Mircea Popescu: Romania nationala

Pe adresa Consiliului Unirii au sosit raspunsuri de la Presedintia si Guvernul Romaniei la scrisorile adresate on legatura cu introducerea unor amendamente la legislatia electorala, pentru a oferi romanilor din Basarabia posibilitati reale de a reprezenta acest teritoriu in Legislativul national. In raspunsuri se spune ca propunerile CU sunt expediate pe adresa Camerei Depitatilor.

http://mipopescu.wordpress.com/2-reflectii/romania-nationala/

Evenimentele politice dramatice din Patria romanilor ridica din nou problema relatiilor intre romanii din tara si cei traitori pe alte meleaguri.

Desi rolul diasporei in viata Romaniei este semnificativ din punct de vedere financiar, rolul acesteia in viata socio-politica este redus la zero prin actualul sistem.

Parlamentarii diasporei nu sunt ai diasporei, ci sunt ai partidelor din Romania care-si desemneaza reprezentantii pe baza de redistribuire pe liste, chiar si cu numai cateva zeci de voturi primite.

Votul pentru Parlament al diasporei (adica pentru reprezentantii lor, ca parte a poporului) este nesemnificativ atata timp cat este vorba doar de 4 deputati si 2 senatori pentru cateva milioane de cetateni romani cu drept de vot, chiar daca votul conteaza doar la alegerile pentru reprezentantul statului roman (in cazul in care decizia este la limita).

Sistemul de propaganda, coroborat cu indiferenta cvasitotala a mass media si a societatii romanesti din tara, conduce, cu rare exceptii, la autoizolarea si indepartarea romanilor din diaspora de problemele interne. Dar si aceste exceptii, cativa indivizi mai vocali care incearca timid sa exprime pareri, opinii, solutii, se simt din ce in ce mai inutili, mai ales cand sunt respinsi cu ostilitate de concetatenii lor din Romania atat din societatea civila, cat si din sfera politicului.

Practic, se creeaza o prapastie in cadrul natiunii romane, care se largeste pe zi ce trece.

Romania din interior respinge Romania din exterior si induce ideea ca se conduce doar din interior, dar, de fapt, se lasa condusa fara reactie de forte externe nenationale.

Spre ce se indreapta aceasta Romanie din interior, care intelege sa-si indeparteze si sa-si instraineze in mod voit o parte insemnata a populatiei?

Evident, spre o Romanie care-si dilueaza pe zi ce trece caracterul national, si-si pierde importanta pe plan international.

Frustrarea unei parti a romanimii fata de cealalta parte a romanimii va mai continua o perioada scurta de timp istoric, dupa care instrainarea intre cele doua segmente va deveni permanenta, daca nu apare un liant.

Doar amintiri vagi ale unor radacini comune nu vor fi capabile sa mai refaca natiunea romana intr-un intreg unitar si solidar.

Experienta Basarabiei instrainata si mentinuta instrainata de administratorii temporari ai celor doua segmente nationale, prin politica de promovare a ideii a doua state independente si suverane unite ipotetic, exclusiv sub o conducerea suprastatala, dovedeste ca idealul national incepe sa devina praf, cenusa.

Atata timp, cat spiritul national sanatos nu va reusi sa supravietuiasca pentru a aduna toate segmentele risipite ale Romaniei nationale, nu va exista vreo sansa ca Pasarea Phoenix romaneasca sa renasca din propria cenusa.

Oare ne putem reveni in acest al 12-lea ceas, sau, comozi, ne vom lasa dusi de valul destramarii?

Pe 1 Decembrie sarbatorim in mod ipocrit ziua implinirii destinului national.

Intr-adevar, semnificatia acestei zile abia daca mai este amintita din varful buzelor, actorii politici din conducerea tarii participand dezbinat, parca in mod simbolic, fiecare la manifestarile care au loc in diferite orase, in care partidul lor politic este mai puternic.

In rest, se pastreaza o tacere vinovata fata de idealul reintregirii, atat pe plan intern cat mai ales pe plan international, unde interesul romanesc pentru reunificarea tarii dezmembrate si a natiunii sfasiate nu este promovat.

In mod hotarat, romanii nu se dovedesc, din acest punct de vedere, nici la inaltimea nemtilor, nici a vietnamezilor, nici a coreenilor, care n-au incetat nicio clipa sa creada in destinul lor comun de tara intregita, indiferent de vicisitudinile la care au fost supusi de Istorie, indiferent de ideologii dezbinatoare sau de presiunile exterioare.

Cum politicul romanesc a  capitulat in fata politicilor externe de subordonare a intereselor nationale, se pare ca solutia pentru reinvierea spiritului national romanesc o poate reprezenta doar coagularea fortelor romanesti interne si externe, care mai sunt atasate idealului national si crezului inaintasilor, ce s-au jertfit pentru realizarea acelei Romanii nationale si intregite.

Exista oare familie de romani care sa nu-si fi dat jertfa de sange pentru intregire sau pentru eliberarea si dezrobirea teritoriilor ocupate de vrajmasi?

In numele acestor eroi ai neamului, avem datoria, prin vorba sau prin actiuni, sa ne fortam conducatorii sa redevina romani, inainte de a fi politicieni si internationalisti, gata sa cedeze suveranitatea nationala ca niste tradatori de neam si de tara.

Iar daca ei, conducatorii, prefera sa slujeasca organizatiile suprastatale in defavoarea Romaniei, miscare nationala va trebui sa-i mature pe acei politicieni care, in loc priveasca cu mandrie spre capitala tariiBucuresti si spre capitala natiuniiAlba Iulia, prefera sa se prosterneze cu fruntea la pamant spre Bruxelles sau oricare alta Mecca politica.

Pozitiile exprimate de oficialitati ale statului roman in favoarea pierderii unor atribute ale suveranitatii Romaniei, acceptarea secesiunii, cum este “de facto” si Basarabia, trebuie sa fie aspru amendate de aceasta miscarea de renastere nationala, pana la demiterea respectivilor oficiali.

Dar, suntem oare gata sa imbratisam o asemenea miscare de reviriment national? Exista organizatii si lideri capabili s-o porneasca?

Sunt intrebari care vor ramane la nivel de retorica atata timp cat natiunea noastra va continua sa fie dezbinata, iar liderii care ar incerca sa ridice stindardul renasterii nationale vor fi ostracizati si izolati.

Si totusi, Romania trebuie sa fie stat national nu numai pe hartia pe care-i scrisa Constitutia.

Loading Facebook Comments ...

7 Comments

Add a Comment
 1. FRONTUL RE-UNIRII

  ATENTIE MARE

  la tradatorii neamului sub masca „românismului” rusofil:
  ––––––––––––––––––––––
  1.
  Jurnalistul cu multiple fete Constantin Tanase
  de la ziarul „Timpul” din Chisinau,
  si care a introdus o cenzura drastica la comentariile
  la editia ziarului pe Internet.

  2.
  istoricul = calul lui Troian KGB = Veaceslav Stavila
  prin blogul sau de pe
  unimedia info
  care incearca sa discrediteze Marsurile Unionistilor
  tinerilor nostri patrioti.

  http://blog.nistru-prut.info/?p=4899
  ––––––––––––––––––––
  Feriti-Va de tradatorii Neamului !

 2. Noi romanii sa fim mai uniti in simtiri si sa mergem mai des unii la alti.

 3. Marșul Unirii de la Bălți a fost o prostie a organizatorilor”

  Constantin Corneanu: În urma confruntărilor de la Bălți reiese că la Chișinău nu prea există o politică față de minorități și că sunt anumite forțe politice interesate, ca să nu zic și alte centre de putere, care vor să manipuleze minoritățile. Este vorba de forțele politice care vor integrarea în spațiul euro-asiatic.

  Ion Petrescu: Aici a fost o prostie a organizatorilor marșului Unirii, pentru că nu te duci într-un oraș în care peste jumătate din populație este vorbitoare de limbă rusă. Oamenii aceștia trebuie câștigați altfel, nu prin marșuri de stradă. Deci, din start, cei care au greșit sunt organizatorii marșului. (min 43.15) Nu faci marșul Unirii în Bălți. Trebuie să cunoști mentalitatea de acolo, trebuie să ai un dialog cu oameni de calitate și lucrurile se rezolvă în timp. Marșul acela nu a avut niciun rost.

 4. NKVD-ul stalinist rus inca nu a murit. Pe teritoriul fostei URSS inca isi fac de cap bande de criminali inarmate (OMON, FSB…). Acesti banditi continua si azi sa omoare oameni nevinovati…

  O marturie zguduitoare a unui rus care ESTE UN MARTOR OCULAR CARE a inteles CU CE SE OCUPA TRUPELE SPECIALE ale Rusiei care misuna in fostele teritorii ale URSS cu scopul de a mentine controlul…

  Jos Imperiul Rus Criminal! Afara, ocupantilor!

  Priviti acest video pe You Tube:

  Разоблачение вранья русских спец-собак

  http://www.youtube.com/watch?v=_UforxT2hc8&feature=related

 5. Pt Ion.

  A spune un adevăr nu cred că este o prostie, unde nu l-ai spune.

  Încercînd şi eu să-i înţeleg pe cei ce se opun acestor marşruri am făcut concluzie.

  Nu credeţi că aceşti Garbuji, Şelin, Dodon ş.a. sînt chiar atît de antiromâni, nu înzădar la Bălţi nu populaţia băştinaşă a ieşit la proteste ci echipele PSD, socialiştii, patrioţii cică a moldovei au sosit de la Chişinău şi chiar şi Formuzal de la Comrat.

  Bălţănilor lii indiferent de faptul că cineva va trece şi va scanda UNIRE, mai mult ca atît că în Bălţi locueşte o foarte mare parte de români, iar în centrul oraşului pe timpul comuniştilor a fost instaurt monumentul lui Şt. cel Mare, ceia ce nu putem menţiona în alte localităţi unde administraţia cică este democrată.

  Formuzal, Garbuz, Şelin, Dodon pur şi simplu îşi caută electoratul. Cunoscînd faptul , că Bălţul parcă ar fi mai rusificat , eu pur şi simplu au folosit momentul pentru a se manifesta împotriva romînizmului pentru a coopta simpatizanţi pentru alegerile viitoare.

  În acest caz reese, că acest marş anume la Bălţi a ajutat foarte mult forţelor democratice, deoarece nici partidul lui Şelin, nici a lui Dodon, nici Formuzal, nici Garbuz nu vor accede în parlament, în schimb cooptînd sompatizanţi la Bălţi vor rupe o parte din electoratul comuniştilor, nu înzădar şi comuniştii s-au arătt la Bălţi desigur cu acelaşi scop, de a nuşi pierde electortul.

  Reese că la Bălţi nu a fost o luptă între românizm şi antiromânizm , ci o luptă între forţele de stînga pentru electoraat.

  Ei sau aruncat asupra pradei exact ca Ghienele după ce pleacă leul.

  Numai că leul s-a întors şi atunci s-au luat cu toţii între ei la harŢă.

  Pentru a vă convinge că am dreptate mai vizionaţi acele evenimente de la Bălţi şi găsiţi răspuns la întrebarea , de ce începînd de pe la orele 10 dimineţa, că eu priveam în direct, deja Garbuz cu banda lui se împingea cu poliţia, apoi au venit şi alţii şi tot ţipau şi strigau , dacă marşul trebuia să se înceapă la orele 15.
  la cine ei ţipau şi strigau de la 10 pînă la 15. Ce apărau ei. Nimic. Ei pur şi simplu se întreceau în fţa bălţănilor cine-i maai patriot şi mai antiromân. Unii cu ţipete şi agresivităţi, alţii cu bere, care şi mai de care.

  Comuniştii cred că nici nu aveau plan să meargă la Bălţi, însă văzîndu-i pe Garbujeni cum ţipă de pe la orele 10, nu-i clar la cine, s-au speriat că ăştea le vor lua electoratul şi au poposit şi ei mai tîrziu.

  Iar Formuzal tocmai din Comrat a sosit pentru a nu pierde şi el aşa moment.

  Aşa că e bine că stînga se mănîncă între ei şi nu fără ajutorul unioniştilor.

  Tuturor românilor felicitări cu LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ.

  Apropo , de ce oare la Moldova1 azi totă ziua se vorbeşte de sărbătoaarea limba nostră cea română, iar la Publica despre limba noastră…….?????????????? fără cea română ???????

 6. pentru domnul stavila … unirea se cistiga in strada si nu in fotolii la caldurica , cu un pahar de votka in fata , asteptind ca marile puteri sa ne arunce un banut ca la cersetori … marile puteri nu ne vor da nimic pentru noi , ci ne vor da cind e in interesul lor sa ne dea ceva . dupa 20 de ani avem imaginea falimentului total al liniei capitularde , de cedare mereu in fata fortelor anti-nationale . transnistria e ca si independenta de facto … uta gagauzera mai are un pas de facut … rusofonii din balti cer deja o autonomie larga . limba de stat nu este impusa in administratia centrala si in special locala decit din vorbe … nu i se ofera respectul cuvenit pentru o limba oficiala a unui stat independent . tot din cauza acestei linii capitularde , moldova a ramas prinsa ca intr-o pinza de paianjen in zona gri a europei … armata straina de ocupatie … sa mai continuam ? cred ca nu mai e cazul .

 7. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASARABIA E ROMÂNIA ♥ ——————
  —————♥—♥—♥— U N I R E ! —♥—♥—♥—————
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *