PNL cere Primăriei să interzică manifestarea organizată de Ambasada Rusiei sau să o transfere la periferia Chișinăului

PNL a pledat constant pentru desovietizarea și decomunizarea societății din Republica Moldova. Din păcate, până însigla 2009 color(10) prezent, nu sunt respectate legile și hotărârile guvernanților, care ar face real acest imperativ, iar conducerile antinaționale, care au dominat după proclamarea Independenței, nu au avut asemenea priorități pe agenda activității lor antipopulare.

Influența masivă a forțelor oculte de la Kremlin asupra politicii din Basarabia a fost posibilă din cauza colaboraționiștilor perindați mereu la Putereă. Politicienii fără identitate și fără demnitate națională au făcut mereu jocul Moscovei, fiind slugoi ai intereselor antieuropene și antiromâneși ale forțelor imperiale ruse, care au și obținut – recent – și dărâmarea Alianței pentru Integrare Europeană, lăsând statul – și așa falimentar – fără Guvern, fără Parlament și cu un Președinte fără experiență politică. Revenită la putere prin manipulări, Stânga liberal-democrată și comunistă este pe punctul să adopte de urgență legi și hotărâri menite să le camufleze esența profund coruptă și să permanentizeze forțele prorusești și antinaționale la conducerea Basarabiei.

Clanurile Lucinski și Voronin, care au realizat scenariul, printr-o cârdășie antieuropeană, și-au propus acum să sărbătorească această stare de lucruri în inima capitalei noastre Chișinău, pentru a ne demonstra cine este adevăratul stăpân al Republicii Moldova.Toate acestea au loc prin sprijinul tacit sau prin toleranța criminală a componentelor fostelor AIE, care au făcut o zarvă extraordinară în legătură cu marșurile pro-Unire din anul trecut, când s-au împlinit 200 de ani de ocupație ruso-sovietică, forțându-i pe unioniști să defileze pe căi dosite, dar care acum le permit reprezentanților ”eliberatorilor” să ne sfideze în PMAN, unde a fost proclamată Indepenența față de Imperiul Sovietic, unde au fost proclamate Limba Română și Tricolorul, unde s-a cerut Unirea.

PNL cere Primăriei să anuleze dezmățul sovietic, ce va propaga abordarea imperială rusească a Istoriei dureroase pentru românii din stânga Prutului sau să le ofere loc pentru această acțiune antinațională la o periferie a capitalei. PNL cere, în special, intelectualilor din sfera de creație și din sfera științei să nu rămână indiferenți față de această provocare și ofensă, aduse demnității noastre.

Totodată, ne adresăm intelectualității din Federația Rusă, în special artiștilor Iosif Kobzon și Lev Leșcenko, să nu contribuie la polarizarea societății moldovenești în problema interpretării războiului al doilea mondial și să respecte memoria și durerea tuturor victimelor căzute în lupta împotriva fascismului și în perioada ocupației sovietice, care a urmat în Basarabia după război.

Chișinău, 2 mai 2013

Aceasta pozitie a fost expusa la solicitarea unui site. Din cauza „sunetului necalitativ”, nu a fost pusa pe resursa media, dar a fost incarcata pe youtube. VP

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. Daniel din Bucuresti

  Bun, frumos, civilizat.

  Iar acum celelalte partide ce mai aşteaptă? Invitaţie specială?

  Sau poate preşedinţii celorlalte partide aşteaptă să îi întrebaţi personal de ce nu cer şi ei anularea autorizaţiei?

  Sînt curios ce reacţie ar avea. Ca să vedem şi noi poziţia lor reală, nu reacţii post-factum. De care sîntem sătui.

 2. sa vedem cine e cu manifestarea si cine nu e ! Sa dam cuvantul partidelor politice !

 3. IORGU UNIONISTUL

  Si Filtelistul Vrajitor si Marian Lupu moscovitul
  si Presedintele Nicoara Timofte filatelistul adormitul,
  toti ei sunt sunt oamenii Kremlinului,
  tradatori si vânzatori de neamul nostru românesc !
  ––––––––––––––––––––––––
  NUMAI RE-UNIREA CU ROMANIA NE ESTE SALVAREA !

 4. formal / informal

  Cred că acum este momentul ca populațiile multietnice dintre Prut și Nistru să aleagă grâul de neghină conform interesului lor etnic. Realitatea este extrem de complexă în republica multietnică dintre Prut și Nistru. Etniile conlocuitoare vor fi pro sau contra folosirii PMAN de către Rusia în funcție de interesele țărilor cărora le aparțin etniile lor.

  Dar dacă un partid sau deputat este într-adevăr democrat și pro-european, atunci, în mod normal, ar trebui să solicite interzicerea folosirii PMAN de către forțele oculte kremlineze pe data de 9 mai. Cred că realitatea este mult mai cruntă decât pare la prima vedere. Singurul partid cu adevărat democratic și pro-european din actuala RM este PNL. Toți actualii deputați și guvernanți, precum și toate partidele parlamentare actuale sunt anti-europene, fie în mod deschis, fie în mod mascat. Ultimii, mascații, deși oficial se declară pro-europeni, sunt în realitate instrumente docile ale forțelor oculte kremlineze și servesc interesele imperiale ale Rusiei. Dixit!

 5. De ce tace Ghimpu? Nu zicea el, in campania pentru prosti, ca vrea Unire? Nu zicea el, a doua zi, ca Unirea nu mai face parte din stategia PL? Nai, mosule cu gura cat o galaxie, hai umflatule de venin, dezumflata-te, indarjeste-te inca o data! Scoate capul din fundul lui Plahotniuc! Iesi in lume, Mahno, cu ramasita ta de banda, cu Fusuleasa si cu imberbul jurist de Floreni, cu Dorin! sau ai trecut la cele vesnice, PL-itule? Da un semn!!!

 6. Ultimul marş unionist a fost transferat la Teatrul de vară de către guvern şi primărie. De ce nu ar avea loc tot acolo şi manifestaţiile de 9 mai?

 7. Da si pavlicenco ai pus vriun ban la aceasta manifestare, ducetiva si va catati de treaba acolo la romala peste prut puteti sa va exprimati parerea aicea sunteti o nimica toata ca sa hotariti ceva, aceste concerte sunt pentru cetatenii RM care stiti foarte bine au sarbatorit,sarbatoresc si v-or sarbatori in continuare aceste sarbatori, si cu atit mai mult ca 90% din cetateni ai RM sunt pentru ele, uite s-au gasit niste fascistii care au luptat de partea nemtilor in al doilea razboi mondial impotriva moldovenilor sa ne invete pe noi cum si ce sa facem, acasa, acolo intindeti-va musii si sarbatoriti ziua de nastere lui Hitler,Musolini,Ceusescu dar noi aici singuri ne vom discurca ce si sind sa sarbatorim

 8. Jidovul Leovuska Lehenberg catre Ioska Kohbzberg. ” Huideooo, potaie libidinoasa> Corcitura tataro-mongola scrofuloasa, du-te in Campia Calmuca ca ai sifilis la creieri. Acolo sa ti-o tragi singur, acolo sa imprastii basini orale!

 9. Great information. „NL cere Prim?riei s? interzic? manifestarea organizat? de Ambasada Rusiei sau s? o transfere la pe” – interesting title Vitalia. Thank you for the info Vitalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *