Cine este “extremist”, “antistatalist” si “marginal” in statul asta?

In fiece zi ma n’inun’ez tot mai mult de „nestatul” pe care il „fauresc” cei ce nu cred in Republica Moldova, dar care ii pun pe ziaristii platiti de ei sa ne faca pe noi, unionistii, „extremisti”, “antistatalisti” si „marginali”.

Am explicat de o mie de ori cine sunt “statalistii” si cine sunt “antistatalistii”. Statalisti fiind cei ce pledeaza pentru unitatea nationala romaneasca, pentru un stat romanesc puternic, iar, pina atunci, care respecta legile celui de-al doilea stat romanesc, care vor democratizarea lui, pentru ca numai intr-un stat european poate fi luata, in mod democratic, pasnic, decizia de Unire cu Romania.

Antistatalistii, alias separatistii moldovenisti antiromani, sunt cei ce vorbesc de independenta, suveranitatea si statalitatea formatiunii create prin Declaratia de Independenta, unde e prevazut, totusi,  fragmentul ca populatia are dreptul suveran si fara nici un amestec din afara sa isi decida viitorul, lucru pe care ei il neaga. Adica antistatalistii, alias separatistii moldovenisti antiromani, apara o Moldova creata prin crima si ultimatum, prin Pactul Hitler-Stalin, si calca in picioare legile statului. Sunt ei „statalisti”?  Desigur ca nu.

Ei uitind si refuzind sa respecte faptul ca si Legea noastra Fundamentala, asa cum este ea, votata de agrarienii “mai hop pe o parte”, manipulati de Interfront, include, totusi, art.142 “Limitele revizuirii”, unde se spune: “(1) Dispoziţiile privind caracterul suveran, independent şi unitar al statului, precum şi cele referitoare la neutralitatea permanentă a statului, pot fi revizuite numai cu aprobarea lor prin referendum, cu votul majorităţii cetăţenilor înscrişi în listele electorale.” Adica unionistii-statalisti respecta legislatia, inclusiv acest fragment din Constitutie.

Cu alte cuvinte, Constitutia ne spune univoc ce se poate face printr-un referendum. Dar ca sa il faci, trebuie sa il pregatesti, sa pui problema, sa o promovezi, sa o discuti, sa o faci cunoscuta, sa manifestezi pasnic, sa faci mitinguri, sa ai dreptul nimeni sa nu te impiedice sa te exprimi liber, sub protectia art. 10 si 11 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Cazul Cahul a aratat ce nivel de “plintus” (corect: “plinta”), dirijat si platit, avem si printre ziaristii ce nu mai obosesc sa manipuleze. Ca de spionii sovietici, care se pretind cu Intelligence Service in spate, ne este demult greata. Un spion sovietic nu poate fi vreodata democrat, chiar daca face cluburi si centre de studii europene, unde pregateste tot niste spioni ca el. Un spion sovietic, fost diplomat sub comunisti, nu poate ajunge decit consilierul lui Kolea Paskaru si Misa Garbuz, care, se pare, are probleme cu – si inca foarte grave – capul, nu doar cu legea.

Dupa likbezul cu Legea Fundamentala, dupa cistigul PNL in dosarul vs CEC in 2010 privind spotul unionist, dupa cistigul in prima instanta in cauza “PNL vs Ministerul Justitiei privind modificarile unioniste la Statut”, in baza precedentelor CEDO, dupa ce PNL a facut, si sub regim comunist, in 2008, si sub regim pretins democrat, – dar prorus, cel al coloanei a cincea pe nume AIE, – actiuni unioniste, marsuri unioniste pasnice, a dansat Hora Unirii, fara o aluzie la violenta si ilegalitate, le intreb pe ziaristele carora li s-a urcat vedetismul la cap de ce numesc un partid legal inregistrat, partid care, din pacate, a votat in 2009 “partide pretins necomuniste cu sansa”, de ce, intreb, numesc PNL “forta extremista” si “marginala”? La fel cum numesc si Consiliul Unirii ca „forta extremista” si „marginala”, Consiliu care organizeaza, prin componentele sale, marsurile unioniste, Consiliu din care fac parte o gramada de personalitati romanesti de pe ambele maluri ale Prutului si din comunitatile romanesti din intreaga lume? A se vedea la sfirsitul articolului cine face parte din CU si pe cine voi, ziaristi neinformati si incompetenti, ii numiti „marginali” si „extremisti”. 

Eu cred ca deja aceasta durere va fi trecuta in procesul de judecata pe capul “vedetelor” si “spionilor”, care denatureaza rau realitatea, care se informeaza superficial – din lene sau din lehamite/neseriozitate -, care nu respecta coduri deontologice si care manifesta lipsa de inteligenta. Pentru ca moderarea unei emisiuni inseamna un concurs de inteligenta si de competitivitate, nu doar deprindere primitiva de a eticheta. Vom vedea cu interes argumentele reclamatilor in procese de judecata.

Dupa care vine un alt sir de intrebari.

Ii intreb pe ziaristii de curte si servili ai banilor, fricosi sa isi piarda locul de munca, dar si pe guvernantii de cacao, care le sunt patroni politici, ce fel de forta – daca nu extremista si antistatala – este PCRM?

PCRM, care:

1. Cheama la nesupunere civila.
2. Aplica in fapt nesupunerea civila, avem cazurile cu raioanele care au declarat ca nu se supun autoritatilor centrale ale statului.
3. Intra cu forta in institutia suprema a statului, in Parlament, in Comisia parlamentara pentru securitate si ii impiedica activitatea.
4. Declara, prin gura strapului numarul unu, Voronin, ca exista calea rebeliunii populare, pentru ca nu le place anularea simbolurilor totalitare comuniste “secera si ciocanul”.
5. Prin alesii locali ia decizii ce contravin Constitutiei, atit referitor la homosexualitate, unionism (notiuni puse special alaturi), precum si la extinderea autonomiei Municipiului Bălţi, vrind sa faca un statulet comunist separatist la Balti in statul deja separatist, opera a lui Molotov si Ribbentrop, R.Moldova.

Tot aici intrebam AIE-ul si presa vinduta minciunii cine este Garbuz si cine este Formuzal, cu huiurile lor, si de ce ne pun alaturi de acesti antistatalisti, care nu respecta legea si sfideaza institutiile statului?

Avem o intrebare simpla: cine conduce acest stat – AIE, Formuzal, Garbuz sau comunistii, mai ales cei de la Balti? Va mai amintiti ce a spus Garbuz la o TV – tot mai inobiectiva si manipulatoare? Ca el s-a inteles cu politia sa actioneze fara autorizatie la Cahul, insa ca, de la Chisinau, la un moment dat, i s-a sunat politiei si i s-a spus sa  le dea voie, totusi, unionistilor sa manifesteze.

Ati inteles cirdasia lui Garbuz cu AIE-ul? Noi, PNL, aveam autorizatie la Cahul de la 16 iulie, iar Garbuz cu AIE se intelege cu politia sa ne impiedice Marsul si – numai dupa ce au intervenit, probabil, organizatiile ce monitorizau Marsul si dupa ce am sunat eu la MAI, – iata ca ni s-a “slobozit” si permisiunea de a defila, avind si autorizatie…

Iar Garbuz s-a enervate ca a fost tradat dupa ce stia ce misiune are, probabil, de la Filat si Ambasada Rusiei, dupa care, de ciuda, s-a dedat actelor de ultraj impotriva Politiei statului. Si ramine nepedepsit? Nu sunt oare ciracii lui si cu el extremisti si marginali? Sau noi suntem ca atare, care am manifestat pasmic la Cahul, doar ca improscati cu oua, pietre si rosii de catre extremistii rusi antiromani? Ce cauta acolo si Liga Tineretului Rus? Ce patrie apara ea acolo?  Sovietica, nu?

Dupa care am trei intrebari.

1. Oare la Balti nu este un reprezentant al Guvernului care sa sisteze deciziile autoritatilor locale ce contravin Constitutiei? Nu exista justitie si politie sa ii potoleasca pe infractorii de orice gen? Lucru ce trebuia demult facut (nu mai spun ca, acum, harbuzul copt/necopt/rascopt plateste pentru cochetarea cu satrapii bolsevici, care se suie in cap).

2. Cine este “extremist”, “marginal” si “antistatalist”? PNL, care e pentru lege, inclusiv pentru respectarea art.142 din Constitutie, citat mai sus, incercind sa pregateasca, pe cai pasnice, Unirea cu Romania, sau comunistii, care sfideaza populatia, legea si pe guvernantii impotenti/santajabili/securisti/hoti?

3. Daca si-ar permite macar ceva PNL din ce isi permite PCRM – ce ar fi cu national-liberalii?

Si voi, cu asemenea abordari, vreti sa fiti crezuti ca democrati si europeni, ca ziaristi credibili, voi, care scrieti la comanda minciuni cu galeata, care nu va informati, care primiti salarii degeaba si care mai si veniti cu invective atacabile in justitie impotriva PNL si a celor care conduc partidul? Voi obraz si masura aveti? Vreun Dumnezeu aveti sau, de frica saraciei, le-ati dat toate pe una?

Adica se poate ca la o televiziune sa repeti toata ziua o informatie in care e dat gresit totul, desi au fost comunicate de presa si sunt site-uri si bloguri azi? Sa spui minciuni despre: 1. Cine a organizat marsul la Cahul. 2. Cine s-a “incaierat” cu adevarat la Cahul sau care  infractorii au comis acte de ultraj contra politiei. 3. Cine a avut si cine nu a avut autorizatie pentru actiune.

Si multe altele. Voua nu va e rusine sa va primiti salarii nemeritate sau le primiti din gros pentru neadevar si manipulare? Pentru ca sa-i numiti pe unionistii pasnici “extremisti si marginali”, iar pe Garbuz sa il puneti in capul mesei?

In concluzie, va spun cu toata fermitatea: cum e Puterea extremista si antistatala si fura acest stat continuu pentru ca nu crede in el, asa si voi, ziaristii, sunteti niste mincinosi, care mai ii si jigniti pe romanii majoritari din R.Moldova, atacati in continuare de fortele extremiste si marginale proruse, care incalca legea si ultragiaza statul, forte pe care voi le serviti si carora va vindeti demnitatea umana si onoarea profesionala.

De azi inainte ne vom intilni in justitie si vom vedea in ce masura incapatinarea si rautatea voastra platite va vor face sa manipulati fara rusine in continuare. Va voi vedea si comportamentul legat de Marsul de la Balti – veti fi de partea adevarului – asa cum nu ati fost nici pe 25 martie – sau veti fi de partea fortelor antiromanesti marginale, antistataliste si extremiste, care calca in picioare legea si dreptul altora la libera exprimare.

Vitalia Pavlicenco

P.S. Pe linga cei 11 mii de membri ai PNL, pe linga, cel putin, un milion de membri ai PPDD din Romania, iata lista aderentilor la Consiliul Unirii  http://www.consiliul-unirii.ro/organizatii-si-persoane-afiliate/  pe care guvernantii santajabili prorusi, ziaristii si analistii lor de curte ii numesc „marginali” si „extremisti”, ei fiind, de fapt, personalitati din cele doua state romanesti si de peste hotare, oameni culti, care nu au ofensat pe nimeni si nu au agresat pe nimeni, care promoveaza in conditii improprii si nepropice unionismul, dar care stiu ca vor invinge. 

Lista aderenţilor la Consiliul Unirii:

Aici sunt și mesajele ce însoțesc Adeziunile.

Mircea Druc, membru-fondator şi preşedintele CNU-CNR (Chişinău-Bucureşti1991- 1992), fondat la 1 decembrie 1991, ca act de voinţă a unui grup de parlamentari de la Chişinău şi BucureştiMESAJ: ”Eu, Mircea Druc, sunt aderent la CNU-2012 “prin definiţie”, alături de toţi ceilalţi unionişti.”

Ilie Ilascu, ex-deputat în Parlamentele de la Chişinău şi Bucureşti, ex-deţiniut al regimului separatist de la Tiraspol

Ştefan Maimescu, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al Consiliului ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, preşedintele Asociaţiei socio-culturale ”Maluri de Prut” din Italia, Republica Moldova

Vladimir Beşleagă, ex-deputat, membru al Uniunii Scriitorilor, membru-fondator al Consiliului Naţional al Unirii-1991, Republica Moldova

Ion Mărgineanu, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

Lidia Dicusar, ex-deputat,  membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

Marin Beleuţă, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

Valentin Dolganiuc, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al Consiliului ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

Vasile Sajin, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

Ion Madan, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al Consiliului ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

Tudor Negru, ex-deputat,  doctor în drept, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

Ion Munteanu, doctor în filozofie, ex-deputat, membru-fondator al Consiliului Naţional al Unirii-1991, Republica Moldova

Gheorghe Slabu, ex-deputatmembru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

Mihai Druţă, ex-deputatmembru al ”Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

Ion Tănase, ex-deputatmembru al Consiliului Naţional al unirii1991, Republica Moldova

Alexandra Raiu, ex-deputatmembru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ”Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

Mihai Dimitriu, ex-deputatmembru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al ”Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

Nicolae Misail, ex-deputatmembru al ”Asociaţiei Parlamentul 90”, Republica Moldova

Valentin Mîndîcanu, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii- 1991, Republica Moldova

Zăinescu Cristian Constantin, ex-deputat de Iaşi (prima legislatură), ex-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal (1990-1992), membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, Iaşi, România

Anatol Caraman, Sergiu Tătaru, AVR-1992 ”Tiras-Tighina”, Republica Moldova

Vitalia Pavlicenco, ex-deputat, preşedintele PNL, decorată cu Ordinul Naţional al României “Pentru Merit”, în Grad de Comandor, Anatolie Revenco, medic, vicepreședinte al PNL, Alexandra Can, vicepreşedinte al PNL, ex-ministru, decorată cu Ordinul Naţional al României ”Serviciul Credincios” în Grad de Comandor, Iuri-Apostol Andrei, ex-deputat, membru al BPC al PNL, Republica Moldova

Alexandru Moşanu, membru de onoare al Academiei Române, preşedintele Parlamentului care a proclamat Independenţa, redactor-şef-fondator al revistei de istorie şi cultură ”Destin Românesc”, Republica Moldova

Valeriu Ciubotaru, preşedinte, Partidul Naţional Român, Republica Moldova

Mircea Rusu, ex-deputat, preşedintele Asociaţiei ”Libera iniţiativă”, Republica Moldova

Eugen Mihalache, vicepreşedinte, Partidul Poporului-Dan Diaconescu, România

Mircea Popescu, Consilier Onorific al Preşedintelui Comisiei de Politică Externă a Senatului României, fost preşedinte al Consiliului Mondial Român, decorat cu Ordinul Naţional al României ”Pentru Merit” în Grad de Comandor, California, SUA

Constantin Tănase, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii ‘91, membru al Asociaţiei “Parlamentul ‘90”decorat cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în Grad de Ofiţer, Republica Moldova

Val Butnaru, publicist, scriitor, director al portalului www.union.md, decorată cu Ordinul Naţional al României ”Pentru Merit” în grad de Comandor, Republica Moldova

Valentina Butnaru, publicistă, preşedintele Societăţii ”Limba Noastră cea Română”, Ordinul Naţional al României ”Pentru Merit” în Grad de Comandor, Republica Moldova

Sergiu Laşcu, preşedintele Mişcării Naţional-Creştine, Republica Moldova

Gheorghe Viţă, preşedintele Uniunii Românilor din Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, Republica Moldova

Palade Gheorghe, doctor habilitat în istorie, profesor universitar, Republica Moldova

Anton Moraru, doctor habilitat în istorie, profesor universitar, Republica Moldova

Alexei Paluţa, preşedintele Asociaţiei ”Tighina”, România

Dumitru Ilinca, preşedintele Asociaţiei moldo-române ”Maluri de Prut”, Italia

Strîmbeanu Andrei, ex-deputat, membru al Uniunii Scriitorilor, Republica Moldova

Traian Vasilcău, membru al Uniunii Scriitororilor din România și Republica Moldova

Anatol Vidraşcu, directorul grupului editorial ”Litera”, decorată cu Ordinul Naţional al României ”Serviciul Credincios” în Grad de Comandor, România-Republica Moldova

Bagiu Ovidiu Ilie, preşedintele ”Asociaţiei ”FAPTE”, România

Iulia Deleu, avocat, directorul Fundaţiei ,,Dreptul şi Democraţia”, Republica Moldova

Mîndîcanu Virgil, profesor universitar, doctor habilitat, Republica Moldova

Sergiu Afanasiu, preşedintele Asociaţiei Ziariştilor Liberi, Republica Moldova

Ludmila Bolboceanu, preşedintele ”Mişcării femeilor dinMoldova pentru combaterea sărăciei”, Republica Moldova

Liliana Pagu, preşedintele Asociaţiei Femeilor din România

Alexandru David, preşedintele Comunităţii regilioase ,,Filiala Floreni a Frăţiei ortodoxe Române”, Republica Moldova

Tatiana Balacci, preşedintele Asociaţiei ”Realitate şi Adevăr”, Republica Moldova

Dan Ioan Mariuţa, preşedintele Asociaţiei ”Realitate şi Adevăr”, Alba IuliaRomânia

Mihai Ciubotaru, preşedintele ”Societăţii scriitorilor români din Basarabia, Republica Moldova

Viorel Patrichi, membru în conducerea CNU-CNR, fondat in 1991, jurnalist, scriitor, românia

Ovidiu Creanga, scriitor basarabean, Toronto, Canada

Eugenia Duca, preşedintele ”Asociaţiei femeilor de afaceri”, Republica Moldova

Vlad Ciorici, preşedinte, Gheorghe Mârzencu, membru ai Asociaţiei obşteşti ”Memoria victimelor regimului totalitar comunist”, Republica Moldova

Maxian Gheorghe, ”Asociaţia oamenilor de ştiinţă, cultura şi artă din Orhei”, Republica  Moldova

Victor Zugravu, preşedintele Mişcării Populare ”Solidaritatea”, Republica Moldova

Timotei Ţurcanu, inginer, Republica Moldova

Ion Stafi, istoric, Republica Moldova

Oleg Brega, jurnalist, activist civic, Republica Moldova

Ghenadie Brega, activist civic, Republica Moldova

Ţărnă Nicolae, actor, muzician, Republica Moldova

Vasile Iovu, artist al poporului, naist, Republica Moldova

Sergiu Pîrgaru, Accent TV, Republica Moldova

Luminiţa Dumbrăveanu, Asociaţia ”Justice-Studio”, Republica Moldova

Bogdan Ţicală, reprezentantul Asociaţiei „Eternul Maramureş”, România

Tudor Ionescu, reprezentantul Asociaţiei „Noua Dreapta”, România

Constantin Rusanovschi, preşedintele Asociaţiei ”Pro Basarabia şi Bucovina”, Filiala Oneşti, România

Ioan Seniuc, preşedinte de onoare al Asociaţiei Refugiaţilor din Basarabia, Bucovina de nord şi Ţinutul Herţa, Bacău, România

Dacian Dumitrescu, ziarist independent, consilier de presă la “Asociaţia culturală PRO Basarabia si Bucovina”, www.probasarabiasibucovina.ro şi administrator al site-urilor  www.romaniacarnavalului.com şi www.romaniataranoastra.euRomânia

Ion Măldărescu, Revista ART-EMIS, România

Istrate Ioan Emilian, fotoreporter independent, Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, România

Dembiţchi Mihai, pensionar M.A.I., Republica Moldova

Iurie Fortuna, reprezentantul Noii Drepte, Italia

Moisei Iurie, pensionar militar, Republica Moldova

Marin Anatol, profesor de istorie, Republica Moldova

Protoiereul Ioan EşanuParohia Sfîntul Nicolae, Mitropolia Basarabiei, Călăraşi, Republica Moldova 

Virgil Ciucă, inginer, poet, preşedintele “Asociaţiei Americanilor de Origine Română”, New York, SUA

Napoleon Săvescu, preşedintele Dacia Revival International Society of New York, Romanien Medical Society of New York, Statele Unite ale Americii, MESAJ: “Felicitari, Sunt alaturi de dumneavoastra si, daca considerati ca va pot/putem fi de folos, va fi un privilegiu pentru mine/noi”.

Geo Stroe, preşedinte-fondator al Fundaţiei Academia Dacoromână TDC şi Partidul României Europene – P.R.E. MESAJ: “FUNDATIA ACADEMIA DACOROMANA TDC si  PARTIDUL ROMANIEI EUROPENE -P.R.E.SUSTIN IMPREUNA INTRU TOTUL ACEASTA ACTIUNE UNIONISTA.”

Gheorghe Gavrilă Copil, preşedintele Societăţii CulturaleBucureşti-Chişinău. MESAJ: “Dragi români din Consiliul Unirii, consideraţi Societatea Cultural Bucureşti-Chişinău ca fiind împreună cu dumneavoastră pe calea Reîntregirii României! Unirea românilor într-un singur stat s-a facut prin ei înşişi, imperiile fiind puse asupra faptului împlinit. Crezând te respecţi pe tine şi vom reuşi! Unirea de la 1 Decembrie 1918 este activă în sufletele românilor şi vom ajunge, neîndoielnic, în România noastră Reîntregită! Această stare sufletească o dorim tuturor românilor, de 1 Decembrie, de 15 ianuarie, de 24 ianuarie,  de Paşti, de 15 iunie, de Crăciun, de Anul Nou şi zi de zi, până la împlinirea acestui ideal sacru!”

Octavian Căpăţină, cercetător principal la Institutul de proiectări pentru automatizări, Cluj Napoca, România

Şerban Tudor, pensionar M.Ap.N, România

Şerban Liuba, pensionar M.A.I., Republica Moldova-Romania

Ion Neaga, maior de poliţie în rezervă, Republica Moldova

Andrei Begu, rezident acum în Spania, Republica Moldova,  MESAJ: “Sustin ideea unirii Basarabiei cu Romania. Voi promova aceasta idee asa cum voi putea prin diferite metode chiar si de aici din Spania. Sa ne ajute Dumnezeu! Traiasca Romania Mare!!!”

Ţurcan Vasile, colonel în rezervă, ex-comisar de poliţie Grigoriopol, ex-comisar Hânceşti, participant la conflictul militar din 1992, cavaler al Ordinului ”Credinţă Patriei de gradul I”, Republica Moldova

Dumitrascu Viorel-Artur,  inginer, Braşov, România

Cătălin Vasile, cadru militar (activ), subofiter-pompier militar, Galati, România. MESAJ: ”Calitatea mea de cadru militar activ m-a impiedicat sa specific inca de la bun inceput profesia si ocupatia, nu din teama, – caci imi asum responsabilitatea pentru afirmarea credintei si a principiilor care ma calauzesc -, ci pentru a nu adauga si alte probleme la cele deja existente din partea dusmanilor REINTREGIRII si a slujitorilor acestora, care va aduc atingere. Domnul sa ne ajute sa vedem Reintregirea infaptuita, cu adevarat pe vecie de aceasta data! Cu respect”

Iulian Moldovanu, bibliotecar, secretar al filialei Botoşani a Asociaţiei Culturale ”Pro Basarabia şi Bucovina”, România MESAJ: ”E NEVOIE URGENTA DE UN LIDER!!!! Gasiti un lider incoruptibil si puneti-l in fruntea miscarii. Altfel va vor risipi repede”. 

Ion Dumbrăveanu, doctor habilitat-romanist, profesor universitar, Republica Moldova

Albina Dumbrăveanu, doctor în filologia română, Republica Moldova

Neculai Popa, Consiliul Român American, SUA

Tatiana Valica, cetăţeană a României, domiciliată în Republica Moldova

Vera J Luchian-Patton, editor-in-chief al publicaţiei Clipa Magazine, cea mai veche publicaţie de limbă română de pe continentul american, SUA

Dwight B Luchian-Patton, director, Clipa R Magazine, cea mai veche publicaţie de limbă română de pe continentul american, SUA

Nicolae D Rusu, economist, pensionar, SUA

Vasile Bechis, Evergreen Pl. Costa Mesa Ca.92627

Talos Mircea, manager, studii superioare tehnice și economice,  implicat în activitatea politica a PNCCD din ianuarie 1990, adeziunea e semnată în nume propriu, Bistriţa, jud. B-N, România

Cezar Adonis Mihalache, director editorial şi redactor-şef Ziarul ”Naţiunea” www.ziarulnatiunea.ro), Bucureşti, România

Cantoreanu Daniel, student, membru al unui SiSC – Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, București, România

Serpoianu Mihai, Constanţa, România

Alexandrin Moiseev, redactor emisiune ”Romania inconjurata de Romani”, Radio Neptun Constanta (www.radioneptun.ro), director executiv ONG Romania Dacia Casa Noastra, blogger  http://moiseevalexandrin.wordpress.com/Constanta, Romania. In R.Moldova – Stefan Voda

Firica Popa, Inginer/prestari servicii in afaceri si management , Membru fondator al Asociatiei culturale ,,Pro Basarabia si Bucovina,, filiala Teleroman, Membru fondator al ,,Partidului reantregirii optiunea daco-latina,, filiala Teleorman-România. MESAJ: ”Mi-am propus inca din 1991 sa urmez consecvent toate initiativele si demersurile care privesc reantregirea neamului romanesc promovate de dl Micea Druc, singurul lider roman autentic in promovarea intereseor nationale ale tuturor romanilor, Dumnezeu sa binecuvanteze neamul romanesc!”

Mihai Bogdan Bicsi, fizician,  Suceava, România

Vasile Tudose, mecanic-auto, Iasi, România. MESAJ: ”Nu fac parte din nici un partid politic, din  Romania si nici din Basarabia…”

Harconita Nicolae, pensionar, Chisinau, Republica Moldova

Lilia Sievers, temporar neangajata,Germany MESAJ: Sunt total pt Unire pentru cä suntem pur si simplu romäni, ne place sau nu, dar Patria, pärintii sau copiii nu se aleg. Chiar nu avem nevoie sä ducem in spate 101 hoti-parlamentari si multi treucari-functionari si pe cumätrii lor. Moldova poate fi dupä exemplul Gremaniei o regiune cu un simplu ministru-prezident si un mic Guvern, o regiune infloritoare. Vä doresc si ne doresc succes, sä ne ajute Domnul!”

Petru Catricio, artist plastic, Franța

Anastasia Calistru, matematiciana, asistentă, Germania

Valentina Sturza, presedintele Asociatiei Fostilor Deportati si Detinuti Politici din R.Moldova, Chisinau MESAJ: Din asociatie fac parte circa 5 mii de persoane, peste 60% dintre ele sunt nascute in Romania interbelica, restul fiind nascuti in locurile deportarii. Ababsoluta majoritate dintre toti membrii Asociatiei pledeaza pentru Re-Unirea Basarabiei (R.Moldova) cu România.”

Fioghin Calistru, pictor liber, Germania

Daniel-Octavian Niculescu, traducător autorizat, București

Jordan Barbu, inginer, Tulcea-România MESAJ: DORESC  REUNIREA  CELOR  DOUA STATE”

Valentina Galuscă, jurnalist, Republica Moldova MESAJ:Sustin Declaratia Consiliului Unirii! Traisca Romania Mare, in vechile hotare!” “Scumpii mei compatrioti, din Consiliul Unirii, sunt, din anul 1991, membra a Uniunii Jurnalistilor din Republica Moldova. In activitatea mea de jurnalist am lucrat redactor la Radio Moldova (anii 1985-1990),  redactor de sectie la ziarul pentru copii Florile Dalbe (1990-2000), redactor-sef la revista catolica Providenta Divina (2000-2002), secretar responsabil la ziarul Gazeta Bibliotecarului 2002-2004, redactor de sectie la revista „Moldova” 2004-2006. Acum sunt la pensie, colaborez in baza de contract, scriu articole despre asistenta sociala. Nu reprezint nici o organizatie, intentionez sa infiintez un studiou de producere a filmelor documentare si cu desene animate. (In acest sens am fost la traininguri la ECCC – Centrul European pentru Cultura si Comunicatii, cu sediul in Varsovia, Polonia pe 24 de zile in anul 2000, si apoi in 2004 cu temele Filme…). Posed limba engleza destul de binisor (am invatat la cursuri intensive), franceza (in scoala si la Universitatea de stat). Am invatat italiana fara profesor, cand lucram la revista catolica, caci trebuia sa traduc unele articole din italiana… si, evident, stiu si rusa. Deja lucrez la un subiect pentru un film documentar despre deportati… va fi un film de investigatie cu o deplasare in zona unde au fost deportati moldovenii si lasati si uitati de toata lumea… am un subiect destul de interesant si am contactat persoane din localitatea respectiva… As putea sa contribui si eu cu ce pot pentru UNIREA cu Patria. Daca va pot fi de folos, ma puteti contacta. Cu placere voi raspunde, la chemare. Cu mult respect.”

Paul Zahariuc, profesor, Vaslui, România MESAJ: ”Bună dimineaţa, fraţi români! Cred că vă daţi seama că noi, cei din dreapta Prutului, nu putem face prea multe şi că iniţiativa trebuie să vină din partea voastră, a celor din stânga numitului râu. Partea proastă este că aveţi un puternic partid pro-rus, cel al nemernicului voronin, care va pune numeroase piedici în calea idealului naţional: UNIREA. Dacă îl veţi marginaliza democratic, în faţa urnelor de vot, atunci totul va fi posibil. Succes tuturor!

Constantin Mateescu, student, Bulevardul Chisinau, Bucuresti, România

Grigore Vulpe, președintele ONG “Basarabia & Bruxelles”, Bruxelles, Belgique Belgique MESAJ: ”Alaturi cu trup si suflet in cuget si simtire

Dumitru Vigu, Canada

Victor Sula, Canada, Ontario, Toronto MESAJ: ”Pentru adevarul istoric”

Iulian Gramatki, student la Universitatea americană Saint Louis University, specialitatea Business Internaţional şi Ştiinţe Politice, Madrid

Vasile Gavrilan, student la litere, redactor, Milestii Mici, Ialoveni

Ioan Rosca, luptator pentru reunificare, Piatra Neamt (Montreal), www.ioanrosca.com, www.procesulcomunismului.com, www.piatauniversitatii.com

Vlad Irimie Puscasu, absolvent al Facultății de Studii Europene,  membru al Organizației Provita din Cluj, colaborator al organizației umanitare ”Carpe Diem” din Republica Moldova MESAJ: ”Traiasca Romania!”

Vitalie Buzdugan Vitalie, antreprenor, Chisinau

Mihai Turcanu, Peresecina-Orhei, R.Moldova

Ileana Faur, Targoviste. Jud. Dambovita

George Coşbuc,  judeţul Bistriţa-Năsăud MESAJ: ”Rog promovaţi un proiect de lege privind interzicerea publicaţiilor cu caractere chirilice pe teritoriul Republicii Moldova. Rusnacii să inveţe să scrie şi să citească cu caractere grafice latine, ca în toată lumea şi Europa. Aşa cum au renunţat germanii la caracterele gotice, de ce nu ar face acelaşi lucru slavonii? Publicaţiile existente ar trebui fie distruse fie returnate la Moscova. Cine locuieşte într-un spaţiu latin trebuie să se adapteze regulilor locului. Este o chestie de respect faţă de gazde”.

Dorel Duceac, inginer, Iasi, România. MESAJ: ”DECLAR CA SUNT DE ACORD SI SIMT DIN TOATA PUTEREA SI DIN ADINCUL INIMII, DECLARATIA CONSILIULUI UNIRII SI MA ANGAJEZ SA PROMOVEZ IDEALURILE ACESTEI DECLARATII PINA LA VICTORIA FINALA-ROMANIA REINTREGITA. SUNT MEMBRU, INCA DIN 1991, AL CONSILIULUI NATIONAL AL UNIRII, FONDAT DE DOMNUL MIRCEA DRUG, SI AM FOST MEMBRU AL PARTIDULUI NATIONAL AL  REINTREGIRII FONDAT TOT DE DOMNUL MIRCEA DRUG. AM ACTIVAT IN IASI SI IN ZONA MOLDOVEI, IN CADRUL ACESTUI PARTID DESFIINTAT LA PRESIUNEA UNOR ORGANISME UCRAINIENE SI ROMANE. CU DEOSEBITA CONSIDERATIE.”

Ionel IlincaConstanta, România

Petru RasuChisinău MESAJ: ”Ader şi susţin Consiliul de Unire cu Ţara”

Grigore Ionas, moldovean/roman basarabean, 49 ani, Republica Moldova

Mircea Ivănoiu, urmaş al unor refugiaţi basarabeni din Bălţi, in 1944. Locuiesc la Braşov, România

Victor Furnica, Chisinau

Pusa Becker-Brindea Pusa, Marele Ducat de Luxemburg

Liviu Petrina, presedintele Asociatiei Casa GRATIS PRO DEO, România

Valeriu Boțan,  Hâncești, Republica Moldova

John Onoje, Chisinau, Republica Moldova

Mihai Stan, președintele Consiliul Mondial Roman, SUA

Cristinel Popa Stoica, student la Harvard University in programul de Master in Politica Publica., absolvent al Stanford University, Stiinte Politice, Cambridge, USA. Adresa Romania: com.Chiscani, Jud. Braila

Nicolai, fermier, Chisinau, MESAJ: ”Sa ne ajute Domnul, ca e un lucru sfint!”

Mircea Comaneci, Botosani, România. MESAJ: ”De acord cu aceasta initiativă”

Gheorghe Ţeavă, inginer, fondator al „Mişcării Dacia”, Drajna – Prahova, România

Valentina Mircea, Republica Moldova

Triboi Ion, inginer-electronist, Chişinău, Republica Moldova

Cucuietu Călin, manager, Accent TV, Chişinău, Republica Moldova

Remus Tanasa, Redactor sef revista ”Foaie Nationala”, Botosani, România, dom.actual – Perugia, Italia

Paul-Mircea Iordache, inginer proiectant instalaţii electrice, preşedinte al Filialei Judeţene Botoşani a Uniunii Vatra Românească, redactor al revistei “Vatra Noastră Românească”- periodic, apărut în 2001, al Fil. Botoşani U.V.R., Botoşani, ROMÂNIA.

Anisor  Barbu, inginer fizician,  Alexandria, jud. Teleorman, Romania MESAJ: “Am avut initiativa infiintarii si am fost seful filialei Teleorman a Partidului National al Reintregirii, ulterior POD. Astept de mult sa mai facem ceva. Va salut , dle Mircea Druc!”

Ivan Dicusar, economist, Criuleni, R.Moldova

Iacob Cazacu-Istrati, prim-vicepresedinte al “Worldwide Romanian Forum”, Florin Carlan,vicepresedinte al “Worldvide Romanian Forum”, Canada MESAJ: “Sa nu uitam ca la aceasta miscare au aderat romani din intreaga lume, nu numai din Basarabia, deoarece problema reintregirii Romaniei este o problema a tuturor romanilor. Aceasta lupta pentru Unire este a intregului neam romanesc, nu a unui grup. De aceea, “Worldwide Rumanian Forum” (Forumul Romanilor de Pretutindeni), ca organizatie de baza a Miscarii Unioniste din intreaga lume cere, ca, in recent fondatul Consiliu al Unirii, FRP (“Worldwide Rumanian Forum”), sa fie recunoscut ca unul dintre membrii fondatori al Consiliului Unirii si inscrise ca Membri ai Consiliului de Unire urmatoarele persoane: Florin Cârlan (New York), Ovidiu Creangă (Toronto), Dumitru Răchitan (Hamilton), părintele Dumitru Ichim (Kitchener), Iacob Cazacu-Istrati (Toronto), Alexandru Goţea (New York), Romulus Ioniţă (New York), Nicolae Dabija (Republica Moldova), Liviu Cananău (Kitchener), Ilie Vasilev (Quebec), Doru-Cioată (Toronto), Alexandru Mursa (Toronto), George Filip (Montreal), Mircea Popescu, Ionel Gheorghina (Hamilton), Ştefan Străjeri (Detroit, SUA), Alexandru Tomescu (Toronto), Virgil Păun (Târgovişte, România), Sanda Devis (Burliington), Octavian Melenciuc (Toronto), Nicolae Dima (SUA), Alexandru Revencu, (Toronto), Victor ia Sarban (Edmonton, Canada), Victor Cazacu (Toronto), Victor Onofrei (Montreal), Mircea Pânzaru (Ottawa), Alex Cetăţeanu (Montreal), Victor Căpăţină (Toronto), Marian Costache (Hamilton).”

Tudor Iaşcenco, directorul săptămînalului regional “CUVANTUL”, Rezina, Republica Moldova

Colonel (r) dr. Anatol Munteanu, combatant al războiului de pe Nistru, București, România

Corneliu LEU, Journalism and Foreign Languages, European Association for Pluralism, Europe’s Oecumenical think-tank, Coexistence Initiative, International Jacques Maritain Institute, Writer’s Union, Cinematographers’Union, Journalists’Union, Broadcasters’Association. President of the Mouvement for the Romanian Villages’ Progress; Editor of the weekly “Albina romaneasca”, the thrimonthly “Pluralitas”, the online Portal Carte si Arte (Books & Arts Portal) and “Realitatea – Publishers”. Bucureşti România

Mihai Nicolae, avocat, președintele Institutului Fratii Golescu pentru relatii cu romanii din strainatate,România

Petru Borodi, pensionar, Cluj, România

Elena Condrei, Botoșani, România

Maxim Casian, profesor

Vitalie Florea, Dănceni-Ialoveni, Republica Moldova

Petru Florea, Dănceni-Ialoveni, Republica Moldova

Maria Florea, Dănceni-Ialoveni, Republica Moldova

Alexandru Andronovici, student, Iași, România

Petru Andronovici, Dănceni-Ialoveni, Republica Moldova

Alexandru Andronovici, Dănceni-Ialoveni, Republica Moldova

Maria Andronovici, Dănceni-Ialoveni, Republica Moldova

Svetlana Neaga, translator-interpret, Chișinău, Republica Moldova

Alexandru Neaga, student, Chișinău, Republica Moldova

Tania FloreaItalia/Ialoveni-Republica Moldova

Cheptea Roman, Republica Moldova

Petru Bet, artist plastic, membru la “Maison des Artistes” din Franţa, deţinătorul distincţiei “La Toile d’or de l’an 2010, 2011″, acordat de Federaţia Naţională a Culturii Franceze, refugiat politic (din cauza persecuţiilor comuniste din 2002), Franța

Olariu Sorin, inginer, vicepreședinte al partidului ”TOTUL PENTRU  TARĂ, FUNDATIA I.G.OGORANU-SIBIU MESAJ: ”In  numele meu  personal  si  in calitate de vicepreședinte, ne  exprimăm deplina  adeziune la  jertfa si lupta românilor pentru unitate națională și  păstrarea identității naționale și creștine a neamului românesc. TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE. Sper să ne întâlnim la cât mai multe  acțiuni concrete”. România

Gică Manoil, profesor de istorie , Preşedintele filialei Botoşani a Asociaţiei Culturale Pro Basarabia şi Bucovina, România

Alexandru Tataru, Milano, Italia-Republica Moldova

Stefan Tiron, profesor, Republica Moldova

Malai Iulian, student. MESAJ: “Numai impreuna vom fi puternici. UNIRE!!!” 

Ion Darie, jurist, Republica Moldova

Andrei Panait, informatician, Londra, UK

Ion Margine, istoric, jurist, antreprenor, specialist in administratia publica, colonel de politie in rezerva. MESAJ: Tatal – Margine Vasile, fost veteran al Armatei Române, subofiter in Garda de Onoare a Regelui Mihai I, Republica Moldova

Mihail Bandalac, medic, “Eurodent bp srl”. MESAJ: “DEMNITATEA-I PAINEA INVIERII,UNA-I TARA,UNU-I SFATUL TARII! GRIGORE VIERU”, România

Ion Sava, Orhei, Republica Moldova

Valentin Berca, inginer. MESAJ: “Culoarea politică a UNIRII trebuie să fie una singură: “ROŞU, GALBEN ŞI ALBASTRU”! Orice român, oriunde s-ar afla, trebuie să o poarte cu mîndrie în inimă!”, Craiova, România

Vitalie Macovei, inginer, Republica Moldova

Morosan Vitali, medic, Republica Moldova

Ioan Popescu, jurnalist independent, MESAJ: ”Ader, cu toată inima!”, Ploiești, România

Smaranda LIVESCU, profesor, USA

Vasile Şimilovici, profesor, Edineţ, Basarabia

Alexe Lupu, profesor, Edinet, Republica Moldova

Morosan Vitalie, medic, Chisinau, R.Moldova

Partidul Totul pentru Tara (Pentru Patrie). Prin presedinte executiv Florin Dobrescu, Bucuresti, Romania MESAJ: “Conducerea Centrala a TpT a hotarat alaturarea intregii organizatii la Consiliul National al Unirii. Traiasca Romania Mare!”

Fundatia Ion Gavrila Ogoranu, ONG. Prin președinte Coriolan Baciu, Bucuresti, Romania.

Mariana Vass, profesoara, Eforie-Nord, Constanta MESAJ: Bunul Dumnezeu ne ajuta si ne va ajuta! Sa IL cautam din toata inima! NUMAI CU DUMNEZEU REUSIM!

Dragan Gabriel, profesor

Eriomenco Boris

Golan Ion

Valeriu, Cahul, Republica Moldova

Silvia Neceaev, Chisinau

Cotruţa Constantin

Daniela

Mihai Mircea Totpal

Chiosa Eugenia, neangajata, Republica Moldova

Cornel Todirică, economist (momentan, student la doctorat la Central European University) MESAJ:”Va multumesc pentru initiativa si deranj!” Fălticeni-Suceava-Bucureşti-Budapesta

George Simion, membru al platformei unioniste “Acţiunea 2012”. MESAJ: “Unirea face puterea, susţin Consiliul Unirii si toate initiativele unioniste”. Bucureşti-Chişinău, România-Republica Moldova

Marcel Rimbu, agent ghid turist Creta. MESAJ: LUCREZ LA O FIRMA DE TURISM ROMANO-ELENA. NASCUT PE MALUL PRUTULUI LINGA STINCA-COSTESTI. DORESC UNIREA DE CIND AM INCEPUT SA VORBESC. ATUNCI IMI STRIGAM RUDELE DE PE MALUL CELALALT DE PRUT DIN MOLDOVA DE EST DIMINEATA SI SEARA SI NE SALUTAM. PARTICIP CU PLACERE LA ACTIVITATILE DEDICATE REUNIRII SI AM FORMATA O ARMATA DE UNIONISTI IN LOCURILE NATALE SI PE FACEBOOK.
Botoșani, România

Tatiana Chitoroga, bucatareasa, Portugalia

Oleg Vlos, jurist, master în drept , vicepreşedinte al ONG-ului ”Protecţia drepturilor omului, de consumatori şi a persoanelor cu handicap”. MESAJ: ”Încet mor din cauza lipsei de medicamente şi bani pe ele! Managementul nostru a decis să anuleze medicamentele gratuite de salvare”, BălțiRepublica Moldova

Arcadie Romanciuc, elev MESAJ: ”Sunt pentru limba română si pentru reintregirea spatiului românesc!” Strășeni-Republica Moldova

Ion Dascalescu, avocat MESAJ: ”Va multumesc ca va considerati romani, si nu moldoveni, care vorbesc ”limba moldoveneasca”. Aveti toata stima mea. Pledez si sustin Unirea grabnica, pasnica si, in noul context al cerintelor europene, a tuturor teritoriilor romanesti din afara granitelor romanesti, cu Patria-mama. Daca voi o cereti, noi va sustinem. Solicitarile si implicarea trebuie sa vina de la voi. Noi nu facem decat sa va sustinem si sa va ajutam. Unirea nu se poate face cu forta. Pana la acest moment sunteti romani din Diaspora, ca si noi.” Reggio Calabria/Italia

Petro Gilca, reponedor (comert) Barcelona, Spania

Florea Anitei, economist, financial broker, roman moldovean din Veresti-Suceava-Romania, MESAJ:  “In acest an, 2012, se implinesc 200 de ani de la rapirea Basarabiei de catre Imperiul Rus. Sa marcam acest an prin manifestatii de mare amploare impotriva anexarii acestui pamant romanesc. Unirea Basarabiei cu Patria-mama va deschide un nou capitol in Istoria Romaniei si va aduce fratii nostri mai repede in Europa ferindu-i de pericolul real al inglobarii acestora in spatiul euro-asiatic al tiraniei ruse. Fratii nostri  moldoveni din Basarabia sunt europeni, sunt romani ca si noi si locul lor este in Europa. Acest an sa fie marcat de mari manifestatii pentru Unire.” SUA

Alexei Cujba, Republica Moldova

Vitalie Lisnic, operator video, blogger MESAJ: “Toţi spun: “Unirea va fi, mai devreme sau mai târziu!”. Eu zic: “Mai bine mai devreme!” Chișinău, Republica Moldova

Sergiu Petrovici, inginer constructor, Teleneşti, R. Moldova

Popa Tamara, director comercial, Ungheni, Republica Moldova

Iurie, invatator, MESAJ: ”Sunt pentru Unirea Republicii Moldova cu România”, Slobozia, Republica Moldova

Eduard Roman, farmacist, Bălți, Republica Moldova

Dr.Constantin Burlacu, jurnalist, presedintele Ligii Apararii Nationale MESAJ: ”Am fost  si sunt pentru reunirea Moldovei de peste Prut cu Romania. Traiasca Romania Mare, libera, independenta si suverana de la Nistru si pana la Tisa, a romanilor si numai a romanilor. 464 Woodward Ave. Apt.2L, Ridgewood, NY 11385 SUA

Familia Calancea, români moldoveni, MESAJ: ”In amintirea parintilor nostri /apicultor Gheorghe Leon Calancea /1887-1975, s.Tataresti/, Pantelimon si Tina Calancea /spitalul din s.Zubresti/, Serghei Gh. Calancea /1924-1996/, invatator de geografie, si Eugenia V.Calancea/ 1929-2008/, invatatoare de biologie, s. Zubresti, care prin luna decembrie 1980, când o ruda prin alianta, Ion Moldoveanu, ne-a adus o antena mai moderna, au stat o prima zi de duminica tot privind cu nesat de dimineata pâna seara TV Româna, cu dulcea noastra limba, dupa care am tânjit atâta amar de vreme…”, s.Zubresti, judetul Lapuşna

Victor Cobăsneanu, redactor-șef, ”Observatorul de Nord”

Ion Daghi, plastician, doctor in pedagogie, conferențiar universitar UTC, Chișinău, Republica Moldova 

Liviu Raischi, primar, Slobozia Noua, jud.Soroca

Veronica Alexa, economist, MESAJ: “Ader la Consiliul Unirii din suflet. Caut în România pe Roşca Mircea, născut în Basarabia în 1939-1942, fiul lui Fiodor sau Tudor Roşca, născut la Rădeni-jud.Orhei, în 1903-1906. A fugit din Basarabia de teroarea bolsevică în 1940 sau în 1944. A lucrat ca profesor la Focşani. Mircea Roşca fiul lui Fiodor sau Teodor, dacă eşti în viaţă, te caută verii din Basarabia, satul Rădeni Efimia şi Dumitru Roşca, la Chişinău. Valerian Roşca”. Chișinău, Republica Moldova

Arcadie Chirosca, programator, MESAJ: “Doamne Ajută”, România-Republica Moldova

Grati Tamara Nicolae, istoric, Chișinău, Republica Moldova

Apostol Valeriu, inginer automatist, Galaţi, România 

Lucian Livescu, Journalist/inginer M.S./Profesor Matematica  Dekalb District Georgia USA

Morozan DorinMESAJ: “Sunt din Chişinău, am 18 ani, sunt un naţionalist înflăcărat şi vreau să fiu şi eu membru al Consiliului Unirii”. Anenii Noi , Republica Moldova

Veagu Gheorghe, scriitor, redactor-şef revista “Oglinda Literară” “Calvar al Literaturii române”, cetăţean de onoare al oraşului Panciu şi com.Trifeşti Neamţ, Focşani, jud.Vrancea, România

Lilea Ion, pensionar, MESAJ: “Unirea reprezintă o REPARAŢIE, cu mare Întârziere, a ceea ce trebuia să fie România: o ţară puternică, unită, normală, aşa cum au croit-o marii noştri înaintaşi. M-aş bucura foarte mult ca lucrurile să intre în normalitate, în sfârşit.”, loc.Rimnicu Vîlcea, Jud.Vîlcea, România

Ilie Valentin Mihai, economist, Bucureşti, România

Rusnac Mihai, întreprinzător, Soroca,  Republica Moldova

Rinciog  Dumitru, ofiţer în rezervă/şef secretariat, MESAJ: “Felicitări şi mulţumiri pentru toate demersurile pe care le faceţi pentru aducerea românilor instrăinaţi la patria mama!
Încet, încet, ideea începe să prindă contur practic şi să aiba adeziune la cei mulţi. Unirea a făcut şi va face, de-a pururi, Puterea!”, Bucureşti, România

Dascalu Traian, pensionar militar, Maramureş, România

Aurelia Bruma, consilier vînzări

Serafim Florea, avocat, fondator şi preşedinte al Asociaţiei Comunitătilor Unite ale Moldovei, director executiv al Fundaţiei Comunison, fondator Revista Pro-Diaspora, fondator Partidul Comunitar Democraţia Acasă şi preşedinte al filialei Londra, Ordinul “Meritul Civic” al Republicii Moldova 2010, Ordinul “Ambasador al Păcii” 2008 Universal Peace Federation, London, Marea Britanie

Maria Saharneanu, jurnalistă, directoare de programe la postul de radio Vocea Basarabiei, Chişinău, Republica Moldova

Gabriel Sandulescu, student, MESAJ: “Şi eu vreau Unire!”, Bucureşti, România

Hropaciov Bogdan, inginer constructor, MESAJ: “Doresc Unirea Basarabiei cu România.” Judeţul Teleorman,România

Petrenici Dorin, Orhei/Chişinău, Republica Moldova

Iambarțev Dan, programist, Chişinău, Republica Moldova

Iambarțev Viorica, cercetător științific, Chişinău, Republica Moldova

Eugenia Bulat, membu al Uniunii Scriitorilor din R. Moldova și România. MESAJ: “Aderent ”prin definiție”, cum bine s-a exprimat Dl Mircea Druc. // ”Istoria cugetă, desi încet, însă sigur si just”, spunea marele Eminescu. Sper ca aceste eforturi să emane, într-un final, structura care să dea Cauzei Naționale o altă dinamică, conturând finalitatea salvatoare pentru Basarabia: REalipirea la Țara-Mamă. Doamne ajută.” Venezia, Italia

Ardeleanu Nona, inginer pensionar, Bacău, România

Ilarion, afacerist , MESAJ: “Deţin cetăţenia României din 2001 cu toata familia.”, Chişinău,  Republica Moldova

Elena Negara, profesoară, translatoare, Orhei, Republica Moldova

George Rusnac, dr. în filologie, conferenţiar universitar, profesor la Institutul de Studii Europene, Chişinău, Republica Moldova

Tamara Negara-Rusnac, profesoară, poetă, Chişinau, Republica Moldova

Evelina Negara, Orhei, Republica Moldova

Ţeavă GheorgheMESAJ: “Administrator al Mişcării Dacia, reprezentată pe Facebook de grupul „Mişcarea Virtuală Dacia” www.facebook.com/groups/141387601036/
În numele celor peste 2200 de aderenţi ai Mişcării Dacia, sprijinim fără doar şi poate această iniţiativă ! Doamne ajută!!!”, Rimini – Italia

Dorin Dusciac, fizician, activist civic, Preşedintele Clubului Liberal Franţa, MESAJ: ”Pentru vechile hotare, pentru Romania Mare!”

Zinaida Gane, ziaristă, Trieste, Italia

Valeriu Gane, arhitect, Trieste, Italia

Ovidiu Fecioru, arhitect, Botoşani, România

Alex Mursa, Toronto, Canada

Kemecsei Ioana, economist, Timişoara, România

Laurentiu Razvan MESAJ: “Buna ziua. Sunt foarte necesare proiectele de conectare dintre cele doua tari cum sunt : poduri peste Prut, cale ferata de tip european, conectarea retelelor de energie si conducta de gaze naturale. In acelasi timp in Republica Moldova nu trebuie sa ramana doar minoritatii care sa impiedice unirea si pentru asta ROMANIA SA OFERE CETATENIA EI SI CELOR CARE NU CUNOSC LIMBA ROMANA. MULT SUCCES.”

Vlad Pop, asistent medical, Torino, via Chisola 6, Piemonte, Italia

Valeriu Ciocan, liber profesionist MESAJ: “Traiasca Romania Dodoloata!”, Onesti-Bacau  Romania

WEB-ul www.cetatenie.primesc.eu. MESAJ: “Noi am lansat recent site-ul www.cetatenie.primesc.eu, cu scopul de a informa cat mai bine pe cei care doresc sa-si redobandeasca cetatenia romana. In urma unei analize detaliate a site-lui Dvs., avand in vedere scopurile commune, venim cu propunerea de a face un schimb de banere si link-uri a site-urilor, pentru o informare mai buna a persoanelor interesate, si o cautare mai simpla a informatiei necesare.”

Ion Marincas, membru fondator al Asociatiei “Dreptate si Adevar”-Alba Iulia si al Partidului Poporului-Dan Diaconescu,Organizatia Judeteana Alba, Alba Iulia Str.Ioan Alexandru nr.37 C ap.10,etj.2, România

Unirea, ziar dinAlba IuliaMesaj: Ziarul Unirea apare in 1891, ca foaie culturală şi bisericească, întemeiată de un grup de intelectuali şi preoţi patrioţi si luminaţi. A fost şi a ramas un ziar de luptă pentru unitatea şi prosperitatea românilor, militând pentru Marea Unire din 1918, unitatea şi prosperitatea neamului. A apărut până în 1948, când a fost interzis. Reapare în 1968, la Alba Iulia, odată cu înfiinţarea judeţului Alba. Este un ziar independent, echidistant politic, în slujba cetăţeanului, fiind ziarul cu cel mai mare tiraj din Transilvania., Alba Iulia, România

Gabriel Harapu, muncitor în consrucţii

Costi Ionescu, econimist

Minca Constantin Cosmin, cadru militar rezervă , membru Noua Dreapta – filialaConstanţa, Constanţa, România

Tatiana Ciobanu, profesor, Roma, Italia

Vitalie Ciobanu, Preşedintele Asociaţiei “Dacia”. MESAJ: Idealul Unirii a fost si ramane sfant pentru romanii cu constiinta si spiritul viu. Sa ne ajute Dumnezeu. Roma, Italia

Nina Midrigan, designer grafic

Mihaila Vasilica, economista. MESAJ: “Dusmanii nu ne vor uniti, insa noi vom reusi unirea cea mare. Imi vreau tara inapoi! Traiasca Romania MARE!” Bucuresti

Stanculeanu Bogdan, economist, MESAJ: “Traiasca Romania Mare!” Pitesti, Arges, Romania

Hropaciov Iulia, pensionara, Com.Olteni, str.Marin Preda nr.16, Jud.Teleorman, Romania. 

Victor Cristian, liber profesionist, loc.Buturugeni, jud.Giurgiu

Guriuc Liviu, muncitor, loc. Amelia, Italia

Serafim Florea, reteaua de Asociatii Media A.O. Pro-Diaspora (London-Bruxelles-Chisinau), Director Executiv, Comunison RC Foundation, Presedinte, L’ACUM Association des Communautes Unies de Moldova Asbl, Coordonator, A.O./Revista Pro-diaspora,      London-Bruxelles-Chisinauhttp://romanimoldoveni.blogspot.co.uk,  http://pro-diaspora.orghttp://comunison.org

Gheorghe Ionaşcu, Conf.univ.dr.arhitect. MESAJ: “Unirea Romaniei cu R. Moldova si cu celelalte teritorii romanesti, aflate vremelnic in alte tari adiacente Romaniei, este un act legitim si firesc de intrare in normalitate. Pactul Ribentrop-Molotov a fost anulat demult de jure, dar inca nu si de facto. Romania inca are probleme pentru a intra in normalitate si asta e problema romanilor – oriunde s-ar afla! Asa sa ne ajute Dumnezeu!”, Bucuresti, România

Liviu Laurentiu Lipot, manager, presedinte al Uniunii Democratice a Romanilor din Italia (UDRI).MESAJ: “Am fost si raman alaturi de dumneavoastra pentru realizarea reintregirii nationale. Cu noi sunt multi romani de pe ambele maluri ale Prutului care traiesc in Italia! Doamne ajuta!”, Bologna, Italia

Cornel Stinan Cornel, informatician, Alba Iulia, România

Iorgu Iordache, om de afaceri, presedinte al Asociatiei “Europa”, cu filiale in Romania si in Italia România, MESAJ: EU II SUSTIN PE CETATENI ATAT PERSONAL CIT SI ASOCIATIV (VALORI EUROPENE)

Bazavan Adrian, student, Bucuresti, Romania

Turcu Cristi Marius, student, Teleorman, România

Matei Mirel, lucrator comercial, Brasov, Romania

Petrescu R. Florin, inginer/profesor, Barlad, Romania

Eduard Pascal, Administrator. MESAJ:”Nutresc speranta si cred cu adevarat ca romanii din cele doua state romanesti vor gasi calea comuna, impreuna. Sangele apa nu se face!” Bacau, Romania

Panaghiu Igor, designer. MESAJ: “Pot sa va ajut in domeniul multimedia (foto, video, colaje, brosuri, banere)”. Chisinau

Dorobat Ilie-Cristian, economist (domeniul contabil), presedintele Filialei Asociatiei Noua Dreapta,Bacau, Romania

Col. (rtr.) Constantin Chiper, vicepresedinte ANCE, Asociatia Nationala “Cultul Eroilor”, Bucuresti

Budisteanu Alexandru, Doctor arhitect, Presedintele Emerirt al Filialei din Romania a Uniunii Internationale a Vorbitorilor de Limba Engleza (ESU). Membru in Consiliul Stiintific al  Institutului National pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Romane. MESAJ: “M-am nascut la 11 august 1928 in com.Parlita, jud. Balti. Sunt doctor arhitect urbanist specializat in amenajarea teritoriului. In perioada 1967-1972, am fost functionar international, reprezentand ca arhitect Romania in cadrul secretariatului ONU de la New York. In perioada 1977-1983 am fost Arhitect-Sef al orasului Bucuresti. Sunt doctor Honoris Causa al Universitatii “Alecu Russo” din Balti. Am infiintat Premiul “Alexandru Budisteanu”, pe care il confer anual Premiantilor de Onoare ai Liceului “Ion Creanga” din Balti, incepand din anul 1996. In perioada 2007-2008 am fost Presedintele Consiliului International al Uniunii Internationale a Vorbitorilor de Limba Engleza (ESU).” Bucuresti, Romania

Pintilie Țurcanu, Kuressaare,  Estonia

Lt.cdor(r.) Oprea Liviu

Dan Dascalescu, medic, Ontario, Canada 

Blănaru Matei, traducător, Târgoviște, România

Marius Constantin, marketing, MESAJ: Am auzit de voi la postul de radio Vocea Basarabiei. Va sustin si trebuie sa se realizeze Unirea Basarabiei, inclusiv a Basarabiei de sud cat si a nordului Bucovinei si a Tinutului Hertei, cu Romania. Este normal si firesc.
Nu stiu cum va pot ajuta; daca stiti cum…va rog anuntati-ma. Ce pot face eu acum este sa raspandesc adevarul istoric. Bronx, NY SUA, rezident temporar Bururesti, Romania

Budişteanu Ileana, arhitect, conferentiar universitar doctor, Bucureşti, România

Mateescu Monica, inginer, Bucureşti, România

Ursu Tatiana, studentă, Timişoara, România

Ursu Valentina, epidemiolog, Balţi, Republica Moldova

Ponomarciuc Victor, învăţător, Chişinău, Republica Moldova

Efros Mihai, student. MESAJ: Lupt pentru cauaza nationala – UNIREA!
Magdacesti-Criuleni, Republica Moldova 

Ghenadie Schiopu, antreprenor, Soroca, Republica Moldova

Veronica Bâncă, istoric literar. MESAJ: “Funciar sunt aderentă ideii de unire.” Chisinău, Bucureşti

Vitalie Leca, designer. MESAJ: “Lupt pentru Unire din 1989″. Chisinau

Sonea Constantin, farmacist. MESAJ: “Stranepotul prof. Marcu Valuta, director al liceului de baieti din Bolgrad – 1919-1929 si al liceului Ion Creanga din Balti – 1929-1939 si presedinte al instructiunii publice din Basarabia”, jud. Ilfov, Romania 

Dumitrescu Marius, Jurist, România

Motoc Radu, inginer. MESAJ: “Trebuie promovate actiuni de coaborare intre institutiile statului asa cum a inceput presedintele Basescu si a continuat primul ministru M.R.Ungureanu. Dupa semnarea unor protocoale de colaborare intre diferitele ministere sunt necesare in mod obligatoriu o colaborare intre Academii, Universitati, Uniunea Scriitorilor, Muzee nationale si judetene, Consilii judetene, etc. Sunt convins ca Unirea exista in sufletul romanilor, ramane sa fie si in hartiile administratiilor. Cu plecasiuni moldave. Republica Moldova

Popovici Cristian, România

Gheorghian Leonid, medic/pensionar, Bensheim, Germania

Claudia Homutescu, profesor, Iaşi, România

Gheorghian Verona, asistenta medicala/pensionara, Bensheim, Germania

Gheorghe Gavrilă CopilMESAJ: Link permanent la vedere – www.noidacii.ro

Cuciuc Nina, profesoara, Iasi

Dami, programator, Iasi, Romania

Morar Razvan, istoric. MESAJ: “Imi doresc foarte mult sa reusiti a va duce la indeplinire obiectivul de “UNIRE a REPUBLICII MOLDOVA cu PATRIA MAMA”. Va asteptam cu drag in ROMANIA” Intotdeauna mi-am dorit o ROMANIE MARE, care sa nu mai plece capul la orice comanda venita din afara. Spun asta, deoarece secole de-a randul am tinut “CAPUL PLECAT”, deoarece spuneam noi “SABIA NU-L TAIE”, fara, insa, sa ne dam seama ca, de multe ori, “CAPUL PLECAT LANTUL IMPRESOARA”. Avem indeajuns de multe resurse, atat umane cat si naturale sau materiale, pentru a ne cladi un stat puternic cu noi si pentru a ne putea creste copiii langa noi, fara sa mai fie nevoiti sa se pustiiasca de acasa. Din pacate, in ultimii 22 de ani, atat de o parte, cat si de cealalta, au existat interese obscure, care au favorizat un grup restrans de oameni dornici de inavutire si care au uitat practic de oamenii simpli. Insa, exista speranta : la Bucuresti, guvernul portocaliu al PDL-ului a picat. USL -ul “UNIUNEA SOCIAL LIBERALA” este acum la putere si sunt convins de faptul ca PNL-ul “PARTIDUL UNIONIST” dupa cum i se spune in Republica Moldova, va avea o colaborare indelungata cu USL – ul, numai prin simpla infratire a acestor doua formatiuni referindu-ma la cuvantul LIBERAL. “Bineinteles, eu sper sa fie mai mult de atat pentru oameni”. Vom pune oamenii potriviti la locul potrivit, “II VOM ALEGE DINTRE OAMENI SA VORBEASCA PENTRU OAMENI” si intrun final “NE VOM GASI LOCUL IMPREUNA ASA CUM INTOTDEAUNA AR FI TREBUIT SA FIM UNITI !!!
Romania – Hunedoara – Deva

Ruginosu Daniel, inginer mecanic. MESAJ: “Basarabia ESTE Romania!”, Iasi

Mariana Cristescu, jurnalist, MESAJ: “Sunt unionista convinsa”, judetul Mures, Targu-Mures, Romania

Camelia Nicoleta Homutescu, functionar in asigurari, Italia

Sergiu Grosu, elev, Chișcăreni, Bălți

Ilascu  Ion, electronist, Botosani, Romania

Marilena Vasile, tehnician, Bucureşti, România

Claudiu Danila, inginer-mecanic, Iasi, RomaniaMesaj: Unirea va veni negresit, toate profetiile zic asta; depinde doar de noi sa grabim acest moment de gratie dumnezeiasca! Doamne-ajuta si fruntea sus, romani de pretutindeni!

Flori Balanescu, istoric, Bucuresti, Romania

Livadariu Eugen, electrician, Botosani, Romania

Adam Bogdan, economist/functionar public, Bacau, Romania

Caraiman Lilian, vanzari, Barsanesti, Bucuresti-Romania

Lucian Tanase, specialist, autorul blogului sosbasarabia.wordpress.comBelgrave St, Kogarah, NSW, 2217, Australia

Camelian Propinatiu, scriitor. Mesaj: Camelian Propinaţiu este nepotul preotului Grigore Constantinescu, profesorul de limba noastra cea româna, la Seminarul din Chisinau, al poetului Alexei Mateevici. Carti online: http://www.scribd.com/propinatiu/shelfBucuresti, România

Dumitru Statchevschi, student. Mesaj: Traiasca Romania Mare!

Ilascu Ovidiu-Ciprian, operator comercial: Mesaj: “CU CE PUTEM FI DE FOLOS?” Botosani

Pintilie Țurcanu, Kuressaare,  Estonia. Mesaj: “Sunt cu  Dvs. fraților!  Susțin lupta pentru Reunirea poporului  romînesc într-un stat  unitar. Vă expediezi  răspunsul meu pentru  rusofoni și mancurți cu ocazia ,,9 mai”

Valentin Rojco,  Cluj-Napoca, Romania

Veaceslav, student. Mesaj: “Suntem Romani si punctum!”

Mihai Dascal, muzician, Mesaj: “Doresc sa ma inscriou in lista celor  adera la ideea de reitregirea tarii noastre Romania” 1454East13TH.str apt .4D Brooklyn NY.11229 USA.

Maria Cot, cadru didactic. Mesaj: “Doresc sa ma inscrieti in lista de adeziuni la Consiliul Unirii” 1654 East 13TH str.apt .4D Brooklyn NY 11229 USA

Marius Valentin Săceanu, economist. Mesaj: “…o ţară, atâta timp cât îşi va avea hotarele ştirbite, va sângera mereu.” Giurgiu, Romania

Teodor Cojocaru, inginer, Raasiku, Harju, Estonia

Nicu Chipaila, zugrav. Mesaj: “Sunt un unionist pana in adancul inimi, traiasca Romania Mare!”Focsani, Vrancea

Constantin Padure, liber profesionst. Mesaj: “Originar din dreapta Prutului, “m-am maritat”  in Basarabia , si cu Basarabia : Momentan in Danemarca, ulterior in Suruceni, Basarabia”

Ionel Gherghina, inginer, Toronto – Canada.

Sergiu Moga, învăţător, limbi străine. Mesaj: “Unirea face puterea!!!”, Tighina, România.

Preda Cătălin, medic, Constanţa, România  

Paun Octavian, Director Adj. Agentia de Stiri*Centrul Informational METAFORA din Seattle,WA/U.S.A Ziarul/Radio online: www.radiometafora.ro si VicePresedinte AMJRP-Asociatia Mass-media&Jurnalistilor Romani de Pretutindeni, Quebec,Montreal/CANADA

Catalin Hulea, programator PHP, Mesaj: Sustin Actiunea 2012 si Consiliul Unirii, Bucureşti, România

Dan Nicu, Masterand, Mesaj: Sustin refacerea integritatii teritoriale a Romaniei prin unirea Republicii Moldova cu Romania, atat in spirit, cat si in scris, dar imi doresc sa pot face si ceva mai mult decat atat. Cu respect, Dan Nicu, masterand in stiinte politice la Bucuresti, absolvent in 2012, Chisinau, R.Moldova, Pantelimon, Ilfov, Romania

Itul-Toderesc Emil, profesor de istorie, Bucureşti, România

Moiseev Vasile, liber profesionist, Braşov, România

Grebenscikov Victor, filolog, Chişinău, Republica Moldova

Ioan Alisa, Profesoara

Ciobanu Mihail, student, Nisporeni, Republica Moldova

Cretu Dumitru, profesor, temporar neangajat, Telenesti, Republica Moldova

Luca Ion, elev, Nisporeni, Republica Moldova

Mişcarea România Altfel, asociație civică militantă, București, România

Mișcarea Culturală Naționalismul și Arta – MECENA, asociație civică, București, România

Romeo Tarhon, Jurnalist, patron asociat și redactor-șef adj/ Ziarul Națiunea, București, România

Mihai Ioan Roșca, cadru didactic ASE Bucuresti, mesaj: Luptator pentru unirea pasnica in vechile hotare din 1989. Unire inseamna putere, Bucureşti, România

Bogdan Sile, it manager, Bucureşti, România

Suciu Macedon, pensionar, Nasaud, România

LISTA RĂMÎNE DESCHISĂ

Fiecare se poate înscrie expediind un e-mail pe adresa consiliulunirii@yahoo.com, sau completind formularul de la ADEZIUNI, pe site-ul www.consiliul-unirii.ro

Loading Facebook Comments ...

19 Comments

Add a Comment
 1. Politicienii din Chişinău şi Bucureşti joacă partida rusească.
  Sunt îngenunchiaţi neputincios în faţa tronului rusesc.

 2. FORTELE OCULTE:
  ASASINATE LA COMANDA contra Marii Re-Uniri cu România:
  O A DOUA DECAPITARE A INTELECTUALILOR NOSTRI IN ULTIMII 20 DE ANI,

  / PRIMA FIIND DEPORTARILE SI GENOCIDUL IN ANII 1940 COMIS DE OCUPATIA RUSEASCA /

  Martirii Neamului Nostru:
  ————————————————————————————————————————————
  1. Mihail Garaz – impuscat in fata casei la 60 de ani – / 1930 – 1990 / – poet si publicist.
  2. Dumitru Moldovanu – un tânar patriot, omorât in Nov.1990.
  3. Ion Gheorghita – impuscat si el in fata casei la 52 de ani – / 1939 – 1991 / – poet.
  4. Grigore Vârtosu – mare patriot,
  impuscat in spate in iulie 1992 in razboiul cu rusii de pe Nistru.
  5-6. cântaretii cuplul Doina / Marin / – la 34 de ani – / 1958 – 1992 /
  si Ion Aldea-Teodorovici – la 38 de ani – / 1954 – 1992 /- «accident» inscenat.
  7. Ion Dumeniuk – la 56 de ani / 1936 – 1992 / – lingvist, publicist, otravit-iradiat.
  8. Ion Vatamanu – la 56 de ani – / 1937-1993 / – poet, publicist, savant,otravit.
  9. Nicolae Costin – la 59 de ani / 1936 – 1995 / – primar de Chisinau, iradiat cu cesiu
  10. impreuna cu soferul sau – / Tudor, grav bolnav /
  11. Petre Teodorovici- la 47 de ani – / 1950 – 1997 / – cântaret, iradiat-otravit,
  care stia prea multe despre cei care i-au omorât fratele si pe Doina.
  12. Lidia Istrati – la 56 de ani – / 1941 – 1997 /- scriitoare, deputata,
  iradiata-otravita pentru curajul sau contra mafiotilor.
  13. Gheorghe Ghimpu, la 63 de ani – / 1937- 2000 / – disident, deputat, «accident» inscenat
  14. si colegul sau Ion Caftanat- / aflat la volan in aceeasi masina /
  15. Veniamin Apostol – la 62 de ani – / 1938 – 2000 / – actor, iradiat-otravit
  16. Ion Mija – la 63 de ani – / 1938 – 2001 / – cineast, iradiat-otravit
  17. Nicolae Sulac – la 65 de ani – / 1936 – 2003 / – cântaret, iradiat-otravit
  18. Iacob Burghiu – la 62 de ani – / 1941-2003 / – prozator si regizor, iradiat-otravit.

  4 ASASINATE in lanț:
  ————————————————–—————————
  19. Emil Loteanu /1936-2003/, cineast /otrava in cafea la Moscova, probabil era un fost agent,
  care cunostea prea multe despre presedintii comunisti ai RM, si devenise nesupus, deci periculos/.
  20. Grigore Grigoriu – /1941-2003/, actor, prietenul bun a lui Emil Loteanu,
  de aceea a fost si el anihilat printr-un «accident» aranjat.
  21. Traian Grigoriu – /1972-2004/, fiul lui G. Grigoriu, actor la Piatra-Neamt, care si el, sarmanul, probabil,
  stia câte ceva din culisele politicii ruso-moldovenesti: «accident» mortal, impreuna cu prietenul sau:
  22. Adrian Neacsu – /1972 -2004/, actor
  —————————————————————————————–
  23. Vladimir Nicu – la 76 de ani – / 1928 – 2004 / – istoric, om politic, iradiat-otravit.
  24. episcopul Doremidont – la 45 de ani – / 1961 -2006 /, » accident» la comanda.
  25. corpul lui Andrei Buzu, patriot si primar de Drasliceni, r. Criuleni a fost gasit intr-o fântâna.
  26. Victor Ciutac – la 71 de ani – / 1938 – 2009 / – actor, iradiat-otravit
  27. Grigore Vieru – la 74 de ani – / 1935 – 2009 / – poet national, «accident» inscenat.
  28. Ion Contescu – omorât in 2009, profesor, istoric, iradiat-otravit.
  29. Andrei Vartic, la 61 de ani – / 1948 – 2009 / – publicist, poet, savant, otravit-iradiat.
  30. Andrei Savciuc , la 21 de ani – / 1988 -2009 / – student la Bucuresti, «accident» inscenat.
  31. Tudor Cataraga – la 54 de ani – / 1956 – 2010 / – sculptor,
  32. / asasinat /»accident» rutier la comanda “/ impreuna cu sotia sa Dora /
  33. Vlad Gheorghelas – la 61 de ani – / 1950 -2011 / –
  cântaret, iradiat-otravit / cancer /.
  34. Andrei Buzu – patriot si primar de la PPCD in s. Drasliceni /Criuleni,
  omorât si aruncat intr-o fântâna la 4 August 2007.
  35. Valentin Ciobanu, fost vice-presedinte al PPCD, la 14 septembrie 1998, a fost omorat cu lovituri de rangi in mijlocul zilei, chiar in pragul casei sale.
  36.
  Leonida Lari – / la 62 de ani, 1949-2011 /
  scriitoare si martira nationala, iradiata la “cancer”
  si fratele ei Leonard Tuchilatu, poet /1951-1975/,
  “răpus” in armata ruseasca.
  37.
  Vasile Vatamanu – / la 56 de ani , 1955-2011 /, deputat in primul Parlament democrat din 1990, jurnalist sportiv si mare prieten al familiei poetului martir Grigore Vieru. “Accident” rutier prin orbire din fata.
  38.
  Marius Sava, un tânar licean de 19 ani omorât la Timisoara la 4 Septembrie 2011,
  in timpul expozitiei Steagului lui Stefan cel Mare, adus de la Bucuresti la Muzeul de Istorie din Chisinau.
  / 24 August – 12 Septembrie 2011 /
  39.
  Tudor Arnaut /1959 – 2012/, profesor de istorie la Universitatea din Chisinau; “un alt accident rutier” ca “recompensa” oculta pentru toate relatiile lui strânse cu România, asasinat cu o zi inaintea /27 Aprilie / inceperii unei importante Conferinte Internationale a Istoricilor cu referinta la data de 16 mai 1812 – Bicentenarul ocupatiei noastre de catre Imperiul tarist.
  40.
  Andrei Burlea / 1980 – 17 iunie 2012 /, injunghiat mortal de 2 rusofoni
  pentru faptul ca cânta in româneste în barul „Veşca” din s. Durleşti.
  / Prietenul sau Roman Vitiu si el injunghiat, suptavietueste fiind grav ranit /.
  ——————————————————————————————————————

  + PLUS 5 tineri torturati, schinjuiti si masacrati de catre teroristii-politisti mascati in aprilie 2009
  in timpul protestelor anti-comuniste si anti-voronin de la Chisinau:
  41. Valeriu Boboc /1985 – 2009/
  42. Ion Ţâbuleac
  43. Eugen Ţapu
  44. Maxim Canişev
  45. Radu Ciobanu
  ———————————————————————————–
  Bucovina de Nord si Sudul nostru care plâng:
  46.
  In 1993 patriotul si primarul Ion Rotaru din s. Boian, judetul Cernauti, si-a pierdut mintile dupa ce unul din fii sai a fost ucis în condiţii «enigmatice».
  47.
  Mihai Jar / 1960-1999 / mare patriot si directorul scolii românesti 26 din or. Cernauti — «moare subit» /otravit/.
  48.
  Adrian Dohotaru – la 56 de ani –/1939 -1995/ – diplomat român, «accident mortal» inscenat pe autotrasa de lânga Chilia la sud la Dunare.
  ————————————————————-
  49.
  + plus cei câtiva monahi tineri de la manastirile Capriana, Tipova, etc.
  omorâti pentru vederile lor pro-românesti / suntem in cautarea numelor lor /.
  N.B.
  + plus cele câteva sute de victime moldovene din timpul razboiului cu rusii de la Nistru din 1992.
  c)
  Daca cunoasteti si alte cazuri de asasinate politice,
  va rugam sa completati aceasta lista neagra a EROILOR NOSTRI.
  ———————————————————————————————————————————–
  Istoria se repeta !
  Si in anii premergatorii anului 1918, când s-a realizat Unirea Basarabiei cu România,
  multi patrioti est-moldoveni au fost omorâti de ocupantii rusi. De exemplu:
  – juristul Simeon Murafa / 1887 -1917 /
  – inginerul Andrei Hodorogea / 1888 – 1917 /
  Ambii au fost asasinati pe la spate la Chisinau de o banda bolsevica la 20 August 1917.
  Dupa ocuparea din nou a Basarabiei in 1940,
  multi deputati din acel Sfat al Tarii istoric din 1918,
  au fost arestati, deportati, impuscati:
  1. Teodor Uncu / 1881 – 1940 /
  2. Teodor Cojuharu / 1879-1940 /
  3. Teodor Neaga / 1880 -1941 /
  4. Vlad Bodescu / 1868 – 1941 /
  5. Ion Ignatiuc / 1893 – 1943 /
  6. Pantelimon Sinadino / 1875 – Gulag, anul ? /
  7. Constantin Bivol / 1885 -1942 /
  8. Emanuel Cotelea / 1883 -1943 /
  9. Luca Știrbeț / 1889 -1942 /
  10. Alexandru Baltaga / 1861 -1941 /
  11. Nicolae Sacară / 1894 -1942 /
  12. Grigore Turcuman / 1890 -1942 /
  13. Stefan Botnariu / 1875 – 1941 /
  ——————————————————————————————————————–
  Deci vedem ca se duce CONSTANT o lichidare sis-tematica oculta speciala
  a celor mai importanti patrioti români moldoveni.
  CINE SUNT URMATOARELE VICTIME ?
  OARE NU AVEM CURAJUL SA DEMASCAM ASASINII NATIUNII NOASTRE SI SA STOPAM ACEST GENOCID ?
  AMINTIRE SI POMENIRE VESNICA PATRIOTILOR MOLDOVENI
  CARE AU FOST LICHIDATI PENTRU O CAUZA MAREATA

 3. Multumim, doamna Pavlicenco ca ati publicat intreaga lista a curvelor si pidarajilor romani! Vine timpul si veti fi fututi nu va faceti griji! Ce-i al vostru e pus deoparte!

 4. Bravo PNL!

  Jos RM-Republica Mafiei ,Ribbentrop-Molotov.

 5. pentru pederastul Ion-Vanea,

  Pederastule,

  Deatâta și o detest pe Padliucenco că colaborează cu voi, pederii moscali.

 6. EXTREMA DREAPTA din RM

  Comunismul este cel mai mare antistatalist, el a separat Germania, Coreea, Japonia, Romania, Georgia si azi separa RM.

 7. demoncrat, 28 July 2012, ora: 07:42; 0 (2) răspunde
  Hadirca – secretar de partid la Uniunea Scriitorilor,
  Dabija – secretar al Comsomolului la Uniunea Scriitorilor,
  Matcovschi – secretar al organizatiei de partid si redactor sef la revista „Nistru”,
  Mosanu -secretar al Organizatiei de partid la USChisinau,
  Urecheanu – prim secretar al raionului Briceni,
  Snegur – secretar al CC al PC din RSSM,
  Matei – ofiter sub acoperire al KGB,
  Pavlicenco – ofiter al KGB, diplomat al URSS in Cuba.
  Diacov – ofiter al KGB, reprezentant al TASS la Bucuresti in anii 1987. Raportează abuz.
  interesant cine din noi scrie prostii daca si altzii scriu despre ceea ce logica imi spune mie, reesind din activitatea dvs.

 8. video:
  Cahul- 22 iulie 2012: Marsul Re-Unirii:

  IMAGINI INFIORATOARE SI SOCANTE:

  populatia bastinasa moldoveneasca din RM
  terorizata si brutalizata de minoritarii rusofoni !

  –––––––––––––––––––
  Priviti aici 6 min despre teroristii rusofoni
  de la Cahul din 22 iulie 2012 care prin actiunile lor provocatoare, tipete,
  urlete salbatice si instigare la violenta
  si care sar la bataie asupra manifestantilor pasnici pro-Unire cu România,
  deci acesti tineri „voievozi” teroristi sunt gata
  sa-i sfâsie pe moldoveni si pe politistii
  care apara pe pasnicii demonstranti pentru promovarea
  unor idei europene si democratice in mod pasnic !

  Aceeasi situatie ca si in anul 1917 când bandele de tâlhari
  si criminali rusofoni de dupa Nistru au incercat sa zadarniceasca
  „Actul Unirii” al Sfatului Tarii din 27 martie 1918 !

  Va mai intrebati cine i-a omorât pe cântaretii nostri patrioti unionisti
  Doina si Ion Aldea-Teodorovici
  din oct.1992 sau pe poetul nostru national
  Grigore Vieru in ian. 2009, si pe multi-multi altii ?

  Notati ca majoritatea inscriptiilor de pe gardurile
  si magazinele din Cahul sunt numai in ruseste !
  ––––––––––––––––––––––-
  video: www youtube com
  Curaj.TV –
  Tineretul rus se ia la bătaie cu poliţia la Cahul
  http://www.youtube.com/watch?v=QqLJBO96hyI&feature=related

 9. EXTREMA DREAPTA din RM

  pt robin hud deaceea si URSS a ajuns la cimitir. Bravo anticomunistilor!

 10. Pt robin hud

  Care ofiter si diplomat zapacitule?

  Eu sunt nascutqa la 29 octombrie 1953

  M-am casatorit la 24 aprilie 1974

  Am plecat in calitate de sotie in Cuba la 12 decembrie 1974, intrerupindu-mi studiile in anul cinci la sectia limbi straine, franceza, a doua limba – engleza

  Am nascut, dupa noua luni de graviditate, la 31 octombrie 1975, o fiica

  Am revenit la Chisinau cu un copil de zece luni in brate la 5 septembrie 1976

  Am reintrat in anul 5 la facultate si am incheiat studiile in 1977

  In viata mea nu am fost diplomat, nu am lucrat in Cuba, am stat acasa si faceam mincare, cresteam copilul si am venit cu doua luni inainte de termen acasa, desi sotul a fost rugat sa mai ramina un an dupa un an si zece luni cit sotul meu si-a satisfacut serviciul militar ca atitia alti tineri. Nu i-am dat voie sa intre in PCUS, unde a fost invitat.

  Am sa va depistez si am sa va chem in judecata. Nu sunteti cumva de la „Saptamina”, ca astia ii dai bine cu minciunile.

 11. Nu e Robin Hood d-na Vitalia e Kotovski haiducul care scrie pe toate blogurile basarabene.Un nenorocit de doi bani,tatal rus mama romanca iar individul maldavan.

 12. D.Pavlicenco nu vä puneti mintea cu cei bolnavi si nu vä stricati nervii, nu le atrageti atentie si ii va durea mai mult nepäsarea …nu meritä sä vä indreptätiti in fata tuturor necärturarilor…

 13. RObin Hui, pardon gud este un imbecil, care nu stuie pe ce planeta se afla!

 14. Document din 1679 – cine eram noi cei din Moldova si cine trebuie sa fim

  dl Chirtoaca, Primaria de ziua LIMBII ROMANE sa faca fotocopii si sa le posteze pe panouri ca sa vada toti ratacitii si mancurtii.

  http://tiparituriromanesti.wordpress.com/2012/07/25/dosoftei-dumnezeiasca-liturghie-iasi-1679/

  „Dumnedzăiasca Liturghie, acmu întăi tipăritâ rumăniaște, cu multâ osărdie, să-nțăliagâ toți spăseniia lui Dumnedzău cu întreg înțăles. Tipăritu-s-au la svânta Mitropolie în Iași, mesiță mai, în anul 7187.”
  2.
  „Stihuri la luminatul gherb al Țărâi Moldovei
  Capul cel de buor, de fiarâ vestitâ,
  Sămneadzâ putiare țărăi nesmintitâ,
  Pre câtu-i de mare fiara și buiacâ,
  Coarnele-m pășune la pământ îș pleacâ
  De pre chip să viade buorul ce-i place,
  C-ar vria-n toatâ vriamia să stia țara-m pace.”
  3.
  „Cuvânt depreunâ câtră toatâ semințiia rumâniascâ
  Luminatul întru pravoslavie și credincios în Părintele și Fiiul și Svântul Duhă, Troițâ într-o ființâ și nedespărțâtâ, unul Dumnedzău totputiarnic, făcător vădzutelor tuturor și nevădzutelor, Ioan Duca Voevoda, cu mila lui Dumnedzău Domn și oblăduitoriu a toatâ Țara Moldovei, dar, milâ, pace, sănătate a toatâ semențiia româniascâ, tutinderia ce să aflâ-ntr-aceastâ limbâ pravoslavnici, cu toatâ inema ciarem de la Domnul Dumnedzău și izbăvitoriul nostru Is. Hs. Din cât s-au îndurat Dumnedzău de ni-au dăruit mila Sa, dăruim și noi acmu deodatâ acest dar limbii rumânești, svinta Liturghie, scoasâ pre limbâ rumâniascâ de pre
  4.
  elineascâ, de lauda lui Dumnedzău să-nțăliagă toți carii nu-nțăleg sărbiaște sau eliniaște. Caria priimind ca un odor cel mai scump ceresc, pre Dumnedzău să lăudaț și pre noi la svinta rugâ nu uitareți și fiți sănătoși.
  Aflat-am pe David, robul Meu; în Sfânta Mea milă l-am uns pe el (traducere din greacă).
  Prealuminatului întru Iisus Hristos Ioan Duca Voevoda, Domnului și oblăduitoriului a toatâ Moldovlahiia, de la milostivul Dumnedzău Măriii tale poftim pace și sănătate într-ai mulți.”
  Sursa: Dosoftei, Dumnezăiasca liturghie. 1679. Ediție critică de N. A. Ursu. Cu un studiu introductiv de Înalt Prea Sfințitul † Teoctist, Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Sucevei, Iași, 1980

 15. EXTREMA DREAPTA din RM

  pt Vadul Omul s-a nascut gol, apoi s-a imbracat. Omul intii a mincat carne cruda, apoi fiearta si pragita. Vadul primlate gol si maninca carne cruda, pentru ca asa a fost mai intii. Moldovenii in istorie au luptat cu imperii, prin diferite mijloace. Limba tot este un mijloc de-a ne proteja de invazia imperialistilor. Capitalismul, prin orice mijoc (limba), va falimenta feudalismul. Sunt si limbi feudaliste care ajuta feudalismului-comunist-rus sa colonizeze vecinii.

 16. pentru totzi bolnavii zapacitzi, eu am postat ceea ce apostatasa numitul ;demoncrat;.si indeosebi pentru nenorocita si bolnava pafliucenco care vrea sa se numeasca cu numele cotropitorilor care nare nici o legatura cu Dacii, in afara de aceea ca ei iau distrus si inca cu mandrie vor sa se numeasca romani. tfiu…..
  pentru asa zisul Clava oi pardon claudiu,pardon , chiar e Clava, mai bine sa fie tatal rus decat tzigan ca al tau, boratura ce esti.
  si pentru selin-oligofren, nu ma supar pe tine ca cum vad stai cu ceea ce ai scris la partea a doua a numelui in gura , asa ca mozolesteo mai departe.

 17. da am uitat , pentru mancurtzii care traesc in R.Moldova si se cred chipul romani-si cred ca e de mandrie -http://www.youtube.com/watch?v=w16O-GBJDV0&feature=related

 18. Leonard Tuchilatu a murit de betie fiind student la Universitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *