Consiliul Unirii a format un Grup de dialog și coordonare pentru 1 Decembrie

1393770_466916133422510_2133294645_nJoi, 14 noiembrie, a avut loc ședința tradițională a membrilor activi ai Consiliului Unirii, care au examinat mai multe subiecte. Cel mai important, ca dată a producerii, este consemnarea Zilei Naționale a României, 1 Decembrie. S-a discutat, de asemenea, despre unele modalități pentru a ce face un bilanț al activității desfășurate pe parcursul a doi ani de către Platforma unionistă ”Consiliul Unirii”, despre pregătirea acestei structuri pentru campania legată de recensământul ce urmează să aibă loc în stânga Prutului până în luna aprilie 2014, precum și confecționarea steagurilor CU și a altor atribute ale Consiliului Unirii pentru întâlniri în teritoriu cu populația, în scopul de a-i convinge pe români și alogeni că Unirea e cea mai scurtă cale de integrare în UE.

S-a discutat și situația politică din Republica Moldova, în special în contextul summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius și al presiunilor rusești împotriva Chișinăului și al Kievului, ca să nu părăsească orbita Kremlinului și să nu se înscrie în circuitul european civilizat, unde este vocația locuitorilor acestor două state. S-a ajuns la concluzia că, dacă va reuși Chișinăul să parafeze la Vilnius acordurile importante cu UE, următoarea etapă ar trebui să fie accelerarea demersurilor pentru unificarea celor două state, ca să nu mai aștepte Basarabia alți peste 20 de ani, pentru a se regăsi cu toți românii în Europa. Iar dacă nu se va parafa niciun acord, Consiliul Unirii consideră că va fi cu atât mai indicată insistența de a realinia Basarabia României, stat membru al UE și NATO, pentru a salva populația din stânga Prutului de dezastrul distrugerii continue, care ar marca rămânerea Basarabiei pe orbita Rusiei.

În preajma Zilei Naționale a României, 1 Decembrie, membrii CU au amintit că, acum doi ani, conducerea Partidului Național Liberal a fost cea care, prima, a invitat la acțiuni comune structurile ce promovează valorile naționale, istoria, Tricolorul și viitorul – ce ar trebui să însemne refacerea unității naționale românești. Iată că, după acel prim-efort, timp de doi ani, a fost dezvoltat și a înregistrat rezultate proiectul Platformei Unioniste ”Consiliul Unirii” care, împreună cu Platforma civică ”Acțiunea-2012”, platforme ce includ un număr mare de entități politice și obștești, au organizat o serie de marșuri stradale proUnire în diferite localități din cele două state românești. În legătură cu aceasta, voluntari specialiști, membri ai CU, vor pregăti două filmulețe despre efortul depus de CU în vederea apropierii Unirii timp de doi ani, unul dintre care va explica însemnătatea depășirii fricii de către basarabeni în a se identifica drept români în cadrul recensământului. Ar fi o rușine națională dacă, de vreme ce se spune că există peste 500 de mii de basarabeni, ce și-au redobândit cetățenia română, forțele din Opoziția comunistă și sateliții acesteia, ca și unele entități politice de la Putere, să reușească să-i intimideze pe cetățeni, ca să nu se declare drept români, ci să cadă iarăși pradă propagandei de tip sovietic și stalinist privind o națiune ”moldovenească” distinctă față de națiunea română.

S-a decis, de asemenea – în legătură cu multitudinea de acțiuni, preconizate de mai multe forțe politice și asociații obștești, platforme și alte structuri, – să se formeze un Grup de dialog si coordonare al Consiliului Unirii cu partidele percepute ca naționale, românești, și cu asociațiile mai importante și mai active, care organizează manifestări, pentru a se încerca un program comun, care să conducă la conjugarea eforturilor unioniștilor pentru grăbirea Unirii. Din Grup fac parte Anatolie Revenco, Anatolie Caraman, Gheorghe Viță (coorodonatori ai CU), Ion Margine, Dumitru Osipov, Victor Zugravu, Ion Calmâc, membri ai CU, care îi vor contacta pe coordonatorii entităților respective, pentru a încerca o sărbătorire în comun, de către forțele naționale, a Zilei de 1 Decembrie. Aceasta cu atât mai mult cu cât forțele de la guvernare s-au unit pe vectorul european, lucru pozitiv, în fond, iar comuniștii, ca forțe retrograde, pun la cale acțiuni cu un conținut antinațional, antiromânesc și antieuropean, ce trebuie contracarate printr-o solidaritate națională, proeuropeană, a forțelor cu adevărat românești.

Grupul de dialog și coordonare va raporta în ședința de joia următoare despre rezultatele încercărilor de a discuta cu șefii grupurilor politice, partidelor și ai asociațiilor ce ar putea participa sau care intenționează să organizeze acțiuni în centrul Chișinăului pe 1 Decembrie 2013.

Serviciul de presă al CU

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

Add a Comment
  1. Parerea mea,
    Unirea Romaniei cu Republica Moldova nu mai este un proiect fezabil si nici cu adevarat dez-irabil. Doar 15% dintre moldoveni o doresc asta. Sunt multi mankurti si comunisti, in plus, unirea ar genera interpretari de stat revizionist printre unii vecini si ne-ar aduce ambelor, probleme geopolitice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *