Puterea priveste cele SASE marsuri unioniste ca nota pusa guvernarii corupte

Si asta, de fapt, e problema. De ce sase? Ca gresisem duminica la Publika TV. Pai – e Marsul auto al PNL de la 24 ianuarie, Marsul organizat de Actiunea-2012 pe 25 martie, Marsul organizat de componentele Consiliului Unirii (Asociatia Tiras-Tighina si Forul Democrat al Romanilor) pe 13 mai, Marsul organizat de PNL la Cahul pe 22 iulie, Marsul organizat de Actiunea-2012 la Balti pe 5 august si Marsul organizat de Actiunea-2012 pe 16 septembrie.

Precizarile sunt si pentru Vitalie Catana, care a scris de zel in perioada comunista la “Moldova Suverana” impotriva democratilor. De cite ori il vad imi tot vine sa il intreb cine este, de fapt. A tot dat in democrati, facindu-le pe plac lui Voronin, Berlinski, Kontiu si mai stie el cui. Acum s-ar fi dorit sef la SIS, propus de PL, care a aflat ca a muncit din greu la „Moldova Suverana” comunista. Vazind asta, Catana a inceput sa dea in Pavlicenco si PNL – poate cumva i-o placea treaba asta lui Ghimpu si lui Filat sa il bage in seama cu vreo sinecura, mai stii… Dar cine este Catana (autointitulatul „constitutionalist” – fara studii speciale, fara masterat, fara doctorat), ca sa dea el note de credibilitate lui Pavlicenco, Matei, Mosanu? Vai de „Vocea Basarabiei”, unde se intimpla uneori niste lucruri neintelese publicului acestui post de radio al reintregirii…

Acest fenomen se observa si la unii care primesc premii de stat. De cum le primesc, incep sa dea in Pavlicenco, PNL, Consiliul Unirii, unionisti, Marsuri unioniste, ca sa rasplateasca darea de mina. Fratilor, mie imi este rusine ca sunteti barbati care criticati o femeie. Si nu, pur si simplu, o femeie, ci pe cea care a dat mereu in comunisti cind unii dintre voi colaborati cu Voronin sau cu Rosca. Dar Dumnezeu cu voi.

Sa revenim la faptul ca Puterea priveste Marsurile unioniste ca pe o nota negativa dura pusa unei guvernari corupte. Dar parca nu este asa? I-am ascultat pe unii tineri duminica tinind discursuri si asa au si spus. Si-apoi – stati oleaca! Noi MANIFESTAM acum in Marsuri unioniste PASNICE, dar daca o sa ne enervati, o sa PROTESTAM in Marsuri unioniste PASNICE impotriva GUVERNARII CORUPTE, ANTIDEMOCRATICE SI ANTIROMANESTI!

De aici toata ura, toate incercarile de a impiedica Marsurile, de a interzice cu Dodon actiunile unioniste. Pentru ca daca pe comunisti componentele AIE ii privesc de sus, ii iau in zeflemea, pe cei de dreapta, care promoveaza un mesaj unionist limpede, ii priveste cu ciuda, catalogindu-i ca “dusmani ai poporului” (Filat), pentru ca – asa cum spune corect Tudor Cojocariu, simt ca Marsurile le va slabi si le va lua electoratul. Numai ca, Tudore, frica de Bau-Bau-l comunist nu e durerea noastra, ca sa inchidem ochii la coruptie, ci e durerea de cap a guvernantilor, ca sa nu piarda Puterea prin dezamagirea guvernatilor. E clar? Suceste mentalitatea si perceptia cu 180 de grade. 

Intrebarea mea este: cind veti pune capat acestei mentalitati stricate? Este extrem de paradoxal ca, Puterea (ca si jujucii bloggeri sau analisti de serviciu) – in loc sa se gindeasca la faptul ca atunci cind cineva o contesta, ii spune in fata sau ii dea de inteles ca nu a reusit sa ofere o alternativa viabila si o cale spre o luminita de la capatul tunelului, ca trebuie sa inceapa a conduce mai bine, a fura mai putin, a face reforme, a opri contrabanda, a imbunatati administrarea fiscala, a inceta protectionsimul, a face o justitie independenta, a decomuniza societatea, a atrage investii straine si a canaliza in folosul societatii banii capsunarilor plecati in alte tari, a extinde sectorul privat prin sprijinirea microbusinessului si a businessului mediu – iata ca ea vrea sa inchida gura criticilor directi si indirecti, sa opreasca marsurile. Asta e buba mintilor lor sovietice, cu Lucinschi in spate.

Filat, Lupu si Ghimpu considera ca Marsurile unioniste sunt o ofensa personala adusa guvernantilor pretinsi necomunisti, care, insa, au preluat sistemul corupt facut de bolsevici, cu tot cu oameni, dupa care – mai vor si “stabilitate”, pentru ca, sa vezi, “tin pasul spre Europa”, desi se uita spre Rusia). Vai de capul vostru! Toata lumea a vazut deja cine sunteti – niste corupti, antiromani si antidemocrati!

Si aici e cheia stradaniei fariseilor de la Putere, care cinta la unison impotriva marsurilor unioniste sau trimit toate efectivele de politie de parca unionistii au atacat vreodata pe cineva si de parca unionistii sunt teroristi! Ce rusine! Nici nu am stiut ca Mosanu, Matei, unii ziaristi, analisti, care au mers in “Cordonul Libertatii” sunt teroristi, puscariabili, insotiti de negrimea de politie astfel de parca ii duceau la gara sa ii urce in vagoane spre Siberia. 

A-a-a? Aveti, totusi, stat? Dar il scoateti nu sa aparati, ci sa intimidati? Asa construiti voi democratia? Nu o veti construi, pentru ca nu credeti nici in statul de drept, nici in statul ca atare, pe care il furati, ca sa scapati cu averi personale „onorabile”, cind il veti pune cu totul pe butuci. Nicio diferenta intre guvernantii bolsevici si guvernantii postbolsevici. Tocmai de aceea lumea este in strada.

Pentru ei deja obiectivul unionist inseamna a scapa si de voi. Si cu cit mai nedemocrati veti fi, cu atit mai repede ii veti aduna pe toti in strada la Marsuri unioniste. Ginditi-va bine ce faceti si gresiti cit mai mult. Ca va faceti rau cu propria mina, dar faceti, in schimb, bine pentru ca le deschideti oamenilor dezamagiti ochii si ei vad cine sunteti – aceiasi comunisti, imbracati in blanite de diferite culori. Cum si-o face omul nu i-o face nici Domnul!

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

15 Comments

Add a Comment
 1. Vitali Catana, a lucrat pentru Voronin si Ziarul Moldova Suverana, a scris texte antiromanesti, cum poate Ghimpu sa-l sustina?

 2. Каждый раз задаюсь вопросом: неужели «политики» стремятся во власть лишь для личного обогащения?
  Молдаван так мало, и практически все друг друга знают, знают, кто чем дышит. Так почему на протяжении 21 года во власть выбирают нечистых на руку людей, воров, лгунов и предателей?
  Неужели среди молдаван нельзя найти несколько сотен честных, порядочных людей, с чувством собственного и национального достоинства? Неужели большевистская селекция оставила в живых только самых мелочных и подлых?

  А, может, как утверждает К. Танасе, молдаване никогда не обладали чувством национального достоинства? И жили лишь для брюха.
  Сейчас не русские ваши главные враги, а свои правители-соплеменники, дорвавшиеся до корыта и устроившие вокруг него визгливый свинский скандал, деля добычу и боясь подпустить других и быть отогнанными от этого корыта.

  Как же вы, молдаване, требуете, чтобы вас уважали нацменьшинства, если вы друг друга не уважаете?

 3. Foarte bine scris.Aşa e, Doamna Vitalia.

  Acesta este adevărul.
  Asta e realitatea din RM.
  La putere ajung hoţii şi criminalii, acei care îi votează sunt lumpenii proletariatului.

 4. VIITORUL PRESEDINTE AL ROMANIEI RE-UNIFICATE ?
  –––––––––––––––––––––––––––
  DUMINICA, 9 SEPTEMBRIE 2012
  Blog «Un Amateur pofessionnel»
  http://euincehia.blogspot.com/
  ––––––––––––––––––––-
  Sarbatoarea românilor in Cehia a avut doua plusuri:

  1. muzica si artistii cu repertoriul lor, atât cei din România,
  cât si cei din Republica Moldova
  si 2. organizarea in comun a evenimentului, adica organizatoric
  Ambasada RM la Praga a mers mâna-n mâna
  cu Ambasada României in Cehia.

  Asta a facut in adevaratul sens al cuvântului sa ne simtim un spirit, un neam, o limba, o natiune. Ar fi bine sa ia acest exemplu de organizare in comun a sarbatorilor dedicate culturii si limbii romanesti, a sarbatorilor românilor peste hotare si alte ambasade din celelate tari. Cot la cot, mâna-n mâna.

  Pot sa spun ca este o practica buna si un succes
  (cu mici exceptii despre care am sa vorbesc data viitoare, pe http://www.iziumsiplastilina.blogspot.com
  poti citi o parte ce tine de aspectul pur fizico-material).

  Manifestarea s-a inceput cu intonarea a doua imne de stat, unul dupa altul.
  A fost foarte emotionant.

  Ambasadorul Stefan Gorda,

  având simtul umorului, a si spus in cuvântarea sa
  ca ambele imnuri parca formeaza un singur mesaj –
  «Desteapta-te, române, limba noastra-i o comoara!»

  Ambasadoarea Daniela Gatman l-a citat pe jurnalistul american Hidong Carter
  spunând ca sunt doua lucruri pe care ar fi trebuit sa le dam copiilor: radacini si aripi.
  –––––––––––––––––––––––––
  ——————————————
  Nota noastra:

  IN BAZA PROFETIILOR CARPATINE
  UNDE ESTE ACEL LIDER NATIONAL ROMâN MISTERIOS

  NORD-BUCOVINEAN

  SI INCA IN UMBRA
  CARE VA CONDUCE MASELE
  SPRE RE-UNIREA NOASTRA CU ROMâNIA ?
  CINE ESTE EL ?
  CAND VA APRINDE FLACARA FINALA UNIONISTA ?
  ——————————————–––––––––––––

 5. C à moldovenii ràmasi sunt îndobitociti, inapti de-si cunoaste obârsia, de a-si recuceri demnitatea nationalà…, este „vina „lor proprie, ori rezultatul „eliberàrii” de gospodari, intelectuali, patrioti…????!!!! Rusilor nimeni nu le-a nimicit „sàmânta” bunà, làsând doar „pleavà” în urmà!!!! NOI suntem vinoveti ,cà am ajuns „selectati” de cei capabili si competenti????!!!! A ajuns timpul sà vedem solidaritatea minoritàtilor, în sustinerea intereselor majore NEAMULUI meu, dupà atâtea nedreptàti pe pàmântul nostru stràmosesc!!! Tot rusii dezorienteazà si-i santajeazà pe orisice conducàtori nu am avea!!! NICI AZI nu ne lasà în pace si ni-i „hàituiesc” spre interesele lor imperiale! Oare nu mai adecvat vor putea si ei lua hotàrâri în interesul bàstinasilor, culturii si viitorului NEAMULUI , fàrà împotrivirea rusilor din teritoriu ocupat si sustinut de fortele armate rusesti, care si AZI ne INTIMIDEAZA, ne amenintà…???!! Ràzboiul mondial s-a terminat demult, de ce nici AZI încà „eliberatorii” nu s-au dus acasà???!! Ca sà ne putem càuta de treaba noastrà???? NU!!!! În fel si chip sà ne oblige de a le face mendrele lor!!! ACEASTA SUNT NEVOITI SA FACA ACUMA, oricine n-ar fi la „putere” în RM!!!!!

 6. DACA viata noastra a oameniilor nu se va imbunatati repede si mai multi oameni vor vrea sa ne unim cu Romania.

 7. Evenimente la Cernauti – Personalităţi bucovinene: Eudoxiu Hurmuzaki şi epoca sa

  Editura Alexandru cel Bun – Cernăuţi
  Catedra de Filologie Română şi Clasică
  Consulatul general al României la Cernăuţi
  INSTITUTUL “EUDOXIU HURMUZAKI”
  UNIVERSITATEA BUCURESTI (FACULTATEA DE LITERE)
  ASOCIAŢIA CULTURALă PRO BASARABIA SI BUCOVINA

  Colocviul
  Personalităţi bucovinene: Eudoxiu Hurmuzaki şi epoca sa
  Bicentenar Eudoxiu Hurmuzaki
  P r o g r a m
  Cernauţi, 21-24 septembrie 2012

  http://cerulalbastru.com/2012/09/evenimente-la-cernauti-personalitati-bucovinene-eudoxiu-hurmuzaki-si-epoca-sa/

 8. Draga Trubadure,
  am incercat de mai multe ori sa deschid Cerul Albastru.
  Dar, se pare, ca e plin de virusuri ?

 9. De ce nu va intereseaza ca unica scoala in l.romana din Valea Perjei care este in raza de 60 km este inchisa?

 10. De ce nu va intereseaza ca unica scoala in l.romana din Valea Perjei care este in raza de 60 km este inchisa?

 11. ГЛАСНОСТЬ. Литовский ЦИК обязал бывших КГБешников к гласности на выборах
  Время публикации: Сегодня в 11:23

  По сообщения литовских СМИ, центральная избирательная комиссия Литвы в среду постановила, что на плакатах трусливых кандидатов партии «Путь смелости» Витаутаса Дауйотиса и Чесловаса Стониса будет надпись, что они «Не по заданиям Литовской Республики сознательно сотрудничали со спецслужбами другого государства».

  В свое время эти персонажи сотрудничали с кровавыми русскими оккупационными карателями из банды КГБ (сейчас ФСБ). Парламентские выборы в Литве пройдут 14 октября.

 12. Iata un sondaj care arata un adevar ce nu va fii putea fii schimbat usor. Si care poate contine minciuni dar totusi nu este departe de adevar. NU ma mir ca moldovenii nu cunosc realitatile din Romania, Uniunea Europeana.

  Potrivit raportului, în ultimii cinci ani, 49 % din populatia Republicii Moldova a vizitat alte țări din spațiul post-sovietic, și doar 23 % dintre cetățeni au fost în UE (totodată 59 % dintre moldoveni au rude în spațiul post-sovietic, în timp ce în UE numai 44 %). De notat că UE surclasează CSI doar ca o zonă turistică – 44 % din moldoveni ar dori să viziteze UE pentru turism și odihnă, iar spațiul post-sovietic – doar 37 %.

  De menționat și rezultatul preferinței pentru șederea permanentă: astfel 26 % din respondenți din Republica Moldova pledează pentru spațiul post-sovietic (23 % au indicat Rusia) si 24 % sînt pentru Uniunea Europeană.

  Locuitorii din Republica Moldova se pronunță și pentru integrarea culturală semnificativă cu țările din fosta URSS. Potrivit la 63 la sută dintre respondenți, trebuie invitați artiști, pictori, scriitori și cumpărate alte produse artistice din spațiul post-sovietic. În favoarea UE pentru o astfel de alegere s-au pronunțat 54 %.

  Aproape în mod egal s-au împărțit preferințele pentru investiții: 50 % leașteaptă din spațiul post-sovietic, și 51 % din UE.

 13. Прислушайтесь, интеллектуалы бьют тревогу!

  Venirea la putere a AIE, în loc să stopeze inumanul și criminalul proces de diferențiere socială, l-a stimulat. Actuala guvernare nu s-a dovedit a fi mai morală decât guvernarea Voronin. În acești trei ani de când e la putere Alianța, hoția, corupția, delapidările, deturnările de fonduri ș.a.m.d. nu au devenit vicii condamnabile, ci virtuți. În acești trei ani, modelul cetățeanului de succes a devenit individul care știe a se „învârti” și a se „descurca”, care poate fi „șmecher” și „pragmatic”, dă și ia mită, trece dintr-un partid în altul ș.a.m.d., iar seara iese la televizor și-ți vorbește despre statalitate.

  • Un cititor îmi reproșa într-un comentariu că exagerez atunci când scriu că la Marșul unionist de duminică au fost aduși prea mulți polițiști. Îmi păstrez dreptul de a nu fi de acord. Și iată de ce. Eu am văzut în acțiunea Guvernului de a ridica toată poliția în picioare, în situația când era vorba, totuși, de o manifestare pașnică a unor tineri, o demonstrare a mușchilor. O asemenea guvernare nu se va lăsa cu una, cu două de putere, nu va crea condiții pentru alegeri libere și corecte și va încerca să rămână la putere cu ajutorul forței. Spre viitorul scrutin electoral Alianța merge bine „echipată”, având sub controlul ei Internele, Procuratura, SIS-ul, Centrul Anticorupție, CNI (Consiliul Național de Integritate), televiziunea publică ș.a.m.d. Va ceda ea oare, pașnic, puterea? La asta v-ați gândit, dragi cititori?

  Constantin Tănase

 14. Iata, ca jurnalistul C. Tanase, care parea in ultimul timp cam ramolit si rasuflat, iata ca pare-se ca revine CU VIGOARE la radacina adevarurilor politicp-sociale din RM,

  INSA…, insa, Dle Tanase, ce ALTERNATIVE AVEM? Daca partidul banditilor, falsificatorilor, hotilor… partid de origine bolisevica condus de criminalii din mafia oligarhilor de la Kremlin cu orientare dictatoriala, NKVD-ista, KGB-ista, FSB- ista stalinista, imperialista… deci, daca acest PCRM va fi scos in afara legii, atunci cred ca va fi posibil si alegeri libere…

  …ca sa nu mai fim nevoiti sa alegem mereu dintre doua rele, multumindu-ne ca il alegem pe cel mai putin rau. Deci, numai atunci vom putea sa alegem pe cel mai buni dintre cei buni;

  profesionisti, adevarati patrioti si nu niste oarecare lepadaturi compromise, colaborationisti ai cotropitorilor rusi, conformisti, imorali, FARA COLOANA VERTEBRALA si fara energie interioara, elan si lipsiti de caracter, .

  Avem nevoie de o elita de oameni cu VOINTA PUTERNICA, cu O VIZIUNE CONSTRUCTIVA PENTRU renasterea acestui popor, pentru refacerea econoliei, agriculturii; satelor, cuturii…

  Iar pe de alta parte, nu vad sa fie pregatita o NOUA GENERATIE de tineri politicieni scoliti in Romania. Aici este de observat, ca nu prea vedem RANDAMENTUL celor pentru care Ramonia a platit BANI ca sa-i invete…

  Unde sunt acesti TINERI? De ce nu sunt promovati in structurile de stat ca sa se incadreze in viata social-politica?

  Cat timp nu veti promova tinerii, iar in politica VOR AVEA ACCES doar mafiotii si colaborationistii Moscovei care s-au facut cu milioane si miliarde in cativa ani, deci, ATATA TIMP nici nu vad O OPOZITIE PUTERNICA, SANATOASA, CAPABILA sa faca un salt calitativ nou in politica de la Chisinau.

  As vrea sa-l vad iar pe JURNALISTUL Tanase pe linia intai a gandirii nu numai de opozitie ci si a viziunilor progresiste, constructive.
  Doambe ajuta, sa ne terezim din amorteala.

 15. Puscasu Vlad Irimie

  Traian Basescu presedintele Romaniei NU doreste Unirea Basarabiei cu Romania!

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qHAMi-dA9cA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *