Cum isi rasplateste Filat slugile. Intrebari despre Cater pentru Efrim

Zilele trecute mi-a povestit cineva cum Filat isi rasplateste servilii. Este vorba de Valeriu Cater de la Ministerul Justitiei.

Citim pe Publika TV ce scrie Valeriu Cater despre sine: “În adolescenţă, trebuie să recunosc, m-a bătut un gând să fac Facultatea de Jurnalism. Am ales, însă, Istoria şi mă felicit azi pentru această decizie. Iar meseria de ştirist (asta îmi place să cred că sunt) am învaţat-o, la ceva vreme după ce am făcut facultatea şi m-am ocupat cu de toate – numai cu istoria mai puţin, de la doi oameni pe care azi am ocazia să-i numesc profesorii mei. Chiar dacă ei – Vasile Botnaru şi Alexandru Canţâr – s-ar putea să nu ştie că anume asta au fost pentru mine.

S-a întamplat acum 10 ani, la BASA-press, desi incepusem sa scriu mai devreme, la Bucureşti, ocazional pentru Romania Libera. Am fost, pe rând, reporter de agenţie, iar mai apoi de radio – la Europa Libera, producător şi moderator de emisiune matinală. Am adunat laolaltă satisfacţia, dar şi oboseala rutinei din ultimii doi ani. Le sunt imens de recunoscător tuturor colegilor cu care am lucrat acolo, dar (ma vad obligat s-o mărturisesc) Publika TV mi-a redescoperit pasiunea pentru jurnalism.

În rest, sunt cateodata al naibii de afurisit, dar imi trece repede si regret dacă s-a întmplat să supar pe cineva, iubesc prietenii pe care îi am şi m-a durut foarte tare cand s-a întamplat (dintr-o cauză sau alta) să pierd vreunul, îmi plac muzica rock şi jazz-ul, teatrul şi cărţile (mă înnebuneşte mirosul de hârtie abia ieşită de sub tipar), ştiu să călăresc şi ador caii (am făcut vreo doi ani de echitaţie în copilărie)”

Iata ce il intrebam noi acum pe tovarasu ministru al justitiei.

1. O fi adevarat ca Ministerul Justitiei “beneficiaza”, ca si alte ministere, de cite o persoana salarizata in cadrul unui program PNUD, ce se ocupa, de relatiile cu publicul, cu presa, dar, de fapt, cu PR-ul in favoarea ministrului sau a partidului, prin incercarea de a reprima partidele cu mesaj romanesc, unionist, vorbind de acest minister concret? Este adevarat ca o asemenea persoana la MJ este Valeriu Cater, fara diploma de studii superioare, avind, insa, un salariu, platit de PNUD, – nici mai mult nici mai putin – de peste 1000 de euro? Noi cunoastem si cazuri cu judecatori avind diplome false, dar judecind fara jena, pentru ca o fi sotie a presedintelui de judecatorie…

2. O fi adevarat ca Valeriu Cater, dupa ce a invatat noua, repetind citiva ani, nu a absolvit, de fapt, Facultatea de istorie la Universitatea de la Bucuresti, neavind, cum spuneam, diploma de studii superioare, desi a fost acolo de la prima promotie plecata pina prin 1999? Solicitam copia diplomei de studii superioare a lui Valeriu Cater.

3. O fi adevarat ca, in acest fel, Valeriu Cater a fost rasplatit  de gruparea Filat, pe care a servit-o ca un pion de presa de cind a decis Lucinschi sa fie Filat seful unui partid? (Dupa ce a fost un proRosca zelos…)

4. O fi adevarat ca Valeriu Cater il consiliaza pe Mihai Formuzal, fiind “delegat” cu aceasta misiune de catre tovarasu’ ministru sau o face cumva chiar de capu’ lui Filat?

5. O fi adevarat ca toate scrisorile si initiativele care il tot “umfla” pe Formuzal contra PNL si a unionistilor sunt sugerate/intocmite/scrise sub indrumarea antiromaneasca si “inteleapta” a lui Valeriu Cater, devenit antiroman dupa ce nu a reusit sa obtina diploma de studii superioare? Sau o are, totusi? Nici nu mentionam ca individul s-ar si lauda ca il consiliaza pe Formuzal, ca s-ar deplasa la Comrat si ar pune, dupa asta, mese copioase prietenilor?

6. O fi adevarat ca Valeriu Cater il consiliaza continuu pe Formuzal si legat de Partidul Regiunilor, un partid de rezerva pentru buzunarul lui Filat, ca sa ii aduca voturi gagauze?

7. O fi adevarat ca unii “angajati pt PR” la ministere, platiti de PNUD, au si azi patima bautului, avuta si pe cind erau pe la Facultati in Romania, dar sunt tolerati pentru ca au servit bine PLDM-ul?

Tovarase ministru, va intreb daca recunoasteti cirdasia lui Filat  cu colegul vostru,  “membrul Guvernului” Formuzal, foarte “interesat” de PNL, care comite – consiliat zdravan – acte publice condamnabile, inclusiv ajungind sa ii alunge pe concetateni afara din stat, fapt pentru care a fost numit de presa “puscariabil”, insa EL dorindu-i pe unionisti la puscarie?

O fi adevarat ca si dodonii, garbujii, selinii si altii sunt, cu totii, satelitii lui Filat si ai PLDM, fapt pentru care nu se tem de politie, de lege, de interzicerea partidelor lor inexistente, si care mai si recunosc public “pe alocuri” ca sunt pusi sa provoace?

Tovarasu’ Efrim, nu va pare ca lucrurile sunt prea evidente si se vede cu ochiul neinarmat ca Filat este direct implicat in nestoparea, de catre politia verde, a aruncatorilor de pietre? Iar MJ tace si nu are o pozitie fata de asemenea zise partide, dar, de fapt, bande dupa care plinge puscaria? Cum se poate ca un prim-ministru sa nu ceara pedepsirea celor care atenteaza, public, agresiv, obraznic si nepedepsiti, la viata altor cetateni numai pentru ca acestia, pasnic, manifesteaza cu o idee? Ce fel de premier mai e acest Filat, daca nu de doi bani, cind nu numai ca nu opreste crimele ce se pedepsesc prin lege cu ani de puscarie, dar mai si prieteneste si sta alaturi, in Guvern, cu cei pasibili de puscarie, cum e Formuzal? Nu e oare si el ca Formuzal?

Nu cumva PNUD-ul plateste cu salarii grase persoane care lupta impotriva libertatii de exprimare, a pluralismului politic si de opinii, prin PR antiromanesc, pe care – tipi fara studii, dar cu suficienta doza de rautate si invechiti in rele “crestine” – il fac in detrimentull democratiei?

Nu mai spunem cu ce angajati si de la ce televiziuni unii indivizi sunt priteni si cum ii strica in mod serios. Si de ce este persecutat PNL-ul prin toate metodele. Am priceput-o si pe asta.

Joi, la ora 11.00, membri ai PNL vor spune intr-o conferinta de presa la sediul formatiunii cum ii persecuta regimul antidemocratic si antiromanesc al membrului Guvernului Formuzal.

Ce dezgust! 

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. kater este alcoolic, sta in fiecare seara la restaurantul rusesc EliPili, si se imbata ca un pork, si deseori sta la masa cu el si Elena Coina de la Publikatv

 2. Rusia isi divulga agentii care lucreaza in Transnitria pentru interesele Kremlinului, organizand aici diversiuni si creand, in mod artificial, probleme Republicii Moldova, ca si in Georgia.

  Cu ce se ocupa securitatea noastra? De ce diversionistii bandelor criminale rusesti se plimba liber prin Moldova?

  Cititi ce scrie presa rusa si trageti concluzia. Oare, un oarecare Furmuzal ar avea impertinenta sa debiteze tot felul de agresiuni nefondate, daca nu ar fi in slujma bandelor criminale de la Kremlin?

  Cu ce se ocupa securitatea noastra? Poate cineva sa raspunda?
  Citit printre randuri:

  ……………………………

  05.09.2012 06:03 —

  «Ъ»: кремлевский экс-куратор Южной Осетии и Приднестровья будет работать в разведке

  Бывший начальник управления администрации президента по межрегиональным и культурным связям с зарубежными странами Сергей Винокуров стал заместителем директора Службы внешней разведки, пишет газета «Коммерсантъ» со ссылкой на источники в российских госструктурах.

  «По сведениям «Ъ», в новой должности господин Винокуров будет курировать вопросы стратегической разведки, а также замещать главу ведомства Михаила Фрадкова во время его отсутствия», – пишет газета.

  По данным «Ъ», с прежнего поста Винокурова уволили из-за провалов на президентских выборах в Южной Осетии и Приднестровье, которые он курировал. Там Москва оказывала поддержку заведомо непроходным кандидатам, которые в итоге проиграли. Впрочем, некоторые эксперты не исключают, что его откомандировали в СВР на «почетную пенсию».

  У директора СВР шесть заместителей, однако их имена, как правило, не разглашаются. Имя одного из замов Михаила Фрадкова — Дмитрия Фаддеева, обладающего статусом статс-секретаря, стало известно после принятия закона о раскрытии сведений о доходах и имуществе руководителей госорганов.

 3. Pr macel

  Daca este asa, asta imi explica acum mai multe lucruri…

 4. Rep. Moldova = UN STAT MAFIOT SI CORUPT !
  ————————————————————————————————––––
  1.
  “Moldova este o tara SARACA SI CORUPTA”-

  afirma in englezeste jurnalista Judy Dempsey in articolul
  “Merkel Facing a Frozen Conflict and Chilly Diplomacy”
  din 20 August 2012 din
  “International Herald Tribune”
  / The Global Edition of New York Times/
  in legatura cu vizita Cancelarului Germaniei Angela Merkel la Chisinau.

  http://rendezvous.blogs.nytimes.com/2012/08/20/merkel-facing-a-frozen-conflict-and-chilly-diplomacy/
  —————————————————–
  2.
  Declaratiile est-germanului Dirk Schuebel,
  Ambasadorul Uniunii Europene la Chisinau

  “Dacă politicienii nu dau un exemplu bun,
  cum poţi să te aştepţi de la oamenii obişnuiţi să facă altceva ! ? ”
  13 August 2012:
  www eco md
  ://www.eco.md/index.php?option=com_content&view=article&id=6359:dirk-schuebel-dac-politicienii-nu-dau-un-exemplu-bun-cum-poi-s-te-atepi-de-la-oamenii-obinuii-s-fac-altceva-&catid=98:economie&Itemid=469
  ————————————————————————————————

  – Eu văd problema Moldovei în felul următor:
  Politicienilor de aici le lipseşte o viziune despre viitorul acestei ţări sau,
  altfel spus, ei nu atrag suficientă atenţie viitorului acestei ţări.

  Ei mai mult se concentrează pe problemele personale,
  pe problemele partidului pe care îl reprezintă.
  ———————————————————————-
  3.
  Italienii despre noi:

  „Moldova – stat mafiot” !

  Jurnal md din 21 iulie 2012
  http://www.jurnal.md/ro/news/moldova-stat-mafiot-223579/
  —————————————————————————————————

  (harta cu textul original în italiană poate fi văzută
  pe saitul revistei din Italia “Limes”)

  – calificativul dat de italieni este cu atât mai demn de analizat,
  cu cât vine din partea unei naţiuni
  care a dat naştere acestui fenomen – mafia –
  fiind o lungă perioadă identificată cu aceasta.

  De rând cu Moldova state mafiote

  sunt considerate şi proaspăt creatul Muntenegru,
  dar şi entitatea teritorială Kosovo.
  ———————————————————————————————–
  Dacă Moldova e stat mafiot şi opt ani „naşul” a fost Voronin,

  cine a preluat acest titlu azi?!
  –––––––––––––––––––––––––––
  NOTA NOASTRA SPECIALA:

  – DE CE PRESEDINTELE NICOLAE TIMOFTI
  NU OPRESTE TERORISMUL IN RM ?

  – DE CE TERORISTUL CONDUCATOR BASCAN
  AL ZONEI GAGAUZE, MIHAIL FORMUZAL, NU ESTE ARESTAT
  PENTRU INCITARE LA VIOLENTA IN TIMPUL UNUI MARS PASNIC
  DE LA BALTI DIN 5 AUGUST AL RE-UNIRII NOASTRE CU ROMANIA ?

  – DE CE UN ALT TERORIST GAGAUZ TURC BULGAR, IURI VâLKOV
  DIN CEADâR-LUNGA, CARE LA 22 AUGUST A ATENTAT LA VIATA ANGELEI MERKEL,
  CANCELARUL GERMANIEI, SI A LUI FILAT,
  DE CE ACEST TERORIST NU ESTE JUDECAT PUBLIC ?
  DE CE SE ASCUNDE ADEVARUL DESPRE ACEI CARE STAU IN SPATELE LUI ?

  – DE CE AUTORITATILE ASCUND FAPTELE TERORISTILOR BANDITI RUSOFONI
  CONTRA PATRIOTILOR UNIONISTI MOLDOVENI ?

 5. iule 2012: Victor Ponta si
  LOVITURA DE STAT IN ROMANIA:
  ———————————————————
  Polonezul Bronisław Wildstein:
  “România la răscruce” din 13 August 2012
  http://inliniedreapta.net/bronislaw-wildstein-romania-la-rascruce/

  Bronisław Wildstein, scriitor și jurnalist polonez, cunoscut deja cititorilor noştri,
  a participat activ la mişcarea de opoziţie anticomunistă din Polonia
  încă de la sfârşitul anilor 70. În 2006-2007 a fost Președintele Televiziunii Poloneze.
  Acest articol a apărut în săptămânalul “Uważam Rze” astăzi 13 august 2012.
  —————————————————————————————————————-

  UN COMENTARIU PRELUAT:
  1TranssylvaniaPhoenix
  13 august 2012
  —————————————
  “Frankfurter Allgemeine Zeitung” a publicat un articol al corespondentului său în România,
  Karl-Peter Schwarz, care, printre altele, amintea de sinuciderea unui tânăr procuror,
  Cristian Panait, în 2002.
  Acesta cerceta conexiuni mafiote ale anturajului lui Năstase, care pe atunci exercita
  funcţia de premier, iar ultima persoană care l-a văzut înainte să se arunce de la fereastră
  a fost colegul său, un tânăr jurist care lucra la guvern, Victor Ponta.
  Din acel moment, cariera acestui politician a cunoscut o accelerare
  sub protecţia binevoitoare a lui Năstase, care a fost mentorul lucrării sale de doctorat.
  ————————————————————————————————————-
  Asasinul procurorului Panait crede ca daca a scapat atunci, va scapa si acum.
  Felul in care acest individual actioneaza reflecta in mod clar
  tendinte pshihopatice si antisociale, tipice ucigasilor.
  –––––––––––––––––––––––––––––-
  N.B.
  Care a fost oare misterul ocult al vizitei-FULGER
  a lui Ponta la Chisinaul lui Filat la 17 iulie 2012 ?

  un cititor al ziarului Adevarul.md, se pare ca are raspunsul:
  ––––––––––––-
  „Ponta s-a dus la Chisinau ca sa se intâlneasca cu ofiterul KGB
  care il coordoneaza. Daca se ducea direct la Moscova, batea la ochi.”

 6. Vitalia Pavlicenco: „O fi adevarat ca si dodonii, garbujii, selinii si altii sunt, cu totii, satelitii lui Filat si ai PLDM, fapt pentru care nu se tem de politie, de lege, de interzicerea partidelor lor inexistente, si care mai si recunosc public “pe alocuri” ca sunt pusi sa provoace”?
  – Da doamna, aveti dreptate, toata brigada asta de teroristi politici este sub protectia lui Filat si Lucinschi, care ii folosesc pe alde Selin si Dodon imotriva unionistilor. Filat se teme de unire, pentru ca va pierde functia de Prim ministru si statul roman va face curatenie si va atrage la raspundere toti cei care au furat din banul public.
  Politia lui Filat, adica Ministerul de Interne nu i-a masuri cu teroristii politici, si in loc sa-i retina ca sa nu produca violente in timpul manifstatiilor, ii lasa sa arunce cu petre.
  Apoi gasca de analisti politici si ziaristi platiti de Filat arunca vina pe Plahotniuc, astfel incercind sa-si decline raspunderea.

 7. ANUL 2012:
  DOSARELE MARII RE-INTREGIRI DE LA NISTRU LA TISA ( III / 15 )
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Conspiratiile oculte:
  „Oamenii „lor” din Chişinău”, de Petru Bogatu
  23 martie 2012
  www jurnal md
  http://www.jurnal.md/ro/news/oamenii-lor-din-chisinau-bogatu-217742/
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Sponsorul lui Igor Dodon este Ilan Shor, om de afaceri,
  soţul interpretei Jasmin, directorul general al Companiei „Dufremol”,
  preşedintele Consiliului directorilor „Klassika Asigurări”,
  preşedintele Clubului de fotbal „MILSAMI”.

  Născut în Israel, are 25 de ani.
  În Republica Moldova a preluat de câtva timp business-ul tatălui său.
  Mecenat generos, este preşedintele Organizaţiei Internaţionale ORT-Moldova.
  Aceasta nu trebuie confundată cu cunoscuta televiziune rusă.
  ORT-Moldova face parte din reţeaua mondială ORT care,
  în colaborare cu Ministerul Educaţiei din Israel, urmăreşte promovarea
  şi implementarea noilor tehnologii în domeniul învăţământului.

  …atitudinea negativă faţă de Unirea Basarabiei cu România.
  –––––––––––––––––––––––––-
  N.B.
  1 Septembrie 2012:
  PREMIERUL VLAD FILAT A ZBURAT „FULGER”

  LA O NUNTA LA BUCURESTI

  CU AVIONUL PERSONAL A LUI ILAN SHOR.

  ziar jurnal md
  dintr-un articol de Victoria Popa
  din 4 Septembrie 2012
  http://ziar.jurnal.md/2012/09/04/chirtoaca-si-filat-nuntasi-la-snagov/comment-page-1/#comment-26333

 8. Eu consider ca Republica Moldova, nici pe departe nu este CEA MAI COMPLICATA TARA de pe glob. Deci, nu trebuie sa ne PREOCUPAM MEREU EXAGERAND TOTUL ci, put si simplu SA NE OCUPAM de rezolvarea CORECTA A PROBLEMELOR.

  Daca exista o dorinta sincera, DUMNEZEU ne poate deschide OCHII ca sa vedem CALEA CEA DREAPTA.
  or, daca sunt NEVAZATORI, deci, le sugerez sa se dea intr-o parte, sa faca loc CELOR CARE AU PRICEPERE si indemanare, care au ochi sa vada, si urechi sa auda…

  auziti, voi vei ce ne tineti in acest IMPAS, dati-va intr-o parte, ca de altfel VALUL va va lua prin surprindere si va spala fata pamantului…

  Zic, problemele nu sunt asa de mari, daca MAFIA nu le-ar mentine NEREZOLVATE…

  V a dau un exemplu: India! Stiati ca in India exista 31 de state! se vorbesc 1618 de limbi; sunt 5 grupuri etnice; 6 mari religii; 29 de mari festivaluri si o POPULATIE DE peste 1 miliard 200 mii de mln.

  Stiti ce TINE India UNITA? – Dragostea care se propaga la toata nivelele si prin diferite lacasuri de cult… Acolo orice indian canta cantece de dragoste (in special pentru Krishan) pana la lepadare totala de sine si de lume… incat mai degraba bucata de paine ce o are o da unui animal…

  Voi desconsiderati CREDINTA? Pe Dumnezeu? si iata ca nu puteti sa-i IMBLANZI nici macar niste gagauzi…

  Indienii au un proverb, care tradus cam asa ar suna: In nici un fel n-au sa ma faci sa nu te iubesc si sa-ti fac vre-un rau…

  Dragostea este SOLUTIA… unde sunt cantecele de dragoste PENTRU APROAPELE NOSTRU?

  IATA UNUL DIN MILIOANLE DE CANTECE INDIENE CARE AU CUCERIT LUMEA!

  http://www.youtube.com/watch?v=D-A_kek-iAA&feature=related

  31 States1618 languages, 6400 castes 6 Religions, 6 ethnic groups, 29 major festivals and 1.22 billion people & one country.. that is INDIA … Pround to be an Indian…..

 9. OAMENII MARI discuta despre idei, OAMENII MEDII discuta despre probleme, fenomene, OAMENII MICI discuta despre persoane…

 10. Pt kennedy

  Ati vrea, dar nu merge. E vorba de fenomene reprobabile.

 11. ДЕЧЕКИСТИЗАЦИЯ. В Литве опубликованы списки уголовников из банды КГБ по городам и районам

  Время публикации: 5 сентября 2012 г., 23:07

  По сообщению балтийского агентства BNS со ссылкой на Литовский центр исследования геноцида и сопротивления в среду, 5 сентября 2012 года, в Интернете были впервые опубликованы списки русских уголовников — кадровых сотрудников подразделений КГБ в городах и районах.

  На интернет-странице «Деятельность КГБ в Литве» выставлены 628 документов, которые отражают деятельность подразделений КГБ в городах и районах Литвы, ее специфику и списки агентов в 1990-е годы 20-го века.

  «Сейчас есть информация со всех районов. Эти списки опубликованы впервые», — сказала BNS глава центра Тересе-Бируте Бураускайте.

  «В структуре КГБ был центральный аппарат – материалы мы уже разместили согласно разделам, руководству, службам, также были подразделения в городах и районах. Сейчас опубликованы документы городов и районов», — рассказывает она.

  Всего в оккупированной СССР Литве действовали пять отделов в больших городах и 44 подотдела в городах и районах. Их распределение соответствовало территориально-административному делению Литвы.

  Т.Б.Бураускайте отметила, что не может сказать, сколько всего человек в списках, однако они исчисляются сотнями. По подсчетам BNS, опубликованы имена 53 кадровых сотрудников работавших в Вильнюсе, порядка 300 в Каунасе, 98 – в Клайпеде.

  Как сообщил Центр, городские и районные подразделения усердно выполняли функции КГБ ЛССР.

  В 1954–1967 гг. в городах и районах действовали исполнительные учреждения КГБ, а в 1967 году в городах и районах были созданы отделы. Лишь городское подразделение Вильнюса было создано только в 1981 году. До этого времени эта территория принадлежала центральному подразделению КГБ ЛССР.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *