Guvernarea pregateste autonomia transnistreana si limba rusa ca a doua limba de stat?

Am descoperit un site aparut, se pare, mai recent. Iata un articol ce merita atentia. Dupa ce l-am citit si am decis sa il repostez, adaug faptul ca inlocuirea Istoriei Romanilor cu Istoria integrata sau cum o va mai chema – pentru ca se va schimba si continutul sa ii placa lui Sevciuk si lui Putin – face parte, din cite intelegem, din scenariul descris mai jos si acest lucru il va promova noua „ministra” a educatiei, care este ruda lui Victor Bodiu, mina dreapta a lui Filat.

http://www.24moldova.info/2012/08/guvernarea-pregateste-autonomia-transnistreana-si-limba-rusa-ca-a-doua-limba-de-stat/

Din surse sigure se cunoaste ca actualii guvernanti testeaza terenul pentru a acorda o autonomie sporita regiunii transnistrene si ridicarea limbii ruse la rangul celei de-a doua limbi de stat in Republica Moldova.

Vlad Filat este principalul promotor al acestui mod de “federalizare”, fara a fi promovata si notiunea de “federalizare”, care ar supara pe mai multi din cel de-al doilea stat romanesc.

Toata isteria comunista si prorusa, antiromaneasca si antiunionista face parte din concertul antiromanesc proTiraspol si proMoscova.

Se stie sigur si ca Presedintele Nicolae Timofti ar pune piciorul in prag legat de federalizarea – egala cu transnistrizarea – Republicii Moldova.

Poate ca unii consilieri ai lui Timofti nici nu stiu cu ce se ocupa unii guvernanti santajabili din partea Rusiei si “datori” lui Putin din Guvernul Filat. Planul privind autonomia sporita/exagerata pentru Transnistria, plus limba rusa ca a doua limba de stat in R.Moldova este “opera” consilierilor lui Filat, care ii blocheaza si izoleaza total de aceste probleme majore pe consilierii din staful lui Timofte.

Aceste chestiuni sunt cunoscute in cercuri foarte restrinse. Dar se si scurg in alte cercuri. Angela Merkel nu poate impune nimic R.Moldova si, se pare, nici nu doreste, doar vrea o “istorie de succes” cu R.Moldova.

Demnitatea in fata planurilor rusesti si a “loialitatii” unor cercuri occidentale fata de aceste planuri promovate subtil, dar cinic, de Guvernul sau de gruparea Filat depinde de romanii patrioti de pe malul sting al Prutului.

Analist politic

Loading Facebook Comments ...

8 Comments

Add a Comment
 1. Mda. Vitalia aberează…

 2. FRONTUL RE-UNIRII

  Actiunea2012, Consiliul Re-Unirii
  si Forul Românilor din Moldova de Est organizeaza:

  UN NOU MARS AL RE-UNIRII noastre cu ROMANIA:

  la Bălți – Duminica, 5 august, 2012, orele 15:00
  strada Independentei, 2
  —————————————————————————————
  www youtube com
  Promo – Marșul UNIRII – Cahul – Bălți
  http://www.youtube.com/watch?v=wK7m6hySptE
  ———————————————————————————————
  Românii vor ieși din nou în stradă,
  cu drapele si in costume nationale,
  de această dată la Bălți.

  Pentru cei care doresc să participe la aceste acțiuni,
  se organizează transport din:
  CHIŞINĂU: – 40 de lei / detalii la telefon: 069647699 (Pavel)
  BUCUREŞTI: – 90 de lei / detalii la telefon 0722585679 (Radu)
  ————————————————————————————––––
  P.S.
  Portalul international de stiri „Vocea Europei” in engleza :
  „Organizatii de protectie a drepturilor omului
  vor monitoriza Marsul Unionist de la Balti de Duminica, 5 August 2012.”
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  Intr-un articol publicat in presa europeana este criticat modul
  in care functioneaza democratia din Republica Moldova.
  „Europa va monitoriza manifestarile din Moldova,
  după violenţele rusofonilor de la Cahul din 22 iulie 2012. ”

  ” Organizatiile pentru drepturile omului vor monitoriza modul în care vor fi respectate
  drepturile demonstrantilor din Bălţi, Republica Moldova, pe 5 august 2012. ”
  incluzând si reprezentanti din cadrul consulatului român de la Balti,
  aceasta fiind cea mai apropiata administratie europeana din zona.

  „Aceste măsuri au fost luate după ce pe 22 iulie la Marsul Unionistilor din Cahul,
  50 de membri ai aceleaşi organizaţii pro-ruse au atacat mai mult
  de 200 de persoane care au manifestat paşnic pentru Re- Unirea Moldovei cu România. ”
  sursa: www euvoice eu
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––
  MAI MULTE AMBASADE STRAINE DE LA CHISINAU VOR MONITORIZA
  LA FATA LOCULUI MODUL IN CARE AUTORITATILE VOR ASIGURA
  CADRUL LEGAL PENTRU O MANIFESTATIE PASNICA EUROPEANA !
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  N.B.
  un cântec cu Ricky Ardezianu:
  „Lăsați-ne să fim români ”
  http://www.youtube.com/watch?v=0Ov_utyB3jE&feature=related
  ––––––––––––––––––––––––––––––––-

 3. Nimic nou sub soare .

 4. D-na Pavlicenco. Eu v-am admirat intotdeauna elanul pentru unire, dar acum sunt dezamagita si cred ca nu se va infaptui. Din momentul care a-ti promovat inlocuorea d-lui Basescu, fiti sigura ca nu ve-ti ajunge in Europa ci din nou in Rusia de unde ati plecat.Drumul celor doi postati cu forta la carma Romaniei acolo va va duce. Semnele acestor prezicerii deja au inceput sa incolteasca , nimic bun si de admirat nu o sa va bucure si e paacat.

 5. Pentru d-na Nelida,

  Stimată Doamnă,
  Aveți perfectă dreptate în ceia ce scrieți despre cei doi postați cu forța la cârma României și calea pe care va urma-o Basarabia în cazul rămânerii lor la putere…

  Faptul că nestimata ”doamnă_comandor” a fost la referendum și a votat opțiunea criminală a celor doi impostori, trădează de fapt rolul dânsei în politica din R.Moldova, care este una și aceiași, ca și politica uzurpatorilor de la București, care sunt finanțați și dotați logistic cu instrumente FSBiste de către matușca_Raseia, la care se închină zi și noapte bolșevicul NELU_ILIICI, zis Iliescu.

  Traian Băsescu are planuri destul de mărețe pentru România, pe care le promovează cu curaj și jertvire de sine, necătând la presiunile extraordinare, care vin din partea administrației de la Kremlin.

  Aduceți-vă aminte de insistența de care a dat dovadă Președintele Băsescu în ideia exploatării gazelor de șist din Marea Neagră și disputa pe care a avut-o cu Ucraina, care a durat câțiva ani buni…
  Ei, iată aici se ascunde marele secret al rușilor…de a nu permite ca România să exploateze uriașul zăcământ din zona Mării Negre.

  Aduceți-vă aminte ce spunea Traian Băsescu despre rolul României la Marea Neagră.
  Asta și avea în vedere Traian, ca România să devină o putere regională, inclusiv datorită posibilităților economice și financiare pe care în viitor le poate oferi exploatarea zăcămintelor de gaze.

  Rusia nu-și dorește deloc acest lucru, fiindcă astfel Europa ar scăpa de șantajul ei economic și logistic (asigurarea cu gaze). Este clar că întâlnirile pe care le-a avut cu Kondiakov, pămpălăul Victor Ponta sunt de natură fsb-istă, care au dus la înfăptuirea scenariului sinistru pentru România…

  În Țară s-a instaurat un climat de instabilitate pshihologică, financiară (leul românesc a luat-o razna) și economică, fiindcă ceia ce a reușit cu mult greu guvernul român până la răsturnarea situației a fost dat peste cap, de nu se va putea de acum încolo potoli, ceia ce au provocat uzurpatorii, încă mult timp înainte…

  Ideia răsuflată cu referendumul, ce a rezolvat în România (cu consecințe grave pentru Republica Moldova) ???

  A rezolvat doar problema rușilor de a vinde și mai departe gazele sale în mod monopolist și au rămas valabile toate procedeele de a presa Europa cu instrumentele de șantaj și corupere.
  Putem ușor presupune că uzurpatorii au fost legați în mod ocult de ceia ce sa petrecut în România, căci altfel acești borfași nu ar fi putut să răstoarne barca PDLului, care era la guvernare și care încetul cu încetul se apropia de realizarea ideii de exploatare a zăcământului din Marea Neagră, care ar fi dat României o bogăție fabuloasă…

  De aici se trag toate intrigile din cuprinsul României și vreau să vă asigur că atât forțele aflate la guvernare, cât și acele care se află în afara arcului guvernamental din R.Moldova au fost implicate în așa mod, încât sa văzut de la distanță că ele vedeau soarta Președintelui Băsescu deja pecetluită.

  De aici și îndemnul ”lideriței” PNL din R.Moldova de a merge la referendum pentru al răsturna pe Băsescu și a șubrezi pozițiile PDLului, care este un partid cu adevărat național, fiindcă ține la imaginea și interesul României și nu a Rusiei, în Europa.

  Deci iată de fapt cu ce se ocupă nestimata ”doamnă_comandor” în Basarabia…Dânsa instigă basarabenii împotriva lui Traian Băsescu și a PDLului, pentru a da posibilitate celor trei grupări din USL să stea cocoțați pe leșul Țării și ca vultanii să rupă din bogăția ei, atât ce a mai rămas după marele jaf național, provocat de clica lui Iliescu_Năstase, cât și a PRIHVATIZA (noțiune locală) marea băgăție a României, descoperită recent în bazinul Mării Negre – zăcământul uriaș de gaze de șist. Zăcământ, care administrat eficient, ar putea înlocui gazul rusesc pentru economia Europei pentru o perioadă de cel puțin 40-50 de ani. Peroadă destulă pentru a putea preface România într-o țară puternic dezvoltată, o ”Arabie Saudită” a Europei…

  Asta este miza referendumului din România, stimată doamnă Nelida…

  Dar trebuie să știți că și America+Europa nu stau să doarmă în fața ursului moscălesc…

  O să vedeți cum plagiatorii+uzurpatorii vor fi trași pe dreapta de Traian, care are susținerea puterilor occidentale.
  Toate ifoasele ”distinsei doamne_comandor” se vor scurge în sistemul pluvial european și nimic din efortul depus de dânsa nu va mai rămâne la suprafață. Ceia ce ne dă nouă să gândim, este faptul că ea a încercat să strice imaginea Președintelui Băsescu și a României aici în Basarabia, dar slavă DOMNULUI că nu ia prea reușit…

  De acum încolo nu va mai putea minți oamenii cu ideile sale, care numai proUNIRE nu sunt. Basarabenii, în marea lor majoritate văd bine de la distanță ce se petrece la București, ei având, după păcăleala lui Roșca un simț politic destul de puternic, astfel că pot adulmeca toate rafalele care ne vin dinspre matușca_Raseia, printre primii, grație și faptului că sunt aici, sub umbra colosului de la răsărit, dar și din cauza că îi cunosc pe moscali mai bine decât frații lor de sânge de peste Prut…

  Nu vă faceți griji oameni buni pentru situația din Țară, fiindcă Curtea Constituțională are destui judecători independenți, care vor pedepsi acțiunile samavolnice a plagiatorilor+uzurpatorilor, care acum se zbat să demonstreze occidentului și poporului român că, acțiunea lor a fost una corectă, conformă uzanțelor constituționale a României și a dreptului electoral european. Însă:
  1. Curtea le-a respins toate mâzgâlelile depuse de mahârii USLiști către ea.
  2. Curtea luat o vacanță pentru a putea limpezi apele tulburi, pentru a analiza contestațiile legitime a lui Traian Băsescu și a forțelor politice din România care nu s-au lăsat păcălite de cohorta Iliescu+Năstase+Hrebe & Ponta+Crin Antonov+Voiculescu.
  3. Curtea va pune capăt ilegalităților comise de către haita de hiene proruse, aflate accidental la putere la București.

  Altă cale pentru România în cadrul UE nici nu există și asta o simt acei care s-au prins cu musca pe căciulă, printre care rămâne și nestimata ”distinsa_doamnă_comandor” Vitalia Pavlicenco, care reprezintă (dar slab de tot) coloana uzurpatorilor din Țara Românească…

  Nu o să treacă prea mult timp și veți citi în presa de la Chișinău, cine de fapt este această Vitalia Pavlicenco și ce (pe cine) reprezintă ea în piesa politică de pe malurile Bâcului.

  Pentru susținătoarea loviturii de stat din România,

  Pentru mine un lucru este clar de tot. Atunci când nu vrei (dar zici că nu poți) să ajuți doi invalizi de război să supravețiască în aceste timpuri teribile și pentru un om sănătos, darâmi-te pentru oameni schilodiți de gloanțele+obuzele moscalilor pe malurile bătrânului Nistru în tragicul pentru destinul neaului românesc an, 1992…atunci de ce te mai târtâi să faci politică, de aia națională (sic), prin care dorești să fericești…un Neam întreg !?!
  Rămâi mai bine fătuc-o la vilă cu soțul și ai grijă de cele trei pisicuțe, care s-au deprins cu teritoriul pe care vi la dat Bunul DUMNEZEU în posesie…

  Ca să nu zicem noi veteranii de război pe urmă, că nu ai inimă nici pentru oamenii invalizi, nici pentru bietele animaluțe…

  Suntem siguri că dacă vei urma sfatul acesta, măcar animăluțele vor avea (poate) de câștigat ceva. Căci, dacă e să petrecem un referendum, aici în Rep.Moldova pe tema ”este doamna_comandor” reprezentanta legitimă a intereselor românilor din Basarabia și Transnistria”, în mod sigur absoluta majoritate a noastră va răspunde, cu NU categoric…Mai ales după ce românii din Rep.Moldova au văzut poziția ”doamnei_comandor” în problema referendumului recent din România.

  Drept temeinicie a acelor scrise servesc acțiunile acelor vizați în această postare și rezultatele lor în politica românească de pe ambele maluri ale odiosului hotar de pe Prut…

  Este și un răspuns pentru fanii ”doamnei_comandor”, de la acei care nu agreează politica dânseia, politică care aduce mai mul dispersare decât unitate pentru români.
  Deh, trebuie să înțeleagă și ”coana Vitalia” de ce nu o să plec la voia ei de pe blog…

 6. Comunista Pavlicenco,
  A luat ”căluș” în gură,
  După ce zbera ca oaia,
  Cu o gură cât o șură,

  Ea se bate cu Băsescu,
  Cel mai tare din români,
  Și îi sprijină pe Ponta,
  Și pe lipoveanul CRIN,

  Pavlicenco-i la pământ,
  A căzut…e lucru sfânt,
  Nu se scoală nici odată,
  O să stea căzută-lată,

  Noi românii de aici,
  Nu-l votăm pe micul Iliici,
  Căci Iliiciul-Iliescu,
  Este dușman cu Băsescu,

  Comunista Pavlicenco,
  A luat ”căluș” în gură,
  Deci să stea cu el, ”deșteapta”,
  Și să lase-n pace…DREAPTA !!!

  Dreapta este românească,
  Și nu curvă moscălească,
  Și nu târfă USListă,
  Și nu slugă Putinistă,

  Iar Unirea se va face,
  Mai încolo…mai încoace,
  Tot în adunări de Țară,
  Nu cu marșuri de povară,

  Căci Unirea-i lucru sfânt,
  Pe vecie legământ,
  Iar românii legea lor,
  Nu-o-vor da, moscalilor,

  Marii noștri înaintași,
  Au fost OAMENI, nu borfași,
  Au dat Țării unitate,
  Și nu ghionturi… de goale coate,

  O să vină vremuri frumoase,
  Și pe ale noastre case,
  Vom cânta Hora Frăției,
  Pentru a noastră Românie,

  Dar pentru aceste vremuri,
  Se dau lupte de cutremur,
  Țara luptă cu dușmanii,
  Țara luptă cu tiranii,

  Cari se vor la cârma Țării,
  Ca în toiul primăverii,
  Ca în sân la DUMNEZEU,
  Dar în stilul celui Rău,

  Hai să dăm mână cu mână,
  Cei cu inima română,
  Să refacem iar frăția,
  Pe pământul României,

  Piară dușmanii de moarte,
  Piară cel ce dă în frate,
  Să rămână România,
  Cu frumoasă seminție,

  Și așa din an în an,
  Fără lupte…pentru ciolan !

 7. ULTIMA ORĂ !

  Victor Tonta-plagiatorul, așa zisul Prim ministru a României a ordonat ca cetățenii români, care sunt din afara româniei să fie excluși din listele electorale permanente, care să fie prezentate CCR, în problema examinării acestora, drept liste electorale permanente.

  Ca să dreagă busuiocul cu debarcarea Președintelui Traian Băsescu este nevoie de radiat din listele electorale permanente peste 1mln. 300 mii de români…

  Aștept cu nerăbdare reacția românilor din Rep. Moldova la această fraudă_excrocherie USListă de proporții, care aduce atingere monumentală nu numai Președintelui Traian Băsescu ci și milioanelor de români de pretutindeni, care din cauza camariliei comunist-o_USListe, au fost nevoiți să plece din România, în căutarea unui loc de muncă, pentru câștigarea unei bucăți de pâine…

  Aștept ca Vitalia Pavlicenco, susținătoarea uzurpatorilor de la București, să ceară de la autorităților române radierea numelor ei și a familiei ei de pe aceste liste, pentru simplul fapt că a îndemnat românii din Rep. Moldova să meargă la referendum pentru al debarca pe Președintele României Traian Băsescu.

  Prin aceste îndemnuri, care sunt postate pe acest blog obscur, Vitalia Pavlicenco a contribuit esențial la mărirea numărului de români, care lăsându-se manipulați de farmazoana politicii basarabene, au mers la votare și prin aceasta au aruncat Țara într-un HĂU…

  Acest HĂU aduce în fiecare zi României și românilor grave probleme la capitolele: 1. stabilitate. 2. securitate politică și economică.
  Acest HĂU a adus valuta românească la un pas de colaps, oricum pentru stabilitatea leului, Banca Națională a României aruncă pe piața valutară din România imense sume valutare, care se cifrează la milioane de Euro, bani aruncați pe vânt de câtre Bancă, pentru niște mofturi ale capilor USLiști, care au îndrăznit să arunce România în puhoaele instabilității și regresului politic, care poate paraliza România definitiv, fapt care ar aduce bucurie numai în capurile bolnave a acelora, care au pus la cale această diversiune mișelească PROMOSCOVITĂ…fiindcă se știe că numai Moscovei îi place de ceia ce se întâmplă astăzi în România !

  Fraților,

  Este necesar să eșim și să protestăm împotriva guvernului TONTA.

  JOS TONTA_PLAGIATORUL ȘI CRIN ANTONOV_LIPOVEANUL DIN CLANUL TULCEAN AL CĂCĂRĂILOR !!!

  JOS TRĂDĂTORII ROMÂNILOR !!!

 8. erata – Victor Tonta-plagiatorul, așa zisul Prim ministru a României a ordonat ca cetățenii români, care sunt din afara României să fie excluși …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *