Loading Facebook Comments ...

2 Comments

Add a Comment
  1. Comuniştii au confiscat nu doar vieţile noastre dar şi sărbătorile.

    Data de 1 mai apare, pentru prima dată, în legătură cu întrunirea, din anul 1886, a Federației Sindicatelor din Statele Unite și Canadei.
    La data de 1 mai 1886, sute de mii de manifestanți au protestat pe tot teritoriul Statelor Unite, însă cea mai mare demonstraţie a avut loc la Chicago, unde au mers 90 de mii de demonstranţi, din care aproximativ 40 de mii se aflau în grevă. Rezultatul: circa 35 de mii de muncitori au câștigat dreptul la ziua de muncă de 8 ore, fără reducerea salariului.

  2. Eu sunt pentru drepturile intreprinderilor intai, s-apoi drepturile muncitorilor. Sindicalele uneori nu fac altceva decat sa saboteze intreprinderile sa ia masuri care eventual le falimenteaza. Desi sunt necesare uneori pentru apararea drepturilor muncitorilor, sindicatele nu trebuie sa aiba o putere exagerata. Deci grupul intreg (intreprinderea) e mult mai importanta decat individul. Daca firma e nesanatoasa si moare, atunci mor si acele locuri de munca. Asa merge in Economia de piata (adica economia naturala – singura care se poate „economie”).

    In regimurile comuniste, sindicatele au avut un rol mult prea exagerat. Iar in R.Moldova situatia e si mai complicata din cauza elementului geo-politic si etnic. Mai bine fara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *