Mesajul Consiliului Unirii la Alba Iulia

MESAJ

către Românii veniţi la Alba Iulia

Fraţi Români,

“Secolul XIX, al naţionalităţilor”, a însemnat şi cristalizarea conştiinţei privind unitatea naţională românească, privind un destin comun în trecut, prezent şi viitor.

La 21 noiembrie 1917, Sfatul Ţării a proclamat “Republica Democratică Moldovenească”, iar, la 24 ianuarie 1918, a adoptat Declaraţia de Independenţă. Pe 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat DECLARAŢIA de UNIRE a Basarabiei cu România:

“În numele poporului Basarabiei, Sfatul Ţării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia, acum o sută şi mai bine de ani, din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric şi a dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna, se uneşte cu mama ei România. Trăiască Unirea Basarabiei cu România de-a pururi şi totdeauna!

Pe 1 Decembrie 1918, Marea Adunare Naţională pentru Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi a Maramureşului cu România, încununa, la Alba Iulia, Actele de Unire de la Chişinău şi Cernăuţi.

Nicolae Bălcescu ne-a lasat testamentul: „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea. Pierdută, Libertatea se recapătă, dar Naţiunea, odată distrusă, este definitiv dispărută!”

Consiliul Unirii s-a constituit în acest an, în care s-au împlinit două secole de ocupaţie ruso-sovietică a pământurilor româneşti dintre Prut şi Nistru, şi are drept obiectiv strategic reconfirmarea Actului de Unire din 1918, prin lichidarea consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop, fapt evocat şi în Declaraţia de la Chişinău din 28 iunie 1991.

Consiliul Unirii include reprezentanţi ai societăţii civile, ai comunităţilor de peste hotare, partide românesti de pe ambele maluri de Prut. Declaraţia de Independenţă din 1991 scutura jugul colonial şi deschidea calea reîntregirii neamului. Si românii au dreptul să fie într-un singur stat, să-i convingă pe factorii politici naţionali şi din Vest că unitatea românească înglobează şi interesele euroatlantice.

De 21 de ani, Basarabia îşi caută identitatea şi ideea naţională. La 72 de ani de la invazia sovietică, spunem că am suferit prea mult ca popor supus genocidului si schimbării forţate a structurii, pierzînd 1 milion de români. Nu mai dorim această nedreptate pentru români.

Consiliul Unirii, alte forţe din societatea civilă, au redat Românilor Demnitatea Naţională, cerând – prin acţiuni paşnice de răsunet – dreptul la unitate, istorie, limbă, dreptate şi viitor.

Dragi compatrioţi,

La 1 noiembrie s-au  împlinit 70 de ani de când, în partea de nord-vest a Chişinăului, pe o colină a moşiei Ghidighici, a fost inaugurat măreţul Turn al Dezrobirii Basarabiei (arhitect Octav Doicescu), în cinstea eliberării Basarabiei, de către trupele române, în vara anului 1942.

Complexul memorial, creat prin jertfa basarabenilor, a avut menirea de a servi generaţiilor drept loc de reculegere, de înălţare sufletească şi de mândrie naţională.

Consiliul Unirii solicita reconstruirea «Turnului Dezrobirii Basarabiei», de o însemnătate inestimabilă pentru dăinuirea Naţiunii Romăne. Cele două Guverne româneşti au datoria morală să se implice.

Unirea Basarabiei cu România va fi opera voinţei noastre, în baza Declaraţiei de Independenţă, care spune: „REPUBLICA MOLDOVA ESTE UN STAT SUVERAN, INDEPENDENT ŞI DEMOCRATIC, LIBER SĂ-ŞI HOTĂRASCĂ PREZENTUL ŞI VIITORUL FĂRĂ NICIUN AMESTEC DIN AFARĂ, ÎN CONFORMITATE CU IDEALURILE ŞI NĂZUINŢELE SFINTE ALE POPORULUI ÎN SPAŢIUL ISTORIC ŞI ETNIC AL DEVENIRII SALE NAŢIONALE.”

Consiliul Unirii îndeamnă Guvernele lumii să sprijine unificarea poporului român, aşa cum s-a produs reîntregirea Germaniei.

Noi, românii basarabeni veniti la Alba Iulia, juram – în numele Consiliului Unirii – că nu ne vom abate de la aspiraţia noastră sfântă şi că, prin efort comun, ne vom regăsi, cu toţii, într-un stat modern şi european, de care să fim mândri noi şi copiii noştri.

Alba Iulia, 1 Decembrie 2012

Un grup de circa 100 de membri ai Consiliului Unirii pleaca la Alba Iulia, ca sa participe la manifestarile prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei si sa dea citire acestui Mesaj adresat romanilor veniti acolo.

 

Loading Facebook Comments ...

13 Comments

Add a Comment
 1. Vive la Grande Roumanie!

 2. La mulţi ani, români, oriunde v-aţi afla!

 3. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ——————
  —————♥—♥—♥— U N I R E ! —♥—♥—♥—————
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ——————
  —————♥—♥—♥— U N I R E ! —♥—♥—♥—————
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ——————
  —————♥—♥—♥— U N I R E ! —♥—♥—♥—————
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 4. „Pactul pentru Basarabia ”
  ———————————————
  reprezintă un angajament si un set de măsuri concrete, la nivel de asumare publică, legislativ, economic, educaţional şi instituţional,
  care vor fi implementate pentru

  Re-Unirea celor două state româneşti.

  200 de candidaţi angrenaţi în cursa electorală
  pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie
  au semnat “Pactul pentru Basarabia”

  http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/7651-200-de-candidai-angrenai-in-cursa-electoral-pentru-alegerile-parlamentare-din-9-decembrie-au-semnat-pactul-pentru-basarabia.html
  —————————————————————–

  Iata și declarațiile câtorva dintre ei:

  – Ludovic Orban (USL, București):
  ,,nu poate exista un român responsabil care să nu semneze Pactul pentru Basarabia”;

  – Emil Crişan (PRM, Alba):
  ,,Sunt de acord cu semnarea Pactului pentru Basarabia”;
  Matei Suciu (USL, Timiş): ,,Declar că îmi iubesc ţara, îmi iubesc neamul şi îmi iubesc România în graniţele fireşti ale ei, de aceea susţin proiectul dumneavoastră şi de aceea sunt alături de tot ceea ce întreprindeţi în acest sens”;

  – Cornel Poenar (PRM, Hunedoara):
  ,,Sunt onorat că există în România oameni care mai ţin la steagul şi la idealul naţional. Sper ca după alegeri să strângem rândurile într-un front comun”;

  – Mărioara Nistor (PP-DD, Brăila):
  ,,Sunt de acord cu prevederile Pactului legat de Basarabia. Din origine sunt rusoaică şi cu atât mai mult îmi doresc să unim România cu Basarabia. Votaţi schimbarea, votaţi Pactul pentru Basarabia”;

  – Ovidiu Milici (ARD, Suceava):
  ,,Sunt un bucovinean născut şi crescut aici, în Bucovina, ţin la România, ţin la români şi ţin la cetăţenii şi la naţiunea română de pretutindeni. De aceea, îmi exprim acordul total pentru acest pact şi îmi doresc ca el să dea şi rezultate. Am convingerea că dacă voi ajunge să reprezint cetăţenii din bazinul Dornelor în Parlamentul României, voi milita şi pentru acest demers nobil care vizează pe toţi cei care simt româneşte”;

  – Octavian Liviu Bumbu (USL, Neamţ):
  ,,Ca act programatic, sunt absolut de acord, pentru că este absolut firească reîntregirea României, după răpirea de la 1812, chiar dacă a trecut atâta timp şi i se dau alte interpretări”;

  – Ionel Avrigeanu (ARD, Bihor):
  ,,Alegătorii să meargă la vot şi pentru Basarabia”;

  – Gheorghe Tinel (ARD, Ialomiţa):
  ,,Susţin din tot sufletul Pactul pentru Basarabia şi sper ca Dumnezeu să ne ajute ca într-un timp rezonabil să putem să înfăptuim această dorinţă, acest deziderat al neamului românesc de reîntregire în graniţele pe care Ştefan cel Mare ni le-a lăsat odată. Eu cred că este un obiectiv politic realizabil şi aş vrea, mi-aş dori ca toată clasa politică să se ralieze acestei acţiuni a dumnevoastră”.

  – Vasile Berci (USL, Maramureş):
  ,,Categoric, ideea de reîntregire a statului român cu ceea ce înseamnă Basarabia de azi, ciuntită, aşa cum se ştie, cu judeţele din Sud şi, din păcate, şi din partea de Nord, este un lucru firesc şi care se va produce în timp şi trebuie să se producă. Pentru că Basarabia de una singură nu poate avea o evoluţie fericită, chiar integrată în Uniunea Europeană”.

  – Vasile Timiş (ARD, Maramureş):
  ,,De Basarabia ne leagă şi proiecte de viitor comune, care vizează statutul şi modul de relaţionare al Basarabiei, al Moldovei cu Uniunea Europeană, din care România face parte şi mai mult decât atât, cred că nişte proiecte responsabile de viitor în zona promovării ospitalităţii şi culturii româneşti. În orice caz, cred că ceea ce ne leagă este mult mai puternic decât nişte sincope istorice care ne-au despărţit şi rămân ferm convins că pe viitor, proiectele celor două state vor fi de susţinere reciprocă, de promovare a unei spiritualităţi şi culturi, de promovare a limbii române, mult mai intense şi mai eficiente.”

  – Tudor Şerban (ARD, Constanţa):
  ,,Împreună sper să realizăm în continuare lucruri bune şi să arătăm că poporul român este unit şi care doreşte să fie în Europa cu demnitate”;

  – Zanfir Iorguş (ARD, Constanţa):
  ,,Pentru a finaliza procesul de unificare al Basarabiei cu România, cred că este nevoie, la început, de schimburi între tinerii din Moldova şi tinerii din România, iar aici, pe litoral, există posibilitatea şi disponibilitatea, în acelaşi timp, ca aceste schimburi şi această legătură să se poată realiza în staţiunile din Sudul litoralului. În acelaşi timp, cred că dezvoltarea economică este foarte importantă şi de ce nu, tinerii din Moldova pot să vină să facă servicii de turism în timpul sezonului aici, pe litoralul românesc şi de ce nu, multe, multe alte reciprocităţi.”;

  – Cristea Pamfil (PP-DD, Maramureş):
  ,,Îmi asum în totalitate responsabilitatea şi susţinerea Pactului pentru Basarabia, iniţiat de Acţiunea 2012, în ceea ce priveşte reprezentarea şi susţinerea interesului naţional, în vederea unificării României cu Basarabia sau a Basarabiei cu România. (…) Ideea reunificării cu Basarabia este susţinută de toţi candidaţii Partidului Poporului din judeţul Maramureş – avem 10 candidaţi, 7 în colegiile de deputaţi şi 3 în cele de Senat. (…) Este un demers pe care noi l-am visat şi ni-l dorim de foarte multă vreme. Acum credem şi vedem că începe să capete contur, începe să capete iniţiativă, odată cu intrarea Partidului Poporului în Parlamentul României”;

  – Dan Cristian Popescu (ARD, Bucureşti):
  ,,Ne aflăm la doar câteva zile înainte de ziua de 1 decembrie, ziua Marii Uniri, nu putem să nu ne gândim la fraţii noştri din Basarabia, la fraţii noştri cu inima bună. Am semnat Pactul pentru Basarabia şi susţin întru totul prevederile acestui pact”;

  – Radu Ursanu (ARD, Iaşi):
  ,,Susţin Pactul pentru Basarabia. Dacă astăzi aş fi parlamentar, cu siguranţa l-aş vota cu două mâini, este singura acţiunea la care aş vota cu două mâini. Cred într-o unire în timp, care a fost începută şi trebuie continuată la nivel legislativ, economic, instituţional şi educaţional”;

  – Petru Movilă (ARD, Iaşi):
  ,,Este un gest absolut normal, absolut românesc, patriotic. Sunt primul parlamentar român care a avut activitate în Moldova după Revoluţie, în sensul că mi-am deschis în 2007 cabinetul de parlamentar în Republica Moldova şi această acţiune vine în sensul gândurilor mele, în sensul gândurilor normale româneşti”;

  – Vasile Petraşco (PRM, Braşov):
  ,,Sunt născut în Basarabia, în raionul Ialoveni, în Mileştii Mici.
  Am venit în România de la 14 ani. Simt şi gândesc ca un adevărat român şi nu voi uita nicio clipă să reprezint românii basarabeni oricând şi oriunde. Sunt de acord cu refacerea unităţii naţionale, a neamului românesc sub drapelul Uniunii Europene şi mă oblig să susţin îndeplinirea revendicărilor Pactului pentru Basarabia”.

  – Ion Uţă (PRM, Bucureşti):
  ,,Mă declar întru totul de acord cu revenirea Basarabiei la Patria-Mamă şi cu semnarea Pactului pentru Basarabia. De asemenea, sunt cu totul de acord cu scutirea de taxe vamale a Republicii Moldova în ceea ce priveşte taxele pentru Uniunea Europene şi, de asemenea, cu integrarea Republicii Moldova în structurile euroatlantice. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”;

  – Sorin Străuneanu-Gănguţ (PRM, Bucureşti):
  ,,Semnez acest pact în încercarea de a vedea ceea ce poate bunicii sau părinţii mi-au povestit din trecut: România era o ţară mare, cu oameni mulţi, cu oameni cinstiţi şi sperăm să fie în viitor la fel”;

  – Ion Cantea (PRM, Bucureşti):
  ,,Fratele moldovean cu fratele român sunt unul şi acelaşi. De ce oare să nu fim într-o formă mult mult mai mult de prietenie, de apropiere?”

  – Adrian Ştefan Iuraşcu (ARD, Călăraşi):
  ,,Dintotdeauna am susţinut ideea că Basarabia trebuie să revină la Patria-Mamă. Este un lucru de drept care trebuie să se întâmple mai devreme sau mai târziu. Din păcate, s-a pierdut o oportunitate atunci când preşedintele României Ion Iliescu s-a grăbit să recunoască Republica Moldova ca stat independent, în loc să facă demersul necesar pentru ca Basarabia să revină la Patria-Mamă. S-au pierdut 20 de ani, dar noi, românii adevăraţi, trebuie să luptăm în continuare, ca ceilalţi români, care sunt acum dincolo de Prut, să fie împreună cu noi, aşa cum este normal, aşa cum a fost dintotdeauna”;

  – Radu Socoleanu (PP-DD, Prahova):
  ,,Trebuie făcut mult pe zona cărţilor în limba română, trebuie făcut mult pe zona burselor. În primul rând, un prim-ministru al României ar trebui să fie la Chişinău, să meargă acolo o dată pe lună, să aibă întâlniri, să facem o uniune economică, cum este Uniunea Europeană, ar trebui să fie o uniune economică. Prima dată să facem o monedă unică, dacă avem leu românesc, şi acolo să fie leu românesc, dacă trecem la euro, şi acolo să fie euro. Cred că trebuie să avem un plan de unire care să fie în paşi. Fac Unirea pe linia bisericii, fac ministere comune. O să fac o unire şi la un moment dat să nu se ştie, când au făcut ăştia Unirea? Păi, ieri au făcut-o, că au făcut-o în fiecare zi. Şi să îmi pun un termen foarte clar, de trei ani de zile, patru ani, în care eu să fac această joncţiune”;

  – Paul Beganu (ARD, Buzău):
  ,,Sunt alături de dumneavoastră în demersul pentru Unirea Basarabiei cu România”;

  – Edmond Buga (PRM, Buzău):
  ,,Sunt de acord cu Pactul pentru Unire şi Unirea se va face”;

  – Florina Stoian (ARD, Buzău):
  ,,Sunt de acord cu Pactul. Basarabia este pământul nostru şi aşa trebuie să fie”;

  – Gabriel Vasâi (ARD, Buzău):
  ,,Sunt pe deplin încântat de acţiunea demarată de dumneavoastră”;

  – Ion Coman (ARD, Buzău);
  ,,Sunt de acord cu Pactul pentru Basarabia”;

  – Ovidiu Marian (USL, Arad):
  ,,Semnez cu mare plăcere şi susţin Pactul pentru Basarabia”;

  – Nicolae Began (ARD, Ialomiţa):
  ,,Sunt de acord cu acţiunea dumneavoastră pentru că şi Basarabia este pământ românesc”;

  – Ion Tabugan (USL, Caraş-Severin):
  ,, Istoria neamului nostru mă obligă să spun că Basarabia este pământ românesc şi că Basarabia aparţine României şi România aparţine Basarabiei. Nu pot să fiu împotriva neamului meu”;

  – Vasile Antonie Tămaş (PER, Covasna):
  ,,Sunt de acord şi pledez pentru Pactul pentru Basarabia, fiind o iniţiativă care, sperăm, va da roade, pentru a ne reuni sufleteşte cu fraţii noştri de peste Prut”;

  – Liviu Todoran (ARD, Mureş):
  ,,Susţin din toată fiinţa mea, din tot sufletul unirea Basarabiei cu România, reparaţia marii greşeli făcute acum 200 de ani, prin Tratatul de pace de la Bucureşti, de aceea cred că poporul român de dincolo şi de dincoace de Prut trebuie să aibă aceeaşi soartă, aceeaşi ţară, aceeaşi capitală, acelaşi destin”.

  – Tudor Panţuru (ARD, Ialomiţa):
  ,,Sunt de acord cu Pactul pentru Basarabia şi cu Unirea cu aceasta”;

  – Valentin Suvar (ARD, Argeş):
  ,,Provin dintr-o familie de cadre didactice. Mama mea a militat încă din primii ani după Revoluţia din 1989 pentru apropierea relaţiilor şi pentru refacerea României Mari. Sunt unul dintre susţinătorii acestui proiect şi pot să spun că mă mândresc cu acest lucru”;

  – Liliana Ciobanu (PP-DD, Giurgiu):
  ,,Sunt de acord cu semnarea Pactului pentru Basarabia”;

  – Marc Vasile (ARD, Bistrița-Năsăud):
  ,,Sunt de acord cu Pactul pentru Basarabia şi susţin necondiţionat românii noştri de peste Prut”;

  – Marius Gondor (ARD, Arad):
  ,,Susţin Pactul pentru Basarabia”;

  – Mihail Ştefănescu (ARD, Brăila):
  ,,Sunt pentru unirea Basarabiei cu România”;

  – Traian Igaş (ARD, Arad):
  ,,Sunt de acord ca toţi românii, într-un final, să aibă acelaşi destin, să aibă acelaşi viitor şi cred că toţi cei care gândesc în acest sens, gândesc pozitiv pentru neamul românesc şi sigur că mă alătur tutror celor care au un gând bun pentru tot ceea ce înseamnă România, tot ceea ce înseamnă român, indiferent de graniţele în care îşi duce viaţa în momentul de faţă”;

  – Bellu Claudiu-Mihai (PP-DD, Prahova):
  ,,Sunt de acord cu mişcarea pornită de dumneavoastră pentru reîntregirea Basarabiei cu România şi m-aş bucura să se împlinească tot ce se doreşte în Pactul pentru Basarabia”.

 5. Tarile care pot sprijini UNIREA CU ROMANIA sunt din UE, SUA, Japonia, Tarile din America de Sud, Mexic (sunt tari latine ca si noi), Canada si alte tari.

 6. Stimata doamna, poate n-ar strica sa aranjati cu sotul din Germania sa va schimbati numele in Pavlicencu. Suna mai putin frantuzeste…si scapati de rezonanta slava.

 7. Pt. D-l Misu: nu va bazati pe Germania in sprijinirea unificarii, caci pt germani pretul ieftin la gazul rusesc si piata imensa ruseasca pt masinile germane sunt mai importante decat sprijinirea unei tari care i-a tradat, chiar daca ei sunt co-autori ai motivului tradarii.

 8. pentru Petrus:
  o alta varianta:

  V-Thalia Vangheli !

  sau Lia Vangheli !

 9. Unirea Basarabiei cu România în documente

  http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/unirea-basarabiei-romania-documente

  SECRETELE BASARABIEI

  Interviu cu dr. Şerban Milcoveanu
  ——————————————————
  – Acum v-am ruga să prezentaţi secretul Basarabiei destăinuit dvs.
  de d-na Alexandrina Russo. Aveţi cuvântul!

  – Mi-am făcut serviciul militar în Basarabia în martie-apr. 1938
  şi am avut privilegiul să cunosc adevărata Basarabie,
  nucleul pur şi dur al Basarabiei.

  Nucleul Basarabiei nu era administraţia de stat, nu erau partidele PNŢ, PNL sau PSD, ci nişte naţionalişti care se întruneau
  o dată pe săptămână în locuinţa istorică a lui Alecu Russo,
  unde fiica lui, d-na Alexandrina Russo, era gazda.

  Acolo l-am întâlnit şi pe unul dintre conducătorii partidului naţionalist
  din Basarabia, Ştefan Ciobanu.
  Eu, în calitate de preşedinte al studenţimii române naţionaliste
  şi creştine, am ajuns la ei recomandat de către
  juristul Sergiu Florescu şi lt.-col. Vasile Diaconescu.

  Am fost acolo de câteva ori, însoţit de ing. agron. Atanasiu
  (care era preşedintele studenţilor în Agronomie din Basarabia).

  Fac o paranteză: Sergiu Florescu şi V. Diaconescu au fost asasinaţi
  din ordinul lui Carol II la 22 sept. 1939,
  iar trupurile lor neînsufleţite au fost expuse pe stradă.

  D-na Alexandrina Russo şi-a lăsat copii să fugă în Regat,
  dar ea a rămas la Chişinău, aşa cum rămâne rădăcina de stejar
  în pământul strămoşesc. Ruşii au arestat-o în 1940 şi au deportat-o
  în Kazahstan pentru muncă forţată, unde a murit (nu se ştie cum).

  Aici, la acest nucleu, se discutau probleme culturale şi sociale,
  dar şi probleme politice.

  Pot să spun că aveau o oarecare – nu ostilitate –
  ci aprehensiune faţă de Bucureşti şi faţă de România.

  Reproşau trei lucruri:

  – în primul rând că Basarabia era lipsită de industrie
  (România interbelică nu a făcut investiţii industriale pe teritoriul Basarabiei, lăsând-o numai agricolă, viticolă şi zootehnică);

  – în al doilea rând că Basarabia era socotită ca un fel de ladă de gunoi: pedepsiţii pentru corupţie care nu puteau fi deferiţi justiţiei
  erau trimişi disciplinar în Basarabia,

  – iar în al treilea rând că administraţia de la Bucureşti îi favoriza
  pe evreii locali (care se bucurau de foarte multe avantaje,
  ca şi cum ar fi fost clasa conducătoare a Basarabiei).
  Evreii din Basarabia aveau privilegii din partea administraţiei de stat,
  a poliţiei şi a armatei, în defavoarea ţăranilor români şi a românilor autentici (Basarabia era socotită un fel de Israel).

  Aceste reproşuri mi le-au făcut mie, care veneam din Bucureşti;
  dar nu cu ton de acuzaţie, ci cu amărăciune.
  ————————————————————————-

 10. Corect Petrus, pentru germani Moldova e „bedeutung los” s-apoi ce mai incolo incoace UE e un cicat ca si US…

 11. Atentie Mare:
  ————————-
  Recent pe Voxpublika md a mai aparut o noua „Vedenie”
  anti- româneasca si anti-unionista:

  un anume Igor Ursenko de la Nisporeni,
  fals scriitor român si facator de zâzanie
  acolo unde nu-i fierbe oala !

  In articolul sau de azi, sâmbata, 1 Decembrie,
  el nu scoate o vorba
  de Marea Sarbatoare a Unirii Românilor,

  dar il aduleaza pe un alt agent ruso-comunist
  Bogdan Târdea si regimul terorist Ponta,
  ii critica pe oficilaii europeni
  si pe cei drepti din RM –
  V-Thalia Vangheli, Dorin Chirtoaca, etc.

  Culmea:

  In Oct. acest UrsaKe rusofil, rusofon si rusificat
  abil mascat in limba lui „româneasca”
  a fost numit Consilier Adjunct
  la Institutul Cultural Român de la Kiev.

  Saptamâna trecuta un alt anti-unionist inveterat
  de la Chisinau, un Vital Sprânceana
  i-a facut o vizita prieteneasca de „documentare” anti-româneasca la Kiev.

  Si ultima:
  in tandem cu alti anti-români gen Gara Visterniceanu,
  de la Voxpublika md ei sterg orice comentariu
  care contine cuvântul „Re-Unire” !

 12. Flaviu Nicador Jipa

  UNIREA FACE PUTEREA

  http://nouadreapta.blogspot.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *