Declarația PNL în legătură cu prestația lamentabilă și periculoasă a guvernanților R.Moldova

Scris pe vagoanele cu deportati - Basarabia a fost și va fi a României

Scris pe vagoanele cu deportati – Basarabia a fost și va fi a României

Din 2006 și până în prezent PNL a luat mereu atitudine față de evenimentele din societate, inclusiv fașă de comportamentul noii Puteri, la a cărei instalare, în 2009, au contribuit și național-liberalii.

Din păcate, având o societate încă neliberă, guvernanții încercând să image descriptioncontroleze totul ce mișcă în acest stat, poziția partidelor extraparlamentare devin cunoscute opiniei publice doar când desfășoară acțiuni stradale, împiedicate și acestea de forțele antidemocratice, care în R.Moldova sunt cele proruse, în special. În spatele lor, însă, pe alocuri, stând și forțe antinaționale, camuflate cu mesaje proeuropene.

Scandalul adus de societatea civilă în atenția opiniei publice din interior și exterior în legătură cu acțiunile sfidătoare ale demnitarilor la adresa unei populații adusă la condiția de imposibilitatea de supraviețuire, a smuls masca de pe politicienii animați de cu totul alte interese decât interesul național. Lupta dintre clanurile oligarhice, – despre al căror pericol de amplificare PNL a spus încă de la reconstituirea sa ca partid, în anul 2006, – riscă să conducă în mod irecuperabil statul spre periferia Europei, după ce comuniștii i-au adus faima de cel mai sărac pe continent.

Societatea moldovenească a cunoscut o asemenea turnură, urmată de o gravă involuție, în anul 1999 când, o alianță democratică proeuropeană a fost înlăturată de la Putere de trădătorii care au făcut cârdășie criminală cu bolșevicii. Chiar dacă forțele politice bănuite de acest posibil păcat neagă faptul, tot mai multă lume simte că rivalitatea politicienilor-lideri, propulsați în vârful Puterii prin bani murdari, riscă să deraieze R.Moldova de pe drumul spre UE, care va însemna și regăsirea împreună cu România, de vreme ce această guvernare încă nu e gata pentru a proclama reîntregirea neamului, în scopul realizării unității naționale românești.

PNL are motivele sale, foarte descurajante pentru societate, de a chema populația să taxeze atitudinile antieuropene, de care au dat dovadă actualii guvernanți în anul 2012, când forțele unioniste au redat demnitate națională românilor din stânga Prutului la împlinirea a 200 de ani de ocupație ruso-sovietică. Cei de la Putere au procedat ca și comuniștii, contra acțiunilor unioniste, proromânești. Cu toate acestea, PNL consideră că alegerile anticipate prezintă riscul revenirii forțelor antieuropene la Putere, de aceea insistă ca AIE să pună legea în capul mesei și să caute soluții pentru ieșirea din criză fără cârdășii cu PCRM.

PNL a fost mereu conștient de faptul că forțele expansioniste și șovine de la Moscova nu se împacă să vadă R.Moldova, fostă colonie a imperiului sovietic, să urmeze, chiar cu o serioasă întârziere, drumul euratlantic al balticilor. Kremlinul consideră, în continuare, că linia roșie a Vestului trece pe Prut și al doilea stat românesc,  împreună cu Ucraina și Bielarusi, trebuie să rămână în zona sa de influență. De aceea, totul ce se întâmplă acum în zona Puterii lșa Chișinău își are explicația în acest interes al Rusiei, promovat prin forțele lucinschiste de la Chișinău, care caută tot felul de detonatoare sau folosesc niște cazuri tragice în scopuri murdare, de importanță strategică pentru această parte năpăstuită a poporului român.

PNL consideră că Alianța pentru Integrare Europeană nu are nici dreptul politic, nici dreptul moral să irosească votul și speranța alegătorilor care au dorit să scape de o guvernare comunistă prorusă și profund antidemocratică. De aceea, actuala Putere, care include partide ce se pretind moderne, europene, democratice, trebuie să reașeze dialogul și compromisul în capul mesei, să accepte deciziile votate de majoritate și să își expună clar toate pozițiile și atitudinile, inclusiv față de așteptările oamenilor de a fi redusă corupția, pentru ca societatea civilă, populația să știe care sunt adevăratele scopuri și intenții ale celor ce și-au asumat destinul unei populații care încă nu a avut norocul de o conducere cu demnitate națională.

Chișinău, 22 ianuarie 2013

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. Bun Venit Presedintelui României Traian Basescu la Chisinau la 1 februarie
  pentru a da un ghiont miscarii noastre unioniste !

 2. Falsa afirmatie dna Vit.Pavlicenco:”Societatea moldovenească a cunoscut o asemenea turnură,urmată de o gravă involuție, în anul 1999 când,o alianță democratică proeuropeană a fost înlăturată de la Putere de trădătorii care au făcut cârdășie criminală cu bolșevicii.” Falsa este politica pe care o promovati in numele PNL! Foarte corect au procedat la acea vreme „tradatorii”,caci cu nimic ne se deosebeste ADR de AIE,dar nici de PCRM,pentru ca de fapt toti sunt din acelasi sistem bolsevic,inclusiv cei din PNL,astazi promotori ai unirii.

 3. Mesajul lui Asselborn pentru AIE: „Interesul țării nu este echivalent cu interesul partidelor”

  Solidaritate politică, voință și inteligență. Acestea reprezintă cheia succesului înfruntării crizelor politice, în viziunea ministrului de Externe al Luxemburgului, Jean Asselborn, aflat în treia vizită oficială la Chișinău, transmite UNIMEDIA.

  „Sunt convins că Alianța știe că drumul spre Bruxelles este asigurat prin stabilitate”, a declarat oficialul după întrevederea cu omologul moldovean, Iurie Leancă, referindu-se la o nouă criză politică care ar putea să apară în Republica Moldova.

  „Pentru a trece cu succes peste orice criză, este nevoie în primul rând de o solidaritate politică a liderilor, voință și inteligență, cu care veți reuși să treceți peste criza respectivă. Sunt convins că le aveți. Crizele sunt pentru a întări democrația. Nu vreau să ofer lecții, dar experiența mea spune că interesul țării nu este echivalent cu interesul partidelor, dar cu interesul cetățenilor. Diferența între democrație și non-democrație este că oamenii sunt convinși că instituțiile le reprezintă și le apără interesele. Iar oamenii își doresc să fie pe un drum stabil și să aibă suport din partea Uniunii Europene”, a spus șeful diplomației de la Luxemburg.

  Jean Asselborn a dat asigurări că statul său va susține în continuare parcursul european al Republicii Moldova.

  „Ne dorim să contribuim, în interesul poporului vostru, la un viitor mai bun. Sunt foarte multe mecanisme prin care Louxemburgul și Uniunea Europeană își doresc să ajute Republicii Moldova pe calea integrării europene”, a completat Asselborn.

 4. La viitoarele alegeri anticipate PCRM va obtine suficiente voturi la care sa se adune si mandatele din Transnistria pentru adera la Uniunea (condusa de Rusia) VAMALA. Oamenii care viseaza ca vor putea fii latinizati si potoli minoritatile din Republica Moldova (care viseaza zii si noapte la mama Rusia), sau ca vor dori in UE se inseala, sau sunt prosti.

 5. tîrziu doamnă, mult prea, e ca şi cum nu ai zis cotcodac. Păcat! Vă rog de mai multe zile,..

 6. cred că politicienilor,indiferent de culoarea politică,de la Chişinău relaţiile cu vestul le sunt favorabile până la nivelul de acord de asociere şi liberă circulaţie.O aprofundare a acestor relaţii în viitor ar însemna intervenţia Brusselului în probleme ce deranjează confortul politic.Prin urmare,alegerile anticipate vor fi o opţiune de luat în seamâ din toamna acestui an,după semnarea acordului de asociere.

 7. Într-o societate contaminată în mai multe generaţii de virusul minciunii şi uşor manipulate e greu dacă nu înzădar să promovezi adevăruri fie istorice, fie sociale. Totul ca într-o gaură neagră… Cele mărgăritare de personalităţi care mai pot rezista manipulării şi contaminării rămân ca ciorile albe în cârduri de cioroi negri, care strivesc totul ce nu corespunde fonului mulţimii bolnave. Păcat că trăiesc în aşa împrejurări. Dacă aş avea măcar cu vtr-o 20 ani mai puţin aş pleca de aici să nu mai simt greaţa de astfel de moldoioni…

 8. Are ţara prejudicii mari
  Când e condusă de tâlhari,
  Şi cade-n mare încucătură
  Dacă tâlharii între ei se fură.

  Cum a fost basarabeanul
  Aşa şi este – a nimănui.
  Trage jugul cu tot neamul
  La străini… în ţara lui.

 9. Pt Alifante

  De ce e tirziu? E in ziua cind PLDM nu a venit la sedinta. PT ca acceptarea demisiei lui Zubco in Parlament nu a fost mare eveniment. Dar asta de ce nu ati citit -de pe 13 ianuarie?

  Nicio diferenta fata de guvernarea comunista
  http://www.pavlicenco.md/2013/01/13/nicio-diferenta-fata-de-guvernarea-comunista/
  Publicat la 13 ianuarie 2013; 873 afişări; | Edit
  http://www.truthsquare.com/app/news/view/185#p1!

  “După 20 de ani de la dispariţia URSS, lumea s-a schimbat vertiginos, dar în RM timpul s-a oprit. Sate devastate și întunecate, pe jumătate goale, fără drumuri și școli. O treime din populație, cea aptă de muncă, a părăsit țara în căutarea unei vieți mai bune, lăsând în spate familii distruse și copii fără părinți. Aproximativ 80% din populație trăieşte în sărăcie şi încearcă, prin mari dificultăți, să supraviețuiască. În timp ce majoritatea tineretului o duce de azi pe mâine doar datorită remitențelor ce vin de peste hotare.

  Chiar și Chișinăul, capitala RM, este departe de a se asemăna cu un oraș european: gunoi pretutindeni, străzi fără iluminare, trotuare care nu au fost reparate din epoca sovietică sau care au fost peticite haotic, ca și drumurile din oraș, canalizarea și sistemul de drenaj învechite, trafic haotic, în marea majoritate compus din microbuze periculoase, care nu respectă nicio regulă de circulație, inexistența măcar a unei parcări moderne amenajate, o piață în stil oriental și tarabe, cu vânzători de flori în centrul orașului, care creează ambuteiaje și cauzează și mai mult gunoi, o mulțime de chioșcuri peste tot, ceea ce înseamnă că nu există niciun model arhitectural în administrarea urbei, criminalitatea galopantă, multe alte probleme.

  Actualul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, care părea odinioară atât de diferit de toți ceilalți, mai ales de comuniști, s-a transformat într-un demagog ordinar. Adăugați aici corupția, care a pătruns peste tot, și veți putea obţine adevărata imagine a Moldovei.” ACEST TEXT ESTE REPRODUS DE AICI: http://www.truthsquare.com/app/news/view/185#p1!

  Fiecare an cu debutul sau tragic, precum un blestem. Anul trecut a pornit-o cu stingul – cu moartea tragica a lui Vadim Pisari, trimis pe lumea cealalta de un soldat supus idolului politic lui Filat – dictatorului Vladimir Putin. Anul acesta a debutat cu impuscarea lui Sorin Paciu, la o distractie sinistra a mai marilor justitiei.

  Cind am criticat, de la bun inceput, actuala guvernare, dupa caderea comunistilor de la Putere, pe care i-am scos constant la iveala si cit am fost deputat, spre deosebire de actualii “politicieni”, care practicau colaborationismul sau se ascundeau in tufari, mi se tot sarea in cap ca “l-as redori sau chiar l-as readuce pe Bau-Baul comunist prin acele critici”. Ca sa se ajunga astazi ca cei mai “cotati” trubaduri ai politicienilor, adusi in top-uri prin bani negri, sa ne zica acelasi lucru – ca R.Moldova este un stat cu un sistem nefunctional. Si totul aici – de la schimbarea regimului comunist – merge prost, neinsemnind, in niciun caz, ca regimul satrapilor era sau ar fi bun. Democratia si transparenta nu convin, pur si simplu.

  Impresia este dezolanta, pentru ca speranta era sa vedem altceva, dar nu vedem si dezamagirile se aduna. Cei veniti dupa comunisti se deosebesc numai prin denumiri si pretinse culori false sau respingatoare, cum ar fi verdele sau roz spre rosu, precum si printr-o retorica proeuropeana mai accentuata, dar la fel de falsa, care se vrea – ca o sfidare antinationala – o alternativa a apropierii de Romania.

  Mie imi displac profund, in ambele state romanesti, “vinatorile” potentatilor zilei, la fel ca si coridele spaniole, chiar daca in familia noastra domina cultul a tot ce e spaniol, datorita sotului meu, un hispanist impatimit. Sunt imorale “iesirile elitiste” la noi, cind lumea se zbate, dupa 14 ani de guvernari antidemocratice, antieuropene si antiromanesti, intr-o saracie cumplita sau cind o parte din populatie se lupta cu interminabila criza si de peste hotare, unde nu mai gasesc toti de lucru.

  Plus animalele care, iata, in Romania, cu ocazia acelorasi “vinatori”, sunt aparate prin pozitia protectorilor patrupedelor.

  Vinatoarea din “Padurea Domneasca”, dincolo de ilegalitatea actiunii prin locul unde a avut loc, nu face nicio diferenta fata de guvernarea comunista, care actiona cum vroia, nestiuta de nimeni, deci, fara publicitate. Aici, cu proasta competitie pentru locurile de top in politica, lucrurile se deconspira tot mai dezgustator, pina la tragic, aratind, simbolic, drept o pedeapsa pentru sfidarea bunului-simt de catre actualii guvernanti.

  Intransparenta e cauzata de observata cirdasie a gruparilor oligarhice de la Putere pentru inavutire, fapt, care le face vulnerabile la confruntarea cu inerenta edificarii statului de drept, in care legea e lege. Prin cirdasia deturnarii obraznice, pe segmente “asumate”, a banului public, guvernantii, sunt acum infrinti de rigorile procesului de pregatire pentru ca RM sa devina membru-asociat al UE.

  Avertismentul venit de la Dirk Schuebel cu neliberalizarea regimului de vize in cazul in care nu se clarifica legal si transparent lucrurile legate de omoruli lui Sorin Paciu, ne demonstreaza ca, de fapt, actuala guvernare, care trebuie sa asigure functionarea institutiilor statului, isi pierde ultima picatura de credibilitate si, iata, crapa rabdarea “partenerilor de dezvoltare”, alias a sponsorilor sperantei de stat de drept si de democratie in cel de-al doilea stat romanesc.

  Fragilitatea increderii Vestului fata de o guvernare bilbiita si gingavita, buna doar pentru a fura de la dreapta si de la stinga, a amplificat si contrabanda, si coruptia. Cuvintul “transparenta” e de ordine, asteptat de la arogantii cocotati la Putere. Amintesc, exact “transparenta actului de guvernare” le-am solicitat celor incaputi la conducere, cind, in iulie 2009, cind PNL s-a retras din cursa electorala, in favoarea lor.

  Si un cuvint “aparte” pentru presa total controlata si compromisa iremediabil. De citiva ani, de cind, parca, nu mai sunt comunistii la putere, am asteptat altceva si de la mass media. Momentele de cotitura dezvaluie ca acest conglomerat nu e presa, ci niste grupari pentru propaganda, mai bine sau mai rau platite. Cind am tot criticat si presa, imi spuneam colegii – lasa-i in plata Domnului, ca faci mai rau. Intrebarea mea ramine – pai, dar sa astepti bine (in sensul de „corect“) – de la cine? De la o presa careia azi nu i-a ramas altceva decit sa stea cu ochii in pamint? Mi-a lasat un gust si un sentiment extrem de amar anul 2012, care a trecut si sub semnul luptei presei impotriva unionistilor, lupta la care au fost inhamati calutii cei mai struniti, intr-un mod superrespingator, conectati la patronii politici antiromani d ela stinga si de la dreapta spectrului. Si, iata, vine plata Domnului, pedeapsa dezavuarii, in cazul tratarii evenimentelor cu efecte letale, in care s-au incaierat doua clanuri. Acest caz i-a dezbracat pe “stimatii ziaristi”, care numai ziaristi nu se pot numi. Desigur, cunosc argumentul – in caz contrar, daca nu vindeti principiile deontologice, ati muri de foame. Este adevarat si va compatimim, numai ca nu va putem compatimi excesul de zel, pe care l-am constatat in “anul unionist/antiunionist 2012”, care s-a incheiat, precum nici lipsa demisiilor de onoare si din rindul vostru, cind sunteti fortati sa ciripiti altceva decit credeti. Asa cum ii sfatuiti pe politicieni. Dar daca si voi credeti ca si politicienii corupti, e si mai grav. “Liderii de opinie”, fals incintati de unii “lideri politici”, acum recunosc faptul ca scandalul iscat în jurul morţii lui Sorin Paciu arată, de fapt, că Republica Moldova atârnă de un fir de aţă, ca e un stat de coşmar, un organism rahitic.

  Spunem si noi transant si raspicat – dupa aproape patru ani de la 2009 – ca fara Unirea cu Romania, ca sa fim parte, cit mai repede, dintr-un spatiu unde nu faci chiar ce vrei, asa cum se intimpla azi, nu avem nicio sansa sa mergem spre o cit de mica schimbare. Nu vom putea supravietui si ne vom prabusi. Esecurile in lant, care se constata de citiva ani, demonstreaza ca nu exista energia, inteligenta, vointa, capacitatea, sacrificiul, pentru a ne regenera intr-un stat cit de cit functional, avind o cit de insesizabila perspectiva de a asigura conditiile minime pentru securitatea multiaspectuala a cetateanului. A mai ramas un pas pentru ca romanii, dar si alogenii, ca si strategii europeni si americani, sa recunoasca acelasi lucru si sa ii maturam pe toti hotii, care au fost si mai zabovesc la Putere si al caror comportament are o singura motivatie – cum sa il elimine ori sa il slabeasca pe concurentul sau politic, pentru a ramine unicul profitor al puterii si a decide asupra banului public, – obiectiv comunist, ce include, ca accesoriu, lasitatea si lipsa de sira spinarii in fata Kremlinului, cel care a construit un stat ticalosit, copiat suta la suta de cei ce conduc azi R.Moldova.

  Vitalia Pavlicenco

 10. Doamnă Vitalia, m-aţi îndioşat adîncd şi nu sînt sigur că nu mi-ua transpirat genele, – mersi de răspuns (m-aţi luat în samă pe mine, un simplu om care nici studii avansate nu are…)…Eu nu am zis, că lustruiţi panrofii oligarhului ca cum canalia liberală (neNAŢIONALĂ), pur şi simplu acum este ocazia fericită de a lovi cu tărie, că şacalii liberali trag din timp în mod special, făcînd să se uite CAZUL, atrăgînd la ei tot alte canalii ghimpice; nu vedeţi, că vor să ne ungă ochii cu o singură demisie…Şi eu văd cu cîtă vehementă cu ce îndrăzneală mitraliază aceşti neînfricaţi de Cozer şi Ţîrdea, nemaivorbind de Mocanu. Amu-i amu! Sau niciodată. Cînd ai de trecut un rîu Rubicon, ca cum Cezar, nu te mai uiţi că e comunist, că e Mocan. Să nu uităm că în spatele comuniştilor stau 35 de procente de cetăţeni. De-amu Mocanu-i rău că a fost consilier la Varonea. Dar că snegur, gadîrcă, moşanu , lucinski, dabija, acelaşi voronea, Tănase şi alte milioane au fost CONSILIERI la beria, stalin, că au susţinut MORAL şi MATERIAL slăvitul partid… Aveţi dreptate, dar, zău AIŞTIA-s mai răi ca varonin. Cu mult. Nu e voronea mai bogat ca filat, nici cu un sfanţ…Chestia e că nu avem forţe noi, la care să adere poporul. Mocanu? Roşca? Pavlicenco? Şi mai care? Doamnă, sînteţi poate cea mai CURATĂ, nu aţi HOŢIT, şi asta e mult, – dar lumea nu e gata să voteze unionismul, c-ap vorba ceea, a cîntecului, – hade să vedem şi noi, cum se (bat) unesc două nevoi. Credeţi-mă! Mocanu e prea zmuncit şi lugubru. Roşca îţi tot şterge zgîrieturile de pe cînd a votat cu comuniştii, deşi repet (nu am fost nu că, comunist, ci nici în vreun alt partid nu am activat), Roşca a salvat atunci ţara de CHELTUIELI anticipate, sau cam aşa ceva, – şi vă repet – mai mult de jumătate de ţară era atunci cu acest general bătrîn. Vreau să vă spun, că Obama a numit ca ministru al apărării pe un…republican, fiindcă e competent, dar dragostea între aceste 2 partide e bineştiută. Da noi numim interimari nişte agramaţi – şi din punct de vedere politic, şi CA Caligrafie, ca bîlbîială verbală. Da la noi se bat de la posturi, – pînă şi leşinata, pardon, de corina fusu şi-a băgat neamurikle prin posturi. Iar lucrătorii tuturor ambasadelor străine sînt odrasle de demnitari, sau rude. La moscova e un URECHENEL, la ambasada americană de aici – o LEANCĂuţă, în Franţa, în…….E lungă şi tristă povestea, ţară fără NICI UN viitor, doar un cataclism o poate salva, – mulţam, stimată doamnă…Succese mari la anticipate!

 11. DECI IATĂ CARE E, DOAMMNĂ, îMI IAU CUVINTELE ÎNAPOI, ÎMI VINE SĂ CRED CELOR DE MAI JOS, de vreme ce nu aţi zic un cuvînt rău de zubco…Brrrr!Sorry!
  altă căpuşă, ce se vrea şi ea importantă este Vitalia Pavlicenco, care la fel ca şi Mihai Ghimpu, ascunzându-se după idealurile unioniste şi-a tras partid unionist, finanţat în totalitate de Plahotniuc. Aceasta, în schimbul finanţării partidului său, a oferirii de pază de corp şi a mijloacelor de transport de către Plahotniuc, are menirea de a-i crea/spăla imagine lui Plahotniuc şi de a-i da o alură de mare român şi unionist. În acelaşi timp, Pavlicenco are şi scopul bine stabilit de a murdări, ataca, acuza tot ceea ce este pe neplacul lui Plahotniuc. O ţintă preferată de Vitalia Pavlicenco este Vlad Filat. Acesta a devenit ţinta preferată a acesteia datorită greşelii pe care a făcut-o acum vreo 7 ani când a refuzat de a o mai plăti pe Pavlicenco pentru a ieşi la microfonul parlamentului cu proiectele de lege pregătite de chiar el. În rezultat, Pavlicenco s-a reorientat rapid, găsându-şi un alt finanţator, în persoana lui Plahotniuc, care a făcut-o şef de partid, i-a oferit pază de corp şi automobil.
  Un alt lăţel, păduche pubian şi care s-a dovedit a fi cel mai vehement apărător al lui Plahotniuc, manifestându-se extrem de bolnăvicios, agresiv chiar la adresa tuturor celor care-i denigrează stăpânul, gazda pubiană de unde suge cu zor, este Traian Vasilcău. Acest personaj cu aere de mare Maestru şi despre soarta căruia am mai scris aici şi aici aruncă cu zoi în absolut oricine încearcă să se ia de stăpânul său Plahotniuc. Din vocabularul autointitulatului maestru nu lipsesc apelative precum gay, poponar şi multe altele (JDC,24-01-13).

 12. Nu cred ce spune Alifante despre doamna Pavlicenco si nu-mi place nici tonul in care-si expune parerea. Chiar si domnul Mocanu acum o luna, in emisiunea sa saptamanala Jos mafia si-a retras acuzatiile sale initiale, mentionind, ca doamna Pavlicenco face un joc cinstit. Priviti atent, acest forum nu are cenzura politica, fiecare-si poate expune parerea.
  In ceea ce priveste Traian Vasilcau am ramas uimit de maniera sa de a scrie murdar, as spune chiar pornografic, concurind cu Mihai Contiu, dusul cu pluta, fara logica si vadit la comanda. Iar homofobia lui agresiva parca vine din lucraile national-socialistilor lui Hitler si nu corespunde deloc tendintei europene democrate ci mai curand regimurilor din tarile islamice fundamentaliste, unde se executa oameni, care apartin unor minoritati sexuale. Si acest domn sterge de pe blogul sau orice postare care nu corespunde ideilor lui agresive si intolerante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *