PNL cere demisia miniştrilor PLDM, care nu-şi respectă obligaţiile şi angajamentele publice


Pe 24 octombrie 2012 s-a produs un eveniment istoric – pentru prima dată, urmare a examinării unei cauze, instanţele naţionale au pronunţat o decizie definitivă şi irevocabilă privind dreptul unei formaţiuni politice de a include în documentele de bază obiectivul, formulat concret şi expres, de unificare a Republicii Moldova cu România.

PNL aduce felicitări justiţiei naţionale care – tot mai ferm – abordează litigiile prin prisma Convenţiei Europene a Drepturilor Omului. Amintim – PNL a cîştigat şi în anul 2010 procesul vs Comisia Electorală Centrală, care a interzis spotul unionist al PNL în campania pentru referendumul constituţional.

Urmare a şedinţei completului de judecată la Curtea Supremă de Justiţie, PNL cere demisia de onoare sau demiterea de urgenţă a dlui Oleg Efrim, care a dosit – în mod grav, ilegal, neonorabil şi abuziv – răspunsul Curţii Constituţionale din 23 iulie 2012 la Sesizarea depusă de ministrul justiţiei la 23 februarie 2012. Presupunem că acest răspuns a fost ascuns, neremis PNL şi nefăcut public – deşi ministrul Efrim s-a angajat să îl informeze pe preşedintele formaţiunii asupra deciziei CC şi a deciziilor ulterioare ale Ministerului -, din cauza că nu a convenit viziunilor antiromâneşti ale conducerii Ministerului Justiţiei.

Iar Curtea Constituţională tratează prin prisma legislaţiei europene articolele din Constituţie, neînţelese ministrului Efrim, care a neglijat practica judiciară naţională, confirmată şi prin decizia Curţii Supreme de Justiţie din 24 octombrie 2012.

Astfel, PNL consideră că acest gest urît, ce denotă lipsa elementarului bun-simţ, nerespectarea legii şi subordonarea interesului naţional unor interese politice străine aduce grave prejudicii imaginii Ministerului Justiţiei într-un stat condus de partide declarate proeuropene. Comportamentul ministrului justiţiei adînceşte neîncrederea societăţii în toţi miniştrii AIE, care una promit şi alta fac.

PNL aminteşte de promisiunea vicepremierului Iurie Leancă de a demisiona dacă R.Moldova nu va obţine, în scurt timp, regimul liberalizat de vize, ceea ce nu s-a produs.

Societatea este nemulţumită şi de starea lucrurilor în medicină, în sfera finanţelor, în administrarea fiscală şi vamală, de gradul înalt de corupţie – domenii aflate în gestiunea PLDM, interesat, în schimb, să promoveze “iniţiative legislative pentru împiedicarea acţiunilor şi a organizaţiilor unioniste”.

Este o ruşine când un Guvern pretins necomunist votează o iniţiativă antiromânească şi antiunionistă depusă de socialistul Dodon.

Hotărîrea Curţii Supreme de Justiţie din 24 octombrie 2012, care obligă Ministerul Justiţiei să înregistreze Noua Redacţie a Statutului PNL ce prevede obiectivul politic de Unire cu România, pune capăt antiromânismului primitiv şi antiunionismului agresiv promovat de forţe politice proruseşti şi de patronii lor de la Putere, care urmăresc menţinerea, în continuare, a celui de-al doilea stat românesc în zona de influenţă rusă, neretragerea trupelor ruseşti de ocupaţie de pe teritoriul românesc, neaderarea noastră la NATO şi UE – pentru a face din noi orfanul Europei, după ce – prin înţelegeri criminale – am devenit orfanul războiului rece.

Ministrul justiţiei nu putea acţiona contra PNL fără acordul liderului de partid, deaceea constatăm că Republica Moldova este condusă de forţe şantajabile, corupte, ataşate intereselor strategice ruseşti, cu o retorică europeană, dar, de fapt, urmărind interese pur meschine şi cu ticuri comuniste antiromâneşti. Aceste forţe s-au deconspirat inclusiv pe 24 octombrie 2012, când s-au poziţionat de partea antiromânismului.

Şi iată obiectivul politic din Noua Redacţie a Statutului PNL: „Partidul promovează imperativul reîntregirii neamului românesc, prin lichidarea consecinţelor juridice ale Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, ca să se restabilească adevărul istoric pentru partea poporului român ce locuieşte în frontierele legale ale Republicii Moldova, recunoscute de ONU, după proclamarea Independenţei faţă de URSS. PNL pledează pentru unificarea – pe cale paşnică, democratică – a celor două state româneşti, adică pentru Unirea Republicii Moldova cu România, drept cea mai scurtă cale de desprindere de sfera de influenţă rusească şi de accedere rapidă în NATO şi UE. Partidul militează pentru acest obiectiv prin mijloace legale, nonviolente, conforme cu principiile fundamentale ale democraţiei.”

PNL mulţumeşte tuturor membrilor şi simpatizanţilor formaţiunii care au fost – şi în acest an – alături şi datorită cărora am obţinut o victorie majoră de legitimitate, deschizînd calea pentru discuţii fireşti privind calea optimă de dezvoltare a acestui stat – cu Estul străin, haotic şi imprevizibil, independenţi, fără nicio şansă de supravieţuire sau cu patria noastră România, care ne cheamă acasă.

Noi avem o ţară frumoasă şi deosebită – România, în a cărei componenţă trebuie să aducem teritoriul din stînga Prutului, împreună cu românii şi alogenii ce îl populează.

Chişinău, 26 octombrie 2012

Loading Facebook Comments ...

10 Comments

Add a Comment
 1. pare ca este o fabula despre un caine care latra la un elefant. felecitari dm pavlicenco. cea mai buna decizie pe care o puteti lua este sa plecati din politica pentru a nu discredita in continuare miscarea unionista. plecati, pentru ca nu aveti legitimitate sa purtati tricolorul in piept. actiunile dmv nicidecum nu sunt europene, ba mai mult, semanati mai mult a activista de partid comunist, nu un personaj care doreste reunificareaa 2 tari romanesti in cadrul ue. actionati anume asa cum ar actiona un comunist de moda veche. plecati, sa scapam de mediocritati politice.

 2. Un cântecel de petrecere
  pentru doamna ne-infricata Thalia (Vi-) Vangheli
  in ziua de 29 octombrie, o zi speciala !
  ———————————————–––––––––————

  La Multi Ani cu sanatate,
  Sa Va dea Domnul tot ce doriti,
  Zile senine si Fericire,
  La Multi Ani, sa traiti !

  Multi Ani traisca,
  Multi Ani traiasca,
  La Multi Ani !

  Dar cine sa traiasca ?
  Dar cine sa traiasca ?
  Moldovenii sa traiasca !
  La Multi Ani traiasca !

  Dar cine sa traiasca ?
  Dar cine sa traiasca ?
  Toti Românii sa traiasca !
  La Multi Ani traiasca !
  ———————————————-
  N.B.
  Anisoara Puica – Astazi este ziua mea

  http://www.youtube.com/watch?v=MrlOn4d3kPc&feature=related

  P.S.
  ROMANIA MARE – IN VECHILE HOTARE !

 3. Pt.des:

  Чем больше Родину мы любим, тем меньше нравимся мы ей…

  Госпожа Павличенко Вам лично явно не нравится.
  Наверное, Вы уверены, что выражаете мнение всего народа, не так ли?
  Увы! Людям свойственно заблуждаться, даже, если их большинство.

 4. Numai Vulpoaica sà nu ne facà ordine în „COTETUL” nostru, cel putin de AZI si înainte !!!

 5. PRELUARE SIS-TEMATICA

  PRELUARE:

  Tatal cantaretului Dan Balan,
  a fost desemnat ca sef a securitatii de la Chisinau

  http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/7293-tatal-cantaretului-dan-balan-a-fost-desemnat-ca-sef-a-securitatii-de-la-chisinau-.html

  Mihai Balan este căsătorit cu vedeta TV, Ludmila Balan, iar cuplul are doi copii – Dan Bălan şi Sanda Bălan.

  Postul de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate a devenit vacant la 10 octombrie, anul trecut. Fostul director, Gheorghe Mihai, a fost demis de Parlament, la solicitarea premierului Vlad Filat, pe motiv că nu a întreprins măsurile necesare pentru a evita atacurile raider, comise asupra mai multor bănci din ţară, scrie Vocea Basarabiei.
  –––––––––––––––––
  Romanian Global News
  adreseaza o intrebare publica noului director al SIS:

  il cunoaste pe general-maior
  Smorjevskii Vladimir Vasilevici de la FSB?
  Daca da, in ce context si ce legaturi a avut cu el?

 6. PRELUARE SIS-TEMATICA

  Un cântaret rusofil din Chisinau
  cu cetatenie româna:
  ——————————————————

  Dan Bălan:

  «Rusia e, practic, patria mea!»

  ———————————————————

  Dan Bălan a acordat un interviu unei publicaţii din Rusia,
  în care a vorbit atât despre viaţa personală, cât şi despre originea sa.

  Solistul a declarat că îşi caută perechea, care ar putea să fie chiar şi o rusoaică.

  Mai mult, a precizat că el consideră că Rusia e, practic, patria lui.
  —————————————————————————————————-
  “Am crescut cu cultura rusă, învăţând şi citind în această limbă.

  Eu până la crearea hitului «Dragostea din tei» nici nu ştiam limba moldovenească”, a zis Dan.
  ——————————-
  Declaraţia artistului a iscat controverse, iar publicaţiile moldoveneşti
  i-au amintit că în anii 2001-2002 cânta melodia

  “Nu mă las de limba noastră… cea română!”,
  iar hitul “Dragostea din tei” a apărut abia în 2004.

  Mai mul t: Dan Bălan:
  «Rusia e, practic, patria mea!»
  ——————————————–
  Libertatea.ro
  iunie 2010

  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/dan-balan-rusia-e-practic-patria-mea-292352.html

 7. *PNL aminteşte de promisiunea vicepremierului Iurie Leancă de a demisiona dacă R.Moldova nu va obţine, în scurt timp, regimul liberalizat de vize, ceea ce nu s-a produs.*

  Leanca a primis sa faca acest lucru pina la sfirsitul anului 2012, asa deci mai are putin timp cu toate ca mi se pare pe urma el a renuntat la acest angajament.

  *PNL cere demisia miniştrilor PLDM*

  Si draga editor/editoarea nu este corect sa scrieti ca cereti doar demisia ministrilor PLDM de parca intreg guvernul ar fi din partea liberal-democratilor. Guvernul Republicii Moldova este format si din ministrii din partea PL si PD, deci e corect sa scrieti ca cereti demisia unor ministri ai actualei aliante de guvernare.

 8. Pt ION

  Dumneata iti faci un partid si ceri, impreuna cu membrii formatiunii, colegii si organismele colective ce doresti. Noi asa consideram si asa facem. Cind va veni timp[ul si vom considera altfel, vom spune cum consideram. Mersi pt sfaturi, dar nu avem nevoie chiar intotdeauna de ele. Nu am anuntat consultare publica.

 9. Dna Vitalia, comentariul de mai sus nu este o consultare, dar o observatie pentru ca am impresia ca transmiteti mesaje denaturate in mod deliberat. Si ca sa inteleaga si altii ce am in vedere vreau sa le amintesc de protestele anti-comuniste PPCD-iste de alta data care nu au facut decit sa intareasca si mai mult partidul comunistilor. Acum, acelasi lucru am impresia ca il face PNL cu PLDM, il critica special ca sa-l tina in forma.

 10. Pt ION

  Pai asta e si adevarul. Ai impresia, ceea ce nu inseamna ca este asa. Nu mai insista ca nu pun pret de 0.0000% pe ce spui, nu am nimic nici cu PPCD, nici cu altii, noi suntem sinceri in ce facem si consideram partidele de la guvernare egale cu PCRM. Punct. Se deosebesc doar prin denumiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *