Consiliul Unirii cheamă să se manifeste demnitate în faţa vizitelor emisarilor ruşi

CU5

Consiliul Unirii – Platformă unionistă, menită să îi consolideze pe românii de pe cele două maluri ale Prutului şi din comunităţile de peste hotare pentru reunificarea naţiunii române – a avut, de la crearea sa, poziţii tranşante faţă de evenimentele majore, inclusiv triste şi nefaste, – din istoria noastră, inclusiv din cea recentă.

Membrii CU s-au mobilizat pentru a sensibiliza clasa politică de la Bucureşti şi clasa politică de la Chişinău asupra reprioritizării pe agendă a obiectivului refacerii unităţii naţionale româneşti. Recentele declaraţii prounificare, făcute de la tribuna Legislativului Român de către reprezentanţi a trei dintre cele patru partide parlamentare româneşti, deschiderea pentru o perspectivă proUnire din partea Preşedintelui Statului Român, precum şi materializarea unor programe guvernamentale concrete între cele două state – ce vor duce, cu sprijinul UE, la omogenizarea economică şi politică a spaţiului românesc -, ne demonstrează că peste Prut există voinţa regăsirii românilor într-o singură Țară.

Acum rămâne ca cetăţenii Republicii Moldova să dorească realizarea unităţii naţionale, prin voinţa de a lupta pentru această aspiraţie şi prin a a se opune piedicilor pe care le pun continuu cercurile imperiale ruse obiectivului european al populaţiei de dincoace de Prut, cea care merită să resimtă puterea unei naţiuni demne, aliniate democraţiilor consacrate.

Din acest punct de vedere, Consiliul Unirii consideră inoportune vizitele la Chişinău ale unor emisari ai Moscovei, gen Dmitri Rogozin şi Patriarhul Kirill, care vin în al doilea stat românesc nu pentru a încuraja sau binecuvânta aspiraţia noastră europeană, de a recunoaşte caracterul autonom al românilor şi al alogenilor, integraţi în societate, de a-şi decide soarta şi viitorul, ci pentru a ne presa şi intimida să rămânem pe orbita rusească.

Din acest motiv, membrii Consiliului Unirii consideră necesare manifestări comune, prin care să i se ceară Guvernului de la Chişinău, autodeclarat proeuropean, să manifeste demnitate în faţa intimidărilor – deschise sau camuflate – ale Moscovei, ce urmăresc zădărnicirea viitorului euroatlantic al tuturor românilor.

Consiliul Unirii a spălat ruşinea naţională de la 9 Mai, când, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, au manifestat nestingherit Rogozin şi supuşii Moscovei. Pe 28 iunie un sobor de preoţi de la Mitropolia Basarabiei a sfinţit, în cadrul Marşului Unirii, Piaţa Marii Adunări Naţionale. De asemenea, pe 28 iunie, participanţii la acţiunea unionistă au cerut – după exemplul de demnitate manifestat de politicienii letoni în anul 2004 – să fie declarat – măcar în ultimul ceas, – Dmitri Rogozin drept persona non-grata. Aceasta deoarece personajul, care ne-a ucis fiii neamului la Nistru şi care se dedă continuu unui comportament provocator şi expansionist, este trimis de Putin să ne umilească în inima capitalei. A venit momentul să urmăm, totuşi, exemplul balticilor şi al ucrainenilor.

În legătură cu vizita Patriarhului Kirill, populaţia creştină din R.Moldova continua să fie manipulată, deoarece guvernanţii de la Chişinău nu încurajează desprinderea Bisericii noastre de Biserica rusă nici după exemplul unei părţi din populaţia ucraineană, urmând ca naţiunea română de pe ambele maluri ale Prutului să se regăsească împreună sub oblăduirea Bisericii române.

În legătură cu această situaţie, Consiliul Unirii propune Platformei civice ”Acţiunea-2012”, altor ONG-uri, conducerii partidelor şi grupărilor politice care se revendică drept naţionale, democratice, româneşti şi unioniste să participe la acţiuni comune de demnitate, în care să fie exprimate dezacordul şi indignarea împotriva acestor vizite şi împotriva lipsei de declaraţii dezaprobatoare tranşante din partea guvernanţilor, ceea ce ofensează trecutul dureros şi prezentul cetăţenilor statului, pe al cărui teritoriu staţionează o armată rusă de ocupaţie.

Forţele naţionale – dacă sunt naţionale – au obligaţia  morală şi politică să transmită guvernanţilor şi patronilor lor ruşi de la Moscova mesajul că asemenea vizite sfidătoare, cu un caracter vădit antiromânesc şi antieuropean, nu îşi au locul într-un stat ce se doreşte în Europa, unde independenţa entităţii statale este o noţiune ce nu poate fi călcată în picioare, mai ales de ”partenerii strategici”.

Consiliul Unirii îi îndeamnă atât pe români, cât şi pe alogenii cu demnitate naţională, să se alăture acţiunilor de sensibilizare asupra lipsei de verticalitate a Puterii în faţa Rusiei şi a pericolului de compromitere a interesului naţional şi a obiectivului european al populaţiei din R.Moldova.

Consiliul Unirii anunţă un flash-mob pe data de 2 septembrie, ora 12.00, în faţa clădirii Guvernului, aproape de Catedrală, unde vom protesta împotriva musafirilor antiromâni.

Chişinău, 29 septembrie 2013

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. moldoveni, luatii de barba pe rusofili si fiti stapani in tara voastra ce puii mei sunteti asha gaini cu iei.

 2. În Chişinăul european
  Primarul zis unionist
  Promovează cu elan
  Dezmăţul ruso-comunist.

 3. =Maruşca Unionista=

  UN APEL
  ANTI-OCUPATIE MOSCALEASCA
  ANTI-ROGOZIN KAZACENSKII
  SI ANTI-KIRILIST POPA TERORIST
  –––––––––––––––––––––
  O PRELUARE UNIONISTA:
  referitor la desantul din Septembrie 2013 la Chisinau
  a unui grup terorsit moscal condus de un Popa Terorist Kiril !

  – de Mihu Sirauteanu
  18/08/2013 la 14:01
  –––––––––––––
  Guvernarea comunista,
  mai patrioata decit actuala guvernare liberal-democrata ?!

  http://ghimpu.wordpress.com/2013/08/18/pe-urmele-lui-stefan-cel-mare/#comment-4383
  ––––––––––––––––––––––––
  Vladimir Voronin a refuzat intilnirea cu Vladimir Putin din 2004
  si semnarea Planului Kozac de federalizare a Republicii Moldova.

  Si suita lui Putin, cu coada intre vine, sa intors in Moscova lor.

  Iar actualiii guvernanti,
  – Nicolae Timofti,
  – Vladimir Filat,
  – Iurie Leanca,
  – Igor Corman,
  – Marian Lupu,
  – Vladimir Plahatniuc
  – si Ion Hadirca,
  patrioti, liberali-democrati, democrati si liberali reformatori,
  se doresc a fi mai lasi, mai nimernici si mai tradatori
  decit Vladimir Voronin ???

  Acestea facaturi doresc sa linga minile unui Calau Rus,
  pe nume Patriarhul Kirill!!

  Acesti guvernanti moldoveni, din talpa in talpa,
  doresc ,,sa sarbatoreasca,,,

  alaturi de Calaul Patriarh Kirill, 200 ani de umilinta si batjocora a Pamintului national al moldovenilor si Bisericii noastre Nationale de catre Rusia si Biserica lor Rusa.

  Oare cei ,,sapte magnifici,,
  nu au mindrie nationala, nu au demnitate de oameni si de moldoveni?

  Oare acesti sapte nu au prieteni, nu au familii, nu au copii,
  care sa-i traga de minica si sa-i opreasca?

  – Oare Nicolae Timofti,Vladimir Filat, Iurie Leanca,
  Igor Corman, Marian Lupu, Vladimir Plahatniuc si Ion Hadirca,

  sa nu-si dee seama ca fac o prostie, chiar o crima,
  mai mare decit posturile lor?

  – Oare acesti moldoveni cu carte, nu inteleg ca-si bat joc de noi,cele citeva milioane de moldovenii, ca-si bat joc de memoria parintilor si buneilor nostri??

  – Oare nu inteleg acesti sapte ca-si bat joc de copiii nostri,
  frumosi si cuminti, care inteleg destul de bine de unde ne tragem, cunosc destul de bine crimele ocupantilor rusi si comportamentul satanic al Biserici Ruse fata de mai multe generatii de moldoveтi??

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 4. CONSILIUL UNIRII va cheama sa aparati ORTODOXIA de pericolul uniunii SODOMA EUROPENE,a pedofilarii copiilor,a HOMOSEXUALIZARII copiilor in Moldova,a infierii copiilor de pedofili homosexuali francezi germani belgieni,si de pericolul CRIMINAL al vaccinurilor din Danemarca,ce vor fi importante in MOLDOVA EUROPEANA!

  SPUNE NU UNIUNII SODOMA EUROPEANA!

 5. =Katza-Wenka Unionista=

  AVIZ postacilor:
  si Atentie la tradatorii neamului:
  –––––––––––––––––-
  Iata o lista a unor jurnalisti „maldafnisti „de la Chisinau,
  moscalo-fili, anti-români si anti-unionisti mascati si sub acoperire,
  care blocheza mesajele Unioniste ale comentatorilor voluntari
  de pe Forumurile din ziarele lor:
  –––––––––––––––
  – Kostake Teleleu-Tanase de la „Timpul md”
  – Aliona Tzurkanovna de la „Adevarul md”
  – Una Anonimovna de la „Apropo Magazin” / trustul Jurnal /
  RUSINE MARE LOR !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *