Noi, însă, niciodată nu am crezut în Filat…

cameleon

http://blogpost.timpul.md/2013/05/04/puci-anticonstitutional-la-chisinau-iuda-filat-si-a-facut-treaba/

Constantin Tănase scrie, în debutul articolului său ”Puci anticonstituțional la Chișinău: Iuda Filat și-a făcut treaba!” din ”Timpul”: ”Nu am crezut vreodată că voi ajunge ca azi, 4 mai 2013, în sâmbăta mare, să scriu exact ce scriam pe 5 aprilie 2005, când alt același Iuda, alături de alt Iuda, îl instalau la putere pe același general sovietic de miliție Voronin”.

Eu, însă, Vitalia Pavlicenco, am crezut că vom ajunge să vedem cine este Filat cu adevărat. La fel și colegii mei, care acum constată câtă dreptate a avut mereu PNL și cât e de bine că am reușit să ne opunem  inclusiv încercărilor unui deja actual consilier al său (despre care se spune că i-a și scris speach-ul de la 13 februarie) de a face înghițit PNL-ul de către Mafia lor, a lui Lucinski.

Adică, mi-am pierdut iremediabil încrederea în Filat după alegerile locale din 2007, când, la inițativa-i, a pornit un dialog intens cu PNL privind o coagulare și consolidare politică anticomunistă, după care, probabil, tatucul său politic, Piotr Lucinski, i-a spus ”să nu se mai încurce cu naționaliștii”. Asta după ce dna Alexandra Can, vicepreședinte al PNL, mi-a declarat că nu are pic de încredere în Filat, cel care ne-a spus cuvinte frumoase despre formațiunea noastră național-liberală. A dispărut Filat brusc din dialog, dar a început, în schimb, atragerea energică prin promisiuni a membrilor PNL, a consilierilor și primarilor noștri, la noua lui structură lucinskistă, la un fel de PDAM, care acum s- deconspirat total.

În alegerile din 2009 Constantin Tănase a scris un articol foarte neplăcut și nedrept despre mine, pe motiv că îl atac pe Filat, el sprijinindu-l, pentru că vroia, ca toți intelectualii, să fie dați jos comuniștii. Nu voi reproduce acel articol, care mi-a rămas în suflet, adică nu l-am uitat. Iată că am avut mereu dreptate și iată că se convinge și Tănase (alții mai rămân în tabăra Stângii liberal-democrato-comuniste…) că Filat-ul, în care a  crezut, sperând să îi răstoarne pe comuniști, a fost, de fapt, acel care a avut menirea să îi readucă la Putere, că așa vrea idolul său politic, pe care îl tot imită – Vladimir Vladimirovici Putin.

În primăvara anului 2009, înainte de alegeri, după ce am decis să trec peste debarcarea repetată a PNL de către Filat, i-am spus că m-aș bucura, dacă are bani și putere, să îi dea jos el pe comuniști și să nu permită reluarea inițiativei pe dimensiunea separatismului de către PPCD cu Roșca. I-am văzut reacția ciudată și am înțeles, încă o dată, că nu ai cu cine vorbi, că este din cu totul altă tabără, cu alte angajamente decât se arăta. Toate acțiunile lui Filat de mai târziu au demonstrat că este un fariseu și că nu-și aparține, că este un pion – poate mai abil, mai mascat – în mâna forțelor antinaționale.

http://blogpost.timpul.md/2013/05/04/puci-anticonstitutional-la-chisinau-iuda-filat-si-a-facut-treaba/

CONTINUAREA articolului lui Constantin Tănase: ”…Ca într-o poveste cu pirați, mânați de o vendetă bolnavă, Filea Contrabandistul, cu 31 de ortaci și Ali Baba cu 34 de războinici au pus mâna pe corăbioara R. Moldova, executând echipajul…

…A cincia lună instituțiile statului R. Moldova nu mai funcționează. ”Elita de la conducere”, plătită din impozitele noastre, de cinci luni de zile croiește și recroiește legi, azi anulează legile votate ieri tot de ei într-un dispreț animalic față de Constituție, față de statul de drept și față de cetățeni.

Vinerea Patimilor s-a dovedit a fi vinerea neagră a democrației moldovenești. Vladimir Vasilevici, „cavalerul trandafirilor albi”, a repetat trădarea din 4 aprilie 2005 – atunci l-a salvat cu votul său pe Vladimir Nicolaevici, acordându-i încă un mandat. Ieri, pe 3 mai 2013, Iuda Contrabandistul l-a mai salvat o dată pe Ali Baba cel Roșu, netezându-i calea spre revenirea la putere. Nu se știe pentru câți ani – pentru opt ani sau pentru totdeauna.

Trădările se plătesc. Pentru trădarea electoratului atunci a plătit doar PPCD și liderul său, Iurii Ivanovici. Filea Contrabandistul a scăpat, s-a metamorfozat în anticomunist. De data aceasta însă nu va scăpa, va plăti Vladimir Vasilevici și PLDM-ul. Adică toată oastea mută de deputați care a ridicat cuminte mâinile înțelegând că comit o crimă împotriva statului de drept. ORGOLIILE bolnave ale lui Iuda au tras mai mult la cântar decât Constituția și cuvântul dat alegătorilor. Pentru ei, Legea Supremă nu contează, contează orgoliile rănite ale lui Șăfu”… Aceștia, pentru a-i face cheful lui Iuda, au urinat, rârgâind, pe revoluția tinerilor din 7 aprilie, pe votul diasporei, pe cei care au frământat glodurile Moldovei propovâduind „stejărelul”…

Ceea ce s-a întâmplat vineri în parlament nu a fost „un circ”, cum s-au exprimat unii, ci un puci anticonstituțional. Reacțiile prompte și univoce ale unor înalți ofociali europeni sunt o dovadă în acest sens. Vineri, Iuda și-a dus la bun sfârșit lucrarea: el și-a trădat electoratul, care l-a adus la putere cu lozinca ”Moldova fără Voronin, Moldova fără comuniști”. Vineri, Iuda Contrabandistul a venit în Parlament cu o altă lozincă: „Moldova fără Constituție, Moldova fără stat de drept, Moldova fără viitor european”.  O mașină de vot infernală, în timp de câteva ore, a șters cu buretul verde-roșu al celor două partide înfrățite toate speranțele proeuropene ale moldovenilor care au votat ”Stejarul”.

Nu știu cum au votat cei șapte așa-ziși reformatori în frunte cu Ion Hadârcă. Faptul că n-au părăsit sala înseamnă că ei s-au aliat, împreună cu ortacii lui Iuda, comuniștilor lui Ali Baba. Asta le-a pecetluit cariera politică…

”Stejăreii” lui Filea Contrabandistul au votat cot la cot cu talibanii lui Voronin. Pe ei nu i-a deranjat măcar faptul că aceștia, toți ca unul, purtau la reverul sacourilor panglica bicoloră rusească – simbol al biruințelor epocale ale ostașilor roșii care au … ”eliberat” pe 28 iunie 1940 Basarabia de …români. Pe 9 mai e de așteptat ca și ei să-și prindă panglica rusească la piept și, alături de frații lor din PCRM, să aplaude în Piața Marii Adunări Naționale cântecele patriotice ale lui Ioska Kobzon și Liova Leșcenko!

Dodon, micul Lenin de la Sadova, se bucură: ”Există și partea bună a lucrurilor – AIE a murit, PL e rupt în două”. Bucură-te și tu, Moldovă! Să-i mulțumim lui Iuda Contrabandistul pentru aceasta: pe 13 februarie a aruncat în aer Acordul de constituire a AIE-2, iar apoi a rupt în două PL, unicul partid proeuropean și proromânesc din Moldova. Acum nimeni nu mai poate spune că ziua de 13 februarie a fost o întâmplare… Puciul anticonstituțional de ieri a fost pregătit din timp. Noua majoritate verde-roșie nu numai că a pus cruce pe viitorul european al R. Moldova, ci a votat moartea statului de drept.

Toți avem de trecut un examen greu. Noi toți și fiecare dintre noi în parte. Primul care va trebui să treacă acest examen e Președintele Timofti. El, garantul Constituției, trebuie să-și spună cuvântul despre cele întâmplate vineri în Parlament. El trebuie să iasă în fața națiunii și să spună cu cine este – cu banda de puciști sau cu cetățenii acestei țări.

După puciul de ieri alegerile anticipate sunt unica soluție morală. Moldovenii trebuie să iasă la urne și să răspundă dacă mai vor să trăiască într-o țară condusă de Filea Contrabandistul și Ali Baba cel Roșu.”

La finalul articolului am niște sugestii si obiecții față de C.Tănase.

1. Simpatiile sale pentru PL, care sunt foarte evidente, ar trebui să fie mai temperate, după ce conducătorul unic și irepetabil al zișilor liberali a încălzit la piept și a promovat un grup atât de mare de ”FSB-iști, agenți ai Moscovei și ai lui Lucinski”, precum s-a exprimat Ghimpu, nu noi. Acel Ghimpu, care ne-a atribuit anul trecut pe nedrept nouă, unioniștilor, aceste calificative. Îi sugerăm lui Tănase să fie mai perspicace, pentru că s-a înșelat deja de prea multe ori cu două Iude, spre deosebire de noi, de mine, Vitalia Pavlicenco, cea care nu am greșit niciodată. Asta pentru ca să nu se pomenească Tănase mâine – deși e aproape deja cazul – să fie dezamăgit și de PL. Să nu uite cu cine s-a înjugat Ghimpu și Chirtoacă, faptul că acest tânăr și-a pus Panglica Sf.Gheorghe la piept și ne dădea, alături de Filat, sfaturi la Pro TV cum trebuia, unul câte unul, să îl votăm pe Voronin pe 5 aprilie 2005, după votul criminal (eu nici nu am fost atunci în Parlament).

2. PL nu este ”unicul partid proeuropean și proromânesc” din R.Moldova. Poate din Parlament, azi. Pentru că în R.Moldova mai este PNL, despre care lumea imparțială spune că acesta este unicul partid cu adevărat proeuropean și proromânesc.

Odată și odată, cred eu, putem fi corecți, nu chiar așa…

Loading Facebook Comments ...

35 Comments

Add a Comment
 1. Сау трезит дин ноу дин хибернаре, – уничелуларий?)))

 2. Nu mai are Tanase simpatii politice fata de nimeni.
  Nu mai este Tanase credibil de cand papa din mana lui Plahotniuc.
  El sa-l vada pe Sandutu Prisadateli RM si viata va fi realizata p-tru SRLTanase & Co.

 3. Dar eu, fiind sincer, domna Vitalia, nu-l mai cred pe Costea Tanase de cand s-a dat cu Plahotniuc. Stima pe care a obtinut-o in aceii 8 ani de lupta cu Voronin a perdut-o in scurt timp intrind in argatia lui Plohis. Si mai cred ca anume Plohis este cauza a tot ce se intampla acum. Cine s-a lipit de Plohis macar o data, s-a murdarit pe vecie. Si nu va putea fi spalat de Nagacevski si Gurvitz, americanii de pe Deribasovscaia.

 4. Din pacate in RM asa este, ca tatii isi imping fii, unchii- nepotii. Voronin tatal cu Voronin Fiul, Ghimpu unchiul cu Chirtoaca nepotul, Costea Tanase cu Sandut, Lucinski tatal cu fiul, Snegur cu fiica. Sa-l scriu si pe Basescu cu Elena?

 5. UNUI POLITICIAN OLIGARH

  Nu are limită la costuri,
  E mereu ca vârcolacu,
  Pentru bani şi pentru posturi
  Bate palma şi cu…dracu.

 6. Paste fericit

 7. Paste fericit

 8. Noi nu am crezut niciodata in Pavlicenco, este in buzunarul dracului da acolo sunt numai tradatori poporului nostru/

 9. Mandadatul cel degenerat, babalacul Constantin Tanase isi apara odrasla sa corupta si criminala, pus la Curtea Constitutionala si fatidica sa slujeasca tatucului lor spiritual si sponsorului clanului lor, Plahotniuc. Mereu i-a cantat osanale acestui gangster. Din aceste considerente, exacerbata sa izbucnire care n-are nicio relevanta si niciun impact asupra oamenilor. fac dovada unui schizo-comportament vadit epileptic. In privinta lui Ghimpu, aveti dreptate, stimata doamna. Nicio deosebire intre Iuda Rosca si Iuda Ghimpu! Doua canalii irecuperabile, ca si teleleu-Tanase cel batran! Jigodia Ghimpu e in pana de asi, de minte, de vedere, de oportunitati. E rau sa fii outsider si mensevic blestemat! Problemele acestoa scursori – dependenta de drogul si banul dracovistului Plahotniuc!

 10. Incep unii sa se dezmeticeasca,insa pina a ajunge la mintea fiecaruia,mai trebuie nitel timp.

 11. Da,esti minunata Pavli.cind te vad alaturi cu DRAGOS STANCIU,si inca mai zici ca voi sunteti partidul care vine sa ne scape de urgie.Ma indoiesc amarnic.

 12. Hristos a Inviat! Daca sunte-ti oameni, cu aceasta trebuie sa incepeti. Nu mai spun de oameni normali, pentru ca postacii de mai sus nu intra in aceasta categorie. Este socant sa citesti comentariile, parca ati fi alienati mintal, ori aveti atita rautate in voi ca doar могила вас исправит. Prin ceea ce postati aici se dovedeste ca sunteti moldoveni, adica o struto-camila, nici tu rusi, nici tu romani, intoleranti si prosti. Fiti obiectivi, ca doar comentariile le citesc oameni cu carte, nu Vichea de la tara, care nu se treyeste cu zilele. P-u dna Pavlicenco – stimata Doamna adunati in jurul D-Voastra profesionisti, oameni inteligenti (in sensul direct al cuvintului) si la urmatoarele alegeri aveti sansa sa ne reprezentati in Parlament. Succes.

 13. CRETIN, esti cumva in calduri? Pesemne ca te-a intoxicat gripatul vasal al rasaritului, Dodoloae. Ce sa faci, avem destui redusi mintal la KM2!

 14. Ca Tanase cel batran si impertinent lucreaza intens la crearea unor sentimente anti UE, anti-Natiune si anti-Unire, se stie mai demult. Ca este o zdreanta plahotniuchista, de asemeni! Ca e un cototi batrancios fara coloana vertebrala si un interlop coclit care grohaie dupa bani iliciti fara de care nu mai poate trai, la fel. Si totusi, de ce, doamna Pavlicenco, acest dezInformator de opinii – aceasta gunoiste de dihonii – a fost impotriva marsurilor Actiunii 1812, idei care, din cate am inteles, va apartineau?

 15. Stimata doamna, parerea mea este ca partiduletele care sustin romanismul ar trebui sa se uneasca intr-unul singur, indiferent de greselile fiecaruia din trecut. Atat Dv. cat si Dl. Mihai Ghimpu sau D-l Iurie Rosca ar trebui sa beti o bere impreuna si sa constatati ca doar unindu-va fostele veti ajunge sa ajutati Republica Molotoveana sa se apere de rusificarea care o ameninta si sa revina la tara mama..

 16. Un fel de raspuns...

  Vitalia Pavlicenco, președinta PNL preia de pe blogul meu articolul „Puci anticonstituțional la Chișinău: Iuda-Filat și-a făcut treaba!”, însoțindu-l de unele „ sugestii și obiecții” față de modesta mea persoană. Deși nu știu dacă îmi vor fi de folos, dar îi mulțumesc doamnei Pavlicenco și pentru unele, și pentru altele. Nu le voi comenta. Las fără comentarii și sfatul părintesc „să fiu mai perspicace”. Dacă (potrivit dicționarelor explicative ale limbii române) un om perspicace e cel „înzestrat cu o minte ageră, pătrunzătoare, care este capabil să surprindă și să înțeleagă ceea ce scapă majorității” apoi răspunsul meu e unul: dacă nu am fost perspicace până la anii aceștia, nu există nicio speranță că voi devine în viitor. Dacă până azi, conform verdictului doamnei, „m-am înșelat deja cu două Iude”, … spre deosebire de domnia sa care zice despre sine că „nu am greșit niciodată”…, am foarte multe șanse să mă mai înșel în vreo Iuda și nici una să devin ca doamna Pavlicenco, care, fiind mai perspicace decât mine, „nu a greșit niciodată”… (Să nu se supere doamna Pavlicencă, dar eu continui, totuși să cred, că doar Dumnezeu „nu a greșiti nciciodată” și e fără de păcat…).
  Rog cititorul să rețină: aceste „sugestii și obiecții” doamna Pavlicenco le face pornind de la convingerea că „PNL este unicul partid cu adevărat proeuropean și proromânesc”. Înțeleg că intrând în polemică cu dna Pavlicenco pe această temă, intru într-o zonă minată de rivalități și concurență partinică, bogat colorată emoțional pe fundalul unei antipatii istorice a dnei Pavlicenco față de M. Ghimpu. Deoarece o asemenea polemică nu s-ar solda cu nimic, nu voi polemiza cu distinsa doamnă, permițându-mi doar niște considerente de ordin general despre „dreapta moldovenească, cea proeuropeană și proromânească” (așa cum e înțeleasă la Chișinău această noțiune).
  Să pornim de la constatarea unui fapt istoric real (constatare care nicidecum nu e un reproș la adresa doamnei Pavlicenco): în alegerile din 28 noiembrie 2010 PNL a acumulat 0,64%, adică pentru PNL au votat 10. 938 oameni). Pentru PL au votat 9, 96 %, 171, 336 persoane, pentru fostul PPCD unionist – 0, 53 %, adică vreo 9000 de oameni. Haideți să coborâm în timp, să vedem cum a evoluat dinamica partidelor de dreapta. În alegerile din 25 februarie 2001 PPCD a luat 8,24 % (130.810 votanți), iar PFD 1,22% (19. 405); în alegerile din 22 martie 1998 Convenția Democartică din Moldova (PRCM și PPCD) a luat 19,42% (315.206 votanți), iar PFD 8, 84 % (143. 428); în alegerile din 27 februarie 1994 „BE al Țăranilor și Intelectualilor” A ACUMULAT 9, 21 %, iar „BE ”Alianța Frontului popular Creștin Democrat – 7, 53 %. E bine să analizăm cu atenție această „evoluție” a partidelor „proeuropene și proromânești”… Astfel, am pornit la luptă în 1994 cu circa 17 % și am ajuns în 2010 cu 10 % de electorat „proeuropean și proromânesc”… De ce s-a ajuns la acest rezultat?
  Așa-zisa deaptă de la Chișinău, reprezentată la diferite etape de diferite grupări literare și politice, a fost dominată de PPCD, care a sectarizat și ghetoizat curentul de gândire unionist, l-a contrapus abil ideii de stat moldovenesc independent până l-a transformat într-o grupare marginală și extremistă care pe 4 aprilie 2005 și-a scos masca și a votat pentru reinstalarea în funcție a comunistului rusofil și antiromân V. Voronin. Azi, fostul „lider unionist” nu mai face secret că respiră cu doi plămâni – unul moldovenesc independent și altul rusesc. Concluzia mea tristă e că de la nașterea sa acum două decenii și ceva dreapta moldovenească, cea „proeuropeanîă și proromânească” respiră cu doi plămâni, unul moldovenesc și unul rusesc.
  Curentul de gândire unionist (exprimat politic prin „partidele de dreapta”) a fost permanent sub controlul Moscovei, furnizându-i lideri, programe și scenarii antiromânești. Acest curent de gândire a fost îngropat politic pe 4 aprilie 2005. Dreapta politică de astăzi, reprezentată parlamentar de PL și extraparlamentar de PNL, e ridicată pe ruinele fumegânde ale fostului PPCD pentru care la ultimele alegeri din 2010 au votat, repet, 0, 53% de electorat.
  Partidele de dreapta din RM nu au avut niciodată doctrină, „unirea cu România” nefiind o doctrină, „argumente” gen ”să ne unim cu România că acolo-s pensiile mai mari„ nu pot fi populare nici aici, dar mai ales în România, românii de acolo nefiind încântați de perspectiva că după unire vor trebui să împartă pensiile lor mizerabile cu vreo 4 milioane de „ruși din Basarabia”.
  În R. Moldova, în virtutea unor circumstanțe istorice binecunoscute, ideile de stânga (pro rusești și pro imperiale sovietice) au fost mai populare decât idealurile dreptei românești tradiționale despre stat, proprietate, tradiții, („rege, neam și țară”) ș.a.m.d. Liderii dreptei moldovenești n-au știut cum să sincronizeze aceste idealuri cu nevoile materiale firești ale moldovenilor, aceste nevoi fiind „monopolizate” de stânga comunistă, rusească și antiromânească. Acești lideri, aflați într-un război nimicitor permanent, n-au înțeles că unionismul moldovenilor, până a ajunge la inimă, trece prin stomac.
  Astăzi, dreapta moldovenească, reprezentată de PL și PNL, se confruntă cu aceeași lipsă cronică de ideologie, doctrină. „Pragmatismul” PL-ului nu este mai atrăgător pentru moldoveni decât „inocența” PNL-ului. Astăzi, după toate mizeriile politice din ultimul timp, moldovenii români cu viziuni proromânești și proeuropene trec printr-o criză generală a opțiunilor, care, popular, se exprimă prin „nu mai știu cu cine să voteze”. Dacă la viitoarele alegeri, în sumă, partidele de dreapta, cu eforturi uriașe, vor acumula, totuși, tradiționalele 10 la sută, ce se va schimba în R. Moldova? Nimic. După „lecția învățată” în cadrul AIE1 și AIE 2 Moscova nu va mai admite un partid unionist la guvernare în R. Moldova. E un obiectiv pe care Kremlinul l-a formulat deschis prin gura lui I. Dodon („Moldova fără Ghimpu la guvernare”). Acest obiectiv practic a fost realizat: azi, actuala Putere, reprezentată de noua majoritate PLDM-PCRM, nu mai discută cu PL-ul lui Ghimpu. Dar nici cu PNL-ul dnei Pavlicenco nu are cum discuta…
  Viarjul deschis al PLDM spre stânga comunistă și filorusă a schimbat în mod serios datele problemei. Astăzi, ca niciodată de când există R. Moldova, a apărut o situație favorabilă pentru afirmarea dreptei moldovenești. Azi, după atacul raider asupra PL și ruperea acestuia în două, pe dreapta eșichierului politic moldovenesc s-a creat un vacuum. În cazul când actuala clasă politică practic s-a autodemolat prin comportamentul ei, compromițând ideea de stat și dreptate socială, forțele cumulate ale PL, PNL, plus o felie importantă din PDLM, plus indecișii dezamăgiți, plus noile detașamente de votanți din rândul tinerilor, ar putea scoate dreapta moldovenească din tradiționala izolare și încercuire. Actuala guvernare a reușit un singur lucru: să demonstreze că R. Moldova este un stat fără ideologie, fără idee națională, deci fără viitor. Acest stat are două soluții: ori acceptă valorile fundamentale ale românismului, constituindu-se istoric ca cel de al doilea stat românesc, ori, într-un viitor nu prea îndepărtat, va fi absorbit de ruși. Pentru a doua soluție se bat foarte bine și cu succes partidele de stânga rusofile, antiromânești și antieuropene… Pentru prima soluție se poate bate doar un partid proeuropean și proromânesc serios, cu o doctrină economică agreată de populația R. Moldova.
  Cu proverbiala mea lipsă de perspicacitate întreb: sunt M. Ghimpu și V. Pavlicenco liderii care pot face față acestei provocări istorice?
  Această-i întrebarea. Restul e beletristică și frecare cu spirt a piciorului de lemn.

 17. @ Petrus..
  din tot ce ai scris tu trebuie numai sa tragi concluzia……nici unu din ei(roska/ghimpu/pavlicenco, nu-si doreste unirea, sunt convins 100%, unirea o doresc eu, tu, altii ca noi, ei nu o doresc…..ei doar se folosesc de acest „subiect” numai in scopuri electorale sau mai rau- sunt platiti pentru a distorsiona unionizmul in basarabia….cu asa politicieni nu ne unim degraba……si in final sunt de acord cu tine, a-ti dai seama ca daca se uneau toate fortele proromanesti din moldova nu mai discutam acu asa articole pe forum….

 18. Felicitari, Sandele!
  Mai gandesc si altii ca tine…

 19. …Dar Pavlicenco cu insistentza nu-si posteaza pe blog macar o poza facuta dupa proclamarea Independentei… Are una facuta cand lucra in Cuba la FIDEL (sau poate un pic mai tarziu – la Komunist Moldavii) si cu aia ne incearca rabdarea de ani de zile… Si noi sa credem ca ea a devenit brusc unionista???

 20. La urmatoarele alegeri trebuie sa votam partidul care opreste RUSIFICAREA si intrarea tarii in uniunea vamala a saraciei. Sa votam PARTIDUL LIBERAL care vrea apropierea de Europa si Romania.

 21. @sandel
  eu nu fac procese de intentii, mai ales absconse, celor care au curajul sa se declare unionisti. Cata vreme si d-na Pavlicenco si d-l Ghimpu au mentionat in declaratiile lor acest lucru, chiar daca nu suficient de pertinent, consecvent sau de bine-pregatit, nu am dreptul sa gandesc altfel despre ei. Chiar si d-nul Iurie Rosca cred ca este unionist in fundul sufletului desi cam inconsecvent. Pe mine ma intereseaza mai mult coalizarea acestor forte, pt. ca, eventual unite, sa se poata contracara mai bine ordinara politica ruseasca, de care a suferit si sufera tot mapamondul. Rusii au traditia de a nu accepta faptele lor reprobabile, desi sunt dovedite. Ei se fac ca uita istoria lor dintre 23.08.1939 (semnarea pactului Stalin-Hitler) si 22.06.1941 crezand ca daca bat apa-n piua cu infrangerea hitlerismului la sfarsitul razboiului, lumea va uita de 17.09.1939, cand au invadat deasemenea Polonia, fiind coautori ai motivului de incepere a Razboiului Mondial. Norocul lor a fost frica si inconsecventa Angliei si a Frantei de a le declara si sovieticilor razboi, precum Germaniei cu doua saptamani mai devreme, pentru acelasi motiv, respectiv garantarea granitelor Poloniei. In ceea ce priveste Romania, Rusia are cateva mari muste pe caciula, de dimensiunea unor tarantule: 1812, 1856, 1877, 1878, 1917, tezaurul confiscat, care la data trimiterii in custodie la Moscova valora 10% din tezaurul rus, impartirea Basarabiei, Bucovina, Herta, Bolgradul, 1939, 1940, 1944, 1945-1989 sau atitudinea absolut ordinara si neacoperita de dreptul international de acum din Basarabia si Transnistria. Recunoasterea acestor tarantule de pe caciula le-ar anula din eposul de mari eliberatori, cum cred ei ca sunt sau cum se lauda de 9 mai. Pana si data de 9 mai e falsa: Germania a semnat armistitiul pe 8 mai, ora locala. Iar aceeasi Rusie a continuat razboiul de cucerire de teritoriu in Japonia deja invinsa de SUA, si dupa ziua victoriei, cum ii zic ei, ca sa mai scoata ceva insulite si ape teritoriale, desi Japonia nu o atacase. Deci ce facem, sarbatorim ziua victoriei si purtam mai departe razboi? Toate miturile razboiului sunt false dar mai ales cele declarate de URSS si intretinute printr-o propaganda abila si scumpa, platita din nivelul de trai de rahat al popoarelor Rusiei. Sunt convins ca exista unionisti mai bine pregatiti decat cei declarati, dar lumea nu e a celor care pot ci a celor care vor.

 22. pentru @sandel

  Bravo! Ai spus foarte corect: in FUNDUL SUFLETULUI lui Iurie rosca…

 23. Domnule Filat si PLDM !
  Va aducem la cunostiinta ca nu mai sunteti titularii voturilor alegatorilor , pentru ca acestia v-au votat formatiunea politica democrat-liberala pentru vectorul european, ori dumneavoasta nu mai faceti asta de o vreme .
  Asadar va obligam sa returnati imediat voturile , pentru ca ele sunt ale cetatenilor pentru vointa si viata cetatenilor , nu sunt in proprietatea dumneavoasta sau in parohia partidului pe care il conduceti .
  Astfel, odata voturile returnate, cetatenii vor putea sa dea votul lor unora care fac ceea ce spun si care sunt mai demni de incredere decat voi .
  Va multumim pentru intelegere si dupa cum vedeti Romania si Europa sunt la locul lor, F.Rusa e tot acolo la locul ei in nordul Ucrainei , doar voi nu mai sunteti pe locul vostru castigat in alegeri !
  Debarcarea e necesara pentru ca au ramas locuri disponibile pentru candidati europeni acolo unde pentru voi nu mai merge din motivele voastre personale , nu din motivele cetatenilor doritori de integrare europeana adevarata si rapida.

 24. Pt un fel de raspuns

  In fond, trecind peste aluziile pe care nu le merit, ca si peste conditiile obiective ale prudentei alegatorilor de a nu vota pentru cei „fara sansa”, nestiind nici de impartirea egala a voturilor de impartit, oamenii votind pe cei „cu sansa” si raminind clar fara sansa, ma declar de acord cu cele scrise aici. Numai ca impartialitatea si obiectivitatea lipsesc, totusi, dovada fiind si penultima fraza. Asta pentru ca PNL a facut mereu demersuri sa „faca fata provocarilor” venite din Rusia cu subtierea faliei nationale. Nu stiu cine a scris raspunsul, dar Constantin Tanase stie foarte bine cum mi-a spus cu limba lui in fata sediului Timpul-ui, inainte de 2009, ca are temerea sa nu se subtieze falia nationala in Parlament. Ceea ce s-a si intimplat. Cel care scrie aici un fel de raspuns spune acum acest lucru – legat de coagularea fortelor nationale, uitind ca exact aceasta a facut-o PNL-editia II, incepind cu 2001, cind au venit comunistii, ajungindu-se la AMN, prin PL-ul care nu era inca unul condus de Ghimpu. Iar Partidul Reformei, devenit PL la sugestia unui actual vicepresedinte al PNL, cu Ghimpu, nu a dorit niciodata sa participe la coagulari si consolidari, exceptind comanda de sus cu MAE-ul. Eu cred ca asta trebuie stiut, plus faptul, ca dupa 2009, PNL a fost cel care mereu a propus cooperare PL si care i-a spus lui Ghimpu cum va ajunge din cauza venerarii lui Filat (sperind el ca l-a apucat pe Dumnezeu de picioare, ajungind in „Liga superioara”), daca nu va contribui la consolidarea si extinderea fortelor nationale. Insa egoismul i-a intunecat cuiva mintile. Noi stim si cui si avem martori despre discutiile avute, plus ca am scris despre toate deschis pe blogul meu.

  Eu nu am inregistrat nicio reactie in „raspunsul de mai sus” la ce am scris pe blog, am in vedere lucruri si argumente concrete. Dar nu e de mirare – contraargumente nu exista, chiar daca problemele Dreptei in RM sunt aproape corect analizate aici.

  Si inca un aspect. Oare presa, inclusiv cea finantata si de Romania, nu a contribuit la situatia de azi? Nu contribuie oare in continuare? Face ceva sa fie altfel? Eu, una, nu as spune. Ca sa nu amintesc, cel putin, un sondaj anuntat pe paginile Timpul-ui, unde PNL nu a fost, pur si simplu, inclus in lista, sunt sigura – special. Cit despre sondaje si rezultate in alegeri – i se pare cuiva ca avem democratie si onestitate in RM? Halal!

 25. DIN RĂSPUNSUL LUI TĂNASE LA ACEST ARTICOL AM ÎNȚELES CĂ PLAHOTNIUC PREGĂTEȘTE UN PARTID DE DREAPTA, UNUL CARE SE VA VREA CREDIBIL. ȘTIȚI CUMVA CINE VA FI LIDERUL? ALEXANDRU TĂNASE, CEL CARE VA FI DAT JOS DE LA CURTE ȘI CARE, „SUFERIND”, CU ALEGĂTORII MOLDOVENI MILOȘI DIN NĂSCARE, VA DEVENI „MARTIRUL” ȘEF AL NOII DREPTE. ALTĂ FĂCĂTURĂ CU O VECHE MURĂTURĂ!!! DE CE NIMENI NU SE MAI ÎNTREABĂ CE A FĂCUT SĂȘUNEA CU CELE 10 MILIOANE DOLARI LUATE DE LA ARABI PENTRU A LEGALIZA ÎN MOLDOVA ISLAMUL? O PORCOTINĂ LACOMĂ DE BANI CA ȘI…TĂTÂNE-SĂU.

 26. Ala, gascarul si lebeul care fal-falfaie un fel de raspuns! O fi chiar cezarul momentului din trecut, postalionul Pecikin care, din dementei senile si din iudeala in iudeala ne-a dus pana la hanul lui Han Tatar, la bordelul matuskai ori poate…in fine, la dezastru. Nu este bun in rolul sau de erou-salvator. Rapacitatea sa o intrece pe cea a despotuli orientalo-balcanic.Vorbeste in dodii despre dreapta, stiind ca aceasta ar trebui sa fie insotita si de-o stanga. Care nu exista… cred ca ideile i-au fost sugerate de gagici, strategia si-a facut-o la sueta de la Nobil Club. si fiindca traieste o criza profunda , bascalia de aici e de doi lei si un ort. Nu conteaza tehnica sau inteligenta (pe care a pierdut-o demult), important este doar obraznicia de-a umple cu noroi, inutil. Nu-i place nalucii ca multimea il injura pe satrapul cel umflat de la CC. Cel care s-a vandut, ca sa fie trimis politic la Curtea Consti-putionala. Care cu a sa ipocrizie docta, mostenita de la „un fel de rapciuga” . Ba, tu asta cu fel de fel de intrigi si minciuni, ba virusule care ai dezmembrat solidaritatea unionistilor, te-au ros moliile cu TIMPUL, numai peticul a ramas, ultima zdreanta, ca un memento al nesimtirii incurabile. Nu te ma inghesui in spatiul public! Ca puti urat. A hoit!!! Stai acolo, ziarist second-hand, linge-ti oulae uscate, si asteapta peschesuri, pomene de la oligarh. Ca asta e sensul vietii tale de caine obscen!

 27. @ petrus

  nu face nimeni procese…atat doar ca daca unu se declara unionist si mai este si lider de partid este evident ca trebuie sa fie macar unionist din suflet pin la urma, nu numai atit cat trage un favor din asta…din pacate r. moldova inca nu a avut un om politic UNIONIST la nivel inalt care ar putea sa faca ceva pentru „READUCEREA BASARABIEI ACASA”….asta e realitatea…..iar toate datele pe care le menzionezi mai sus pentru „muritorii de rand”nu au absolut nici o valoare chiar daca sunt tragice pentru poporul nostru….foarte putini le cunosc…..
  Unirea trebuie sa sa produca pentru ca suntem frati de sange.. asta e sintagma care ajunge mai usor la poporul nostru mancurtizat si prostit……toate vorbele frumoase si datelle istorice si bla bla bla sunt de prisos…

 28. Mai repetati maaaaaaaaaiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!*****************************************************************************Unu-Doi, Unu- Doi … ProstaFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstaFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstaFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstaFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstaFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstaFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstaFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstaFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstaFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstaFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstaFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstaFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstaFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstaFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstaFilea la Gunoi !!!!
  PS: am scris ProstaFilea si nu am dorit sa scriu Plahotniuc ))))))))

 29. @sandel:
  -ai dreptate ca nu e corect sa te declari unionist doar din interes;
  -Ghimpu a incercat cateva lucruri cat a fost intr-o functie inalta;
  -eu doar am vrut ca macar astia sa se uneasca si sa lase vrajba, in interesul poporului;
  -nu vezi ca si cei din alianta si-au dat arama pe fata sau au fost dirijati in interesul Moscovei?
  -in loc sa se concentreze pe ceea ce-i uneste, s-au concentrat pe contrarea defectelor partenerilor de coalitie;
  -datele necunoscute de „poporul de rand”, respectiv „Bla-bla” trebuie facute cunoscute, ca sa poata reactiona la propaganda desantata si mistificatoare, plina neadevaruri a rusilor, deci nu ai dreptate ca nu au absolut nicio valoare; tu insuti spui ca „foarte putini le cunosc”;
  -frati de sange nu suntem, ci doar de limba;
  -oltenii sunt mici, negriciosi, rapizi si hoti, ardelenii albi, mari, harnici dar lenti, moldovenii intr-un procent mai mare cu ochi albastri si simt artistic foarte dezvoltat, dar smecheri si puturosi, de tigani nu mai vorbesc; cumanii, gepizii, avarii, getii (dacii), slavii si cateva legiuni romane din tot imperiul si-au amestecat sangele ca sa rezulte ceea ce vedem;
  -iar unirea va rezulta printr-o informare corecta a „mancurtizatilor si prostitilor”, cum le zici tu, deci cand li se va deschide mintea.

 30. @Petrus

  – eu intotdeauna am dreptate 🙂
  – ghimpu nu a facut nimic cat a fost in functie inalta( din „unghiul” meu de vedere sa instalezi o piatra comemorativa si sa faci o declaratie ca sa nu participe soldatii nostri la parada de la moscova- nu-i mare lucru) ca contraargument e destul sa citesti articolul lui ghimpu dat unei publicatii ruse unde vorbeste despre unire….
  – astia nu au interes sa se uneasca – unionismu pentru ei cum spuneam mai sus e numai un „subiect” electoral…..de popor …vorba ceia cu sula
  – cei din alianta sunt dirijati de „TREUCA”….toti ca unul sunt dirijati de bani, si inclusiv iteresul moscovei sau chiar european se face numai pentru bani
  – ca sa faci cunoscute toate date tragice unui popor mancurtizat……chiar daca are cel mai bun efect in timp, dar e nevoie de prea mult timp….cred ca exista solutii mai simple
  – frati de sange cred totusi ca suntem ( cu moldova de dincolo de prut 100%)
  – unirea se va produce cind cineva va trage foloase din asta, sau se va produce in urma unei „revolutii” sau se va produce cind RM va falimenta din toate p.d.v..sau cum spui tu se va produce peste mult mult timp cand li se va deschide mintea(moldoveanului de pe urma)…
  sa ne auzim de bine

 31. Pentru Săndel:
  Greşeşti, Săndel… D-na Pavlicenco e onestă, sinceră şi vrea UNIREA! Asta o demonstrează toată activitatea Dumneaei…
  Altă vorbă e că în PNL, cu regret, sunt puţini… Da, lumea asta a noastră, mancurtizată, zombată pe parcursul a 200 de ani, trebuie INFORMATĂ, EDUCATĂ…E un proces lung şi greu… Sper că totuşi va fi, odată şi odată, lichidat hotarul de pe Prut…
  Aşa să ne ajute Dumnezeu!
  Sărbători fericite!

 32. SANDELE,
  Nu interpretezi corect precizarile lui GHIMPU privind UNIREA , facute in interviul mereu citat (dar numai de o parte a participantilor la …realitate!) Realitatea de fapt asa e si asa se si pune la nivel european. UNIREA inseamna integrare in UE a R. Moldova ca fiind al doilea stat romanesc. Conceptul acesta de integrare in UE a fost f bine cumpanit la vrem lui in toate cancelariile VESTICE, inclusiv in Romania( de unde se pare ca a si plecat.

 33. Ala…eu nu gresesc niciodata…am scris mai sus 🙂 vrea doamna pavlicenco unire exact cat a vrut si rosca…..mai tii minte…..vorbe frumoase….bla bla bla….eram student si credeam ca Unirea se face iaca iaca….la fel si ghimpu…stiu ca e dureros, dar e adevarat…
  sudesius….ghimpu a ajuns din intimplare unde a ajuns(mai bine spus grazie fratelui)…crede-ma ca acei care se declara unionisti si spun sus si tare ca iata mai intii ne integram in UE si pe urma nu mai e nevoie de unire… toate astea sunt numai povesti de adormit copiii….RM poate sa se integreze in UE numai prin usa din spate(UNIRE)….vrem noi ori nu vrem…..

 34. SANDELE,
  Nu interpretezi corect precizarile lui GHIMPU privind UNIREA , facute in interviul mereu citat (dar numai de o parte a participantilor la …realitate!) Realitatea de fapt asa e si asa se si pune la nivel european. UNIREA inseamna integrare in UE a R. Moldova ca fiind al doilea stat romanesc. Conceptul acesta de integrare in UE a fost f bine cumpanit la vremea lui in toate cancelariile VESTICE, inclusiv in Romania( de unde se pare ca a si plecat,prin Basescu)EL tine cont de foarte multe implicatii, complicatii,evolutii , reactii,realitati faptice, mentalitati etc etc.Diplomatia UE a initiat deci un proiect foarte bine pus la punct, pe etape si pasi concreti,proiect insusit la cel mai inalt nivel la BRUXELLES.(Vezi declaratia lui Rompuy la Bucuresti)Asta sa -ti fie fff clar. Altfel totul iti iese pe dos in incercarea de a intelege , a vorbi si chiar a actiona. De ce nu a incercat Ghimpu si PL sa explice mai pe indelete,mai explicit si pe nivelul de perceptie al „moldovenilor” , asta eu nu mai stiu. Dar tot atat de surprins (nestiutor) raman si in cazul PLDM si al Guvernului, nu al PD-ului si cu atat mai putin a PCRM(care n-are treaba cu …astea) Bineinteles ca UNIREA se poate face pe aceasta cale in mod sigur,fara bruscari neavenite si cu respectarea… expresa a Tratatului din 1975 de la Helsinki , ajuns si la ONU ca aTratat de baza al tuturor natiunilor.( frontierele postbelice nu se modifica decat pasnic) In opinia mea este(era ?)cea mai potrivita si fezabila posibilitate, desi recunosc ca si UNIREA directa e posibila, ba chiar cu accente calitative superioare politic si mai avantajoase. Dar lucrul acesta se poate face intr-un singur fel – REFERENDUM!! Nu vad insa sa fie posibil, din pacate.Gandeste-te ca in Basarabia a mai esuat nu demult un referendum asemanator. Iar sa ajungi sa ai in Romania actuala -potetic prin forta -un plus de 1,5 milioane de unguri si circa 700 de mii de rusi, ucrainieni si gagauzi etc, e o problema. In interbelicul romanesc(1920-1944 ) stii bine cum a fost si ce a fost, tocmai din aceasta cauza .(Oricum , vorbesc totusi ipotetic, pt ca in realitate nici nu se poate pune problema astfel)

 35. A FI SAU A NU EI ..ACUM ORI NICIODATA ..DIN ZEI DE-AM FI SCOBORITORI..BASARABIE VESNIC PE TRUPUL MAMEI TALE CA O SABIE..UNIREA E GATA PRIN TESTAMENTUL UNIRII DIN 1918..NIMENI ACUM NU NE VA MAI DESPARTI==SEMNATII SEMNATII SEMNATII.=ADUCEM BASARABIA ACASA=TUMULTUL REINTREGIIRII ..O SINGURA TARA A FERICIRII..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *