Iată că, ne întreabă și pe noi coaliția verde-roșie ce credem despre sistemul electoral…

Picture (1)

Ne-a venit o scrisoare-solicitare prin fax de la ”Comisia specială”, semnată de Tudor Deliu, ca să răspundem într-o noapte ce crede PNL despre noul sistem electoral mixt. Textul e în poză, răspunsul e mai jos.

”Domnule Deliu,

Au trecut aproape 4 ani de la 29 iulie 2009, cind PNL s-a retras din cursa electorala in favoarea ”partidelor cu sansa”, precum au fost considerate atunci. Cunoasteti prea bine ce dezamagire ati
generat. Am asteptat sa solicitati mai des opinia noastra, ca partide extraparlamentare nu de o zi, insa nu a mai fost sa fie. Dumnezeu cu voi.

Nu intindem vorba. PNL sprijina sistemul mixt si aminteste PLDM ca a promis in programul sau si in platforma electorala sa faca alegeri pe circumscriptii uninominale.

Raspunsul nostru nu va servi decit sa bifati ca ati intrebat si partidele extraparlamentare care, in plus, trebuie sa va raspunda intr-o noapte… Bine ca opiniile noastre nu sunt fluctuante ca ale voastre si va putem da acest raspuns prompt, care nu va servi la nimic, de fapt.

Tudor, in tot ce faceti, mai ginditi-va si la Cel de Sus, nu doar la dumnezeiii falsi de jos…

Vitalia Pavlicenco. presedintele PNL”

Loading Facebook Comments ...

10 Comments

Add a Comment
 1. dar de ce nu spuneti pretinsa dna ,ca proiectul dat e a lui ulinici,prietenul lui ghimpu.si mai lasati frustrarile .dar unde va va fost critica la ridiche ,a?in plina criza mondiala sa dai pe propriul guvern jos ,e pur si simplu o nebunie.daca veti continua in tonul lui ghimpu veti pupa numai usa cladirii parlamentului.si inca una stimata dna ,cu cat mai des veti aparea la tv-urile lui plaha ,precum este si tvkaka,unde orice stire e intortocheata in folosul pd-pl, nu veti avea sorti de izbanda nici odata.sa tineti minte cuvintele astea.

 2. Bravo d-na Vitalia,un raspuns pe care-l meritahamelionii verzi.

 3. foarte bine sa fie vot uninominal, eu as mai adauga o chestie, ca alegatorii sa poata sa aleaga oricand un altul in locul acestui deputat, in timp foarte scurt, daca nu le mai place acel deputat

  si as retrage si imunitatea

  daca deleg pe cineva sa ma reprezinte, mi se pare normal sa-i si pot retrage oricand delegatia, mai ales daca el nu ma mai reprezinta ci dimpotriva lucreaza impotriva mea

 4. Doamna Pavlicenco buna ziua! Sunt roman si ma consider roman inca din anii copilariei! Va rog mult dar sincer sa-mi raspunde-ti la o intrebare! Cum vi se pare Vladimir Plahotniuc? Trebuie de tras la raspundere acest individ? Ce-ti face Dvs daca ati fi fost la guvernare cu acest cetatean?!Raspundeti-mi la aceasta intrebare va rog!Da si inca ceva cind veti raspunde nu-mi spune-ti nimic de Filat ca stiu multe si de la dvs si din presa! Mersi mult! Astept cu nerabdare! Cu mult respect Stefan!

 5. memo spune:
  30 aprilie 2013, la 14:02

  De ce trebuie sa ma intereseze cine a inaintat proiectul dat ? Important este daca il sustinem sau nu ?
  Imi pare rau ca nu l-a inaintat Dl. Vlad Filat cu echipa sa, doar a facut promisiuni electorale in acest sens……
  De-ar aduce cineva prosperitatea si linistea oamenilor…..Poate atunci lumea s-ar interesa cine i-a facut fericiti, dar poate nu…..
  PNL nu are televiziune proprie. Mergem acolo unde suntem invitati.

 6. Pt Stefan

  Nu mi se pare in niciun fel. Consider ca cine are date si il poate trage la raspundere, sa o faca. Mai putin sa vorbeasca, mai multe sa faca. In functie de materialul factologic instantele vor raspunde – trebuie sau nu trebuie tras la raspundere. Eu nu sunt nici procuror, nici judecator si nu i-am purtat servieta sa stiu cu ce s-a ocupat. Dar ceea ce ma amuza este ca sunt si eu curioasa de ce considerat opinia mea chiar atit de importanta? Nu cumva vreti sa ne ajutati sa cistigam alegerile?

  Omul e tras la raspundere nu de guvernare, ci de institutiile competente. Eu as fi promovat acolo persoane care sa respecte legea.

 7. Calamitatea cea mai mare
  Cu distrugeri şi vedenii,
  Pentru popor şi rentru ţară
  Sunt mereu… politicenii.

 8. Pt epigon

  Si cine ii voteaza? De ce va lasati manipulati?

 9. Doamna Pavlicenco, unde nu faci foc, nu ieste fum. Iar gura targului spune ca sunteti la cheremul individului de pe lista neagra a Interpol. Bine-ar fi sa-si ia pedeapsa care merita.. Chiar astazi. Stiu insa ca odata si-odata va ajunge acolo. Viu sau mort. Cat priveste legea asta…ea ar pute fi aplicata numai atunci cand vom avea si noi o democratie ca lumea, cand Justitia va fi justitie si, mai ales, cand vom vedea si noi niste sechestre si secularizari de averi facute pe baza furturilor, evaziunilor fiscale, infractiunilor. Tocmai acesti cotcari pd-isti si pl-isti visau sa calareasca scaunele din Legislativ, Guvern, Procuratura, Magistratura, Presedintie. Etc.Etc. Si totusi, de ce va tot dati la Filat? De ce nu spuneti nimic de oculta pd-pl-masonico-iudeica? Si cum poti sa urasti un om (ba chiar si pe Leanca) care a vrut sa faca putina ordine in lucruri? Cine atunci sa-i bage dupa gratii? Or, nu ne putem integra in UE (nici UNI cu Patria) cu o asemenea harababura!

 10. Pt Dragos Stancu

  Daca le stiti pe toate, de ce mai intrebati?

  Ramineti la cheremul gurii tirgului, care e problema?

  Ma intreb – daca cineva e pe lista neagra a Interpol, vreti eu sa il trag la raspundere? Sau poate il intrebati pe Recean, pe altii de ce nu-l trag la raspundere?

  Si democratia cine nu a facut-o in Moldova – tot eu, care nu am fost la guvernare? Ca nu stiam ce culpe mai am…

  Nu cunosc despre oculta pd-pl-masonico-iudeica. Eu nu cunosc, nu am facut investigatii, am scris doar despre ce vad.

  Nu am ura nici fata de Filat, nici fata de Leanca. Am un dispret mare pentru ca sunt prorusi mascati. Am explicat de ce doresc moartea politica al lui Filat, pe blog. E de risul gainilor sa spui ca Filat si Leanca pot si vor ordine in RM.

  La sigur, nu ne putem integra in UE (nici UNI cu Patria) cu o asemenea harababura! Numai ca nu vad de ce Filat si Voronin nu ar face acum ordine, ca au toata puterea – asta v-ati dorit, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *