Declaratia PNL privind necesitatea coagularii fortelor nationale proeuropene. Mesajele de salut adresate PNL (video)

Postam aici si mesajele de salut, rostite de invitatii Delegatiei Politice Nationale – Maria Stoianov, cintareata, compozitoare, violonista, poeta, Anatol Caraman, locotenent-colonel in rezerva, presedintele Asociatiei veteranilor de razboi – 1992 “Tiras-Tighina”, si Timotei Turcanu, inginer, autor al mai mai multor concepte in cadrul Consiliului Unirii, ambii copresedinti ai CU. Si un vers dedicat Unirii de Vasile Sghibarta, de la Orhei.

IMG_0116

Evenimentele produse in Republica Moldova in ultimele luni arata, 

IMG_0113

dramatic, faptul ca aceasta palma de pamint ramine disputata dureros de grupari orientate in directii total opuse. Gruparea antiromaneasca, cea care nu doreste nici integrarea europeana, se arata mai influenta, mai puternica, dar si mai cinica, desconsiderind destinul basarabenilor tinuti de decenii si secole intr-o subdezvoltare continua, acum imprastiati in toata lumea pentru a incerca sa supravietuiasca.

PNL a avut mereu o pozitie clara fata de ceea ce se intimpla in al doilea stat romanesc – arena de lupta inegala intre Est si Vest. Din pacate, din cauza unor pozitii irationale ale componentelor coalitiei de guvernamint, nu se consolideaza pe esichierul politic o adevarata si stabile grupare proeuropena, democratica si romaneasca.

Mai curind, se regrupeaza fortele pretins pragmatic si “centriste”, dar care, in realitate, sunt forte de stinga, mascate sub denumiri democratice si liberale. Ele coopereaza cu satrapii comunisti, care ne tin in spatiul de influenta al Rusiei. Cercurile imperiale din spatele acestei grupari sunt preocupate sa nu se desprinda ireversibil Republica Moldova de CSI si sa nu respinga niste iluzorii uniuni vamale antieuropene, care nu sunt decit noi modele de aservire  a fostelor colonii sovietice, impiedicindu-le parcursul independent, democratic si european.

In conditiile in care reofensiva fortelor de stinga devine tot mai reala, iar  reeditarea AIE s-ar produce cu sprijinul transfugilor de la comunisti, fortele romanesti, atit cit sunt ele si asa cum sunt ele, trebuie sa isi uneasca eforturile pentru a contracara tentativa Stingii de a ne deturna drumul european, spre Romania. Convingerea profunda a PNL ramine ca Unirea cu Romania este legitatea ce se va produce, fiind si cea mai scurta cale pentru aderarea R.Moldova la UE si NATO. Salutam faptul ca unii deputati au deja curajul sa recunoasca acest adevar prin declaratii publice.

PNL cheama fortele dispuse unui dialog sa actioneze, ca sa ii adunam pe o platforma romaneasca si europeana sigura pe cei dezamagiti de actuala guvernare, ca sa actionam pentru a evita o catastrofa nationala.

Delegatia Politica Nationala a PNL

Chisinau, 30 martie

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. Este clar ca d-na Pavlicencu a decis sa instraineze partidul altor persoane. Aici in R.Moldova vinderea partidelor este o afacere la moda.Dupa mine mai bine asa ,cu tot Romanismul afisat D-na Pavlicencu aduceti mai nulte daune acestei marete idei.Deci cine va fi urmatorul mare luptator a Reantregirii neamului?

 2. O moldoveancă și-a strangulat pruncul în Rusia !
  Da voi tot o tineti sculata cu unirea !

 3. Hans, Da ,o moldoveanca a ajuns la disperare in Rusia .Nimic nou ,daca ne aduc la disperare si acasa. Se infiinteaza unitati de cazaci si in Transnistria si in Gagauzia . Se pregatesc sa arate ca Basarabia este a lor. Daca esti rus sau mancurt nu-ti pasa ,asta astepti .

 4. Ati face bine fratilor moldoveni sa va strangeti fortele si sa infaptuiti odata unirea. Numai de vointa voastra depinde. Atentie, se aduna garnisoane de Cazaci in Gagauzia, CAZACI. Unitiva odata cu tara pana nu e devina mult mai greu. Romania nu se poate implica militar decat daca agresiune moscovita devine evidenta si recunoscuta ca atare pe plan international. Ni nici atunci nu e clad ca va parea legitima. Deci doar de voi depinde.

  Daca nu sunt destui inca care vor unirea, folositiva de puterea de convingere. Acolo unde argumentul opozantilor nu se bazeaza pe logica, ratiune si adevar, veti domina categoric. E loc si pentru rusofoni in Romania democratica, asa cum si ungurii din Ardeal isi pastreaza identitatea, si toate celelalte minoritati.

  Dumnezeu tine cu ratiunea, adevarul si dreptatea.

 5. Declaratia politica aci prezenta este de o importanta uriasa pentru PNL(Basarabia) A facut pasul inainte , cel mult asteptat, al coagularii tuturor fortelor pro-romanesti intr-o forta politica de netagaduit si de neinvins in cele din urma. Cred cu tarie ca ultimele luni au convins pe foarte multa lume despre necesitatea unitatii forteleor sanatioase , rationale , cinstite si clare cu privire la adevarul romanesc al dreptatii. Incercari foarte dure pentru constiinta umana au iesit invingatoare din marasmul incalcelilor tipic slave. Ascunderea crimei de …dragul puterii si al „bunastarii” personale este o defromare de la morala traditionala a poporului roman care numai comunismul le-a putut da forma pe pamanturile romanesti. Tocmai de aceea , apelul la unitate lansat de PNL este unul posibil de realizat chiar in urma a ceea ce s-a intamplat. E cu ata mai vizibil acest lucru mai ales in ultima luna . In opinia multor roamani din tara , agitarea spectrului …nenorocirii alegerilor anticipate este si el unul fals. Dupa toate cele intamplate, romanii basarabeni au chiar o ocazie unica si nesperata sa-si arate puterea, moralitatea superioara in politica, forta si numarul lor majoritar singurele capabile sa faca lunina in viata sociala, economica si culturala de la voi. Sunt momente unice ceea ce se intampamla in ultimul timp si o astfel de ocazie nu poate , nu are nimeni dreptul sa o risipeasca prin orgolii personale sau de grup. Interesul National sta deaspra noastra a tuturor si ne marcheaza, nu exista alta cale, constiinta fie ea cat de mica si neinsemnata aparent a fiecaruia dintre noi. Doar asa ne putem apara demni limba, istoria si viitorul copiilor nostri. Hotararea luata de PNL (Basarabia) trebuie urgentata cat se poate mai mult si pusa definitiv in fata parlamentarilor, a socieatatii civile, a intelectualitatii, la sate, la orase, pretutindeni unde taraiesc romani la suflet si la cuget.
  La 1848 pe Campia libertatii de la Blaj, in primavara aceea , AVRAM IANCU a spus doar doua vorbe scurte, dar memorabile prin urmarile lor: ” NO, HAI!”

 6. Trebuie ca si tineri intre 16 si 18 ani sa poata vota la alegeri. Si toata lumea dintre NISTRU si PRUT sa fie obligata sa vina la VOTARE daca se afla pe teritoriul tarii.

 7. mihai spune:
  31 martie 2013, la 08:08

  Mihai, PNL nu este a Doamnei Pavlicenco si nu este nici un SRL care poate fi vindut.
  PNL este un partid, care intruneste membrii partidului si in care deciziile se adopta prin vot.
  Nu mai varsati „laturi”- nu prinde si nici nu tine.

 8. cum sperantele de aderare a Moldovei la UE sint tot mai neinsemnate si de termen lung – 20-25 de ani – electoratului pro-european nu ii ramine decit o unica varianta …alaturarea la curentul national-unionist .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *