Actiunea ruseasca de la 9 Mai – o sfidare antiromaneasca, tolerata de guvernantii lucinskisti


Aceasta pozitie a fost expusa la solicitarea unui site. Din cauza „sunetului necalitativ”, nu a fost pusa pe resursa media, dar a fost incarcata pe youtube. VP

Societatea civilă şi municipalitatea cer interzicerea evenimentelor sovietice
http://deschide.md/societatea-civila-si-municipalitatea-cer-interzicerea-evenimentelor-sovietice/

Societatea civilă a reacţionat la evenimentul programat pentru ziua de 9 mai, atunci când în PMAN va avea loc în premieră un un concert dedicat Zilei Victoriei asupra fascizmului. Atât autorităţile locale, cât şi ONG-urile se declară neputincioase. Irina Guţu, membru al platformei civice “Acţiunea 2012″ a declarat pentru portalul nostru că petrecerea concertului de 9 mai în PMAN este inadmisibilă.

Irina Guţu: ”Vom înainta o cerere către autorităţile abilitate să interzică acest concert din Piaţa Marii Adunări Naţionale, aici unde părinţii noştri au luptat pentru limbă şi integritate, împotriva ocupaţiei fostei Uniuni Sovietice. O astfel de manifestare este inadmisibilă.”

În acelaşi timp, Irina Guţu a anunţat că mebrii platformei civice nu vor întreprinde alte măsuri, cum ar fi un mitig de protest. Şi asta pentru că platforma civică obtează pentru soluţionarea paşnică a situaţiei create.

Primăria Capitalei este la fel de neputincioasă în acest caz. Autorităţile au fost informate depre concertul de 9 mai, iar conform legislaţiei ei sunt obligaţi să acorde autorizaţie de petrecere a manifestării. Cantactată de portalul nostru, şeful direcţiei relaţii externe, cooperare regională şi integrare europeană, Gabriela Ciumac, a declarat că a propus în cadrul şedinţei consiliului Primăriei, să fie interzise simbolurile comuniste, aşa cum au făcut-o mai multe state învecinate.

Gabriela Cuimac: “Am solicitat primarului să convoace şedinţa extraordinară pe baza acestui subiect. Primarul a zis să aducem Ziua Europei pe 9 mai în Chişinău. De câţiva ani port discuţii cu delegaţii Uniunii Europene, însă ei nu doresc să petrecem Ziua Europei pe data de 9 mai, pentru a nu apărea disensiuni în societate.”

Gabriela Ciumac a specificat că Primăria începând de anul viitor, de 9 mai, Piața Marii Adunări Naționale va fi destinată doar pentru evenimentele consacrate Zilei Europei. Ziua Victoriei va fi sărbătorită în fața Complexului Memorial Eternitate.

Şi preşedintele PNL, Vitalia Pavlicenco a reacţionat la evenimentul care urmează să aibă loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Situaţia creată urmează să fie discutată la şedinţa Consiliului Unirii.

Vitalia Pavlicenco: “Ceea ce se întâmplă este foarte trist. Asta demonstrează că în Republica Moldova au revenit în forţă clanurile mafiote Voronin şi Lucinschi, aşa cum s-a întâmplat în 1999, când a fost dată jos Alianţa pentru Democraţie şi Reforme. Aceste clanuri au un singur scop, să stopeze demersurile proeuropene şi să ne menţină pe orbita rusească, sub influenţa rusă.”

Aminitim că pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, pe data de 9 mai, în PMAN va fi organizat un concert cu ocazia sărbătorii Victoriei asupra fascismului. Evenimentul a fost anunțat de către Ambasada Federației Ruse din Republica Moldova, care va aduce la Chișinău interpreții ruși Lev Leșcenco și Iosif Kobzon.

Loading Facebook Comments ...

19 Comments

Add a Comment
 1. Acesta este un motiv sa nu mai ne uitam la TELEVIZUNILE DIN RUSIA si de limba rusa, sa nu mai cumparam ziarele, revistele care vin din Rusia. Nu trebuie sa mai mergem in Rusia caci avem atatea tari unde putem merge, sa nu mai cumparam produse din Rusia.

 2. Ziua Europei e pe 8 mai nu pe 9….

 3. Titanul Paul Goma revine la Chisinau !

  http://www.timpul.md/articol/ma-prezint–pentru-cei-care-nu-au-auzit-de-mine–43297.html

  Deși un an în urmă nu avea casă, nici masă, nici țară, la 25 aprilie a.c., scriitorul disident Paul Goma și le-a recăpătat.

  Candidatul la Premiul Nobel a recăpătat cetățenia Republicii Moldova
  și a acceptat să revină în Basarabia pentru a prelua conducerea Centrului de Studiu al Comunismului în Basarabia și Bucovina,
  care a fost înființat iarna aceasta de către Uniunea Scriitorilor.

  Fericitul eveniment a fost organizat de membrii
  „Comitetului de iniţiativă pentru aducerea scriitorului acasă”,
  creat la Uniunea Scriitorilor.
  Până acum, Goma era apatrid și nu a acceptat cetăţenia Franţei.
  ––––––––––––––––––––––––
  Numai Re-Unirea cu Patria-mama România ne este Salvarea !

 4. Vlad poate iti propui sa te dezici si de MILIARDUL de dolari care vine din Rusia?
  sau poate crezi ca le trebuiesti europenilor cu vinul nostru?
  altceva nici nu prea avem ce le propune….

 5. Daniel din Bucuresti

  Goe, poate nu ai tu ce le propune europenilor.

  Lumea din Basarabia a mai circulat între timp prin Europa, a mai învăţat o italiană, franceză, spaniolă şi aşa mai departe, s-a adaptat şi a mai pus un ban deoparte.

  În plus, companiile din Vest se implantează între Prut şi Nistru. Iar dacă nu ar mai fi atâta corupţie ar face-o mai cu curaj.

  Există dealtfel şi o legislaţie europeană care ar pune capăt multor situaţii negative.

 6. Frati romani basarabeni, unitiva si da-ti o lovitura de gratie porcului rus! Refuzati-va de gazul ticalosilor! Procedati cum noi romanii: facem focul cu tizic, bete de floarea soarelui, paie, cecleji si halaciuga! Utilizam toate resursele energetice naturale! jos rusii! Jos comunistii! Traiasca Mandra Romanie!

 7. Sa inteleg, stimata doamna, ca si PD e lucinshist? Despre care dvs nu spuneti nimic. La cat de mancurti sunt (Lupu, Diacov, Guma s.a. ca Plahotniuc), la cat de mult au sub-minat orice actiune anti-sovina, la cat de mult i-au cocolosit, cumparat si indbitocit pe minoritari, mai cu seama pe gagauzzi, la cat rau a facut individul-porta voce Lupu si sleahta sa Neamului si Istoriei, ar fi mai nimerit prezenta lor intr-o celula. Oare de ce nationalistul de carton Ghimpu ii sustine? Mafia pd-isto-romanofoba lucreaza intens tocmai prin acest individ. Daca Ghimpu e atat de roman, de ce nu cere in Parlament, Procuraturii, CNI, CNA etc. sa fie arestat proaspatul condamnat Guma? Asta nu e dagoste de tara si cotcarie ordinara!

 8. bai sulica din bucuresti, cind rominasii vor desradacina acasa coruptia o sa ne invatati si pe noi! ok?
  so gasit mari euro-popeni, chiar si la ultimul Top Gear au numit Rominia tara tiganilor ;))))))))))

 9. Daniel din Bucuresti

  Mulţi F.S.B.-işti (tip Goe, rumînaş – cu propoziţii traduse greşit din lb. rusă) urmăresc acest blog.

  Asta demonstrează cât de bine le puneţi beţe în roate slugilor putiniste.

  Le recomand sinucidere plăcută şi un loc de veci pe măsură (meschin) pe undeva pe lângă Tiraspol.

 10. Toate-s legate de dependenta noastra de Rusia. Numai cind vom avea verticalitate, vom pune granita pe Nistru, va veni NATO, vom vota corect (nu cu cei care lupta cu mafia, apoi nu mai lupta si-l ling in c.. pe Plahotniuc, care fura ca in codru, dar toti il vorbesc de rau pe Ghimpu care este unicul principial si care vrea sa fie bine) atunci si investitorii vor veni si nu vom mai fi dependenti de mlrd. de dolari care vine de la rusi. Faptul ca multi lucreaa in Rusia nu este motiv de a-i pupa intr-un loc, lasa cei care nu pot fara ea sa-i pupe sau sa plece acolo, caci majoritatea nu mai vreau sa mai traiasca cu capul plecat…

 11. gheorghe sunteti un prost si punctul . Un zero

 12. Romania este pe locul 60 in lume la nivelul de coruptie, Republica Moldova este pe locul 90, Rusia este pe locul 140 in lume la coruptie. CORUPTIA inseamna ca se poate fura si oferi bani pentru a face unele lucruri pe care nu le poti face IN MOD CORECT.

 13. mdaaaaa, 90% de moldoveni nui sufera pe rominasi, se primeste ca sunt 3 milioane de FSBisti la parerea europopenilor din bucuresti : )
  voi cit de cicaciosi la treaba sunteti – numai rusi vedeti si spioni

 14. Faptul ca majoritatea au fost indobitociti de URSS apoi de partidul lui Voronin, li s-au spalat si li se spala in continuare ,,creierele,, cu prostii de-ale lui Filat si Plahotniuc, Dodon si Voronin, nu inseamna ca tare-i iubesc pe rusi sau ii urasc pe romani (mai degraba va fi invers), dati-le acces normal la informatie si un trai decent si atunci veti vedea optiunile lor…

 15. Daniel din Bucuresti

  Nu 3 milioane, ci numai 3 cu totul (sau mai degrabă: unul singur cu 3 ID-uri, tastând de pe undeva de prin stepa sovietică).

  Şi se vede treaba că sînteţi campioni la greşeli gramaticale. Dar poate că vorbiţi mai corect pe ruseşte, DEŞI MĂ ÎNDOIESC.

  Cu statisticile voastre coclite să vă ştergeţi undeva, pentru că realitatea este alta – şi nu vă este favorabilă. Realitatea este că sângele apă nu se face.

 16. Vin două fosile bolşevice să ne cânte marşuri ai ocupantilor sovietici.
  Ruşine acestor guvernanţi.
  Nici Voronin nu făcea aşa porcării.

 17. Daniel din Bucuresti. Eu zic asa: greselile gresitilor nostri, vostri sunt peste tot. Dar… hai sa dam mana cu mana, cei cu inima romana, sa ne inmultim si sa fim solidari. Poate ca ar fi cazul sa dam la o parte inundatiile dinspre maidanele xenofobiei; sa luam exemplu de la tigani, care traiesc extraordinar de organic, conform unui instinct de solidaritate tribala. Sa stii, insa, ca pe mine ma sperie cresterea exploziva a acestei semintii de maidan. Totusi, nu tot tiganul ramane tigan. Ma refer in speta la cei din alte tari. De asemenea, ma deranjeaza perspectiva intiganirii si acest subterfugiu lingvistic „rrom”. Or, acest termen creaza o confuzie grava si deranjanta. O eroare care s-a strecurat si in unele pasapoarte (rubrica: cetatenie „ROM”). Asta asa ca fapt divers. Bine-ar fi sa punem osul la o rationala demonstratie de forta colectiva. Pentru viitorul Neamului. S ca sa ne intelegi mai bine bolile, uita-te la hungarioti. caci nu se prea deosebesc de fratii lor de stepa, din aceeasi stepa mongola.

 18. Ce-i cu voi oameni buni? Ce prostii rostiti? Noi toti pe pamintul acesta sintem egali, toti sintem de la Adam si Eva. Ce insemnatate are in ce limba ne intelegem noi, in ce limba vorbim? Oameni buni si oameni rai sint nu numai in Rominia sau in Rusia, in Moldova sau in Ungaria – fiecare om are aceleasi drepturi pe globul pamintesc. Fiti calmi si nu va dati la provocatiile nationalistilor, acasta la bine nu o sa ne aduca. Liniste si bucurie in fiecare suflet omenesc! Fii bun si sanatos !!!!

 19. Dacu ioan-CETATEAN DAC

  TITANI ZEI SFINTI VOR CEI CE REINTREGIREA VOR INFAPTUI..iata un exemplu Generos- minunatul dirijor NICOLAE BOTGROS=[unde esti tu florin piersic.. te dai mare patrot si la originii MARE BASARABEAN si stela popescu si multii multi marii actori oameni de cultura ..ACUM OR DISPARUT..]=..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *