Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. Parlamentul European condamnă nerespectarea drepturilor omului în Rusia !

  Parlamentul European a adoptat astăzi, în cadrul ședinței plenare, o rezoluție extrem de dură, privind respectarea drepturilor omului în Federația Rusă.

  În documentul, intitulat “Despre utilizarea abuzivă a justiției în scopuri politice”, se spune că autoritățile de la Moscova încalcă normele internaționale, principiul supremației legii și independența instituțiilor judecătorești.

  Deputații europeni i-au cerut vicepreședintelui Comisiei Europene, Catherine Ashton, să acorde un “sprijin constant și consistent activiștilor societății civile și exponenților mișcărilor sociale”, precum și să facă presiuni asupra reprezentanților puterii de la Moscova, determinându-i “să respecte normele OSCE privind drepturile omului, democrația, supremația legii”. De implementarea acestor prevederi, consideră europarlamentarii, depinde “caracterul constructiv și autentic al relațiilor dintre Rusia și Uniunea Europeană”.

  De asemenea, rezoluția adoptată de Parlamentul European spune că este oportună reexaminarea dosarelor intentate lui Mihail Hodorkovski și Platon Lebedev de către Curtea Supremă de Justiție a Federației Ruse.

  Totodată, deputații europeni au cerut autorităților de la Moscova să tragă la răspundere persoanele responsabile de asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia și să asigure o anchetă transparentă în cazul morții lui Serghei Magnitski.

  Și, nu în ultimul rând, membrii Parlamentului European au declarat că verdictul în cazul trupei punk Pussy Riot este unul disproporționat, care demonstrează faptul intimidării adversarilor Kremlinului, din motive politice.

 2. Ca raspuns la articolul „Marsul unionist din 16 septembrie” din Timpul, am scris la comentarii mesajul de mai jos care sper sa si apara:
  ==================
  Domnule Constantin Tanase,

  Recunosc ca aceasta „lamurire” a dumneavoastra ma aduce intr-o stare de confuzie totala.

  Sa fiti acelasi Constantin Tanase cu care am pus bazele Consiliului Mondial Roman la Atlanta in 2001, CMR care isi propunea Reintregirea?

  Nu stiu de ce, dar intuiesc in acest mesaj al dumneavoastra, poate gresesc, ideea deturnarii simbolisticii si importantei actiunilor pro-unioniste, respectiv a acestui Mars Unionist. Iar forma subtila de deturnare este, citez din textul dumneavoastra: ” mai sunt și alte forme de apărare şi promovare a românismului”.

  Nu domnule Tanase, nu-i vorba numai de apararea romanismului, ci de sfarsitul starii de secesiune a Basarabiei provocata de ocupatia sovietica si mentinuta in aceasta stare de diversii mancurti politici, ai societatii civile si ai massmedia. Iar pentru a se reveni la starea normala de regiune istorica a Romaniei, basarabenii trebuie sa-si ceara apartenenta la Romania, Patria lor, apartenenta care le este refuzata de politicienii de la Chisinau.

  Si tocmai aceasta iesire in strada, aceste marsuri ale disperarii sunt supapa, dar si semnalul de alarma de care trebuie sa tina seama politicienii verosi-mancurti care-si rod osul puterii simbolice si trecatoare de „domni” de tara fara identitate.

  De ce parte sunteti domnule Constantin Tanase, de ce parte esti prietenul meu Constantin, fondator al CMR-ului?

  Vei fi oare in strada ca sa-ti afirmi idealurile unioniste sau vei pleda pentru inutilitatea actiunilor pentru Reintregire?

  Mircea Popescu
  California
  (http://mipopescu.wordpress.com)

 3. Pt Mircea Popescu

  Iata cum i-am impartit pe „unionisti” noi:

  1. Unionisti de salon – scriitori, istorici – pe astia acum ii scoatem in strada

  2. Unionisti – cica – mascati, camuflati, suntem, dar nu vrem sa spunem – astia ne ataca in judecata, sunt la putere

  3. Businessunionisti – astia ne ataca in presa, unii dintre ei s-o fi temind ca unionistii din strada sa nu le ia troaca. Le-am spus clar: „Nu v-o luam, nu putem si nici nu vrem, dormiti linistiti”. Insa ei totuna nu se linistesc, desi ne-am intilnit cu unii dintre ei si parca-parca incep sa creada in Unire, iarasi ajung sa descurajeze, in loc sa ii incurajeze pe oameni. Ne sugereaza sa ne bagam iar in biblioteci si sa vorbim acolo de Unire, sa nu ne auda nimeni si sa nu suparam pe nimeni – pe Voronin, pe Putin, pe Medvedev, pe Filat, pe Sevciuk, pe Lupu si pe inca cine?

  4. Unionisti sinceri, saraci, curajosi si batuti de toti, din toate partile. Astia suntem noi.

  Acum, domnule Popescu, dupa atitia ani de cind ne cunoastem, ati inteles de ce ursul nu are coada? pentru ca e interesul, nu scopul sincer. Cit mi-ati reprosat ca nu intelegeti de ce aici nu se cere Unirea? iata o cerem si primim pietre in cap si in suflet – si de la antiromani, si de la „ai nostri”.

  Sfatul meu pentru toti. Azi scrieti, miine va va fi rusine. Noi nu am uitat cum isi stergeau multi picioarele de liberali. Acum se inghesuie toti sa fie „liberali-democrati”. Azi ne tot impungeti si ne descurajati sprijinitorii, mai ales potentiali, carora le trebuie un cuvint bun. Faceti cum doriti. Dar miine va va fi rusine. Cum v-a mai fost pentru altele, dar nu ati avut curajul pina azi sa va cereti scuze…

 4. 3. Businessunionisti – astia ne ataca in presa, unii dintre ei s-o fi temind ca unionistii din strada sa nu le ia troaca. Le-am spus clar: “Nu v-o luam, nu putem si nici nu vrem, dormiti linistiti”. Insa ei totuna nu se linistesc, desi ne-am intilnit cu unii dintre ei si parca-parca incep sa creada in Unire, iarasi ajung sa descurajeze, in loc sa ii incurajeze pe oameni. Ne sugereaza sa ne bagam iar in biblioteci si sa vorbim acolo de Unire, sa nu ne auda nimeni si sa nu suparam pe nimeni – pe Voronin, pe Putin, pe Medvedev, pe Filat, pe Sevciuk, pe Lupu si pe inca cine?”–- de ce crezi ca acesti oameni au devenit businesmani?,deoarece sunt realisti,destepti au capacitati intelectuale si e si normal ca nu cred in povestile pe care voi le invintati si incercati sa duceti oamenii in eroare, da posibil unei din ei si doresc unirea cu Romania,insa acesti oameni au minte si nu sunt asa de usor pacaliti,sunt cu picioarele pe pamint si sezizeaza realitatea existenta,inteleg foarte bine ca o minoritate neinsemnata de unionisti extremisti nu v-or schimba niciodata situatia reala din RM cu atit mai mult nu v-or putea hotari soarta moldovenilor,pe care deja pavlicenco jignindu-le le-a numit romani,adica ea spune ca 80% din moldoveni sunt romani))))nu te temi? de ce trebuie sa vorbesti pentru oameni cine sunt?cine ti-a dat acest drept pavlicenco?ridica datele ultimului recensamint si ve-i vedea citi romani aveti in tabara,caci alte minoritati din RM v-au intrecut la procentaj,si nu jigni cetatenii RM care se considera moldoveni si care sunt marea majoritate

 5. Noi romanii din romania AVEM DREPTUL la acel teritoriu

  este al NOSTRU

  si Moldovenii sunt AI NOSTRII

  poporul roman se trage din daci, unu din cele mai batrane popoare de pe continent, de fapt, din care a izvorat JUMATATE DIN EUROPA, inclusiv probabil jumatate din neamul slav

  refuz sa mai aud ponegriri asupra sangelui meu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *