Petru BOGATU: Pogrom împotriva Republicii Moldova

Petru Bogatu a descris exact – curajos si inteligent – situatia creata in jurul Marsurilor pasnice ale unionistilor. Ma refer la doua lucruri – 1. Rusia si serviciile sale secrete (personal, cred ca si in cooperare cu tradatori din sferele noastre „inalte”) nu ii pun pe unionisti sa manifesteze, ci platesc mizeriile prorusesti sa protesteze, prin contramanifestatii antiunioniste ce ies de sub controlul „smecherilor” de la guvernare. 2. Guvernantii se inseala daca li se pare ca sunt iscusiti si ii suprima pe unionisti, egalindu-i cu risurile proimperiale neintegrate in cel de-al doilea stat romanesc, pentru ca tavalugul proMoscova ii va lua pe sus. Guvernantii, in special cei verzi, au crescut, pe 25 martie, la Chisinau, si, pe 22 iulie, la Cahul, un monstru ce ii va papa si pe ei. Cit nu e tirziu, Filat trebuie sa lase ciuda nemasurata si ambitioasa impotriva lui Pavlicenco si sa ii opreasca pe dodoni, selini, garbuji, tkaciuci, „ligile rusesti”, „garzile tinere”, formuzici etc. etc. – „mizerii” pe care mizeria neinteligenta gen Nicolae Chirtoaca le vede printre bastinasii romani, unionisti curajosi.  Tot aici plasez documentul medical al dnei  Lucia Bulgaru-Mironiuc, de la Ungheni, secerata de o pietroi ce a lovit-o in git. Cunosc acest  lucru Jurnal TV si Pro TV, dar tac, pentru ca nu au voie de la patroni sa puna imaginile pe post. Rusine si e rau ca nu va temeti nici de Dumnezeu, ca de obraz – nu mai vorbim…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.voceabasarabiei.net/stiri/editorial/23302-petru-bogatu-pogrom-impotriva-republicii-moldova.html

Kremlinul unelteşte la Chişinău nu atât pentru Acţiunea 2012 sau pentru Pavlicenco, cât pentru orice tip de guvernare prooccidentală. Dar şi pentru România. Nu atât pentru cea plasată geografic dincolo de Prut, cât pentru cea din sufletele basarabenilor.

Ciocnirile virulente de la Bălţi arată că scenariul kirghiz pentru Republica Moldova e în plină derulare. Acum doi ani, Putin ne-a menit o revoltă sângeroasă, ca la Bişkek, care ar conduce la răsturnarea violentă a puterii legale. Nefiind bun de profet, liderul de la Kremlin se dovedeşte a fi, totuşi, un dibaci sforar al propriilor servicii secrete.

Putin nu se dezminte

Preşedintele rus nu aruncă vorbe-n vânt. El nu se bazează pe premoniţii, ci pe organizare. Aţi văzut ce le dă prin minte unor specimene de felul lui Tkaciuk, Şelin şi compania? Să răspundă la orişice manifestaţie românească paşnică printr-o contra-manifestaţie violentă. Astfel de lucruri s-au mai întâmplat la Chişinău şi Cahul, ca în cele din urmă, oraşul Bălţi să fie transformat duminică într-un câmp de bătaie sângeroasă.

Stratagema e simplă precum mintea obtuză a căzăturilor care au spart cu pietre şi bâte capetele ziariştilor şi ale manifestanţilor paşnici. Acţiunile de „nesupunere civică” ale comuniştilor sunt coroborate cu spectrul separatismului bălţean sau cel găgăuz, dar şi cu mici „pogromuri” locale ale „sutelor negre”, reprezentate de „Liga Tineretului rus”, „Patrioţii Moldovei” şi, mai nou, de gorilele lui Şelin. Toate acestea, în treacăt fie spus, sunt emanaţii ale înfrângerii suferite de Moscova la 7 aprilie 2009.

Când conspiraţia de acum trei ani şi ceva a dat chix, Kremlinul nu a cedat. Din contra. Cu o încrâncenare demnă de o cauză mai bună, s-a mobilizat exemplar în războiul purtat împotriva românităţii. Ne-au mărturisit acest fapt chiar înalţii demnitari ai Kremlinului. După eşecul de la 7 aprilie 2009, durerea lor era atât de mare, pesemne, încât pe mulţi dintre ei i-a luat gura pe dinainte.

În luna mai 2009, de exemplu, Serghei Prihodko, consilierul pe probleme de politică externă al preşedintelui rus, afirma, la summitul UE-Rusia, că tinerii protestatari ar fi fost agenţii României: „Serviciile secrete ale Bucureştiului sunt la originea demonstraţiilor de la Chişinău”. Acestuia în ţinea isonul Serghei Lavrov, ministru de Externe. „Judecând după steagurile României din mâinile organizatorilor acestor acţiuni (protestele din 7 aprilie 2009 – n.n.), susţinea şeful diplomaţiei ruse, scopul lor este să discrediteze rezultatele obţinute în consolidarea suveranităţii Republicii Moldova”.

Moscova retrăieşte coşmaruri cu români

Este limpede că după atâta preocupare pentru independenţa noastră, Moscova trebuia să contracareze în continuare „pericolul românesc”, nu-i aşa? Ruşii recunosc că visează întruna coşmaruri cu români. Şi obsesiile lor nasc monştri.

Încet-încet, Kremlinul a transformat elementele radicale din sânul minorităţilor naţionale într-o forţă organizată, care de la o vreme este asmuţită constant împotriva statului sub fariseicul stindard al „statalismului”. Obiectivul urmărit este demolarea regimului constituţional şi a Republicii Moldova ca atare. Numai astfel ar avea sorţi de izbândă transnistrizarea întregii zone prin crearea unei federaţii filoruse şi antieuropene pe ambele maluri. De altfel, o primă etapă a acestei acţiuni subversive s-a consumat acum trei ani şi ceva odată cu distrugerea, sub acoperirea evenimentelor de la 7 aprilie 2009, a Declaraţiei de Independenţă.

Tkaciuk, Şelin, Formuzal şi alţii sunt caii troieni ai FSB-lui la Chişinău. Dacă cineva dintre actualii guvernanţi, pornind de la idea „când doi se bat, al treilea câştigă”, îşi imaginează că se poate folosi de ei pentru a tempera nişte grupuri nerăbdătoare de tineri unionişti, se înşală amarnic. Marele pogrom pregătit de Moscova nu va cruţa pe nimeni.

Kremlinul unelteşte la Chişinău nu atât pentru Acţiunea 2012 sau pentru Pavlicenco, cât pentru orice tip de guvernare prooccidentală. Dar şi pentru România. Nu atât pentru cea plasată geografic dincolo de Prut, cât pentru cea din sufletele basarabenilor.

Loading Facebook Comments ...

14 Comments

Add a Comment
 1. Pentru a combate unionismul, Kremlinul utilizează caii troieni ai FSB-ului nu doar la Chisinau dar şi la Bucureşti.
  După evenimentele din anii 1989-91 în locul Unirii, românii s-au ales cu cuplul Iliescu-Voronin, un simbol modern al ocupaţiei ruseşti.

 2. Este adevarat
  ca demonii Kremlinului nu renunta la planurile lor imperiale!
  Dar asta se intampla doar pentru ca noi suntem o turma de oi DISPERSATE, nu suntem o NATIUNE unita intr-o forta puternica, care sa dam RIPOSTA politica promt si IMEDIAT.

  Este Basescu care POATE sa le RIDA in fata si sa le puna sirma in bot PORCILOR si, iata, acum cum il ataca… iar noi? Stam si privim PASIV? De ce nu facem o demonstratie in sustinerea lui Basescu???

  si ne miram ca nu avem CONDUCATORI DEVOTATI?

  Cred ca majoritatea politicienilor nostri nu stiu ce se face in RM, nu merg la piata, nu folosesc transportul public, nu trec prin magazine si alte institutii sa vada CE VE DISCUTA INTRE OPAMENI;

  La magazinul de alaturi, doi „agenti” (?) lucreaza in calitate de vanzatori, TAIE CARNE CU TOPORUL… dar in caz de urgenta, isi schimba PESTELCA si misiunea si actioneaza operativ si profesional IMPOTRIVA NOASTRA… Nu ma credeti? Am si dovezi, dar nu e cazul acum sa ma aprofundez in acest subiect, caci cine te crede in tara asta?

  iNTREBARE:
  SIS-ul NOSTRU (?) lucreaza pentru NOI? pentru RM? Or joaca kazaciok dupa cum LE FLUIERA FANTOMA atotprezenta a FSB-ului?

  sA FIE CLAR:
  Colaborationistii nu au birouri cu frontispiciu „Agent FSB”, ci sunt inflitrati peste tot in piete… ei categoric nu-ti vor raspunde in romana nici la Buna Ziua!
  Este si aici o politica, o LUPTA PSIHOLOGICA, in care ca sa ne IMPUNA DICTATUL, sa ne infranga VOINTA si dorinta de a vorbi ROMANESTE…

  sI ASTA SE INTAMPLA DOAR PENTRU CA am devenit o TURMA de OI …
  fara pastor…
  Pe Basescu il ataca lupii promoscoviti si mafiotii, iar tara zbeara INCOSTIENTA ca o turma si vrea „demono-cratie” …

  Treziti-va, voi, OI MULTE SI CORNUTE, pana nu v-a papat lupul pe rand pe toate.

  MAI ESTE CINEVA SA MA AUDA CE SPUN?

 3. Extrase din interviul „Savanţii criminali ordonă teracidul” cu Prof. Dr. Adrian Botez:
  http://cerulalbastru.com/2012/08/savantii-criminali-ordona-teracidul-prof-dr-adrian-botez/

  … (NU) înfăptuirii „manualelor alternative”- deznaţionalizante şi despiritualizante, prin lipsirea poporului român de Istorie şi prin distrugerea viziunii evolutiv-diacronice, asupra Duhului Creator Românesc. Nu, nu trebuie să se mai poată aşa, adică, „să spunem Răului Bine şi Binelui, Rău.

  … (Romanul) Are de toate, în Duhul lui, în Patria lui – dar nu le ştie, pe toate câte le are…
  …Deci, să-i dea Dumnezeu românului (dacă mai merită) puterea şi curajul şi discernământul de a-şi cunoaşte darurile şi Harurile
  …idealul uman a fost „învingerea omului de către om”. Uciderea diferenţei …
  …să vedeţi cum vor dispărea toate tendinţele de învrăjbire tâmpă şi egotistă, de laşitate, de lipsă de solidaritate spirituală întru Bine şi tendinţele egoisto-hrăpăreţe…
  … „Divide et impera” nu poate fi valabil… … (ci) „Ora et labora”!
  …Nici măcar de manipulat nu-l poţi manipula, pe omul care, prin Rugăciune, are în el „Calea, Adevărul şi Viaţa”.

  …pierdem vremea şi energia dumnezeiască, stând, pe jumătate adormiţi, în faţa Spectacolului Deşucheat al Tâmpeniei Ne-Omeneşti…

  …spiritul omenirii, reîndumnezeite şi recuperate întru Unu…
  … Spiritul-Eminescu, spunând, adică intrând în starea de Logos, creator şi ordonator…
  …Eminescu-Logos-ul obligă pe oricare cititor-discipol să se purifice pentru re-sacralizare…
  …Eminescu: „Mai bine stinge, Doamne, viaţa ginţii mele” …
  …valahul etern…
  … singură forţa Logos-ului poate ţine sufletul în lumină…

  …Între viziunea eminesciană şi viziunea populară românească, pare a fi o diferenţă destul de mare, în unele privinţe.
  …a Duhului Înviat Românesc …

  …un top al celor care trebuiesc evacuaţi din cultura şi literatura…
  … „criminal în serie”, cu totul lipsit de discernământ… care-şi trâmbiţează, prosteşte, dar cu obrăznicie tipic luciferică, pe unde vrei şi pe unde, mai ales, nu vrei – condiţia sa de „asasin” al arheilor româneşti… („telpiz” şi cameleonic, un demagog influent şi cu o bună retorică, pusă în slujba răului/distrugerii – deci, cu atât mai periculos).

  … Într-o discuţie serioasă, se poate începe, eventual, cu „greşeala fecundă” a romanilor lui Traian, care, abia prin „cucerirea” (vorbă să fie!) Daciei, au realizat… „re-dacizarea” Romei! – …sau cu „greşeala fecundă” a cronicarilor – „toţi de la Râm ne tragem”…
  … toate greşelile poprului român tind să devină „greşeli fecunde”! …


  …politicienii … aflându-se în război, deschis şi ticălos, cu poporul român…

  …a da mărturie mai limpede, despre Duhul nostru creştin – dar până şi Hristos-Dumnezeu a pus mâna pe Biciul-fulger transfigurator, când a dat piept cu înrăirea fără de leac a zarafilor/”demonul Mamona”.
  …cultura a devenit şi ea un fel de business…

  …„Pacea Europei înseamnă: pământ naţional şi cer comun”…

  …cultura ca „business” – da, este un fenomen tragic şi grotesc: scriitorul-creatorul autentic este dat la o parte, pentru că nu se supune „legilor pieţei”…
  … pseudo-scriitorul, laş şi cu suflet de slugă şi de tâlhar,…

  …pseudo-creatorul, pentru a face să triumfe impostura asupra autenticităţii…

  …Eminescu, azi, ar fi un nimeni, care s-ar cocoşa pe computer şi Internet. La fel şi Hristos”…

  …un concept relativizat în ultima vreme: Patriotismul.

  Octavian Paler: „Omul are o singură patrie, restul sunt ţări”. Ca şi în cazul mamei: ai o singură mamă (făptură sacră) – restul sunt (cel mult) femei.

  …Încotro este dirijată lumea? …de pseudo-elitele luciferice?! Spre beznă, spre auto-desfiinţare.

  …pentru că sunt tot mai puţini …rugătorii către Hristos … Şi tot mai vizibili „yesmanii” şi ticăloşii cu suflet de „Hanibal the Canibal”… Franc-Masoneria Mondială, prin cămătarii ei, dar şi prin „savanţii criminali” ordonă „teracidul”, reducerea populaţiei Pământului,

  …de la cca 7 miliarde la cel mult 240 de milioane de „humanoizi”, sclavi ai Corporaţiilor Multinaţionale/Transnaţionale…
  …Acum, dacă am face o treabă foarte eficientă cu noile vaccinuri, cu asistenţa medicală, cu serviciile de sănătate şi control al reproducerii, am putea reduce aceste cifre cu 10 sau chiar 15 la sută” – zice însuşi Bill Gates. Şi sunt sute de astfel de voci „elitisto-terestro-luciferice”.

 4. Pana nu ne vom intoarce la Dumnezeu, nu vom scapa de satana. Pana nu ne vom UNI nu vom BIRUI!

  Iata ce scrie profesorul Prof. Dr. Adrian Botez in interviul mai sus citat:

  ” …Nici măcar de manipulat nu-l poţi manipula, pe omul care, prin Rugăciune, are în el „Calea, Adevărul şi Viaţa”.

  Si tot el zice:
  ” … nu-i de vină numai străinul, că tu accepţi să fii călcat în picioare…”

 5. FRONTUL RE-UNIRII

  UN 5 AUGUST FIERBINTE LA BALTI:
  DUMINICA SANGEROASA:

  Marsul pasnic, democrat si european al Re-Unirii noastre cu România:

  CRONICA TEROAREI OCUPANTILOR RUSO-COMUNISTI
  CONTRA MOLDOVENILOR:
  —————————————————————————-
  INFORMATIE SECRETA:

  …Tot aici plasam documentul medical al dnei Lucia Bulgaru-Mironiuc, de la Ungheni,
  secerata de un pietroi ce a lovit-o in gât pe 5 august la Balti de catre neonazistii rusi.
  Cunosc acest lucru Jurnal TV si Pro TV, dar tac,
  pentru ca nu au voie de la patroni sa puna imaginile pe post.
  Rusine si e rau ca nu va temeti nici de Dumnezeu, ca de obraz – nu mai vorbim…
  —————————————————————————————————————-
  / blog Vitalia Vangheli-Pavlicencu /
  ———————————————————
  N.B.
  Tot la 5 August, la Balti teroristii rusofoni au mai ranit o jurrnalista:
  Victoria Ocara de la “Jurnal.md”
  si un politist, al carui nume este Secret de Stat !

 6. RUSO_CRIMINALI DE BALTI,ORDINARI TERORISTI !!

 7. Putin a dat comanda la agentura KGB- FSB din RM,veneticii sovietici sa innceapa macelul contra populatiei bastinase

 8. Valentin Cazacu · Balti, Moldova

  Articolul 184. VIOLAREA DREPTULUI LA LIBERTATEA ÎNTRUNIRILOR

  (1)Violarea dreptului la libertatea întrunirilor prin împiedicarea ilegală a desfăşurării mitingului, demonstraţiei, manifestaţiei, procesiunii sau oricărei alte întruniri ori a participării cetăţenilor la acestea fie prin constrîngerea lor la participare:

  a) săvîrşită de o persoană cu funcţie de răspundere;

  b) săvîrşită de două sau mai multe persoane;

  c) însoţită de violenţă nepericuloasă pentru viaţă sau sănătate,

  se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 400 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

  Aceeaşi acţiune:

  a) săvîrşită cu aplicarea armei sau a altor obiecte care au servit drept armă ori au fost special adaptate pentru vătămarea integrităţii corporale

  http://www.jurnal.md/ro/news/unionistii-atacati-de-sovini-la-balti-224818/

 9. Da, protestatarii UNIRII – huliganii de la Balti, o adunatura de prin toata RM – adica comunistii, chiar si cei deghizati CA maimutele,i ASCUNSI sub alte culori in UNELE partidute de stanga, adica ANTINATIONALE, deci, ei, toti la un loc sunt TERORISTI, FASCISTI, BANDITI, HULIGANI.

  Cerem insistent DE LA AUTORITATILE DE STAT, sa ne apere DREPTURILE L:EGITIME, sa se faca o evaluare corecta a situatiei,

  CEREM de la GUVERN o Declaratie clara din punct de vedere POLITIC a acestor evenimente,

  Cerem identificarea organizatorilor si infractorilor, nominalizarea DIRECTA acestor elemente criminale, venite de pe aiurea, hranite si oplosite de noi, montate de Kremlin contra LIBERTATII noastre silezand dreptului nostru LEGITIM la autodeterminare!

  Unde ati mai vazut in vreo tara sa se incalce drepturile Majoritarilor?
  IATA, SUNTEM O TARISOARA demna de intrat in Cartea Recordurilor Ghiness, la capitolul incalcarea drepturilor MAJORITATII intr-un stat.

  Unde s-a mai vazut pe lumea asta asa ceva, ca noi MAJORITARII sa fim hartuiti de minoritari???

  De ce noiua ni se INCALCA DREPTURILE la libertatea exprimarii, la liberatate alegerii unei VIETI DEMNE IN UNIRE CU TOTI CONATIONALII?

  RUSINE, minoritarilor, rusine lepadaturilor de moldoveni care au uitat cine le sunt parintii si buneii…
  Voi, lepadaturilor, sunteti NEPOTII LUI VORONIN, caci el primul s-a lepadat de tat-su si de bunelul sau.

  Partidele voastre, TOATE de aceeasi provenienta bolisevica, trebuie sa se numeasca Partidul Nepotilor lui Vor-on-in! Da, el va este bunel.

  Rusine, lepadaturilor. N-aveti nici PARINTI SI NICI PATRIE… intr-un cuvant, sunteti COMUNISTI!
  Cum de Rosca nu era Balti? Nu se mai poate catara prin copaci??? Or, l-a apucat vreo pantecarie?

  Eminescu, la sigur v-ar spune: „I-e rusine omenirii sa va zica voua OAMENI!”
  Voi sunteti fara radaciti, sunteti ca pleava-n vant, fara Patrie, fara neamuri, fara Limba, fara Istorie – oribil – homo sovieticus!

 10. FRONTUL RE-UNIRII

  UN 5 AUGUST FIERBINTE LA BALTI:
  DUMINICA SANGEROASA:

  Marsul pasnic, democrat si european al Re-Unirii noastre cu România:

  CRONICA TEROAREI OCUPANTILOR RUSO-COMUNISTI
  CONTRA MOLDOVENILOR:
  —————————————————————————-

  8 August 2012:
  Interviu „Info-Prim Neo” de Elena Nistor
  cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti,
  din ciclul „Independenţi de 21 de ani”

  http://info-prim.md/?a=100
  ––––––––––––––––––––––––––––––
  citate din raspunsuri:
  1
  – Dar ne aflăm într-un proces complex care ne va duce într-un final
  în marea familie europeană.

  GURA DE LEMN PREZIDENTIALA !
  CHIAR OFICIALII EUROPENI NE SPUN CA NU AVEM MARI SANSE SA ADERAM
  LA UNIUNEA EUROPEANA IN VIITORII 50 DE ANI, ETC. 100 DE ANI.
  UN CONFLICT IN TRANSNITRIA NEREZOLVAT SI FARA VIITOR,
  O ECONOMIE LA PAMANT, MAFIA SI CORUPTIA LA PUTERE, ETC.
  CARE VIITOR NEBULOS SI INCERT ?

  2
  Citat.
  – Reforma sistemului judecătoresc a început şi vă asigur că în cel mai apropiat timp
  vom vorbi altfel despre justiţie.

  DEMAGOGIE, POPULISM, MINCIUNA !
  STIE DOMNUL RESPECTIV CA EXPERTII ITALIENI AU SCRIS IN REVISTA „LIMES”
  CA PROVINCIA MOLDOVA DE EST ESTE NUMARUL UNU LA CAPITOLUL MAFIE IN EUROPA ? /
  DE RAND CU ZONA KOSOVO SI MUNTENEGRU /
  DECI, INDIRECT, CINE ESTE SEFUL MAFIEI DIN MOLDOVA ?
  3.
  CULMEA:
  NICI JURNALISTA SI NICI PRESEDINTELE
  NU ABORDEAZA TEMA VIOLENTELOR TERORISTILOR RUSOFONI
  DE LA BALTI DE ACUM 3 ZILE CONTRA MANIFESTANTILOR PASNICI UNIONISTI
  SI CU PERSOANE RANITE SI SPITALIZATE.
  4.
  SI AMBII SE FERESC SA VORBEASCA DESPRE UN ALT SUBIECT CRUCIAL
  AL ZILEI DE AZI DIN RM:
  RE-UNIREA NOASTRA CU ROMANIA, CA UNICA SOLUTIE DE SUPRAVIETUIRE
  A IDENTITATII NOASTRE ROMâNESTI SUB PRESUINEA INVAZIEI CONSTANTE RUSIFICATOARE
  DE LA EST DE PESTE NISTRU SI UNICA POSIBILITATE DE RE-VENIRE
  IN COMUNITATEA EUROPEANA IN CADRUL FRONTIERELOR ISTORICE SI LEGITIME
  DE LA NISTRU LA TISA DIN ACEL AN GLORIOS SI ISTORIC 1918 !
  5.
  VA MAI AMINTITI ACEL VIDEO CU UN „PAPA -LAPTE” DE MOLDOVEAN
  DE PE YOUTUBE CU ACTORUL UMORIST GHEORGHE URSU ?
  / din pacate, pentru aceasta sceneta, vestitul actor a platit cu sanatatea sa
  fiind distrus ocult de alti teroristi rusofoni/

  IN CAZUL DAT DE MAI SUS,
  OARE CINE SA FIE ACEl „PAPA – LAPTE” TRADITIONAL MOLDOVENESC ?
  –––––––––––––––––––––––––-
  N.B.
  video:
  „G. Urschi – Sa-ti dee-n cap asa ceva p.2”
  www youtube com
  http://www.youtube.com/watch?v=EQXv8HZ-aU8

 11. Sunt deacord in totalitate cu dl Bogatu. Eu am fost la Balti pe 5 aug. Pe la orele 15.30 eram in cautare a oamenilor la mars. Cu parere de rau asa si nu i-am gasit. Intre-timp in decursul cautarii m-am nimerit in grupurile rusesti, scriu asa deoarece acolo se vorbea doar ruseste. Predomina ura salbatica contra romanilor. In discutii in rusete ma staruiam sa le deschid ochii ca precum-ca moldovenii sunt romani si ca peste Prut sunt chiar 8 milioane de moldoveni teritorial spus, dar ca dupa nationalitate sunt romani. In mai multe discutii cu diferite grupuri ma intrebau ruseste cine sunt dupa nationalitate. Cand le raspundeam ruseste ca sunt roman imediat argumentau ca romanii sunt peste Prut si ca eu sa ma carabanesc tot peste Prut. Ca precum ca in Balti au venit 3 autobuze cu cetateni straini din Romania. Unii imi reprosau de felul „Beltsy russkii gorod”. Si ca el nu vrea sa invete limba romana. Cand ii intrebam de stiu istoria si cum sa inteleg fraza lui. Imediat schimbau ca Beltsy sovetskii – moldavskii gorod.

  Eu eram dispus sa discut civilizat cu argumente democratice. Dar multi din ei nici nu acceptau legile RM, venind cu fraze ca parlamentul si guvernul nu e legitim. La reprosul meu ca o lume intreaga se intalnesc cu demnitarii Moldovei chiar si Putin cu Medvedev la ei nu influenta. Mi se facea impresia ca vorbeau parca mutul cu surdul. Chiar de unii din oponenti incercau sa discute, ceilalti sareau cu gura si cu multiple injuraturi in adresa mea desi eu si ei prima data ma intalniseram. Eu eram cu sotia impreuna imprejmuit parca de o haita de hiene gata sa se napusteasca asupra mea. Unul din ei cu un stegulet al federatiei ruse chiar s-a apropiat de mine si m-a ghiontit cu pieptul lui. Altii doar verbal si cu ura ma injurau.

  Eu unul socot ca daca ar fi fost mai mult de 5-10 mii de particpanti la mars desigur ca balanta s-ar fi schimbat, dar asa dupa cadrele de video vazute, numarul mic de participanti la mars a coagalizat partea extremista a rusilor din si veniti la Balti. Acesti extremisti cu ura patologica fatsa de tot ce e romanesc doar s-au intarit in urma acestui mars. Ei sunt impotriva schimbarilor, nu admit ca sa invete limba poporului bastinas, sau sa fie condusi de bastinasi. Strigand in rusa „Beltsy nash gorod” ei vor o enclavizare in care sa nu patrunda elemente ale suveranitatii Moldovei.

  Dupa parerea mea o mare parte de rusi din Balti nici nu cunosc istoria noastra nu stiu limba noastra si vad Romania ca pe o tsara straina si inamica. Se cere un lucru enorm de lamurit oamenilor, de educat tineretul in spiritul istoriei noastre, deoarece in acele grupuri extremiste rusesti de la Balti erau foarte multi tineri de 19-28 ani pregatiti si echipati parca pentru razboi.

  Desi pot sa-i inteleg pe organizatorii marsului ca au facut-o din spirit national dar mai trebuie de constiintizat ca in Moldova sunt inca foarte multi dusmani ai acestui popor care sunt sustinuti financiar de kremlin si deci trebuie foarte bine de calculat si de chibzuit inainte de a anunta de careva marsuri. Va fi in castig de cauza ori le va da doar argumente celor care ne vad striviti si stersi de pe acest pamint al Moldovei.

 12. Eu asa voi face : daca merg undeva si nu stiu sa raspunda in limba romana ii voi intreba/raspunde in limba engleza. Daca pentru ei limba romana nu este cunoscuta atunci sa invete limba engleza. Limba engleza este cea mai cunoscuta, mai folosita si frumoasa din lume. MACAR SA-I FACEM PE MINORITARI SA INVETE ENGLEZA DACA PE ROMANA NU DAU DOI BANI. Eu stiu ca noi moldoveni invatam mult mai repede limbi straine decat alti.

 13. Pt Brander

  De 21 de ani evitam sa le dam motive pt nu stiu ce acuze. Si unde am ajuns? lasati cu atita menajare in contul drepturilor noastre elementare.

 14. Pentru Brander,

  Stimabile,

  Aceiași situație mi sa întâmplat în anii 90, în orașul natal Dubăsari, care la acea vreme se trezea parcă din amorțirea sovietică, străduindu-se să deprindă primele lecții democratice, care cu greu se înfiripau pe la noi…

  Și deodată, orașul de până atunci amorțit a erupt ca un vulcan !

  Oamenii au lăsat baltă treburile casnice, serviciul, alte preocupări zilnice și…au început se facă miting și demonstrație zilnică în centrul orașului.

  Într-o zi se adunau proromânii în alta prorușii și se întreceau la vorbe ”alese”, de parcă se grăbeau prin asta să aducă sfârșitul lumii cât mai degrabă…
  Iar pe data de 2 martie 1992, sa început războiul…
  Arme pentru asta sau găsit destule. Totul a început de la o înjurătură…

  Astăzi dacă îi întrebi pe acei care au luptat în acel război, ce ar face ei dacă ar putea întoarce timpul înapoi, auzi diferite puncte de vedere. De la regrete pentru faptul că și-au băgat nasul în acea oală, până la regrete că nu au dus lupta până la capăt…

  Un lucru este clar pentru toți ! Au existat și atunci propagandiști ai luptei naționale pentru drepturile băștinașilor, care la un moment dat, au dispărut prin basarabii, fără să le dea cineva de urmă…
  Ce vreau să zic eu până la urmă cu acest mesaj !?!

  Vreau să vă spun fraților, că vremurile nu sa-u schimbat deloc. Că în locul acelor propagandiști au fost puși pe rol alții…special pentru a aprinde focul războiului…care pe urmă o s-o întindă care încotro…lăsându-i pe acei chemați să se lupte cu înverșunare înde ei…

  Iar cineva între timp, va fura ca în codru.

  Când pomenesc de furt, nu am în vedere numai bunuri, pe care le poți pipăi.
  Am în vedere și bunuri de folos național…

  Cuiva chiar nu-i trebuie stabilitate în Basarabia ! Cuiva chiar nu-i priește stabilitatea în România !
  Cineva chiar dorește un haos universal !

  Cine Brandere sunt acei care ne doresc haosul și războiul în toată lumea ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *