Votind Guvernul, Ghimpu l-ar putea deconspira pe Filat, cu interese protejate de Rusia

IMG_3730

Miine va fi supusa votului componenta noului Guvern, asupra careia inca se negociaza. Am mari indoieli ca va fi votat Guvernul, pentru ca liderul liberal-democrat nu se prea simte bine nedetinind o demnitate publica, stiind ca are atitea mandate sub control in Parlament.

O alta dovada ca PLDM, in special Filat, nu doreste un Guvern, este ca a declarat ieri ca se va vedea daca este o majoritate parlamentara abia miine, in Parlament. Or, daca vrei un Guvern, te dai peste cap sa fie votat si pretuiesti orice posibil vot. Ceea ce nu vedem. Un motiv ar fi ca Filat nu vrea ca Leanca sa il depaseasca si ca autoritate, si ca imagine- acest Leanca, despre care nu am o impresie buna (noi nu am uitat cum a asteptat el sa il faca ministru de externe comunistii si abia cind a vazut ca astia nu au de gind – a plecat din functia de adjunct, incercind sa se faca ulterior erou anticomunist prin minciuna), dar care este, totusi, mai inteligent si mai versat in ale integrarii europene decit Filat, umflat artificial ca promotor al reformelor si europenismului.

Am spus asta in multe emisiuni. La fel cum am spus ca PL si Ghimpu trebuie sa voteze Guvernul Leanca macar pentru a-l deconspira pe Filat, care nu doreste un Guvern cu altcineva in frunte. Eu cred ca Ghimpu trebuie bine sa cintareasca, pentru a nu ajunge intr-o barca alaturi de comunisti, incotro il imping, de fapt, groparii AIE.

Cit priveste PD, nu stiu ce calcule au, dar m-as mira sa creada ca vor avea succes in alegerile anticipate. Insa daca Mihai Ghimpu vocalizeaza pozitia PD, care poate, nu-si doreste votarea unui Guvern, nu stiu cine va cadea primul in groapa – PL sau PD. Am in vedere daca vor reveni comunistii masiv in Parlament sau daca doar PCRM impreuna cu PLDM vor putea forma o majoritate dupa eventuale alegeri anticipate.

Si ultima. Declaratia de mai jos a factorului politic rus ne repugna, ca intotdeauna. Insa suntem constienti ca ingerinta Moscovei in treburile celor doua state romanesti va avea loc atita timp cit se gasesc aici mereu cozi de topor, persoane cu un trecut dubios si santajabile, fortate, daca nu voit, sa faca interesele cercurilor imperiale si expansioniste de la Kremlin. Iar declaratia ruseasca impotriva factorilor europeni, avertizati sa nu se amestece – prin incurajari ale partidelor democratice – sa refaca o majoritate parlamentara proeuropeana, in ajunul votarii, miine, a Guvernului, ne arata ca Rusia si-a dorit prabusirea AIE si Rusia nu vrea o noua AIE. De aceea, ar fi bine sa fie votat Guvernul cel putin pentru a nu face jocul Moscovei, dar a ajunge la summitul de la Vilnius. Vitalia Pavlicenco

http://www.publika.md/moscova–ingrijorata-de-politica-de-romanizare-care-ar-fi-promovata-de-bucuresti-in-republica-moldova_1419681.html

Moscova, îngrijorată de politica de „românizare” care ar fi promovată de Bucureşti în Republica Moldova

În Republica Moldova ar avea loc o politică de „românizare”. Cel puţin aşa susţin autorităţile de la Moscova, care se arată îngrijorate că România ar avea intenţia de a inocula idei unioniste în conştiinţa cetăţenilor Republicii Moldova. Aceasta este declaraţia directorului departamentului patru al Ministerului Afacerilor Externe rus, Andrei Maslov, într-un interviu pentru postul de radio „Vocea Rusiei”, citat de IPN.

„Moscova a observat că în ultimele luni câteva ţări UE au cerut să fie restabilită cu orice preţ Alianţa pentru Integrare Europeană, ceea ce reprezintă un amestec în treburile interne ale unui stat suveran. Ţinând cont de componenţa multietnică a populaţiei din Moldova, noi ne exprimăm îngrijorarea cu privire la politica de „românizare” promovată de Bucureşti, intenţia de a inocula în conştiinţa oamenilor idei unioniste”, a declarat Andrei Maslov.

Oficialul rus a spus că Rusia urmăreşte aceste teme şi reacţionează, inclusiv în calitate de mediator în problema reglementării situaţiei din regiunea transnistreană. Oficialul rus a mai vorbit în cadrul interviului şi despre relaţia Rusiei cu România şi a spus că, în ultimii ani, din partea Bucureştiului a răsunat de multe ori o retorică neprietenoasă la adresa Rusiei.

„În prezent, climatul politic se schimbă simţitor. Partenerii noştri români sunt interesaţi de îmbunătăţirea relaţiilor, de intensificarea dialogului în jurul unei agende pozitive a zilei. O atitudine pragmatică privind dezvoltarea relaţiilor bilaterale, lipsită de prejudecăţi şi stereotipuri, ar răspunde intereselor ambelor ţări, ar impulsiona cooperarea în toate direcţiile”, a adăugat Andrei Maslov.

Publika.md precizează că oficialii europeni şi-au exprimat de mai multe ori îngrijorarea faţă de criza de la Chişinău. Cele mai mari temeri ale oficialilor europeni sunt legate de semnarea la Vilnius a celor trei acorduri cu Uniunea Europeană.

Loading Facebook Comments ...

11 Comments

Add a Comment
 1. În ţara moldovenească
  Avem mulţi răufăcători,
  Care încearcă s-amăgească
  Cum că-s mari…reformatori.
  ************************
  Nu mai tolerăm minciuna, înjosirea
  E necesar să-nfăptuim UNIREA.

 2. E necesar sa-nfaptuim Re-Unirea !
  –––––––––––––––
  Mare Unire pt. TOTDEAUNA a Basarabiei istorice
  cu Patria-mama România a avut deja loc la 27 martie 1918.

  Re-Unirea !

 3. Daca in Rusia nu poate avea loc un proces de rusificare pentru ca ei sunt rusi ,la fel si in Basarabia nu poate avea loc un proces de romanizare pentru ca majoritatea sunt romani (moldoveni). Da in Basarabia poate avea loc un proces de rusificare.

 4. Ghimpu a promis ca fara Filat in functia de prim ministru el voteaza orice guvern fara comunisti. Daca nu o face se va dovedi ca ajuta PCRM, va dovedi ca nu are cuvant si ca este interesat doar de functii si putere. Legatura cu Plahotniuc perceput ca un mafiot este o piatra de moara legata de gatul lui si al PL si daca nu se va delimita de acesta public, ferm ,PL pierde aproape toate sansele electorale PL fiind perceput ca un partid mafiot sau sluga la mafioti.

 5. Ghimpu e un talhar, un ticalos ticalosit, un deputat indezirabil, un opurtunist spurcat cu „actiuni” pirotenhnice la Agroindbank. Un sabotor de conjunctura si un las pe masura. Nu are cum sa se schimbe spre bine – si sa voteze Guvernul Leanca!!! – fiindca e o bruta pucista pur sange si un psihopat incurabil. Cauta sa-si justifice nerozia, tavalindu-se printre kileri, raideri (Ulinici, Tanase, Poale..), hoti, talhari. Adica e mana-n mana cu acolitii matuskai. Cu Dodon, de pilda. De aici si concluzia: se va simti confortabil printre valurile de gaze comuiste, printre basinile travestitilor neobolsevici, porno-socialisti, comuisti, pervertiti.

 6. „Daca in Rusia nu poate avea loc un proces de rusificare pentru ca ei sunt rusi ,la fel si in Basarabia nu poate avea loc un proces de romanizare pentru ca majoritatea sunt romani (moldoveni). Da in Basarabia poate avea loc un proces de rusificare”.
  Ticalosule, stii ghine ca moldovenii sint moldoveni si ni romani. Romani („rromi”) sint tiganii.
  Faptul ca „Ghimpu e un talhar, un ticalos ticalosit, un deputat indezirabil, un opurtunist spurcat cu “actiuni” pirotenhnice la Agroindbank” nu e dovedit judiciar, adica tacati gura.

 7. aGhiuta, cum poti avea incredere in cineva fara scafarlie care a spus ca „Unirea nu va avea loc niciodata”; ca „Unirea nu faca parte din programul…” PLeprelor? Chiar nu vezi ca arata ca un varcolac? De-aici, in consecinta, drumurile noastre toate nu se vor mai intalni cu liberalii pe care i-am votat. Intre timp, Ghimpu a dovedit ca este Bin Laden, in propria formatiune si vendeta rapace in alianta. Si asta pentru ca a suferit o grava mutatie. E o parsivenie notorie. O hiena colaborationista mafioata care urmareste doar beneficii si razbunare nemotivata. O martoaga troiana care umbla haimana, de la Iuda Ulinici- la Curtea antiConstitutionala; de la spaga – la iudeala samd. Si neaparat cu mecla gangsterului pe brate. O nimfomana masculina batrancioasa, tradatoare, nesimtita, impotenta, ingrata, iresponsabila si rapace – cu asta si-a invesnicit reputatia. Uita-te, nenica, mai bine la mecla acestui bagabond trufas si mizerabil, imbogatit prin nemunca, deci prin jaf si pomene grase, ca sa te convingi ca-i un salbatic la origine.

 8. Faptul ca au aparut rromanes si limba rroma se datoreaza complotului maghiar -rus finantat de Soros care urmareste formarea unui stat tiganesc in sud-vestul Romaniei si crearea confuziei intre romani si tigani pe cale lingvistica invers cum s-a facut cu moldoveni -romani.
  Asa ca discutie daca de la Moscova se aranjeaza o lege in Basarabia in care limba chisinauiana este limba oficiala din Moldova ce ziceti ? Ca-i o prostie nu? Asa este si cu ce se intampla acum ,o lege si o minciuna repetata la nesfarsit nu pot inlocui adevarul in discutia roman -moldovean .
  Poate Ghitiu nu stie dar in Romania sunt mai multi moldoveni in Moldova decat sunt in Basarabia. Spunand ca romanii sunt tigani iti spui singur fara sa ti dai seama ca esti tigan si asa o prostie nu cred ca doresti.
  De fapt nu ma mai mira si aceasta confuzie intentionata romani- rromi , romana-rromanes este folosita in mod curent de cei rau intentionati si ca jignire si desconsiderare fata de romani si prin consecinta si fata de moldoveni

 9. D-le Dragos,se vede ca ai primit-o bine de la Ghimpu in tine,ca tea strapuns pina la fund de ai asa o ura pe el.as dori sa-ti mai amintesc Lepro ca pe cind tu te scarpinai in fund si iti era tot in acel loc de Moldova,el,Ghimpu se lupta cu cei pe care tu ii lingeai la fund.Ce sa-i faci,acum tu esti salvatorul moldovei.Iti doresc succes.Vom trai si vom vedea.

 10. C(re)tin! Banuiesc ca mananci venin din acelasi cuib labagiu de vidme si scorpioni , clocit de Plahotniuc. Ghimpu si-o trage singur, atata cat mai poate. E impotent, nene, si e o taratura ronghioasa. Un consult serios la psihiatru, ca sufera greu cu tigva. In fine, vai de fundul lui si vai de mama ta. Cand el se lupta cu morile de vant, insusindu-is „donatiile” (vreo 300.000 valuta), eu eram in fasa. Un lucru stiu: doamna Pavlicenco e cu mut de-asupra acestui mate-pestrite care inca mai pluteste pe valul iluziei de simpatie populara, de care nu se mai bucura. Stropeste-l cu sfestocul ca pute. In Danemarca era doar „ceva putred”. ce a mai ramas nestricat nn autodecimatul Ghimpe?

 11. Acuzaţii, acuzaţii, acuzaţii… Nu ţin să-l zeific pe V. Filat, dar nu poţi nega că petrnu a eenfăptui ceva, ce2t de mic lucru n-ar fi, e necesar cel puţin de a răsuci me2nicile şi „să dai din coate”, dar nu a sce2nci la microfon. Cu cine să lucrezi? Unul ple2nge de-i se scutură cămaşa, altul la fel „ни рыба ни мясо”, cum ceva fuga la mockali.Ce a făcut Ghimpu, ce2nd ţinea interimatul:1 a eempărţit din belşug megdalii:2 a avut şansa să ridice eencă o dată, la Astana (dacă nu dau greş), problema armatei ruse een Transnistria, măcar o făcea „a la Hruşciov” – bătea cu pantoful pe tribună. Participanţii care ne susţin erau pregătiţi de a o face, se cerea doar iniţierea discuţiei. Sa speriat, de2nsul poate defila doar aici eenvinuind la ste2nga şi dreapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *