Alba Iulia – o minunata galerie foto de Ioan Popescu, Ploiesti

Într-o conferinţă de presă, organizată de Consiliul Unirii, la sediul cotidianului „Timpul” din Chişinău, Vitalia Pavlicenco, unul dintre coordonatorii Consiliului şi, totodată, preşedinte al PNL – singurul partid unionist din R.Moldova – a anunţat că un mare număr de membri ai CU vor fi prezenţi la Alba Iulia, de Ziua naţională a României, 1 Decembrie. Acolo s-a dat citire unui Mesaj de încurajare a reunirii României, care v-a fi trimis guvernelor lumii, cărora li se solicită „sprijinirea unirii poporului român; numai astfel o Românie reunificată va asigura dezvoltarea economică omogenă a estului Europei, aşa cum reîntregirea Germaniei a rezultat un stat puternic în Europa Centrală”.

Bilanţul activităţii Consiliului Unirii în cele zece luni de la înfiinţare este impresionant. Remarcăm doar cele noua marşuri unioniste de la Chişinău, Bălţi, Cahul şi Bucureşti, precum şi editarea volumului„Calvarul românilor basarabeni în timpul regimului sovietic”. CU pregăteşte, de asemenea, un Manifest al unioniştilor, care urmează să fie editat într-o broşură, în care se va prezenta, pe larg, viziunea, crezul şi programul de activitate din perioada următoare. Ioan POPESCU

Loading Facebook Comments ...

2 Comments

Add a Comment
  1. cine are cetatenia Patriei Noastre – Romania – sa mearga la vot ! votati ARD ! Alianta Romania Dreapta !

  2. ioan popescu, jurnalist, ploiesti

    Românii au ieşit la vot, prietene (Marian), d-aia a câştigat USL. Îmi pare rău, de voi, basarabenii, că încă îl idolatrizaţi pe Băsescu. Atât el, cât şi PDL, vor deveni curând o pagină tristă a istoriei. Dacă aţi fii fost mai aproape de Ţară – la informaţie mă refer- nu aţi mai fii avut atâta pasiune pentru dl TB. Sunt sigur că noul Parlament al României va continua politica de apropiere a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Punct!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *