Lupii si filatii. Doamne, citi guvernanti trebuie adusi in fata instantei!

Iata si Lupu. Nu i-a ajuns ce a spus inainte de Mars. S-a apucat sa ne spuna opiniile lui scremute, insotite de o pretiozitate respingatoare, si dupa Marsul Unirii. Lui Lupu, ca si lui Dodon, ca si lui Voronin/Tkaciuk, Selin si Garbuz, i se nazar fascisti – si chiar nazisti – printre unionisti. I se nazar ca sa placa Moscovei, Tiraspolului, KGB-ului, FSB-ului si electoratului comunist, pe care il tot jinduieste, dar care nu il indrageste, ca sa treaca la PD. Zilele astea a ajuns la urechile noastre ce ar fi spus si un alt mare amator de “pretiozitati” – ambasadorasul conjuncturist Oleg Serebrian, si el membru al PD, care imbuiba capul basarabenilor la Paris ca nu s-ar mira daca unionistii si antiunionistii ar fi finantati din acelasi centru. La asta ii duce capul pe cei care nu au argumente si se tem sa nu le zboare fotoliul de sub fund.

Cind vor invata falsii nostril politicieni sa mai inchida gura si, daca se tot vor oameni de stat, sa inteleaga faptul ca a eticheta tu, ca presedinte de partid, ca presedinte de Parlament, pe altii, din societatea civila, din partidele extraparlamentare, nu este permis. Ca trebuie sa te ridici de asupra si sa te preocupe asigurarea drepturilor si a libertatilor fundamentale ale omului, respectarea principiilor statului de drept, libertatea de exprimare. Ei habar nu au de Conventia Europeana a Drepturilor Omului, nu stiu ce practica judiciara exista deja in “tsarisoara asta a lora”.

Dupa Marsul Unirii din 16 septembrie, Filat i-a mai numit, o data, pe unionisti “inamici ai poporului”. Inainte de asta lumea a mai inteles, cumva, iesirile „dinsului” – a vrut omul gaze ieftine de la rusi… Insa, fara reforme si demnitate nationala, Filat ramine cersetor la Poarta Ursului, care l-a calcat bine la Moscova in picioare. Dar dupa Mars? Dupa Mars deja avem un simptom de lecuit la psihiatrie, fiind vorba de un orgoliu bolnav („de ce sa ma infrunte cineva pe mosia mea”?) sau de cazuri bune de examinat in instanta de judecata, unde – toti pina la unul – trebuie chemati sa ii invatam minte cum sa dea slobod la gura aia ruseasca a lor. Domne, citi trebuie chemati in judecata!

Toata problema cu aceasta conducere fals democrata si fals europeana in RM e ca ei nu stiu cine sunt, unde s-au pornit, incotro merg si unde vor sa ajunga. Ba spre Moscova, cu declaratii proeuropene nesincere, ba spre Europa, dar cu vederi staliniste si incalcind grav pluralismul politic, de opinii si prezumtia nevinovatiei.

Frica, fobia lor majora este romanismul. De unionism nici nu spunem – o Romanie a noastra, intregita, ca noi avem – tot mai multi – cetatenie romana redobindita, lor li s-ar parea un stat nazist, populat de antirusi, in timp ce principala lor durere de „cap ingust”  este sa nu supere Ursul salbatic. Sa ajunga un expert estonian (deja european) pe gaze sa ne spuna noua sa cooperam si sa fim mai aproape de Romania, sa ne facem si o teava pentru gaze intr-acolo?…

Intrebarea este – ce diferenta ar fi intre Filat si Lupu? Intre acestia si cei care au aruncat cu pietre? Nu exista. Si acestia arunca mereu cu pietre, de alea grele, verbale, care vin din partea alesilor poporului, votati de oameni, pe care ei ii prostesc si ii umilesc si ca cetateni liberi, si ca romani, si ca unionisti – ca au oamenii si asemenea convingeri. Oare lui Lupu, ca pretins speaker, nu ii este rusine sa spuna despre tinerii veniti la Mars si purtind tricouri negre ca sunt „fascisti” si „nazisti”, care erau alaturi de primul presedinte de Parlament, Alexandru Mosanu, cel care a dat nastere acestui stat, ca al doilea romanesc, si nu rusesc, pe care il calaresc tot soiul de neispraviti? Mosanu care a semnat Declaratia de Independenta, cea cu (virgula) care Lupu nu a gasit nimic mai bun sa faca decit sa o “pastreze” astfel si nu stiu cum incit sa o arda, ca ii sta ca un ghimpe romanesc in coasta?

Mie imi este rusine pentru toti lupii si toti filatii de securitatile rusesti. Si trebuie sa le facem procese publice in instanta, pentru a-i obisnui ca a se dori in lumea civilizata nu inseamna a sta blazat in fotoliul de la PRO TV si a te complacea in a emite “adevaruri in ultima instanta” – niste acuzatii pentru care trebuie sa raspunzi.

Atita timp cit RM va avea asemenea conducatori, pusi sus de o populatie manipulata, cumparata cu sare, orez, sapun si patrunjel, noi, ca societate, vom ramine la coada vacii, iar ei, “virfurile” manipulante, se vor tolani pe rabdarea noastra, ne vor calca in picioare demnitatea nationala (pe care ei nu o au, ca au doar identitate stalinista) si vor fura in continuare acest stat. De care au nevoie doar sa se simta nepedepsiti, atotputernici, cind, de fapt, sunt niste “amariti, falsi si nemernici “potentate ai zilei”. “Ai zilei”, nu mai mult.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

23 Comments

Add a Comment
 1. maimuta imbatata de la atitea fructe fermentate mincate a decretat intr-o buna zi : ” de azi inainte nu mai sint maimuta ! sint regele junglei …leul ! „

 2. Nu va-ţi întrebat niciodată de ce Voronin îl şantaja public pe Lupu numindu-l epileptic?
  Lupu, care are grad de ofiţer al armatei, Nu a făcut armata. A fost scutit în anii 80.
  După legile timpului, toţi băieţii dupa anul întâi al facultăţilor erau înrolaţi în armată.
  Lupu a rămas să-şi continue studiile.
  De ce?
  Lupu are acte în regulă că este epileptic.
  Este un fals or este un adevăr?
  1. Un om sănatos nu poate fi declarat epileptic. Doar dacă au fost corupţi medicii şi şefii de la comisariate militare.
  2. Un epileptic nu poate ocupa funcţii supreme de stat.
  Voronin are răspunsuri la toate întrebările.

 3. Portalul de stiri Unimedia.md este in pericol!
  http://cerulalbastru.com/2012/09/unimedia-md-este-in-pericol-apel-la-solidaritate-cu-echipa-unimedia/
  APEL la solidaritate catre toti oamenii de buna credinta!
  Cerem libertatea presei independente in Republica Moldova!
  Au inceput atacurile reider asupra unor mass media independente!
  In prezent o persoana cunoscuta, dar nenominalizata (inca nu zicem ca este papusarul principal) intr-un mod grosolan si INADECVAT hartuieste de mai multa vreme aceasta echipa de jurnalisti de la Unimedia.md, doar pentru faptul ca a fost candva criticata pe dreptate.
  Consideram ca este o intimidare grosolana si o lezare nejustificata a DREPTURILOR FUNDAMENTALE ALE OMULUI, a libettatii cuvantului si chiar o incercare de a distruge statul de drept si democratic in Republica Moldova.
  APELAM catre Uniunea Jurnalistilor, catre toti ziaristii de pretutindeni, APELAM catre oamenii de buna credinta,
  APELAM catre toti blogherii si catre toti cititorii-utilizatori ai portalului de stiri Unimedia. md. sa ne solidarizam si sa protestam vehement, sa pichetam IN FATA PARLAMENTULUI pentru a sistine echipa de jurnalisti de la Unimedia.md.
  Daca nu vom stopa ASTAZI aceste atacuri reider, MAINE pot urma si alte mass media, si chiar institutii de stat pot fi supuse hartuirii din partea mafiei din Republica Moldova! Statul de drept este in pericol.
  Iubiti compatrioti, stimati jurnalisti din Republica Moldova si de pretutindeni, apelam catre Dumneavoastra sa ne solidarizam cu echipa fondatoare a portalului de stiri Unimedia.md.
  Semnam:
  Un grup de utilizatori ai portalului de stiri Unimedia.md:
  1. Trubadur, 2. Valenta, 3. Haiduc, 4. Shiva, 5. Manole, 6. Walyii, 7. Runaway
  N.B. Vom continua sa adunam semnaturi si vom traduce Apelul in limba engleza pentru a-l posta in mass media de peste hotare spre atentia Uniunii Mondiale a Jurnalistilor si altor organisme internationale pentru apararea drepturilor la libertatea presei, dreptului la libertatea cuvantului, la opinie si la libera exprimare.

  Declaratia echipei Unimedia: http://unimedia.info/stiri/declaratie-publica-cu-privire-la-atacul-reider-in-adresa-unimedia-52566.html

 4. După aproape 3.5 ani de la 7 aprilie 2009
  Repet gândurile expuse acum trei ani care au devenit realitate:

  Voronin rămas la Putere – Unirea în 2012.

  Dacă Voronin se afla azi la putere, Unirea era să fie mai aproape, nemulţumirea oamenilor era mai mare. Anulul 2012 era să fie anul reUnirii cu Patria mumă
  7 aprilie a încetenit mersul firesc spre Unire.
  7 aprilie a adus la putere criminali mai tineri, slugoi al Kremlinului, setoşi de bani şi putere, şantajabili.
  Rănile tinerilor bătuţi pe 7-9 aprilie de menţii lui Voronin încă nu s-au vătămat.
  Acest lucru convine guvernanţilor de azi ca tinerii să ştie ce îi asteaptă daca se rascoală împotriva Puterii.

 5. Iar lumea fuge fara capat din RM-Republica Mafiei-Ribbentrop Molotov peste Prut

  25 septembrie 2012

  Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Oancea si Husi – I.T.P.F. Iasi au depistat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, respectiv cu ajutorul sistemului de supraveghere ce functioneaza pe principiul termoviziunii, sase persoane de sex masculin, cetateni din R. Moldova, cu varste cuprinse intre 24 si 30 ani, care trecusera inot raul Prut cu scopul de a ajunge in Italia pentru a-si gasi un loc de munca.

  21 septembrie 2012

  Drumul spre Romania.

  Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Stanca, judetul Botosani, au depistat si retinut un cetatean R. Moldova, in varsta de 20 ani, care a trecut inot raul Prut din Moldova in Romania, cu intentia de a gasi un loc de munca in tara noastra.

  Pe numele cetateanului moldovean, politistii de frontiera au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, fiind predat autoritatilor de frontiera din R. Moldova.

 6. Dm Pavlicenco cum vedeti mai departe evolutia miscarii unioniste in RM in acestea imprejurari-?

 7. Eu am impresia ca mocneste foarte tare federalizarea ruso-germana RM+Transnistria care se va termina cu transnistrizarea RM si aderarea la Uniunea Euroasiatica

 8. Eu nu vad schimbari in directia integrarii euroatlantice pina cand RM nu va iesi din CSI

 9. Puscasu Vlad Irimie

  Traian Basescu presedintele Romaniei NU doreste Unirea Basarabiei cu Romania!

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qHAMi-dA9cA

 10. Dom` Puscasu Vlad + Irimie,
  Stai cuminte in banca ta si nu fa valuri cu probleme pe care nu le pricepi.Ori esti cumva coada de topor al USL-ului in r.moldova? Spune , sincer , ca nu e rusine, chiar daca esti si …puscas sub acope

  Home | Newsletter | Mobil | RSS | Abonamente | Publicitate | Contact | Syndication | News Alert

  AGORA: CINE CREDEŢI CĂ ESTE VINOVAT DE EŞECUL PRIVATIZĂRII OLTCHIM?

  Inregistrare gratuita
  Utilizator inregistrat

  Opinii
  ACTUALITATE
  |OPINII
  |EXCLUSIV RL
  |BANI & AFACERI
  |TIMPUL LIBER
  |CULTURA
  |STIL DE VIATA
  |TEHNOLOGIE
  |MULTIMEDIA
  |FORUM

  EDITORIAL
  |COMENTARII
  |INTERVIURI
  |REGAL RL
  |BLOGURI

  Home » Opinii » Editorial

  De la Chevron la Gazprom sau cum a declanşat Ponta Marea Revoluţie Naţional-Kaghebistă

  25 Septembrie 2012

  E-MAIL PRINT RSS SHARE

  MĂRIME TEXT

  de CRISTIAN CAMPEANU

  426 VIZUALIZARI | COMENTARII 3

  „Nikolai Tokarev și-a început cariera ca spion KGB în Germania de Est unde a fost coleg cu un anume Vladimir Putin și a urcat în ierarhia kaghebisto-politico-economică de la Moscova împreună cu acesta. În esență, ăsta este omul pe care mai că-l implora Ponta ieri să cumpere Oltchim, de preferință anul viitor după alegeri. Să fie așadar Ponta un agent al Moscovei? Nu este exclus dar, pe de altă parte, nu e obligatoriu ca Ponta să lucreze direct pentru ruși.”

  Cristian Câmpeanu

  Editor

  PE ACEEASI TEMA
  Sebastian Lăzăroiu, despre privatizarea Oltchim: Cine seamănă VÂNT nu poate culege decât FURTUNĂ. Populismul e o ARMĂ cu două tăişuri.
  Ponta: Vânzarea Oltchim nu se încheie mai repede de două-trei luni; PCC a avut un joc obstrucţionist
  Vocea Rusiei: „Dan Diaconescu – asul din mâneca lui Traian Băsescu”
  Cezar Preda, după declaraţiile lui Ponta despre Oltchim: Ieşire a unui premier plagiator
  Ce număr are Dan Diaconescu?
  Dan Diaconescu cere Tribunalului Vâlcea ANULAREA a 130 de MILIOANE de euro din datoria Oltchim

  Guvernul României subminează imperialismul capitalist decadent occidental prin escrocarea în direct a FMI cu ajutorului lui Dan Diaconescu şi Remus Vulpescu şi curtează cu umilinţă o companie condusă de un fost spion rus asociat cu Vladimir Putin pentru a salva Oltchim spre bunăstarea şi propoşirea poporului. Bun venit la Revoluţia Naţional-Kaghebistă!

  Nimeni, nici măcar Ponta nu mai pare să-şi amintească de ce a dat jos USL guvernul Ungureanu, altfel cel mai onest etc. n-ar fi emis acuzaţia – esenţă pură de obscenitate publică – că MRU n-a privatizat Oltchimul în aprilie. Păi, exact în aprilie Ponta-Antonescu&Voiculescu înfierau guvernul MRU vrea să „înstrăineze pe nimic” ultimele resurse ale ţării – inclusiv Oltchim – pentru că este şantajabil. De fapt moţiunea de cenzură s-a şi numit „Opriţi guvernul şantajabil” şi denunţa, printre altele, acordul cu gigantul petrolier american Chevron privind exploatarea gazelor de sist, pus, intre timp, la pastrare de guvernul Ponta: „Prima întrebare care se pune – pe care o punea USL – este de ce Guvernul a aprobat acorduri petroliere cu o singură companie, deşi mai existau şi alte companii care ar fi dorit să încheie astfel de acorduri petroliere cu autorităţile române.” Ne-am permis la vremea respectivă să speculăm că „alte companii interesate” era un nume de cod pentru Gazprom. Ieri, Ponta aproape că a implorat concernul rus TISE să preia Oltchim după încheierea episodului DDD. TISE, unul din sutele tentacule ale Gazprom, îl are în frunte pe Nikolai Tokarev, preşedinte în acelaşi timp al Transneft, compania monopol de stat care deţine reţeaua de conducte de transport al petrolului pe teritoriul Rusiei. În această calitate, Transneft reprezintă printre altele unul dintre cei mai ascuţiţi ghimpi înfipţi de ruşi în coasta Chevron şi ai intereselor petroliere americane în Asia Centrală. Nu mai demult de august, ruşii au blocat conturile Caspian Pipeline Consortium, un joint-venture prin care Chevron aduce petrol din Kazahstan până la Novorossiysk, la Marea Neagră. Nikolai Tokarev şi-a început cariera ca spion KGB în Germania de Est unde a fost coleg cu un anume Vladimir Putin şi a urcat în ierarhia kaghebisto-politico-economică de la Moscova împreună cu acesta. În esenţă, ăsta este omul pe care mai că-l implora Ponta ieri să cumpere Oltchim, de preferinţă anul viitor după alegeri. Să fie aşadar Ponta un agent al Moscovei? Nu este exclus dar, pe de altă parte, nu e obligatoriu ca Ponta să lucreze direct pentru ruşi. Poate s-o facă însă indirect întreţinând un amestec de interese politice şi economice meschine, resentimente antioccidentale şi naţionalism agresiv şi moda (neo)colectivismului socialist-fascizant post-criză.

  Dacă este ceva cât de cât limpede în toată această soap opera cu Dan Diaconescu, Remus Vulpescu şi privatizarea Oltchim de către popor, prin popor şi pentru popor este escrocarea în direct, fără ruşine şi fără urmă de responsabilitate a Fondului Monetar Internaţional de către guvernul Ponta şi USL. Guvernul a creat nu numai un personaj de vodevil pe care îl foloseşte pentru a le indica celor de la FMI că dacă nu relaxasează condiţiile, atunci are oricând la îndemână arma „poporului”, dar şi pentru a delegitima şi arunca în derizoriu ideile de economie de piaţă liberă şi de privatizare.

  S-au spus multe în ultimele zile despre Dan Diaconescu şi cine s-ar putea afla în spate lui. Să încercăm, la rândul nostru, o incursiune indirectă, negativă (ca să nu zicem apofatică, Doamne iartă-ne!) în misterul acestui fenomen pseudo-mesianiac. În primul rând, Dan Diaconescu nu este jurnalist şi, prin urmare, producţiile sale „jurnalistice” nu respectă şi nici nu au respectat niciodată regulile jurnalistice etice privind adevărul, relatarea faptelor şi obiectivitatea. În acest vid moral absolut, Dan Diaconescu a devenit mogul media, se plimbă cu Rolls Royce şi elicopterul şi este judecat pentru şantaj. În al doilea rând, Partidul Poporului nu este partid politic, ci un produs politic gata de livrat celui care dă mai mult. Dan Diaconescu nu este om politic ci creatorul şi proprietarul acestui produs. Singurul semn de întrebare priveşte moneda în care DD va încasa preţul procentelor pe care le va câştiga la alegeri. În al treilea rând, Dan Diaconescu nu este Dan Diaconescu, ci grupul de relaţii de corupţie, şantaj şi extorcare care l-au făcut posibil şi care îşi conduce afacerile profibile la umbra lui mediatică. Pentru DD, OTV, Oltchim, Partidul Poporului şi poporul în general sunt negociabile în schimbul unui singur bun nefungibil – imunitatea. Oricine îi va garanta lui DD şi grupului pe care îl reprezintă că nu vor ajunge la puşcărie va dispune de voturile, loialitatea şi jurământul său de credinţă rostit în direct la OTV. Din acest punct de vedere, locul natural al lui DD este alături de USL, care a demonstrat în repetate rânduri că are drept obiectiv principal subordonarea Justiţiei. Ceilalţi nu pot oferi astfel de garanţii, cel puţin nu cu Băsescu la Cotroceni şi de aceea nu au nimic de oferit. Pe de altă parte, (PP)DD şi USL sunt înrudite ideologic. Ponta s-a exprimat public pentru expulzarea FMI şi înlocuirea banilor occidentali cu împrumuturi din Rusia şi China, iar USL a purtat în mod agresiv şi susţinut încă de anul trecut o campanie naţionalistă violentă, care a culminat cu atacurile la adresa Statelor Unite şi Uniunii Europene.

  Ceea ce nu a putut spune USL despre respingerea sistemului de proprietate privată şi capitalismului occidental precum şi despre „naţionalizarea” economiei în numele poporului dar sub controlul statului, a spus Dan Diaconescu. Ceea ce nu a putut face Dan Diaconescu, a făcut Remus Vulpescu, un fel de Vadim plus Ion Coja al economiei de nationale care parca si-a propus sa submineze capitalismul si „marea finanta mondiala” din interior. Şi în felul acesta ajungem la ruşi, pentru că tot ceea ce înseamnă colectivism naţional-socialist, oligarhie securistă/kag şi corupţie generalizată înseamnă capitalism de stat şi face, indirect, jocurile Rusiei.

  Tu cu gandul la majoratul lui. Te intelegem perfect. http://www.INGpentruCopii.ro

  VOTEAZA ARTICOLUL

  5/5

  14 voturi

  TAGS:

  privatizare oltchim, dan diaconescu, victor ponta, moțiune de cenzură, nikolai tokarev, kgb, vladimir putin

  toate comentariile 3

  PRIMELE | CELE MAI RECENTE

  3. Care electorat. 20:10 | 25 Septembrie

  XL5,pt. cititor

  Cum sa atraga bani de la un partener din Germania ,pai nemtii astia nu puteau veni singuri,singurei,nu suntem membrii U.E. .Bine spus ca ”mi se pare” ca este pro Basescu,numai voinicu asta fara dinti mai lipsea din angrenajele politice PDL.

  Răspunde

  2. cam simplist 19:40 | 25 Septembrie

  cititor

  Si daca vine Diaconescu cu bani de la un partener din Germania ce o sa ziceti? Ca au intrat rusii prin Germania? Mie mi se pare ca DD e pro Basescu, atrage un electorat care altfel fie nu se prezenta, fie migra spre psd.

  Răspunde

  1. Nu mai mintiti! Nu mai putem fi pacaliti. 19:26 | 25 Septembrie

  S. MAX

  Minciuni. Numai minciuni!
  PM Ponta a afirmat astazi, intr-o conferinta de presa, ca a platit salarile la OLTCHIM pana in luna iulie 2012 si ca ar mai ramane neacoperite drepturile salariale aferente lunilor august si septembrie 2012.
  Guvernul Romaniei nu a platit nici-un leu din drepturile financiare ale salariatilor de la OLTCHIM.
  Toate drepturile financiare ale acestor …

  Mai mult

  Răspunde

  Nume: *

  E-mail:

  Titlu: *

  Comentariu: *

  Campurile marcate cu * sunt obligatorii!
  Comentariile dumneavoastră necesită aprobarea unui moderator.
  Mesajele ce conţin expresii licenţioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau şterse.
  Comentariile trebuie să facă referire la subiectul articolului.

  Ultima ora

  20:50 Spania: Mii de protestatari cer demisia guvernului şi un nou parlament

  20:47 Videanu îl ameninţă pe Ponta cu justiţia pentru tentativă de subminare a …

  20:24 Operaţia lui Duckadam s-a încheiat cu succes, după aproape nouă ore

  20:05 Propunere trimisă de Guvern la FMI: Contract colectiv de muncă negociat …

  19:56 Geoană va candida la Senat, susţinut de USL, pe locurile PSD

  intrebareazilei

  CINE CREDEŢI CĂ ESTE VINOVAT DE EŞECUL PRIVATIZĂRII OLTCHIM?

  8

  Vinovat guvernul Romaniei,cum sa il crezi pe domnul Dan Diaconescu !?

  Care eşec? Aţi bolunzit? Voi n-aţi auzit că a fost desemnat Dan Diaconescu câştigătorul licitaţiei?

  Dragalasul de Pontel cu surasul sau thembel si alti uselisti ca el

  ANUNTURILE TALE DE MICA PUBLICITATE LA UN CLICK DISTANTA

  Cele mai vizualizate anunțuri

  MINISTERUL Mediului şi Pădurilor organizează …

  SHAPIR Structures SRL angajează maistru construcţii …

  AL BAZZAZ MOHAMAD angajează guvernantă 1-post, CV …

  SC Monrol Europe SRL, cu sediul în Oraşul …

  CĂUTĂM menajeră program 8 ore/zi, 5zile/săptămână, …

  PERSOANĂ întreţinere proprietate privată căutăm …

  Steroizi de vanzare la cele mai bune preturi …

  CONTABILITATE, expertize, evaluări, resurse umane. …

  SC System Center Srl angajează rigipsar- faianţar. …

  BONA INTERNA pentru BUCURESTI Angajam BONA …

  alerteromanialibera.ro

  1.

  2.
  3.

  Poti primi in fiecare zi toate articolele despre subiectele tale preferate pe e-mail

  Nu esti utilizator inregistrat? Beneficiaza de inregistrare gratuita si ai acces la alertele romanialibera.ro

  cele mai citite

  opinii

  Privatizarea Oltchim: De ce va fi menajat DD de către USL şi PDL
  Lupta lui Ponta cu moştenirea fanariotă
  Ce număr are Dan Diaconescu?
  Lordul Davies: „Nu înţeleg de ce ar vrea Rusia să-şi întârească forţele în Transnistria”
  Adevărata poveste a combinatului Oltchim. Cum încearcă guvernul să dea ţeapă FMI
  Noi aventuri cu D.D., P.P. şi… Oltchim
  De la Chevron la Gazprom sau cum a declanşat Ponta Marea Revoluţie Naţional-Kaghebistă
  Filmul SF „Ciocoii şi poporul”, produs de USL şi DDD
  Glonţul de la Carrefour şi scenariul războiului civil

  Nordul Capitalei, zona cu cele mai mari diferenţe de preţ între …

  Nordul continua sa fie cea mai scumpa zona a Capitalei. Desi primavara anului 2012 a adus o scadere a preturilor, zona rezidentiala de nord îsi mentine valorile de … Citeste articolul

  Alte stiri

  Cât de periculoasă este clădirea în care lucrezi?

  Brazilia reuşeşte în continuare să fenteze criza imobiliară. …

  Bucureştiul, reconstruit: o nouă Universitate, parcări, tuneluri …

  Economia mondială în pericol, situaţie ce poate favoriza …

  Nave taiwaneze, in apele Japoniei
  In ziua in care China a lansat primul sau portavion, mai multe nave din Taiwan au patruns in apele teritoriale…

  PDL a depus motiunea pe Educatie
  Motiunea simpla „Brambureala din educatie duce la plagiat si esec scolar”, depusa de PDL in plenul Camerei.

  Carnea de pasare, mai scumpa
  Carnea de pasare s-ar putea scumpi cu 15% pana la sfarsitul anului. Producatorii spun ca majorarea e justificata…

  Un nou virus
  Alerta de la Organizatia Mondiala a Sanatatii: un nou virus a fost indentificat recent la un barbat care a…

  C-tin Nicolescu, din nou la DNA
  Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a fost audiat de procurorii DNA Pitesti in prezenta cardiologului…

  Creste indemnizatia pentru mame
  Indemnizatia de crestere a copilului revine la 85% din venitul net de la 1 octombrie. Plafonul maxim, neschimbat

  Cepoi: Nu am facut ilegalitati
  Vasile Cepoi: Nu am nimic de ascuns si, ma voi prezenta, fara rezerve, la institutiile abilitate pentru a-mi…

  Ponta, ultimatum pentru Diaconescu
  „Daca DD nu plateste pana pe 1 octombrie, suntem pregatiti sa numim un nou management, un administrator special…”

  ANI: Cepoi, acuzat de conflict…
  Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, este acuzat de conflict de interese de catre Agenta Nationala de Integritate.

  F1: Vettel castiga in Singapore
  Sebastian Vettel a castigat Marele Premiu din Singapore, dupa abandonul lui Lewis Hamilton, care a condus cursa…

  exclusivWEB

  FOTO CELE ŞAPTE MINUNI ALE NATURII DIN LUME

  14

  Cele şapte minuni ale naturii din lume sunt jungla amazoniană de-a lungul fluviului care străbate mai multe ţări, insula Jeju (Coreea de Sud), râul subteran Puerto Princesa (Filipine), golful Halong (Vietnam), Cascada Iguazu, Parcul Natural din Komodo (Indonezia) şi muntele Masa (Africa de Sud), conform fundaţiei New 7 Wonders. Cele 7 minuni ale naturii reprezinta un proiect demarat in …

  IN PAGINILE Romania Libera

  GOURMET

  VIDEO. România a stabilit un nou RECORD Guinness pentru cea mai mare salată din lume

  REVISTA PRESEI

  REVISTA PRESEI: Cine i-a deschis lui DD porţile! Marile GREŞELI ale Guvernului în cazul Oltchim

  BUCURESTI

  Oprescu: Canalul Dunăre-Bucureşti este un PROIECT VITAL pentru Capitală

  STIINTA

  NASA vrea să amplaseze o bază spaţială permanentă, în spatele feţei nevăzute a Lunii

  ECONOMIE

  Guvernul recunoaşte oficial eşecul Oltchim. Ponta: Privatizarea se reia la anul.

  EVENIMENT

  Campania electorală a început cu salariile preoţilor

  SFATURI PRACTICE

  De ce ar trebui să FACI SPORT DIMINEAŢA

  GADGETS

  Ai computer? Rişti să ajungi la închisoare. Află de ce!

  AUTO

  Noul Opel Ampera 2012

  MODA

  FOTO Rochii impresionante la gala premiilor Emmy. Vezi ce poartă starurile de la hollywood

  POLITICA

  Oraşele din România îşi schimbă forma. Umbra lui Radu Mazăre le învăluie încet, încet

  FAPT DIVERS

  Antonescu şi Vălean împlinesc trei ani de căsnicie. Vezi ce cadou i-a pregătit Antonescu soţiei

  REPORTAJ

  ZIUA CHIMISTULUI DD. Ce cred muncitorii de la Oltchim: de la Diaconescu „ne-a cam tras în piept pe toţi”, la „Ponta nu mai vrea să dea banii la …

  CARTE

  FOTO RARE Pasiune regală: Ce maşini a condus Regele Mihai I

  LOCALE

  Sute de siderurgişti vor să renunţe la serviciu

  MEDIA

  De ce descoperirile medicale prezentate în presă nu au rezultate în realitate

  COMENTARII

  Glonţul de la Carrefour şi scenariul războiului civil

  MAPAMOND

  Qatar mai face un pas în Franţa

  Home | Actualitate | Opinii | Exclusiv RL | Bani & Afaceri | Timpul Liber | Cultura | Stil de viata | Tehnologie | Multimedia | Forum
  Newsletter | Mobil | RSS | Abonamente | Publicitate | Contact | Syndication | News Alert | Harta site | Back to top

  rire al KGB!!

 11. Puscasu Vlad Irimie

  Titirez,imi pare rau,regret ca va temeti de adevar.Adevarul este unul singur,iar romanii din Basarabia merita adevarul pentru a actiona in interesul lor!

 12. Puscasu Vlad Irimie

  Daca nu stiai,eu sunt din Cluj Napoca,de cand m-am nascut,deci nu sunt basarabean.

  Insa ma intereseaza soarta conationaliilor mei de aceea nu-i mint.Cei mai mari KGB-isti sunt si la americani,nu doar la rusi.

  De altfel consilierii de la Kremlin au emigrat la Casa Alba,tocmai de aceea URSS s-a prabusit.

  Si nu doar cei de la Kremlin,ci si comunistii din Romania,marca Tismaneanu,fiul tatalui, Petre Roman a devenit din apropiat al Moscovei,mare porta-voce NATO,si asa mai departe.

  Nu va mai imbatati cu apa rece.

 13. Puscasu Vlad Irimie

  PS:

  pentru anonimul ,,titirez,,

  asa-zisul USL(care in realitate nu exista)se refera si la TITUS CORLATEAN,care din calitatea de diplomat si fost parlamentar a facut legea CETATENIEI,in asa fel,incat s-au acordat cu usurinta mai multe cetatenii romanesti romaniilor din BASARABIA.

  Cu alte cuvinte,a usurat acordarea cetateniilor romanesti pentru Basarabia.Acest Corlatean este PSD.De ce sa nu recunoastem adevarul?

  Basescu a fost si este un tradator de tara pus pe functie ILEGAL(fusese suspendat de 8 milioane de romani prin referendum),de catre ambasadorul AMERICAN MARK GITENSTEIN si BAROSSO din Bruxelles,dar si de ANGELA MERKEL,care a dat Basarabia pe mana rusiilor,incurajand FEDERALIZAREA RMOLDOVA adica transnistrizarea Basarabiei!

  Trezeste-te pana nu e prea tarziu.

 14. http://cerulalbastru.com/
  Cine ataca Unimedia si de ce?
  Serafima VOINOVAN
  UNIMEDIA posibil este atacata chiar si de laba paroasa a FSB-ului care, stim din presa, ataca site-urile si blogurile care sunt inconvenabile politiicii dictatoriale imperiale teroriste de cotropire. Nu numai din Rusia dar si din alte tari, in special cele invecinate.

  Sa ne amintim faptul ca vara trecuta Unimedia.md a fost atacata de hacheri, ciberteroristi timp de vreo doua luni. In unele zile Unimedia chiar nu putea functiona normal.

  Cititi ce fac criminalii din FSB:

  1. “РУССКИЙ ТЕРРОРИЗМ. Кибертеррористы из ФСБ атаковали официальный сайт правительства Латвии” – http://cerulalbastru.com/2012/09/русский-терроризм-кибертеррористы-и/

  2. “ГРУЗИЯ. Русская банда ФСБ приступила к кибертерроризму против частных блогеров”;

  3. “Freedom House подвергла критике Россию за блокировку сайтов и DDOS” ;

  4. Ромни подверг критике кибертерроризм ФСБ – http://cerulalbastru.com/2012/09/русский-терроризм-кибертеррористы-и/

  ATENTIE maxima: daca in Rebublica Moldova ar fi organe competente si juristi capabili sa depisteze si sa demonstreze in instanta de judecata, sa confirme cu probe existenta atacurilor teroriste reider contra site-urilor independente, atunci am mai putea spera cumva ca hartuirea Unimedia.md ar putea fi stopata pe cale judiciara, adica am mai putea spera in justitie.

  Asa este situatia in tarile civilizate unde sunt si legi si judecatori capabili sa faca lumina si sa appere presa electronica de teroristii cibernetici. Evident ca avem de afacere cu structuri criminale mafiotice, poate chiar si cu relatii de colaborare cu FSB-ul, care oprima presa independenta, pentru ca nu-i convine ca adevarul sa fie dat publicitatii.

  Aceste structuri mafiotice pot ataca si site-urile structurilor de stat si, astfel, sa submineze functionalitatea statului. Ciberterorismul se pedepseste aspru. Nu la noi, ci in strainatate, unde se acorda o atentie maxima protectiei bunei functionari a mass media electronice.

  Iata cateva institutiile publice cu atributia de a lupta contra crimelor cibernetice in Romania – DIICOT – DIRECTIA DE INVESTIGARE A INFRACŢIUNILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATA ŞI TERORISM (in translation: Directorate for the investigation of organized crime and terrorism offences – DIOCT): http://www.diicot.ro/ : Serviciul pentru Combaterea Criminalitatii Informatice(Service for Fight against Computer Crime) inside DIICOT –
  Despre experienta Romaniei este scris in articolul “CYBERCRIME LAWS AND INSTITUTIONS”.
  Vezi: http://cerulalbastru.com/2012/09/romania-cybercrime-laws-and-institutions/
  Daca am fi uniti cu Romania presa electronica din Republica Moldova nu ar fi atat de atacata, iar Legea ar functiona mai bine si dreptatea ar triumfa, Insa sa speram ca si in cazul portalului de stiri Unimedia se va face lumina si dreptate.

 15. Mai Puscase marin,
  Daca esti clujean cum zici, stii unde-i PATA!! O pata ai si tu pe ratiune! Si ce-i cu Corlatean al tau?? mai bine imi spuneai ce face Ioan Rus, Vasile Dancu sau Vasile PUSCAS (care ti-e tiz, puiule) Aveam de cine discuta macar despre social democrati adevarati , nu de comunistii lui Iliescu. In rest du-te dracului cu propaganda ta uselista, ca vorbesti prostii!! Tradator de tara esti tu si unealta ruseasca platita la Cluj!! Fa pasi la Campia Turzii si intreaba-i pe cei de la Carbochim daca nu au plecat rusii tai, sa nu cumva sa te uite pe aici prin Romania!! Pe tine nu te intereseaza BASARABENII!! PE TINE TE INTERESEAZA COMUNISTII SI CUM SA-I MENTII LA PUTERE acolo ca sa poti sabota si mai bine Romania!!
  Asa ca , eu sunt treaz demult , nu sunt somnabul ca tine si ca marga!! Tu nu vezi cat esti de penibil ….folosindu-ti dreptul liber la exprimare?? Tuturor idiotilor li se intampla asta si nu esti singurul spre bucuria ta si a celor care nu au prabusit URSS mai demult!! Saruta-te-ar pe frunte fetele de la PUSY-RYOT!! Tu crezi ca rusii sunt prosti mai baiatule? Ia treci de numarai pe cei care demonstreaza antiputin!!!Calca-te-ar in picioare macar o coloana dintre ei ca sa afli ca aceia sunt rusii adevarati!! Iar daca ai aflat, fugi repede si povesteste-i si lui PONTONEL> Da el sfoara in tara sa afle si ceilalti.
  Deci , dom` colonel va las cu cele scrise. Meditati. Le puteti invata si pe de rost. Nu ma supar!!

 16. Pt. luca:

  Эпилепсия приобщает его к сонму великих: 
  апостол Павел и Будда, Сократ, Платон, Магомет, Плиний, Калигула, Александр Македонский, Петр Великий, лорд Байрон, Достоевский, Эдгар По, Ф.Ницше болели эпилепсией

  Тем ни менее эпилепсия может вести к слабоумию. 

 17. Puscasu Vlad Irimie

  titirez,ce ierburi fumezi,sau ce alcool puternic bei?

  esti drogat?

  Ce treaba are Combinatul din Campia Turzii cu mine,Vasile Dancu,Ioan Rus mercenarul platit de BASESCU sa fie papagal contra USL?

  Nu fac nici o propaganda USL,pentru ca sunt la fel de vinovati de dezastrul tarii ca si PDL.Mai invata istorie tata.Si uite-te pe google cine sunt eu,si ai sa vezi ca zilnic sunt la protest pentru MS Regele Mihai.Deci m-ai confundat,si ti-au iesit ochii din orbite de la atatea droguri.

  Eu am spus adevarul si doar adevarul.Doar tu minti de inghiata apele,doar ca sa-ti faci jocul la Chisinau.Manipulezi basarabenii,doar ca sa te aleaga,apoi sa ajungi in Parlament ca si Iurie Rosca PPCD-istul Moscovei.Crezi ca nu stiu? Hai ca nu ma cobor la nivelul tau de necivilizat.N-am ce discuta cu tine care n-ai argumente.I-ati calmantele si nu mai inventa povesti,ca habar nu ai cine sunt.Basescu NU vrea unirea cu Romania,a spus-o clar,nu eu am spus-o.Angela Merkel NU vrea Unire, pe Obama si pe americani ii doar undeva de Basarabia,iar rusii isi fac de cap la Chisinau si Tiraspol.Asta e realitatea,restul sunt povesti. La revedere tovarasule.Pleaca la Moscova ca acolo ti-e locul.

 18. Nu ma intereseaza, cine esti Puscasule marin!!! Ma intereseaza cum gandesti!! Nu numai ca gandesti prost , ci gandesti destibilizator si criminal la adresa Romanei !!Daca ai nevoie de civilizatia ruso-sovietica in care sa te integrezi, esti liber sa ceri azil …politic in Rusia, in Coreea de nord, in China!! Si sa-l ieie si pe Mrax in brate ca sa fii crezut. Cu toate relele democratiei occidentale pe care o insulti si impotriva careia secreti toate otravurile posibile, o prefer de o mie de ori celei ruso -sovieto- imperiale!! Si nu-l lua pe Majestatea sa regele Mihai drept paravan al nebuniei tale. Nu poti induce in eroare pe nimeni!!

 19. Puscasu Vlad Irimie

  bine ca tu esti un anonim erou viteaz,adica las si neimportant.

  Tu induci lumea in eroare doar ca sa castigi voturi si publicitate electorala,ca apoi s-o dai cu Moscova la primul tren din Parlamentul din Chisinau.crezi ca nu-mi dau seama de strategia ta de 2 bani? si il pupi in c_r pe Basescu,care nu vrea unirea cu Basarabia.Bravo tovarase,Moscova te va premia!

 20. titireze stii ii dau crezare d-lui Puscasu Vlad,ii numesti pe toti care nu sunt de acord cu tine kgbisti,oare te simti cu musca pe caciula? stii la noi la moldoveni este o vorba „hotul striga prindeti hotu”,aceasta atitudine a ta fata de cei care nu-ti iimpartasa parerea ma face sa gindesc astfel, fiecare om isi are dreptul la parere, ce e rau in faptul ca d-ul Puscasu deschide ochii moldovenilor in privinta a celui raspuns dat de Basescu?ori aceasta scena este trucata?c-am nu cred)), in rest nu ma amestec in politica voastra caci sincer nu-l cunosc nici pe Basescu ,Ponta sau Antonescu,cu atit mai mult nu sustin nici o forta politica de la voi din tara, precum si de la noi din RM,caci aici e foarte simplu fiecare ajungind la putere isi satisface interesele personale, insa e foarte bine cind sunt asa persoane care nu se tem sa spuie adevarul ca cei mai putini informati sa-si poata face concluzia

 21. Prostituatele politice si tradatorii de tara scuipa in sufletul nostru, a Neamului Moldovenesc numindu-ne romani si mintindu-ne copiii precum ca noi vorbim limba romana! Vom lupta prin orice mijloace pentru apararea statalitatii Tarii Republica Moldova, Limbii Moldovenesti, vom promova valorile nationale! Arderea tricolorului tiganesc arborat antilegal pe sediul unei institutii publice constituie un manifest de protest, un act de aparare plauzibil savarsit din intentii patriotice! Noi nu sintem romani! Noi purtam cu demnitate de veacuri denumirea de Popor Moldovenesc! Necatind la asemanarea limbii romane – o limba artificial create odata cu unirea unui grup de etnii intr-un stat de stransura numit – romania, cu Limba Moldoveneasca aceste limbi sint diferite iar Poporul Moldovenesc nu are nimic comun cu statul romania, din contra Poporul Moldovenesc uraste tot ce se numeste roman, lucru care-l putem demonstra si prin faptul ca din cele mai vechi timpuri la Moldoveni in Limba Moldoveneasca cuvintul roman este un cuvint de ocara prin care se intelege: roman – CURVA, LEPADATURA, BORATURA, LICHEA, TARFA, TIGAN, SPURCACIUNE, etc. Aici sirul sinonimelor cuvintului roman poate continua la nesfarsit cu alte ocari si injurii necenzurate pe care din mitove etice nu ne putem permite sa le mentionam! TRAIASCA REPUBLICA MOLDOVA!

 22. Puscasu Vlad Irimie

  este clar ca buna-ziua ca Vlad Filaj fileaza Basarabia in Uniunea Sovietica EURO-ASIATICA.

  Ar trebui sa faceti front comun cu Ghimpu,pentru Romania!

 23. nici nu te citesc pana nu o sa cunosti limba romana ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *