Acţiunea-2012 salută Hotărârea CSJ şi felicită PNL. Si o emisiune pe subiect la Publika TV

Platforma civica „Actiunea-2012” a dat o declaratie atunci cind Ministerul Justitiei a refuzat inregistrarea Noii Redactii a Statutului unionist al PNL. Le-am multumit colegilor unionisti, cu ei cooperind excelent. Anul 2012 a demonstrat ca imbinarea experientei si rezistentei mai virstnicilor cu elanul si tenacitatea tinerilor a facut ca, nu numai in Republica Moldova, dar si in Romania, sa fie marcati cu demnitate cei 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica a pamintului romanesc din stinga Prutului. 

“Fiat Justitia, et pereat Mundi”

Acțiunea 2012, Platformă a 30 de organizații de pe ambele maluri ale Prutului, ce militează pentru regăsirea românilor din cele două state românești într-unul singur, salută hotărârea Curții Supreme de Justiție a Republicii Moldova în procesul Partidul Național Liberal din RM versus Ministerul Justiției prin care obligă cea din urmă instituţie să înregistreze Statutul PNL, ce prevede drept obiectiv politic Unirea Republicii Moldova cu România. Considerăm ca fiind un gest de intrare în normalitate și un semnal că Justiția se ghidează după Dreptul Internaţional, și nu după indicaţiile politicului.

Societatea civilă a făcut auzită în nenumărate rânduri dorința sa de re-Unire cu Patria Mamă, iar sarcina politicului este să preia acest mesaj. Este inadmisibil ca într-un stat de drept voința cetățenilor să nu fie auzită.

Felicităm Partidul Național Liberal din Republica Moldova pentru consecvența de care a dat dovadă în toți acești ani, astfel încât obiectivul Unirii celor două state românești să poate fi folosit și în documente oficiale precum statutele altor partide.

Unirea face Puterea!

http://actiunea2012.ro/fiat-justitia-et-pereat-mundi.html

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. NUMAI RE-UNIREA CU ROMANIA NE ESTE SALVAREA !

 2. Un cântecel de petrecere
  pentru doamna ne-infricata Thalia (Vi-) Vangheli
  in ziua de 29 octombrie, o zi speciala !
  ———————————————–––––––––
  La Multi Ani cu sanatate,
  Sa Va dea Domnul tot ce doriti,
  Zile senine si Fericire,
  La Multi Ani, sa traiti !

  Multi Ani traisca,
  Multi Ani traiasca,
  La Multi Ani !

  Dar cine sa traiasca ?
  Dar cine sa traiasca ?
  Moldovenii sa traiasca !
  La Multi Ani traiasca !

  Dar cine sa traiasca ?
  Dar cine sa traiasca ?
  Toti Românii sa traiasca !
  La Multi Ani traiasca !

 3. Republica Moldova se află pe un rușinos loc fruntaș într-un clasament european al traficului de persoane.

  25.10.2012

  Lipsa posibilității de a munci legal în străinătate îi determină pe mulți moldoveni, mai ales femei, să intre în capcanele traficanților de carne vie, mulți dintre conaționalii noștri ajungând să fie folosiți ca sclavi în cele mai umilitoare domenii de activitate. Fie că vorbim despre prostituție sau de munci necalificate, considerate nedemne de către locuitorii din țările de destinație, dorința de a câștiga rapid un ban în plus transformă R. Moldova în pepinieră pentru traficanții de persoane.

  timpul

 4. Puscasu Vlad spune:
  25 octombrie 2012, la 22:10
  Basarabia este Romania.

  Europa Libera a anuntat nu de mult timp,ca Rusia a retras din transnistria 8 elicoptere militare de razboi.

  Se pare ca rusii pleaca acasa la Siberia,acolo de unde au venit.

  Si sa se uneasca Transnistria cu Basarabia si Chisinaul,ca tot in interiorul Romaniei vor ajunge!

  Ajunge cu atata ocupatie militara ruseasca.E timpul Romaniei intregite!

  Puscasu Vlad spune:
  25 octombrie 2012, la 22:10
  Nu stiu cand va veni campania electorala si alegeriile in Basarabia,insa cert e un lucru:

  -daca rusii impacheteaza bagajul si pleaca acasa in Siberia,iar Transnistria ramane libera,ramane timpul ca Nicolae Timofti sa decida serios Unirea cu Romania.

  -pana atunci trebuie schimbat cu orice pret guvernul Filat,politician cunoscut pentru apartenenta la KGB din trecut,dar din pacate si din prezent: ia gaze de la rusi,si impreuna cu marian lupu formeaza trio-ul cu PCRM pro-Moscova.

  Cel mai indicat ar fi un Guvern pro-romanesc condus de MIHAI GHIMPU,in alianta cu doamna Pavlicenco,si toate fortele Unioniste romanesti.In asa context,al retragerii trupelor din Transnistria si a unui Guvern romaneasc,ca deja presedinte unionist este(timofti),se creaza conjunctura favorabila UNIRII Basarabiei cu Romania pe veci!

 5. nu ma deranjeaza asa tare faptul ca VLAD FILAT a fost ofiter KGB,cat ma deranjeaza faptul ca el este si azi ofiter FSB cu rusii!

  Se da europenist,ia fonduri europene si le baga in buzunar si la gasca lui.In acelasi timp face slalom la Moscova,pentru gaze.

  Reprezentantul UE la Chisinau a dat de inteles ca Basarabia nu are nici o sansa daca continua asa,sa mearga spre vest!

  Schimbati guvernul FILAT! cu un guvern national romanesc pro-Unire!

  nu poti merge spre est cu gaze,si cu fonduri europene din vest.FILAT asta s-a imbogatit el si gasca lui,insa Basarabia nu s-a ales cu nimic:vinul e oprit la granita cu Rusia,iar UE intrerupe negocieriile de aderare la UE a R.Moldova!

  ce sa mai vorbim de Unire cu Romania……

  SCHIMBATI GUVERNUL FILAT!

 6. Daca bati insistent usa se deschide. A cest lucru l/a demonstrat PHL. Tot respectul.

 7. FELICITARI, PNL !!!!!

 8. Doresc ca toti bàstinasii, din teritoriile Moldovei ocupate de rusi ( RM, Ucraina…), sà sustinà acest vis secular de RE-UNIRE, sà facà fiecare dupà puteri totul, pentru a deveni realitate si sà devenim un NEAM unit nu numai prin sânge, dar si în nàzuintele lui, de interesele lui, de viitorul lui !!!

 9. Stimata Doamna Pavlicenco
  Sigur ca PNL merita felicitat. Dar in acelasi timp constat ca nu va prea deosebiti de cei pe care i/i blamati, adica recunoasteti valorile europene doar in masura in care corespund intereselor Dumneavoastra. Spun asta pentru ca nu vad nici o reactie la interzicerea candidatilor PCRM de a folosi simbolica interzisa in alegeri. Da este adevart ca exista o lege care interzice dar este la fel de adevarat ca aceasta contravine practicii CEDO. Dumneavoastra ati insistat si pe buna dreptate ati obtinut dreptul sa includeti in statut o prevedere contrara unui text chiar din Constitutie deoarece acesta este contrar practicii CEDO. Insa, cu parare de rau, constat ca atasamentul Dumneavoastra fata de practica CEDO se termina acolo unde se termina interesul Dumneavoastra. Caci daca ati vi promovat cu adevarat valori europene ar fi trebuit sa spuneti – PCRM sint dusmanii mei si urasc aceste simboluri dar, asa cum rezulta din celebra maxima a lui Voltaire, sint gata sa/mi dau viata ca ei sa poata sa/si exercite drepturile garantate de Conventia Europeana. Spun asta cu tristete caci am sperat foarte mult ca chiar ati putea sa va debarasati de principiul bolsevic ca orice nu/mi place mie nu are dreptul sa existe.

 10. Pt Cititor

  Ce aberatii! Eu am luptat contra comunistilor cind erau la guvernare, cind cei care „lupta” azi stateau in tufisuri. Nu am timp azi sa ma ocup de comunisti, de ei se ocupa guvernantii. Noi avem problemele noastre. Inca nu am auzit o asemenea auireala ca cineva sa ne incrimineze principii bolsevice cind nu spunem nimic. Nu suge din deget argumente, daca nu ai cu ce te ocupa, ca degetul e gol.

  Noi avem preocuparile noatre – PNL, Consiliul Unirii, procese contra lui Selin la Balti si Chisinau, nu ne putem ocupa de toate, ca nu avem bani si posibilitati. Facem ce putem. Faceti voi mai mult, ca totuna cine e la guvernare sta cu mina pe banul care ii curge girla, nu?

 11. Multumesc pentru raspuns. Chiar daca este nu foarte civilizat. Regret ca nu ati inteles mesajul meu. De fapt eu am spus un lucru simplu – drepturile Dumneavoastra vor fi respectate doar atunci cind veti milita sa fie respectatea drepturile altor persoane, inclusiv a celor care va sint antipatice. Comunistii nu s/au pronuntat sa Va fie respectat dreptul, ba din contra au militat pentru ca sa nu fie respectat. Si au ajuns acum sa fie incalcate drepturile lor. Acum nici Dumneavoastra nu luati atitudine fata de incalcarea drepturilor lor. Si asteptati ca nu este departe ziua cind o sa Va fie incalcate si drepturile Dumneavoastra. Intr/un stat ori se respecta drepturile tuturor ori sa incalca drepturile oricui. Tertium non datur

 12. Pt Cititor

  Sa ma fereasca Sfintul! Cite am eu pe capul meu si – iata – ar „trebui” sa am grija de comunistii criminali? Aveti ceva creier cind vorbiti de asta? Plus ca nu a fost vreo Rezolutie sau Recomandari ale AP a Consiliului Europei impotriva unionismului, dar impotriva comunismului – da. Nu comparati lucruri incomparabile. Mai mult – noi suntem invinuiti ca, obtinind in justitie dreptul la libertatea de exprimare, am deschis si drumul comunistilor, CSI-stilor, separatistilor si altor -isti. Deci, indirect – le-am facuyt un bine mare, chit ca ei cu PLDM, PD si PL – la CEC – in 2010, ne-au facut un rau. Care, apoi, pt ca Dumnezeu e mare, ne-au facut, rezulta, un bine – si lor, de asemenea, in consecinta. Iata cum stau lucrurile, nu cum le sucesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *