Cum am „sarbatorit” cu Valentina Dudnic ziua Chisinaului

Eu nu am mers duminica la zisa sarbatoare a Chisinaului. Nu merg niciodata. Atita timp cit in capitala noastra este atita durere cu animalele vagabonde si atita indiferenta din partea celor ce nu vor sa ia exemplu european, pretinzindu-se “primar european”, consider imoral sa arunci atitia bani in vint cu artisti de peste tot de dragul populismului, raminerii la Putere si continuarii deturnarii fondurilor publice. Inclusiv de la gura animalutelor nimanui. De aceea, personal, sacrificind o duminica, ploioasa, am “marcat” sarbatoarea orasului prin a ma ocupa de animalele vagabonde, de care nu se ocupa cei chemati prin functie si care isi bat joc de cei care o fac fara banii statului. Duminica am facut, pe ploaie, urmatoarele lucruri. Am mers la Manejul sportiv, unde echipa Valentinei Dudnic, cea care are un ONG „Alga” de protectie a animalelor abandonate, aduna, de doua zile, mijloace pentru animalele vagabonde de la posesorii ciinilor de rasa. Trebuia sa mergem impreuna la casuta de vacanta, unde cineva a aruncat o catelusca si doi catei, de care acum, in lipsa mea si a sotului acolo, ingrijesc niste vecini cu mare inima.

Valentina a vazut si catelusa (Vulpita am numit-o) si pe cei mici ai ei (negri) si a decis sa o ia, peste citeva zile, sa o sterilizeze, apoi sa o trimita in Germania, unde trimite saptaminal animale vagabonde spalate, deparazitate si vaccinate, ajutata de sora ei de acolo, care cauta, prin Internet, eventual doritori sa salveze multe patrupede abandonate aici de oamenii fara suflet. Intre timp, am gasit o familie la Ivancea care e de acord sa preia catelusele negre, mici, pe care le vom steriliza peste 8 luni. Acum citeva saptamini am dus doua catele (deja au fost sterilizate) si 16 catei mici de la blocul unde locuiesc la azilul, pentru care Valentina Dudnic se judeca, din pacate, cu oameni indiferenti din Bacioi, in frunte cu primarul liberal, pentru dreptul de a tine acolo ciini caliciti si abandonati, adunati de pe unde se intimpla. Doua catele au mai ramas la blocul unde locuiesc si azi, in sfirsit, am prins-o pe a treia – prin impuscare cu tranchilizante – , ei apartinindu-i 8 din cei 16 catei. Din primele doua cateluse, una e pe plecate in Germania. Un catel din cei 16 e deja plecat in Germania, iar in locul lor Valentina a luat acasa alti doi pe care ii aduce la conditie. O nemtoaica a acceptat imediat sa ia acel catel rasprapadit, fiind siderata de halul in care se afla aici sarmanele animalute. Ambele catele sunt deja sterilizate.

Pe drum de la Ivancea la Chisinau Valentina a vazut zgribuliti pe postamentul unui semn rutier, in ploaie, 4 motanasi pe care i-am preluat. Sunt piele si os – i-a aruncat cineva, iar un ciine ii privea nedumerit – si el – de gestul inuman. Ei vor fi doua saptamini la o prietena a Valentinei, pina va gasi sa ii dea pe miini bune. Noua, la casuta de vacanta, cineva ne-a aruncat vara asta trei motanasi, carora le-am gasit, cu greu, stapina. In masina le-am dat mincare, am pus caldura si ei au mincat cum au putut, ca sunt prea mici, apoi au adormit.

Am dus cateaua adormita cu tranzhilizant la necropola, unde mine va fi sterilizata. Acolo Valentina a dus o parte din ciinii de la azilul de la Bacioi, pentru care – spuneam – se judeca. Valentina azi plingea, pentru ca ei acolo, la necropola, unde dl Tudor Manev, seful Autosalubritatii, i-a dat un teren provizoriu, nu o duc prea bine sub cerul liber, fara adapost, in preajma si a lunilor grele care se apropie. Este greu sufleteste sa te desparti de ciinii pe care i-ai hranit, insa mereu cad sub masini, sunt raniti si ai de ales intre rau si mai rau. (In poza e cateaua numita „Zina” care ma urmareste cu tristete ca plec

Nu vreau sa mai continui. Ma opresc aici. Sunt oameni care rid de aceasta preocupare a mea, nu mai spun de a Valentinei. Ne considera nebune. Eu cred ca ceilalti, care nu inteleg in mod corect lucrurile, sunt ori nebuni, ori fara inima si suflet, ori infantili.  

Fiind la o emisiune, Oleg Cernei, consilier municipal „liberal”, mi-a aruncat in batjocura o fraza (asa cum obisnuieste el sa o faca mitocaneste, foarte frecvent) – “dna Pavlicenco, mata ocupa-te de ciini…”, adica nu a continuat, subintelegindu-se “iar noi ne vom ocupa de treburi serioase”… Ce mai! Nu cred ca e treaba serioasa sa otravesti ciini in vazul copiilor, sa iei banii de la gura ciinilor, sa nu vrei sa rezolvi problema ciinilor comunitari cind sunt atitea posibilitati –  ca m-am ocupat de asta si ca deputat si stiu foarte bine. Dar nu ai cu cine…  Ei au “treburi serioase” – sa faca bani sa mai ramina la putere si sa mai terorizeze inducind depresie atitor locuitori ai capitalei, prin nepasarea criminala fata de animalutele nimanui…  

Si o nota. Un austriac, venit la Chisinau ca si consultant pt Guvern sau la vreo institutie guvernamentala, a plecat la scurt timp acasa, spunindu-i Valentinei Dudnic motivul – este in permanenta depresie din cauza animalelor vagabonde pe care le vede si a nepasarii autoritatilor…

Vitalia Pavlicenco

 

Scrisoarea unui câine către hingherii lui

Nu tot treziţi, stimaţi hingheri,

În genocidul fără armă,

Aceşti fantastici pauperi,

Lăsaţi-i, cel puţin, să doarmă!

Nu-i tot contorizaţi, la tot –

Nu demonstraţi, hingheri stimabili,

Că nici chiar dreptul lor la vot

Nu e legal – că nu-s rentabili –

Sunt şi ei câini fără stăpâni,

Au dreptul lor la libertate,

Nu vă spălati de ei, pe mâini,

În execuţii comandate –

Aceşti fantastici pauperi,

Fără venit, fără servicii,

Le-a mai rămas, din ce-a fost ieri,

Doar meganorma de suplicii –

 Facturi mai mari, de achitat,

Şi vieţi mai mici, de dus în spate –

Într-o maşină de tocat

Chiar minimala libertate –

Stimaţi Hingheri ai Lumii Noi,

Nu ştergeţi creierele toate,

Nu experimentaţi pe noi

Sclavia-n marş de libertate!

Stimaţi hingheri, de azi, de ieri,

Nu puneţi câinii să se muşte –

Să concureze în plăceri

Pe un rahat, ca nişte muşte!

Stimaţi hingheri, ştiu, e-n zadar,

Să vă implor – opriţi măcelul ! –

E hingheritul – planetar –

Şi omu-n cuşcă – vă e ţelul –

Contorizat şi cipuit,

Supravegheat, gonit din spate,

Către progresul infinit,

Un animal – atât cât poate –

Şi când nu poate – un rebut –

Un maidanez pe caldarâmuri,

Un paria care latră mut,

Spre interzisele tărâmuri –

Aceşti fantastici pauperi,

Fără venit, fără servicii,

Le-a mai rămas, din ce-a fost ieri,

Numai prezentul de suplicii –

Facturi mai mari, de achitat,

Şi vieţi mai mici, de dus în spate,

Într-o maşină de tocat

Umanitatea ce se zbate !…

 5 octombrie 2012

Cu deosebit respect,

Jianu Liviu-Florian

Loading Facebook Comments ...

29 Comments

Add a Comment
 1. E slab betonul Alianţei

  E slab betonul Alianţei,
  Cedează locul aroganţei,
  Se clatină rău temelia
  Şi-ncet dărâmă zidăria.

  Pun sprijin ghimpii, dar zadarnic,
  Că lupii totul fac făţarnic,
  Pieziş privind cum duc ei parii
  Dau vina pe mortar stejarii.

  Prundiş adus din bătătură
  Şi pus făr-a avea măsură,
  Ciment de proastă calitate,
  De unde să se lege, frate!

  E slab betonul Alianţei,
  Toţi sunt la limita speranţei,
  În stare de dezagregare
  Încet, încet sărmana moare.

  13 octombrie 2012

 2. E bine ce faceti dna Vitalia Pavlicenco,dar pana la urma copiii abandonati sunt mai de pret de cat un catelus ori un caine si probabil,este tot atat de imoral sa te ingrijesti de caini si nu de oameni.Nu contest,poate ca aveti dreptate,dar este adevarat ca acolo unde nivelul de viata este ridicat se rezolva probleme de adoptie a cainilor si altor animale,pe cand la noi este o catastrofa umana ce se intampla,in general

 3. Capitala Mongoliei, Ulan Bator, a demolat ultima statuie a lui Lenin

  15 octombrie 2012
  Şi ultima statuie a lui Lenin din capitala mongolă a căzut

  Statuia „criminalului” Lenin, care era amplasată într-un parc din oraş, a fost ridicată de pe soclu în uralele mulţmii strînse la faţa locului, în timp ce unii mongoli dădeau cu pantofii în faţa „tovarăşului”, relatează BBC News.

  În timpul Războiului Rece, Mongolia a fost efectiv un stat satelit sovietic.

  Primarul din Ulan Bator, Bat Erdene Uul a declarat că statuia va fi scoasă la licitație cu un preț de pornire de aproximativ $ 280 (£ 174; 216 de euro).

  Într-un discurs de 10 minute, el l-a denunțat pe Lenin şi tovarăşii săi comunişti drept „criminali”. Mongolia a suferit în mâinile comuniștilor, dar s-a schimbat pentru a crea o societate deschisă, a adăugat el.

  De zeci de ani, Vladimir Lenin a fost venerat de către mongoli elevilor ca „Profesorul Lenin”, relatează pentru BBC Michael Kohn din Ulan-Bator.

  În 1990 țara cu un singur partid a abandonat sistemul de stat şi început o serie de reforme politice și economice.

  O mulțime de aproximativ 300 de persoane s-au adunat pentru a asista la demolarea statuii. Câţiva cetăţeni au aruncat cu pantofi vechi în vechiul „tovarăş”, pentru a-şi afișa dezgustul lor faţă de fostul liderul sovietic.

  Multe statui ale lui Lenin, care a murit în 1924, să rămână în picioare în jurul valorii de Rusia și alte țări o dată sub control sovietic.

 4. Pt Ion

  Sa nu comparati niciodata ciini cu oamenii. Oamenii au gura si intra in grija statului prin sistemul de asistenta sociala. Care lipseste privind animalele, intr-o societate ca a noastra, care nu face nici ce poate. Ciini nu pot vorbi si nu pot cere de lucru. Ei stau pe linmga oameni, asa e dat de la Dumnezeu si oamenii, cum spunea Saint-Exupery, sunt responsabili de animalele din preajma. Oamenii pot fi chemati in judecata, animalele – nu. Schimbati-va optica.

 5. На асфальте сидит дворняга,
  В клочьях шерсть, и в глазах печаль,
  Солнце жжет, хочет пить бедняга…
  Но прохожим ее не жаль.

  Все в заботах своих погрязли,
  Да и я-то сама, как все…
  Дома лают свои собаки.
  … Плачет сердце об этом псе.

  Да была бы я побогаче,
  Я б забрала тебя с собой!…
  Это горе твое собачье
  Отняло у меня покой.

  Мне глаза твои снятся ночью,
  Что помочь тебе не смогла…
  Не вмешалась в судьбу собачью,
  Пожалела…, но не взяла.

 6. Fapt este, cà nu avem GOSPODARI, care sà rezolve, coordoneze … toate problemele societàtii!!! Ei au fost nimiciti de sovietici!!!

 7. D-na Pavlicenco este unica persoanà, care foarte serios s-a apucat de rezolvarea problemelor celor mai majore, serioase…!!! Corect, dacà nici câinii nu au VIATA în bucata aceasta de Tarà, apoi fireste nu e „meritul” lor, ci a responsabililor!!!

 8. Referitor la abamdonul copiilor, omul a căzut mai jos de animale, ele nu-și vor părăsi puii sub nici o condiție, aici omul are ce învăța.

 9. Pt Nadia Ciugureanu

  Foarte corect, Nadea. Linga sediul nostru – si e scris despre acest caz pe blogul meu – o veverita a murit sfisiata de ciinii care i-au atacat, innebuniti de foame, puiul. L-am salvat si pe acel pui…

 10. Dna Pavlicenco!Sa nu conoasteti oare care este sistemul de asigurari sociale de la noi? Zau ca nu va mai pot intelege. Dstra stiti care-i situatia copiilor abandonati de la sate? Ma refer nu doar la acei copilasi ce nu au parinti,ci si la acei sarmani copilasi care au fost parasiti de parinti si care sa le fie doar lor bine,fara sa inteleaga ce fapta imrala comit. Daca putei bate ALARMA cat nu este tarziu,apoi implicati-va in rezolvarea acestui mare pericol de moarte pentru neamul nostru romanesc.Politicienii sunt sigur ca vor purta raspunderea pentru tot ce fac azi impotriva noastra ca natiune,dar acum,noi cetatenii suntem obligati sa ne implicam cat mai urgent in salvarea acestor cpoii nevinovati.Va asigur ca veni si timpul pentru „infierea animalelor,cand omul va avea ce manca.Politicienilor si celor din ramura executiva n-o sa le mearga asa,pur si simplu,sa se eschiveze de la raspunderea pe care o sa le-o ceara poporul,credeti-ma… Succes!

 11. Pt Ion

  Nu intelegi problema animalelor vagabonde. Mai informeaza-te, mai citeste. Ea nu are nimic in comun cu problema oamenilor sarmani. Nu are.

 12. Bravo Dna Pavlicenco!
  Aveti inima mare.

 13. Daca imi scrieti asa replica,atunci eu cred ca dumneata n-ai calcat picior sa vezi vezi ce se intampla in satele noastre.Va asigur,ca doar prin anii 1946-1947 a fost similar:oameni flamanzi,copii abandonati familii dezbinate si distruse,degradare morala,spirituala si materiala.Toate acestea impreuna ma face sa inteleg ca problema animalelor in Republica Moldova nu poate sa fie ca prioritate.Da sunt de accord ca si animalele trebuie ingrijite,inclusiv canii vagabonzi,dar cand vezi sute,mii de copii parasiti,abandonati te umple jalea si ti se pare ca in curand vine Apocalipsa!Cred ca mai degraba dv.nu intelegeti ce se petrece cu genofondul neamului nostru romanesc???

 14. Pt Ion

  Ba cunosc foarte bine ce se face si parca vorbesc de 21 de ani… Iar voi votati comunistii, dupa care va plingeti de saracie.

 15. Nu doamna,tocmai dumneata probabil ca incurci de tot lucrurile,schimband subiectul.Am impresia „ca plutiti” si din acest motiv incercati sa va abateti de la problemele sociale.Ok,cu politicienii mie demult imi este clar,pentru ca la noi nu gasesti un politician onest si cu incredere,dar cum ramane cu situatia oamenilor,in deosebi a copiilor abandonati? Eu n-am votat niciodata comunisti,dar nici nu va voi vota vre-o data partide care sunt doar pe hartie liberale,dar si pentru aceea ca nu sunt adeptul ideilor liberale,ci a celor crestine.Printre altele si PNL ataca necontenit si pe nedrept,asa cred eu,PPCD-ul al carui membru sunt de la inceputuri,iar asta-i un mare pacat,tineti minte dna V.Pavlicenco.

 16. Pt Ion.

  Păcatul

  Cuvantul grecesc pentru pacat este „amartia“, si are sensul de ratacire, de mers intr-o directie gresita si anume, pe calea mortii si nu a vietii. Pacatul nu consta in incalcarea unor norme etice, ci in instrainarea de viata cea adevarata. Prin pacat, omul demisioneaza intr-un mod liber din posibilitatea partasiei la viata dumnezeiasca. Astfel, pacatul este un esec existential, un esec al persoanelor neinstare sa-si atinga tinta, dupa cum sustine Christos Yannaras.

  În 2005 Roşca a mers pe o cale greşită, prin alte cuvinte rătăcindu-şi calea, votînd pe Voronin la funcţia de preşedinte, prin care act i-a trădat pe toţi frontiştii membri ai PPCD, care sînt convins nu i-au împărtăşit acţiunea inclusiv şi Dstră, dar aţi tăcut, fiindcă faceţi parte din aceiaşi formaţiune, eu vă înţeleg, însă foarte mulţi PPCD-şti l-au părăsit din acest motiv. La PNL au aderat mulţi frontişti şi ştiţi de ce? Cînd am propus la unii frontişti, care printre primii au stat cu trecolorul la prut , să adere la PNL, ei mi-au dat următorul răspuns:

  D-le Mihai, noi aderăm la PNL, fiindcă sîntem printre primii frontişti, iar Roşca nea trădat, dar noi vrem cît mai avem viaţă să ne mai luptăm cu comuniştii şi să apropiem Unirea, şi la ziua de azi numai Pavlicenco a rpmas în ţara asta , care direct şi deschis luptă cu comuniştii şi promovează Unirea. Roşca s-a compromis, nu PPCD-ul, în care o mare majoritate sînt pentru promovarea românizmului. Însă părerea mea este, că pe cei toţi, indiferent de culoarea politică , care în suflet se simt români, care ştiu de unde vin şi cine sînt, trebue să se unească în jurul ideei Unirii şi promovării românizmului . Eu nu am zis că anume în cadrul unui singur partid, eu am zis în jurul ideei. În caz contrar Şelenii, Formuzalii, Garbugii ş.a. ne vor lega cravate roşii la gît şi ne vor pune să cîntăm ” Ne rastanusi s comsomolom…..” sau cemodan , voczal Buharest după cum tot mai des se scandează în RM şi nimeni nu-i tras la răspundere. Ian încercaţi să scandaţi cemodan, voczal, rosia să vedeţi că veţi avea probleme, dar ei nu au, aruncă cu ouă în români, se bat cu poliţiştii, şi lor li se iartă. Aşa de ochii lumii fac şi ei un proces la Bălţi , însă situaţia e cu mult mai gravă decît noi ne închipuim. Moscova nu doarme,
  deaceia cei care răsuflă româneşte, trebue să fie uniţi, chiar dacă facem parte din diferite formaţiuni politice.

  Aşa că D-ul Ion, vă doresc curaj, şi succese în PPCD, şi să nu tăceţi chiar în faţa lui Roşca atunci cînd neamul românesc va fi ofensat, sau va fi în pericol, şi mai ales atunci cînd va fi vorba despre Unire.

  Seară bună.

 17. Pentru Mihai Morteanu…Dar oare preocuparea de viata cainolr spre neglijarea destinului unor copii abandonati nu este un pacat,chiar daca sa reesim din ceea ce dati ca definitie notiunea de „pacat”?Tocmai ceea ce scria dna pe care o idolatrizati ca „fiind cea mai romanca” nu comite un act de tradare fata de natiunea noastra in acest caz?Si inca ceva dle Mihai.Iurie Rosca n-a tradat pe nimeni,ba din contra el a fost tradat de cei ce se considerau si se mai considera „patrioti”.Iurie Rosca pana astazi este membru PPCD,pe cand tipalaii si idiotii sunt „parasutati” in diverse partidute de buzunar si care nici pe departe nu reprezinta doleantele cetatenilor de etnie romana.Parerea mea e ca nu in asa mod se face politica nationala.Eu am citit in diverse surse,dar si sunt informat de la persoane de incredere ca „scenariul” acesta cu preupusa „tradare a lui Rosca” este bine gandita si porneste de la „ipoteza contrariului”.Sunt convins ca putini dintre oameni,care se cred buni ganditori inteleg ori vor intelege vre-o data ce de fapt se intampla cu adevarat in R.Moldova. Eu am impresia clara ca asa „scenariu” destructiv este foarte favorabil celor pe care i-ai vizat mai sus.Nici sa-ti treaca prin minte la ce sunt capabili,asa ca „explicatiile” dumitale tineti-le pentru dv.,caci eu n-am nevoie de ele si nici de indemnul de a fi „patriot” cum imi sugerezi. Este intre noi o gluma:”Ca sa cunosti pe cineva daca este sau nu roman,iti propune sa rostesti litera „R””

 18. Pt Ion.

  Problema nu este în Roşca sau în Pavlicenco.

  Problema este în noi, cei ce susţinem o idee sau alta.

  Şi deşi nici odată nu am făcut parte din PPCD, eu am participat la majoritatea mitingurilor organizate de Roşca , începînd cu anii 1989, la majoritatea protestelor împotriva comuniştilor organizate în PMAN de către PPCD , şi nu deaceia căl susţin pe Roşca , da deaceia , fiindcă mitingurile erau organizate împotriva comuniştilor. Şi în 2002 eram alături de PPPCD-şti împreună cu toată familia venind de la 130 de Km pntru a susţine mitingul împotriva comuniştilor şi la îndemnul lui Roşca scandam: ” JOS COMUNIŞTII” după care Voronin nea numit pe toţi o haită de cîni adunată în PMAN.

  Iar în 2005 Roşca l-a susţinut pe acela care în 2002 l-a numit pe dînsul şi pe toţi cei ce au venit săl susţină haită de cîni.

  Păi nu-i trădare asta. trădarea celor ce pînă în 2005 l-au susţinut, crezînd în ideia luptei împotriva comuniştilor.

  În 2005 eu făcem parte din PSL, însă din motiv că şi Serebreanu l-a votat pe Voronin am plecat din PSL.

  PLDM mia propus să ader la formaţiunea lor , însă am refuzat, deoarece şi Filat l-a votat pe Voronin. Nu l-a votat pe Voronin Pavlicenco deaceia şi am aceptat propunerea de aderare la PNL, şi nu numai din acest motiv.

  Deaceia D-ule Ion eu vă doresc să aveţi curaj, să aveţi verticalitate, şi ideele care le promovaţi să coincidă cu faptele, iar cei politicieni, care spun una da fac alta trebuesc taxaţi, indiferent cine sînt, şi ce funcţie ocupă, şi atunci veţi rămîne cu sovestea împăcată.

 19. Pt Ion

  Cind va faceti o alta adresa decit cea pe .mail.ru? Asta e dovada „romanismului” dumitale sa dai lectii cuiva?

 20. In popor este o zicala:”nu te amesteca in tarate…”.Dna V.Pavlicenco!Raspunsul de mai sus era adresat dlui Mihai si nicidecum pentru dv.Si daca m-ati vizat,atunci va intreb:ce are ca au fost inchis doi in Primarie?

 21. Dle Mihai!Este o parere ce va apartine,ca de altfel cum multi din fostii PPCD-sti si nu numai doar din PPCD,au preluat-o din presa,in deosebi cea vizuala.Sunt convins,ca ceea ce s-a scris si sa vizalizat face parte dintr-un scenariu bine gandit si pus in practica de agentii vechi,dar si mai noi ce misuna in tara noastra pentru a ne tine in vechiul si mai nou IMPERIU al raului,asa cum la numit R.Reigan.Repet:unele „exercitii” din scenariul aplicat noua seamana aproape in totalitate cu ce s-a intamplat in unele republici fost sovietice din asia,numai ca nimeni nu va pricepe aceasta,pentru ca pentru o minte normala de om este incredibil,dar cu regret multi au gandire,dar putini pricep ce se intampla cu adevarat.Asi fi dorit eu acuma ca cineva din AIE sa aiba macar 1% de curaj din ce a avut „comunistul” Voronin,atunci cand l-a intors pe tar din zbor sa se revina acasa…

 22. Pt Ion.

  Nu c red că curajul lui Voronin l-a întors pe ţar din zbor.

  Mai precis frica de occident şi de popor care s-a răsculat împotriva memorandumului Cozac, la care se adaugă şi laşitatea din 2005 cu care Voronin a revenit la guvernare, ” chidanindu-i” şi pe cei din occident, şi pe Băsescu, Saacaşvili, da mai ales pe cei ce l-au votat la 4 aprilie 2005. Apropo Serebreanu în mod public a recunoscut că a greşit. Asta vorbeşte totuşi de o demnitate. Cînd greşeşti, trebue de recunoscut, da nu de mers ca boul înainte răsturnînd tot ce-ţi vine în cale.

  Deaceia şi sînt deacord cu D-stră că în AIE cam puţini curagoşi au rămas, însă nu în comparaţie cu Voronin.

 23. Apropo despre curaj.

  Acum în direct în incinta parlamentului comuniştii s-au îmbrîncit cu reprzentanţii forţei de ordine împingîndu-i laoparte, pentru aţi permite lui Şelin ilegal să pîtrundă în sala de şedinţă.

  Dacă aşi întra eu sau D-stră sînt convins că fi arestati şi cu dosare penale pentru pătrunderea ilegală şi opunere reprezentanţilor forţelor de ordine

  În privinţa lui Şelin şi a comuniştilor nu văd nici o reacţie din partea AIE şi nici aforţelor de ordine

  Aveţi dreptate , lii frică şi de comunişti şi de Şelin., ca nu cumva ăsta din urmă să nu-i atace cu ouă.

  Halal de aşa parlamentari .

 24. Adăugător la acest caz, deputaţii comunişti dau exemplu cetăţenilor, ca în caz că nu sînt deacord cu acţiunile poliţiştilor, trebue de le dat la bot şi să-ţi faci treaba mai departe şi pentru aceste acţiuni nu vei fi sancţionat, deoarece dacă se permite deputaţilor să îmbrîncească un reprezentant ai forţelor de ordine fără consecinţe, înseamnă că şi cetăţenilopr li se permite să acţioneze la fel.

  Şi deaici parvine întrebarea: Asta-i ţară ? Asta-i conducere ?

 25. Da de cind pe Pavlicenco o intereseaza soarta ciinilor, veveritelor si bursushilor,stiu ca pina acuma va interesa doar soarta lingailor romani (pe cine la suparat termenul de lingau,atunci o mica explicatie,pentru mine lingau este orice cetatean al RM care linge curul romanilor, rusilor,ucrainenilor etc. si prin asta isi arata fata adevarata,adica ura fata de proriul stat si popor) si ideia fantastica si nerealizabila privind unirea celor doua maluri ale prutului, de bucovina de nord nu stiu de ce taceti,parca nici nu ar fi cindva parte din marea tara romana cum o numiti, dar cineva vorbeste de curaj))), si care ar fi problema si diferenta celor inregistrati pe mail.ru,sunt convins ca multi din acei care va impartasesc ideile sunt inregistrate pe mail,cum spre ex.Rusoaica,ori nu-i asa

 26. госпожа Павличенко давно слежу за вашей политической деятельностью скажу честно не очень она мне нравится но после этой статью готова восторгатся вами за ваше доброе отзывчивое сердце спасибо что у нас среди политиков есть такие люди как вы !!!!!!!!!!! Вы для меня будете самым лучшим политиком Молдовы!!!

 27. спасибо что есть такие люди как вы!!!!!!!!!!!

 28. Imprumutati legea cu privire la protectia animalelor de companie de la UE si respectando vom evita aparitia acestora in strada. Inca o ocazie se naste de a face bani (buni pentru intretinerea ultimilor care vor trai pana la urma in aziluri) prin ciparea si punerea la evidenta a animalelor de companie inclusiv si celor de la tara, dar trebuie de decurs odata la metoda europeana si animalele noastre vor beneficia de protectie in baza legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *