Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. Andrei (USA) New York

  ion sturza are avere estimata la 95 MILIOANE EURO,facuta in Romania si alte state.

  Un CAPITALIST de tipul ION STURZA,vine doar cu INTERESE in Moldova. Lasati Uniunea europeana,ca nu e de Basarabia.Aderati in alianta cu TRANSNISTRIA,faceti bani din armament,Grane, industria vinului,nu din fonduri europene FURATE de guvernul asa-zis europenist.Vlad Filat a primit 300 milioane euro fonduri europene,bani care nu s-au investit nicaieri! Treziti-va pana nu e prea tarziu!

  Daca vreti BANI puteti face in moduri mult mai sigure,decat vrajeala europenista!

  De exemplu,acum ca Transnistria a mai slabit din surub,prin SVECIUK,un tanar reformist(rus ortodox),poate sta la masa comuna cu Chisinaul,si sa se UNEASCA Moldova.

  Bazele militare rusesti le mutati din TIRASPOL in CAHUL KOMRAT.

  TRANSNISTRIA se uneste cu Basarabia,iar REPUBLICA MOLDOVA devine stat NATIONAL INDEPENDENT si SUVERAN,in alianta de la egal la egal cu Rusia,in interiorul CSI.

  Limbile oficiale prin CONSTITUTIE(o noua constitutie) sa fie limba romana si rusa,pentru a nu supara pe nimeni si a impaca pe toti.

  Moldova sa faca bani din exportul de armament,grane, vin,agricultura performanta.

  MOLDOVA sa acceseze credite din CHINA,pentru a dezvolta autostrazi,si cai de comunicatie cu Ucraina.

  Moldova prin noua CONSTITUTIE sa interzica propaganda homosexuala,care afecteaza grav copiii.

  Moldova prin constitutie sa fie declarat stat national Ortodox.

 2. Daca stie cine „sta in spate”, sa spuna,ca n-are mamaliga cu urda-n gura,ca a fost Prim-ministru R.Moldova,nu cioban a unei turme de ovine.

 3. Noam Chomsky a identificat şi a explicat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, regulile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică în criza de legimitate şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit “Decalogul Chomsky”.

  Decalogul Chomsky

  1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate

  Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.

  2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii

  Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.

  Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.

  3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău

  Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

  4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său

  Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

  5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte

  Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.

  6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor

  Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

  7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare

  Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.

  8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă

  Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.

  9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei

  Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.

  10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare

  Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.” Restul comentariilor sunt de prisos.

 4. cand vad idioti de tipul sturza care sa inbogatit peste noapte…si el stie totul si cine si de unde si nu spune… drept mi-i greata….

 5. =Episcop Dorimedont=

  UN APEL
  ANTI-OCUPATIE MOSCALEASCA
  ANTI-ROGOZIN KAZACENSKII
  SI ANTI-KIRILIST POPA TERORIST
  –––––––––––––––––––––
  O PRELUARE UNIONISTA:
  referitor la desantul din Septembrie 2013 la Chisinau
  a unui grup terorsit moscal condus de un Popa Terorist Kiril !

  de Mihu Sirauteanu, Lecuitorul
  18/08/2013 la 14:01
  –––––––––––––
  Guvernarea comunista,
  mai patrioata decit actuala guvernare liberal-democrata ?!

  http://ghimpu.wordpress.com/2013/08/18/pe-urmele-lui-stefan-cel-mare/#comment-4383
  ––––––––––––––––––––––––
  Vladimir Voronin a refuzat intilnirea cu Vladimir Putin din 2004
  si semnarea Planului Kozac de federalizare a Republicii Moldova.

  Si suita lui Putin, cu coada intre vine, sa intors in Moscova lor.

  Iar actualiii guvernanti,
  – Nicolae Timofti,
  – Vladimir Filat,
  – Iurie Leanca,
  – Igor Corman,
  – Marian Lupu,
  – Vladimir Plahatniuc
  – si Ion Hadirca,
  patrioti, liberali-democrati, democrati si liberali reformatori,
  se doresc a fi mai lasi, mai nimernici si mai tradatori
  decit Vladimir Voronin ???

  Acestea facaturi doresc sa linga minile unui Calau Rus,
  pe nume Patriarhul Kirill!!

  Acesti guvernanti moldoveni, din talpa in talpa,
  doresc ,,sa sarbatoreasca,,,

  alaturi de Calaul Patriarh Kirill, 200 ani de umilinta si batjocora a Pamintului national al moldovenilor si Bisericii noastre Nationale de catre Rusia si Biserica lor Rusa.

  Oare cei ,,sapte magnifici,,
  nu au mindrie nationala, nu au demnitate de oameni si de moldoveni?

  Oare acesti sapte nu au prieteni, nu au familii, nu au copii,
  care sa-i traga de minica si sa-i opreasca?

  – Oare Nicolae Timofti,Vladimir Filat, Iurie Leanca,
  Igor Corman, Marian Lupu, Vladimir Plahatniuc si Ion Hadirca,

  sa nu-si dee seama ca fac o prostie, chiar o crima,
  mai mare decit posturile lor?

  – Oare acesti moldoveni cu carte, nu inteleg ca-si bat joc de noi,cele citeva milioane de moldovenii, ca-si bat joc de memoria parintilor si buneilor nostri??

  – Oare nu inteleg acesti sapte ca-si bat joc de copiii nostri,
  frumosi si cuminti, care inteleg destul de bine de unde ne tragem, cunosc destul de bine crimele ocupantilor rusi si comportamentul satanic al Biserici Ruse fata de mai multe generatii de moldoveтi??

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 6. Moldoveanul din Carpati

  Potlogaul rus afirma: „Moldova va fi un servitor în antreul UE.” Deci de la Moscova vin toate porcariile postate de catre aplaudacii provelikorusi de care chifteste teritoriul pruto-nistrean.
  Oare chiar asa stau lucrurile? Daca ar deveni membra UE, limba romana vorbita de locuitorii Republicii Moldova ar deveni inca o data limba oficiala si in numele noului stat admis, votul impotriva al Republicii Moldova ar conta VETO la fel ca si al oricarui stat membru UE, Republica Moldova ar avea un numar de Europarlamentari in Parlamentul Europea alesi prin vot direct de catre cetatenii moldoveni functie de populatia Repblicii Moldova, Republica Moldova ar avea un comisar ( ministru ) in Comisia Europeana, guvernul UE, cetateni moldoveni dupa admiterea Republicii Moldova in UE ae primi in mod automat cetatenia europeana, cu toate drepturile care decurg din asta.
  Ce s-ar intampla daca Republica Moldova ar ramane in sfera de influienta rusa: Limba rusa ar deveni obligatorie, cum a si fost, orice miscare in front ar fi aspru pedepsita, armata rusa ar continua sa ocupe teritoriul Moldovei. Pretentia ca Republica Moldova trebuie sa respecte politica externa a Transnistriei in relatiile sale cu exteriorul este un asemenea semn al exclamarii. Porcul asta nesimtit chiar crede ca vorbeste cu prostii? Probabil vorbeste cu prostii…

 7. bravo Ilinca ca ai adus in discutie si ai punctat aceste adevaruri…intradevar asa stau lucrurile…

 8. Suntem o natiune umila,fara coloana vertebrala…Numai taratoarele nu se impiedica de nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *