nu ai cu cine discuta, că în climatul de propagandă sau pur şi simplu incompetenţă pe teme externe la noi azi presa îl beşteleşte pe Cernea că de ce s-a dus în Taiwan (pe care UE tocmai se pregătea să îl recunoască), vezi Doamne, să nu supărăm China, iar mîine sare pe Ponta că de ce face curte Chinei. Comic e că sînt exact aceleaşi nevertebrate de fiecare dată, nu altele, propaganda lucrează într-o singură tură. Dar unde totul e propagandă nu mai ai cu cine discuta constructiv şi construi o agendă publică adevărată.

  O singură predicţie, din fericire, s-a dovedit prea pesimistă. Răsturnîndu-l pe Voronin, Moldova şi-a depăşit condiţia. Ar fi o dramatică eroare ca Europa să o lase să cadă la fund doar pentru că miza a scăzut brusc din cauza Ucrainei.
  Moldovei nu îi trebuie mult la scară continentală, dar nici nu poate face singură faţă embargourilor ruseşti şi preţului la gaze. Nu o putem salva singuri, dar în ceasul al doisprezecelea să nu ameninţăm Europa, cum face şeful statului, mai inadecvat de la o zi la alta. Mai curînd să o implorăm. Să dăm tot ce putem da în schimb, începînd cu Kosovo. Aroganţa e deplasată cînd am fost aşa incompetenţi. Moldova şi-a făcut cîţiva aliaţi, trebuie lărgit acest grup, trebuie găsite soluţii de finanţare, Transnistria trebuie aruncată peste bord.

  Nu mă înduioşez de românii de acolo, mulţi au plecat deja şi vor mai pleca, trăim în Europa migraţiilor.

  Cum familia mea a putut trece Prutul doar cu cutia de bijuterii cînd au venit ruşii în 1940 se vor mai salva şi alţii, dar esenţialul e să salvăm restul, nu să mai ţină Rusia Moldova ostatecă încă douăzeci de ani.
  Să facem tot ce putem să nu se îndeplinească predicţia unui ziar european care titra săptămîna asta:
  Moldova şi UE. Lungul drum spre nicăieri.

  Puteţi urmări fragmente din documentarul Alinei Mungiu-Pippidi pe Youtube.

 3. "Una dela Costiujeni"

  O alta filatelista mascata anti-unionista
  cu o fata de clovn vopsita pâna la nestiire,
  de te sperie si te baga in boale ca la „Durdom”:
  deputata re-form-fatata Anica Guțu:

  „Declarațiile unioniste ale lui Băsescu
  au picat într-un moment nepotrivit”

  http://unimedia.info/stiri/ana-gutu-declaratiile-unioniste-ale-lui-basesc-au-picat-intr-un-moment-nepotrivit-69124.html

 4. Doamna Pavlicenco eu ca roman din Maramures ,nu vreau ca Moldova sa se uneasca cu Romania in momentul de fata .
  Motivul este simplu dumneavostra ca romani ,nu ca frati mai mici nu ca surori ,ci ca romani nici mai mici nici mai mari ,aveti aceleasi drepturi si aceleasi obligatii ,voi Moldova ,aveti un teritoriu ocupat de o natiune care va subjugat 200 de ani ,voi nu puteti renunta la nici o particica din el ,decat sa cedeze Moldova Transnistria si inca 150 000 de romani sa fie slavizati sau terorizati in tara lor ,mai bine nu ne unim .Nu mai repetam greselile de la 1940 ,1918 ,macar voi sa nu abandonati .
  Unirea se poate face si in 100 de ani ,conteaza ca dumneavoastra sa construiti un stat din ce in ce mai romanesc la est de Prut cu fiecare generatie ,in orice forma ,dv trebuie sa securizati Transnistria ,in 20 de ani in 40 de ani in cat veti putea ,dar nu trebuie sa o cedati .
  Greseala asta s-a facut si in 1918 cand vaste reritorii au fost cedate Cehie gratuit ,cand desi Multi din Transnistria au votat unirea Armata Romana ,a refuzat sa atace URSS cu Polonia .
  Iar Transnistria a devenit republica care va inglobat in 1940 ,acea fantoma trebuie sa dispara ,daca nu va fi rau ,daca Rusia isi va construi o Moldova paralela va fi rau .
  Nu mai zic de importanta economica si strategica ,Chisinaul si Tiraspolul pot fi dezvoltate intr-o zona industriala ,controlul Nistrului ii important .
  Asa ca voi nu va luati dupa Basescu ,ala nu-i pasa de nimeni ,el face astea fiindca 87% au votat demiterea ,iar el a deturnat un referendum national ,are nevoie de fiecare vot acum .
  Dar voi nu trebuie sa va grabiti cu Unirea ,pana nu se poate cu tot cu Transnistria ,si nu va mai certati partidele romanesti intre voi ,incercati sa fiti unite ,si chibzuite in declaratii .
  Nustiu dece vad o tendinta a Moldovei de a fugi in fundul gol spre Romania ,nu Moldova trebuie sa joace fiecare sansa pt interesele ei ,si doar dupa ce ii un stat romanesc cu granite precise atunci vreau o unire .
  Si daca Moldova cand va avea Transnistria ,nu va vrea o unire ,eu is multumit macar cateva milioane de romani au statul lor scolile lor,si vb in limba romana indiferent de ce cred ei sau ce nationalitate isi aroga .
  Voi trebuie sa construiti un stat roman ca unionisti ,o biserca romana ,in intregimea granitelor lui si apoi sa va ganditi la unire ,nu sa fugiti cum a fugit Armata Romana in 1940 la ordinul lui Carol II ,scapa cine poate si sa lasati Transnistria, Rusiei.
  Si nici nu vrea sa faceti schimburi teritoriale cu Ucraina ,de cand cineva poate spune ca Herta ii mai importatanta ca Transnistria ,si ca romanii transnistrieni is mai neromani decat aia din Herta ,ii o jignire nemaipomenita ,auzita printre multi unionisti Moldoveni ,Herta Bucovina Buceagu Maramuresul is problemele Romaniei cu Ucraina si va veni si randul lor candva,voi asigurativa ca va faceti bine putinul vostru de datorie,nimeni nu merita sa fie abandonat sau schimbat .

 5. Doamna ALINA MUNGIU-PIPPIDI nu poate in viata ei in viata ei sa spuna ca Transnistria ii neimportanta .
  Doamna Pipidi ,poate fi ce personalitate vrea ea ,dar nu-si poate permite asa ceva .
  Ii o jignire ce a spus ,doamna Pipidi sa-si puna granita in apartament ,bucurestenii se mai pricep ei sa puna granite artificiale .
  Dar poate doamna Pipidi ,nu a auzit de un trib dac ,Tiragetii ,poate nu a auzit de Carpi ,poate nu a auzit de satele hanesti ,poate nu a auzti de un recensamant polonez ,poate nu a auzit de adiministratia moldoveneasca ,poate ar trebui inainte de a da judecate impartiale din scaunul ei confortabil sa puna mana sa citeasca si sa viziteze acea parte de Romanie ,poate cea mai vitregita parte a acestui popor .
  Cine suntem noi sa spunem ca Transnistria nu-i buna ?Doar pt ca va fi mai greu de obtinut? doar fiindca ii mai greu sa facem Unirea?
  Si ce inseamna o Unire rusinoasa in care am abandona ca in 1918 inca o provincie ,doar pentru ca diplomatii nostri is impotenti si avem temeri.
  In 1918 s-a cedat 70% din Maramures desi 60% din populatie vroia in Romania ,armata Romana la eliberat iar Cehia l-a oferit Romaniei ,doar Austria s-a opus ,iar diplomatii nostri in loc sa impuna dorinta armatei si poporului ,diplomatii s-au dovedit din nou niste pigmei.

 6. Pt Toti

  Articolul ALINEi MUNGIU-PIPPIDI

  Pe vremea romanilor, Nistrul era frontiera absolută a Europei de răsărit. Barbarii nu aveau voie să o treacă fără a fi consideraţi ostili şi a-şi atrage expediţii de pedepsire. Romanii nu controlau chiar aşa de bine nici pînă la Nistru. Dar aceasta era frontiera ultimă pînă la care se estima că există resurse pentru a apăra Imperiul european.

  Îmi pare extraordinar de rău de oamenii din stradă de la Kiev şi alte oraşe ucrainene care trăiesc un coşmar după ce conducerea ţării s-a hotărît că nu are resursele să înfrunte opoziţia Rusiei la integrarea europeană a Ucrainei şi a hotărît că nu va semna un acord de asociere. După ce Armenia, care depinde integral de Rusia pentru securitatea ei dăduse deja înapoi, asta lasă doar Moldova în cursă, cel mai victimizat stat din zona post-sovietică, singurul care a dat drepturi lingvistice complete populaţiei ruseşti pentru a fi cu toate astea tratată groaznic de Rusia. Nu vorbesc în vînt. Spre deosebire de dvs, cititorii mei, eu îi cunosc pe acei oameni din stradă de la Kiev, am organizat cu ei Coaliţia pentru un Parlament Curat (Chesno!). La fel am făcut şi cu cei din Moldova acum patru ani. Şi îi cunosc binişor şi pe cei din Rusia- cei pe care zilele astea regimul îi trage prin tribunale şi le închide ONGurile. De asta nu îmi place cînd văd descrise în presa noastră ţările astea ca blocuri, Rusia sau Ucraina. Cum ar fi dacă alţii ne-ar descrie pe noi luîndu-se doar după lideri şi serviciile secrete. Nu, ţările astea, ca şi a noastră, au elite europenizate şi modernizatoare, pe lîngă elite conservatoare contenplativ ortodoxe (exact ca la noi) şi cleptocraţii politice. Procentele variază, dar nu aşa de mult. Numai cine nu a fost pe acolo are un sentiment de superioritate, sau de ostilitate. Da, populaţia generală e naţionalistă, populistă şi per ansamblu necivilizată, dar parcă noi cum sîntem. Ce am dus în Europa cînd ne-am integrat. Gîndiţi-vă ce simt oamenii care au făcut revoluţia portocalie cînd află că zidul european se va ridica la frontiera lor, lăsîndu-i în vîntul siberian. Dacă era să aştepte Europa pînă prima Românie o ridica pe a doua mai eram o sută de ani pe afară. Iar Ucraina e mult mai mare şi greu de convertit, deşi are şi ea zonele ei europene, la Cernăuţi sau la Liov imperiul central european astăzi apus încă străluceşte, stins, în cariatide ruinate şi cupole de biserici baroce.

  Dar, realist vorbind, Europa nu poate, cum nu puteau nici romanii, să apere o frontieră mai îndepărtată. Se vedea asta în ambiguitatea germană faţă de Ucraina, în condiţiile greu de satisfăcut care s-au pus acestei ţări. Iarăşi am pierdut Ucraina săptămîna asta, spre disperarea americanilor, care însă au doar consideraţiile lor geostrategice şi nu le pasă dacă UE reuşeşte sau nu. Să fim realişti, sîntem pe cinzeci la sută, pentru cine nu ştie. Orice risc în plus ne-ar fi dezechilibrat. Nu, nu e doar din cauză că Germania are un preţ bun de la Gazprom şi finalmente miza economică e mult mai mare pentru ea decît cea strategică. Ci pentru că Ucraina, ca şi Turcia, ar fi dificil de transformat şi dacă nu ar exista Rusia, darămite cu Rusia în coastă. Proiectul nostru prioritar e să redresăm UE şi să relansăm proiectul nostru politic. Cu tot respectul şi recunoştinţa pentru oameni de care am scris de bine, că ei sînt prietenii noştri şi liderii micului nostru grup pro-lărgire, Carl Bildt şi Radek Sikorski, Ucraina era un pod prea îndepărtat pentru anul 2013. Rezultatele summitului de la Vilnius erau, din păcate, cum nu se poate mai previzibile.

  Trebuie să luptăm însă contra apatiei şi defetismului. E greşit să spui, dacă nu pot să ridic greutatea mare nu o mai ridic nici pe cea mică. Frontiera trebuie să fie Nistrul, nu Prutul, Moldova trebuie să fie înăuntru, nu afară, înţeleg că ne mai ia timp cu Turcia sau Ucraina dar ţări ca Moldova nu pot fi lăsate nici Rusiei, nici mafiei- trebuie apărate. E nevoie de o nimica toată ca să fie de o parte sau alta- un test pentru puterea transformatoare a Europei.

  În cazul Moldovei, defectarea ucraineană face din Transnistria din nou o vulnerabilitate majoră. Sînt mai bine de zece ani de cînd am recomandat, cu toată impopularitatea inerentă, ca Moldova să îşi conceapă viitorul fără Transnistria. De atunci toată lumea, Traian Băsescu, serviciile, (că lor le-a fost arondat proiectul integrării la noi, în vechea tradiţie care spune că oamenii competenţi şi patrioţi se află toţi în Securitate, pe afară sînt doar amatorii şi iresponsabilii) şi liderii moldoveni toţi au continuat să insiste că nu se poate concepe statul Moldova dacă nu are şi Transnistria. Argumentul meu, mult citat şi deformat spunea că în absenţa unei europenizări (cu totul improbabilă) a Ucrainei şi a unei intervenţii occidentale în Transnistria (imposibilă, vezi Siria) trebuie să concepem că Moldova nu se va integra niciodată în România sau Europa sau ambele decît fără această regiune. Sau la revedere. Cîţi ani trebuie să mai treacă pînă cînd evidenţa brutală a acestui argument să fie acceptată? Găsiţi încă pe Internet o stupidă dezbatere GDS la care am participat şi unde toată lumea era, evident, contra şi mult mai optimistă ca mine (sînt exact zece ani de atunci, zece ani pierduţi). În mai 2005 am publicat un serial în revista 22 despre catastrofala politică externă anunţată de Traian Băsescu (atunci mi s-au deschis ochii, citind rezumatul circulat de MRU, că linia generală era cea Securităţii luminate de prin anii optzeci, Libia, ţările din Golf, unilateralism păgubos în UE şi subminare a politicii comune europene în Kosovo, pe motiv de precedent pentru Transnistria, o prostie). Ziua de azi găseşte toate predicţiile de acolo, negre toate, îndeplinite, eşec Nabucco, paralizie Kosovo, marginalizare în Europa. Trist. Şi nu ai cu cine discuta, că în climatul de propagandă sau pur şi simplu incompetenţă pe teme externe la noi azi presa îl beşteleşte pe Cernea că de ce s-a dus în Taiwan (pe care UE tocmai se pregătea să îl recunoască), vezi Doamne, să nu supărăm China, iar mîine sare pe Ponta că de ce face curte Chinei. Comic e că sînt exact aceleaşi nevertebrate de fiecare dată, nu altele, propaganda lucrează într-o singură tură. Dar unde totul e propagandă nu mai ai cu cine discuta constructiv şi construi o agendă publică adevărată.

  O singură predicţie, din fericire, s-a dovedit prea pesimistă. Răsturnîndu-l pe Voronin, Moldova şi-a depăşit condiţia. Ar fi o dramatică eroare ca Europa să o lase să cadă la fund doar pentru că miza a scăzut brusc din cauza Ucrainei. Moldovei nu îi trebuie mult la scară continentală, dar nici nu poate face singură faţă embargourilor ruseşti şi preţului la gaze. Nu o putem salva singuri, dar în ceasul al doisprezecelea să nu ameninţăm Europa, cum face şeful statului, mai inadecvat de la o zi la alta. Mai curînd să o implorăm. Să dăm tot ce putem da în schimb, începînd cu Kosovo. Aroganţa e deplasată cînd am fost aşa incompetenţi. Moldova şi-a făcut cîţiva aliaţi, trebuie lărgit acest grup, trebuie găsite soluţii de finanţare, Transnistria trebuie aruncată peste bord. Nu mă înduioşez de românii de acolo, mulţi au plecat deja şi vor mai pleca, trăim în Europa migraţiilor. Cum familia mea a putut trece Prutul doar cu cutia de bijuterii cînd au venit ruşii în 1940 se vor mai salva şi alţii, dar esenţialul e să salvăm restul, nu să mai ţină Rusia Moldova ostatecă încă douăzeci de ani. Să facem tot ce putem să nu se îndeplinească predicţia unui ziar european care titra săptămîna asta: Moldova şi UE. Lungul drum spre nicăieri.

  Puteţi urmări fragmente din documentarul Alinei Mungiu-Pippidi pe Youtube aici http://www.youtube.com/watch?v=5J-0H_Trywc

  Puteţi comenta textele Alinei Mungiu-Pippidi pe romaniacurata.ro.

 7. „Transnistria trebuie aruncată peste bord. Nu mă înduioşez de românii de acolo, mulţi au plecat deja şi vor mai pleca, trăim în Europa migraţiilor. Cum familia mea a putut trece Prutul doar cu cutia de bijuterii cînd au venit ruşii în 1940 se vor mai salva şi alţii ”

  Eu zic sa aruncam si Basarabia peste bord ,stiti dece ,fiindca Romania poate deveni un stat industrializat si bogat daca colaboreaza cu Rusia de zece mii de ori mai bogat decat cu Basarabia .Cu resursele Rusie ,si cu potentialul industrial al Romaniei cred ca ne va fi bine fara Basarabia.

  Doamna Mungiu ii o rusine pt acest popor ,nu toti is ca ea,unii nu fug cu cutia de bomboane peste granita, unii raman fiindca nu poti sa-ti abandonezi pamantul unde is ingropati stramosii tai ,Dupa atitudinea dv ,nu aveam nici Balta Brailei ca tara .
  Doaman Mungiu invatati imnul tarii poate o sa intelegeti ce spune el acolo .
  Rusine
  Stiu un judet mic in 1945 ,care a fost ocupat de NKVD ,i-au fost falsificate date ,a fost falsificat un referendum pt a fi lipit la URSS ,acel judet s-a rasculat si a asediat NKVD alungand comisia aliata de control a URSS ,si trimitand act la rege ca judetul vrea in Romania nu in URSS .
  Daca fugeau toti ca doamna Mungiu dstazi ,nu mai puteam vb de o posibila Unire .
  Nustiu ce istorie si imperii halucineaza 🙂 dar eu nu am auzit de Imperiul European ,de granite pe Nistru ale poporului roman .
  Doamna Mungiu ,definiti ce inseamna barbar pt dv .Necrestin ,ne roman ?ne catolic ?
  Voievodatul Moldovei nu-i poporul roman ,iar granitele Moldovei nu inseamna poporul roman ,desi dupa cucerirea Podolie de catre otomani ,Moldova a controlat aceasta zona.
  Doamna ,Moldova a fost un stat ortodox ,pt Moldova nu s-au organizat cruciade daca la asta visati ,ortodoxii erau doar infideli tolerati .Rusia a fost in acesi situatie ,ea fiind chiar atacata de catolici ,dar aici nustiu ce debitati cu rase ,imperii ,continente (seamna cu ce zicea unu cu mustata ) ,aici ii vorba de poporul roman ,ma doare in cot de UE de halucinatiile Imperiului European,nu a ajuns un nimeni pe pamant sa spuna „Transnistria trebuie aruncată peste bord. Nu mă înduioşez de românii de acolo”
  Doamna UE exista de de cativa ani poporul roman exista de 1400 de ani ,poate Basarabia daca ii atat de nerespectoasa la adresa altor frati romani si vrea sa ii arunce peste bord ,poate romanii din Romania vor considera ca merita dupa 200 de ani de lupte cu Rusia sa arunce si Basarabia peste bord si sa fie fericiti .Daca tot aruncam peste bord si fugim cu cutii cu bomboane peste granita .
  Dece sa fim noi chinuiti pt o regiune 200 de ani,cand ea pusa in aceasi ipostaza renunta la lupta dupa 20 de ani ,vazand dulciurile UE .
  Pai daca voi uitati de Transnistria ,putem si noi uita de voi ,sa vedem cum ii sa fiti uitati .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *