PNL va ureaza “Craciun Fericit” si “La Multi Ani!”

Dragi prieteni,

nasterea domnuluiSe apropie un Nou An. PNL va doreste – si in 2013 – sa nu va pierdeti speranta de Libertate, care este cea anul_nou13mai scumpa valoare pentru fiecare om. Libertatea, prin care oricine isi poate apropia fericirea, inclusiv intr-un spatiu in care este asteptata de prea multa vreme.

PNL exprima recunostinta tuturor membrilor si simpatizantilor formatiunii, care au fost alaturi de national-liberali in acest an greu, incarcat de evenimente avind caracter unionist si fiind menite sa ii ajute pe romanii din Basarabia sa se debaraseze de tarele trecutului antiromanesc, tributare propagandei antiromanesti.

Prin efortul masiv al PNL in cadrul Consiliului Unirii, romanii din Basarabia au redat demnitate tuturor romanilor in anul cind s-au implinit doua secole de dominatie rusa, dominatie care, intr-o anume forma, continua sa blocheze si azi demersurile euratlantice ale basarabenilor.

123451National-liberalii au obtinut in instanta judecatoreasca suprema – pentru prima oara in acest spatiu – dreptul la optiune politica statutara si programatica privind Unirea cu Romania.

Din aceste doua perspective, anul 2012 a fost unul bun, intens, greu, dar rezultativ.

Am demonstrat si vom demonstra adevarul incontestabil – ca reintregirea neamului este calea cea mai scurta de restabilire a adevarul istoric, de realizare a unitatii nationale a Statului Roman, de a fi, impreuna cu toti romanii europeni, in comunitatea civilizata a familiei euratlantice. Am spus aceste lucruri la Chisinau, Cahul, Balti, Bucuresti, Alba Iulia.

pisicutaminune-150x129PNL ii felicita si pe toti cei care inca sint pe drumul spre Adevar! El se va deschide neaparat si pentru Dumneavoastra!

Fiecare vrea sa fie alaturi de cei dragi, mai ales in cele mai sensibile clipe de sarbatoare, la trecerea anilor, cind sperantele ne umplu sufletul. Inca nu e posibil astazi sa fim cu familiile intregite la masa de Craciun. Inca nu circulam liber, decit daca devenim cetateni romani europeni. Prin perseverenta, prin curaj, vom apropia clipa Libertatii depline si definitive. 

PNL va ureaza multa fericire, dirzenie si incredere, care sa ne faca rezistenti, pentru a avansa si a apropia reintregirea neamului, ce ne va reda puterea de a ne decide altfel soarta, asa cum fac fratii romani si europeni, alaturi si impreuna cu ei urmind sa fim si noi, romanii basarabeni cu vocatie europeana.

La Multi Ani!

Vitalia Pavlicenco, presedintele Partidului National Liberal

Loading Facebook Comments ...

18 Comments

Add a Comment
  1. Si noi va uram, doamna Vitalia, Craciun fericit. Unirea face puterea.

  2. Cuvinte frumoase…dar parțial mincinoase…deci…Să trăiască națiunea română…dar fără căcărăi în fruntea ei !

  3. primul pas,spre unitatea românilor,care depinde de decizia clerului Mitropoliei Basarabiei este să sărbătorim toţi Crăciunul la aceiaşi dată.Biserica ortodoxă este în primul rând o biserică naţională,ar trebui să demonstreze cu fapte acest lucru,nu numai declarativ. Pentru toţi românii.sărbători fericite!

  4. Decembrie – Luna cadourilor !
    —————————————————
    Pentru Sarbatorile de iarna:
    descoperiti aici cele mai gustoase retete culinare est-moldovenesti si nu numai
    cu poze detaliate, pasi concreti de urmat, sfaturi practice subtile, etc.
    2 variante: in româneste si in engleza.
    Multumim Ileana ! Le meilleur „Cordon Bleu” moldave !
    Ne aduci bucurii si voie buna in inimile noastre !
    Pofta Buna si Mare ! / gen Traiasca România Mare /
    ———————————————————————————-
    http://www.lalena.ro

    http://www.bylena.com

  5. La multi ani popor roman.

  6. catre valer. pana nu schirnavesti pe unde te bagi nu poti,rusine tie si te mai dai mare patriot

  7. SOARTA ŢĂRII

    Când Premierul e avar,
    Când deputatul e ecscroc,
    Când ministrul e tâlhar
    Soarta ţării e pe foc.

    Sunt lipsiţi de viitor,
    Dar nu şi de durere
    Acea ţară, acel popor
    Cu mafiotii la putere.

  8. Berenice Goradetski

    Dna Pavlicenco si drag PNL
    Multumuri din suflet pentru toate aceste uraturi si dorinte! Si dvs si celor dragi, intregii familii a dvs si parintilor dvs mult succes si sanatate, bucurii si noroc in toate. Aveti noroc mare sa faceti sarbatoarea Nasterii Domnului si Anului Nou la dvs acasa cu toti iubitii, da noi aici departe si singurei, ca mamica mea nu a primit viza si nu a fost acasa, iar eu am de lucru acum zilele asta mai mult si pe urma incep soldurile de dupa Craciun si vin rusii mai mult sa cumpere de toate pe la magazine. Asa ca sarbatorim prin munca. Dar ma bucura gindul ca altii serbeaza frumos acolo acasa si va doresc numai binele de pe lume!!!
    Berenice

  9. «С октября в Республике Молдова официально разрешен румынский унионизм. Национал-либеральная партия выиграла в Высшей судебной палате дело о внесении изменений в устав организации.

    Согласно решению инстанции, закону не противоречат устремления ликвидации молдавской государственности и независимости». Об этом говорится в отчете международной организации «Мир без нацизма» по ситуации в Молдове.

    «Согласно уставу национал-либералов — «партия продвигает императив воссоединения румынского народа через ликвидацию юридических последствий пакта Молотова — Риббентропа, чтобы восстановить историческую правду для части румынского народа, который проживает в законных границах Молдовы, признанных ООН, после провозглашения независимости от СССР. НЛП выступает за объединение — мирным, демократическим путем — двух румынских государств, то есть за присоединение Республики Молдова к Румынии, что является самым кратким путем по разъединению со сферой российского влияния и скорейшего присоединения к НАТО и ЕС», – говорится в докладе организации.

    Поздравляю!

  10. Stimată d-nă Vitalia Pavlicenco, vă ofer spre ascultare cântecul şi jocul caprei, o minunată tradiţie românească transmisă nouă de pe timpul dacilor şi romanilor, strămoşii poporului român. Se joacă cu ocazia sărbătorilor de iarnă de la Crăciunul românesc de pe 24 – 25 decembrie până la Anul Nou românesc pe 1 – 2 ianuarie. La mulţi ani, stimată d-nă Vitalia Pavlicenco. Multă sănătate dumneavoastră, familiei dumneavoastră şi tuturor românilor din PNL, partidul dumneavoastră.

    http://www.youtube.com/watch?v=ht9hMwb7_H8

  11. Pt roman din Iasi

    Va multumesc din suflet, va doresc si eu sanatate. la Multi Ani!

  12. Stimata dna Pavlicenco! Va rog primiti din partea mea aceleasi sincere urari de bine, sanatate si prosperare cu ocazia sarbatorilor ce se apropie. Totodata, vreau sa va doresc forta cit mai multa si convingere sa continuati si in 2013 actiuni precum cele organizate pe parcursul anului curent.

    Si un mic sigeriment, daca imi permiteti: Eu, stimata dna, daca as fi fost in locul organizatorilor marsurilor unirii le-as fi organizat putin altfel. As fi organizat ca coloana de participanti de peste 10.000 sa porneasca pe jos din Ungheni, sa se indrete spre Iasi, fara a prezenta nici un act la punctele de frontiera, cu muzica, drapelele tricolore si icoana Sf. Stefan in fata, sa mergem pe jos 11 km pina la Iasi, dupa care sa traversam tot Iasul scandind lozinci unioniste. Chiar as fi vrut sa vad care ar fi fost reactia autoritatilor, sa fi incercat ei sa blocheze trecerea a 10.000 de unionisti, si cum ar fi facut-o, cu mitralierele si tancurile NATO ? Asa trebuie tratata insensibilitatea autoritatilor romane la problematica UNIRII. Analizati posibilitatea organizarii unui asemenea mars, de o anvergura si un efect nemaipomenit.
    Cu stima si respect !!!!

  13. Pt jan

    daca ar fi atit de usor… Oamenii nostri, mai intii, trebuie in general treziti, sa puna presiune pe conducatorii lucinschisti si voroninisti santajabili, chit ca sunt de dreapta, dupa care sa fie gata pentru asemenea acte.

    Dar nimeni nu va impiedica, ba chiar va incurajez sa faceti asta. Abia dupa ce veti incerca si veti vedea cum merge, veti fi sigura de realismul sugestiilor pentru cineva.

    la Multi Ani!

  14. Sunt de acord ca nu e deloc usor sa realizezi asa ceva. Tocmai de aceea este necesar sa fie implicat un partid si un lider puternic. Credeti ca lui Pantelimon Halipa si lui Inculet le-a fost mai usor in 1918 ??? Si daca tot v-ati asumat acest obiectiv cu adevarat, ar trebui sa luptati pina la capat. Ori, va spun asa cum este. Lumea isi pune mari sperante in PNL si considera ca doar Dvs veti putea misca cit de putin lucrurile inainte in privinta unirii. Caci Ghimpu si Chirtoaca sunt niste mascarici, profitori si falsi, gen Rosca. De la astea nu te mai astepti la nimic, eventual, doar la gauri negre in bugetul municipal, in fondul ecologic si cel rutier. Cam de atit sunt in stare.
    Si daca ve-ti realiza o asemenea miscare cum am descris-o anterior, credeti-ma, doamna, ca PNL va fi luat in serios si aici, dar si peste Prut. Chiar vreu sa vad cum o sa va aresteze Ghimpu cu SIS-ul lui, pentru ca ati trecut ilegal frontiera cu 10.000 de oameni. Dupa o asemenea actiune, puteti conta pe sute de mii de voturi din partea cetatenilor.
    Cu respect !!!!

  15. Va urez Craciun fericit si realizarea scopurilor pe care vi le-ati propus intr-un viitor cat mai apropiat.
    In alta ordine de idei, voiam sa va intreb daca v-ati gandit la varianta unirii Moldovei cu Romania printr-o uniune personala dupa model britanic,intr-o prima faza ( astfel regina Marii Britanii este nominal si seful statului in Canada) . Ma gandesc ca ,daca am avea macar acelasi sef de stat, ideea Unirii nu ar mai fi o fata morgana, ci un obiectiv concret si tangibil .

  16. Pt Aurelian

    De ce nu? Noi avem in program, vorbind de PNL, ideea Uniunii interstatale MD-RO, lansata cind inca Romania nu era membru al UE. Avem un Program de Unire, plasat pe Consiliul Unirii. http://www.consiliul-unirii.ro

  17. Pt toma

    Celor care imi scriu despre Balti si Cahul ca si selinii si garbujii le dau un sfat: mergeti si exersati-va capacitatile pe alte bloguri. Noi facem ce putem, cum putem, cu ce mijloace avem, mai curind cu zero. Voi, cei care puteti altceva, urmati sfatul lui Ion Creanga – faceti mai mult si mai bine. Vad ca nimeni nu s-a suparat pe Creanga pentru acest indemn…

    Personal, impreuna cu echipa alaturi de care lucrez, nu datoram nimanui nimic. Cred ca altii ne datoreaza noua ceva – recunostinta ca am salvat demnitatea romanilor din Basarabia in anul cind s-au implinit 200 de ani de ocupatie ruso-bolsevica. Gasiti-va oameni fara orgolii, care sa va placa si care sa va satisfaca sugestiile. Succes!

  18. Pt Jan si Toma

    Nu voi mai accepta mesaje ofensatoare pe blogul meu. va place sau nu, asta va spun. Gasiti modalitatea de a va expune opiniile fara a jigni. Nu de aia platesc atitia bani – vreo trei pensii lunare, ca sa intrati aici si sa umiliti, fara a sti realitatile.

    Deci, sunteti total departe de starea de lucruri adevarata din PNL. Si deloc in masura sa ne dati sfaturi, daca nu cunoasteti situatia. Niciun partid nu pune sedintele DPN (ale Consiliul politic al formatiunii), cele mai democratice, pe site, asa cum facem noi, tocmai de aceea nu avem probleme, plecari, scandaluri. In rest, cine a mers in fruntea coloanei, isi spune numele adevarat, daca nu spune, are o problema. Colegii nostri scriu cu numele lor, pentru ca sunt curajosi.

    Legat de „daca as fi fost in locul organizatorilor marsurilor unirii le-as fi organizat putin altfel”. Iarasi, ca sa ma concentrez pe chestiuni punctuale – nimeni nu va impiedica sa fiti in locul lostru. E loc pentru toti – cu cit mai multi organizatori, cu cit mai multe actiuni, cu atit mai bine. Numai ca, deoarece nu ati facut vreodata asta, habar nu aveti cum se face. Cind nu ai o societate libera, cind guvernantii impiedica, impreuna cu politia, actiunile noastre, chema lumea sa nu vina la ele, pun cordoane si ziduri de politie ca sa nu vina lumea la mars sau ne insotesc d eparca ne duc in Siberii, pe linga puscariile de pe strazi laturalnice, ori cind stau in spatele antiromanilor ce improasca si cu pietre, cind trebuie sa cauti bani ca sa suni si sa ii identifici si sa ii aduni pe oamenii curajosi, sa le trimiti mii de mesaje, sa faci materiale pentru mars, sa cosi tricoloruri, care dispar mereu, luate d eparticipanti, cind sustinatorii unionismului se tem de Putere, ca sa nu fie persecutati, cind toti membrii BPC si coordonatorii Consiliului Unirii sunt permanent persecutati – este oare usor si oare datoram, dupa asta cuiva ceva? Nu cred.

    Cu ce sa duci la Ungheni coloana de participanti de peste 10.000 de oameni? Ca sa porneasca, pe jos, din Ungheni, „sa se indrepte spre Iasi”?

    Apoi, cind, – si fara de aceasta – se spune despre unionisti ca sunt extremisti, marginali, incalca legea? Haideti sa ne spuna toti oamenii normali la cap si care respecta legea – in conditiile cind Puterea cu trei capete, Kremlinul si selinii cu garbujii, voroninini si altii sunt intr-un pumn contra unionistilor, – ce ar mai spune si UE, daca noi am viola frontiere? Noi, pe 25 februarie, am mers la Chisinau – daca spuneti ca cineva „a fost in primele rinduri ale coloanei” – cu muzica (ansamblul Stefan Voda), drapele tricolore, o icoana mare, ceea ce nu i-a impiedicat pe reprezentantii cohortei aratate mai sus sa ne atace, sa sara la bataie, la fel cum a fost la Cahul, unde am mers cu muzica in fata, iar ei au aruncat cu oua, rosii si pietre.

    Nu e vorba de a merge pe jos 11 km pina la Iasi si la Iasi cu lozinci unioniste. E vorba ca noi, unionistii, suntem pasnici si vrem sa facem si sa obtinem prin a convinge si a manifesta pasnic, nu a viola legile si frontierele dintre state. Lasati-l pe Toma sa incerce asta, daca are deja putina experienta de participare la manifestari unioniste. Noi am fost pasnici si s-a spus (in baza unui complot-cirdasi intre cei mentionati mai sus si televiziunile lor) ca suntem „violenti, ca ne incaieram, ca ne dedam altercatiilor” – pai, spre ce ne impingeti acum, nestiind ce misiune aveti, dupa care inca sa ma mai taxati ca – vezi Doamne! – nu spunem mersi pentru asemenea „sugestii”?

    Pina cind nu veti incerca sa vedeti ce e asta, nu ne dati noua, altora, asemenea sfaturi, ca abia asta asteapta toti dusmanii unionismului si ai Unirii. Cine, in acest caz, vrea sa compromita unionismul si obiectivul Unirii? Noi, PNL, care am cistigat, judecindu-ne un an, dreptul la Curtea Constitutionala si la Curtea Suprema de Justitie de a avea un Statut unionist, cei care am organizat marsuri frumoase si pasnice pro UNIRE, carora ne spuneti acum ca noi ceva compromitem? Sau cei care ne imping la actiuni ilegale, spuse sub forma „unor sugestii suave”?

    Inca nu a venit timpul pentru un asemenea „mars, de o anvergura si un efect nemaipomenit”. Pentru asta, cel putin, pentru inceput, e nevoie de niste guvernanti neantiromani la Putere.

    Si, in general, nu astept sfaturi cine e sau nu e in masura sa stea in fruntea miscarii proUNire. Eu nu sunt in fruntea Miscarii. Eu sunt presedintele PNL care face, ca partid, ce poate. Nu avem bani deturnati, milioane furate asa ca alte partide pretins romanesti, care se acopera cu romanismul, critica unionismul sau pun Unirea in sicriu, dar,d e aici, se imbogatesc pe seama oamenilor insaraciti de comunisti si pauperizati de actualii guvernanti.

    In fruntea Consiliului Unirii sunt 8 coordonatori, unii lucreaza, altii – nu prea. Sa ii judece Dumnezeu. Povara mare a cazut pe PNL, noi credem ca am facut maximum ce am putut. Sa faca altii mai mult. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *