Am și eu, pe viață, o supărare pe ”deputatul” Gheorghii Brega. Legat de decesul mamei la spital…

Acesta este Post-Scriptum-ul de la un articol recent al meu pus pe blog, in contextul fricii de Dumnezeu si al adevarului care iese la suprafata… In poza de alaturi sunt cu mama in 1986, un an inainte de deces…

Dragos Galbur a publicat niste documente despre deputatul-clown Gheorghii Brega, prietenul lui Mihail Cu mama, un an inainte de decesGhimpu. Acest individ a fost medicul mamei mele, care a decedat la spital in anul 1987, urmare a tratamentului gresit. Oficial – din cauza unui cheag format dupa o interventie chirurgicala, la care mama, cu inima problematica, totusi, a rezistat. Acest individ mi-a cerut sa aduc heparina pe ultima suta de metri cind aproape era clar ca mama ne paraseste si eu asta ii tot spuneam, dar el se facea ca nu ma tot intelegea, pentru ca era aproape mereu in ceata. Am adus peste doua ore, m-a ajutat o foarte buna prietena, desi puteam aduce cu patru zile mai devreme. Consider ca mama mea s-a dus cu zile, pentru ca, dupa ce am inmormintat-o, am mers, fara un interes special, in salonul unde a stat, ca sa revad locul unde a murit. Probabil ca Domnul mi-a indreptat pasii intr-acolo, caci nu ma impacam cu un deces ce putea fi evitat, mai ales ca o tratasem cu medicamnte speciale si analizele erau ca ale unei tinere. Tot medicii m-au convins, pe nedrept, speriindu-ma, sa o operez si ea, parca simtind ca nu mai revine pe picioarele ei acasa, nu vroia sa accepte. Nu a avut tumoare maligna, cum au spus medicii, ci bengna, deci, ce fusese mai rau, ramasesera in urma. Si iata ca, o pacienta din salon, care a fost linga mama, mi-a spus un lucru ingrozitor – ca a surprins cum doua asistente au discutat si una si-a pus miinile in cap cind cealalta i s-a “confesat” despre doza de nu stiu ce medicament pe care l-a administrat mamei mele. Pe acest individ Brega, pe nume profesional “medic”, mai mult l-am vazut pe atunci cherchelit decit treaz, cred ca faptul si fenomenul se poate deduce usor si azi, daca te uiti mai atent la el, nu inzadar i-am zis ”un clown jalnic”. Am scris atunci la Ministerul Sanatatii, desi pe mama, oricum, nu o puteam intoarce, insa medicii-sefi sunt solidari si in cirdasie in cazurile cu sfirsit letal. Nu l-am cunoscut pe tatal meu, fiind ucis cu patru luni inainte de nasterea mea, am pierdut-o, cind aveam doar 33 de ani, si pe mama, tot din cauza regimului sovietic ucigas… Acum s-a vazut cine a fost si mai e acest Gheorghii Brega…

http://unimedia.info/stiri/cine-a-mintit-efrosinia-boboc-gheorghe-brega-m-a-schilodit-57020.html

”Cine a mințit? Efrosinia Boboc: Gheorghe Brega m-a schilodit!

Gheorghe Brega, deputat PL, foto: pl.md 

Ziarul Adevărul a găsit-o pe persoana despre care se spune că ar fi fost lovită în 1994 de deputatul PL, Gheorghe Brega. Este vorba de Efrosinia Boboc. După incident a stat imobilizată câteva luni la spital, iar de atunci stă acasă pentru că orice puseu de tensiune o poate aduce în stare de comă.

Are 55 de ani şi de aproape jumătate de viaţă se chinuie cu un guler care-i ţine gâtul imobilizat după acel incident.

„Mă chemase şefa de la farmacie să iau nişte morfină. Am mers la etajul 8 după Olga, să mă ajute. Am urcat împreună în lift. Înăuntru se afla Gheorghe Brega cu o persoană. Ascensorul arăta săgeata şi-n sus şi-n jos. Am apăsat la subsol, unde trebuia să ajungem. El s-a dus la etajul 9. Când a ieşit, m-a lovit cu palma peste faţă şi mi-a spus: «Ce te joci la ascensor?». După zece zile am pierdut vorbirea şi nu mă mai puteam ţine pe picioare“, a povestit femeia.  

„Gheorghe Brega n-a făcut pleosc şi gata. I-a dat o palmă puternică de bărbat, care i-a mişcat capul brusc şi tare spre dreapta. S-a soldat cu deplasarea vertebrelor cervicale 1 şi 2. E foarte grav“, a adăugat Olga Rusu, acum stomatolog la spitalul raional din Criuleni, care pretinde că a văzut cu ochii ei scena. 
Efrosinia Boboc a fost transportată la Urgenţă, unde a fost diagnosticată cu traumă cranio-cerebrală acută şi comoţie cerebrală. Ne-a spus că a stat câteva luni imobilizată pe patul de spital şi a urmat un program de recuperare până în 2004, iar de atunci a rămas acasă pentru că orice puseu de tensiune o poate aduce în stare de comă. „Fetiţa când m-a văzut paralizată, la cei 13 ani ai ei, a căzut şi s-a lovit la cap. Are loc gol în cap. Ce pedeapsă mai mare i-a putut da Dumnezeu? Pentru ce?“, s-a întrebat disperată. 

Gheorghe Brega a negat cu vehemență cele întâmplate. Săptămâna trecută, când a fost întrebat despre ce a făcut în 1994 a spus că acuzațiile sunt aberații. „Este o aberaţie. Nu-i adevărat. Sunt minciuni. N-am bătut în viaţa mea o femeie. Mie îmi plac femeile! Nu m-ar mira să apară despre mine că sunt violator sau că aş fi omorât pe cineva“, a declarat Brega acum câteva zile.

Citește materialul integral pe ziarul Adevărul.md

Loading Facebook Comments ...

22 Comments

Add a Comment
  1. Pe acest medic, ce imbla mereu in ceata,el si acum tot e asa, il va pedepsi Dumnezeu

  2. Oooooof, mare amar pe suflet. Sa constientizezi ca trebuie sa te impaci cu o clasa politica cu atare reputatie, care conduce tara si ne „manevreaza” destinele. Oare doarme linistit? Ce viseaza? Crede ca v-a „inchide” usor ochii ?

  3. D-l Brega,la operat in 1992 pe un bun prieten,care era in stare grava,si acum toamna trecuta a implinit 70 ani.De fiecare oara are numai cuvinte bune despre d-l Doctor Brega.Daca doriti vorbiti cu domnul in cauza.Pina la urma este medic si nu dumnezeu.Cit priveste doamna ,care de la o palma ,cred ca sunt niste insinuari luate cu atata mare usurinta de D-r.

  4. Desi subiectul este altul as vrea totusi sa comentez situatia din Romania. Romania nu va mai putea face prea mult pentru Republica Moldova pentru a nu fii certata de UE, SUA, Rusia, Ungaria si alte tari in raportul relatiilor romano-maghiara FATA de cele ROMANO-MOLDOVENESTI.

  5. Pentru cei mai mari din stat
    Medicina-i gratuită.
    Pentru cei mai mici, de fapt,
    Medicina-i… mituită.

  6. Pentru cei mai mari din stat
    Medicina-i gratuită.
    Pentru cei mai mici, de fapt,
    Medicina-i… mituită.

  7. pt. doamna pavlicenco, imi pare rau, dar cred ca pina atunci ea fost dat de la dumnezeu sa traeasca mama d-stra, nu e cazul ca dupa 25 de ani sa spuneti aceste cuvinte pe care vi lea spus o pacienta care cine stie ce a inteles, caci la noi moldovenii le mai place sa vorbeasca mult si fara rost, VA SPUN O FRAZA, OMUL CU PAGUBA FACE SI PACATE, si asta sa convins mama mea pe pelea ei de mai multe ori in veata, pentru ca oul cind are o perdere, si nu este sigur, atunci el presupune gresit, sau gindeste gresit, ca cineva nu a facut, sau cineva mea furat, si aici face si pacate.

  8. cer scuze, omul cind are o perdere.

  9. Pt Dna Pavlicenco. Pacat ca aruncati cu asemenea invinuiri in adresa medicului. Dn Brega e un medic bun, care a ajutat multa lume. Doar cei care nu cunosc meseria medicului nu-si pot imagina ce raspundere morala ei duc pt viata noastra atunci cind intra in operatii. Medicii fac ce pot in rest e voia Domnului. Medicii spre deosebire de politicieni poarta raspundere pentru faptul ca incearca sa ne ajute, si deja pentru aceasta trebuie sa-i respectam.

  10. De fapt, chiar dacă îi controlează integral pe Ghimpu, Godea, Pavlicenco, C.Tănase și mulți alții, situația păpușarului este una complicată. Incidentul din Pădurea Domnească i-a știrbit autoritatea anterior incontestabilă. Chiar și la comisia de anchetă, pe care anterior a crezut ca o va corupe, păpușarul se bîlbîia, nu putea spune clar care este identitatea sa reală: Vlad, Vladimir, Ulinici, etc. În pofida banilor și resurselor imense pe care le deține, astăzi, nici o personalitate de valoare nu sare să-i ia apărarea. Ce-i ce se respecă, îl evită: N.Morari și I.Boțan au părăsit Publika TV, M.Gherasim – Prime…

  11. Ianca de ce DOAMNA pavlicenco scrie despre GUTURAI, cînd toţi scriu despre PLOHIŞ-Plahatniuc! Mai zi că nu iese fum pe toate nările!Eu înţeleg, vremuri grele, familia trebe hrănită

  12. Pt Elena

    Pentru cine medicul a fost bun, dar pentru cine – a fost rau. Decesul nu poate fi contestat.

  13. Exista multe cazuri de malpractice ale acestui doctor. In curind vor aparea toate in ziare. Totul este ca lumea sa aiba curajul sa le publice pentru ca sunt multi oameni care vor sa le spuna.

    Acest Brega nu este om, este un animal.

  14. Un caz încâlcit şi dureros de tot. Adevărul î-l poate descâlci doar unul Dumnezeu.

  15. Un caz încâlcit şi dureros de tot. Adevărul î-l poate descâlci doar unul Dumnezeu.

  16. Atentie! Doctorul Brega este un profesionist si Punctum!

  17. Despre moartea mamei sale Dna Pavlicenco mi-a povestit inca in anul 1995.Orice doctor, chiar un incepator, stie ca dupa o interventie chirurgicala este necesar de indicat anticoagulante pentru a preveni complicatiile. Cu atit mai necesare la pacientii in etate, la care riscul de complicatii este mult mai mare. Pentru o asemenea fapta administratia institutiei medicale trebuia cel putin sa puna in discutie cazul la o conferinta medicala. Dupa razboiul declarat de deputatul foarte” liberal” ministrului sanatatii, am citit pe site Parlamentului CV lui Brega. Va spun cu certitudine ca un doctor bun, care munceste bine si fara conflicte cu oamenii, nu schimba atitea locuri de lucru. Dupa cum este doctorul, asa este si deputatul liberal. Eminescu genial este vesnic actual: A venit timpul sa-i impartim in doua cete – in nebuni si in misei.

  18. E foarte trist sa traiesti intr-o tara plina de clovni.

  19. REC-TI-FI-CA-RE!!! Doamnă Pavlicenco, parcă ziceaţi că sînteţi doctor în filologie… Cum să înţeleg defisul din fraza Dvs, cum îl justificaţi? Nu e vorba de o mică aGRAMAŢIE? “Pentru cine medicul a fost bun, dar pentru cine – a fost rău”. Cred că a AICI verbul A FOST e de prisos! Nu era mai corectă fraza, demnă de O DOCTORIŢĂ – “Pentru unii doctoral a fost bun, pentru alţii – rău”. Dar fraza în genere nu vă sună ruseşte? Dlea kogo vraci bil horoş, dlea kogo – ploh. Aici cratima ţine locul de predicat şi e corectă…Săraca limbă!… ROMÂNĂ?…O, nu – Moldov-nească. Cu regret moldovensc!

    Apropo, cum justificaţi ghilimelele pentru cuvîntul “DEPUTAT”? Să înţeleg că el NU ESTE DEPUTAT? El doar se dă drept deputat, dar de fapt nu e? Eu, ca să zic aşa, nu am auzit pînă acum de Dumnealui, în JĂNĂRĂ!

  20. Pt Natela

    REC-TI-FI-CA-RE!!! Doamnă Pavlicenco, parcă ziceaţi că sînteţi doctor în filologie… Cum să înţeleg defisul din fraza Dvs, cum îl justificaţi? Nu e vorba de o mică aGRAMAŢIE? “Pentru cine medicul a fost bun, dar pentru cine – a fost rău”. Cred că a AICI verbul A FOST e de prisos! Nu era mai corectă fraza, demnă de O DOCTORIŢĂ – “Pentru unii doctoral a fost bun, pentru alţii – rău”. Dar fraza în genere nu vă sună ruseşte? Dlea kogo vraci bil horoş, dlea kogo – ploh. Aici cratima ţine locul de predicat şi e corectă… Săraca limbă!… ROMÂNĂ?…O, nu – Moldov-nească. Cu regret moldovensc!

    Apropo, cum justificaţi ghilimelele pentru cuvîntul “DEPUTAT”? Să înţeleg că el NU ESTE DEPUTAT? El doar se dă drept deputat, dar de fapt nu e? Eu, ca să zic aşa, nu am auzit pînă acum de Dumnealui, în JĂNĂRĂ!

    Raspund

    Pt a face cuiva observatii – trebuie tu sa fii corect. E corect sinteti sau sunteti?

    Defisul a tinut loc si cuvintuui „medicul”.

    Deputat in Ghilimele inseamna „un ris de deputat”.

  21. Doamnă, nu aş vrea să ne luăm de piepţi şi să ne zgîlţîim cu admiraţie sau cu scrîşniri din dinţi, ci să lovim în adevăr cu (cîte) o floare. Este de prima dată, în cei 123 (ca şi cum ai spune un-doi-trei) de ani pe care îi am, cînd aud că o cratimă poate ţine locul unui subiect-substaniv, eu ştiam cum că – doar de verb. Şi aş putea pune rămăşag. Eu pun coliba mea de stolohani de pe insula Bora Bora (fără cratima îndrăgita Dvs – de ce cu punct, Dvs,, nu ştiu) (sper că ştiţi unde e situată, – ia colea, nu departe, în Pacific, e vecină cu Tupai, Tahaa, Haupiti, etc), dar dumneata? „SUNT”-urile aestea, precum şi „NICIUN”-urile (corect : nici un), „NICIO”-urile (corect: nici o) eu, zău, nu le înţeleg, sînt nişte împrumuturi aberante dintr-o limbă ce ni se bagă în gură de către NIŞTEA savanţi străini (că moldo-, că munteano-, că ardealo-, savanţi), zic străini la limbă şi la port. (Aş fi vrut să o aud pe mama dumitale, Domnul s-o ierte, că de la ea aţi moştenit, limba, s-o aud cu rostire de SUNTURI.) (Apropo, savanţii ceia străini scriu cu „î” din „a”, deci cuvîntul latin RIPA –RIPAE ei îl scriu rÂpă, iar dumitale, ca şi mine, noi scriem corect, în timp ce mai toată presa moldo-basarabeano-… şi toate editurile scriu „â”…). În privinţa „deputatului”. Eu cînd scriu „savantul” melniciuc cu ghilimele, am în vedere „vai de capul lui savantlîcos”, Dvs., cînd scrieţi „deputat”, nu îl ridiculizaţi ca deputat, ci ca medic; uitaţi-vă (acum moldovenii zic româneşte – UITAŢI), dacă aţi spune CUM E CA DEPUTAT, atuncea – DA! Sper că nu v-am convins…Ar trebui să consultăm ON (nu mai corect ar fi NICION, decît NICIUN?) CANDIDAT în filologie într-această privinţă. Este unul melniciuc, de care V-am pomenit, un ucrainean, pretins savant, care vorbeşte şi scrie numai în calcuri ruseşti. Îl plătim în doi, egal, nu frăţeşte, şi el ne spune adevărul neştiinţific…Sper să mai revin la DUREREA limbii noastre naţional-patriotice…Că e mare hălăciugă în ea, în limbă. O să vă dau zeci de exemple spi(l)cuite dEn scriiturile ziariştilor noştri (şi nu numai ai noştri, şi nu numai ale ziariştilor, scriituri), care ştiu numirea CORECTĂ a limbii, dar scriu agramatde IMPERFECT, şi perfect compus. Nu mai bine ar fi să scriem GRAMAT, dar să o numim, cum ne dă prin cap – kirchiză, balcîză, parbriză, limba, numai că să n-o O.K.-m, să n-o WEEKEND-im, să n-o CLICK-uim. Că de 22 de ani şi 9 luni toată lumea moldavă, ba şi română, ne toacă la ureche numirea corectă a iia, a limbii, da nu scrierea corectă şi rostirea perfectă. Deci DAŢI să discutăm la concret şi fără pierderi!
    Pe curînd! Cu regret moldovenesc! Cu mare! 9 faur 2013, s. Bujla Veche

  22. Pt Natela

    Care alt subiect, ce apare comentat in goana vitezei, v-ar mai captiva asa, in afara de cratima? Mie sa nu-mi spuneti de ziaristii nostri si de altii, ca stiu si am pus punct demult pe aceasta problema.

    In rest, nu repet, ca nu-mi place sa o fac pt cel ce nu intelege dintr-o data. Pt mine Brega nu e nici medic, nici deputat, ar fi bine sa vedeti postarea dnei Brinzan, medic, fost parlamentar, ea pune punctul pe „i”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *