Pe 16 septembrie, PNL va fi alături de „Acţiunea 2012”!

Am primit aceste două comunicate de presă de la  „Acţiunea 2012”. PNL va fi alături de membrii acestei Platforme Civice. În curînd se vor întruni şi coordonatorii Consiliului Unirii care vor examina subiectul alăturării acestui Marş unionist.

 10.000 DE UNIONIŞTI ÎN MARŞ PE STRĂZILE CHIŞINĂULUI

10.000 de unionişti vor mărşălui duminică, 16 septembrie, cu steaguri tricolore şi cu mesaje de unitate naţională pe străzile Chişinăului. Suntem decişi să dăm un semnal clasei politice şi cetăţenilor din cele două state româneşti, precum şi comunităţii internaţionale, că reunificarea Republicii Moldova şi a României este deja un proces ireversibil prin numărul mare de persoane care îşi doresc acest lucru. Acest fapt e demonstrat şi de recentul sondaj, organizat dincolo de Prut, potrivit căruia aproape 90% dintre români îşi doresc Unirea.

Platforma Civică „Acţiunea 2012” cheamă toate forţele pro-unioniste din Republica Moldova să se alăture Marşului unionist de pe 16 septembrie. Să ieşim împreună pe străzile Chişinăului, pentru a demonstra că suntem din ce ce în ce mai mulţi, din ce în ce mai puternici, din ce în ce mai uniţi!

Având în vedere incidentele de la Marşurile organizate vara aceasta la Cahul şi Bălţi, facem un apel către Ministerul de Interne să ne asigure integritatea fizică, dreptul la liberă exprimare şi pluralismul opiniilor. Sperăm că pe 16 septembrie nu vom mai avea parte de scene în care comuniştii şi aliaţii acestora să instige la ură şi violenţă, să atace cu ouă, pietre şi petarde atât participanţii la Marş, cât şi jurnaliştii ce reflectă evenimentul, punând iarăşi sub semnul întrebării democraţia şi statul de drept din Republica Moldova.

Platforma civică “Acţiunea 2012” a militat întotdeauna paşnic pentru drepturile europene ale basarabenilor, pentru unitatea acestui teritoriu şi extinderea sa prin Unirea cu România, aleasă prin voinţă populară, spre deosebire de comunişti care au optat pentru subminarea statului, mafiotizarea acestuia şi dezintegrare teritorială. la liberă exprimare şi pluralismul opiniilor. Sperăm că, pe 16 septembrie, nu vom mai avea parte de scene în care comuniştii şi aliaţii acestora să instige la ură şi violenţă, să-i atace cu ouă, pietre şi petarde atât participanţii la Marş, cât şi pe jurnaliştii ce reflectă evenimentul, punând iarăşi sub semnul întrebării democraţia şi statul de drept din Republica Moldova.

Platforma Civică “Acţiunea 2012”

28 august 2012

MARŞURILE UNIONISTE

Impactul pe care îl au marşurile este cu mult mai mare decât oricare alte activităţi pe care le-a desfăşurat Platforma Civică „Acţiunea 2012” de-a lungul timpului, anume prin marşuri reuşindu-se menţinerea subiectului unirii pe agenda publică.

Marşurile unioniste sunt doar o metodă de a ne demonstra curajul şi voinţa de a schimba lucrurile acolo unde unii se tem să păşească (Cahul şi Bălţi), acolo unde premierul Republicii Moldova apare în faţa camerelor de luat vederi vorbind limba unui alt stat. Se pare că această tentaţie de mioritism împăciuitor e un blestem ce ne urmăreşte neamul de-a lungul istoriei.

Noi avem curajul necesar, avem motivaţia necesară, avem oamenii necesari. Marşurile unioniste sunt şi o modalitate de a arăta celor care ne susţin sau celor care ni se opun că suntem mai mulţi decât cred sau speră ei. Am făcut-o mereu paşnic, o să o facem în continuare la fel. Împreună, din ce în ce mai mulţi, din ce în ce mai puternici, din ce în ce mai uniţi. Noi ştim cine suntem, ştim ce vrem şi vom obţine ceea ce vrem.

Mulţi ne îndeamnă la răbdare, dar idealul naţional nu aşteaptă. Avem datoria sfântă atât faţă de înaintaşi, cât şi faţă de cei care vor veni după noi, să nu renunţăm la el, să luptăm pentru el. Alegerea e simplă – fie faci parte dintr-un organism ce scrie istorie, fie dintr-un organism amorf, care se lipseşte de eforturi de dragul unei amăgitoare stări de bine.

Oponenţii noştri distrug, noi construim, ei aparţin trecutului, noi suntem prezentul şi viitorul, ei înjură şi fluieră, noi cântăm şi mărşăluim paşnic, ei au feţele pline de ură şi agresivitate, noi le zâmbim cu drag şi le dăm flori, ei au pierdut acum 20 de ani şi vor mai pierde o dată în curând, pentru că noi suntem condamnaţi de istorie şi de adevăr să învingem.

Am auzit voci care spuneau că ei au fost mai mulţi ca noi şi că a fost periculos, că nu s-au aşteptat la atâta ură şi agresivitate, că lumea e prea îndobitocită şi că nu are rost… Da, şi nouă ne-ar plăcea să venim la marşuri în care să arunce lumea cu flori de crin înspre noi, să ne pună şiraguri de petale viu colorate la gât, ca în Hawai, să ne aştearnă la picioare ramuri de măslin şi să ne aplaude cu frenezie ca pe nişte staruri rock. Deocamdată, nu e cazul.

Important e să înţelegem că ostilitatea e parte din proces şi că nu trebuie să ne temem de oameni care încă nu au ieşit din condiţia de homo sovieticus. Eram puţini şi la Chişinău iniţial. Am ajuns să fim peste 7000 de oameni în stradă.

La început, eram lăsaţi în pace. Acum Kremlinul şi marionetele acestuia au realizat pericolul şi încearcă să ne împiedice să obţinem ce vrem. Până şi ei recunosc, indirect, că suntem din ce în ce mai mulţi, din ce în ce mai puternici, din ce în ce mai uniţi. Se vor convinge, o dată în plus, de acest lucru pe 16 septembrie, atunci când pe străzile Chişinăului vor ieşi 10.000 de oameni pentru a striga din toate puterile U N I RE!!!

Loading Facebook Comments ...

26 Comments

Add a Comment
 1. Vom merge toti la Marsul Unirii! Noi suntem ROMANI la noi acasa! Vrem UNIRE si prin asta NU LEZAM DREPTURILE nimanui.

  Traiasca Romania Mare!

 2. RUSINE celor care vor SA INCERCE sa ne incalce drepturile LEGITIME! RUSINE celor care vor sa ne intimedeze, sa ne fure libertatea, sa ne tina INCHISI in propria casa1
  Rusine celor care nu au NICI OBRAZ, nici MINTE sa inteleaga si sa respecte un POPOR inocent si ospitalier.

  RUSINE, HAIMANALE DE COMUNISTI, LEPADATURI DE TOT SOUIL…

  Sper ca de data aceasta TOTI LIDERII POLITICI VOR FI CU POPORUL, inclusiv Guvernul, Parlamentul, PENTRU CARE au murit tinerii nostri in PNAM;

  toti jurnalistii DE BUNA CREDINTA, nevanduti si neaplecati in poze rusinoase, deci – toti sa fie prezenti masiv la Unirea inimilor sincere si dornice de SI SA DEA GREUTATE SI IMPORTANTA Marsului DURERII NOASTRE.

  Unire, FRATI ROMANI DE PRETUTINDENI! Nu va lasati intimidati si umiliti de niste narcomani zombati.

  Ridica capul sus, BASARABIE FRUMOASA, caci esti la tine acasa SI AI DREPTURI egale cu alte popoare, inclusiv la Libertate, Unire si Prosperare!

  Cu flori, cu stegulete tricolore, sa MERGEM cu bucurie spre Unire!

 3. daca stinga rusofona si rusofila cauta scandal cu orice pret , e de datoria fortelor de ordine sa intervina … cum mitingul va fi legal , orice actiune violenta indreptata impotriva manifestantilor constituie o ilegalitate clara . de ce nu isi organizeaza aceste forte de stinga un miting al lor in alta zi ? asa e democratic . fiecare sa isi exprime liber parerile …

 4. eventualele contra-manifestatii ne arata cel mai bine teama stingii extremiste in fata cresterii valului unionist , al redesteptarii nationale a bastinasilor . intreaga responsabilitate in cazul unor violente va cadea pe acesti extremisti si pe fortele de ordine … si ne mai arata ceva contra-manifestatiile acestea cu o tenta agresiva … cine sint cu adevarat democrati si cine anti-democrati . marsurile unioniste au avut un caracter vadit pasnic si democratic , nimeni nu s-a putut plinge de ceva …

 5. vizita recenta a doamnei merkel a avut totusi un mare merit . a limpezit definitiv situatia moldovei .primirea moldovei in ue e doar o iluzie desarta . ceva care s-ar intimpla – daca s-ar intimpla – intr-un viitor nebulos … 30 de ani …50 de ani … dupa o reglementare fantomatica a problemei transnistrene . acum orice om intreg la minte stie ca nu mai exista decit o singura varianta viabila pentru intrarea in marea familie europeana … reunificarea nationala ! revenirea moldovenilor la trunchiul natiunii romane …

 6. intimidare murdara a comunistilor … „… 16 septembrie 2012 ar putea deveni o zi a macelului in masa in centrul Chisinaului”, se arata in adresarea comunistilor catre Chirtoaca.” . intimidari de tip terorist Al-Qaida , nu alta …

 7. iata cu cine trimite moldova sa negocieze doamna merkel … ” Pretinsul ministru de externe din regiunea transnistreană, Nina Ștanski, vrea ca pe clădirile administrative din regiune să fie instalate steagurile Rusiei. .

 8. O VESTE BUNA. O Comisie Internationala va cerceta si va evalua crimele comise de ocupantii rusi in Lituania. In cadrul acestei comisii vor lucra 10 istorici din Lituania si din strainatate.

  Si Presedintele RM, Dl Nicolae Timofti ar putea semna un astfel de decret de formare a unei comiisii pentru examinarea crimelor comise de ocupantilor rusi…
  Jos ocupantii! Jos comunistii!

  ………………………….

  РУССКИЕ ПРЕСТУПЛЕНИЯ. Преступления русских оккупантов в Литве будет расследовать Международная комиссия

  Время публикации: Сегодня в 22:46

  Президент Литвы Даля Грибаускайте обновила деятельность Международной комиссии по оценке русских преступлений в Литве, в которой будут работать 10 литовских и иностранных историков.

  Во вторник президент подписала декрет о создании комиссии, которая оценит преступления русского оккупационного режима и его последствия в отношении жителей Литвы.

  Комиссией будет руководить председатель парламентского комитета по иностранным делам Эмануэлис Зингерис.

  Ранее такая комиссия была создана в 1998 году, однако в 2007 году, когда генеральная прокуратура предъявила подозрения члену комиссии, еврейскому историку Ицхаку Араду в том, что во время русской оккупации он участвовал в убийствах литовцев, комиссия прекратила деятельность. Расследование в отношении гражданина «Израиля» Арада было прекращено в 2008 году.

 9. Rusia si-a revenit si Putin (stapanul si tatal lor) vrea din nou sa formeze URSS NUMARUL 2. Dar UE, SUA si alte tari trebuie sa se opuna la acest lucru care este RAU PENTRU TOTI.

  Россия вернулась и Путина (мастера и их отец) хочет, чтобы сформировать СССР снова номер 2. Но ЕС, США и другие страны должны сопротивляться этому то, что плохо для всех.

 10. FRONTUL RE-UNIRII

  IN MEMORIAM:
  —————————————————————
  Prima lecţie PATRIOTICA UNIONISTA
  din noul an şcolar,
  din 3 septembrie 2012, Luni,
  va fi dedicată memoriei artiştilor
  Doina şi Ion Aldea-Teodorovici,
  a comunicat Ministerul Educatiei.

  Ora va avea genericul :
  „Doina şi Ion Aldea-Teodorovici – tribuni ai idealurilor naţionale”.

  Conceptele-cheie propuse de Ministerul Educaţiei pentru a fi discutate
  în cadrul acestei lecţii sunt: libertate, independenţă, limba română, tricolor,
  conştiinţă naţională, credinţă, ideal, valoare, curaj, cântec ş.a

  http://www.memoriamd.blogspot.com/2007/12/ion-si-doina-aldea-teodorovici-dou.html

  AMBII CâNTARETI MUCENICI AU MILITAT PENTRU RE-UNIREA
  MOLDOVEI DE EST CU ROMANIA,
  CA UNICA SALVARE DE OCUPATIA RUSEASCA !

  galerie foto / 30 de pagini / :
  http://www.google.md/search?q=FOTOGRAFII+doina+si+ion+aldea+teodorovici&hl=ro&noj=1&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=qbIdUM-BB-jXiALT_oDICQ&ved=0CFwQsAQ&biw=1366&bih=611
  ——————————————————————————————–
  Amintire:
  Anul 2012 a fost declarat
  Anul Ion şi Doina Aldea-Teodorovici.
  Anul acesta se împlinesc 20 de ani
  de la trecerea în eternitate a artiştilor unionisti.
  În 1993 li s-a conferit postmortem
  distincţia „Ordinul Republicii”.

  biografiile martirilor nostri:
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Aldea_Teodorovici
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Doina_Aldea_Teodorovici
  ———————————————————
  N.B.
  La 28 octombrie 1992 acestor doi cântareti
  ai Re-Unirii noastre cu România, li s-a inscenat
  un accident teribil in care au fost omorâti cu bestialitate de agentura ocupanta.
  Tot in acelasi an, in martie 1992
  s-a inceput razboiul cu rusii ocupanti de la Nistru.
  Iar presedintele neo-comunist de atunci Mircea Snegur
  a tradat interesele noastre nationale.

  Martiri din lunga lista a mucenicilor neamului nostru,
  omorâti de ocupatia straina imperiala ruseasca:
  – poetul national Grigore Vieru – /ianuarie 2009 /
  – poetul Andrei Vartic -/ iunie 2009 /
  – sculptorul Tudor Cataraga si sotia Dora / dec.2010 /
  – cântaretul Vlad Gheorghelas – / martie 2011 /
  – poeta Leonida Lari – /dec.2011 /
  – jurnalistul Vasile Vatamanu /dec.2011 /

  si multi-multi alti patrioti unionisti lichidati !

  http://ghimpu.wordpress.com/dialog/

  P.S.
  SA NE RUGAM PENTRU SUFLETELE LOR DE DINCOLO !
  ascultati aceste cântece:
  – Lasati – ne in pace !
  – Siberii de Gheata
  – Clopotul Invierii
  – Rasai

  – Trei Culori
  – Eminescu
  – Limba Româna
  – Lacrima Limbii Noastre
  – Maluri de Prut
  – Bucurati-va !
  – Casa părintească
  – Sfânta ni-i casa !
  http://www.youtube.com/watch?v=u5r-RWySdLA&feature=related
  ––––––––––––––––––––––––––––
  N.B.
  cântecul ‘Trei Culori”
  interpretat de martirii neamului Doina si Ion Aldea-Teodorovici,
  autor: Grigore Vieru
  ———————————————————————————————-
  1.
  Straine pofte ne-au rapit, Când via dulce, când ogorul,
  Dar nimeni nu a izbutit, Din piept sa smulga Tricolorul.
  Fusese vremea mult prea crunta, Si-atât ne-a ars de dânsul dorul,
  Ca azi ne strângem si la nunta, Si la botez cu Tricolorul.
  Refren:
  Trei culori si-o singura iubire, Româneasca,
  Trei culori si-o singura vorbire, Româneasca!
  Trei culori si-o singura credinta, Româneasca,
  Trei culori si-o singura fiinta, Româneasca!
  2.
  Atât de minunat scânteie, De crezi ca de pe bolti albastre
  L-a rupt Christos din curcubeie Si l-a dat românimii noastre.
  E cald sub el ca sub o rana, Ce-a chinuit Mântuitorul,
  E cald in Tara cea Stefana, Ne incalzeste Tricolorul.
  Refren:
  Trei culori si-o singura iubire, Româneasca,
  Trei culori si-o singura vorbire, Româneasca!
  Trei culori si-o singura credinta, Româneasca,
  Trei culori si-o singura fiinta, Româneasca!

  http://www.youtube.com/watch?v=G04uXhuaTl8
  –––––––––––––––––––––––-
  P.S.
  O ADRESARE:
  Luni, 3 Septembrie 2012, noi toti, cei cu INIMA UNIONISTA –
  parinti, prieteni, vecini, colegi, profesori, invatatori, consateni, compatrioti, jurnalisti, poeti si scriitori, deputati, sportivi, etc.

  sa mergem la Prima Lectie a copiilor nostri
  si sa le vorbim despre acesti 2 cântareti inaintasi
  masacrati si sacrificati

  pentru IDEALUL NOSTRU SUPREM:
  Re-UNIREA cu Patria-Mama, România !

 11. Basescu s-a intors VICTORIOS la Cotroceni.

  Basescu si Timofti au o DATORIE FATA DE ROMANII BASARABENI. Basescu si Timofti trebuie sa grabeasca UNIREA.

  Basescu si Timofti trebuie sa fie cu POPORUL, sa mearga in avangarda UNIRII, nu sa astepte sa fim improscati cu pietre.

  Dle Basescu, AVEM NEVOIE de sustinerea Dvs. Asteptam actiuni clare si definitive!

  Noi suntem ROMANI LA NOI ACASA! MERITAM SA TRAIM IN UNITATE SI PROSPERARE.

 12. Valentina , sunteţi romani , dar nu la voi acasă , ci LA NOI !!! Voi , o minoritate de 2-5 procente , ne băgaţi pe gît ideia aiurită a unirii ! Nu v-am rugat să ne ” luminaţi ” minţile ! Nu am apelat la serviciile voastre ! Ne trataţi cu dispreţ şi aere de superioritate , fapt ce provosacă doar URA noastră , a celor mulţi , FAŢĂ DE VOI !

 13. FRONTUL RE-UNIRII

  ROMANIA MARE ?

  o preluare:
  19 August 2012
  http://www.consiliul-unirii.ro/organizatii-si-persoane-afiliate/
  –––––––––––––––––––––––––––––––-

  Cât de putina este inca in oamenii, azi traitori,
  Neamului românesc care nu au intelegerea cum ca:

  “Cu Vointa Sfânta a lui Dumnezeu si Hotarâta Lupta
  a Neamului Sau românesc
  nu este necesar de timp
  ci doar de Vointa Increzatoare ca Dumnezeu
  ne este Alaturea intru redobândirea Suveranitatii
  de El Bine Voita tuturor Neamurilor
  precum si celui Trac-românesc!

  Daca vom iubi Voia lui Dumnezeu si vom proceda
  cu deplina incredere ca ne Este Aproape
  apoi Teritoriile de Bastina noua Date de El
  se vor uni in doar o singura clipita!

  Nu este nevoie nici de zbuciumare nici de jertfe
  ci doar de INCREDEREA ca Dumnezeu ne ESTE APROAPE
  când stam in ADEVARUL de El Hotarât!!
  –––––––––––––––––––––––––––––-
  petru borodi / Cluj

  P.S
  Nimica nu este imposibil pentru acei
  ce STAU in Adevarul Vointei lui Dumnezeu !!!

 14. …si din nou despre pseudo-democratia din rusia … „Rusia: Opozantul Boris Nemtsov denunta viata luxoasa a lui Vladimir Putin, un „sclav la galere” cu palate, iahturi si colectii de ceasuri de marca

  Miercuri, 29 august 2012

  Unul dintre liderii opozitiei din Rusia, Boris Nemtsov, il acuza, intre-un raport, pe presedintele Vladimir Putin ca se agata de putere pentru a-si mentine stilul de viata luxos cu palate, iahturi si colectii de ceasuri de marca, acuzatii foarte comentate de blogosfera, scrie AFP.

  In acest raport realizat in colaborare cu opozantul Leonid Martyniuk si intitulat „Viata unul sclav la galere (palate, iahturi, masini, avioane si alte accesorii)”, autorii afirma ca Putin minte alegatorii atunci cand declara un venit de mai putin de patru milioane de ruble (100.000 euro). Numele raportului face referire la o declaratie a lui Putin, care a comparat in trecut viata de presedinte cu cea a unul sclav la galere.

  Revenit la Kremlin in luna mai pentru un al treilea mandat de presedinte dupa cele doua din 2000-2008 si un mandat de patru ani de prim ministru, „Putin, a carui popularitate scade, se agata disperat de putere”, in principal din cauza „bogatiei si a luxului cu care s-a obisnuit si la care nu vrea cu niciun pret sa renunte”, afirma Boris Nemtsov.

  „Stilul sau de viata este comparabil cu cel al monarhilor din tarile din Golf si al oligarhilor”, se arata in acest raport, insotit de numeroase poze.

  Potrivit autorilor raportului, Putin dispune de „20 de palate, vile si resedinte” si de 43 de avioane si 15 elicoptere, „costul total fiind de miliarde de dolari”.

  „Mini-flota” presedintelui contine „patru nave de lux” estimate la o valoare de trei miliarde de ruble (74 milioane euro) iar colectia sa de ceasuri este evaluata la peste 500.000 euro, potrivit raportului.

  Purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a respins miercuri aceste acuzatii in cotidianul Kommersant, precizand ca „toate acestea sunt proprietatea statului si Putin le foloseste in calitate de presedinte”.

  Acest raport nu a intrunit unanimitate nici chiar in randul simpatizantilor opozitiei, unii dintre ei apreciind ca acest document confunda proprietatea statului si bunurile personale ale lui Putin.

  „As vrea sa stiu cum crede Boris Nemtsov ca ar trebui sa traiasca si daca doreste de asemenea sa scrie despre bunurile puse la dispozitia liderilor american si britanic”, a reactionat Pavel, pe site-ul saptamanalului rusesc The New Times, extrem de critic la adresa Kremlinului, si care a publicat raportul.

 15. Ziua Independenței: Cine sunt patri(h)oții R. Moldova?

  ”Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: în acea zi de 27 august 1991 în centrul Chișinăului ieșise Moldova moldovenească (românească) și democratică (anticomunistă și antisovietică). Cealaltă Moldovă – Moldova rusească (a minorităților naționale) și comunistă stătea închisă în case, cu obloanele trase, de frică și de ură. De ură față de ”moldovenii proști” care îndrăzneau să-și ceară niștre drepturi și de frică, frică aproape irațională, că își vor pierde privilegiile și statutul politic special de frate mai mare”, scrie editorialistul Constantin Tănase în Timpul.

  ”În acea zi (zile) minoritățile naționale, cele care și astăzi își revendică un statut special și scriu scrisori lui Putin, ca să le apere drepturile, nu au fost cu noi în Piața Marii Adunări Naționale, nu au strigat împreună cu noi ”Libertate!” și ”Independență!”, nu au cerut statalitate… Nici până în acea zi minoritățile nu au participat la mitingurile anticomuniste, nu s-au culcat sub tancuri, cerând indpendență. Dimpotrivă, atunci minoritățile erau împotriva independenței și statalității R. Moldova, ei se adunau sub ”pavilionul” Interfrontului rusesc și înceracu să-i blocheze pe moldoveni, să nu iasă în Piață. Astfel, minoritățile nu au fost alături de noi, de moldoveni, nici în cazul unei revendicări înaintate – suveranitate, independență, limbă, alfabet, tricolor, monedă și armtă națională, sărbători naționale, ora locală ș.a.m.d.”, scrie Constantin Tănase.

  ”Unii dintre acei care azi apar pe la unele televiziuni pe post de analiști politici independenți, patrioți și stataliști, în acea zi nu erau cu noi, ci în împotriva noastră, în tabăra adversă. Cei care atunci ne numeau ”turmă”, ”țipălăi”, ”extremiști” și cereau să fim băgați în pușcării pentru ”manifestări antisovietice”, astăzi ne numesc ”unioniști” și ”antistataliști” și cer, în cel mai bun caz, expulzarea noastră în ”România voastră”. Mai simplu vorbind, minoritățile, sub același ”pavilion” rusesc și comunist, au preluat principalele lozinci de atunci ale moldovenilor, ca să ne închidă gura. Frica și ura foștilor interfrontiști față de noi nu s-au stins. Dimpotivă. Astăzi drumul R. Moldova spre Europa e barat tot de ei. Deși au trecut 21 de ani de atunci, ei nu au devenit parte integrantă a R. Moldova… Rușii au un proverb înțelept: oricât l-ai hrăni pe lup, el tot spre pădure se uită. Nu vi se pare că anume asta se întâmplă și cu minoritățile din R. Moldova?”, mai scrie Tănase.

 16. Victor Şelin, gata să ia arma în mâini pentru a opri Marşul Unirii

  29.08.2012

  Liderul PSD, Victor Şelin, spune că este gata să ia arma în mâini, pentru a-şi apăra ţara de forţele pro-române. Declaraţia vine în contextul organizării unui nou Marş al Unirii la Chişinău şi a fost făcută în cadrul emisiunii Publika Report.

 17. Mi s-a făcut impresia în cadrul celei emisiuni, că Şelin are nevoie de o consultaţie la psiihiatru.

  Articolul 32
  Libertatea opiniei şi a exprimării
  (1) Oricărui cetăţean îi este garantată libertatea gîndirii, a opiniei, precum şi libertatea exprimării în public prin cuvînt, imagine sau prin alt mijloc posibil.
  (2) Libertatea exprimării nu poate prejudicia onoarea, demnitatea sau dreptul altei persoane la viziune proprie.
  (3) Sînt interzise şi pedepsite prin lege contestarea şi defăimarea statului şi a poporului, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial, la violenţă publică, precum şi alte manifestări ce atentează la regimul constituţional.

  Păi cum altfel de apreciat starea psihică a unui lider de partid, care chiamă la respectarea constituţiei şi tot odată contrar art 32 al constituţiei face următoarea declaraţie:

  ” UNIONISTÎ IMEIUT PRAVO DUMAŢI V UME OB OBIEDINENIE, NO NE IMEIUT PRAVO NA SVOBODU SLOVO”, adică unioniştii au dreptul în gînd să se gîndească la unire dar nu au dreptul la opinie şi libera exprimare…….
  contrar p1 art32 al constituţiei rm
  Serios diagnoz, şi statul este obligat să protejeze cetăţenii rm de orice atacuri din partea cărora nu ar veni conform art 16 şi 18 al constituţiei, şi să garanteze tuturor cetăţenilor drepturile prevăzute de art 32, 40 şi 41 al constituţiei rm.

  Articolul 40
  Libertatea întrunirilor
  Mitingurile, demonstraţiile, manifestările, procesiunile sau orice alte întruniri sînt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.
  Articolul 41
  Libertatea partidelor şi a altor organizaţii social-politice
  (
  (2) Partidele şi alte organizaţii social-politice sînt egale în faţa legii.
  (3) Statul asigură respectarea drepturilor şi intereselor legitime ale partidelor şi ale altor organizaţii social-politice.

 18. Şi cel mai obijduitor este faptul, că acest apărător al statalităţii şi al constituţiei rm încearcă în limba ocupanţilor, în limba altui stat să închidă iarăşi gura celora care vorbim în limba lui Şt. cel Mare şi a lui M.Eminescu, după 21 de ani de independenţă, după 23 de ani de cînd pe acest petec de pămînt în capul mesei parcă s-a pus limba romînă, pe care ei categoric o ignoră , precum o ignoră şi pe cea care-i declarată în constituţie.

  Are dreptate Şelin cînd spune că conducerea statului trebue să ee măsuri, numai că conducerea statului trebue să ee măsuri cu aşa formaţiuni politice, care în activitatea lor aplică violenţa , îngrădind drepturile altora la libera exprimare şi să le interzică, conform legii partidelor politice.

  Articolul 29(23). Suspendarea activităţii partidelor şi altor organizaţii social-politice

  Ministerul Justiţiei va suspenda activitatea partidului sau a altei organizaţii social-politice în cazul în care acestea au încălcat Constituţia.

  În acest caz, Ministerul Justiţiei va informa în scris organele de conducere ale partidului respectiv indicînd încălcările prevederilor legii şi stabilind termenul pentru înlăturarea lor.

  În perioada campaniilor electorale activitatea partidelor şi altor organizaţii social-politice poate fi suspendată numai de către Curtea Supremă de Justiţie.

  În timpul suspendării activităţii partidului sau a altei organizaţii social-politice, acestora li se interzice să se folosească de mijloacele de informare în masă, să facă propagandă şi agitaţie, să efectueze operaţiuni bancare sau alte operaţiuni legate de bunuri, precum şi să participe la alegeri.

  După înlăturarea contravenţiilor, partidul, altă organizaţie social-politică informează despre aceasta Ministerul Justiţiei, care în termen de 5 zile, autorizează reluarea activităţii partidului, altei organizaţii social-politice.

  Activitatea partidului sau a altei organizaţii social-politice poate fi suspendată pe un termen de pînă la şase luni. În cazul în care nu se vor înlătura încălcările prevederii legii sau pe parcursul unui an din ziua suspendării, se comit din nou încălcări ale legii, activitatea se suspendă pentru un an de zile.

  [Art.29(23) modificat prin Legea nr.470-XV din 21.11.03, în vigoare 12.12.03]
  [Art.29(23) completat prin Legea nr.795-XIV din 10.02.2000]
  [Art.29(23) modificat prin Legea nr.788-XIV din 03.02.2000]
  [Art.29(23) modificat prin Legea nr.788-XIII din 26.03.96]
  [Art.29(23) completat prin Legea nr.1615-XII din 19.10.93]

  Articolul 30(24). Încetarea activităţii partidului sau a altei organizaţii social-politice

  Un partid sau altă organizaţie social-politică îşi încetează activitatea în cazul:

  autodizolvării conform prevederilor statutare;
  dizolvării prin hotărîre a Curţii Supreme de Justiţie.
  constatării neconstituţionalităţii partidului sau a altei organizaţii social-politice prin hotărîrea Curţii Constituţionale.

  Autoritatea care a adoptat decizia privind dizolvarea partidului sau altei organizaţii social-politice este obligată să informeze neîntîrziat despre aceasta Ministerul Justiţiei, care va consemna în Registrul partidelor şi altor organizaţii social-politice intrarea partidului, altei organizaţii social-politice în faza de lichidare.

  În cazurile specificate la alin. 1 pct. 2) şi 3), Ministerul Justiţiei, în scopul executării hotărîrii instanţei respective, va crea o comisie de lichidare a partidului sau a altei organizaţii social-politice.

  Un partid sau altă organizaţie social-politică îşi încetează existenţa numai după finalizarea procedurii de lichidare şi radierea sa din Registrul partidelor şi altor organizaţii social-politice. După încetarea activităţii, bun

 19. Iar pentru cei , care la publica tv, diferiţi analişti şi politicieni participînd la dezbateri pe tema marşurilor unioniste, şi pentru cei care aduc critici în adresa acestor marşuri şi personal PNL cu atacuri de interzicere a PNL le aduc la cunoştinţă cu art 3 din legea partidelor:

  Articolul 3. Restricţii vizînd activitatea partidelor
  politice
  (1) Sînt interzise partidele politice care, prin statutul, programul şi/sau activitatea lor, militează împotriva suveranităţii, integrităţii teritoriale a ţării, valorilor democratice şi ordinii de drept a Republicii Moldova, utilizează, pentru realizarea scopurilor lor, mijloace ilegale sau violente, incompatibile cu principiile fundamentale ale democraţiei.

  Întradevăr sînt interzise partidele , care militează împotriva suveranităţii, numai că atent mai departe…… care utilizează, pentru scopurile lor, MIJLOACE ILEGALE ŞI VIOLENTE, INCOPATIBELE CU PRINCIPIILE FUNDAMENTALE ALE DEMOCRAŢIEI.

  Special pentru cei deştepţi analişti, jurişti şi politicieni cărora PNL le stă în gît , să citească mai întîi bine legislaţia rm şi apoi să vină cu declaraţii la TV, că art 3 din legea sus menţionată anume concretizează, că pentru aplicarea violenţei şi acţiuni ilegale pot fi interzise partidele, ceia ce exact se încadrează în activitatea celor partide, care în mod ilegal şi violent au încălcat dreptul acţiunii 2012 liber să-şi expună opinia prin manifestaţie organizată legal la Bălţi şi ceia ce programează pentru 16 septembrie.

  Părerea mea este, că probabil a venit timpul de terminat cu această bătae de joc care vine din partea forţelor proruse şi a unor forţe de la guvernare şi pentru orişice încălcare a dreptului la exprimare, la opinie, la întruniri libere de atacat statul RM la CEDO.. deoarece după cum aţi observat ei devin tot mai agresivi şi mai agresivi, făcînd chiar declaraţii publice , că ei vor instaura anarhia în RM , şi chiar dacă încalcă legea vor opune rezistenţă marşurilor unioniste.

  Şi organele de drept, ministerul justiţiei, care a încercat să suspende activitatea PNL tace . De ce oare ?

  Nu cumva le convine aşa situaţie?

  Oare nu toţi sînt egali în faţa legii ?

 20. Şi cei caraghios, cu cîteva zile în urmă lui Şelin i se intentează dosar penal, şi el eri vine cu aceleaşi declaraţii, că pe 16 septembvrie iarăşi va încălca legea şi va aplica violenţe împotriva unioniştilor.

  El deja ştie, că acest dosar este aşa, după cum spune nepotul meu, floare la ureche, şi pînă la 16 septembrie va fi achitat pentru ca la 16 septembrie iarăşi să aplice violenţe, avînd garanţie că nu va fi tras la răspundere.

  Interesant, cine stă în spatele lui Şelin, Garbuz ş.alţii ?

 21. Mihai Morteanu spune:
  29 august 2012, la 17:05

  Interesant, cine stă în spatele lui Şelin, Garbuz ş.alţii ?

  Sunteți într-adevăr atât de naiv? -:)

 22. Pt Rusoaica.

  Păi cînd vezi o clasă politică, pe care şi no la timpul său iam susţinut, şi care cică au declarat cursul spre europa, însă la ei în casă nu sînt în stare să facă ordine, însă poporul naiv tot mai crede în careva viitor european al rm, te dai şi tu cu mulţimea încercînd să-ţi imaginezi, că poate nu-i chiar atît de dezastruos în ţara ta, poate a mai rămas ceva sfînt în inimile oamenilor care au participat la acele lupte de renaştere naţională de la sf. anilor 80 începutul a.90, poate se deşteaptă poporul romîn dintre prut şi nistru şi-şi aduc aminte , că primul imn pînă în 1994 a fost ” DEŞTEAPTĂTE ROMÎNE”, şi cînd vezi cum în ţara ta într-o limbă străină, în limba ocupanţilor iarăşi ca în anii 40-90 îţi închid gura pentru pronunţarea cuvîntului ROMÎN, de nevoie devii naiv, că nu vreai să-ţi închipui că actuala clasă politică i-a trădat pe L.Istrati, pe L.Lari, pe Doina şi Ion Aldea.Teodorovici, pe G. Ghimpu, pe G.Muruziuc, pe G.Vieru şi pe toţi cei care au creat istoria participînd la Marile Adunări Naţionale din 1989, 1990, 1991, la care am participat şi eu, crezînd în declaraţiile politicienilor noştri şi crezînd într-un viitor european al RM, în care drepturile şi libertăţile omului să fie legea fundamentală al statului de drept Rep. Moldova.

  Şi aici Sîntem naivi ? …..poate. Însă este un sentiment care îţi dă curaj să crezi în ceia, ce în inimile multora deja s-a stins.

  Însă eu nu pot uita, cum la 16 iunie 1991 trecînd prutul am mers destul de liber pînă la iaşi fără vize, fără vame, fără persecutări, practic pentru o zi înfăptuind mica unire. Pe atunci încă Uniunea Sovietică ne-a permis Unirea, poftim, luaţi-o, dar moldovanul a dat cu piciorul, nu ne trebue, tot aşa cum şi azi dă cu piciorul în cei, care nu uită că sînt romîni, şi vorbesc limba romînă, şi sînt urmaşii lui Şt. cel Mare.

  Aşa că mai bine să fim naivi , decît mancurţi, cer scuze dacă am jignit pe cineva.

 23. Pt. Mihai Morteanu:

  Mihai Morteanu spune:
  „Aşa că mai bine să fim naivi”

  Dacă vă place să fiț înșelați – aceasta este alegerea Dvs.

 24. DE CE ZIARISTII NOSTRI TAC>? De ce nu scriu si de ce nu publica articole despre CRIMELE OCUPANTILOR RUSI?

  Apropo, iata, ziarele germane publica articole despre CRIMELE OCUPANTILOR RUSI.

  Frankfurter Allgemeine Zeitung a publicat un articol despre crimele OCUPANTILOR RUSI In Austria.

  Da, Austria cere Rusiei DESPAGUBIRI pentru crimele comise. Desteapta-te, ROMANE din somnul cel de moarte…

  …………………

  РУССКИЕ ПРЕСТУПЛЕНИЯ. Русские до сих пор не заплатили Австрии компенсацию за свои преступления
  Время публикации: Сегодня в 00:40

  Немецкая газета Frankfurter Allgemeine Zeitung рассказала о преступлениях русских против австрийского народа. Газета в частности отмечает:

  «На австрийской земле располагались 700 000 иностранных солдат. 400 000 русских в своей оккупационной зоне составляли самый большой контингент. Члены семей офицеров, сотрудники секретных служб, переводчики, а также «специалисты» входили в состав оккупационного аппарата.

  После оккупации Москва создала разведывательную сеть не только в своей зоне, но и на всей территории Австрии. НКВД/МВД отвечали за проведение «чисток» в оккупационной зоне. В ходе крупных операций проводились аресты «враждебных элементов» среди населения. Командиры были обязаны передавать контрразведывательной организации «Смерш» (Смерть шпионам) обнаруженных «преступных элементов». В период с 1950 и до смерти Сталина в 1953 году более тысячи «шпионов» из Австрии оказались в московской Бутырской тюрьме, где они были расстреляны, а их тела сожжены.

  270 000 женщин были изнасилованы русской солдатней: 240 000 — в Вене и Нижней Австрии, 20 000 — в Бургенланде, 10 000 — в Штирии.

  То, до какой степени бесцеремонно проводились реквизиции и захватывались трофеи, наглядно демонстрируют доклады секретных служб: в результате конфискации сотен предприятий и демонтажа промышленных установок в Москву были отправлены 31 000 вагонов.

 25. Va asteapta Balti 2!!!

 26. Pt bacia

  Iar pe voi trebuie sa va astepte dupa colt legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *