PL-R şi PLDM – pe urmele PL, cu falsificări în Registrul Primăriei Chişinău

Comunicat de presă al PNL

1.11.2Despre nerespectarea legii şi falsificările la care se dedau responsabilii de la Primăria Chişinău s-a discutat, mai ales în contextul depunerii declaraţiilor prealabile de către PNL pentru organizare de acţiuni dedicate datelor importante din Istoria Românilor aici, în stânga Prutului. PNL, împiedicat mereu să organizeze acţiuni prin abordarea abuzivă din partea conducerii liberale a Primăriei Chişinău, a descris în mai multe conferinţe de presă, cu lux de amănunte, felul în care se falsifică, în mod comunist, diverse acte emise de Primărie, pentru a împiedica desfăşurarea acţiunilor iniţiate de unele ONG-uri sau partide politice. În prezent, PNL şi AVR ”Tiras-Tighina” au chemat în judecată Primăria pentru falsurile operate în Registrul declaraţiilor prealabile privind manifestările publice. PNL şi AVR ”Tiras-Tighina” cer anularea unei Dispoziţii a Primarului privind 28 iunie 2013, bazată pe o cerere prealabilă falsă şi repararea prejudiciului moral pricinuit.

Pe 13 iunie 2013, PNL, urmare a lipsei de bun-simţ din partea PL, care a rezervat PMAN şi Scuarul Operei Naţionale pentru 100 de ani înainte, a depus la Primăria Chişinău, o cerere prealabilă, prin care anunţă desfăşurarea unor acţiuni în PMAN în anumite zile, începînd cu luna octombrie, anul curent, şi pe parcursul anului următor. Printre datele indicate în declaraţie figurează şi 24 noiembrie 2013, zi, aleasă mai târziu de către un grup de deputaţi zişi ”liberal-reformatori” pentru organizarea unei Adunări Populare în preajma Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, de la care Republica Moldova aşteaptă nişte decizii importante pentru obiectivul european.

1.3Pe data de 17 septembrie, PNL a solicitat Primăriei emiterea Dispoziției privind acţiunea anunțată în cererea prealabilă depusă anterior. Peste câteva zile, responsabilii de la Primărie i-au invitat la o discuţie pe toţi subiecţii care au depus declaraţii, că să se decidă asupra acțiunilor anunțate pentru aceeaşi zi şi pentru acelaşi loc.

Deşi PNL a depus o declaraţie prin care solicită PMAN în zilele de vineri, sîmbătă şi duminică ale lunilor octombrie, noiembrie şi, parţial, decembrie, mare a fost surpriza că, imediat în debutul şedinţei, deja se abordează ziua de 24 noiembrie. Reprezentanţii PNL, ştiind din start că au solicitat şi rezervat ziua de 24 încă de la 13 iunie 2013 şi văzând că este şi o declaraţie prealabilă din partea grupului ”liberal-reformator” de la 18 septembrie, au declarat că discuţia despre 24 noiembrie este prematură. Adică, au invocat necesitatea discutării prioritare a acţiunilor pentru zilele de 4, 5 și 6 octombrie, pentru care nu s-a emis nicio dispoziţie. La care reprezentantul Primăriei a ”sugerat” să ”nu ne facem griji”, sunându-i, între timp, în permanenţă pe Secretarul General al PLDM şi pe cel al PL, afirmând, cică, precum că și aceştia sunt interesaţi de problema dată.

La apariţia Secretarului General al PLDM, reprezentantul Primăriei face cunoscută pe loc o ”declaraţie prealabilă” a PLDM, conform căreia acesta ar fi solicitat ziua de 24 noiembrie 2013 încă din luna martie, înainte de PNL, ceea ce ar însemna, conform legii, că liberal-democraţii ar fi primii solicitanţi ai zilei de 24 noiembrie şi urmează lor să le fie eliberată Dispoziţia Primăriei pentru aceasta zi.

Menţionăm că această ”declaraţie prealabilă” dubioasă, apărută peste noapte, depusă de către PLDM încă din luna martie, nu este inclusă pe site-ul Primăriei împreună cu celelalte solicitări. Ca să nu mai subliniem că s-au încurcat rău de tot lucrurile, când nu mai este clar – cine vrea o acţiune pe 24 noiembrie – PLDM sau încă inexistentul ”PL-R?”

http://intruniri.chisinau.md/?tzinfo=-180#?mod=meetings&do=showlist&date=2013-11-24&targetid=maincontent

screen 1screen 2screen 3screen 4

În discuţii private, reprezentanţii PL au recunoscut că în Primărie se falsifică, adeseori, consecutivitatea declaraţiilor prealabile (ale solicitărilor), pentru a favoriza pe cineva anume privind desfăşurarea acţiunilor în locul şi timpul solicitat, în cazul în care pentru acelaşi loc şi timp au fost depuse mai multe solicitări. Partea curioasă este că până acum se operau consemnări dubioase şi falsificări de acte (declaraţii prealabile puse cu numere luate de la documente înregistrate cu alte conţinuturi) doar în favoarea PL, acum, iată, vede şi PL că se fac falsificări şi manevre în favoarea PLDM. Nu mai întrebăm, pentru că ne e şi ruşine – Primăria e cu cine? Cu PL sau cu PLDM? Noi vrem că funcţionarii Primăriei să fie cu LEGEA. Dar nu sunt şi îi considerăm hărţuiţi, fiind sub securea alungării din funcţie.

Amintim că PNL şi entităţi obşteşti unioniste sunt împiedicate continuu, din 2008, de către PL, deranjat de promovarea obiectivului Unirii pusă în sicriu de liderul liberal, să desfăşoare acţiuni, inclusiv marşuri unioniste pe parcursul anilor 2012-2013. Acum – iată, PNL este împiedicat să organizeze acţiuni stradale de entitatea lucinschistă antiunionistă PLDM şi de către satelitul său ”PL-R”, prin ”încurajarea” sau ”intimidarea” angajaţilor Primăriei, ce se dedau manevrelor cu cererile prealabile depuse, impunând PNL modificarea traseului sau a timpului acţiunii.

PNL, în final, are o întrebare simplă: Care este deosebirea dintre guvernanţii comunişti, care făceau râs din lege şi guvernanţii pretinşi proeuropeni, care – la fel sau şi mai rău decât comuniştii – sfidează legea, concurenţa politică obiectivă, neagă pluralismul politic şi pluralismul de opinii? PNL ştie cu cine are de a face. Se pare că şi lumea deja a înţeles.

Serviciul de presă al PNL

Loading Facebook Comments ...

4 Comments

Add a Comment
 1. =Lokis Unionistul din Lituania=

  ESTONIA VINE LA CHISINAU
  SA NE ZDRUNCINE
  DIN LâNCEZEALA OCUPANTA MOSCALEASCA
  SI SA NE IMPINGA CURAJOS SI PUTERNIC
  SPRE RE-UNIREA NOASTRA APROPIATA
  CU PATRIA-MAMA ROMANIA MARE EUROPEANA !
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Preşedintele Estoniei Toomas Hendrich Ilves
  şi alţi peste 45 de oficiali şi oameni de afaceri estonieni
  efectueaza o vizită oficială în Rep. Moldova.

  Prima delegaţie din Estonia, formată din 25 oameni de afaceri conduşi de ministrul Afacerilor Regionale din Estonia, Siim-Valmar Kiisler,
  soseste la Chisinau la 29 Septembrie,
  pentru a organiza un forum de afaceri pe 30 septembrie.

  Ulterior, aceştia vor participa şi la Ziua Vinului,
  dar şi la alte trei foruri regionale organizate la Soroca, Bălţi şi Ungheni.

  „Sunt oameni de afaceri care vor să investească în RM, în domenii precum construcţii, agricultură, turism, servicii, IT, comerţ, textile, industrie şi consulting. De asemenea, ei sunt interesaţi de vinurile noastre. Tot mai multe instituţii de stat şi private din Estonia solicită vinurile noastre“,
  a declarat Victor Guzun,
  ambasadorul RM în Estonia.

  În cadrul vizitei, vor avea loc întrevederi cu guvernanţi
  şi cu antreprenori moldoveni.
  Ministrul Kiisler se va întâlni cu Marcel Răducan,
  ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor,
  cu Oleg Efrim, ministrul Justiţiei, şi cu Stela Mocan,
  director executiv al Centrul de Guvernare Electronică.

  Scopul vizitei este dinamizarea relaţiilor comerciale dintre Republica Moldova şi Estonia. Aceasta este organizată de către Ambasada RM
  în Estonia, în cooperare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Construcţiilor, cu Oficiul de atragere a investiţiilor a premierului Iurie Leancă şi cu autorităţile locale din regiunile respective.

  „Vizita preşedintelui, un semnal de susţinere“.

  Pe 3 octombrie, în RM
  sosete şi preşedintele Estoniei, Toomas Hendrich Ilves,
  care se va afla la Chişinău până pe 5 octombrie.

  Însoţit de o altă delegaţie a oamenilor de afaceri, preşedintele Estoniei va avea întrevederi cu conducerea RM.

  „Vizita preşedintelui este un semnal de susţinere a RM
  în calea sa de integrare europeană şi a reformelor interne“,
  susţine Victor Guzun, ambasadorul RM în Estonia.
  ––––––––––
  N. B.
  DESANT EUROPEAN A CHISINAU ANTI-MOSCALESC:

  – 28 de ambasadori ai UE vin la Chişinău pentru a evalua mersul reformelor. Sosec marti seara, 1 Octombrie, şi vor sta în RM o zi,
  timp în care vor avea întrevederi cu şeful statului şi cu alţi demnitari.

  – Pe 4 octombrie va sosi la Chişinău şi comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Stefan Fule,
  care va participa la Forumul Societății Civile al Parteneriatului Estic, eveniment la care vor fi prezenţi
  – Minsitrul de Externe al Georgiei,

  – şi Ministrul de externe al Lituaniei, Lynas Linkevičius,
  ţară care deţine preşedinţia Uniunii Europene,
  si care a declarat,
  ca Lituania ar putea bloca accesul rutier și feroviar
  al Federației Ruse la regiunea Kaliningrad
  în cazul în care Kremlinul nu va renunța la presiunile
  asupra țărilor vecine care aspiră la integrarea europeană.
  /Reuters /

  P.S.
  La 3-4 Octombrie la Chişinău,
  va avea loc cea de-a cincea Reuniune a societăţii civile
  a Parteneriatului Estic, organizată pentru prima dată
  în una dintre cele şase ţări-membre.
  La eveniment vor participa peste 250 de reprezentanţi ai organizaţiilor societăţii civile din ţări ale Parteneriatului Estic.
  – Krzysztof Bobiński, unul dintre copreşedinţii Forumului,
  a explicat importanţa structurii. Forumul reuneşte organizaţii neguvernamentale ce monitorizează, pledează pentru reforme
  şi stimulează politicile la nivel naţional, având ca scop final apropierea statelor din Parteneriatul Estic de UE.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TERE, EESTI !
  WELCOME AND THANK YOU,
  FREE ESTONIA AND EUROPE !

 2. =Cântaretul Durlestean Martir Unionist=

  CâNTECELE RE-UNIRII NOASTRE APROPIATE:
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Cântaretii români Nicu Alifantis, Mircea Baniciu,
  Alexandru Andrieş şi Mircea Vintilă
  se reîntâlnesc Vineri, 4 OCTOMBRIE 2013 la Chişinău,
  LA PALATUL NATIONAL, orele 19.00
  în concertul „Tandreţuri pentru femei cu cei patru corifei“,
  în formula consacrată acum 10 ani, alături de impresarul Aurel Mitran,

  – Duminică, 6 octombrie,
  artiştii se vor reuni şi pe scena Sălii Palatului din Bucureşti.

  – 4 Octombrie, în ziua în care Florian Pittiş ar fi împlinit 70 de ani.

  „Din păcate, Moţu’ a plecat prea devreme dintre noi.
  A fost un mentor pentru noi, ne-a călăuzit înspre teatru şi poezie,
  a ţinut steagul sus.
  A fost un personaj foarte prezent, un tip cu multă personalitate,
  aşa că merită acest gest.
  Un spectacol care să-l readucă în atenţie.
  Va fi un spectacol vesel, cu idei, cu poante, nu trist.
  S-ar putea să-i tragem scaunul lui Andrieş
  sau să i se pună piedică lui Vintilă“,
  – a mărturisit Mircea Baniciu.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 3. Faci bani usor, citind mail-uri!
  Nu iti vine sa crezi? Ei bine, sa stii ca este complet adevarat! MailDirect te plateste sa iti citesti mail-urile si sa vezi diferite campanii publicitare. In fiecare zi cei de la MailDirect trimit mii de newsletter-e catre abonati, iar tu trebuie doar sa le accesezi.
  Iata cum castigi bani:
  – Primesti 6$ la inscriere;
  – Primesti bani daca accesezi newsletter-ele;
  – Pentru fiecare mail citit din partea MailDirect primesti 0,5 centi;
  – Pentru fiecare click in interiorul newsletter-ului primesti 1 cent;
  – Primesti 10 centi pentru fiecare prieten care se inscrie din partea ta (pentru primi 200 de prieteni, apoi suma scade la 2 centi/prieten);
  – Primesti bonusuri in functie de cumparaturile facute la partenerii MailDirect (doar atunci cand se specifica in mail).
  Vezi si tu cat este de simplu, accesand:
  http://bit.ly/18Meg43

 4. Se poate cumva ca această informaţie să fie difuzata cel puţin undeva la ştiri?(conţinutul articolului)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *