Declarația PNL privind simbolurile sovietice și comuniste, repuse în legalitate

658x0_Re-exposure-of-IMG_9301PNL a pledat mereu pentru decomunizarea și desovietizarea societății din Republica Moldova, proces pe care trebuia să îl parcurgem după proclamarea Independenței celui de-al doilea stat românesc și în baza actelor adoptate imediat după implozia URSS. În acest fel, era să fim, în parcursul nostru european, alături de Țările Baltice, care fac parte azi din NATO și UE, participând la noua construcție europeană și asigurându-le cetățenilor un alt standard de viață.

Republica Moldova, din cauza puternicelor influențe nefaste și malefice ale cercurilor imperiale rusești, ce controlează forțele politice propulsate mereu la Putere, nu a reușit, din cauza cozilor de topor antidemocratice și antinaționale, să o rupă cu trecutul totalitar, nu a cultivat populației demnitatea națională și atașamentul la imperativul refacerii unității naționale românești. Aceasta s-a făcut, în special, prin partidele de stânga, social-democrate, socialiste, comuniste, centriste și fără identitate, care au păstrat neatinse monumentele regimului totalitar sovietic, au tolerat înregistrarea ilegală la Ministerul Justiției a formațiunii comuniste, partid ce a manipulat timp de 14 ani și mai manipulează și astăzi victimele regimului bolșevic inuman, partid ce descinde din structura bolșevică ce a supus genocidului, în perioada sovietică, mai multe popoare din fosta URSS, inclusiv poporul român.

Am cunoscut, fiecare, holocaustul nostru, ce a avut loc – prin deportări, băgări în gropi cu var, recrutări cu forța în Armata Roșie, refugieri forțate, persecutări – pe durata ocupației sovietice antinaționale, antiromânești.

Europenii au promovat cu sacrificiu democrația în statele lor. Noi am suportat și mai suportăm consecințele regimului totalitar sovietic prin sacrificiul vieții bunicilor și părinților noștri. De aceea, pentru noi, secera și ciocanul înseamnă instrumentul de distrugere umană, nu însemne ale libertății de exprimare, reprimată dur de regimul antiuman stalinist și de urmații acestuia.

Suntem profund dezamăgiți de faptul că unele partide, care au votat legea interzicând folosirea simbolurilor comuniste, au manifestat dezinteres față de trista perspectivă de repunere a lor în legalitate, nu au adoptat atitudini demne și au ascuns capul, împreună cu Președinția, în tufarii ocupației sovietice a R.Moldova, ce continuă prin staționarea trupelor rusești în stânga Nistrului. 

Considerăm că toți judecătorii Curții Constituționale trebuiau să manifeste o poziție verticală, să se conducă, în luarea deciziei, de realitățile trecutului nostru, care înseamnă crimă umană și să le explice europenilor că trebuia demult, prin lege, egalat comunismul cu nazismul.

Cerem conducerii indecise a Republicii Moldova, care se consideră proeuropeană, dar care este una coruptă și șantajabilă, să se alinieze, totuși, statelor baltice, altor foste state din spațiul sovietic, ce au avut curajul să se spele de simbolurile criminale, și să studieze practica legislativă a acestor țări, pentru a urma un exemplu de demnitate, unicul ce ne-ar aduce un viitor național ferm și o viață europeană. 

Cerem instituțiilor de resort să declanșeze investigații, să stabilească ilegalitatea activității Partidului Comuniștilor și să îl scoată în afara legii, pentru că a fost înregistrat abuziv în Registrul de stat, fapt pentru care rebuie radiat prin deczie de judecată sau prin anularea deciziei ilegale de înregistrare. Odată cu radierea PCRM, va pleca ireversibil în trecut crima bolșevică împotriva umanității.

Cerem majorității parlamentare, care se declară proeuropeană, să promoveze adevărul istoric și să adopte un Act privind recunoșterea ocupației sovietice a Basarabiei, act bazat pe documentele oficiale ale Adunării Parlamentare a CE, pentru a nu fi declarat – din nou – neconstituțional.

Chișinău,

6 iunie 2013

Loading Facebook Comments ...

11 Comments

Add a Comment
 1. Suntem in dezastru total !

 2. Eu sincer nu vad nimic bun mai de parte pe aceasta fasie de pamant intre Prut si Nistru.

  Numai saracie,exod masiv al populatiei,coruptie, dictatura oligarho-mafiota si opozitia tot este o dictatura de gen comunist.

 3. VICTOR CHIRILĂ: MOLDOVA A PIERDUT O OCAZIE EXCELENTĂ DE A SE DIFERENŢIA DE SPAŢIUL POST-SOVIETIC, CONTROLAT DE RUSIA.

  29.05.2013

  (Interviu acordat de către directorul Asociaţiei pentru Politică Externă, Victor Chirilă reporterului „INFOTAG” Mariana Tabuncic).

  Obţinerea unei promisiunii clare de integrare în UE, este amânat pentru mult timp.
  Ar mai putea dura 10 ani sau chiar 20 de ani. Cu siguranţă, am pierdut o ocazie excelentă de a ne diferenţia de spaţiul post-sovietic, controlat de Federaţia Rusă.

  De asemenea, economia noastră foarte proastă ne ţine la distanţă de UE. Să nu creadă cineva că Moldova va adera la UE fără a avea o economie prosperă şi fără a avea un produs intern brut pe cap de locuitor cel puţin la nivelul mediu al UE. În România de exemplu, acest indicator este de circa 15 mii de dolari, pe când în Moldova de doar circa 3 mii de dolari.

 4. Spatiul mediatic in RM este in totalmente intoxicat de catre grupurile oligarhe mafiote ,si de comunisti.

  Cand vezi tv si ziarile din RM iti pare ca esti in casa de nebuni.

 5. Aceasta intoxicare mediatica vine din Est, si deja face rezultate, pentru uniunea vamala Rusia-Belarus-Kazhstan sunt deja 50+ %

 6. Uitativa in ce sa prefacut jurnal.md ,am impresia ca jurnal.md parca este omg.md -2.

  Schimbari dramatice sunt in spatiul mediatic RM si aceasta intoxicare vine de la Moscova-Rogozin

 7. si in noua alianta sunt niste marlani la guvernare alde Corman,Candu,Leanca,German,Lazar,Negruta, Usatii, etc….

 8. RMoldovenii sunt o combinatie de homo sovieticus si lumpenproletariat.
  Un produs al laboratorului din Kremlin.
  cu toate consecintele de rigoare

 9. Dacà si azi s-ar proceda la fel cu gospodarii, cel putin cu cei de la sat, care au cultivatoare, tractoare, masini… precum au procedat sovieticii cu buneii si pàrintii nostri sub flamura rosie cu secerà si ciocan, imediat „lectia” ar fi înteleasà!!! Oare altfel ràtàcitul de moldovan nu poate întelege?! Ori cei care i-au jefuit pe gospodarii bàstinasi au làsat urmasilor „simbolurile” ca sà nu moarà de foame, dar nici sà nu pràseascà?!Aceastà sàmântà „cto bâl nikem, tot stanet vsem”, este ràspândità si prin alte partide. Asa un soi de juvine, care se pot învârti pe spatele si din contul altora, fàrà a asuda ei nimic nici pentru …dânsii Ei sunt deprinsi sà li se aducà totul la picioare din „beciurile” obstesti, umplute de altii, mai …”prosti” ! Sau sà colectivizeze cu forta ,dacà nu le ajunge, sà le colecteze productia la un pret de nimic tàranilor, producàtorilor…! Sub aceastà flamurà cu secerà si ciocan se ascund criminalii NEAMULUI, lenesii, tâlharii… si naivii, ràtàcitii, care sperà sà se înfrupte si ei din bunurile acumulate cu farta, furate ziua în ameaza mare, sau chiar cu miros de … sânge stràin!!! Rusine sà apàreti AZI în fata lumii si ziua, deoarece si dupà toate mârsàviile sângeroase efectuate doar noaptea sau mascati sub aceastà flamurà cu secerà si ciocan!!!

 10. Lipsa a doi Jude-cacatori demonsteaza ca yankeul Tanase a recurs la artificii teatrale, pentru a induce lumea in eroare. Vezi Doamne, secera care se secerat milioane de vieti omenesti si ciocanul care a batut cuie in talpile nevinovatilor sunt legale! Sa-l creada calul pe curvasaritul asta de Tanase! Ar fi putut, daca ar fi avut, din nastere, bun simt, daca ar simti romaneste, sa faca altceva:nici laie, nici balaie! N-a facut! din cauza ca-i un impostor de cea mai joasa speta.

 11. De ce A.Tănas-Oglî, fiul lui nea Costiclă ar trebui să fie diferit de Filat, Ghimpu, Voronin şi mulţi alţi gopnici politici?
  Aceşti porci se hrănesc din treuca puterii corupte.
  Sunt contaminaţi de aceeaşi boală naţională – Lichelism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *