Asa va trebuie, tovarasilor deRmokrati!

Zilele acestea pregatim plecarea la Marsul Unirii de la Bucuresti si mi-a cam lipsit timpul sa imi expun atitudinea fata de ce se mai intimpla in jur. As fi ramas aproape masca legat de comportamentul de joi al lui Selin joi, dar asta daca nu steam ce a facut el la Balti. Noi credem ca oameni de-ai lui au fost „antiunionisti activi” si la Chisinau, si la Cahul, si la Balti. Numai ca “tovaraseilor nostri” deRmokrati asta le-a placut, daca – unii dintre ei – nu i-au si “inspirat” pe ortacii lui Selin sa vina peste manifestantii unionisti, aruncind in ei cu pietre, oua, rosii, pertarde, fiind ospatati, apoi, cu bere.

Am scris de multe ori ca ceea ce fac unii din Alianta, inclusiv “liberalii”, care au trecut usor cu vederea faradelegile stingii proruse si antiromanesti in timpul Marsurilor Unirii in 2012 – anul implinirii celor 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica – se va intoarce impotriva “inspiratorilor”, care rideau pe sub mustati, crezind ca le-a reusit planul de a ii egala pe unionisti cu antiunionistii la nerespectarea legii, violenta, intoleranta. Nu v-a reusit.

Si iata ca bucuria v-a cazut in scirba, Acum platiti. Asa e legea nescrisa. Nu sapa groapa altuia, ca vei cadea primul in ea. Exact asa s-a intimplat – Selin, dupa ce s-a simtit nepedepsit, acum a dat busna peste Parlament. Ca sa va dati seama de abordarea si atitudinea selectiva a zisilor democrati, care sunt, de fapt, deRmokrati, imaginati-va ce era si ce spuneau Efrim, Filat si altii, daca intra Pavlicenco in Legislativ prin metode ca ale lui Selin si Voronin? Imediat, Efrim alerga sa ceara justitiei sa scoata PNL din Registrul organizatiilor noncomerciale de la Ministerul Justitiei – visul de aur al lui Filat, Lupu si Ghimpu. Din cauza concurentei sau a fricii ca Marsurile unioniste sa nu ajunga sa ceara si “Jos coruptia!” si “Jos injustitia” de sub Guvernul fariseic al AIE.

Eu l-am dat pe Selin la Comisariatul de politie pentru comportamentul sau dintr-o emisiune. Daca MAI-ul lui Filat nu-l va amenda si nu-l va forta sa ceara scuze, il voi chema in judecata sa ii arat cine este “neofascistka” si “KGB-istka”, cine trebuie sa inchida gura… Daca justitia din R.Moldova nu va pronunta hotariri care sa puna punct acestor violente ale Stingii antinationale, indivizii vor prinde la curaj si se vor deda la si mai mari matrapazlicuri. Practic, sa recunoastem, nu avem lege si institutii ale statului care sa functioneze astazi.

Adica, ride bine cine ride la urma. Numai ca deja ridem noi, vazind cum Selin, dupa ce s-a antrenat pe unionisti asa cum a vrut, fiind nepedepsit de lege, acum a trecut la alte niveluri de manifestare a violentei, a nerespectarii legii, el intra deja in institutiile Puterii, de importanta, ale statului etc.

Adica – asa va trebuie, tovaraseilor deRmocrati! Ce ati cultivat si ati tolerat, asta vi se intoarce din plin, exact asa cum am prevazut. Vai de capul vostru…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. pu: V. Pavlicenco

  „DeRmocrati”…..
  Mai potrivit ar fi cuvintul „deREmorcati”…..

 2. Am ajuns sa vad si comportamentul lui Munteanu /PCRM/ in parlament….Oare „Ghiontul” banditesc indreptat spre V.Plahotniuc /in timpul sedintei Parlamentului/ va trece fara urmari ? Ce il incurajeasa pe acest „june” obraznic sa se comporte in halul acesta? Indiferent cine este tinta acestui „Ghiont”, trebuie tratat ca si o tentative de atac la persoana, ca si comportament condamnabil in societate. Sa-si tina pumnii acasa, daca este dezlantuit….

 3. NUMAI RE-UNIREA CU ROMANIA NE ESTE SALVAREA !

 4. Reflecții

  …Talpa iadului umblă cu șantajul
  Gimpler dă din coate lîngă treucă
  Lupu științific a sărit zaplazul
  Corbu parcă-i bou bătut cu leuca

  Șelin intră-n Parlament cu tancul
  Cioară strigă :” Dima adă lumînarea”
  Da lui Statu palmă barbă cot acel cu bancul
  Cât pe ce-un muntean nebun să-i umfle harea

  Iată și prostia ar dori Dondon
  S-o măsoare , are undeva istovul
  Vrea în ghimpi , sar comuniștii -în mudoni
  …Se zburlește lupul -tovarăș cu Tombovul…

  Nu se-aude numai marele Pilat
  S-a ascuns pe semne după stema
  De dăunăzi, când recunoscund un stat
  Dintr-al nostru a făcut eczemă….

  Doamne -Dumnezeule ceresc
  Mă închin cu-adîncă plecăciune
  Scăpa-mă cumva de iad moldovenesc
  De elită asta- mortăciune….

  Douăzeci de ani de când tot trag
  Funia spre capătul răbdării
  Chiar n-auzi tu Dumnezeule cum rag
  Că un bou în preajmă învieri ?!!!

  20 octombrie 2012
  Moscova

 5. Niste trupe ale NATO in Republica Moldova va potoli Rusia si slugile sale de aici.

 6. FOSTEI CONDUCERI COMUNISTE

  Ţara au condus-o cu lozinci,
  Ce dezbinau poporul ei în două.
  Ciar şi atunci când el cădea în brânci
  Îi declarau că-ncepe … o epocă nouă.

 7. FORMAŢIUNII COMUNISTE
  MAJORITARE

  Prin toate câte a întreprins,
  După ce-a trecut scrutinul,
  Formaţiunea care a învins
  Doar a-nviorat …şovinul

 8. Teritoriul intre Nistru si Prut sa fie un teritoriu autonom in cadrul Romaniei la fel ca si zona Harghita – Covasna macar 10 ani pana se va apropia economia Republicii Modlova de cea a restului Romaniei.

 9. Pârerea mea: Numai nişte şovinişti ruşi şi bolnavi psihic,într-o lume normală,ar mai vota partidul lui şelin şi a lui lupu cu plahotniuc…

 10. eu sunt din ardeal dar scuzati-ma nu inteleg de ce e asa greu sa spui sunt roman sau nu daca a mai ramas ceva filon de romanism in moldova lui STEFAN noi aici in ardeal chiar daca am fost sub ocupatie maghiara si austriaca 800 de ani ne numim romani cu mandrie nu ne spunem ardeleni banateni criseni si daca o facem nu spunem ca am fi o natiune si nici dictionar roman-ardelean nu facem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *