Politica de vize a Romaniei, http://mipopescu.wordpress.com/
Actualul Ministru de Externe, Titus Corlatean, a facut un apel catre organizatiile romanilor din Statele Unite si Canada sa incerce sa-i determine pe romani, in semn de solidaritate si unitate romaneasca, sa trimeata autoritatilor americane si canadiene, scrisori prin care sa solicite eliminarea vizelor pentru romani. In acest fel, spune domnia sa, guvernul roman va capata un sprijin substantial pentru sustinerea acestei cauze pe langa guvernele respective.
Nu pun la indoiala buna intentie a ministrului, cu care am cooperat si pe care-l stimez, dar, daca vorbim de solidaritate si unitate romaneasca, personal, consider ca, inainte de a se obtine eliminarea sistemului de vize pentru calatorii in Statele Unite si Canada, este mai important ca guvernul roman sa-si dovedeasca buna credinra si sa elimine complet si in regim de urgenta vizele pentru basarabeni. Urgentarea eliminarii acestor vize va crea un climat de incredere in societatea romaneasca si va dovedi ca noul guvern se doreste un guvern cu adevarat national.
Aceste vize, sunt o rusine pe care Romania o perpetueaza sub pretextul ca este parte a Uniunii Europene care impune anumite restrictii de calatorie pentru tarile nemembre.
Sa fim bine intelesi, ca romani, dorim o libera circulatie a TUTUROR conationalilor nostri, dar daca, in politica nationala a Romaniei, Uniunea Europeana este cea care hotaraste ca romanii trebuie impartiti in romani cu drepturi si romani fara drepturi, atunci este normal ca tot UE sa obtina si eliminarea vizelor de intrare in spatiul nord-american pentru cei pe care-i considera romani cu drepturi.
Societatea civila nu trebuie sa cada in capcana divizarii nationale, pe care o constituie aceasta discriminare a natiunii romane.
In consecinta, l-as ruga pe domnul Ministru de Externe sa dispuna elaborarea, in regim de urgenta, a unei initiative legislative pentru eliminarea sistemului de vize pentru basarabeni si as face apel catre organizatiile romanilor din tara si din afara granitelor sa ceara reprezentantilor parlamentari nou alesi sa aprobe si sa voteze acest proiect de lege.
Mircea Popescu
15 Decembrie 2012
Consulatele Romaniei
In ajunul formarii noului guvern, ce va fi supus aprobarii noului Parlament ales, s-ar cuveni unele consideratii pe marginea rolului si a activitatilor misiunilor Romaniei in strainatate.
Personal, de 21 de ani am fost in contact si am avut ocazia sa cunosc destul de bine cum functioneaza, dar mai ales cum actioneaza consulatele noastre. Si, ca sa fiu sincer, constat ca rolul acestora este relativ minor, atat in raport cu reprezentarea tarii cat si cu rolul de catalizator al intaririi relatiilor comunitatilor romanesti in cadrul carora actioneaza.
In cele ce urmeaza, avansez unele idei in speranta ca vor fi, cel putin, analizate de echipa noului Ministru de Externe in scopul completarii si eficientizarii activitatii consulare.
Despre rolul consulatelor
In general, rolul consulatelor Romaniei se reduce la acela de birou notarial (cu functii reduse), ghiseu de eliberare a unor documente de calatorie, inclusiv pasapoarte la cerere, practic pentru necesitati administrativ-birocratice ale romanilor imprastiati in lume.
Dintre rolurile asumate de consulate, afara de cel de “ghiseu”, se presupune ca o prioritate importanta o are politica de dezvoltare a unor contacte culturale si a unor relatii comerciale de amploare, prin care sa se aduca tarii un avantaj economic si, implicit, o vizibilitate romaneasca peste hotare.
In activitatea culturala, cea a promovarii culturii romanesti, se observa o lipsa de coordonare a activitatii consulare cu cea a ICR, ajungandu-se pana la disparitia oricaror forme de viata spirituala si culturala romaneasca in mari comunitati din intreaga lume.
In statele cu suprafata mare si cu structura federala (Statele Unite, de exemplu), rolul consulatelor ar trebui sa fie esential in activitatile diplomatice si economice, pentru impunerea prezentei Romaniei la nivel regional (statal), ca o adevarata retea de influenta romaneasca.
Consulatele generale pot si trebuie sa devina “ambasade locale“, centre de promovare ale intereselor statului roman la nivelul unor factori locali de influenta si decizie care, la randul lor, pot influenta politica generala a statului (federal). Si totusi, din acest punct de vedere, prezenta romaneasca este extrem de firava, practic inexistenta, dupa cunostintele mele.
De exemplu, Consulatul General al Romaniei din Los Angeles care acopera toata aria de Vest a Statelor Unite, ar putea sa aiba acces la guvernatorii si senatorii unor state cum ar fi bogata si influenta Californie, Nevada sau Arizona.
Desigur, pentru eficientizarea activitatii si justificarea existentei si structurii consulatelor, ambasadele ar trebui sa faca periodic o analiza si o evaluare a acestora, eventual sa existe un corp de control, nu pentru a pedepsi, ci pentru a constata eventualele deficiente si a propune remedieri si imbunatatiri ale activitatilor.
Despre politizarea activitatilor diplomatice
Desi se presupune ca, atat activitatile desfasurate de membrii consulatelor, in particular, cat si de consulate, sunt incolore din punct de vedere politic, realitatea demonstreaza ca acestea au deviat, nu de putine ori, de la linia neutra, devenind, in multe cazuri, extensiunii mascate ale influentei politice a partidelor de guvernamant la nivelul comunitatilor.
Sigur, aceasta situatie este fie o consecinta a aparatului functionaresc al misiunii diplomatice cu afinitati sau apartenenta politica, fie a unor presiuni inacceptabile din partea puterii politice din Romania.
Rezultatul nociv al unor astfel de politizari este polarizarea si divizarea comunitatilor romanesti. Tocmai de aceea, sistemul diplomatic romanesc trebuie sa paraseasca mentalitatea folosirii aparatului sau pentru divizarea romanilor cu domiciliul in afara granitelor prin exportarea influentelor politice si, eventual, al alterarii vointei lor politice exprimate prin vot.
Destul ca Legea Electorala este suficient de schioapa incat ajunge sa elimine, practic din start, orice posibilitate pentru candidatii independenti sau organizatiile diasporei sa poata candida si ocupa locuri in Parlamentul Romaniei.
Sa nu uitam ca un Consulat este o vitrina a tarii in strainatate, si nu un simplu aparat de extensiune a influentei politice interne (din tara) printre romanii care traiesc in afara hotarelor.
Practic, in calitate de observator de multi ani al activitatilor consulare, consider ca este necesara o iesire din aceasta stare de “dolce far niente” consulara, pentru a se trece la o stare de activitate dinamica si agresiva de influenta romaneasca in strainatate.
De aceea, parerea mea este ca MAE trebuie sa defineasca mult mai clar rolul si sarcinile generale ale consulatelor romanesti in lume, ajustate conditiilor locale. Si pentru a depasi accentele critice, personal, as identifica un minim de solutii si directii de activitate:
1. Relatiile comunitare prin colaborarea cu ICR
– Activitati consulare – pentru problemele birocratice curente cu statul roman ale cetatenilor romani aflati peste hotare (permanent sau temporar) – in unele cazuri pot fi folositi cetateni romani din comunitati, pentru care nu se mai platesc sume suplimentare necesare locuintei, diurnei, cheltuielilor pentru familii, etc.
– Asistenta consulara imediata in cazul unor probleme pe care cetatenii romani le pot avea la nivelul statului in care-si exercita activitatea consulatul – prin aportul juristilor Ambasadelor
– Dezvoltarea activitatilor culturale permanente prin incurajarea membrilor comunitatilor (asigurarea spatiului si prezentarii pentru expozitiile sau concertelor acestora), spectacole ale artistilor din Romania (teatru, pictura, muzica, filme), expozitii cu vanzare de carti publicate in Romania / Basarabia, oferirea de informatii privind posibilitati de publicare in Romania, etc. – prin implicarea ICR
– Mese rotunde cu membrii comunitatilor si mass-media romaneasca pe diverse teme, inclusiv pentru organizarea prin implicarea acestora in diverse activitati.
– Extinderea unor activitati consulare la nivelul consulatelor onorifice.
2. Cresterea vizibilitatii Romaniei in zonele de activitate ale consulatelor
2.1. In domeniul politico-diplomatic
– Stabilirea unor canale de comunicare si contact pentru relatii active politice si diplomatice la nivelul autoritatilor locale, sau regionale (de exemplu al statelor americane) – in coordonare si sub indrumarea Ambasadelor.
– Organizarea receptiilor oficiale de primire si prezentare a delegatiilor de stat romanesti si politice la nivelul autoritatilor locale si regionale (statele americane, dupa caz, inclusiv la nivel de guvernator). In prezent, asemenea vizite trec absolut neremarcate la nivel oficial.
– Conferinte de presa periodice sau exceptionale pentru prezentarea pozitiilor oficiale politice ale Romaniei la nivelul factorilor poltici locali si regionali (statele americane), ai mass-mediei si televiziunilor.
2.2. In domeniul economico-cultural
– Stabilirea unor canale de comunicare si contact cu Camerele de Comert locale si editarea unui Buletin informativ de prezentare a activitatilor economice (delegatii comerciale, mese rotunde de prezentare a oportunitatilor de afaceri, etc), a preocuparilor stiintifice si medicale romanesti, etc.
– Utilizarea unor parghii economice oferite de statele rezidente pentru cointeresarea in dezvoltarea unor activitati de investitii comune.
De exemplu prin cooperarea si implementarea rezultatelor unor cercetari romanesti in productie prin companii de asamblare din Statele Unite (cu avantajul “Made in USA”) si de subansamble in Romania.
– Utilizarea sistemului de “Orase infratite” pentru mentinerea si finantarea de catre acestea a contactelor, de gasire a unor oportunitati de afaceri si productie bilaterale.
– Promovarea actelor de cultura romanesti prin mentinerea unei legaturi permanente cu asociatii de profil, universitati si prin editarea unui Buletin informativ (cu ICR) de prezentare a evenimentelor culturale ale artistilor romani (arta plastica, concerte, filme).
3. Reinoirea aparatului diplomatic
In opera sa de reformare a diplomatiei, Romania va trebui sa-si modifice si conceptul selectarii personalului, de la acela al apartenentei sau obedientei politice la acela al unor persoane cu viziune, cu initiativa, cu experienta in relatiile cu mediile de cultura straina si, de aceea cu putere de adaptabilitate prin iesirea din sabloane.
Personalul diplomatic nu ar trebui sa ajunga sa se bazeze strict pe relatii, inclusiv politice, pentru a-si perpetua atat pozitiile cat si modul de abordare si de desfasurare a activitatilor diplomatice.
In plus, un personaj diplomatic care nu este capabil sa aiba carisma si prezenta agreabila, inclusiv prin discurs si stapanirea limbajului tarii gazda, poate crea momente de disconfort partenerilor de discutii sau audientei si, implicit, nu poate promova o imagine adecvata tarii.
In orice caz, Romania trebuie sa iasa din starea de letargie pentru a deveni un factor mult mai prezent si activ pe plan international prin largirea activitatii aparatului sau diplomatic si prin renuntarea la conceptul ocuparii unor functii diplomatice exclusiv pe baza criteriului politic si al relatiilor, inclusiv de partid.
Aparatul diplomatic serveste Romania, nu partidele politice.
Acest cadru general pe care-l prezint este minimal, criticabil, perfectibil. Desigur, propunerile de mai sus, daca sunt luate in considerare, impreuna cu alte propuneri din partea comunitatilor, vor necesita o analiza serioasa la nivelul MAE pentru dezvoltarea si diversificarea activitatilor si metodelor misiunilor diplomatice ale Romaniei.
Mircea POPESCU
17 decembrie 2012
Ca cetatean roman imi doresc eliminarea vizelor pentru SUA desi stiu ca eu nu voi avea sansa de a vizita macar SUA. Eliminarea vizelor aduce urmatoarele avantaje si dezavantaje:
Cetatenii romani pot circula liber.
-daca sunt oameni de calitate imi doresc sa mearga dar si sa se intoarca in Romania
-daca sunt de calitate indoielnica sau chiar si mai rau sa se duca si sa nu se mai intoarca in Romania iar oasele sa le putrezeasca in pamant strain.
– daca sunt de calitate indoielnica ne vor face de ras asa cum am fost in Europa si iar nu-i bine. In aceasta situatie oamenii buni vor avea probleme cand ajung in SUA cum se intampla in Europa.
Ma gandesc totusi ca SUA nu este Europa in privinta unor drepturi exagerate ce le au infractorii in raport cu cetatenii cinstiti. Ma gandesc ca pleaca liber 1000 de infractori si mai supravietuiesc cativa care se fac de voie de nevoie baieti cinstiti. Deci hai cu totii, cu mic cu mare sa sustinem cauza liberei circulatii a romanilor in SUA. Eu personal cer si cumintirea unor confrati certati cu legea mergandu-se pana la aplicarea legii drastice. Nu am nici un fel de mila pentru acesti oameni-neoameni.
Oare acest Ministru de Externe Titus Corlatean
este constient de faptul ca la Noul Institut Cultural Român de la Kiev
a fost numit in calitate de Coodonator Adjunct
un anume Igor UrsenKo de Nisporeni,
pretins scriitor român,
dar in realitate un anti-româm inveterat
si un anti-unionist in solda okupantilor ?
Tot acolo, noua Directoare ICR Kiev, Nadia Mosanu,
sotia lui Viorel Mosanu, Ministru-Consilier la Ambasada României
de la Kiev / fiul istoricului Alexandru Mosanu de la Chisinau/,
deci aceasta controversata Nadia Mosanu are si ea o biografie
oculta si dubioasa tinuta secreta !
dacă facem opinie separată în UE,în ceea ce priveşte vizele,putem pune punct la spaţiul Schengen.USL,câştigătorul alegerilor,are o imagine şifonată la Brussels,asta ar mai trebui să ieşim cu totul din joc.România nu-şi permite aventuri politice la ora actuală.
Admiterea Romaniei si a Bulgariei in Uniunea Europeana s-a facut nu pentru ca, in primul rand, cele doua tari au solicitat asta ci pentru ca Uniunea Europeana avea nevoie de aceasta includere. Fara ca cele doua tari sa fie pregatite, au fost primite in vrac, cei drept cam in sila si cu oarecari temeri. Curand consecintele au inceput sa apara si tot mai multe voci cer astazi scoaterea celor doua tari din spatiul comunitar. Regimul Basescu a crezut ca daca fac politica ghiocelului mai dreg busuiocul in fata celor de la Bruxelles. N-a fost asa. Din pacate insa, aceasta politica este dusa in continuare si de catre actualele autoritati si se pare cu acelasi rezultat. Cea mai parsiva politica fata de Romania au dus-o insa Statele Unite, in special administratia democrata, care a fost tot timpul mult prea obedienta fata de Federatia Rusa. Desi aveau nevoie, ca de aer, de spatiul romanesc si de colaborarea cu statul roman, americanii s-au purtat ca niste porci, intervenind grosolan in politica interna a statului roman. Rezultatul? Dupa ce, vreme de cincizeci de ani, i-au tot asteptat pe americani, astazi cand, in sfarsit ei au venit, romanii au devenit brusc, in marea lor majoritate, profund antiamericani. Cam la fel stau lucrurile si cu UE. Romania a fost probabil unicul stat din Europa care nu a avut eurosceptici. Astazi euroscepticii se apropie rapid de 50%.
Domnul „mircea.ro” afirma: „USL,câştigătorul alegerilor,are o imagine şifonată la Brussels,asta ar mai trebui să ieşim cu totul din joc.România nu-şi permite aventuri politice la ora actuală.” Probabil ca are dreptate. Dar cine a contribuit la aceasta imagine? Nu cumva fostele autoritati cu politica ghiocelului cu tot. Din pacate nu excluderea din spatiul Schengen ne paste. Se uita cam prea repede ce au facut actualele tari membre ale nucleului dur UE si Statele Unite, in trecutul apropiat. Au facut praf o tara. Si daca este nevoie o vor mai face inca o data. Cat priveste Republica Moldova, asa cum UE a avut tot interesul sa introduca in spatiul comunitar Romania si Bulgaria, pentru continuitate spatiala pana in Grecia, tot asa, aceeasi UE nu are nici un interes sa introduca in spatiul comunitar zona pruto-nistreana. Ii doare pe ei in cot ca acolo sunt tot romani. Esential este sa nu-si strice ei, occidentalii, relatiile cu Rusia, unica lor sursa de energie. Asta si este motivul pentru care OSCE are tot interesul ca sa mentina infectata aceasta rana supurenta care este Transnistria. Din pacate subiectul moldo-roman este numai bun de clamat in desert. Mai ales ca si in cele doua state romanesti, la fel ca si in Iugoslavia, sunt la fel de multe cozi de topor, gata oricand sa puna umarul la facut rau. In realitate, cei care mizeaza cel mai putin pe spatiul pruto-nistrean sunt rusii insisi. Din 1.200.000 au mai ramas cam 200.000, masati mai ales in zona marilor orase Chisinau si mai ales Balti. Asta este si motivul pentru care statul rus se bate atata pentru Transnistria. Pentru ca rusii considera Basarabia ( asa cum au considerat-o mereu ) un teritoriu care oricum va pleca intr-o zi. De asta au si investit atat de putin in Moldova de est si au amplasat toate sursele energetice si toata industria dincolo de Nistru. Mai urmeaza sa inteleaga asta si basarabenii. In toata aceasta istorie abracadabranta apare insa, asa ca un mister, faptul ca procentul de solicitari de cetatenie romana este mai mare printre rusi ( tinand cont si de marimea acestei comunitati ) decat printre romani. Unii abia blestesc cateva cuvinte in romana si nu cunosc nici alfabetul latin. Au insa mult mai multi bani decat basarabenii si asta conteaza, din pacate. Daca nu stiati, ati aflat acum…
PD-L partid creat artificial si in curind va disparea.
Pt Gheorghe
Eu am spus de multa vreme asta, chiar de la inceput.
Pt Oana
Nu sunt de acord ca Nadia Mosanu e persoana care trebuie pusa sub semnul intrebarii. Cunosc aceasta familie, ca si pe dl Mosanu si nu cred ca e bine sa scrieti asa.
Ieri dl. Ghimpu a fost În PROfunzime:
-Ați vândut acțiunile Eurosim?
– Aberatii, nu am vandut nimic, dar eu cu ce sa traiesc cu salariu de deputat de 7 mii de lei? A fost data statia in arenda, dar nu vanduta. Petrom-ul de mult nu mai este a lui Plahotniuc. Este firma austriaca. Daca era a lui Plahotniuc nu dadeam in arenda.
Sinceritatea e punctul forte al liberalului nr.1.
Nu poate omul trăi cu 7 mii de lei și gata.
Cu atât mai mult, că neam din neamul Ghimpilor din Colonița au fost petroliști.
La fel ca și J.R. din Dallas. Neam din neamul Ewing-ilor. (Fie-ți țărâna ușoară, Larry Hagman).
Cu ăștia nu te pui. Ei beau doar whisky scump și fumează trabucuri.
Ce mai, sunt milionari.
Iar cei bogați nu seamănă cu noi, – scria Scott Fitzgerald.
De unde milionar? – veți întreba? Dintr-o benzinărie dată în arendă?
Păi, nu-i chiar o simplă benzinărie.
Incidental, EUROSIM are exact aceiași acționari, ca și PARSTAR PETROL,
care este nr. 5 pe piața importului de motorină (6,5%) și nr.6 la benzină (2.2%),
care vinde cu titlu exclusiv carburanții întreprinderilor municipale și ÎS Calea Ferată.
Iar astea-s deja sute de milioane.
Veți zice, că nu poate o firmă din Cimișlia să concureze cu LUKOIL, PETROM, TIREX-PETROL, ROMPETROL și veți greși.
Vedeți că poate!
Să mai zică cineva, că în RM nu poți face afaceri?!
Poți, și chiar foarte bune.
Dacă ai abilități.
Dar mai cu seamă – Krîșă…
Acest lucru e valabil si ambasada noastra din Franta. Aici tot trebuie puse intrebari in legatura cu vizele. E strigator la cer!!! Si toata lumea taaaacceee! Ma intreb de ce? Poate ca banutii nostri le sint dragi celor cu buzunare grase? Domnilor guvernanti? De ce va bateti joc de noi INTRATITA!!! Dna Pavlicenco, dl Popescu, de ce nu vorbiti si nu puneti problema macar dvs. Cu ambasada din Romania e clar si toata lumea vorbeste, dar cu vizele in Franta, cu problema ambasadei noastre de aici ca nu imi pot chema mama de atitea ani si o obraznicatura de la ambasada noastra din Paris zice sunati la ambasada din Chisinau!!! Isi bat joc de oameni, vor numai bani si atunci apar si vizucele si toate.
@Berenice Goradetski
Mircea Popescu este doar o simpla voce din California. Trece cam mult pana sa fie auzita ;-( Poate intr-o buna zi …
Pe de alta parte, daca parintii dumneavoastra ar fi cetateni romani si ar avea pasaport romanesc atunci lucrurile s-ar simplifica/elimina.
Eu, ca cetatean roman, nu pot sa vorbesc despre birocratia de dincolo de Prut.
Nu-i la tema, dar e urgent si in interesul public:
Unimedia nu merge deloc pe mobil, nu se vad articolele, comentariile nimic!
Va rugam sa reparati degraba aceasta!!!
Dlui Mircea Popescu
Va multumesc pentru raspunsul cald si senin! Va iubesc! Sinteti o bijuterie pentru mine! Un Craciun fericit si Domnul cel mare sa va pazeasca de toate relele in aceasta lume fara suflet si doritoare de bani si avutii!!!
@Berenice Goradetski
Sfintele sarbatori ale Craciunului sa va aduca si dumneavoastra si celorlalti basarabeni atat de napastuiti pace sufleteasca, bucurii alaturi de prieteni si de cei dragi si speranta ca viitorul nostru va fi mult mai luminos.
Mircea Popescu
Se nasc istorii de dragoste si pe pavlicenco.md.
à suivre.
Rusificarea continua:
––––––––––––––
vechiul sat est-moldav
„Moara Noua”, raionul Drochia, fostul judet Soroca,
de peste 20 de ani de Independenta neo-colonialista ruseasca,
nu se poate dezbaiera de rusificarea denumirii de
„Maramonovka” !
Stiati ca mai avem inca sate de „Pobeda”, „Pervomaisk”, etc ?
–––––––––––––––––––––––––
Numai Re-Unirea cu România ne va salva de ocupatia rusificatoare !
Intrebarea Anului BULGAR:
——————————––––––––-
pentru “unşii” de la Bucuresti:
– deputatul Eugen Tomac,
– senatorul Viorel Badea,
– Presedintele Traian Basescu,
– Ministrul de Externe Titus Corlăţean,
– plagiatorul Ponta, Antonescu-Lipoveanul, etc.
————————————————————————
La fel cum nu înţeleg de ce Bulgaria a scos obligativitatea vizei naţionale pentru moldovenii care au o viză Schengen valabilă,
iar România nu poate face acelaşi lucru.
———————————————————————–
“Republica Moldova, o „ţară străină“ pentru România”
de Alina Turcanu, redactor-sef
Adevarul md
12 decembrie 2012
Pt Luca: Eu am un nivel intelectual si nu vorbesc chiar cu toti si nici nu arunc laude si vorbe in vint.
Decembrie – Luna cadourilor !
—————————————————
Pentru Sarbatorile de iarna:
descoperiti aici cele mai bune retete culinare est-moldovenesti si nu numai
cu poze detaliate, pasi concreti de urmat, sfaturi practice subtile, etc.
2 variante: in româneste si in engleza.
Ne aduci bucurii si voie buna in inimile noastre !
Multumim Ileana ! Le meilleur „cordon bleu moldave” !
Pofta Buna si Mare ! / gen Traiasca România Mare /
———————————————————————————-
http://www.lalena.ro
http://www.bylena.com
Aceasta poezie la care m-am chinuit citeva zile este dedicata in preajma sarbatorilor Sfinte de iarna curajoasei doamne Vitalia Pavlicenco:
Cu fruntea sus si inima la soare
Ea cale isi croieste cu-ndirjire
Si ne arata colo-n departata zare
Cum sa gasim noi drumul spre iubire.
Iubirea cea de tara nesecata,
De libertate si democratie,
De neam si de credinta-n unitate,
De bunastare si de omenie.
O, Doamne da-i curaj si da-i tarie
Si multa, multa sanatate
Ca tara asta cu-a inima sa-nvie,
Si pace sa ne-aduca, si dreptatea!
Esti ca o Jana d’Arc a Romaniei,
Ca sabia lui Stefan cea maiastra,
ce taie hotarit in carne vie,
Unirea natiunii sa-mplineasca!
Ferice mamei tale ce tare!
Ferice sotului ce te-a gasit,
Ferice noua si sa fim in stare,
Cuvintul tau sa intelegem negresit.
Berenice Goradetski (Saint Denis, 20 decembrie 2012)
deci la casa alba se face unirea cu Romania.Am inteles
Corlatean este un bun diplomat,sper sa atraga Romania in comert cu China,Rusia,tarile arabe,si mai putin cu UE ori FMI,care ne-au bagat in faliment,inflatie si in Incapacitate de plata.
Dl Puscasu Vlad,
cred ca nu cunoasteti arabii. Veniti pe la cartierele din estul Parisului, la Saint Denis sau la Bobigny si ii veti cunoaste si nu veti mai dori comert cu ei cit pururea. Stiti cum amagesc din ochi? Si acuma seara nici nu mai esi din casa ca sint niste violatori de nu va imaginati, ca si africanii, chiar mai dihai. Nu va sfatui sa facem prea mari legaturi cu alde ei pentru ca uitativa acum ce se face in Franta in unele orase, la Marseille sau in estul Parisului. Ne termina. Fura, violeaza, te bat.
HAMBURG GENETICA a facut dreptate legal prin legea paternitatii =SINTEM DACI[87 la suta A.D.N.ul e DAC]=Nu ne tragem din romani..ACUM DACIA A INVIAT..adevarat a inviat..rasuna in piepturile milioanelor de romanii pentruca romanii sint daci sau se trag din DACI ASA CUM A LEGIFERAT GENETICA HAMBURG..Victorie sigura pentru Partidul DACIA Eterna…teoria romanizarii emisa de sc. ardeleana a fost stearsa din memorie … dupa o viata intreaga de intuneric in care am trait..DACISMUL A INVINS DEFINITIV…Romanizarea in fapt nu a existat..DACIA a inviat…uraaaaa..doamne ajuta ..AMIN.