Loading Facebook Comments ...

16 Comments

Add a Comment
 1. = Sânziana Unionista dela Chilia=

  ROMANIA MARE:
  O carte postala-felicitare de Ziua Marii Uniri de la 1 decembrie 1918,
  Unire inceputa la Chisinau la 27 Martie 1918
  –––––––––––––––––––––––––
  RE-UNIREA NOASTRA APROPIATA
  CU PATRIA-MAMA ROMANIA MARE EUROPEANA:

  “Știu cine sunt, de unde vin și încotro merg…”
  Autor: Mihăiță Cevdaru
  Sursa: curaj.net / 11 Nov. 2013
  –––––––––––––––––––––
  Eu sunt român și doresc să trăiesc în România.
  Eu îmi doresc Unirea Basarabiei cu România.
  Eu știu cine sunt, de unde vin și încotro merg.
  Dar TU ?
  Știu cine sunt, de unde vin și încotro merg.
  M-am născut in Uniunea Sovietică.
  Trăiesc în Republica Moldova.
  De naționalitate oficial sunt bulgar, deoarece am strămoși bulgari.
  Dar am și strămoși români.
  Deci sunt și român, și mă mândresc cu acest fapt
  nu mai puțin decât de faptul că sunt bulgar.

  Pământul pe care m-am născut a fost călcat de nenumărate ori
  de popoare cotropitoare, începând cu hunii lui Attila
  și tătarii lui Batu-han și terminând cu Imperiul Otoman,
  Imperiul Rus și Imperiul Sovietic.
  Dar de fiecare dată neamul român și-a păstrat valorile naționale
  și de fiecare dată a rezistat.
  Oare noi acum, când de facto nu suntem cotropiți de nimeni, ne dăm bătuți?!
  Oare noi am uitat așa de repede ce înseamnă IDENTITATE NAȚIONALĂ?!
  Oare ne place nouă așa de tare să fim o turmă de oi mânată spre pierzanie
  de haita de lupi de la guvernare ?!
  NUUUUUUUUU!

  Sângele apă nu se face!
  Suntem ROMÂNI și în noi curge sângele marilor Traian, Decebal, Mircea, Vlad,
  Stefan, Doina și Ion și tuturor celor ce au ieșit în Piața Marii Adunări Naționale
  în august 1989 și au strigat în gura mare că sunt români
  și doresc să vorbească limba română.
  Eu sunt român și doresc să trăiesc în România.
  Eu îmi doresc RE-Unirea Basarabiei cu România.
  Eu știu cine sunt, de unde vin și încotro merg.
  Dar TU ?
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 2. Daca UCRAINA nu mai intra in UE, NATO este periculos pentru MOLDOVA.
  VA CRESTE PANA LA 30% NUMARUL OAMENILOR intre Nistru si Prut care vor cu ROMANIA sa fie unita.

 3. Românii ne vor. Cu regret, mulţi venetici şi mancurţi de pe la noi nu vor UNIREA… 🙁

 4. Noi vrem unirea cu voi moldovenii,cu R Moldova, nu exista aceasta problema!!!!. Este bine sa intrati in UE, DAR atentie sa nu patiti ce am patit noi. O sa va inpuna sa va prinvatizati=distrugeti INDUSTRIA, sa va vindeti terenul la straini(la noi incepe in ian 2014), sa le vindeti LOR resursele natural(carbuni,cupru,aur,etc).Ue este condus de Merkel .Ge,Hu practica revizuirea istoriei,nu recunosc solutia celor doua razboie mondiale,etc.Deci atentie mai mare politicieni moldoveni.NU FITI CAPETE PLECATE, UMILE in fata occidentalillor,cum sunt bucurestenii.Dealtfel nici lor,occidentalilor, nu le plac slugoii!!Impunetiva INTERESELE VOASTRE, conditionatii demn, verticali asa cum va stiu!!Succes !!!Un ardelean-mures.

 5. Se stie foarte bine ca romanii s-au pronuntat in proportie de 87% pentru UNIRE
  Se stie fff bine ce s-a spus ca replica la „intrebari nedumerite” (si fariseice?) „CERETI UNIREA SI O VOM FACE. DAR CERETI-O”
  Se stie foarte bine ce eforturi face Romania la Bruxelles ptr. R.Moldova
  Se cunoaste de catre tot „moldoveanul” ca RO a acordat 100 de milioane de euro nerambursabili pt Gaz si electricitate etc.
  Se stie de catre toti si de mai multi ani despre cele 5000 de burse acordate pt elevi si studenti si despre propunerea de recunoastere reciproca a diplomelor si standardelor de echivalare a studiilor
  se stie ff bine cate cetatenii romanesti au fost obtinute in ultimii 3 ani
  despre regimul de mic trafic la frontiera se stie de mai mult de 3 ani
  Se stiu atate si atatea altele mai… marunte sau mai putin marunte dar nu se stie
  DE CE
  romanii basarabeni raman …”indiferenti”, practica din plin duplicitatea de comportament , ba chiar antiromanismul fatarnic si tin de ruso-comunism cu dintii si cu mare „pragmatism” tradator, invocand tot felul de motive, argumente si idei nebunesti despre aceeasi nationalitate ca si a lor!!
  PESTE CATEVA ZILE URMEAZA ETAPA VILNIUS cea mai avansata la care s-a putut spera si realiza pana acum , in pofida tuturor eforturilor romanesti comune.
  MAREA INTREBARE este si va ramane CE RASPUNS i se vor da tuturor acesteor intrebari dupa VILNIUS?
  Daca adevarul romanesc in toata complexitatea sa nu devine o cucerire a propriilor constiinte ale majoritatii romanesti evidente in populatia r. moldova, UNIREA NU SE VA PUTEA INFAPTUI. Va ramane o eterna dilema nostalgica, lacrimogena , dar caraghioasa a unui parsivism in masa inoculat pana astazi de fosti si actuali pragmatici la bani si la functii- „Calipso”.
  Pentru romanii mai mult sau mai putin constienti va fi dureros, pentru”moldovenii” deznationalizati tragic si din ce in ce mai tragic.

 6. noi nu ne suparam, lasa sa vreie si mai departe ;))))))
  .
  rominia nu uita – MOLDOVA nui a ta!

 7. @Mihai
  Din cate stiu, Moldova are doar cateva judete in stanga Prutului. In rest, marea majoritate este parte din Romania. Inclusiv capitalele istorice. Inclusiv mormantul lui Stefan cel Mare. Inclusiv mormintele zecilor de mii de basarabeni refugiati din calea cotropitorului rus.

 8. ROMANIA cu frontiera nationala si reala a U.E. si N.A.T.O. pe riul NISTRU.

 9. Sa nu mai spuna nimeni ca unionismul nu este o stare de spirit individuala! Deci, unirea majoritatii indivizilor trebuie sa se nasca mai intai acasa. Pic cu pic, pas cu pas., starpind scroafele comunismulului si aiureala fixistilor. Trecand peste frustrari, gelozie, ranchiuna! Dusmania personala este un sfetnic rau. Brambureala, bascalia sunt carcinoame!

 10. vorbim dupa summit-ul de la Vilnius.Acolo se decide saptamana viitoare,viitorul Moldovei,daca e sau nu spre Uniunea Europeana.Daca este spre UE avem multe de facut impreuna! daca nu ….separati.

 11. Prin unire noi nu intelegem desfiintarea R Moldova ci UNIREA a doua state in cadrul UE.Sa fiti liberi,sa va puteti vorbi liber limba,sa circulate liber in Ro si UE,etc.Am stat o saptamana in Chisinau si am plans cand am vazut oameni la care le era frica sa vorbeasca romaneste,moldoveneste-cum va convine!!!Sunteti umiliti de rusi dar si de leper de-ale voastre.

 12. Exista o preocupare constanta a UE fata de masurile pe care le ia Romania vizavi de R. Mol-dova si de multe ori diploamtii romani ar trebui sa explice Bruxelles-ului o serie de pozitii. Romania insa isi face treaba de avocat: a invatat din lectia poloneza si a initiat Grupul de prieteni ai R. Moldova, sustine din nou includerea in pachetul Balcanilor de Vest, vrea interconectarea retelelor de transport si energetice si alte proiecte. In consiliile in care se iau decizii de suplimentare a fondurilor pentru vecinatatea estica, inclusiv pentru Moldova, si Romania are un cuvant de spus. Asa ca este un avocat pe cinste, cu puterile si influenta de care dispune in acest moment in UE. Romania este extrem de activa in a sustine cauza moldoveneasca. Romania trebuie sa-si faca datoria de neam si singe!

 13. Pt. dl GROSS
  „Exista o preocupare constanta a UE fata de masurile pe care le ia Romania vizavi de R. Mol-dova si de multe ori diploamtii romani ar trebui sa explice Bruxelles-ului o serie de pozitii. Romania insa isi face treaba de avocat: a invatat din lectia poloneza si a initiat Grupul de prieteni ai R. Moldova, sustine din nou includerea in pachetul Balcanilor de Vest, vrea interconectarea retelelor de transport si energetice si alte proiecte. In consiliile in care se iau decizii de suplimentare a fondurilor pentru vecinatatea estica, inclusiv pentru Moldova, si Romania are un cuvant de spus. Asa ca este un avocat pe cinste, cu puterile si influenta de care dispune in acest moment in UE. Romania este extrem de activa in a sustine cauza moldoveneasca. Romania trebuie sa-si faca datoria de neam si singe!”
  Sper ca V-am citat in intregime, da?
  in aces caz, raspundeti-mi,va rog,
  1) de ce ati crede ca Romania ar putea suferi de infantilism diplomatic?(…ar trebui sa explice Bruxelelles-ului o serie de pozitii…)
  2) daca sunteti la curent cu problemele , atunci ar trebui sa stiti ca Romania a insistat f f mult ca r. moldova sa fie inclusa in pachetul Balcanilor de vest,dar a fost „refuzata”( de Polonia, Suedia, Finlanda, Tarile Baltice in special).Va puteti da singur raspunsul: ar fi fost mai bine, ar fi fost mai …rau? (Precizez ca Ro a incetat cu „insistentele”si/ datorita dorintei preferate de r. moldova) Cum ar fi fost mai bine sa se fi facut acest demers? Asadar, cum devine problema cu „lectia poloneza”?
  3) De ce sa se astepte „imperativ” de la Romania TOTUL pe considerentul”…sa-si faca datoria de neam si sange”, in timp ce partea… ceealalta sa faca „mofturi” si sa aiba/faca nazuri de mireasa la prima petire? Romania are mai mari”datorii” fata de r. moldova , decat ea- Basarabia- insasi? E corecta o astfel de punere a problemelor din punct de vedere sentimental/ moral/ istoric/logic/politic/emotional/psihologic ?

  4) De ce sa vrea Romania mai mult decat vrea r. moldova „interconectarea retelelor de transport si energetice si alte proiecte”? Vrea Ro sa vi le bage toate astea pe gat si cu de-a sila? Daca s-ar fi vrut cu totul si cu totul aceste oferte ale Romaniei , nu s-ar fi teregiversat, iata pana acum in pragul iernii astfel de investitii indispensabile unei vieti cat de cat normale si decente a populatiei. Cea mai buna marturie a ideii care v-o prezint este ca in 2 luni SN Transelectrica a reusit sa asigure conectarea sistemului energetic romanesc cu acela al r. moldova. Tot asa putea sa fie si cu sistemul de gaze naturale(GN). In mod absolut sigur va spun. Pretul de cost si de desfacere a electricitatii in RO este f mic in comparatie cu UE , RUSIA Turcia etc. Cred ca electricitatea produsa intr-o luna la Portile de Fier I ar acoperi necesarul de electricitate al r. moldova pe 5 ani. Aveti sau nu la indemana informatia ca Ro a oferit conectarea sistemelor sale de electricitate, transport, gaze inca in urma cu cca 15 ani , oferta fiindu-i respinsa ostentativ si… inelegant? Se naste cu totul fireasca si inevitabila intrebarea : DE CE?
  S-ar mai putea complecta cu multe adausuri de culoare tabloul acesta sumar al relatiilor dintre r. moldova si Romania. Dar OARE TREBUIE sa-l mai completez? Chiar trebuie sa completez, si inca justificativ ,un tablou al relatiilor dintre doua tari, care de fapt sunt una si aceeasi?

 14. Pt Tinu @ Mihai

  Asa este, dragul meu… De aceea trebuie sa ne unim, ca sa scapam de aceasta umilinta, numai sa nu iasa scursurile antiromanesti in fata sa apuce tot ele prajina…

 15. Traiasca Romania!

 16. Catre MIHAITA CEVDARU

  Nu stiu cine esti Mihaita Cevdaru, dar m-as bucura sa te cunosc. Ti-am zarit numele trecand cu ochii peste textul unde-ti figureaza.Un text patriotic frumos si simplu ca o lacrima scapata fara voie pe obraz.Spui ca in sangele tau curge sange bulgaresc si sange romanesc , deopotriva. Si spui ca te mandresti cu asta. Spui adevarat si ai cu ce te mandri de buna seama. Sa treci , de aceea , intre numele binecuvantate ale ctitorilor Romaniei, dar si ai BULGARIEI , numele sfant al tarului bulgaro-vlah IOAN ASAN al II-lea si a fratilor sai intru dinastia pana astazi cinstita si dincolo si dincoace de DUNARE intemeitoare a Taratului vlaho-bulgar la 1242. IONITA CALOIAN pe numele sau valah, acest binecuvantat cioban valah, care a reusit sa ne uneasca in cele vremi indepartate i-a scris Papei de la Roma la un moment dat sa-i trimita calugari care sa-i invete pe ai sai „limba uitata a romanilor”. Stii bine ca dacii sau tracii sau getii , dupa cum spune HERODOT, au populat cu fiintele lor si meleagurile frumosilor BALCANI, nu numai CARPATII. Peste toti au stapanit vremelnic cuceritorii trimisi de la ROMA.Semeti munti, cu oameni semeti care si-au amestecat cu totii sangele, sufletele si vorbele ca sa poata sa ramana peste veacuri si veacuri drepti si neaplecati de vanturile starnite de vremuri. Asa se spune in epistola lui Ioan Asan catre PAPA , epistola scoasa la iveala din vechile arhive ale CETATII ETERNE, de Jan VOITILA , polonezul care cu imensa bunatate a sufletului sau a ingaduit sa fie scoasa la lumina anilor de inceput ai mileniului al III-lea. Mileniu dat de Dumnezeu oamneilor spre vietuire vesnica in pace.
  Eu sunt banatean si ma mandresc ca sunt. Acest BANAT a fost TARA lui Glad ,care l-a lasat urmasului sau AHTUM , bulgari domnind ca domni ai valaho-bulgarilor cu care se inrudeau prin sange si destin al locurilor.Manastirea de la BODROG (judetul Arad) zidita si ctitorita prin hram de Episcopatul de OHRID la 1147 , sta si astazi marturie a unitatii noastre stravechi.
  Asadar , cuvinye intelepte si bine cumpanite ai rostit :”EU STIU CINE SUNT,DE UNDE VIN SI INCOTRO MERG „. Duhul acestor cuvinte este o credinta si vine de departe-aproape, anume sa ne -ntareasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *