Pozitia PNL fata de provocatorii extremisti prorusi si de papusarii lor

Partidul National Liberal se manifesta foarte activ in 2012, cind s-au implinit 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica. PNL a considerat ca e si de datoria sa contribuie la comemorarea datelor tragice din viata romanilor.

Ca si Platforma civica “Actiunea-2012”, care a reunit mai multe asociatii in manifestari comune, dedicate obiectivului Unirii Republicii Moldova cu Romania, PNL a reusit sa consolideze mai multe entitati impartasind acelasi obiectiv pe Platforma Consiliului Unirii, care a consemnat datele importante din memoria romanilor in cei 200 de ani de destin dramatic.

Pe 24 ianuarie PNL a organizat, cu prilejul consemnarii Micii Uniri, un Mars auto prin sectoarele Chisinaului, mars apreciat de romani. Inca atunci, PNL a inteles ca dispozitia Primariei privind asistenta politiei nu a fost respectata, iar responsabilii de la MAI au disparut cu buna stiinta de la actiune, desi autorizatia dispunea sa insoteasca Marsul auto al Unirii.

Acel prim-semnal privind comportamentul neclar al politiei a fost urmat, pe 25 martie, de un alt caz, cind, la Marsul unionist, politia a tolerat incalcarea de catre un grup agresiv a angajamentului de a protesta pasnic contra unionistilor, impiedicindu-i pe acestia sa isi urmeze traseul autorizat. Al doilea – deja mai mare semn de intrebare, aparut atunci, a pus problema factorilor ce stau in spatele politiei – inexplicabil de “tolerante” – fata de provocatorii antiromani. Toata presa controlata de patronii politici, aflati la putere, au denaturant evenimentele, egalindu-i pe manifestantii pasnici cu agresorii prorusi, manipulare dictata de partea de Putere antiunionista.

Pe 13 mai, cind in strada au iesit la Marsul Demnitatii Nationale peste 7 mii de oameni, grupul de provocatori antidemocrati, agresivi, violenti si intoleranti au fost depasiti de solidaritatea romanilor iesiti la o actiune de comemorare a victimelor ocupatiei rusesti. Provocatorii si cei din spatele lor au constatat, consternati, ca unionistii sunt tot mai multi si tot mai curajosi.

Marsul unionist de la Cahul, de care a fost responsabil PNL, s-a desfasurat in conditii de maxima tensiune, din cauza ca, din nou, prin toleranta dubioasa a politiei, s-a incercat zadarnicirea actiunii autorizate de conducerea orasului. La Cahul, pentru prima oara, s-au aruncat cu oua, rosii si pietre in manifestantii pasnici, care nu au reactionat in nici un fel. Marsul s-a desfasurat cu mare greu, in conditii de insecuritate pentru participantii pasnici, ceea ce, insa, nu a servit drept o lectie de nedemocratie admisa de politia controlata de o parte a Puterii, o lectie ce nu trebuia repetata la Balti.

La Balti, unde penelistii au participat ca simpli unionisti alaturi de Actiunea-2012, s-a vazut intreg pericolul fortelor extremiste antinationale, protejate de factori de la virf, care le folosesc impotriva adeptilor Unirii, ce manifesteaza democratic, pasnic, sub protectia legislatiei nationale si europene.

La Balti s-a aruncat in unionisti cu pietre, sticle cu apa, nuci, bile de metal, rosii, oua, petarde, care au explodat, cu alte obiecte periculoase. Politia, desi prezenta la Balti in mare numar, a fost in incapacitatea volitiva, profesionala si logistica sa asigure dreptul constitutional al romanilor, la ei acasa, sa manifesteze liber. Acest lucru nu putea sa aiba loc fara o coordonare de sus si o cirdasie intre Chisinau si Balti.

PNL exprima recunostinta tuturor tinerilor curajosi care participa la Marsuri unioniste si tuturor persoanelor trecute de virsta tineretii, care vin alaturi de tinerii temerari, indiferent de unde ei provin – de la Soroca, Nisporeni sau Bucuresti, pentru ca PNL considera ca natiunea noastra este una, cea romaneasca, si trebuie sa fie solidara in fata pericolelor antiromanesti.

Un foarte mare numar de romani din Republica Moldova au si cetatenia romana, adica au dubla cetatenie, permisa de lege, avind depus juramint de credinta Statului Roman, pentru care Tricolorul este steagul romanilor de pe ambele maluri ale Prutului, fara a minimaliza importanta Tricolorului cu stema Republicii Moldova, ca drapel oficial al celui de-al doilea stat romanesc.

Tricolorul este steagul, sub a carui flamura romanii din actuala Republica Moldova au obtinut grafia latina si statutul de limba de stat pentru limba romana, au obtinut Independenta, Imnul si Drapelul de stat. Tricolorul romanesc, national, nu poate fi pus alaturi de pinzele bicolore ale statului care ne tine sub ocupatie, prin armata pe care nu si-o retrage, incalcind angajamentele internationale.

Indiferent de atitudinea programata sau sincera a unora fata de Marsurile Unirii, PNL considera ca este dreptul democratic al cetatenilor sa manifesteze pasnic, iar statul este dator sa asigure conditii democratice tuturor cetatenilor sai. Astazi, pentru Republica Moldova, dupa toate scenariile antiromanesti derulate pe scena moldoveneasca, se pune insasi problema democratiei, a libertatii de exprimare, a pluralismului de opinie, valori europene amenintate cu pietre si petarde.

PNL este un partid ce actioneaza prin decizii proprii, care nu raspunde niciunor comandamente de nicaieri, respingind categoric orice indoiala privind independenta deciziilor sale.

PNL nu are nimic in comun cu presupuse “reguli de joc, impuse de Kremlin”, despre care spun fosti camarazi ai unor falsi unionisti, care astazi sunt alaturi de antiunionistii agresivi, violenti si intolerant, cum sunt selinii, garbujii, pascarii, formuzalii, tkaciucii, stepaniucii, ligile sau garzile prorusesti.

PNL niciodata nu a dansat dupa cum le cinta unora rusii. Daca era asa, PNL era de multa vreme compromis si distrus. In PNL sunt doar oameni liberi, sinceri si adepti ai unor convingeri unioniste ferme, ce participa cu mult curaj si elan la actiunile stradale impreuna sau alaturi de Platforma Civica “Actiunea-2012”, in componenta Consiliului Unirii sau separat de aceste platforme.

Curentul unionist este tot mai amplu, fapt demonstrat de semnaturile aderentilor la Consiliul Unirii, format din initiativa, prin fermitatea si rezistenta PNL – partid extraparlamentar curajos si capabil sa consolideze partide de pe ambele maluri de Prut, asociatii ale romanilor din cele doua state si din comunitatile romanesti de peste hotare.

PNL ar dori ca ideea naţionala romaneasca sa obtina cit mai multi adepti deschisi – nu mascati si “pragmatici” in exact Republica Moldova, unde e linia de rezistenta romaneasca, reusindu-se crearea Consiliului Unirii, ca platforma unionista in proces de extindere si consolidare.

PNL invita pe toti cei interesati sa ia cunostinta, pe http://www.consiliul-unirii.ro/consiliul-unirii/ – de intreg nomenclatorul actiunilor desfasurate de Consiliul Unirii pentru ca cei neinformati sa nu difuzeze idei eronate, precum ca “munca de desteptare romaneasca este redusa la zgomotoase actiuni stradale”

PNL, ca parte a Consiliului Unirii si ca partid cu obiectiv unionist fixat la Congresul al III-lea al PNL, ar dori ca fiecine se considera in drept sa aduca aprecieri activitatii unioniste a PNL sa isi reconsidere propria contributie, neplatita din bani publici de oriunde, la activitati de renastere nationala, dupa care sa isi aroge dreptul sa analizeze activitatea altora, ce fac totul din efort propriu si sincer.

PNL cere Puterii actuale a Republicii Moldova sa inceteze cochetarea periculoasa cu fortele extremiste prorusesti de stinga si sa ii pedepseasca pe cei pe care i-a incurajat sa destabilizeze situatia in societate, pornind de la dorinta nesabuita de a impiedica, nepedepsita, actiunile adeptilor Unirii.

PNL saluta mesajul Presedintelui Nicolae Timofti in contextul ultimelor evolutii in societate si ii solicita sa vina mereu cu mesaje interne importante, pentru a incuraja Puterea sa nu se abata de la parcursul European, care presupune si aplicarea legii contra infractorilor.

Chisinau, 10 august 2012

Loading Facebook Comments ...

14 Comments

Add a Comment
 1. mi-i greata de acestea teme stupide… platite de „frati”.

 2. Dm Pavlicenco am impresia ca AIE va scoate in afara legii PNL

  Rusia dirijeaza pina in prezent clasa politica de la Chisinau

 3. La Balti a fast un conflict pur interetnic veniticii sovietici rusofoni au atacat pe romanii basarabeni.

 4. Tot asa veniticii sovietici rusofoni in 1991- 1992 atacau sectile de politie RM din Dubasari,Bender-Tighina etc…

 5. FRONTUL RE-UNIRII

  NEIN KOMMUNISMUS, NEIN FASCHISMUS IN MOLDAWIEN !
  NEIN LENIN, NEIN HITLER IN MOLDAWIEN !
  ——————————————————————————————
  Miercuri, 22 August 2012
  “Vine Angela Merkel la Chisinau sa bata in cuie planurile ruso-germane
  referitoare la R. Moldova?”
  / agentia de stiri “Romanian Global News” /
  http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/6534-vine-angela-merkel-la-chisinau-sa-bata-in-cuie-planurile-ruso-germane-referitoare-la-r-moldova.html
  ————————————————————————————————
  Pentru cine a uitat,” Romanian Global News”
  pune inca odata la dispozitie opiniei publice documentul intitulat
  NOTĂ DE CONVORBIRE
  cu Ambasadorul Patricia Flor,
  responsabila MAE-ului federal german pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală,

  inaintata de ambasadorul R. Moldova la Berlin,
  Aureliu Ciocoi, Centralei de la Chisinau,
  din care reies presiunile pe care partea germana le face
  pentru acceptarea federalizarii R. Moldova:
  ——————————————————————————————————–
  AMBASADA REPUBLICII MOLDOVA BERLIN
  Nr. 076/ 22.02.2011
  NOTĂ DE CONVORBIRE
  cu Ambasadorul Patricia Flor, responsabila MAE-ului federal german
  pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală
  de Aureliu Ciocoi, Ambasador al RM in Germania
  ——————————————————————————–

  În altă ordine de idei, Patricia Flor a menţionat că înţelege reacţia „dureroasă”
  a reprezentanţilor Chişinăului la orice amintire a conceptului de „federalizare”,
  dar explică reacţia respectivă prin cunoaşterea slabă de către politicienii noştri a noţiunii menţionate,
  care, de altfel, şi-a demonstrat fiabilitatea în multe state europene,
  în special în Germania.
  Potrivit ei, este puţin probabil să se identifice o soluţie a ghemului transnistrean
  în condiţiile continuării insistenţei RM pe principiul statului unitar –
  transnistrenii nu vor recurge la cedări într-un astfel de scenariu.

  Prin urmare, a adăugat ea, este imperativ necesar ca RM să

  „se debaraseze de fobia federalismului”

  şi să purceadă la examinarea posibilelor versiuni ale construcţiei federale
  a Moldovei reîntregite,

  Germania oferindu-se să ne asiste în identificarea şi, principalul,
  garantarea funcţionalităţii versiunii finale.

  În context, ea a sugerat că, bunăoară, Berlinul ar putea iniţia organizarea unei vizite
  de documentare pentru experţi în dreptul constituţional de pe ambele maluri ale Nistrului

  (în eventualitatea că aceştia vor face ulterior parte din posibilul grup comun de lucru pentru elaborarea noii constituţii).
  Totodată, ea a rugat ca partea moldovenească să propună o listă a eventualilor participanţi
  la această vizită de studiu.
  ——————————————————————————-
  N.B.
  SA-I PREGATIM O “BUNA” INTAMPINARE ANGELEI MERKEL LA CHISINAU
  PE TRASEUL MASINILOR OFICIALE
  CU DRAPELE TRICOLORE SI PANCARTE CU INSCRIPTII
  IN GERMANA, ENGLEZA SI ROMANA:
  ———————————————————————————-
  NO DOUBLE STANDARDS, NO DISCRIMINATION !
  ————————————————————————————
  TRAIASCA GERMANIA RE-UNIFICATA !
  TRAIASCA ROMANIA RE-UNIFICATA !
  ————————————————————–
  TRAIASCA GERMANIA DE EST RE-UNITA CU GERMANIA !
  TRAIASCA MOLDOVA DE EST RE-UNITA CU ROMANIA !
  ————————————————————————–
  GERMAN MERKEL IS NOT ALL EUROPEAN UNION !
  ————————————————————————————–
  JOS PACTUL RIBBENTROP – MOLOTOV DIN 1939 !
  JOS PACTUL MERKEL– PUTIN DIN 2012 !
  ——————————————————————————–
  CEREM RECOMPENSARI FINANCIARE PENTRU OCUPAREA
  MOLDOVEI DE EST DE ARMATELE RUSESTI IN 1940 !
  ———————————————————————————–
  AFARA ARMATELE DE OCUPATIE RUSESTI DIN MOLDOVA !
  ———————————————————————————-
  NU FEDERALIZARII MOLDOVEI !
  TRAIASCA ROMANIA MARE !
  ————————————————————————–
  P.S.
  Pe Internet se vehiculeaza ideea ca Angela Merkel
  ar fi fiica biologica oculta a lui Adolf HItler,
  conceputa ulterior in baza unor tehnologii biologice prin fertilizare “in vitro”.
  ——————————————————————————————————
  NEIN KOMMUNISMUS, NEIN FASCHISMUS IN MOLDAWIEN !
  —————————————————————————————————–

 6. umbla vorbe ca Merkel va aduce la Chisinau planul federalizarii si Filat este de acord cu acest plan,acestea au fost conditile puse de partea germana pentru vizita cancelarului in RM.

 7. FRONTUL RE-UNIRII

  DEZVALUIREA:
  UN AGENT PROVOCATOR ACOPERIT ANTI-UNIONIST ABIL RUSOFIL :

  CONSTANTIN TANASE DE LA ZIARUL “TIMPUL” din Chisinau !
  —————————————————————————————————
  “Apropo de „marșurile unioniste”: să nu punem carul înaintea boilor”
  un editorial de Constantin Tanase, ziarul ‘Timpul” , 10 August 2010

  ———————————————————————————-
  Dacă „marșul de la Bălți” a fost o testare a urii comunității rusofone bălțene față de România

  și ideile unioniste, testarea a reușit –
  duminică, populația rusofonă din acest oraș a aruncat cu pietre și ouă în România.
  —————————————————————–——————————————————————–
  cititi ATENT rândurile acestui Costache de la Hâncesti:

  – Cred că a venit demult timpul să discutăm sincer și dureros despre „unionismul românesc” de la Chișinău, începând cu cel „creștin-democrat” din deceniul trecut și terminând cu cel actual, în varianta „marșurilor unioniste” spre Cahul și Bălți… Există riscul ca ideea luminoasă a „unionismului clasic” să degenereze în altceva și să servească nu românilor, ci talibanilor din coloana a cincea a Moscovei – Șelin, Formuzal, Stepaniuc, Dodon,Voronin și compania. Dacă punem în față cele două tabere

  – unioniștii și antiunioniștii -, tabloul e următorul: împotriva unei mâini de unioniști de la Chișinău se ridică o lume întreagă – o bună parte dintre moldovenii din R. Moldova, minoritățile etnice din R. Moldova, Rusia, Ucraina,

  țările Uniunii Europene din care face parte și România ș.a.

  „Marșurile unioniste” nu vor schimba raportul de forțe, ci doar vor adânci ura dintre cele două tabere.

  Convingerea mea fermă, pe care am mai exprimat-o și cu alte ocazii, constă în aceea că astăzi, pentru moldoveni, nu unirea cu România e prioritatea zilei – nu pentru acesta trebuie să consumăm energiile! -, ci păstrarea identității lor lingvistice și naționale românești, iar pentru clasa politică națională și patriotică de la Chișinău preocuparea de bază trebuie să fie păstrarea latinității și românității acestui stat care trebuie salvat de la distrugere ca fiind cel de-al doilea stat românesc. Deocamdată atâta ne permite istoria. Să nu punem carul înaintea boilor, pentru ca nu cumva, când va deveni posibil, să nu avem ce uni cu România.
  ———————————————————————–
  N.B.
  un comentariu CONTRA- ARGUMENT al unui cititor preluat tot de acolo:

  Calin Dicusar :
  – “Daca cineva te uraste nu e problema ta. E problema lui.
  Nu poti trai ca la fiecare pas sa te uiti in urma sa vezi daca primesti acceptul de la cineva.

  Nimeni nu e atit de naiv sa creada in asta,

  DAR MARSURILE II UNESC PE OAMENI IN JURUL UNEI IDEI

  Acum daca niste neandertali incalca legea nestingherit
  deja nu e vina participantilor la marsuri.
  ——————————————————————————-
  IATE DE CE SE TEME TANASE – DE IDEEA UNIONISTA !

  JURNALISTUL CONSTANTIN TANASE

  SI TATAL UNUI FIU JURIST NE-EUROPEAN SANDU TANASE,

  SI-A DAT ARAMA PE FATA:
  ESTE UN AGENT PLATIT KGB RUSOFIL MASCAT,
  INFILTRAT IN INTELECTUALITATEA BASARABEANA PENTRU A O DEZBINA !
  ATENTIE:
  – IN MAI 2011 EL SEMNEAZA APELUL FORULUI DEMOCRAT AL ROMâNILOR
  DIN RM PENTRU UNIREA NOASTRA CU ROMANIA !
  – DECI UNA SCRIE, SI ALTA SPUNE !
  – TOT EL S-A INFILTRAT SI IN CONSILIUL UNIRII DIN FEBRUARIE 2012.
  – TOT EL A INTRODUS O CENZURA DRASTICA LA COMENTARIILE
  CITITORILOR UNIONISTI LA ZIARUL SAU DE PE INTERNET
  – SI MAI NOU:

  TOT EL IN COLABORARE CU FORTELE OCULTE =PLAVETZ=
  SPIONEAZA COMPUTERELE CITITORILOR PATRIOTI UNIONISTI !

  – LA CCESAREA ZIARULUI ‘TIMPUL” COMPUTERUL DVS. POATE FI VISRUSAT

  SI URMARIT DE TEHNICA DE SPIONAJ DE PE INTERNET !

  ——————————————————————————————————-
  PAZEA LA SPIONI, PROVOCATORI SI TRADATORI !

  OARE DE CE TAC ZIARISTII DE LA “TIMPUL” DIN CHISINAU ?

  MAREA RE-UNIRE CU ROMANIA SE APROPIE VERTIGINOS !

 8. Filat: Republica Moldova va avea în curând o nouă Constituţie

  10.08.2012

  Republica Moldova ar putea avea o nouă Constituţie în viitorul apropiat. Cel puţin aşa spune premierul Vlad Filat.

  http://www.publika.md/filat–republica-moldova-va-avea-in-curand-o-noua-constitutie_980231.html

 9. ajungem la punctul de culminatie cind RM va fi federalizata si vanduta catre spatiul euroasiatic.

  basta!

 10. Pt opinie

  Pt ce sa scoata in afara legii? Pt ca prorusii arunca cu pietre in penelisti? Sa incerce.

 11. Rusia probabil ca uita faptul ca Republica Moldova si Romania apartin LUMII LATINE si EUROPENE care este mai importanta si mai puternca decat lumea rusa si cea slava. Rusii nu ar trebui sa ne trateze pe noi o foarte mica parte din latini ca pe niste oamenii prosti deoarece limba este mai frumoasa decat cea rusa, si in general cam tot ce este de origine latin este mai important decat ce este slav in lumea prezenta.

 12. FRONTUL RE-UNIRII

  UN NOU MARS -MUZICAL- AL UNIONISTILOR IN CODRII ORHEIULUI:
  ————————————————————————————————-
  PRESEDINTELE TIMOFTE EST RUGAT SA CEARA INTERVENTIA TRUPELOR NATO
  CA SA APERE CETATENII EST-MOLDOVENI
  DE TEROSRITII SI BANDITII RUSO-COMUNISTI CRIMINALI SI PERICULOSI IN TIMPUL
  MANIFESTARILOR PASNICE, DEMOCRATE SI EUROPENE ALE EST-MOLDOVEVNILOR !
  ——————————————————————–
  FESTIVAL DE MUZICA etno-folclor :
  “GUSTAR “- editia 3
  25-26 August 2012
  ————————————————————–
  Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi
  http://www.gustar.md
  in partenariat cu Ambasada Suediei la Chisinau
  ——————————————————————————
  deviza anului 2012:
  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE !
  —————————————————————————–
  * Excursii organizate în rezervație;
  * Bucate tradiționale;
  * Târg de artizanat;
  * Camping in zona festivalului;
  * Muzică în stil etno din Carpați, Pirinei, Alpi și Balcani, cu trompetele de aur din Serbia.
  —————————————————————————————-
  invitati festivalului:
  – trupa “Toques do Caramulo” din Portugalia
  – grupul ” Bojan Ristic Brass Band” din Serbia
  – instrumentalista Maria Poniatowska din Polonia
  – cântaretul Mario Incudine din Italia
  – trupa “OM’ din România
  – trupa “TRIGON “din Moldova de Est
  – muzicianul Marcel Ștefăneț si Proiectul sau din Moldova de Est
  ————————————————————————————
  VIDEO promotional: www youtube com
  Gustar – Ethno Music Festival
  http://www.youtube.com/watch?v=Ztuh27nBces
  ———————————————————————–
  INFO:
  —————
  “OM” este o trupă etno-fusion caritabilă din CLUJ-NAPOCA. Etno-fusion este stilul
  pe care îl abordăm iar proiectul caritabil este legat de stilul de viață pe care îl promovăm.

  Muzica noastră îmbină armonios genuri contemporane cu influențe etnice din toată lumea. Astfel, publicul călătorește de la un continent la altul trecând prin culturi celtice, africane, amero-indiene, latino și orientale, acestea îmbinând de asemenea și aroma specificului românesc și balcanic.

  Fondurile obținute din concerte sau din vânzarea de CD-uri sunt folosite pentru a sprijini și organiza programe și evenimente dedicate orfelinatelor, caselor de bătrâni,
  copiilor cu dizabilități, etc.

  De ce “OM”?
  ————————-
  Unii oameni se întreabă de unde vine numele pe care l-am ales.
  De aceea am decis să dezvăluim ”secretul” în cele ce urmează.

  “OM” este o trupă românească ce cântă în sanscrită. Numele reflectă întocmai aceste caracteristici, deoarece “OM” are un înțeles profund în ambele limbi. Alegerea noastră nu a fost întâmplătoare, ea subliniază mesajul pe care îl promovăm și anume faptul că a fi “OM” înseamnă mai mult decât a respira, a mânca, a dormi și a munci.
  Înseamnă a fi creativ, a fi darnic, a fi atent la ceea ce te înconjoară, înseamnă a căuta sensul acestei lumi și al tău, înseamnă a fi… “OM” cu-adevărat. Împreună cu sunetul inedit al trupei, proiectul caritabil început de noi este o încercare de a reaminti publicului faptul că arta poate fi un mijloc atractiv de a vedea dincolo de nevoile noastre, de a avea un scop care nu se limitează și nu ne limitează la pronumele personal EU.

  Pe de altă parte, în sanscrită, “OM” reprezintă sunetul care se aude etern pretutindeni, fiind cunoscut ca prima vibrație sonoră care s-a răspândit în univers. Trupa “OM” traduce acest concept în muzica originală pe care o compune, având astfel ca graniță doar infinitul.
  Sunetul este în tot ceea ce ne înconjoară, creând atmosfera din noi și din afara noastră,
  lumea toată mișcându-se în ritmul acestuia. Ascultă-l și descoperă-i secretele!
  http://om-band.com
  —————————————————
  N.B.
  VIDEO www youtube com
  Ascultati aici o voce catre cer in cinstea Martirilor Nostri Patrioti Asasinati:

  Basarabeanca Aurica Dicusar “Evenimente din 7 aprilie” (Strigat)
  http://www.youtube.com/watch?v=JEjrYe36gjo

 13. roman din Romania

  Frati moldoveni din Basarabia,uniti-va toti ca sunteti mai multi ca jagardelele rusofone si veti invinge!

 14. FRONTUL RE-UNIRII

  ATENTATE contra Est-Moldovenilor !

  TERORISMUL FORMATIIUNILOR PARA-MILITARE
  PRO-RUSESTI CONTRA BASTINASILOR

  – 3 accidente cu autocare TIMP DE O SAPTAMANA
  din satele moldovenesti din jurul orasului Balti !
  ————————————————————————————
  dupa UN 5 AUGUST FIERBINTE LA BALTI:
  DUMINICA SANGEROASA:

  CRONICA TEROAREI OCUPANTILOR RUSO-COMUNISTI
  CONTRA MOLDOVENILOR:
  dupa Marsul pasnic, democrat si european al Re-Unirii noastre cu România:

  —————————————————————————-
  1.
  Marti, 7 August 2012:
  Patru persoane au fost internate în spital după ce autobuzul în care se aflau
  s-a izbit puternic de un copac.
  Autobuzul transporta 40 de personae care muncesc la o fabrică din Bălți.

  Potrivit Poliției Rutiere, accidentul s-a produs pe traseul Bălţi-Sărăteni.

  Șoferul, în vârstă de 52 de ani, a pierdut controlul asupra vehiculului

  ———–din —-cauza ——–unei——- defecțiuni——– la—— o——- roată———-
  /????????????????????????????????????????????????????????????????????????????/

  La un moment dat, autobuzul a deraiat și s-a tamponat într-un copac de pe marginea acostamentului.
  În urma impactului patru pasageri în vârstă de 29 ani, 24 ani, 36 ani şi 20 ani au fost rănite.
  La fața locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj de salvatori.
  Ei au lucrat la deblocarea şi descarcerarea persoanelor prinse în autobuzul accidentat.

  Persoanele rănite au fost transportate la spitalul municipiului Bălţi.
  Medicii spun că victimele accidentului sunt în afara oricărui pericol.

  Cazul este cercetat de către Serviciul urmăririi penale al Comisariatului Poliției din Sângerei.
  /arena md /
  ——————————————————————————————-
  N.B.
  Sabotaj rusofon dupa genocidul de duminica trecut din Balti
  contra patriotilor unionisti moldoveni ?
  Caci munictorii din autobuz sunt moldoveni din satele invecinate
  care se duceau la Balti sa lucreze pentru mafiotii rusofoni ocupanti.

  Este rasplata teroristilor rusofoni pentru arestarea confratelui lor razboinic,
  un taximetrist rusofon de 26 de ani, care a ranit o jurnalista,
  si actualmente arestat de politie ?
  La ce firma ocupanta apartine autobuzul respectiv ?
  Cine este paznicul garajului ?

  Care-i organizatia terorista straina noua care sta in umbra acestor acte teroriste ?
  De ce politia moldafneasca si stati-alista doarme ?
  ————————————————————————————————–
  2.
  “Ziarul de Garda”, Joi, 9 August 2012:

  MAI anunţă că 8 persoane au decedat în urma unui accident rutier,
  produs în această dimineață, aproximativ la ora 7:50,
  în apropierea localității Moreni (Ungheni).
  Potrivit informațiilor preliminare, autocarul de marca Mercedes-Benz,
  care circula pe ruta Morenii Noi – Ungheni,
  nu a virat la timp în curbă și a continuat deplasarea înainte,
  ieșind de pe traseu și derapând într-o prăpastie.
  Mai mulți pasageri ai autocarului au fost spitalizați.

  Primele examinări ale locului accidentului demonstrează că pe carosabil
  nu există urme lăsate de pneuri în urma frânării.
  Astfel, ipotezele principale, care ar sta la baza acestui accident grav sunt,

  —-fie——- că——— frânele——— unității——– de ———–transport—– au—— cedat—-
  ??????????????????????????????????????????????????????????????????

  fie că șoferul autocarului nu a fost atent.
  Organele de anchetă, în colaborare cu Poliția Rutieră investighează cazul,
  pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului și cine se face vinovat de producerea acestuia.
  Direcția Poliției Rutiere a Ministerului de Interne atenționează administratorii rutelor urbane
  și interurbane, despre importanța verificării și menținerii în stare bună de funcționare a unităților de transport de călători, cât și despre verificarea capacităților șoferilor acestora.

  ——————————————————————————————————–
  3.
  Unimedia md, Sâmbata, 11 August 2012:
  (foto, video) Telenești. 11 pasageri răniți într-un accident cu autocar

  Un nou accident rutier a avut loc în țară. De această dată s-a întâmplat la Telenești. Unsprezece pasageri, printre care şi doi minori, au fost traumatizaţi, în urma unui accident rutier, cu implicarea unui autocar. Doar o persoană, din cei 11 pasageri internaţi, se află în stare gravă. Cazul a fost înregistrat în localitatea Ineşti, Teleneşti, în jurul orei 12:00.

  Potrivit Direcției Poliției Rutiere, autocarul de model Paz 3205, produs în anul 1990, transporta 26 de pasageri, iar în urma deraierii a acroşat o construcţie auxiliară pentru animale, din curtea unui cetăţean.

  La această etapă,
  principala ipoteză a poliţiei rutiere este că

  frânele —————-autocarului ——ar ——fi———— cedat,

  în timpul deplasării la vale.
  Unitatea de transport, care aparţine SA „Transport”, nu efectua o cursă regulată, ci a fost închiriată. Şoferul, născut în anul 1957, are o experienţă de şofaj de 30 de ani.
  ——————————————————————–
  P.S.
  2 cometarii preluate tot de acolo:

  – lilic la ora: 13:55, 11 aug 2012
  Ce pusca mea se intimpla in ultima vreme cu autocarele acestea?
  Numai accidente. Special sau ce?

  – Cazolino la ora: 16:36, 11 aug 2012
  cred ca e laba fortelor prorusesti. Ei sunt maestri in asemenea chestii.
  Straniu, in ambele accidente cedeaza frânele.
  Vor destabilizare aici, haos, sa prinda peste in ape tulburi.
  E un razboi contra bastinasilor.
  —————————————–
  RAZBOIU NEDECLARAT AL TERORISTILOR OCUPANTI CONTRA MOLDOVENILOR !
  DE CE TACE SI NU ACTIONEAZA PRESEDINTELE TIMOFTE ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *