Guvernul Filat, care e coloana a cincea a Rusiei, tolereaza infractorii prorusi agresivi, iar presa angajata minte cu nerusinare!

(Mai sus e filmuletul pus pe un site www.vse.md de antiromani, unde se vede clar cum se incaiera antiunionistii cu politia, in timp ce manifestantii pasnici asteapta sa defileze conform autorizatiei).

 

Iata si alta filmare.

Platforma unionista “Consiliul Unirii” a organizat un Mars unionist la Cahul in anul cind se implinesc 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica. Acest Mars a fost sprijinit de Platforma Civica “Actiunea-2012”. (Culorile sunt pt Publika TV, care dezinformeaza fara obraz.)

Partidul National Liberal si Forul Democrat al Romanilor au depus cerere la autoritatile orasului Cahul si au primit autorizatie, fapt pe care l-au facut cunoscut opiniei publice. De asemenea, Actiunea-2012 a anuntat ca va da foc simbolurilor comuniste. Repet pentru manipulatori: Actiunea-2012 a anuntat acest lucru, insa nu l-a facut la Cahul. Iar presa care manipuleaza, era interesata doar de asta, uitind ca simbolurile sunt deja ilegale si Decizia CEDO intr-o cauza considera arderea lor ca expresie a pluralismului de opinie.

Inca de vineri s-a produs incidentul ca autocarul angajat pentru ziua de duminica de Consiliul Unirii, ce urma sa ii transporte pe doritorii de a participa la Marsul unionist din capitala de sud a Republicii Moldova, a refuzat sa mai mearga si organizatorii au gasit, in graba, un alt autocar, care nu a fost prea pregatit si s-a defectat pe drum, plus soferii speriindu-se de aruncatul cu oua si pietre de catre gruparile criminale antiromanesti, puse mereu la cale – credem noi – de fortele oficiale ruse de la Chisinau, de comunisti si de membri ai Aliantei pentru Integrarea Europeana, prin diferite mijloace.

In vama Cahul tinerii din Actiunea-2012 au fost procesati extrem de greu, adica impiedicati sa treaca frontiera, personal am sunat de doua ori la Antecamera ministrului, dar persoane dresate au spus ca papagalul ca “toti trebuie sa respecte legea”, politia de frontiera fiind politie politica in R.Moldova, desi inca nu a apucat bine sa se nasca. Aceiasi “graniceri”, supusi SIS-ului, ce apartine Moscovei.

Inainte de a intra in Cahul, autobuzul Consiliului Unirii a fost oprit de politie pentru control. Politia trebuia, de fapt, sa ii opreasca pe criminalii „patrioti ai Moldovei” si sa ii impiedice sa mearga la manifestari neautorizate si mai mari decit 50 d epersoane, ceea ce a fost la Cahul, fapt confirmat de politie.  

Membrii Consiliului Unirii si ai Actiunii-2012 au manifestat la Cahul pasnic, asa ca intotdeauna, cu muzica in fata, cu artisti cintind la cobza. S-a facut incercarea ca manifestantii pasnici sa fie agresati, insa unionistii nu au raspuns la nicio provocare.  Scula prorusa, insa, a aruncat vorbe urite, a aratat gesturi obscene, a aruncat cu oua si pietre, sub ochii politiei. Scula prorusa, tolerata de guvernanti, au impiedicat mitingul unionistilor, bruind cu aparate care nu au fost confiscate de politie.

La fel s-a intimplat pe 25 martie, cind participantii pasnici la Marsul unionist au fost impiedicati, prin toleranta ilegala (sau prin dispozitii date) a politiei, sa isi desfasoare actiunea. De atunci si mereu factorii Puterii, care stau in spatele sculei Garbuz, de mina cu fortele oculte proruse din Guvernul Filat fals proeuropean, ii ataca pe unionisti, pentru ca televiziunile hotilor politici de la Putere sa toarne minciuni de dimineata si pina seara la posturile controlate despre „altercatii”, „sticiki”, „incaierari”, „luari la harta”, „potasovki” si alte neadevaruri.

Cei care au participant la Marsul unionist de la Cahul, ca si anterior, la alte marsuri, sunt „manifestanti”, si nu „protestatari”, cum scriu portalurile de stiri care nu se respecta si manipuleaza.

Nici o incaierare dintre manifestantii unionisti si gruparile de infractori ai zisilor “Patrioti ai Moldovei” NU A AVUT LOC!!!

Infractorii s-au incaierat cu politia, iar membrii Consiliului Unirii si Actiunea-2012 de fiece data s-au oprit in loc atunci cind vedeau drumul blocat si asteptau sa fie deblocat. Personal, am cerut politiei sa ne asigure securitatea, dupa ce coordonatorii de la Cahul au mai depus o cerere la autoritati, solicind acelasi lucru. Nu a stiut politia de scopurile celor care se lauda, fara nici o jena, ca incalca legea si nu permit accesul in PMAN (25 martie) pentru unionisti?

Inainte de actiune, presedintele raionului l-a sunat pe coordonatorul de la Forul Democrat al Romanilor si l-a intrebat daca manifestantii nu au de gind sa demoleze monumente. Acesta a ramas trasnit si a spus „nu”. Ma intreb daca presedintele comunist al raionului l-a sunat pe Garbuz sa il intrebe de ce vrea sa faca faradelegi la Cahul prin contramanifestatie si de ce aceasta nu a fost oprita?  

Politia a indeplinit sarcina de a-i apara pe manifestanti, cu exceptia celor in care criminalii au aruncat cu oua si cu pietre, pe unii lovindu-i in cap. Sub ochii mei, cind discutam cu reprezentantul MAI din Chisinau, in acesta a fost aruncat un ou. Doua au fost aruncate in mine, dar nu m-au murdarit, spargindu-se jos sau in Tricolorul de 30 de metri intins.

Publika TV, ProTV si alte televiziuni si portaluri manipuleaza fara rusine cind spun ca unionistii si antiunionistii s-au incaierat, neputind sa arate nici un cadru, pentru ca nu a fost, aratind doar cum politia incearca sa anihileze criminalii.

Politia, insa, nu a reusit sa ii izoleze, in situatia cind ei nu aveau autorizatie si le-au permis sa se posteze linga participantii la Marsul unionist, permitindu-le pe tot parcursul itinerariului sa incerce sa ii provoace pe unionistii, care nu au raspuns provocarilor si, repet, se opreau in loc atunci cind drumul era blocat, pentru ca politia sa il degajeze si sa isi poata continua calea prin coridorul creat. La incheierea manifestatiei, iarasi, criminalii au incercat sa atace, insa politia a facut un dreptunghi, scotind unionistii la drum de linga Monumentul lui Ioan Voda.

Politia statului nu poate asigura ordinea. Statul nu are politie suficienta, dar problema e ca, dimpotriva, da dispozitii politiei sa creeze conditii si sa incurajeze altercatiile, ca sa impiedice manifestarile pasnice, democratice, ale unionistilor care, in opinia lui Filat si Efrim, trebuie „denigrati”, compromisi, transformati artificial in forte marginale, extremiste etc.

In decursul ultimelor zile am primit mesaje jignitoare, inclusiv avertismentul ca Filat a dispus provocari, ca sa interzica PNL. Noi asta simtim de multa vreme, dar nu-i va reusi, pentru ca vom cere ori amendarea Legii cu privire la intruniri, ca sa nu permita criminalilor sa atace, in sensul ca doua manifestari nu pot avea loc la o distanta mai mica de jumatate de kilometru, ori vom cere demisia Guvernului AIE, ca si coloana a cincea a Rusiei, care foloseste scula Garbuz (suna ceva cunoscut, nu? Ca si Filat e un pepene verde pe de asupra si rosu pe dinauntru) „harbuz” impotriva unionismului-romanismului. 

IN REPUBLICA MOLDOVA FORTELE DE ORDINE NU POT ASIGURA CONDITII PENTRU EXERCITAREA LIBERA A DREPTURILOR SI A LIBERTATILOR FUNDAMENTALE ALE OMULUI, IN SPECIAL A DREPTULUI LA INTRUNIRI, LA LIBERA EXPRIMARE, LA PLURALISMUL DE OPINII SI LA PLURALISMUL POLITIC.

Toata presa controlata de patronii/hotii politici trimbiteaza de dimineata pina seara despre incaierari inexistente doar pentru ca – asa ca si pe 25 martie, unde si politia municipala (a lui Chirtoaca) a actionat la comanda –  la televiziunile antiromanesti trebuie sa se spuna ca nu este nicio diferenta intre Consiliul Unirii si criminalii lui Garbuz, care “se lauda” ca isi apara cu pumnii patria (sovietica).

NU EXISTA NICI O POZA DE INCAIERARE SAU “LUARE LA HARTA” INTRE MANIFESTANTII UNIONISTI PASNICI SI INFRACTORII PRORUSI, CARE FAC CE VOR PE TERITORIUL STATULUI NOSTRU – UN STAT IESIT IN AFARA CONTROLULUI PUTERII.

Marsul de la Cahul a aratat – daca mai era nevoie – ca o hirtie de turnesol, ca in Republica Moldova nu se respecta legea. De asemenea, a aratat – daca mai era nevoie – ca unionistii sunt pasnici si defileaza linistit, legal, democratic, in timp ce scula AIE si a Moscovei, reprezentata de Garbuz, constituie elemente antinationale, ilegale, infractoare, antidemocratice, puse special sa mearga pe urmele unionistilor, pentru a le denigra imaginea acestora si a-i arata lumii ca elemente „antistatale”, „anticonstitutionale” etc., exact asa cum sunt, de fapt, tilharii prorusi de la guvernare.

PNL, ca unul dintre organizatorii Marsului pasnic unionist, va depune un demers la MAI sa ii ceara sa respecte legea in cadrul intrunirilor publice si a sesizat deja unele organisme internationale in legatura cu incalcarea, de catre fortele de ordine, la comanda patronilor politici, a drepturilor si a libertatilor fundamentale ale omului.

RUSINE – SPUNEM – FALSILOR DEMOCRATI! TOATA GUVERNAREA AIE ESTE ANTIROMANEASCA SI ANTIEUROPEANA, vorbind de Europa exact ca si comunistii – doar ca sa poata toca, in locul satrapilor, fondurile europene, pe care le impart prin cabinete in interes propriu si de partid.

Cerem misiunilor diplomatice de la Chisinau si Ambasadelor strine sa inregistreze plingerea participantilor la actiunea desfasurata la Cahul in legatura cu nerespectarea drepturilor si a libertatilor fundamentale ale omului de catre regimul prorus Filat.

Vitalia Pavlicenco 

Iata o stire si doua linkuri de pe www.union.md scrise de participanti la Mars.

De ce politia nu a intervenit impotriva contramanifestatiei de la Cahul? Presiuni din partea primarului comunist?                

http://romanbasarab.union.md/iata-persoana-care-se-batea-cu-politistii-la-cahul-sa-vedem-daca-va-fi-sanctionata
http://romanbasarab.union.md/de-ce-politia-nu-a-intervenit-impotriva-contramanifestatiei-de-la-cahul-presiuni-din-partea-primarului-comunist

Dupa cum bine stiti astazi la Cahul cateva sute de persoane au manifestat impotriva comunistilor si au cerut Unirea R.Moldova cu Romania. Nu am sa insist pe ce au scris ziarele, ci doar vreau sa ma rezum la modul in care au actionat autoritatile.

Intr-un stat de drept, asa cum este si Romania, este inadmisibil ca la o manifestatie si o contramanifestatie sa se permita in acelasi loc. Intr-un stat de drept un manifestant nu are voie sa puna mana pe cordonul de politie cu atat mai mult sa il imbranceasca si sa il ia la pumni pe jandarm. Nu am vazut nici un baston, nu am vazut nici o dubita, nu am vazut nici un gard de protectie, nu am vazut nici un scut de protectie, nu am vazut persoane in stare de ebrietate violente ridicate si duse la sectie… practic, in afara de bunavointa politistilor scosi in strada cu mainile goale cei de sus nu au facut decat sa submineze buna functionare al acestui eveniment. Repet inca odata, cei scosi in strada si-au facut datoria, insa comenzile venite de la conducatorii lor ne fac sa inclinam spre ganduri ascunse si interventii din partea Primarului comunist din oras.

Exact acest lucru l-au facut reprezentantii ‘Aurolacilor Moldovei ‘ si ai ‘Ligii tineretului rus” : s-au luat la bataie nu cu manifestantii pasnici, ci cu politistii.

De asemenea, mi se pare inadmisibil  ca pe tot drumul sa fie permisa atitudinea violenta a unor provocatori, ei nefiind in numar mai mare de trei patru si cu usurinta acestia se pot vedea pe camere (erau 50 dar doar 3-4 erau salbatici) . Practic, de aceasta data cu buna stiinta, politia nu a dorit sa intervina, deoarece, daca acele patru persoane erau duse spre legitimare, asa cum si corect ar fi fost, ei neavand autorizatie, lucrurile nu ar fi luat o astfel de intorsatura.

Noi am manifestat pasnic, ca de fiecare data, si nu am raspuns la provocari. Cum sa raspunzi unor analfabeti care vorbeau in rusa si nu isi cunosteau propria limba, cum sa raspunzi unora care racneau ca salbatii, faceau tot felul de grimase  si aruncau de la distanta cu … scuipat, oua, pietre si bucati de lemn… La asa ceva orice persoana civilizata refuza sa reactioneze. Totusi politia ar fi trebuit sa o faca avand in vedere ca la eveniment au existat invitati si din Romania iar acest lucru este stiut.

Peste 30 de romani care au trecut vama vor depune la ministerul de externe din Romania o petitie prin care vor solicita analizarea modului in care Ministerul de Interne din R.Moldova a ales sa le asigure securitatea pe parcursul desfasurarii Marsului de la Cahul. Este inadmisibil ca in secolul XXI sa nu poti sa te manifesti pasnic intr-o tara a Europei, cu atat mai mult ca nu ceream decat cresterea nivelului de trai si a bunastarii prin Unirea cu Romania.

De aceasta data nu vom permite ca lucrurile sa ramana asa. De aceasta data vom actiona pe caile legale, ca cei care nu si-au facut treaba sa plateasca.

 

Loading Facebook Comments ...

20 Comments

Add a Comment
 1. RUSINE !
  domnule Presedinte Nicolae Timofti !
  auto-intitulat “Omul Legii ” !
  ——————————————————————————–
  Daca aveti toata puterea in mânile Dvs.
  de ce permiteti la niste teroristi,
  criminali de drumul mare sa terorizeze
  niste cetateni pasnici, care in limitele Legii
  si a drepturilor democratice europene
  doresc sa-si exprime liber opiniile
  / despre Re-Unirea cu România in timpul Marsului
  de la Cahul din 22 iulie 2012, sau orice alete idei/ ?

  De ce mai convocati Consiliul de Securitate
  daca nu doriti sa va protejati cetatenii de ucigasii
  marilor personalitati ale neamului ?

  Rusine la toti 3 din Vârful STATULUI mafiot si corupt:
  Timofti, Filat si Lupu !
  ————————————————————-
  Moldova de Est: STAT mafiot
  / la fel ca Muntenegru si zona Kosovo/,
  asa cum scrie publicatia italiana “Limes” !
  http://www.jurnal.md/ro/news/moldova-stat-mafiot-223579/

 2. В Молдавии к власти пришла малограмотная деревня с деревенским менталитетом, образовав пародию на государство. Колхозники, решившие построить космический корабль.

  Наше, так называемое государство, представляет собой сплошной ХАОС, в котором каждая государственная структура существует сама по себе и действует по усмотрению своего партийного лидера, не подчиняясь единому центру. Это государственный организм БЕЗ МОЗГА.

  Исходя из закона термодинамики о возрастании энтропии, это формирование неминуемо и безвозвратно должно распасться не отдельные «молекулы».

  Интуитивно чувствуя это, те, кто добрался до «корыта», не умея рационально управлять, спешат разворовать страну.

  От полного распада, пока не поздно, Молдову может спасти лишь вхождение с состав другого УПРАВЛЯЕМОГО государства.

 3. da de ce KGBul dumneavostra nu va aparat doamna agent ???

 4. Pt Gheorghe

  Pt ca KGB-ul e al dumitale, nu e al meu, el este al rusilor, al lui Ghimpu, Filat, Lupu, Resetnikov. Eu nu am avut si nu am nimic in comun cu nici un KGB.

 5. Patriciu says:
  July 23, 2012 at 6:41 am

  P.S.
  Despre marşul prounionist de la Cahul
  puteţi să vă mai informaţi vizionând filmările mele de la:

  http://www.youtube.com/watch?v=Wy8oq-663Qc&feature=plcp

 6. Pt Patriciu

  L-am preluat si postat peste tot.

 7. Sa va deie Dumnezeu sanatate, doamna Pavlicenco, caci la noi cind veniti aveti nevoie de sanatate! Va asteptam la Balti pe data de 05 august!

  http://gzt.md/index.php/article/%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D1%86%D1%8B/10948/

 8. d.Pavlicenco da ce sunteti cu stea in frunte ca toti trebuie sa se supuie voua unor unionisti care aduc numai dezbinare,invrajbire si haos intr-un stat independent si suveran? din cele expuse de d-tra se subintelege ca toti sunt pidar…si nesimtiti si va incurca voua in binefacere, adica in mult asteptata unire de catre toti cetatenii RM))),ma scuzati dar sincer va spun nu aveti nici o sansa,autoritatile si celelalte institutii statale cum ar fi SISul si MAIul se conforma si se supun legii,asta e si normal intr-un stat in care o grupa de sectanti incearca sa-si impuna opinia si iluziile bolnavicioase unei majoritati, cu atit mai mult dupa parerea mea ei chiar inchid ochii la unele momente care nu ar fi tolerate chiar si in cel mai democrat stat din lume, eu socot asa , caci din momentul in care v-as luat angajamentul sa petreceti astfel de manifestatii antistatale trebuia sa va asumati si riscurile care tin de activitatea voastra,dupa cum inteleg nu sunteti o persoana prostuta si intelegeti foarte bine ce faceti si inspre ce tindeti,si stiti foarte bine ca majoritatea populatiei nu v-a accepta niciodata ideia reunirii,mai rau de acei care se afla peste prut si cu care incercati sa manipulati si sa-i duceti in eroare,nu suntem oameni prosti si toti intelegem ca cu fiecare manifestatie de a voastra se va tensiona si mai tare spiritile, si deci sa nu ajungem la un final tragic in care majoritatea cetatenilor RM va va inghiti tot cu „hvostic”,eu am o propunere faceti-va o „Kletca” ,cusca 4 pe 4, cam trebuie sa incapeti toti citi sunteti, , acoperiti-o cu un metal mai gros sau cu stecla de asta bronata si dati-i bataie ,si atunci nici tancurile nu o sa va incurce sa va faceti misia, caci va socotiti Mesia dupa cum vad!sper ca sfatul va fi de folos si ve-ti face concluzia bazindu-se pe o gindire rationala,nu merita sa va jucati cu focul, totusi nu a venit inca acel timp in care populatia statului RM va va sustine, oricum succese si o zi buna in continuare, nu va inervati si nu va stricati nervii ca sustinatorii vostri asteapta de la voi o minune care cine stie poate ca peste vrio 200 de ani se va adeveri !!!

 9. Rusoaica spune:
  От полного распада, пока не поздно, Молдову может спасти лишь вхождение с состав другого УПРАВЛЯЕМОГО государства.
  Смешно)))вы с чекистами за одно? а не стрёмно?напишите пожалуйста как вы видите свое существование в государстве языка которого вы не знаете,извините конечно но мне вас жаль,потому что иногда нужно думать о последствиях,или вы расщитываите на поддержку вашего покровителя,а зря смотрите не остантесь у разбитого корыта да еще и скучай недоброжилателей

 10. 1.Dezmăţul lichelelor kremlinului are loc din cauza că acest teritoriu a fost cedat de Obamâci şi Merkel pe mâna criminalilor locali conduşi de mafia putinistă.
  2.Trădătorii de pe Dâmboviţa sunt implicaţi cu o patima caracteristică doar mentalităţii balcanice în reglări de conturi şi luptă pentru ciolan.
  Aceşti trădători nu au timp de nişte amărâti „ruşi” din Republika Moldova.
  În final:” De la Nistru pân-la Tisa tot românul plânsumi-s-a.”
  Un popor de laşi.

 11. In al doilea filmulet se vede bine si a doua manifestare.Pe astea nu-i pedepseste nimeni si nu-i elibereaza nimeni din serviciu.

 12. Bravo PNL – sunteti pe linia intai, militand pentru unire!

  Politia trebuie sa-si faca datoria, de a apara drepturile la manifestatii pasnice.

  Pseudopatriotii zombati sunt comunistii deghizati. Iata rezultatul propagandei diavolului rosu de la Kremlin, care a falsificat istoria, a distorsionat adevarul.

  Insa asta o sa ne mobilizeze si mai mult. Unire! Traiasca Romania Mare!

 13. Pt. Oleg:

  Oleg, у меня нет покровителей. Моим покровителем должен быть ЗАКОН, который обязателен для всех, включая и «покровителей».

  «Смешно)))вы с чекистами за одно?»

  Нет, не заодно, потому как чекистов в Молдове, к счастью, уже не существует (в первоначальном понимании этого термина). Хотя в РФ, к сожалению, они все еще у власти, и не прочь возродить распавшуюся тоталитарную империю.

  «а не стрёмно?напишите пожалуйста как вы видите свое существование в государстве языка которого вы не знаете»

  Пишу: не стрёмно! С языком, при необходимости, я как-нибудь разберусь.

  «извините конечно но мне вас жаль,потому что иногда нужно думать о последствиях,»

  Именно об этом я и думаю.

  «смотрите не остантесь у разбитого корыта да еще и скучай недоброжилателей»

  Олег, разве Вы не заметили, что «корыто» уже разбито?

 14. Rusoaica spune:
  Так а в чем же проблема,закон то соблюдается,ни кто из госструктур не препятствовал „мирным” манифестациям национ.,или я не прав?проста госпожа Павличенко видит это по другому,она видите ли хотела бы чтоб тех кто пришел высказать мнение большинства населения РМ чтоб их взяли в кольцо и начали их травить слезот.газом,потом для профилактики пару дубинок по спине и в добавок чтоб дали лет по 10 в нагрузку,но извините это невозможно что делать если наши властители бездействуют и смотрят сквозь пальцы на все происходящие,я имею в виду травлю людей,другое дело как эти патриоты высказывают сою точку зрения по поводу несогласия с нацон.,вести себя как бешеные аборигены это их не красит

 15. Eu de mult va spun ca AIE este pro-rusa care duce treaba spre federalizare si aderarea la uniunea euroasiatica..

 16. Pt. Oleg:

  Oleg, чтобы я Вас лучше понимала, не мучайтесь и пишите на своем родном языке -румынском.

 17. Nu de mult am aflat ca .

  Vladimir Filatov- Vlad Filat este ofiter KGB URSS trecut in rezerva

  Valerii Lazarev-Valeriu Lazar este ofiter KGB URSS trecut in rezerva.

  Ion Hadirca- fost agent KGB URSS sub acoperire trecut in rezerva.

  Marian Lupu fost membru PCURSS

  etc……….

 18. Interviu cu prof. univ. dr. Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române

  23.07.2012

  – Apropo de negocieri în dosarul transnistrean , cum vedeți evoluțiile în acest dosar?

  – Sincer să fiu, nu prea le văd, sau, dacă le văd, nu le văd foarte optimist.

  Deocamdată e bine, dar viitorul e ambiguu. R. Moldova a preferat să facă un joc „căldicel”, adică discuții fără finalitate politică, cu accent pe aspecte care țin de „încrederea dintre părți”. Nu știm deocamdată care e ideea directoare a negocierilor, RM nu are un plan de soluționare, conceptul din 2011 a devenit deja vetust, deci nu mai este în uz. Ideea este cea a negocierilor fără (geo)politică, ceea ce trebuie să recunoaștem că este aproape în contradicție vădită cu viziunea oficială sau oficioasă a Chișinăului asupra conflictului! Așa-numitele „măsuri de consolidare a încrederii” se aplică îndeosebi atunci când avem de-a face cu conflicte etnice sau religioase, în care cele două tabere se urăsc iremediabil, iar lipsa de încredere predomină. Adică exact ceea ce Chișinăul spune că nu a fost conflictul transnistrean, care nu e nici etnic, nici religios, ci mai degrabă politic și geopolitic. Adică tocmai elementul pus între paranteze acum în negocieri! Mă rog…

  Problema de fond este alta: cum va face Chișinăul și ce va face dacă va fi la un moment somat să dea un răspuns politic în aceste negocieri? Și asta nu se va întâmpla azi sau mâine, ci într-un context geopolitic tensionat în care această chestiune se va cere tranșată.

  Cum va reacționa în situația în care va avea în față actori de tipul Federației Ruse sau/și Germaniei, iar ajutorul și protecția americană de care beneficia în 2000 va dispărea discret? Va putea fi radical Chișinăul în fața Rusiei împotriva Europei sau viceversa, dacă i se va cere prea mult? Cum va putea opri jocul acesta pervers al negocierilor fără politic?

 19. с чего вы взяли что я мучаюсь? я всегда разговариваю с человеком на том языке котором он владеет,вот вы говорите что думаете о последствиях, но говоря что : „От полного распада, пока не поздно, Молдову может спасти лишь вхождение с состав другого УПРАВЛЯЕМОГО государства”,имея виду Румынию, вы не думаете что плюете в лицо всем русскоязычным гражданам РМ и не только,честно я не думаю что ваши друзья и знакомые разделяют вашу точку зрения, вот скажите честно вы были в Румынии,вы считайте что нас что-то ище связывает кроме языка и то который на протяжение многих лет мутировал благодаря вмешательству русской культуры,(и если честно я очень рад что мог ознакомиться с классиками русской литературы),я к чему это,вы на самом деле думаете что наше общество в целом сможет влиться в общество румын,общество которое не соответствует нашим интересам и нашим взглядом на жизнь в целом,я конечно не имею виду ту малую часть граждан РМ которые считают себя румынами,потому как сами понимаете они живут этой жизнью,культурой, интересуется всем что связано с повседневной жизнью румын,смотрят рум.ТВ и читают лишь рум. литературу,а остальные ,то есть полное большинство граждан нашей страны смотрят передачи и фильмы на русском,слушают русскою музыку,зарегистрированы в контактах и одноклассниках,и интересуется всем что связано с РФ

 20. O mare majoritatate a populatiei isi doresc unirea cu Romania, asta arata si cererile depuse pentru redobindirea cetateniei romani, dar ca nu toti au curajul sa lupte impotriva celor care au fost primiti cu ospitalitate in tara noastra si acum se cred stapinii acestei tari. Dar nu a mai ramas mult pina ne vom elibera de ei. Tot mai multi moldoveni inteleg ca este nevoie de unire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *