Cind va pune Lupu capat populismului antiromanesc ieftin si murdar?

Politica mirsava

Citesc pe un portal despre noile declaratii facute la Comrat de catre ratacitul Maian Lupu si ma intreb – cind va inceta acest populism antiromanesc ieftin si murdar de dragul preluarii sprijinitorilor PCRM? Si oare aceste minciuni si straduinte de a construi o natiune stalinista, „moldoveneasca”, – lucru incercat  de un intreg imperiu si esuat– ii va reusi unui neispravit? Si unde sunt reactiile lui Ghimpu si Filat? Sau si ei gindesc la fel? Care e diferenta, in acest caz, intre Lupu, Filat, Garbuz, Selin, Voronin, Formuzal si altii de teapa lor, niste prorusi antiromani? Vitalia Pavlicenco

http://www.infoprut.ro/2013/lupu-istoria-romanilor-trebuie-inlocuita.html

487x292_aie4Disciplina „Istoria românilor”  trebui exclusă din curricula şcolară şi înlocuită cu “Istoria Moldovei”, a declarat preşedintele Parlamentului, Marian Lupu în timpul vizitei sale la Comrat.

Liderul PD s-a arătat indignat de faptul că elevii din R. Moldova studiază istoria statului vecin şi a promis că situaţia va fi rezolvată în scurt timp, informează gagauzinfo.md.

„Nici în România nu există disciplina „Istoria românilor”. În Republica Moldova circa 10-11% dintre cetăţeni se identifică ca fiind români şi este dreptul lor. Un curs al istoriei în care se regăsesc doar 10% dintre cetăţeni este o problemă. Trebuie să fie istoria R. Moldova, istoria acestei naţiuni pe care o formăm noi. Dorim ca în acest curs de istorie să se regăsească toţi cetăţenii acestei ţări”, a declarat Marian Lupu, potrivit sursei.

Amintim că în anul 2010, Lupu a afirmat că vorbeşte limba română, din punct de vedere științific şi moldovenească, din punct de vedere politic, iar anul trecut, ca urmare a faptului că legislativul nu a fost de acord cu modificarea denumirii limbii de stat din moldovenească în română, a declarat că nici măcar științific nu vorbește limba română, ci „limba moldovenească”.

 

Loading Facebook Comments ...

31 Comments

Add a Comment
 1. In primul rand acum in Republica Moldova sunt 20% care se considera romani (moldoveni) si sunt 30% care considera ca vorbesc limba romana. Trebuie desfintata regiunea UTA GAGAUZIA, sa ne unim cu Romania si lucrurile vor fii puse la punct. Lupu si comunisti ca sa castige voturile la gagauzi prosti si primitivi se iau mereu de Romania dar uita ca raul vine din Rusia.

 2. Laur tu si Pavlicenco sunteti prosti,nu Gagauzii. Lotiva de mina si plecati in p-da mamei Rominie.

 3. bacia vine de la oaie? invata sa scrii oaie sau berbec ce esti,de ce nu pleci tu in siberia? basarabia e romania si limba e romana.

 4. Ce imbecili ! Istoria romanilor este a tuturor si nu este istoria statului numit Romania !
  Dar PD si-a terminat candidatii, Lupu este deja un expirat politic !

 5. „Trebuie să fii Ghimpu la cap, ca să faci alianţă cu Filat
  sau Plahotniuc” (S.Mocanu, Unim., blog, 10-01-13)
  Cine ştie ce ştire timpul
  ne va aduce-n sfîrşit:
  da-n urma Unirii Ghimpu:
  va fi măturător emerit
  VARIA:
  Se dă de-a berbeleacul timpul,
  căzînd în abisul viitorului…
  În România cea Mare Ghimpu
  ar fi măturător al poporului.
  Proştii – la apel
  „Prostul satului”…”…o, Doamne, ce DOBITOOC UMAN (subl.n.) sinistru şi
  Manipulator este acest Ghimpu”…”Dina Ghimpu, muierea lui…” (M.Conţiu,
  M.S.,15-01-13).
  „Cine și de ce vrea să facă din M. Ghimpu „prostul satului” (C.T., T,30-01-13).
  Cînd dormi, nu eşti prostul din lunci,
  prostul din tine doarme şi el,
  eşti prost, eu sînt convins, atunci,
  cînd te trezeşti la apel.

 6. greŞALE aduse din ŞALE
  „Du-te, măi, în mă-ta, într-o parte!”, i-a spus Ghimpu deputatului
  neafiliat Ion Ceban” (JDC, 22-11-12).
  Lupu – înnantul mătăhălari.
  Ghimpu – un fel de fîsgîgîlici…
  Ei se voiau MARI interiMARI,
  da-ambii-au ajuns nişte interiMICI.

 7. Numai pe Lupu il aveti in vizor, oameni buni?! Uitati de DIACOV, cel care i-a mijlocit LUPULUI scoaterea in fata scenei? Nu este el OFITERUL KGB sub acoperire jurnalistica de la Ambasada URSS in ROMANIA? Nu este el cel care l-a extras dintre comunisti si l-a aratat pe post de fata mare la alegeri? Credeti ca-i mai bun dracu decat diavolul?

 8. Laure,
  Cand voi vedea minimum 30% dintre alegatorii r. moldova ca si-au dat votul la 1-2 partide proromanesti declarate explicit astfel, atunci putem vorbi abia despre REINTREGIREA ROMANIEI. Daca in cei 5 ani de cand urmaresc eu situatia din Basarabia progresele sunt atat de mici , probabil ca va mai trebui un deceniu sa se observe ceva mai consistent la orizont.Sa nu-mi spui ca PLDM este partid proromanesc ,si ca prin cumulul voturilor PL primite se ajunge la un procent apropiat, pentru ca PLDM nu este un partid proromanesc declarat explicit.Nicaieri nu scrie asa ceva in statutele sale, nicaieri nu vezi asa ceva in practicile sale .

 9. Hello, MIERCUREA ciucCEA !!
  Tu esti salariat din Coreea de nord, dupa cate bag sama!! La tine canta cucul si iarna in ograda, nu-i asa? Degeaba te scremi sa Filezi pe Ghimpu manat de la spate de LUPU, ca nu-ti iese pishienta si te stropesti pre nadragi!! Asa ca CIU-CIU- BAU !!
  Incurca-te-ar michiduta in mustata lui CONTIU!!

 10. UN NOU MARS AL RE-UNIRII NOASTRE CU ROMANIA !
  ———————————————––––––––––––———————-

  Vineri, 1 februarie,
  când Bunul Presedinte al României Traian Basescu
  va sosi la Chisinau,
  mai inspre seara, pe la orele 18 noi, UNIONISTII,
  liceenii, studentii, tinerii si toti cetatenii,

  sa iesim cu totii cu pancarte si cu tricoloruri
  pe parcursul traseului spre hotelul “Leogrand”
  si sa strigam in gura mare
  ca sa ne auda toata Europa si Rusia:
  ——————————————————————————————————–—————-
  – RE-UNIRE ! ROMANIA ! RE-UNIRE ! ROMANIA ! RE-UNIRE !

  – ROMANIA MARE – IN VECHILE HOTARE !

 11. Cititi aici un interviu cutremurator
  despre Miscarea Unionista din Moldova de Est,
  Marii ei tradatori si SIS-temul KGB mereu prezent !

  24 ianuarie 2013
  Jurnalista Tina Găluşcă in dialog cu Ilie Bratu,
  deputat in Primul Parlament Democratic de la Chisinau/ 1990/

  http://cerulalbastru.com

 12. pĂ rumuneşte se spune: iuva tfoiu maki

 13. IUVA, nu vei fi neam cu marele politician PCRM IOV? Aista, cînd O STAT ministru la transporturi, cei de acolo începeau să suduie Iov ego maki! Tu eşti tot un IOV, frumos NICKNAME (cum spun rumunii) ai. TO” un feli de sudalmă

 14. geo vine de la bou rominesc. Matale p=ras Romin sa stii, ca „BACIA” in Afganistan e prieten.

 15. du-te in afganistan atunci,cap sec ce esti,e aproape timpul cand cei sau cele ca tine vor trebui sa se supuna legilor romanesti sau sa se duca in ”afganistanul”natal.zdreanta bolsevica ce esti!

 16. Cata prostie domnilor! Cum indraznesc asemenea idioti sa-i spuna limbii mele (limba in care scriem aici) altcumva decat asa cum se cheama in realitate – in romania – si oriunde – numai nu in Moldova – romaneste!

  ROMANESTE

  ROMANESTE

  ROMANESTE

 17. bravo beriboe, limba e romana si romana va ramane oriunde este vorbita.nu trebuie sa lasam secaturile comuniste sa mai denigreze limba nici patria noastra ROMANIA MARE!!!!!

 18. parerea lui constantin tanase vis -a vis de situatia lui mihai ghimpu in razboiul cu presa :

  articol publicat in ziarul timpul :

  Cine și de ce vrea să facă din M. Ghimpu „prostul satului” și „Roșca nr. 2”?

  Să te ridici azi să-l aperi pe Mihai Ghimpu înseamnă să-ți aprinzi paie în cap.

  Deoarece superba mea chelie de mult e o miriște în flăcări, un braț de paie în plus sau în minus nu mai contează. Liderul PL nu a fost iubit în Alianță din chiar prima zi. „Colegii” săi l-au acceptat de nevoie, ținându-se demonstrativ de nas. L-au fentat când au putut, l-au batjocorit când li s-a părut că de el nu depinde nimic, au pus presa din dotare împotriva lui, l-au șantajat că ar putea să rămână pe necarosabil, l-au amenințat deschis că Alianța va fi reconfigurată (ei zic „reformatată”) pentru a-l scoate de la guvernare.
  În Ghimpu, căruia i se acreditează cu insistență imaginea de „prostul satului”, au bătut toți, începând cu Voronin și Roșca și terminând, azi, cu Dodon și Filat și cu niște june aspirante la un loc mai în față în istoria jurnalismului neprihănit.

  Bineînțeles, Ghimpu are păcatele sale. Fiind impulsiv, mai practică și un limbaj sui generis, sibilinic, cu parabole și expresii pitorești, face prea des recurs la propria biografie revoluționară, manifestă un dispreț ingenuu față de rigorile stilistice ale mesajului (ca luni seara, la ÎN PROFUNZIME). Dar nu pentru acestea e bătut, ci pentru că are gura mai slobodă, le stă în cale unora și le încurcă combinațiile și, ceea ce e cel mai important – pentru curentul de gândire (și simțire) pe care-l reprezintă. Anume dușmanii înrăiți ai acestui curent muncesc zilele acestea pentru a-l băga în „buzunarul lui Plahotniuc” și a-l transforma în „Roșca nr. 2”.

  Nu Ghimpu însă este „Roșca nr. 2”, ci acel care orchestrează campania împotriva lui. Cu toate acestea, Ghimpu trebuie să conștientizeze imensa responsabilitate politică ce-i revine și să fie mai reținut și mai explicit în mesaje, deoarece prea s-au înmulțit cioclii care fac bătături de la hârleț, săpând groapa pentru cele „10% de populație” despre care a vorbit Lupu la Comrat! Și pe care, politic, le reprezintă M. Ghimpu…

  Acum, hai, băieți, dați foc paielor!

  nu te teme constantin tanase , multi iti vor da foc paielor !

  de aia natiunea romana nu a fost niciodata in istorie alaturi intr-un singur stat !

 19. bay geo tu iesty prost de riji ca vaca daca esti romin friaco cu bucurie in parti sei tresi prutu si nu mai cica pamintu im moldoava adalbaiogule si lasa tara moldova in pasi caci cind ai fost deportati buneii nostri romini nu o facut nik asa tu ni poizdi za dijeaba

 20. Guvernarea AIE şi, în special, premierul Vlad Filat sunt acuzaţi de aducerea Băncii de Economii în pragul falimentului. Consilierul PCRM Victor Gurău a prezentat astăzi o schemă, potrivit căreia de la Banca de Economii s-a furat peste 1,5 miliarde de lei. Acesta face referire la un raport al FMI şi la un studiu de audit la BEM.

  Gurău menţionează că banii s-au furat după ce în fruntea Consiliului de Administraţie al BEM a fost numit omul lui Vlad Filat, Victor Bodiu.

  Gurău mai spune că dacă la începutul anului 2012 BEM avea credite neperformante în valoare de 260 milioane de lei, la sfârşitul anului suma acestora a depăşit 1,5 miliarde de lei.

  „Guvernul a alocat credite neperformante. Şi anume: Grupului Bodiştean – peste 520 milioane lei, Grupului Tamailî – 100 mln, Manoli – 100 mln, Edescom – 85 mln, Shor – 50 mln, Glamedcom – 45 mln. Mai sunt cinci sau şase firme, care au primit credite de peste 9 mln de euro, care nu sunt platitoare de TVA”, a precizat Gurău.

  Consilierul PCRM menţionează că, în acest mod, se urmăreşte decapitalizarea băncii, pentru ca, ulterior, instituţia să fie preluată. „După 9 luni de activitate în 2012, banca a raportat venituri de peste 38 milioane de lei, iar la sfârşitul anului – pierderi de 313 milioane de lei. Potrivit Băncii Naţionale, BEM va falimenta, dacă nu se alocă suma de 580 milioane de lei”, a mai subliniat Victor Gurău.

  „O lichidare dezorganizată a Băncii de Economii va avea impact asupra pensionarilor şi va contamina deponenţii altor bănci, afectând stabilitatea financiară generală”, a mai spus consilierul PCRM.

  Mai mult, Victor Gurău vorbeşte despre o înţelegere dintre premierul Vlad Filat şi omul de afaceri Veaceslav Platon, potrivit căreia prim-ministrul ar încerca să cumpere de la ultimul cele 40% din acţiunile BEM, pe care le deţine în acest moment: „Platon a adunat peste 40% de la mai multe persoane, inclusiv de la Plahotniuc”.

  Atât Victor Bodiu, cât şi purtătorul de cuvând al lui Vlad Filat, Igor Volniţchi, nu răspund la telefon pentru a comenta acuzaţile.

  Publika.md menţionează că statul deţine controlul pachetului majoritar de 56% în Banca de Economii şi majoritatea membrilor în Consiliul de Administraţie al băncii. Totodată, 40 % dintre acţiuni sunt deţinute de persoane juridice.

 21. criminalii bolsevici au deportat oamenii normali din basarabia si au lasat gunoaiele aici.gonza esti unul din ele. incerci sa inventezi o ortografie noua a limbii romane?esti alta zdreanta sau bacia cu alt nume? cand te hatarasti cine esti si mai inveti sa si scrii,mai vorbim.

 22. Limba e ROMANA
  Istoria e a ROMANILOR
  Moldova e a ROMANIEI

  sa va intre bine in cap!!!

 23. La ce i-ar folosi lui Lupu cel Mic o tribună atât de mare?

  Fiind la Comrat, în finalul discursului ținut (în limba rusă!) în fața membrilor PD, liderul acestui partid, tot Domnia sa fiind și președintele Parlamentului R. Moldova, a avut o rugăminte către colegii săi.

  Vă rog, a zis el, când voi veni data viitoare să-mi pregătiți o tribună mai înaltă, pe potriva liderului partidului. Nu am obsesia acestui politician, nu-i vânez gafele – Dumnezeu cu dânsul. Mulți au fost ca el, și puțini au rămas. Dar nu pot să tac. Lupu nu e un simplu politican, el reprezintă Parlamentul Moldovei. (Numai vă rog să nu ziceți că Lupu a fost la Comrat ca lider de partid, nu ca președinte de parlament, fiindcă nu-mi imaginez cum acest om ar putea fi „tranșat” în două!). Să mergi într-o autonomie, să vorbești acolo nu în limba statului sau a autonomiei, ci în limba rusă, să ataci năzuințele spirituale și naționale pe care s-a fondat acest stat, să împărți acest popor în două, cea de-a doua parte fiind cele „10%”, mi se pare prea din cale afară. Astfel poate proceda doar un politican foarte mărunt, dușman al țării sale. La ce i-ar folosi unui politician atât de mic o tribună atât de mare? În mod normal, lui ar trebui să i se ia și această tribună mică. (c.t.)

 24. UNIREA CU ROMANIA ESTE SINGURA SOLUTIE PENTRU O VIATA MAI BUNA.

 25. ROMAN basarabean cu actele in regula !!!

  Cetatenia Romana e dreptul tau !!! Ce mai astepti ???

 26. PREŞ. PAR. MARIAN LUPU

  Nu mai slăvi democraţia,
  Nu mai dori la toţi noroc,
  Căci te obsedă doar trufia
  Şi faptele ţi-s de… escroc.

  Liberalii tot mai mult
  De Ghmpu-s traşi la fund.
  Dacă mai vreţi în Parlrment
  Debărăsaţi-vă de el urgent

  Trăsnăile lui Ghimpu
  Nu mai sunt cu tâlc
  Şi vor duce cu timpul
  PL- ul la… kirdâc.

 27. Stimată dnă Pavlicencu,
  citesc cu mult interes postarile Dstră, si îmi permit să Vă fac o observație referitor la folosirea lui „i” în loc de „î”…
  Consider că este încă o dovadă a necesității folosirii lui „î” din „a” si nu din „i”, si atunci in caz că nu folosiți diacriticele, nu e nevoie sa scrieți cu „ch” pentru a nu citi „cind” in loc de „cînd” în titlul acestei postări…
  „Cand” suna mai bine decat „cind”, nu?

 28. pt. doamna Valenta daca citeste acest mesaj:

  azi la accesarea
  http://cerulalbastru.com

  computerul meu este alertat de prezenta unor virusi.
  Atacul moscalilor din sis-tem contra unionistilor continua !

 29. Alerta terorista anti-unionista:
  ————————————-
  Jurnalista independenta unionista Valentina Gălușcă de la Ciocana este hartuita si urmarita de teroristii sis-temului kgb
  “maldafnist statalist” pentru interviul realizat cu eroul patriot unionist Ilie Brat despre procesul nostru ireversibil de Re-Unire cu Patria-mama România, care ia o amploare nebanuita !
  – articol publicat pe site-il sau:

  http://cerulalbastru.com

  Electricitatea, telefonul si accesul Internet i-au fost blocate, ca si in cazul dr. Iacob Golovca de la Botanica, presedintele Asociatiei Anti-Pact Ribbentrop-Molotov, un alt erou mucenic unionist decedat recent in ianuarie.
  ———————————————
  Sa salvam viata acestei noi martire unioniste, din lunga lista a altor eroine nationale unioniste omorâte, iradiate, otravite:
  – cântareata Doina Marin Aldea-Teodorovici,
  – deputata Lidia Istrati,
  – poeta Leonida Lari,
  etc.!
  ————————————————————————-
  HALAL orientare europeana democratica filat-elista AIE !
  HALAL un asemenea Presedinte adormit Nicolae Timofte !
  HALAL justitie mafiotica ifrim-ica din RM !

 30. Pt Babacu

  Cautati pe blogul meu raspuns la aceasta oferta. Sunt mai multe raspunsuri, destul de ample si argumentate, nu renunt la acest principiu decit atunci cind dau interviuri pt portaluri ce scriu cu i din a.

 31. ZILELE TRECUTE AM INTILNIT O FAMILIE TINARA DE BASARABENI IN LONDRA,II INTREB CUM MAI MERGE TREABA LA MOLDOVA,EA IMI RASPUNDE E CUM ASA CUM E ,E TARA NOASTRA SI O IUBIMMVROAIM SA I ZIC DESTEAPTA LU TATA,TARA TA NU E MICA TARA TA E DE LA NISTRU PIN LA TISA,E MARE ,FRUMOASA ,NEAMUL TAU E MARE AICI IN ESTUL EURROPEI,OLTENI,BANATENI,ARDELENI,PACAT CA SI PE VOI TINERII V AU SPALAT PE CREIERAS RUSII,DACA E SA O IEI LOGIC BASARABIA AR AVEA NUMAI AVANTAJE 100%,ATUNCI CHIAR NU INTELEG ,SA FIE SI LUMEA MAI GREA DE CAP DINCOLO DE NISTRU??SARACA IUBEA CIOTUL ALA DE TARA,ASA CUM E EA,CA NE O FACUT O RUSII SI TREBUIE SA O IUBIM.IUBESTE TI NEAMUL SI LIMBA ,FATUCO,NU CIOTUL LUI STALIN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *