300 mari personalități din România și soțiile liderilor USL – pentru anularea eutanasierii maidanezilor

daciontaAcum citeva saptamini, scriam despre dezgustul profund provocat de adoptarea, în Parlamentul României, a unei legi privind genocidul în masă foto dacianaal câinilor comunitari flămânzi, murdari, bolnavi și deshidratați. Istoria cu micuțul Ionuț, care a generat întreg acest scandal contra câinilor, de a căror situație este vinovată iresponsabilitatea decidenților, încă nu a ajuns la sfârșit și se pare că nu animalele comunitare sunt vinovate – http://www.pavlicenco.md/2013/09/11/profund-dezgustata/

Am mai înțeles, din tot ce urmăresc, faptul că PD-L-ul a introdus eutanasierea, în loc de sterilizarea în masă, iar USL-ul acum i-a urmat exemplul criminal. Salut faptul că mai mulți deputați PNL, printre care Călin Popescu Tăriceanu, Ioan Ghișe, precum și parlamentari PPDD au semnat sesizarea la Curtea Constituțională, cerând anularea legii privind genocidul câinilor.

Mă bucur să aud că 300 de mari personalități din România cer anularea legii rușinoase, care nesocotește drepturile animalelor, consfințite de legislația internațională, la care România este parte. Încă nu am găsit această scrisoare, dacă cineva o găsește, dați-mi, vă rog, linkul.

Mă bucură enorm că și soțiile lui Victor Ponta și Crin Antonescu sunt contra uciderii animalelor. Bravo! Doar femeile știu că acești câini AU ȘI SUFLET! Ele au depus o inițiativă în acest sens și asumată de Parlamentul European acum doi anihttp://www.dezvaluiri.ro/exclusiv/510553-sotiile-presedintilor-usl-in-prima-linie-a-luptei-impotriva-eutanasierii-maidanezilor.html

110320121003Așa cum am spus în articolul postat pe blog ceva mai devreme, am prezis că neisprăvitul de Primar (ne)liberal al Chișinăului, se va grăbi să preia apucăturile proaste din România, că nu are pricepere să preia ceva bun. Nu cred că și Curtea regală i-a dat o distincție rușinoasă pentru că face alianță cu bolșevicii lui Voronin și ucide maidaneziii.

Soţiile preşedinţilor USL, în prima linie a luptei împotriva eutanasierii maidanezilor

Ponta şi Antonescu au Opoziţie mai puternică acasă, decât în Parlament

Legea privind eutanasierea maidanezilor a fost adoptată marți, 10 septembrie, fără ca măsura legislativă să întâmpine o opoziţie consistentă în Parlament. Cu toate acestea, Victor Ponta şi Crin Antonescu s-ar putea să aibă parte de dezbateri aprinse pe această temă în locul în care se aşteptau mai puţin – la ei acasă. Asta pentru că soţiile lor se numără printre adversarii declaraţi ai legii care propune suprimarea câinilor fără stăpân. În acest sens, Daciana Sărbu şi Adina Vălean au supus atenţiei Parlamentului European o declaraţie care a fost însuşită de majoritatea europarlamentarilor şi care a fost adoptată în plen în urmă cu fix doi ani.

Cele două europarlamentare cereau notificarea statelor membre UE privind respectarea drepturilor animalelor şi privind necesitatea adoptării unor măsuri de control a populaţiilor de câini, axate pe sterilizare şi adopţie. Îniţiativa soţiilor celor doi lideri USL a fost prezentată în Parlamentul României în contextul dezbaterii legii privind eutanasierea maidanezilor, ea condamnând „măsurile ineficiente şi adesea marcate de cruzime la adresa animalelor, aplicate sau planificate de unele state precum România”.

Un articol de Răzvan PETRE

Legea adoptată marți în Parlament a fost iniţiată în 2007 de Marius Marinescu (pe atunci senator al Partidului Conservator). Proiectul acestuia viza controlul populaţiilor de câini prin metode umane, ca sterilizarea. Ulterior, Guvernul Boc a preluat şi a modificat legea, incluzând şi posibilitatea eutanasierii câinilor, dacă autorităţile locale sau comunitatea (consultată prin referendum local) considera că aceasta era soluţia optimă. La reintroducerea în dezbatere, proiectul a fost aprig contestat de PSD şi PNL, care au argumentat că eutanasierea este o măsură abuzivă şi inumană. În acest context, europarlamentarele Daciana Sârbu (PSD) şi Adina Vălean (PNL) au promovat o declarație privind necesitatea ca toate statele UE, inclusiv România, să respecte drepturile animalelor şi să aibă o abordare umană a rezolvării problemei câinilor fără stăpân. Inițiativa a reuşit să strângă în timp scurt adeziunea majorităţii membrilor Parlamentului European, ea fiind adoptată acum fix doi ani, pe 13 septembrie 2011. Trebuie menționat că, deși nu au caracter obligatoriu, declarațiile adoptate de Parlamentul UE se comunică guvernelor statelor membre, având rol de recomandare.

Sterilizarea – măsura eficientă și corectă

Declarația inițiată de Daciana Sârbu și de Adina Vălean a constituit unul din argumentele folosite de PSD și PNL, care au contestat legea la Curtea Constituțională. În argumentația folosită de cele două grupuri parlamentare, ea a fost prezentată ca “un efort de justă reglementare, ce îndeamnă statele membre să adopte măsuri precum sterilizarea animalelor cu și fără stăpân și promovarea deținerii responsabile”. În text se mai menționează și că “acțiunea a pornit (…) de la realitatea măsurilor ineficiente, lipsite de rezultate și adesea marcate de cruzime la adresa animalelor, aplicate sau planificate de unle state precum România”.

Crin și Victor (nu) țin seama de recomandarea soțiilor

În 2011, legea privind eutanasierea maidanezilor a picat testul respectării constituției. Curtea nu s-a opus atât eutanasierii în sine, cât faptului că Parlamentul nu prevăzuse clar când și cum ar trebui ea aplicată. Sub presiunea evenimentelor din ultima lună, Crin Antonescu și Victor Ponta și-au schimbat opțiunea și au decis reluarea procesului legislativ, de data aceasta cu succes. Rămâne însă o problemă – aceea că declarația Parlamentului European, adoptată la inițiativa celor două eurodeputate, este în continuare în vigoare. Deci ei au procedat atât împotriva recomandării UE, cât și a propriilor soții – „aceea de a genera politici concordante cu legile europene și ferite de excese”. Efectele acestui gest s-au văzut imediat: Dacă, în 5 septembrie, Victor Ponta declara că legea privind eutanasierea trebuie adoptată și implementată și că va vota această lege, în 10 septembrie el a absentat de votul pe legea maidanezilor. Ulterior, Ponta și-a nuanțat declarațiile, afirmând că este împotriva “măcelăririi maidanezilor” și că nu crede că legea proaspăt trecută prin Parlament este soluția cea mai bună…

Mai trebuie menționat că declarația privind evitarea eutanasierii este o inițiativă aproape exclusivă a Dacianei Ponta și a Adinei Vălean. Înafara de cele două, pe lista inițiatorilor s-au mai găsit semnăturile a doar altor 3 eurodeputați, dintr-un total de 766. (Vezi în continuare declarația, așa cum a fost prezentată de parlamentarii USL)

Loading Facebook Comments ...

43 Comments

Add a Comment
 1. Lecitina cu vitrion

  Stimata doamna, nu stiu daca aveti copii si nu stiu -in caz ca aveti!- daca au fost muscati de maidanezi, suferind sechele importante…Or, doamna Pavlicenco, VIATA UNUI SINGUR COPIL valoreaza mai mult decat toate patrupedele cainoase din lumea asta! Sa fi uitat dvs. ca pe Arca Noe a luat DOAR O PERECHE de javre? Sa fi uitat dvs. ca sunteti romanca si ca v’a fost omorat un conational minor de catre o jigodie schelalaitoare? DACA toate cele de mai sus nu va fac sa va retrageti afirmatiile nefondate, cu regret nu va voi mai considera romanca, cel putin din solidaritate cu familia lui Ionut si familiile tuturor romanilor care au patimit cazuri similare! Ham-ham-ham, in loc de urari! 😀

 2. Da gainile,gistile,epurii,meii,vacile,porcii etc.nau suflet de sunt sacrificati? Cinii vagabonzi trebue lichidati!!!

 3. Aceste 300 mari personalitati si sotiile acestora trebue duse noaptea cite unul in mijlocul unei haite de cini flaminzi. In tarile civilizate-dezvoltate europene nu intilnesti cini fara stapin.

 4. Pt Emil

  Animalele enumerate sunt date pentru sacrificare de la Dumnezeu si lumea civilizata cere aplicarea unor metode adecvate pentru omorirea lor in scopuri alimentare. Pt ciini nu e lasat de la Dumnezeu si uciderea in masa e un pacat pe care il vor plati toti primitivii – indiferent de ce functie inalta sau mai putin inalta o detin. Oamenii cu suflete sensibile si cu viziuni umaniste pledeaza pentru rezolvarea civilizata a problemei ciinilor, ceilalti sunt barbari si Dumnezeu nu le va fi alaturi in viata. Copiii trebuie supravegheati.

 5. Pt Lecitina cu vitrion

  Daca sunteti roman adevarat, nu veti pleda pt eutanasiere in masa. Daca nu – nu avem ce sa mai discutam. E clar.

 6. Doresc sa atentionez ca in Bucuresti in ultimii ani au murit fiind atacati de cini trei persoane…un cetatean japonez,o femee si un copil IONUT,multe persoane sint mutilate si muscate,anul trecut au fost muscate doar in Bucuresti peste 16 000 de persoane,care sau adresat dupa ajutor medical,dar nu toti se adreseaza la medic.In Chisinau chiar linga Catedrala din centru cu citiva ani in urma a fost muscat fiul meu,am fost muscat si eu ….Eczista problema maidanezilor si ea trebue rezolvata.Cinii ca si alte animale nu au ce cauta in orasele si satele noastre in stare libera fara stapini.In Spaniia am fost martor cum politiia a impuscat din pistol o scroafa care a fujit pe drum si prezenta pericol de acccidentare pentru automobile.Pentru a rezolva acasta problema e necesar un sir de masuri drastice.Sa fie adoptati cinii de cine vrea,sterilizati,controlati iar restul trebuesc izolati si lichidati.Iubesc si eu cinii in mod normal dar problema trebue de solutionat radical in viitor.Sa fie o politie veterinara speciala.Nu trebue de uitat de felul cum a procedat personajul clasic surdomutul GERASIM cu catelul sau MUMU dupa scriitorul Turgenev.Oricum acasta este opiniia mea.Am vazut in strainatate fete tinere si frumoase cum strinjeau fara sa se jeneze in mod obligatoriu cacatul de cine ai prietenilor lor patrupezi,altfel politiia ii amendeaza drastic.In fata Parlamentului Republicii Moldova am fotografiiat o puinita mare de cini.O rusine foarte mare.Referitor la faptul daca animalele in afara de Om au suflet trebue de consultat preotul.Va inteleg dragostea Dumneavoastra fata de animale si o impartasesc,deseori oamenii unii fata de altii sint mai cinosi chiar decit cinii………

 7. Ideal ar fi sa fie create izolatoare speciale pentru animale vagaboande,dar cine sa finanteze construirea si intretinerea acestor izolatoare

 8. Adevarul este ca alaturi de 60 mii de javre in Bucuresti,ai toate sansele sa nu mai scapi viu.Doresc succes iubitorilor de javre,sa-i adopte pe toti 60 mii acasa la ei.E o cifra enorma,si se cer masuri dure.

  PS: NU AS DORI NIMANUI SA-SI PIARDA COPILUL MANCAT(nu muscat!)DE JAVRE PE STRADA!

  PSS: propun adoptarea si sterilizarea sobolanilor.Si ei sunt fiinte,si trebuiesc ocrotiti de iubitorii de animale!

 9. ONG-urile pentru javre,au delapidat banii,si daca dispar javrele,ei nu mai primesc bani de unde sa fure(cica sa sterilizeze).

  Nu stiu ce au sterilizat ei,ca javrele maidaneze s-au inmultit,de 10 ori,azi sunt 65000 javre in Bucuresti,maine o sa fie 1 milion.

  Deci un caine infometat de carne de copil,pentru fiecare bucurestean!

 10. Dna Pavlicenco, dv. stiati ca sud-coreenii maninca ciini la restaurant, si nu doar acolo. Ei consuma ciini in acelasi mod cum noi consumam iepuri sau porci.
  Ce parere aveti daca statul roman va aduna acesti ciini si-ii va exporta in Coreea de Sud? Am face si un banut pentru bugetul nostru saracut…

  Dar, serios vorbind, cum v-ati simti dv. daca o haita de ciini flamizi v-ar jumuli un pic pe la picioare si nu numai? Nicaieri in nici un oras civilizat din UE nu am intilnit ciini vagabonzi. Fiecare ciine/pisica are stapin — persoana care raspunde in fata legii pentru actiunile patrupedului sau. Daca nu are stapin este EUTANASIAT in fiecare stat UE, dupa cel mult 2 saptamini. Asa este normal, si chiar nu este cazul sa facem din Romania mai umanista decit Franta, Germania sau Elvetia.

  Toti cetatenii, inclusiv copii trebuie sa se simta PROTEJATI/ IN SIGURANTA in spatiile publice se agrement. Este datoria societatii sa asigure acest lucru!

 11. Sotiile politicienilor chiar nu ar trebui sa aiba un rol mai mare decit parintii baietelului ucis de ciini!
  Ele ar trebui sa se supuna intereselor societatii, si nu frustrarilor proprii!

 12. maidanezii trebuiesc eutanasiati pentru ca nu mai exista fonduri,si spatii pentru a-i depozita.Sunt 65 mii javre in Bucuresti,la doar vreo 2,3 locuri unde pot fi depozitati.

  ONG-urile au furat la greu banii primiti de la primarie si fonduri UE,desi aveau obligatia sa sterilizeze javrele,ori sa-i adopte.Totul e o MAFIE,si un INTERES in bani!

 13. Sotiile celor 2 maimutoi, uita ca sotii lor au 70% din Parlament, iar legea a
  eutanasierii s-a votat de usl. Sunt la fel de ipocrite ca si in cazul Rosia Montana, sotia lui Antonescu facea lobby pe banii canadienilor pentru exploatare acum 2 ani, acum este brusc impotriva. Plagiatorul din fruntea guvernului trimite o lege in Parlament, iar apoi spune ca nu voteaza.
  Apropos, azi, USL, a respins reducerea taxelor consulare pentru moldoveni.

 14. In SUA sunt eutanasiati peste 3 milioane de caini pe an, gasiti fara stapan si nerevendicati intr-un termen mai scurt decat al legii romanesti. Asta inseamna ca americanii sunt lipsiti de inima? Stiti ce a insemnat pentru mine sa fac 12 vaccinuri in burta cand m-a muscat o catea venita tip-til, pe la spate? Sau ce a insemnat sa faca nevasta-mea vaccin antirabic cand era gravida in prima luna de sarcina? Stiti cat m-a costat intreruperea de sarcina, intr-o perioada cand erau ilegale? Citat din tratat medical: „vaccinul antirabic in primele luni de sarcina poate produce malformatii congenitale la sistemul nervos central al fatului.” Cele 300 de persoane si sotiile lor impreuna cu dv. sunt iresponsabile. Nu au decat sa infieze 65000 de caini, nu revin decat circa 11o caini de personalitate si 110 de sotie de personalitate. Dar aceste persoane, ba chiar si dv., sa va angajati sa strangeti rahatul lor in punga, ca acolo unde locuiti (Germania), pentru ca sa nu se imbolnaveasca copii care se joaca prin parcuri. Va anunt ca daca mi-ar fi murit copilul muscat de caini, nu aveam liniste si cumparam otrava si carnati, hranindu-i pe rand, seara de seara, cu rabdare, pe toti, stand langa fiecare pana murea, ca sa fiu sigur ca nu mananca altcineva, inafara de cele 300 de personalitati plus neveste…plus sustinatori de idei absurde,egoiste si nesimtite.

 15. …iar aceste 300 de personalitati contracarati-le cu restul de circa 2.000.000 de bucuresteni care s-au saturat de ipocritii „iubitori de animale”, oameni care saliveaza la gandul unei fripturi zilnice, fie de vaca, fie de porc, iepure, gaina, oaie, capra, caprioara, peste, in general animale care nu ne fac niciun rau, spre deosebire de caini…

 16. PETRUS foarte RAU ca i-ai facut avort(crima ) la nevasta-ta.Pentru ca avortul e cancer ASIGURAT!

  cicatricea uterina in urma avortului se DEZVOLTA dand in cancer GENERALIZAT,mai intai la ficat,stomac,pana la inima,cancer la sani,si te-ai fericit !! CANCERUL e cea mai oribila boala,si e provocata de contraceptia hormonala(pilule),si avort(chiuretaj,sau alte forme).

  Estrogenul din pilulele contraceptive provoaca tromboza,cheaguri de sange,si cancer.

  Daca vrei sa iti distrugi nevasta,du-o la avort!!! chiar si cu riscul de a avea copil cu handicap, e bine sa nasca.Insa RISCUL este mult mai mic decat medicii exagereaza(in special cu ,,sindrom down,,)

  DECE? pentru ca medicii castiga COMISION(bani multi) in urma fiecarui AVORT facut de la colegiul medicilor,si recomanda pillule contraceptive cancerigene,tot pentru COMISION in euro……..

  Vezi cazul LIANA DUMITRESCU pe google,moarta de la contraceptie hormonala.

  Cea mai buna metoda este nasterea,iar daca nu e cazul mereu de sarcina,METODA CALENDARULUI(care e cea mai fireasca,si NATURALA si sanatoasa-morala inclusiv)

 17. adica AVORTUL e permis,dar uciderea maidanezilor e o crima.

  De obicei femeiile care si-au ucis copii,iubesc in exces animalele.In special fufa din FRANTA care ne da lectii de moralitate pe la bucuresti

 18. Vitalia,
  Este frumos, este miscator sa vorbesti de grija omului pentru bietele animale, dar cum ramane cu grija fata de propria fiinta umana?

  Nu-i vorba doar de „maidanezii” care bantuie strazile ca in cel mai insalubru bantustan african, ci si de mizeria pe care o propaga, de bolile pe care le pot imprastia, de capusele care au invadat toate locuri