Franța a editat timbre poștale cu România reîntregită

Anul 2012 s-a dovedit a fi unul românesc datorită succesului obținut în încercările reîntregirii României. Iată că vocile noastre s-au făcut auzite și în țările europene, iar în următorul articol am să prezint câteva semne neoficiale de recunoastere a României Mari.

Pe 1 ianuarie se aniversează 6 ani de la aderarea României la UE. Cu această ocazie, Franța, unul dintre motoarele principale ale Europei a editat timbre poștale cu cele 27 de stat membre, unde a și apărut România Mare. Toate acestea s-au datorat faptului că mii de români – atât din România, cât și din Basarabia – au mărșăluit pe străzile bucureștene și chișinăunene, cerând Unirea, iar parlamentarii români au semnat Pactul pentru Basarabia .

8332931649_8545012d96

8332872779_a2f65b257f
Peste hotarele țării, produsele din Basarabia sunt vândute alături de cele românești. La fel e și în cazul Franței. Un bun prieten, român și el, care deja s-a schimbat cu traiul în Franța , mi-a mărturisit că la o bună parte a expozițiilor, produsele basarabene sunt alături de cele românești, iar ca dovadă observăm în imaginea de mai sus. Este un site francez cu produse românești.Fraților,  am atins apogeul dorințelor noastre comune, iar imaginile nu au decât să dovedească recunoașterea Unirii la nivel internațional. Am ajuns până și  țările europene să ne respecte istoria și dorințele. Iar speranțele noastre trebuie să-și păstreze țelul, indiferent de toate acțiunile anti-unioniste, venite din est.

http://adrian-bratu.blogspot.de/2012/12/basarabia-mai-aproape-de-romania.html

Adaugăm două imagini (Germania reîntregita si România, care se va reîntregi) și trei video. care exprimă această speranță, tot mai aproape de realizare… Vitalia P.

Suplimentar: http://www.ionpetrescu.ro/2013/01/01/reunificarea-monetara-si-libera-trecere/

IMPACTNEWS : Franta a decis sa dea inapoi Romaniei teritoriile pierdute. Cum arata harta tarii noastre pe noile timbre emise de Posta Franceza Franta rescrie harta Europei. Republica Moldova, Bucovina de Nord si Basarabia de Sud sunt incorporate in teritoriul Romaniei (asa cum se prezenta acesta la 1 Decembrie 1918), potrivit unor timbre emise de Posta Franceza, scrie Timpul. „Nu este vorba despre o fictiune geopolitica, ci despre o imagine tiparita pe sute de mii de timbre emise de Posta Franceza, raspandite in toata lumea, odata cu corespondentele plecate din Hexagon catre cele patru puncte cardinale, dar si in albumele colectionarilor de marci postale. Timbrul, tiparit in cadrul unei colectii intitulate generic, «Lumea 2011», fixeaza cu fidelitate maxima hartile tuturor celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, reproducand fara greseala hotarele tarilor, cu exceptia Romaniei, care figureaza cu conturul consacrat in perioada interbelica. Adica atunci cand frontierele patriei incadrau si provinciile ulterior rapite de imperiul sovietic. Textul din partea stanga superioara nu lasa loc de indoieli si explica: «Uniunea Europeana, 27 de state membre de la 1 ianuarie 2007»”, scrie publicatia din Republica Moldova. „Sa stie Posta Franceza, una dintre cele mai respectabile institutii de stat ale Frantei – tara care este unul dintre polii de greutate ai Uniunii Europene – ceva in plus fata de ce stim noi? Sa fie vorba despre o eroare – dar una frumoasa, sa recunoastem – a unor functionari publici, sau de o premonitie istorica a verilor de ginta latina?”, se intreaba Timpul
Loading Facebook Comments ...

25 Comments

Add a Comment
 1. Numai Re-Venirea la legalitatea istorică –
  Re-stabilirea “Actului Unirii ” pt. TOTDEAUNA
  a Basarabiei cu Patria-mamă România,
  votat de “Sfatul Ţării” de la Chişinău la 27 Martie 1918
  ne va Re-aduce la NORMALTATEA europeană democratică
  şi ne va scăpa de ocupaţia ruso-comunistă !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 2. O noutate îmbucurătoare… Sper că aşa, de la paşi mici, cu timbre, cu mărfuri, vom ajunge ( să dea DOMNUL!!!) la reântregirea neamului!
  Spunea Gheorghe Gimpu că ne vom SALVA DOAR DACĂ NE VOM ÎNTOARCE LA ROMÂNISM ŞI VOM REALIZA REÂNTREGIREA NEAMULUI! Aşa să fie!!!
  Filmuleţele postate mai sus sunt superbe! Trebuie să le vizioneze FIECARE!

 3. „Pe Calea lui Zamolxe. Trezirea Strabunilor” /2009/
  de Octavian Sarbatoare / Australia /

  http://www.scribd.com/doc/21435144/Pe-Calea-Lui-Zamolxe-Trezirea-strabunilor

  p. 40-41:
  – Am colectionat cântece şi poezii care preamăreau timpurile de glorie ale lui Mihai Viteazul, Ştefan cel Mare, Avram Iancu… şi alti eroi ai neamului românesc.
  În muntii Moldovei lăsam crestele să asculte imnurile înăltate lui Ştefan.

  Prin ele oamenii îl chemau să învie la Putna

  ca să aducă Unirea Republicii Moldova cu România.

  În muntii Apuseni era preamărit Avram Iancu, iar în Făgăraş Mihai Viteazul, cel care a unit primul Tările române. Am adunat o antologie de poeti remarcabili. Ar fi prea multi ca să îi citez.
  – Înăltător! De-a dreptul magnific! Ce rezultate ai observat ulterior?

  – Nu se poate contesta evidenta faptică.
  În Republica Moldova de exemplu există o mare creştere a conştiintei nationale.
  Oamenii, în ciuda îndoctrinării din timpul deceniilor de ocupatie străină, se trezesc.
  „Suntem români!” spun ei şi cântă Hora Unirii.

  – Ce sugerează aceasta?
  – Sufletul lui Ştefan cel Mare a revenit. Este acum prezent în cineva. Evidenta creşterii conştiintei nationale este de necontestat. Dar nu voi încerca să conving pe nimeni
  că Ştefan s-a întors deja, deşi oamenii aceasta doresc prin cântecele înăltătoare,
  care de cele mai multe ori te aduc la lacrimi.

 4. In 1982 ma aflam in Olanda, intr-o delegatie, in cadrul schimburilor culturale ale statului roman. Ma plimbam cu bunul meu prieten Viorel, un valah hatru, cu parul ca pana corbului, originar din Targoviste, de-a lungul canalului Kaisergraht, din Amsterdam. Era o zi frumoasa, lucru rar in Olanda, unde ploua si bate vantul mai tot timpul. Ne plimbam si vorbeam romaneste.
  La un moment dat s-a apropiat de noi o femeie inalta, uscativa, cu parul rosu ca para focului si pielea obrazului aspra, batuta de vanturi si ploi si ni s-a adresat in franceza: „Nu va suparati ca va deranjez. V-am auzit vorbind si mi-am dat seama ca sunteti din Romania. Dumneavoastra trebuie sa stiti… Ce este aceea Basarabia?”
  I-am explicat cum m-am priceput… Fata ei a devenit trista. Nu se astepta la un raspuns atat de prozaic.
  Am intrebat-o si eu de ce o intereseaza subiectul. Mi-a raspuns ca in Olanda este un proverb care suna cam asa: „Tu vrei sa ajungi in Basarabia” cu semnificatia ca tu vrei imposibilul, adica tu vrei sa ajungi pe un taram de vis imposibil de atins. Pentru interlocutoarea mea, ideea de taram de vis nu prea rima cu imaginea pe care o avea ea despre o republica sovietica. Probabil avea dreptate.
  Dupa 1989, cand am inceput sa aflu despre ce se mai intampla in stanga Prutului, mi-am reamintit deseori aceasta intamplare si mi-a ramas in minte imaginea: „Basarabia tara fagaduintei”… Ce ironie a sortii? Cred ca si astazi, pentru cei de la Bruxelles, Basarabia a ramas, din pacate, un taram imposibil de atins…

 5. „Cred ca si astazi, pentru cei de la Bruxelles, Basarabia a ramas, din pacate, un taram imposibil de atins…” – ce sa vorbim de cei de la Bruxelles, daca pentru noi romanii basarabeni Basarabia ramane, cu regret, un taram imposibil de atins … cu Bucovina, Cetatea Alba, Chilia, Reni, etc. în componența Ukrainei

 6. @Romanul – cu mult timp inainte cand Basarabia era un pamant nepopulat multe popoare germanici inclusiv din Olanda au migrat in Basarabia unde gaseau pamant liber si bun de cultivat si au intemeiat sate. La sfarsitul celui de al 2 razboi mondial multi sau retras o data cu armatele germanie ceilalti au fost deportati.

 7. Hai sa lasam fatalismul si sa actionam mai decesiv prin alegeri corecte deoarece prin forta nu ne vor intelege nimeni,,, cu toate ca mai stii

 8. Prin alegeri am adus la putere AIE si ce avem – se fura de-acu si viitorul, ca vor fi datori si stranepotii pe seama indatorarii externe (cu pcrm macar se fura din resurse interne, ca externe erau mai putine). Emitentul timbrelor nu e statul francez ci posta franceza – La Poste, deaceea nu se poate invoca ca autoritatile franceze ar recunoaste Romania Mare. Mai mult, cred ca autoritatile UE (implicit si a statelor membre) nu vad cu ochi buni un asa eveniment ca Unirea, ca daca ar fi avut loc ar fi produs un efect politic si geopolitic de nedescris… In opinia mea, la momentul actual, cea mai buna varianta este dobandirea cetateniei romane de cat mai multi ce au drept, ca prin asta devenim si cetateni ai UE (astfel ne si unim). Ca chiar Jean Monnet, arhitectul sau parintele UE, spunea: unim oamenii, nu teritoriile…

 9. … daca ne intoarcem in istorie la Unirea din 1859, observam ca aceasta Unire a fost admisa de marile puteri ai Europei, ca altfel nici nu s-ar fi produs…

 10. Subiectul video cu Ion Paladi si Prutul e RAVASITOR.
  Prutul curge printre noi.
  NU SUNTEM si NU VOM FI INTREGI
  cat timp PRUTUL e GRANITA
  in MIJLOCUL MOLDOVEI in MIJLOCUL ROMANILOR.
  Traim intr-o semiMOLDOVA.

 11. Avand cetatenie romana (si a RM) cand trec peste Prut nu mai vad chiar asa, sunt acasa pa ambele maluri, si la intrebarea stupida a politistilor de frontiera RO, pa care o mai enunta din cand in cand la intrare in tara: unde mergeti, le raspund: acasa …

 12. Ce greseala de tipar frumoasa

 13. Cred ca asta este o gluma frumoasa, dar poate se va si intampla in anii urmatori daca tarile mari o vor accepta.

 14. Nicolae spune:
  3 ianuarie 2013, la 16:04

  Prin alegeri am adus la putere AIE si ce avem – se fura de-acu si viitorul, ca vor fi datori si stranepotii pe seama indatorarii externe (cu pcrm macar se fura din resurse interne, ca externe erau mai putine).

  Вот, что пишет губернатор Бессарабии, князь Урусов, посланный сюда императором России в 1903 году, после еврейского погрома, для наведения порядка.

  Невероятно легко обирать молдаванина: он сам идет навстречу поборам и как будто доволен, когда ему удается вручить солидную сумму аферистам, караулящим его на всех углах.

  Итак, я скоро убедился, что взятка среди бессарабской полиции, за малыми исключениями, играет большую роль. В этом убедиться было не трудно, глядя на то, как становые пристава разезжают четверками, в рессорных колясках, ездят в первом классе по железным дорогам, приобретают дома и участки земель и проигрывают в карты сотни, а иногда и тысячи рублей.

  Князь С. Д. Урусов «ЗАПИСКИ ГУБЕРНАТОРА»
  Москва, 1907 год.

 15. Cu tot respectul, dar astea sunt fleacuri. Pentru occidentali Basarabia este ca si cum pentru basarabeni … Patagonia. Cum spunea profesoara mea de matematica: stai bre, ca nu esti din Patagonia. Tot asa si Basarabia. Nu ajuta asemenea informatie pe care o publicati aici. Ar fi mai bine de publicat ceva real, de facut ceva real, sa zicem trecerea cinematografului din Moldova de la limba rusa la limba romana. Ori altceva, nu prostii de astea.

 16. basarab din Franta

  Locuiesc in Franta de mai mult timp, e adevarat ca basarabenii romanofoni se identifica, in mare parte, drept romani! dar de aici si pana a va bucura de o greseala de tipar e cale lunga, mai ales ca francezii nici nu stiu ce a aia Moldova…

 17. Pt mihai

  Nu stiu cine sunteti si nici nu ma intereseaza. Aveti raspunsul la aceasta postare cu „sugestii” privind cinematografele… Sper sanu obositi citind manifestul Unionistilor- aici pe blog si pe http://www.consiliul-unirii.ro/2012/11/27/manifestul-unionistilor/

 18. Nu toti francezii nu cunosc ce e Moldova.Sunt francezi care urmaresc cu mare interes orice informatie despre noi.In deosebi dupa ce a aparut cartea „Documentele anexarii Basarabiei.Corespondenta diplomatica Paris-Sankt Petersburg,1807-1812”

 19. In regiunea Frankfurtului am intalnit un singur supermarket REWE care vinde „covrigei” si „moldawische wein Kahor”. Se gasesc pe acelas raft cu „kilika v tomatnom souse” si „Miska kosolapii”, adica produse din Russland. Moldau e in Rusland aici. Iar vinurile romanesti Cotnari, Feteasca,etc se afla in orice oras, in orice supermarket. Produse din Moldova gasesti aici numai in magazine rusesti, „Barza alba”, Barza neagra.

 20. Valentin ot Galati

  Intr’adevar, europenii nu vad cu ochi buni o Românie Mare, chiar daca unita acum cu RM n-ar fi tocmai „Mare”, lipsindu’i Cadrilaterul, Bugeacul si nordul Bucovinei. Insa, asa cum scria cineva mai sus, si in anii 1856-1862 Unirea Principatelor a fost cam la fel vazuta, norocul românilor fiind atitudinea mai mult decat prietenoasa a lui Napoleon al III-lea! Prin comparatie, putem face astazi ce au facut unionistii Cuza, Alecsandri, Kogalniceanu, Russo, CA Rosetti, I. Bratianu: sa explicam Europei ca nu românii s-au vrut separati, ci istoria (la care au contribuit din plin germanii, austriecii, englezii si -mai ales! sovieticii) ne-a separat, noi incercand acum doar sa repunem adevarul in matca fireasca si sa ii aducem pe frati ACASA! Caci RM nu e o „acasa”=Ţară pentru moldoveni, pentru ca nu are o limba/un popor/o istorie/traditie proprie, ci toate sunt parte a unei/unui limbi/popor/istorie/traditie româneşti!
  „Vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat!” – Petru Rareş, domn al Moldovei

 21. Basarabia e ROMANIA !!!

 22. Desigur ca statele Uniunii Europene ne au sujerat vualat,ca nu au nimic impotriva ca unica natiune divizata si dispersata in mai multe bucati si state sa se reintegreze in Uniunea Europeana ca o natiune intreaga..Anume toti cei ce gindesc romaneste nu tiganeste,trebue sa depuna eforturi exterme,nu extremiste pentru reintrejirea neamului…pe urma voi explica cele mai eficiente metode in opiniia mea…Chestiunea data este deosebit de serioasa..

 23. imi doresc sa se intample asta o data e unul dintre visele mele si cred ca a intregi natiuni romne cu exceptia lui iliescu si a cator-va politicieni din pacate nu depinde numai de noi cred ca marile puteri dicteaza sinonisti din conducera marilor puteri

 24. http://clujtv.wordpress.com/

  Sa fim bine -intelesi,Germania nu si-a capatat mare lucru in 1990,ci mai degraba a pierdut.In primul rand depopularea Germaniei de est.

  In al doilea rand GERMANIA era din ALSACIA LORENA pana in PRUSIA DE EST alias KONIGSBERG orasul regilor,oras care azi e numit KALININGRAD si apartine….Rusiei.

  Nu confundati Basarabia cu Germania de est! Nemtii nu au obtinut mare lucru in 1990!iar unirea aia le-a adus o inflatie galopanta,care cu greu au reusit sa o stopeze….

  Sunt multi nemti in Berlinul de est,care azi regreta ZIDUL BERLINULUI! si nu putini!

  Nemtii si-au pierdut BRESLAU,care azi e in Polonia WROCLAW, au pierdut DANZING care azi e polonezul GDANSK,au pierdut Konigsberg si alte orase importante!

  Nu va amagiti,Basarabia nu-i Germania de est……iar Angelia Merkel vrea federalizarea Republicii Moldova,asa a si declarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *