PNL cheama PL si alte partide nationale pe o platforma comuna romaneasca

IMG_3762Recent, in sedinta din 30 martie, Delegatia Politica Nationala a PNL a adoptat o Declaratie privind necesitatea coagularii fortelor nationale proeuropene. Din pacate, formatiunile politice care ar putea raspunde acestui indemn inca nu au reactionat, desi evenimentele din ultimele luni denota ca aceasta palma de pamint ramine, dramatic, disputata de grupari orientate in directii total opuse.

Gruparea antiromaneasca, ce nu doreste nici integrarea europeana, – ca sa nu mai vorbim de obiectivul reunirii celor doua state romanesti, – se arata mai influenta si mai cinica, incercind sa disperseze fortele democratice nationale, liberale si proeuropene, desconsiderind destinul basarabenilor, tinuti de secole in subdezvoltare, acum imprastiati in toata lumea, pentru a supravietui.

PNL a avut mereu o pozitie clara fata de lupta inegala dintre Est si Vest, care se da in al doilea stat romanesc. Din cauza, insa, a pozitiei irationale a unor componente ale fostei coalitii de guvernamint, nu se consolideaza, pe esichierul politic, o grupare romaneasca proeuropeana stabila.

Recent, a demarat lupta pentru identificarea unei majoritati parlamentare in scopul votarii unui Guvern condus de liderul PLDM. Evolutiile, in context, in cazul Partidului Liberal, confirma oportunitatea declaratiei, adoptate acum doua saptamini, de national-liberali. PNL regreta profund scindarea formatiunii liberale, care are la baza scenarii rusesti, ii indeamna pe membrii PL sa pastreze unitatea partidului si sa contribuie la unificarea fortelor nationale.

PNL reaminteste solicitarile, adresate repetat, conducerii Partidului Liberal – de a se deschide consolidarii faliei nationale pe scena politica din Basarabia. Din pacate, pina acum, incercarile de extindere a segmentului romanesc, autentic liberal, au fost respinse constant de PL, fapt ce a condus la pierderi de pozitii in Parlament si in Consiliul municipal Chisinau. PNL a inaintat mereu propuneri PL de unificare a fortelor liberale nationale, indemn ce se poate fructifica oricind, mai ales in prezent, cind creste pericolul ofensivei fortelor prorusesti, mascate in democrati si in liberal-democrati.

PNL pledeaza continuu, inclusiv programatic, pentru omogenizarea spatiului politic romanesc, de pe ambele maluri ale Prutului, de aceea cheama formatiunile de dreapta la unificarea fortelor liberale nationale intr-un PNL puternic in stinga Prutului, pentru a ne sincroniza cu PNL din Romania si a contribui la consolidarea segmentului national-liberal in cele doua state romanesti, in speranta de a deveni un partid unic, prin infaptuirea Unirii.

In conditiile in care reeditarea AIE se va produce cu sprijinul transfugilor de la comunisti, fortele romanesti – atit cit sunt si asa cum sunt ele – trebuie sa isi uneasca eforturile pentru a contracara tentativa Stingii de a ne deturna drumul european, drumul nostru spre Romania. Convingerea profunda a PNL ramine ca reunirea celor doua state romanesti este o legitate ce se va produce oricum, fiind si cea mai scurta cale pentru aderarea R.Moldova la UE si NATO. Salutam faptul ca Partidul Liberal, care a avut anterior declaratii inoportune privind aspiratia unionista, revine la aceasta pozitie, ceea ce ne incurajeaza sa credem ca obiectivul Unirii poate fi imbratisat si promovat mai ferm de fortele politice autentic liberale.

PNL cheama fortele dispuse unui dialog sa se regaseasca pe o platforma romaneasca unica si europeana, care sa actioneze pentru a se evita o catastrofa nationala.

Partidul National Liberal,

Chisinau, 12 aprilie 2012

Loading Facebook Comments ...

33 Comments

Add a Comment
 1. BRAVO! SA AVETI MULT SUCCES.

 2. @Vitalia Vangheli-Pavlicenco: Stimata doamna Pavlicenco! Eu va respect foarte mult si cred ca sunteti singurul politician din RM care spune adevarul oamenilor, explica totul foarte clar. Spuneti-mi va rog, este rau ca in curind vom avea din nou un guvern, ca nu vor fi alegeri anticipate. Pe mine deloc nu ma intereseaza viata interioara a PL. Lucrul principal este ca Vlad Filat va devine din nou prim-ministrul. El este intr-adevar un lider national la momentul actual. PL este un partid de extremisti politici, care nu poate lucra in guvern de loc. Ceea ce face Ghimpu doar ajuta comunistilor. Eu nu vreau sa-le vad din nou la guvernare. Numai PLDM ca forta de centru-stinga si PNL ca forta dreapta. Va doresc mult succes!! In final numai Unirea cu Romania europeana va salva tara asta de la haos, calea cea mai scurta spre NATO si UE.

 3. In 2010, Ghimpu spunea: „Niciodata nu va fi Unirea!”. De nenumarate ori a zis ca strategia PL (de fapt, a sa) nu prevede actul Unirii. In schimb, a pus monopol (teoretic, speculativ, pentru niste bife) pe datele istorice din calendar si, bineinteles, pe Limba. Lucru care s-a si adeverit. PL nu a sustinut marsurile PNL-ului. Ba din contra, prin gura lui Tanase, de pilda, a criticat actiunile dnei Pavlicenco. Nu numai din egoism, dar si din ranchiuna, din ura care-i sta in gat lui Ghimpu si intestinele unor pseudo-liberali ( Fusu ). Liberalismul lui Ghimpu e o masca. Cum poti sa te numesti liberali, daca sufletul a ramas impotmolit in metehnele odiosului trecut si a leneviei intelectuale? Nu e formatiune liberala, ci fundatie personala, ca sa poata primi bani ocolind legea, ca sa dea mereu fuga la NOBIL – centrala puscariabililor cu abonament. Bratani cu ochi albastri-sinilii, suparati pe Bruxelles, la ordinul talharilor de drept comun si al coruptilor (din PD) care stau la pupitrul escrocheriilor. Acum, dupa spargerea puradeilor ofticosi (de pe steagul PL) lui Ghimpu nu-i ramane decat sa urle in Padurea Domneasca, pana ..va da de ortul popii. Ca acolo de unde nu-i, nici Dumnezeu nu are pretentie. Or, raul e un bumerang, se intoarce asupra lansatorului oricand.

 4. Ce s-a intamplat ieri cu acesti pretinsi reformatori nu este altceva de un atac raider al verzilor in scopul de a atrage electoratul romanesc spre PLDM, deoarece acestia vor trece la verzisori, pentru a-si pastra fotoliile si a ramane in continuare la treuca. De initiatorul Hadarca, se spunea demult ca e omul lui Lucinschi si ca in spatele PL sta el, insa apele s-au limpezit si tradatorul a iesit la suprafata.

  Sansa lui Ghimpu este in unificarea Dreptei nationale intr-un partid.

 5. Cherchez la femme !
  ——————————
  Stimata doamna deputata Ana Gutu,

  Odata ce ati inceput deja acest RAZBOI fratricid
  in interiorul PL, incercati sa scoateti barem
  niste “foloase” pentru mult-patimitul nostru popor.

  – Conditionati votarea lui Vlad Filat
  la functia de Premier prin votarea anterioara
  in Parlament a schmbarii punctului 13
  din Constitutie: limba Româna !
  Da, da, santajati-l pe Vlad Filat,
  caci lui ii plac asemenea jocuri nevinovate !
  Dar atentie mare, inainte de votarea Premierului !
  Nu mai credeti in promisiuni desarte !

  In acest mod veti demonstra electoratului,
  ca Dvs. deputata Ana Gutu,
  puneti mai presus valorile nationale,
  decât dividendele personale,
  precum se zvoneste ca toti acesti 7 deputati liberali tradatori
  au fost mituiti cu banii grei
  de catre magnatul evreu ocult Ilan Shor
  stabilit la Chisinau,
  un mare anti-român si dusman anti-unionist
  care il transporta OCULT in avioanele sale private
  pe Vlad Filat !
  ————————
  Speram ca mintea DVS. de femeie agera
  va actiona just in urmatoarele 2 saptamâni,
  chiar daca genele Dvs. de la ochi
  innegrite prea tare sis-tematic,
  va impiedica uneori sa vedeti realitatea Unionista !

  LIMBA ROMANA IN CONSTITUTIE !

 6. Din toata aceasta ha-ra-ba-bu-ra m-am intristat si mai mult… Dl Ghimpu le-a facut „cu ou si otet” pe persoanele promovate de domnia sa. Sa intelegem ca trei ani de zile in Parlament, in functii publice inalte, s-au aflat persoane controversate, certate cu legea, corupte, lenese, capabile numai de o „suta de grame”, fara initiativa si …tradatori?

  Pai…..cine le-a promovat? Tot Domnia sa. Deci? In urma unui atare Esec!!!, dl. Ghimpu ar trebui sa demisioneze din functia de lider de partid. Macar sa se claseze pe un loc mai in spate, sa nu fie atacat PL-ul si membrii lui din cauza acestui esec.

  Cum sa cauti compatimire pentru faptul ca, fiind la putere, le-ai dat „de lucru” unor lenesi si incapabili numai din jale fata de copiii lor?
  Le-a dat de lucru pe banii contribuabililor, nu pe banii partidului. Asta-i diferenta. Atare politica in domeniul resurselor umane ne tine unde sunte – La Coada Vacii…

  „Tradatorii” nu sunt extraterestri ca sa nu poata fi developati in trei ani de zile. Deci, cum stam cu intuitia, cu prudenta? Unde a fost echipa de baza a dlui Ghimpu, daca nu au simtit de unde bate vintul? Cum de s-a ajuns pina aici? Unde este diplomatia dlui Ghimpu, care „a pus in capul sau” toate persoanele tradatoare /sicum au mai fost etichetate la Fabrica aseara!!!/, pe care le-a promovat in cadrul echipei de virf a PL ca pe niste PERSONALITATI?

  Fara indoiala, PL-ului i s-a adus foarte mare prejudiciu. Unii incearca sa raspindeasca versiuni precum ca aceasta „galagie” este organizata de PL, pentru a-l vota pe Filat si acest act sa nu fie tratat drept lipsa de caracter a liderului Gimpu, care a declarat intotdeauna ultimativ „NU!” Eu nu cred in aceasta versiune. Dl Gimpu aseara a fost foarte vulnerabil si sinceritatea „i-a infrumusetat discursul”…

 7. D-l Ghimpu este foarte complicat si nu-si stapaneste deseori gurita. De aceea este greu sa faci ceva cu d-lui…

 8. Schimbarile pornesc din interior. Este posibil sa pornesti din interior atunci chind politicienii isi pretuiesc capacitatile innascute! Ghinditi-va bine la reformarea politicului,la doctrina ce va este aproape de morala voastra. Politicul doreste PUTERE. Analizati fiecare politician ce se doreste, ce capacitati are, spre ce valori si principii tinde.In politica mare se regasesc cei mai intepepti,practici si tehnocrati, pragmatici. Este necesar de selectat fiecare politician in ce domeniu este eficaci,productiv,ce valoare adaugata poate sa aduca partidului si interesului National. Guvernele se specializeaza in adevaruri intermidiare, marunte. Inteleptii trebuie sa le dea instructiuni in privinta marilor adevaruri…

 9. Actualmente este necesar UNIREA fortelor Democratice Nationale si de Pretutindeni. Sunt necesari Voluntari si Ambasadori al Pacii adevarati pentru a constitui Miscarea Dacilor Vitegi. Cine este pentru aceasta IDEE,ridicati picsul si incepem deschiderea listei de inscriere. Vedem chiti vitegi vom fi intr-o luna,trimestru… Incepem cu familia

 10. Noi suntem romani si punctum! Ma cac eu in gura si in capul tuturor celor care e autodeclara moldoveni!

 11. Doamna Can,
  poate ca aveti dreptate.
  Dar oare toti acesti reformatori alias pucisti,
  nu puteau sa aleaga un alt moment propice
  pentru a face o reforma in interiorul PL ?
  De ce anume acum,
  când Filat merge pe trupuri spre telul sau
  de a se mentine la putere cu orice pret ?
  Nu va pare acest moment ales totalmente banuitor provocator ?
  Ce ziceti ?
  Sigur, Mihai Ghimpu nu este buricul pamântului,
  dar acesti pucisti lovesc in miscarea noastra româneasca unionista,
  cu slogane false de integrare europeana la Pastele Calului !
  In stilul lui Ion Hâdârca, mult controversatul banuit !

 12. Ghimpu si-a facuto cu mana proprie, mai bine-zis cu mintea sa cat glas la peste. A imbtranit urat individul. S-a ramolit intr-atat ca nu mai simte ce spune, nu mai stie ce vrea, nu mai vrea sa stie decat de razmerita si gherila. Cred ca are boala vacii nebune. Altfel cum sa-ti explici comportamentul lui de natura patologica evidenta. Si-apoi cine e pucist cu adevarat? El, nesimtitul si bolandul! Cum sa mai faci, doamna, front comun cu o fiinta sarita de pe fix? Stiti cum il taxa el pe Dorin la sedintele de partid? Mucosule. Lesinatule. Cine sa mai suporte apucaturile unui tiran? De unde atunci echipa? Iar daca te uiti mai bine, majoritatea dintre inscaunatii PL-isti sunt luati imprumut: de la catedre, de la…de la…Adunatura, ce sa mai!

 13. Nu putem să le urăm cititorilor noştri lectură plăcută pentru că, trebuie să recunoaştem, este cam scârboasă această scriitură a lui Hadârcă. Dar, oricum, ţara trebuie să-şi cunoască „eroii”, aşa că se merită efortul.

  CARNETUL COMSOMOLIST

  Discurs istoric

  Aud cum îşi deschide aripile egale
  Cu Zborul când tot cerul de-o pasăre e plin,
  Carnetul fără margini, eterna înălţare
  A scoarţelor terestre din cugetul senin.

  Deschiderea luminii, dar nu-i festivitate
  Cu panglici de mătase şi flori de maghiran.
  Cuvintele acestea le tai în jumătate,
  Dar să rămână sensul, deschis ca un pian.

  Aici a fost o vreme de spulberări celeste,
  Când secera călită în veac necărturar
  Şi-a împreunat destinul pe dincolo de creste
  Cu unica-i speranţă – ciocanul cărbunar.

  Aici, în împlinirea Decretului de Glie,
  De pâine şi de pace, seminţa a învins.
  La zodia seminţei a învăţat tăria
  Lazo, trăind în flăcări alături de Soltâs.

  Cu partea dinspre inimi mereu străluminată
  Şi partea dinlăuntru destăinuind comori,
  Ce culme însorită în drumul tău se-arată,
  Că nu ştii să te-ntuneci, cum nu ştii să cobori?

  Tu, tinereţea noastră şi-a noilor istorii,
  Prielnică schimbare de timpuri la răscruci,
  Ai ridicat carnetul la document de glorii
  Şi numele de ţară neprihănit îl duci.

 14. Если Парламент выразил Филату вотум недоверия, то откуда вдруг снова появилось доверие?!
  Или пусть лучше «наш вор» будет у кормушки, чем «их вор»?
  Этим самым политики демонстрируют свое принципиальное неверие в возможность руководителей быть честными и не воровать.
  Госпожа Павличенко, Вы не видите противоречия в своих суждениях? Как можно предлагать, чтобы человек, показавший полную неспособность выполнять обязанности премьера, вновь продолжал творить хаос в стране? Где логика?!

  P.S. Странно, Ваши суждения в прошлом всегда отличались здравомыслием…

 15. Ivu Frâncu spune:
  13 aprilie 2013, la 12:12

  Da ! Sunt de acord ! Eu nu agreezi ce s-a intimplat acolo. Din contra – detest atare persoane si metode de activitate. Poate nu m-am exprimat destul de inteles.
  Reformatorii adevarati nu lovesc in cea ce doresc sa reformeze, nu actioneaza miseleste, nu distrug ce nu au creat. Mai ales ca au avut posibilitatea sa vocifereze si sa puna la vot aceasta chestiune la intrunirea consiliului national al PL, la care s-a adoptat decizia sa nu voteze omul „Filat”. Reformarea se face la necesitate, din initiativa si cu participarea organelor imputernicite.
  Macar acum, Domnul Ghimpu va constientiza ca stampila nu conteaza, poti fi dat peste cap. Despre carentele in PL au scris multi. Multi au considerat ca D.Chirtoaca ar face +imagine PL. Macar acum va constientiza ca este mai bine sa construiesti si sa dezvolti un partid puternic, cu oameni nesantajabili, harnici si cumsecade. Fie ei, acesti oameni si mai dracosi la caracter…..
  Mesajul meu este ca trebuie sa trecem peste ambitii si egoism personal, sa unim fortele unioniste, sa alegem in frunte persoane apte de promovare a interesului national.
  Noi, PNL, am fost permanent pe aceasta pozitie si suntem in continuare.
  Miroase a „fum” de la rasarit…..

 16. Pulbere s-a făcut din SR(p)L lui Ghimpu.
  Uitaţi-vă la maniera lui de a conduce partidul: totalmente bolşevică.
  Voronin e un banal comsomolist pe lângă Mihail Fiodorovici.
  S-a zbătut tare Ghimpu să pună mâna pe SIS. De ce? Să facă „reforme”? Da. Să puna oamenii săi. Aşa face un şantajabil, şantajează pe alţii.
  Chirtoacă îşi merită soarta. Tânăr şi deja e aruncat la gunoiul istoriei.

 17. Total de acord cu Rusoaica.

 18. Ghimpu a pus sef la SIS pe turnatorul Balan, ginerele lui mosulica Vasiliev care e membru PL. Si nu glumesc. Intr-adevar, Balan a fost un securist activ, pe fata, la sectia de ziaristica a Universitatii de Stat. Martori oculari sunt decanu si prodecanul de atunci. Anul 1977. De fapt, Ghimpu e si el securist de formatie. Ca si Gheorghe. Acesta, in puscarie, nu numai ca statea la caldut, in biblioteca, dar si tragea cu urechea la cine si ce spune. Se pare, insa, ca toate probele au fost distruse pe timpul interimatului patriotului de rahat Ghimpu.

 19. Deschideti Evanghelia dupa Matei,cap.7 si cititi 4- cum poti zice fratelui tau: „Lasa-ma sa scot paul din ochiul tau sa,cand colo, tu ai o birna intr-al tau?…”
  5.Fatarnicule,scoate intii birna din ochiul tau,si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau.
  6. Sa nu dati chinilor lucrurile sfinte, si sa nu aruncati margaritarele voastre inaintea porcilor,ca nu cumva sa le calce in picoare, si sa se intoarca sa va rupa.

  Va rog, nu construiti SRL, fiti grijulii catre fiecare persoana,catre poporul meu roman,iubiti cu adevarat plaiul daciei romane. Liderul Natiunei alegeti de catre popor in timp de 3-5 ani, nu la sfatul a 12 persoane din biroul politic Acesti lideri vor arata aptitudenile personale sub o doctrina -liberala si umbrela, piina ce exsistentei ambitiilor imperiale rusesti,sa fie NATO Sunt gata sa depun cunostintele mele tineretului Tarii Mele.

 20. Completare la postarea lui Dragoş Stancu:
  înainte de Balan, la SIS a fost băgat V.Dediu, unchiul Corinei Dediu(Fusu după soţ), PeLista. Acum e Director Adjunct.
  Recent, în luna martie, ultimul băgat al lui Ghimpu este Ruslan Munteanu, fratele lui V. Munteanu-deputatul pelist.
  Acest ment troglodit de la MAI a fost numit şef al Departamentului crime economiceSecuritate Economică Este un Stat-Mafiot fondatorii căruia sunt: Snegur, Lucinski, Diacov, Voronin.
  Azi preluat de Filat, Plahotniuc, Ghimpu.
  Coloana a cincea a Rusiei azi e fără lucru. Este în calitate de spectator.
  Românofobii se uită la spectacolul cum moldovenii proşti ajunşi la putere îşi fură caciulele de pe cap.

 21. * Departamentul Securitate Economică.

 22. In schimb, a aparut Colonita a 5-ea, ocarmuita de dezaxatul Ghimpu, care se afla la cheremul burdusit al lui Plahotniuc. Cum dracu’ sa nu-i trasnesti cu sapa-n cap!

 23. Acum nu mai este cazul de discutat despre agenţii Roşco-Ghimpaţi. Ei sunt deja istorie. Agenţi descoperiţi, „arşi” cu misiunea înfăptuita: 24 ani nu s-a făcut un pas înainte spre Unire.
  Problema este că alţi ghimpi, roşchi crescuţi în laboratoarele Lubiankai sunt la momentul de faţă gata pentru a prelua locul vacant ai „mişcării naţionale”.

 24. Fraza: „PNL cheama fortele dispuse unui dialog sa se regaseasca pe o platforma romaneasca unica si europeana, care sa actioneze pentru a se evita o catastrofa nationala” este corecta in principiu.

  Singura obiectie ar fi aceea ca se cam pune caruta inaintea cailor.
  Vreau sa spun ca ar fi fost, poate, mai bine sa fi avut loc intai discutii bilaterale cu diversele „forte” pentru a se constata existenta unor forte real interesate, pentru a se evalua fezabilitatea proiectului si pentru a se stabili principiile generale.
  Abia apoi, anuntul unei conferinte, care va apare ca o initiativa colectiva, ar putea atrage si alte forte care ar avea nevoie tocmai de un asemenea impuls.
  Altfel, este posibil ca acest apel al unei singure formatiuni sa nu fie luat in considerare de altii care ar vedea in pozitia PNL doar un mod de a-si face reclama si de a castiga, eventual, un capital politic neacoperit de realitati.
  Este doar o parere personala, care, oricum, vine cam tarziu.

 25. Pt Mircea Popescu

  Acest apel vine dupa oferta si invitatia trimise conducerii PL de a discuta, la care, ca de obicei, nu s-a reactionat. Insa asta nu am spus-o in mod expres in declaratie.

 26. DIN DISCURSURI LA TV.

  Briliante , bani şi privelegii
  Dă Ghimpu la colegi şi la colege…
  Momentul sugerează un gând stupid,
  Păi, asta-i gaşcă nu partid.

 27. Как так получилось, что В.Палюченко и М.Гимпу это не одна партия?

 28. Pt Aleksandr

  ne Pavliucenco, a Pavlicenco. Citaite moi blog, naidiotevse otveti.

 29. SE selecteaza 100 de idei-solutii pentru devenirea Daciei Romanesti si explicit in prezent cine pot fi vitejii politicieni de a reconstrui Tara Romaneasca? Care sunt cerintele de selectare? Cum poate tinarul sa devie un lider cu ghindire la pace si didicare pentru omul de rind?,pentru familie!

 30. Asasinate la Comandă
  ––––––––––––––-
  1.
  Arhiva zilei:
  Președintele Nicolae Timofti a recunoscut implicarea sa
  în cazul disidentului Gheorghe David.

  Interviu cu Maria Vulpe, sora lui Gheorghe David.

  radio Europa Libera, 14 aprilie 2013
  http://www.europalibera.org/content/article/24956234.html
  2.
  Iată un mic fragment din memoriile disidentului martir Gheorghe David /1943-2007/
  care a militat pentru Re-Unirea noastră cu Patria-mamă România
  şi care a fost trimis la o temniţă psihică sovietică în 1987:
  –––––––––––––
  Februarie 1987:
  „Am ajuns la Denpropetrovsk /Ucraina de Est/ cam peste o săptămână,
  făcând etapa prin închisoarea din Odesa.
  Dupa ce am fost tuns chilug şi băit am nimerit în purgatoriu /carantină/
  unde dupa un mic dialog cu medicul, am primit prima porţie
  de PASTILE PSIHOTROPICE.
  De regulă, era interzis să ţi se comunice denumirea medicamentului cu care erai tratat,
  precum şi diagnoza. Peste câteva ore am simţit efectele depresive ale pastilelor:
  – hemoragie din nas,
  – sete,
  – imposibilitatea de a vorbi,
  – înceţoşarea conştiinţei,
  – anemie totală,
  – scăderea burscă a memoriei, etc.
  –––––––––––––––––––––––––
  publicat în revista „Basarabia”, nr.9/1990
  Fotografia mucenicului şi textul integral scanat le puteţi găsi aici:
  http://www.sergiubrega.com/curajnet/pepeni/gdavid.html

  N.B.
  dar marea întrebare se pune altfel:
  Cum se face oare că în Moldova „independentă” şi „suverană”
  eroul anti-comunist Gheorghe David este întemniţat iarăşi a doua oară
  în aprilie 2005, timp de o lună, la Spitalul de Psihiatrie de la Costiujeni,
  o suburbie a Chişinăului.
  Iar apoi la 21 iulie 2007 „moare” „subit” otrăvit şi iradiat
  la comanda Puterii voroniste comuniste anti-româneşti
  căci anterior făcuse o plângere la CEDO la Consiliul Europei de la Strasbourg,
  caz pe care avea să-l câştige deja post-mortem în 2008.
  De ce jurnaliştii noştri nu investighează acest omor la comandă din iulie 2007 ?
  ––––––––––––––––––––––––––––
  alte materiale la această temă a durerii noastre naţionale:
  a)
  http://ziar.jurnal.md/2013/04/09/cutia-cu-piuneze-david-contra-urss/#comments
  b)
  www cerulalbastru com
  o rubrică din stânga paginii: Ivu Frâncu

 31. Consiliul Unirii:
  rugămintea de a contribui la elaborararea unui material
  cu argumentele principale privind avantajele
  Unirii Basarabiei cu România

  By voceaunirii • aprilie 12, 2013
  http voceaunirii org
  –––––––––––––––
  Stimati membri ai Consiliului Unirii,
  Vă adresăm un mesaj cu rugămintea de a contribui
  la elaborararea unui material cu argumentele principale
  privind avantajele Unirii Basarabiei cu România.

  Solicităm acest lucru, în special, membrilor înscrişi în CU,
  care locuiesc în România şi peste hotare,
  care au şi studii specializate şi care s-au oferit anterior
  să ajute în acest sens. Aşteptăm sa ne oferiţi o viziune cu argumente simple, care să îi ajute pe basarabenii dezinformaţi şi manipulaţi
  să accepte ideea reunificării celor două state româneşti.

  Informaţia şi întrebările, dacă apar,
  vă rugăm să le trimiteţi la următoarea adresă de email:

  consiliulunirii@gmail.com

  Cu respect,
  Staful Consiliului Unirii
  ––––––––––––––––
  N.B.
  Curios,
  acest anunt nu apare si pe site-ul Consiliului Unirii
  http www consiliul-unirii ro

 32. Fiti atenti la orele si minutele aparitiei tuturor comentariilor.
  Numere sombolice si tainice ?
  Ce sa insemne oare ?

 33. Domnule Timofti,GHEORGHE DAVID este Mosul Meu. UN MARTIR BASARABEAN. A cautat ADEVARUL. Si a platit cu VIATA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *