Consiliul Unirii va cere Procuraturii sa se sesizeze urmare a amenintarilor “revolutionare” ale comunistilor

Comunicat de presa

sfatul tariiIn sedinta din 11 iulie a membrilor activi ai Consiliului Unirii, tinuta traditional la Chisinau, discutiile au fost axate pe apropiata vizita la Chisinau a Presedintelui Romaniei, Traian Basescu, pe finalizarea procedurilor legate de prezentarea spre inregistrare a Fundatiei “Turnul Dezrobirii Basarabiei”, pe alte proiecte din viitorul imediat.

In legatura cu vizita Presedintelui Romaniei, a fost exprimat un regret colectiv legat de faptul ca nu exista o oportunitate mai concreta de a participa si membri ai Consiliului Unirii la o intilnire cu demnitarul roman, programul fiind facut – conform unor declaratii diplomatice – intre Presedintiile celor doua state romanesti, fara a fi cunoscut publicului larg deocamdata.

Consiliul Unirii a pregatit un set de sugestii legat de eforturile ce se impun pentru apropierea celor doua societati romanesti, spre binele poporului roman si refacerea unitatii nationale romanesti, spre care locuitorii din stinga Pruului urmeaza sa avanseze in pofida tuturor greutatilor, fara a ezita sau a se opri. Unul dintre coordonatorii Consiliului Unirii, Timotei Turcanu, a invocat, in acest sens, exemplul sisific si demn al politicianului român basarabean, ministru în patru guverne ale României, Daniel Ciugureanu (n.1885, Șirăuți, jud.Hotin, d.1950), medic de profesie, fruntaș al Partidului Național Moldovenesc, unul dintre promotorii Unirii Basarabiei cu România, demonstrind in sedinta si o aparitie editoriala in acest sens.

Membrii CU au remarcat ca, in ultimul timp, mai multi deputati si senatori romani, reprezentind trei dintre cele patru partide parlamentare in Romania, au facut declaratii privind imperativul “aducerii Basarabiei acasa”, inclusiv in cadrul proiectului de regionalizare, care ar putea lasa o usa deschisa pentru vointa de unificare a romanilor si alogenilor basarabeni. In acest sens, Traian Basescu, perceput si ca preocupat pentru soarta basarabenilor, are obligatia sa consolideze, prin toate eforturile sale, aceasta speranta, obtinind coagularea fortelor politice pe prioritatea Basarabiei pentru Romania. Membrii CU au decis sa difuzeze o declaratie in ajunul vizitei lui Traian Basescu la Chisinau. O oportunitate ce pare reala in acest sens poate fi noua Strategie privind agricultura, care urmeaza sa fie adoptata si desfasurata in Romania, ce ar putea include si agricultura basarabeana. Consiliul Unirii va reveni cu propuneri concrete privind acest proiect.

Membrii CU au subliniat importanta Campaniei de colectare a semnaturilor pentru ca Basarabia sa intre pe agenda prioritatilor parlamentarilor primului stat romanesc, invintindu-I pe basarabenii cu cetatenie romana sa semneze in cadrul eforturilor depuse si la Chisinau de membrii Platformei civice “Actiunea-2012”.

De asemenea, s-a decis ca, in legatura cu declaratiile impertinente si sfidatoare ale comunistilor, privind o “revolutie de catifea” la toamna in Republica Moldova, Consiliul Unirii sa solicite Procuraturii Generale sa se sesizeze si sa intreprinda toate masurile necesare de prevenire si contracarare, ce se impun contra acestei grupari politice banditesti, inregistrate ilegal la Ministerul Justitiei, prin incalcarea grosolana a Constitutiei, chemind oamenii la rasturnarea prin forta si violenta a ordinii constitutionale.

Membrii CU isi propun ca, pina la sfirsitul lunii iulie, sa incheie toate procedurile legale pentru prezentarea la Ministerul Justitiei a actelor privind crearea Fundatiei “Turnul Dezrobirii Basarabiei”, care va colecta mijloace pentru reconstruirea acestui monument al demnitatii romanesti si pentru desfasurarea altor actiuni unioniste, indreptate spre realizarea scopului de reunificare a Basarabiei cu Romania.

Chisinau, 11 iulie 2013

Loading Facebook Comments ...

11 Comments

Add a Comment
 1. Secretarul Unionist

  O invitatie de Zile Mari:
  blog Dragos Galbur
  –––––––––––––––––––––––––

  E.S.Dl. Marius Lazurcă,
  Ambasadorul României în Republica Moldova
  Vă invită miercuri, 17 iulie 2013,
  la o întâlnire cu Domnul Traian Basescu, Preşedintele României.
  Întâlnirea se va desfășura în sala Nistru, Hotel LeoGrand, la orele 18.30
  –––––––––––––––––––––––––––––––––
  Important:
  Accesul se va face prin intrarea din str. Pârcălab nr.69
  pe baza unuidocument de identitatea cu fotografie şi a prezemtei invitaţii.
  Accesul va fi permis numai pănâ la orele 18.00.
  Confirmare obligatorie la tel.21.18.13.
  e-mail: secretariat@ambasadaromaniei.md

  TOTI DORITORII NE POT CONTACTA
  PT. A OBTINE INVITATII SPECIALE URGENTE !

 2. Poate vom realiza si NUIREA CU ROMANIA. ACESTA ESTE VISUL NOSTRU desi sunt multi care nu vor – dar nu ne vor opri………..

 3. O sa faca „o borta” in apa,doamna Vitalia Pavlicenco, asa cum a facut cu multe dosare deschise,apoi inchise si iar redeschise si inchise apoi definitiv.V-am scris recent ce parere am eureferitor la clasarea dosarului compatriotului nostru Vlad Cubreacov,in care remarcam urmatoarele:”Sunt sigura 99% ca Vlad Cubreacov a fost rapit.Dovada este declaratia lui V.Cubreacov adresata Procuraturii la acea vreme si descrierea in detalii a celor ce l-au rapit. Este strigator la cer sa constatam ca dosarul este clasat fara a gasi rapitorii si trasi la raspundere conform legilor.Procuratura n-a facut mai nimic,desi a “fabricat” un dosar de 12 volume.Da, sa incerce cineva sa aduca exemple concrete de activitate a Procuraturii in descoperirea crimelor produse in cel putin 5 ani consecutiv?N-o sa gasiti decat doar cazuri neinsemnate…Ce s-a intamplat la 7 aprilie 2009? A fost “revolutie” ori a fost “lovitura de stat”?Tot asa se va astepta sa treaca anii,ca apoi sa claseze dosarul? Ce s-a intamplat cu dosarul de la “Padurea Domneasca”? Cine sunt acei ce fac atacuri de hotie la bancile si intreprinderile de stat? Nimic deosebit:doar dosare custe “cu ata alba”. Dumneavoastra ce parerea aveti la acest subiect,dupa ce ati participat la emisiune? Vreau un raspuns sincer din partea dv.,ca cetatean,nu ca politician.” Cu regret nu ati avut nici o reactie,poate din motivul ca nu ati avut timp pentru a citi acel mesaj,poate din alte considerente.Nu asta este important,ci randamentul si eficacitatea activitatii JUSTITIEI in anasmblu,care la noi nici pe departe nu este in serviciul cetatenilor,ci a clanurilor oligarhico-financiare si politice din R.Moldova. In situatia data,probabil ca ar trebui sustinuta idee de alegeri anticipate,in care sa nu sa se mai regaseasca nici un partid din actualul Parlament,nici Puterea(PLDM si PD) si nici Opozitia(PCRM si PL)

 4. da opinia orasenilor nu va intereseaza despre acest monument? majoritatea va fi CONTRA!

 5. Care orăşeni? Alogenii? Pe teme româneşti, rusnacii nu au voie să se pronunţe! Sunt nişte gozemberi. După informatizarea stării civile, se va vedea, nominal şi statistic cine sunt cetăţenii care au invadat Basarabia după 1940, venind din alte regiuni ale Rusiei. În faza a doua, aceştia vor primi preaviz de plecare înapoi în Rusia! Termen, 48 ore! Aşa cum a procedat STALIN! Cei care rămân, vor trebui să depună jurământ de credinţă, necondiţionat. Vor trebui, de asemenea să facă curs intensiv de limba română. Rusa va rămâne o limbă doar la nivelul familiei. Facultăţi ori licee pentru ei vor funcţiona doar dacă se justifică din punct de vedere financiar. Dacă nu, burse din Rusia!

 6. NICADOR TALPES COSMARUL TRADATORILOR DE NEAM

  TRAIASCA ROMANIA!
  ION COJA PRESEDINTE!

  http://fanioncoja.wordpress.com/

 7. Nu vă speriaţi de numele meu. Eu sunt un moldovean, care aş dori să aflu de la voi răspuns la întrebarea: Din ce motive consideraţi că trebuie să ne unim cu România? Sunt dispus să discut fără ofense la persoană.
  Aştept doritorii pe site-ul meu: noi-alegem.net46.net.

 8. Pt STALIN

  Argumentele sunt aici: http://www.consiliul-unirii.ro/2012/11/27/manifestul-unionistilor/ ca si in alte materiale si declaratii de pe acest site al Consiliului Unirii.

 9. Dna Vitalia, sunt plăcut surprins de răspunsul dat de către Dvs personal la propunerea mea de a discuta referitor la Unire.
  Am citit Manifestul Unioniştilor şi vreau să Vă spun că, ca şi în alte documente de felul ăsta sunt foarte multe lucruri declarative şi declaraţii care în mare parte nu corespund adevărului istoric.
  Astfel, dacă întradevăr dorim să cunoaştem adevărul, ca să nu greşim cu viitorul, trebuie să deschidem istoria Moldovei din mai multe surse:
  1. Sper să fiţi de acord cu mine că, Moldova a fost înfiinţat ca stat şi recunoscută în Europa din 1359. De atunci şi pînă în prezent majoritatea populaţiei se numeau de naţionalitate Moldoveni. Pe cînd Rămînia a fost formată în 1859 – după 5000 de ani, atunci fiind născocită şi naţionalitatea de romîn.
  – Atunci spuneţi-mi Vă rog,cum se poate de afirmat că moldovenii şi Moldova au fost născociţi de către Stalin şi alte aberaţii de acest fel? Că moldovenii ca naţionalitate nu există şi toţi sunt romîni?

 10. Pt STALIN

  Noi demult am depasit faza discutiilor sterile. Pe acest blog sunt raspunsuri la toate intrebarile, eu nu am timp sa o iau de la inceput.

  http://www.consiliul-unirii.ro/2013/07/16/pozitia-consiliul-unirii-in-contextul-vizitei-presedintelui-romaniei-train-basescu-la-chisinau/

 11. catre Tănase Tudoran
  Eu cred ca ai glumit in privinta termenului de 48 de ore,in rest ai spus tot adevarat,numai intentionat ori special ai incurcat categoria indivizilor care v-or trebui sa plece,ori chiar mai real spus sa fuga din RM peste prut ca in alt caz o sa fie jele mare,si vorbesc aici reesind din fapte si cifre reale dar nu din iluziile bolnavicioase si fantastice ale unor visatori care nu v-or realiza nimic din ceea si-au pus in gind ,deoarece si cel mai important ca nu sunt sustinuti de poporul moldav ci de un mic si neinsemnat grup, care conform ultimului recensamint nu au ajuns nici la 2 %,cred ca ati inteles deja ca merge vorba despre natia superioara de romani)) sau mai bine spun acei cetateni ai RM care s-au identificat ca romani.Si cum i-a raspuns Ponta lui Basescu la fazelle acestuia privind promesiunele lui fata de cetatenii RM, „E bine sa fii presedinte, esti generos pe banii altora”, asa si eu iti spun mai bine sa vezi cu ochii tai si sa simti pe pielea ta atitudinea moldovenilor fata de ideia unirii cu Romania si tot ce tine de aceasta chestiune , si alta e sa reiesi din aberatiile unor pseudo moldoveni,”patrioti” care intentionat duc oamenii in eroare, caci nu gasesc acest suport la ei in tara>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *