Consiliul Unirii va asteapta la manifestarile dedicate Zilei Unirii Basarabiei cu Romania

IMG_0011In sedinta traditionala de joi a membrilor interesati si activi ai Consiliului Unirii, care a avut loc la Chisinau, au fost discutate chestiunile stabilite la sedinta anterioara si abordata problema agendei de proiecte ale Platformei unioniste pentru anul in curs. Au fost formulate diferite propuneri privind unele proiecte ce pot fi desfasurate prin implicarea membrilor CU, care, pe alocuri, necesita si mijloace financiare ce urmeaza a fi cautate.

Participantii la sedinta au decis sa mobilizeze simpatizantii optiunii unioniste la actiunile preconizate pentru 27 si 30 martie – o conferinta de presa, o depunere de flori la Monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant la 12.00, pe 27 martie, actiune continuata cu deplasarea celor veniti in centru spre edificiul unde s-a votat Unirea Basarabiei cu Patria-mama pe 27 martie 1918.

Un grup de reprezentanti ai CU vor participa la manifestari dedicate marelui eveniment de acum 95 de ani la Bacau si Bucuresti, Consiliul Unirii primind invitatii si de la Alba Iulia, de la Pitesti.

Pe 30 martie promotorii romanismului vor avea un spectacol de exceptie in aer liber in Scuarul Operei Nationale, cu participarea unei asociatii din Romania, care prezinta scene din luptele daco-romane.

In continuare, membrii Consiliului Unirii isi vor stabili agenda pentru perioada urmatoare si vor informa opinia publica.

La actiunile anuntate sunt asteptati toti cei care sunt convinsi ca drumul celui de-al doilea stat romanesc este spre Unirea cu Romania, care se impune ca un act de dreptate istorica si solutie pentru valorificarea potentialului acestei parti de natiune romaneasca spre binele poporului roman.

Documentele care vor fi facute publice in conferinta de presa vor fi postate si pe site-ul Consiliului Unirii.

Serviciul de presa al CU

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
  1. LUMEA VREA INDEPENDENŢĂ, numai la noi au fost năuciţi o parte din mai ales tineri care vor UNIRE, neştiind CUM, va fi aceasta…Eu ştiu că pentru tinerii însurăţei primul lucru ce după nuntă e CUM să se SEPARE, să se despartă cît mai urgent…Dacă doamne fereşte va avea loc UNIREA cu romii şi cu românii şi vor începe ciocnicile, iar fără ele, vă asigur, va fi imposibil,. Apoi toate oalele se vor sparge în capul unioniştilor (eu vreau să vă spun CUM ANUME se vor sparge, fiindcă oalele ar putea rămâne întregi de să se pargă doar capetele…Unioniştii se joacă cu focul. Fiindcă sînt toţi la nivel de clasa a patra ca gîndire, ca judecată, ca naivitate, deşi cam toţi îs SURI la cap şi la minte. Treaba lor…În acest sens, astăzi, 21 martie, în cadrul Parlamentului a fost înaintat proiectul de lege. Întrebarea la care vor trebui să răspundă locuitorii este: „Trebuie Scoția să fie o țară independentă?” Formaţiunea politică a lui Salmond, favorabilă independenţei Scoţiei şi intitulată Partidul Naţional Scoţian (SNP), a obţinut o majoritate în parlamentul scoţian în alegerile din mai 2011, oferind carismaticului politician scoţian ceea ce el a numit „şansa unică într-o generaţie” pentru ţara sa de a părăsi Marea Britanie. Astfel, dacă Scoția va deveni independentă față de Marea Britanie în toamna anului 2014, atunci Ziua Independenței va fi marcată în martie 2016, iar primele alegeri parlamentare vor avea loc în luna mai aceluiași an.

  2. Nici pe drum, nici pe cărare

    Nici pe drum, nici pe cărare
    Mergem ani şi-n deprimare,
    Mai sperând la o schimbare,
    Bâjbâim la întâmplare.

    Greu e pasul şi povara
    Ne apasă, dar şi ţara,
    Din milă trăind fecioara,
    Nu vesteşte primăvara.

    Deal şi deal, puţină vale
    Ne iese de ani în cale,
    Maţele cântă de jale
    Alipindu-se de şale.

    Cu gândul la prosperare
    Porniţi spre apus de soare,
    Rătăcim la întâmplare
    Nici pe drum, nici pe cărare.

    21 martie 2013

  3. Acţiunea 2012:
    Cum vom sărbători 27 martie 1918, Ziua Unirii Moldovei cu România
    /de Marius Dorin Lulea/

    Voxpublika md
    –––––––––––––––––
    Pentru a marca 95 de ani de la Unirea Moldovei de Est cu România Acţiunea 2012 a stabilit un parteneriat cu Institutul Cultural Român. Scopul parteneriatului este acela de a îmbunătăţi imaginea României în rândul cetăţenilor Republicii Moldova şi de a promova identitatea comună românească.

    Dacă de obicei acest eveniment era marcat prin manifestaţii de stradă acum evenimentul va fi marcat tot în stradă dar prin mijloace culturale.

    Există trei evenimente majore care se vor realiza ele având scopul de a reaminti românilor basarabeni de evenimentul din 1918. Ţinta acţiunilor de marcare au fost cele mai mari oraşe libere ale Republicii Moldova: Chişinău, Bălţi şi Cahul.
    –––––––––––––––––
    CAHUL:
    Astfel
    pe data de 26 martie 2013 începând cu ora 19.00
    va avea loc la Palatul de Cultură din Cahul
    un concert extraordinar al formaţiei Direcţia 5.
    –––––––––––––––––––––––––-
    CHISINAU:
    Miercuri, 27 martie,
    la 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara-Mamă,
    Institutul Cultural Român
    în parteneriat cu Platforma Civică „Acțiunea 2012”
    organizează un concert inedit marca Direcţia 5 din România!
    În deschidere: Paralela 47. Evenimentul va avea loc la Chişinău,
    Teatrul Eugen Ionesco, bd. Grigore Vieru 11,
    cu începere de la ora 19.30

    –––––––––––––––––––––
    BALTI:
    Pe data de 29 martie 2013 începând cu ora 19.00
    la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Bălţi
    va avea loc un spectacol de teatru extraordinar cu mari artişti din România (Horaţiu Mălăele, Meda Victor, George Ivaşcu).
    ––––––––––––––––––––––––
    CHISINAU:
    Cel mai important eveniment îl va reprezenta însă lecţia de istorie care se va desfăşura
    Sâmbătă 30 martie începând cu ora 14.00
    în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet.

    În Piaţa începând de vineri se vor instala două tabere celebre: cea dacă şi cea romană. Începând de vineri centrul oraşului Chişinău va fi invadat de luptători a celor două armate iar lupta decisivă va fi dată sâmbătă începând cu ora 14.00 .

    Se va face o reprezentare teatrală a bătăliei care a dus la formarea poporului nostru. Veniţi să vedeţi marea bătălie şi să faceţi poze împreună cu cele două armate. Peste 40 de artişti vor aduce
    la Chişinău cel mare impresionant spectacol de stradă.

    Afişele evenimentelor le puteţi găsi aici :

    http www uleamariusdorin ro
    –––––––––––––––––––––
    Intrarea la toate evenimente este binenţeles L I B E R Ă.

    Anunţaţi-vă prietenii şi mergeţi împreună la evenimente.
    Vor fi spectacole pe care nu le veţi uita niciodată.

  4. PNL, ocupă-te cu treburile Moldovei nu ale româniei, Că parcă în Parlamentul Moldovei visezi SĂ NU ajungi, nu într-al României:AIE întunecă minţile moldoboilor cu UE, – AIE şi UE – două mîrţoage răpănoase. Ba AIE nu poate alege preşedinte şi ne ne-au dat o cîrtiţă pînă la urmă, ba nu pot rezolva Omorul din Pădurea Domnească, ba nu pot alege Premier. La rîpă nu ei toţi!„Dacă cei din alianță vor continua să-și bată joc de țară și de cetățeni, atunci vom face ce am promis. Revoluție. Una cum a fost în Bulgaria și Slovenia. Dacă vor tărăgăna, oamenii se vor sătura și revoluția poate fi stihinică”. Este declarația liderului PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul unei emisiuni televizate. Potrivit lui Voronin, PCRM ar putea desfășura o revoluție de catifea asemenea celei din Cehoslovacia. „Dar oamenii pot să nu se oprească pentru că ei s-au săturat de jocurile lor de alianță. E clar că nu va fi revoluția din 1917, că nu avem creisere (crucișatoare – n.r.) și nici Bâcul nu ne permite”, a declarat Vladimir Voronin. Totodată, Voronin a menționat că nu alegerile anticipate, pentru care pledează PCRM, sunt periculoase pentru Republica Moldova, ci menținerea la guvernare a alianței. „Acesta nu a fost un guvern format doar de Vlad Filat, ci de toate partidele AIE. Și textul moțiunii de cenzură se atribuie în măsură egală fiecărui membru al guvernului și fiecărei componente a AIE. Și o parte din ei au votat, și au confirmat că acest guvern este corupt și mafiot”, a precizat liderul PCRM. Potrivit lui, cei din AIE nu trebuie să se așeze la masa de negocieri, ci trebuie să capituleze și să meargă în alegeri anticipate. „Costul acestor alegeri este minimal, comparativ cu fărădelegile, decăderea și distrugerea țării”, a conchis Vladimir Voronin.:

  5. Niciodata in Republica Moldova nu vor fii 50% care sa vrea UNIREA CU ROMANIA. Acesta este un lucru pe care il avem de facut in viitor. Romania sa ofere cetatenia romana la toti rusi, gagauzi pentru a fii mai putini cei care nu vor unirea.

  6. Romania si NATO sa intre cu armata lor intre Prut si Nistru, in Gagauzia pentru a face UNIREA fara a fii cu acordul majoritatii „OAMENIILOR FARA MINTE” care nu vor unirea cu Romania asa cum este NORMAL. Majoritatea celor care nu vor unirea au cetatenia RUSIEI, vor in uniunea (saraciei) vamale, uniunea asiatica.

  7. Politicenii îs în război…
    Pentru ei suntem gunoi.
    Dar ce putem să facem noi?
    Câte-un picor în fund la toţi
    Să scăpăm ţara de hoţi
    Şi de falşii patrioţi.
    Care este acum ieşirea?
    Să fim sănătoşi cu firea
    Şi să-nfăptuim UNIREA…

  8. ne unim, ne răsunim,
    eu cu tine, tu cu Lela,
    el cu Galea sau cu Stela,
    ne unim într-o plăcere,
    fără patimi şi durere,
    tu cu Vasea, eu cu Tasea,
    ca să nu ne-apuce TUsea,
    pe maşanu şi peternca
    invităm la letca.enca.
    Tot pe ici tot pe poteci,
    o unire pentru veci.

  9. În ianuarie curent, Ucraina și Republica Moldova au arătat cele mai mici rate de creștere a PIB-ului din țările CSI. Despre asta se spune în declarația Serviciului de Statistică al Ucrainei cu privire la principalii indicatori socio-economici ai țărilor CSI, informează UNIMEDIA cu referire la agenția de presă rbc.ua.

    Potrivit sursei, Republica Moldova este unica țară din CSI în care s-a observat o scădere (-0,2%) a PIB-ului. Totodată, în Ucraina, PIB-ul a crescut nesemnificativ (+ 0,2%).

    Liderul la acest capitol este Turkmenistan (+ 11,1%), acesta fiind urmat de Uzbekistan (+8,2%) și Tadjikistan (+7,5%).

    Raportul arată că Ucraina demonstrează cel mai puternic declin al producției industriale (cu 3,2% față de anul precedent). Aceasta fiind urmată de Republica Moldova cu un declin de 3,1% la acest capitol. Asta în timp ce în Kârgâzstan producția industrială a crescut cu 13,6%, iar în Armenia cu 11,8%.

    În ianuarie curent, inflația în Republica Moldova a constituit 0,8%, se mai spune în raport.

  10. Cum să vă spun; parcă aş zice că românii nu au consilii ale Unirii, pentru că sînt antistatale, deci criminale, pot crea o situaţie de lovitură de stat. Iar la noi umblă consiliatorii unirii fără cătuşe la mîini, deci e guleai Vasea! Halal de aşa ţară, care lasă criminalii în libertate. Pe cei, care încalcă legile acestei nenorocite ţări, cu conducători nenorociţi şi criminali şi ei.

  11. 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

    http://adevarul.ro/moldova/actualitate/95-ani-unirea-basarabiei-romania-1_514fea0000f5182b854a8f89/index.html

    Pe 27 martie se împlinesc 95 de ani de la adoptarea Declaraţiei Sfatului Ţării privind Unirea cu România.

    Evenimentul va fi marcat atât în Basarabia, cât şi peste Prut. Startul a fost dat ieri, la Iaşi, cu manifestările organizate de Platforma Civică Acţiunea 2012. Acestea vor continua până la sfârşitul lunii martie. Ştiri pe aceeaşi temă * Manifestări culturale dedicate împlinii a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România… *

    Miercuri, 27 martie, în clădirea fostei reşedinţe a Sfatului Ţării, actualmente Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, de la ora 11.30, va avea loc o conferinţă ştiinţifică, la care vor participa istorici români de pe ambele maluri ale Prutului. La dezbatere, organizată de Institutul de Istorie al AŞM, Filiala Iaşi a Institutului de Istorie „A. D. Xenopol“ al Academiei Române, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu“ din Chişinău şi Asociaţia Istoricilor din Republica Moldova, va participa şi Cristian David, ministru delegat pentru Românii de pretutindeni.

    CONCERT LA SALA CU ORGĂ Tot pe 27 martie, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu“ de la Chişinău, Ambasada României şi IPNA Compania Teleradio-Moldova organizează un concert extraordinar dedicat lui George Enescu.
    Acum nouă decenii şi jumătate, orchestra condusă de maestrul Enescu a evoluat pentru prima dată la Chişinău, eveniment care a coincis cu ziua în care Sfatul Ţării a votat Unirea Basarabiei cu Regatul României. Concertul va fi susţinut de reputata violoncelistă Laura Buruiană şi de Orchestra Naţională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, şi va avea loc la Sala cu Orgă, începând la ora 18.00. Intrarea este liberă.

    Pe 26 martie, în incinta Palatului de Cultură de la Cahul, începând cu ora 19.00, va avea loc un concert al trupei Direcţia 5.

    Aceeaşi trupă va ajunge şi la Chişinău, pe 27 martie, la Teatrul „Eugen Ionesco“.

    Totodată, Teatrul Naţional ,,Vasile Alecsandri“ din Bălţi va găzdui la 29 martie piesa de teatru ,,Podu’“, a îndrăgitului actor şi regizor Horaţiu Mălăele.

    Pe 30 martie, în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet, începând cu ora14.00, va avea loc spectacolul inedit ,,Lecţia de istorie: dacii şi romanii“.

    AGENDĂ ÎNCĂRCATĂ ŞI PESTE PRUT
    Agenda evenimentelor organizate cu aceeaşi ocazie este plină şi în partea dreaptă a Prutului. În perioada 26-31 martie, în principalele oraşe din România, vor avea loc dezbateri, flash mob-uri şi concursuri de artă, depuneri de flori, expoziţii de fotografie, dar şi concursuri de inteligenţă. Acţiunile se vor încheia în ultima zi a lunii martie cu manifestaţii la Biserica „Sfânta Treime“, din Alba Iulia.

  12. marica angela o cre(s)tina proasta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *