Balti, un dus rece

http://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/balti-un-dus-rece/

Reactia agresiva a fortelor anti-romanesti de la Balti, impotriva manifestatiei legale a basarabenilor pro-unionisti, este o dovada a esecului politicienilor romani de la Chisinau, dar si a ideii de statalitate a republicii de peste Prut.

Manifestarea aceasta de ura inter-etnica, incitata si sprijinita politic de partidele pro-rusesti, comuniste, socialiste sovine, concomitent cu incercarile de a forta declararea unei autonomii pe baza de criterii etnice in zona Balti, dovedesc lipsa de autoritate a guvernului si reprezinta un semnal al inceperii disolutiei unui asa zis stat care devine neguvernabil si nu-si gaseste argumente nici pentru afirmarea identitatii nationale, nici a elementelor de coeziune nationala.

Fara aceste elemente fundamentale nu poate fi vorba de consolidarea unui stat, asa cum se doreste, suveran si independent.

Dusul rece de la Balti ar trebui sa-i trezeasca pe politicienii basarbeni de tendinta romaneasca care considera ca solutie unica si inteleapta a intaririi statalitatii si desigur a privilegiilor proprii, il constituie negarea si respingerea tendintele unioniste pentru a nu deranja fortele agresive rusofilo-comuniste.

Oare, cat timp, voi politicieni de mucava cu suflete de carpa, veti mai visa cu ochii deschisi ca va aflati pe un soclu atat de inalt incat nu veti putea fi atinsi de pietrele care se abat, din nenorocire, doar asupra romanilori basarbeni cu suflet curat care-si striga cu durere lumii intregi crezul in destinul comun romanesc, in manifestatii pasnice?

Integrarea republicii voastre fara identitate si fara viitor intr-o UE care se vede din ce in ce mai decisa sa-si restranga granitele, este minciuna pe care v-ati cladit un podium fals pacalindu-i pe unii basarbeni pentru a va mai pastra niste farame din puterea care treptat, treptat este acaparata “de facto” prin obraznicie si agresivitate de minoritati prin falangele lor politice comuniste, socialiste cu privirea indreptata spre steaua Kremlinului.

Ati ajuns sa va fie frica sa pronuntati pana si cuvantul “unire” sperand ca agresivitatea fortelor anti-romanesti va vor rasplati cumva pentru aceasta politica de abandonare a poporului din care faceti parte, poporul roman.

Nu doamnelor si domnilor, care sunteti romani-basarabeni-statalisti, politica voastra este falimentara si veti fi, nu numai maturati de la putere, dar veti fi aratati cu degetul si ostracizati de insasi cei pe care ati reusit o perioada de timp sa-i mintiti si pe care, de fapt, i-ati tradat, le-ati tradat idealul si viitorul.

Oare veti putea sa scapati vreodata de “Sindromul Helsinki“, sau trebuie sa aspeptam ca o noua generatie sa va mature din istorie?

Uniti-va in acest al 12-lea ceas intr-o unica forta politica romaneasca cu scopul unionist declarat barbateste, cu responsablitate. Doar asa veti reusi sa-i aduceti impreuna pe romanii-basarabeni ca sa rezistati dusmaniei unor minoritati care vor sa va dicteze si identitatea, si destinul de gubernie a unui imperiu care a adus teroarea si moartea in Basarabia.

Si, fiti siguri ca societatea romanilor de pe intreg mapamondul va fi alaturi de voi si de Romania Reintregita.

Loading Facebook Comments ...

21 Comments

Add a Comment
 1. Dar ce ziceți d-le Popescu vizavi de curvia politicianistă pe care ați declanșat-o în Țară, împotriva Președintelui Traian Băsescu ?

  Oare vrem noi românii de pe întreg mapamondul să fim alături de CăCăRăU_Crin Antonov și Victor_Plagiatorul+întreg USLul neatale, ostil nouă românilor basarabeni+transnistreni ?

  Iată drept dovadă că neata ești cu două fețe, postez:

  Presedintele interimar al Romaniei adreseaza o scrisoare catre basarabeni
  Români basarabeni,

  În patria mamă, pe 29 iulie, se va consuma unul dintre acele momente de cumpănă ale istoriei care va influenţa viitorul nostru, al familiilor noastre, al copiilor noştri. Prin sângele vostru şi prin apartenenţa voastră la această naţiune sunteţi chemaţi să decideţi prin vot direcţia în care România va merge în viitor. Este dreptul vostru ca cetăţeni români.

  Aşa cum ştiţi deja, am promulgat o lege a referendumului care prevede pentru validare o obligativitate de prezenţă la vot de 50%+1 dintre persoanele cu drept de vot. Această condiţionalitate este efortul şi legământul nostru că suntem o naţiune civilizată, că ne pasă de noi, că putem oferi lumii întregi o opţiune clară, neumbrită de suspiciuni.

  Dacă vreţi să fiţi respectaţi, dacă vreţi democraţie şi stat de drept dacă vreţi onoare, dacă vreţi demnitate naţională, dacă vreţi destinul european binemeritat după atâţia ani de sacrificii, atunci trebuie să participaţi la referendum!

  Votul dumneavoastră contează!

  Cu respect,
  Crin Antonescu,
  Preşedinte interimar al României

  Vedeți d-le popescu câtă ipocrizie, soră cu trădarea se întrevede în pozițiunea DVS și a ”doamnei_comandor”, vizavi de comuniștii de tot soiul…

  Adicătelea la Bălți comuniștii_moscali își fac de cap și aruncă cu pietre în capul Românilor, iar la București comuniștii_români fac numai bine națiunii române ?!?

  Pentru mine tot o apă și un pământ sunt și comuniștii_moscali și comuniștii_români…Ori Voronin, ori Iliescu tot un dreac…iartă-mă Doamne !!!

  După mine,
  Adevărații patrioți ai neamului românesc în frunte cu lideri ca Traian Băsescu mai pot schimba lucrurile spre bine pentru nația română…
  Resturile comuniste, alde Iliescu+Ponta+Antonov și acei care sunt susținătorii lor pot doar otrăvi existența poporului nostru !

  Ce din pisică ese, șoareci mănâncă…

  Dumneata chiar nu mai ai ce face pe fața pământului ?
  Mai contează d-le părerea neatale pentru români ?

 2. dute mai destabilizare statalista curva moscovita si nu murdari forumurile net-:))

 3. Crin Antonov_CăCăRău ne dă de înțeles, cică: – Dacă vreţi să fiţi respectaţi, dacă vreţi democraţie şi stat de drept dacă vreţi onoare, dacă vreţi demnitate naţională, dacă vreţi destinul european binemeritat după atâţia ani de sacrificii, atunci trebuie să participaţi la referendum!

  Votul dumneavoastră contează!
  ________________________________________________________________

  Am subliniat CăCăRania lui CăCăRăU special pentru a arăta stilul caraghios și nemernic a lu CăCăRăU (stil caracteristic și ”coanei_comandor”), care ne cere nouă românilor să trădăm…adică să-l trădăm pe acela care ne-a dat ajutor și mângâiere la greu.

  În plus a venit la Chișinău și Victor_Tonta_Plagiatorul, care a făcut tot ce ia stat pe inimă ca să-i purifice pe liderii, despre care scrieți că: – Ati ajuns sa va fie frica sa pronuntati pana si cuvantul “unire” sperand ca agresivitatea fortelor anti-romanesti va vor rasplati cumva pentru aceasta politica de abandonare a poporului din care faceti parte, poporul roman…

  Cum vine d-le Popescu ?!?

  Atunci când ați văzut că liderii AIE ia-u așternut covoare roșii USListului Ponta, nu ați rostit o vorbă despre acele momente penibile, iar acuma strigați tot la ei în gura mare: – Nu doamnelor si domnilor, care sunteti romani-basarabeni-statalisti, politica voastra este falimentara si veti fi, nu numai maturati de la putere, dar veti fi aratati cu degetul si ostracizati de insasi cei pe care ati reusit o perioada de timp sa-i mintiti si pe care, de fapt, i-ati tradat, le-ati tradat idealul si viitorul…

  Pute d-le Mircea Popescu a atitudine cu duble standarde, ce mai !

  …Oare veti putea sa scapati vreodata de “Sindromul Helsinki“, sau trebuie sa aspeptam ca o noua generatie sa va mature din istorie? – exclamă domnia voastră !!!
  Dar ce să zicem la adresa acelora de la București, care au spulberat în doar două-trei luni stabilitatea economică și politică a Țării, pe care se pare îi acoperiți de toate laudele și aici îi am în vedere desiguri pe USLiști_comuniști, care sunt conduși prin NELU_ILIESCU tot de acei de la Moscova…

  Dar dumitale dd-le Popescu vei putea scăpa vreodată de același sindrom și de dublele standarde, propovăduite cu mult zel, împreună cu tovarășa Pavlicenco, nestimata ”doamnă_comandor”, care are aceleași apucături ca și bossul ei de la București, Crin Antonov_lipoveanul de la Isaccea, zic din neamul CăCăRăIlor ???

  Hai să discutăm mai bine ceia ce se întâmplă la București, fiindcă acolo este o situație mult mai dramatică pentru neamul românesc, căci de bine de rău, aici noi ne vom descurca cu râsurile noastre comuniste…

  Fiți pe fază ce se face acolo în Țară, sub nasul neatale chiar !!!

 4. La Bălţi a fost o demonstraţie crtasă a urii interetnice.
  Această ură a fost provocată de această guvernare coruptă îngenunchiată în faţa criminalului Putin.

 5. EXTREMA DREAPTA din RM

  Noi 200 de ani am fost sub rusi, (70 de ani am fost sovietici), acum 200 de ani trebuie sa fim europeni, in UE.

 6. La Balti
  printre protestatarii comunisti, multi deghizati in socialisti, democrati etc., dar in esenta au ramas aceasi stalinisti, deci,

  printre ei, cred, 10% sunt constienti, iar ceilalti – zombati, turmentati de alcool, prelucrati psihologic, orbiti de propaganda lor FASCISTA de a desconsidera O INTREAGA NATIUNE, UN POPOR la el in tara!

  Priviti cum ei denigreaza TOT CE ESTE ROMANESC, PRIVITI CUM NE URASC,
  numai pentru faptul ca suntem ROMANI
  pentru ca vrem sa traim UNITI si in pace in tara noastra in colaborare cu toata lumea civilizata.

  Intrebati 10 persoane dintre protestatarii marsului si o sa vedeti ca sunt TABLA RASA
  la toate materiile, inclusiv referitor la drepturile fundamentale ale omului si la ADEVARUL ISTORIC.

  Faceti un test si o sa vedeti ca NU AU LOGICA SI NICI COERENTA IN GANDIREA LOR!;
  o sa VA SPUNA ca 2+2 nu este egal cu 4… intr-atat de STRICATI LA MINTE SUNT!

  … pentru ca MINTEA lor a fost maltratata, au fost impusi inca de la gradinita sa spuna MINCIUNI, ca adica vorbim LIMBA MOLDOVENEASCA…

  …majoritatea lor sunt victime, care au pierdut GANDIREA LOGICA, nu mai au coloana vertebrala DE OAMENI INTREGI LA MINTE;

  GANDIREA LOR NU SE MAI AXEAZA NICI PE ADEVAR, NICI PE LOGICA.

  E GRAV, E FOARTE GRAV.

  Priviti imaginile, sunt cu fetele buhaite de bautura si „ura bolsevica” …
  Si acum, Romania, INCOTRO?

 7. Ei ne numesc pe noi fascisti dar, de fapt, ei sunt FASCISTI. Ascultati cata agresivitate, ura nejustificata au fata de romani.!

  S-a ajuns pana la faptul ca EI NE ALUNGA DIN TARA NOASTRA!
  nOI SUNTEM ROMANI BASARABENI, unde ne alungati, daca toti stramosii nostri s-au nascut si au trait aici?

  Sunt romanca si PUNCT! Sunt ROMANCA si VREAU Unire! Nu vreau sa cotropesc Rusia, si nici Kamceatka! Oare numai pentru UNIREA si bunastarea unui popor, poti sa devii AGRESIV? Unde este logica?

  komunistii sunt cei mai mari FASCISTI! EI TREBUIE SA FIE INTERZISI TOTALMENTE PRIN LEGE!

 8. FRONTUL RE-UNIRII

  Platforma Civică “Acțiunea 2012″
  te invită în perioada 10-12 august 2012
  la o nouă ediție a Școlii de Cultură și Afirmare Românească

  ce va avea loc la Bacău și Roman.
  –––––––––––––––––––––––––––––-
  Parte a Programului “Lideri pentru Unire”,
  Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească are în vedere pregătirea,
  stimularea şi valorificarea potenţialului tinerilor etnici români
  din România și din Republica Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice,
  susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect,
  new media, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative.

  Pentru a aplica la Școala doritorii trebuie sa scrie
  la adresa de email:

  scoala@actiunea2012.ro

  formularul de înscriere.
  Persoanele selectate vor fi anunțate telefonic.

  Din rândul aplicanților, vor fi selectați 70 de români de pe ambele maluri ale Prutului.
  Vârsta: 15-30 de ani.
  Cheltuielile ce țin de cazare, masă și celelalte care au legătură cu buna desfășurare
  a evenimentului vor fi suportate de organizatori.
  Costurile legate de transport vor fi suportate parțial de tinerii din Republica Moldova
  (100 MDL – transport organizat din Chișinău –
  e necesar un document care să permită intrarea în România)
  și integral de tinerii din România.
  ––––––––––––––––––––––––––––––––
  http inconstantin ro

 9. Ieri cu ajutorul Domnului am alungat spurcaciunea romana din orasul ortodox Balti, urmeaza sa ieliberam intreaga Moldova de tiganii borati romani care vor sa subjuge Pamantul Sfint al Moldovei! Moldovenii au dovedit ca s-au trezit din zombarea careia au fost supusi timp de 20 de ani! Compatrioti: La lupta! Victoria va fi a noastra! Traiasca Moldova Mare!

 10. Bravo, tuturor celor care eu iesit si au ripostat lepadaturilor romane, haimanalelor platite de catre boraturile romane! Moldoveni, ma adresez voua Moldoveni, indiferent de etnie, va multumesc ca ati iesit la apararea Moldovei! Ati demonstrat ca sinteti Fii adevarati ai Tarii! Ati dovedit ca sinteti urmasi detoinici a lui Stefan cel Mare! Cu noi este Dumnezeu! Traiasca Moldova! Romanii vor fi zdrobiti oriunde vor incerca sa faca propaganda lichidarii Republicii Moldova! Victorie!

 11. Vanea (Ion) si Marusea (Maria) sunteti impreuna O PERSOANA, se vede dupa stil, exprimare si indoctrinare COMUNISTO-FASCISTA…

  Jos comunismul de tip fascist.

 12. pentru Valenta
  printre ei, cred, 10% sunt constienti, iar ceilalti – zombati, turmentati de alcool, prelucrati psihologic, orbiti de propaganda lor FASCISTA de a desconsidera O INTREAGA NATIUNE, UN POPOR la el in tara!–da de care popor vorbesti netale, de majoritatea care se considera moldoveni,(ma bazez pe datele recensamintului, nu pe iluzii fantastice si halucinatii) sau ai in vedere acelea 2.2% de lingai romani, sau bine hai sa va incurajez oleaca si sa presupunem ca deja din 2004 a mai trecut oleaca de timp si cu ajutorul diferitor manipulari,inclusiv cu istoria romanilor, as mai putut zomba vrio citeva tineri fara hrebet, si sa spunem ca sunteti deja 8-10%,si tu oare crezi ca ve-ti face fata intregului popor moldav? las-o mai moale si nu fa sa rida si gainile)))

 13. nimeni nu-mi poate spune cine sunt si ce limba vorbesc. Odata cunoscuta identitatea nu ti-o mai poate lua nimeni.
  Oare istoria Rep. Moldova s-a nascut in anii 1990-1991.?Oare e nevoie de traducator pentru a se intelege ce-si vorbesc doi moldoveni> unul din Orhei celalat din Iasi? oare ce-i leaga pe acesti doi moldoveni? din tari „oficial” diferite? cine nu cunoaste adevarul istoric, fie ca acest adevar ne convine sau nu, nu credeti ca are obligatia morala de a afla?
  Si apoi cum poti sa afirmi ca esti altcineva decat cel care stii ca esti?

 14. Dle Oleg,
  vad ca esti ca si gainile cele prostute care, de fapt, NU STIU care le este soarta si ca sunt alte fiinte – OAMENI care le depasesc in inteligenta …

  Multi au mers ca turma cea ratacita, turmentati de BEREA ce li s-a dat cu lazile. Dar, trezindu-se si dumirindu-se, chiar a doua zi SE VOR INTOARCE impotriva voastra.

  Nu sunteti voi asa de multi! Sunteti o gasca turmentata, care ati protestat TOT VOI si la Chisinau, si la Cahul si la Balti.

  Dar pana aici, V-ati demascat fetele voastre. Acum LEGEA o sa faca ordine. Multi se vor lepada de satana comunista, imediat cum vor fi arestati pentru violenta!
  Intr-o zi o sa vi se faca GREATA si de bere si de MINCIUNA voastra. Sunteti niste ratati!

 15. Aflaţi povestea – aceasta este ceea ce am avut de a începe marşul. Moldova şi România au fost împreună doar câteva decenii, în timp ce cu 300 Turcia şi cu aproximativ 200 de ani Rosie. Aritmetică simplă. De ce sunt vorbitorii de limbă rusă va urî întotdeauna sindicalişti? Impunerea Rough a opiniei altuia. Toate opus, nu numai moldovenii, dar şi în rusă, ucraineni, evrei, romi şi chiar. Rezolva problemele de acasă – in Romania. În Moldova, o poveste complicată, şi nu trebuie să ridice un zgomot inutil.

 16. Petru BOGATU: Pogrom împotriva Republicii Moldova
  .

  Kremlinul unelteşte la Chişinău nu atât pentru Acţiunea 2012 sau pentru Pavlicenco, cât pentru orice tip de guvernare prooccidentală. Dar şi pentru România. Nu atât pentru cea plasată geografic dincolo de Prut, cât pentru cea din sufletele basarabenilor.

  Ciocnirile virulente de la Bălţi arată că scenariul kirghiz pentru Republica Moldova e în plină derulare. Acum doi ani, Putin ne-a menit o revoltă sângeroasă, ca la Bişkek, care ar conduce la răsturnarea violentă a puterii legale. Nefiind bun de profet, liderul de la Kremlin se dovedeşte a fi, totuşi, un dibaci sforar al propriilor servicii secrete.

  Putin nu se dezminte

  Preşedintele rus nu aruncă vorbe-n vânt. El nu se bazează pe premoniţii, ci pe organizare. Aţi văzut ce le dă prin minte unor specimene de felul lui Tkaciuk, Şelin şi compania? Să răspundă la orişice manifestaţie românească paşnică printr-o contra-manifestaţie violentă. Astfel de lucruri s-au mai întâmplat la Chişinău şi Cahul, ca în cele din urmă, oraşul Bălţi să fie transformat duminică într-un câmp de bătaie sângeroasă.

  Stratagema e simplă precum mintea obtuză a căzăturilor care au spart cu pietre şi bâte capetele ziariştilor şi ale manifestanţilor paşnici. Acţiunile de „nesupunere civică” ale comuniştilor sunt coroborate cu spectrul separatismului bălţean sau cel găgăuz, dar şi cu mici „pogromuri” locale ale „sutelor negre”, reprezentate de „Liga Tineretului rus”, „Patrioţii Moldovei” şi, mai nou, de gorilele lui Şelin. Toate acestea, în treacăt fie spus, sunt emanaţii ale înfrângerii suferite de Moscova la 7 aprilie 2009.

  Când conspiraţia de acum trei ani şi ceva a dat chix, Kremlinul nu a cedat. Din contra. Cu o încrâncenare demnă de o cauză mai bună, s-a mobilizat exemplar în războiul purtat împotriva românităţii. Ne-au mărturisit acest fapt chiar înalţii demnitari ai Kremlinului. După eşecul de la 7 aprilie 2009, durerea lor era atât de mare, pesemne, încât pe mulţi dintre ei i-a luat gura pe dinainte.

  În luna mai 2009, de exemplu, Serghei Prihodko, consilierul pe probleme de politică externă al preşedintelui rus, afirma, la summitul UE-Rusia, că tinerii protestatari ar fi fost agenţii României: „Serviciile secrete ale Bucureştiului sunt la originea demonstraţiilor de la Chişinău”. Acestuia în ţinea isonul Serghei Lavrov, ministru de Externe. „Judecând după steagurile României din mâinile organizatorilor acestor acţiuni (protestele din 7 aprilie 2009 – n.n.), susţinea şeful diplomaţiei ruse, scopul lor este să discrediteze rezultatele obţinute în consolidarea suveranităţii Republicii Moldova”.

  Moscova retrăieşte coşmaruri cu români

  Este limpede că după atâta preocupare pentru independenţa noastră, Moscova trebuia să contracareze în continuare „pericolul românesc”, nu-i aşa? Ruşii recunosc că visează întruna coşmaruri cu români. Şi obsesiile lor nasc monştri.

  Încet-încet, Kremlinul a transformat elementele radicale din sânul minorităţilor naţionale într-o forţă organizată, care de la o vreme este asmuţită constant împotriva statului sub fariseicul stindard al „statalismului”. Obiectivul urmărit este demolarea regimului constituţional şi a Republicii Moldova ca atare. Numai astfel ar avea sorţi de izbândă transnistrizarea întregii zone prin crearea unei federaţii filoruse şi antieuropene pe ambele maluri. De altfel, o primă etapă a acestei acţiuni subversive s-a consumat acum trei ani şi ceva odată cu distrugerea, sub acoperirea evenimentelor de la 7 aprilie 2009, a Declaraţiei de Independenţă.

  Tkaciuk, Şelin, Formuzal şi alţii sunt caii troieni ai FSB-lui la Chişinău. Dacă cineva dintre actualii guvernanţi, pornind de la idea „când doi se bat, al treilea câştigă”, îşi imaginează că se poate folosi de ei pentru a tempera nişte grupuri nerăbdătoare de tineri unionişti, se înşală amarnic. Marele pogrom pregătit de Moscova nu va cruţa pe nimeni.

  Kremlinul unelteşte la Chişinău nu atât pentru Acţiunea 2012 sau pentru Pavlicenco, cât pentru orice tip de guvernare prooccidentală. Dar şi pentru România. Nu atât pentru cea plasată geografic dincolo de Prut, cât pentru cea din sufletele basarabenilor.

  http://www.voceabasarabiei.net/stiri/editorial/23302-petru-bogatu-pogrom-impotriva-republicii-moldova.html

 17. „sindromul STOHOLM”,cind jertva se indragosteste de calaul sau,in cazul nostru „dragiii nostri frati mai mari-rusii”(sorry)

 18. Ardeleanul Care Nu Doarme

  Mai oameni buni,chiar ca pe undeva nu ganditi,si va explic de ce : ce cautau,din Romania,anumite personaje,care erau elevi,la doua Facultati,una la Cluj-Napoca,iar alta la Bucuresti,in acea demonstratie de iubire si intelegere intre un popor,vaduvit de soarta Istoriei ? D-na Pavlicenco,chiar nu v-ati dat seama,ca „jocurile”,inca functioneaza intre Est si Vest ?…Sau vreti mai multe detalii ? Acei ,si spun si tare, raspicat, ELEVI, au fost pusi,sub o anumita presiune Politica din Romania,dar cu drumul si cazarea platita dinainte,sa…conturbe, o activitate pasnica !!!.Sincer,nu-mi plac oamenii,care se vand pentru o bucata de mamaliga,asa cum fac multi compatrioti,din stanga sau dreapta Prutului ! Dar cei din stanga,chiar ca se vand doar pentru un bot de…mamaliga,lui….Ponta ! Punct !

 19. Scenariul violenţelor extremiştilor rusofoni de la Bălţi pregătit în întâlnirile lui Rogozin cu Sevciuk şi Formuzal

  Cu cateva zile inainte de Marsul Unirii de la Balti si de violentele extremistilor rusofoni, reprezentantul lui Putin pentru regiunea transnistreana Dmitri Rogozin, s-a intalnit cu liderul separatist Evgheni Sevciuc si cu bascanul gagauz Mihail Formuzal, ofiter acoperit al serviciului de informatii militare al Federatiei Ruse, transmite Romanian Global News.

  Ambii si Sevciuc si Formuzal au fost prezenti la Balti in timpul violentelor. Sevciuc a fost reprezentat simbolic de steagurile separatiste transnistrene prezente in randurile extremistilor rusofoni, iar Formuzal a fost prezent personal in fruntea unui grup de batausi adusi cu el de la Comrat.

  Este evident ca grupurile de extremisti ale diverselor formatiuni rusofone prezente pentru a provoca violenta la Balti, de la membrii Partidului Comunist la Liga tineretului rus, PatriHotii Moldovei si partidul lui Selin, au fost coordonate si finantate pentru a fi prezente si a incerca sa perturbe marsul pasnic al unionistilor.

  Sursa finantarii organizatiilor extremiste rusesti este amabasada Rusiei la Chisinau si serviciile secrete rusesti prezente la Tiraspol. Lucrul acesta este cunoscut inclusiv de SIS ca si de serviciile secrete ale NATO prezente in regiune.

  Coincidenta intalnirii dintre Rogozin si cei doi agenti rusi la post de la Tiraspol si Comrat, respectic Sevciuc si Formuzal, chiar inainte de marsul unionist de la Balti, este dovada clara a implicarii lui Rogozin in organizarea violentelor provocate de gruparile extremiste rusofone.

  Nu numai atat, in postarea facuta pe o retea de socializare Rogozin, luand exemplul lui Putin, pune presiune pe autoritatile de la Chisinau incercand sa le determine sa intrerupa legaturile cu Bucurestiul. Acesta scrie ca „atâta timp cât Chişinăul se pregătește de unirea cu România, nu poate fi vorba de reglementarea conflictului transnistrean”, scrie http://www.moldova.org.

  Totodată, prin intermediul unei alte reţele de socializare, oficialul de la Moscova anunta si intalnirea cu bașcanul autonomiei găgăuze, Mihail Formuzal.

  „M-am întâlnit de asemenea cu șeful Autonomiei Găgăuze din Moldova Mihail Formuzal. M-a chemat în ospeție în Găgăuzia ortodoxă. De ce nu?”, a scris Rogozin pe Twitter.

 20. Ion si Maria,
  Ajunge cu tampeniile. Trezitiva. Moldovenii sunt romani si la un moment dat ne vom unii asa cum e firect. Stefan cel Mare e ingropat in Moldova romaneasca, deci in Romania. Destul cu profanarea numelui meu de neam. Noi romanii va vom inghiti pe toti pana la Nistru, asa cum e dreptul nostru istoric si etnic! Pentru ai proteja pe ai nostrii de fascismul si colonialismul rusesc, pe care voi il promovati…. Puteti protesta cat vreti, dar aveti grija sa nu-i suparati chiar prea tare pe tarani molcoveni, am auzit ca sunt majoritari si se considera tot mai romani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *