Pozitia Consiliul Unirii in legatura cu vizita premierului Victor Ponta in Republica Moldova

Blogul meu a fost inaccesibil din motive care nu au tinut de mine. Imi cer scuze pentru situatia creata si va multumesc pentru ca ati revenit pe platforma noastra de dezbateri.

Consiliul Unirii pledeaza ferm pentru legaturi cit mai strinse intre Guvernele de la Bucuresti si Chisinau, salutind, in martie, la Iasi, prima sedinta comuna a celor doua Executive romanesti si proiectele economice comune aflate in stadiu de intentie sau de derulare. Consiliul Unirii este convins ca prin cooperare economica se poate atinge mai rapid idealul Unirii si are in activul sau mai multe proiecte pe care le va propune ambelor Guverne.

Indiferent de schimbarile politice de la Bucuresti – ceea ce nu e valabil si pentru Republica Moldova – Consiliul Unirii considera ca – din partea conducerii politice a Romaniei – relatiile trebuie sa se desfasoare doar pe calea adincirii, ca si a ascensiunii la niveluri cit mai inalte.

Consiliul Unirii nu exprima simpatii si antipatii politice fata de Puterea sau opozitia din Romania, dar doreste ca toate partidele de acolo sa manifeste interes pentru idealul reintregirii neamului romanesc.

In acest sens, Consiliul Unirii atentioneaza conducerea Romaniei ca, in stinga Prutului sunt tot mai multi romani avind si cetatenia romana, care au dreptul sa participe la procesul electoral din dreapta Prutului si nu doreste ca acestia sa fie “trebuinciosi” numai in perioadele electorale. In acest sens, Consiliul Unirii transmite inaltului reprezentant si premier din partea USL preocuparile legate de intentiile decidentilor de la Bucuresti de a restringe drepturile cetatenesti ale romanilor aflati, urmare a unor decizii tragice din istoria poporului roman, in afara Statului Roman, ajungind victime pentru experiemente ale regimului comunist.

Consiliul Uniri solicita premierului Victor Ponta, care vine in vizita la Chisinau, sa transmita guvernantilor ca intilnirile bilaterale trebuie sa fie eficiente, si nu formale, pentru acumulare de capital politic si electoral. Cea mai buna dovada a interesului sincer al guvernantilor fata de romanii din Republica Moldova, care constituie, in proportie de 80 la suta, majoritatea populatiei in cel de-al doilea stat romanesc, ar fi modificarea legislatiei electorale in sensul crearii unei circumscriptii speciale numita Basarabia, cu dreptul de a candida al originarilor basarabeni si cu o reprezentare in Parlament egala cu cea acordata din oficiu unor categorii de populatie, cu nerestringerea sectiilor de votare, dar prin crearea cadrului legal participarii libere, oneste si corecte pentru locurile oferite prin lupta electorala romanilor din stinga Prutului.

Consiliul Unirii solicita Comisiilor Electorale Centrale din cele doua state romanesti sa semneze acorduri care sa permita desfasurarea de campanii electorale fara restrictii pentru cei cu drept de vot pe ambele maluri ale Prutului. Consiliul Unirii solicita Guvernului Filat sa incurajeze presa publica si cea controlata de patronii politici sa ofere spatiu concurentilor electorali pentru Parlamentul Romaniei, pentru ca cetatenii romani cu drept de vot sa ii poata delega pe cei mai buni reprezentanti in structurile Puterii de la Bucuresti.

Consiliul Unirii va expedia Parlamentului, Guvernului si Presedintiei propuneri concrete la legislatia electorala, care sa asigure drepturi adecvate numarului tot mai mare de cetateni romani din stinga Prutului, propuneri ce vor fi difuzate in spatiu public.

Consiliul Unirii spera ca urmare a intilnirii celor doi premieri romani sa aiba de cistigat romanii de pe ambele maluri ale Prutului pe dimensiunea integrarii reciproce intraromanesti.

Chisinau, 13 iulie 2012

Loading Facebook Comments ...

10 Comments

Add a Comment
 1. Reply
  admin says:
  July 14, 2012 at 12:11 pm
  Pt Osoianu

  Nu va mai osinditi atita, ca e inzadar. Nu am colaborat cu nici o securitate in viata mea si mai bine scrieti versuri despre PL-isti, ca Resetnikov a spus ieri la Publika limpede ca mai multi din Fractiunea PL au colaborat cu KGB-ul, ceea ce s evede din documentele de arhiva publicate si pe blogul meu http://www.pavlicenco.md Nu mai spun de alti, din alte partide. Degeaba va tot chinuiti sa ma jigniti, mai temeti-va de Dumnezeu, ca eu nu ma tem, nu ma ocup nici cu minciunile, nici cu denigrarile, asa cum faceti. Poate aveti si niste copii, fiti atent – Dumnezeu da rasplata pe copii. Asta va sugerez de azi inainte. Vedeti ca nu ma deranjeaza sa va admit cu prostiile pe blogul meu, chiar daca ai mei colegi imi cer sa va sterg si pe dumneata, si pe altii. Dar eu nu fac asta, pt ca este important ca eu imi stiu onestitatea si realitatea ca nu sunt santajabila. Restul – sa va judece Dumnezeu. Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce fac!

 2. Reply

  ––––––––––––––––––––––––––––––––

  Președintelui PNL Pavlicenco

  Bună ziua d-na Pavlicenco , ați ales un jen epistolar
  Care nicidecum nu face cinste idealului de crâncen liberal
  Și scrisoarea dumitale mai degrabă parcă”ar fi denunț la KaGeBe
  Coincide stilul și silaba, locul , deja-vu – …parcă mai eri…

  Cum așa, să Vă permiteți să „turnați”, pe PL-știi astea a lui Ghimpu
  Oare nu înțelegeți că”u venit alte vremi și nu mai este simplu
  Că în bază de verbal denunț omul să infunde pușcăria
  Și stea poeții în jenunci savurând în vers psihiatria.?!

  Pur și simplu eu ca cetățean de rând , da m-am adresat la D-stră
  -Ca la o „elită” de partid care-i ” viitorul” Țării noastre
  Și voiam să vă întreb ce se întîmplă și de ce câștiga rusofonii
  Când așa vedete explicite are românimea autohtonă?!!!

  Când așa poet cum e Dabija joacă un rol ne”nțeles de gloate
  Când acolo un Popescu de prin Frisco ne indică ce și nu se poate
  Când numai moșnegi și babe în consiliul acesta al unirii
  Da mă rog și eu , un prost ca noaptea vă întreb : da unde”s astea -tineri .?!

  Unde-s astea care-au terminat Sorbonne ,Oxford, Massachusetts
  În partidul astă Penele-u, care numai a liberalizm -scuzați Vă rog- nu pute
  Sau acele milioane plohotniuce investite în „proectul fidelicenco”
  Nu Unirea Țării ne aduce ci la cei de lângă treucă- dividende.?!

  Unde”i măcar încercarea de a face Referendumul acesta al Unirii
  Să nu știi „neata ce”nseamna asta -Cavaler al Stelei României?!!
  Un nimic de Selin poate strânge muscalimea asta în cohorte
  Da neatale verși peste copiii mei tot veninul care-l ai pe colte.?!

  Am nevoie eu să șantajez un nimic și-un nimenea de babă.?!
  Am nevoie eu s”o denigrez înșirând cu măiestrie vers din coadă?!!
  Nu… încerc și eu cumva prin exemple transpirate”n propoziții
  Să arăt la întreagă Țara mea cine”s clonele ce zac prin opoziții…

  Și termin cu fraza dumitale- „Nu va mai osîndiți atîta, că e înzadar…”
  -„V-am vândut cu tot cu măruntaie și cu tot cu aspirații la bazar…
  Și mă mir de ce în Țărișoara , toți ce au de spus ceva , toți tac.?!
  Și mai fac o copy paste , cam ca Ponta- „Iartă-i Doamne, că nu știu ce fac!”

  PS
  Doamnă Pavlicenco de erați o cetățeancă … da de rând așa ca mine
  Nu perdeam eu cu neatale nici o clipă , și neatale asta știi chiar foarte bine
  -Nu încurcați la nobile idei , , demisionați , sunteți bunică
  Și din Rotary și Penele , și din toată zoaia asta de elită…

  Și”nca una- toți în Țărișoara noastră tac sau prostesc poporul cu minciuna
  Pentru viitoare generații eu o fac – blestemați-mă sau omorâți-mă – tot una
  Eu voi spune adevărul crud să înțeleagă strănepoții nostri și urmașii-
  Că a fost cândva un scrib cam surd, dar care auzea ce cântă lașii….

  14 iulie 2012

 3. Sa ajute Domnul sa castige Basescu la referendum. PSD-ul sunt niste dinozauri cinstit retrograzi si hrapareti, care nu se satura pana nu mananca ultima padure din carpati. Pe langa toate asta mai si miros a Moscova si vechea Securitate/KGB. Ma intreb oare de ce UNIMEDIA si VOX au fost inchise tocmai de sambata, tocmai ziua in urma hotararii de suspendare… Si nu in ultimul rand, Romania deja a avut destula politica de stanga pana la 1989/2004.

  Bobocelul acela de Ponta care n-a ridicat un deget in viata lui si n-are nici un fel de habar de ce inseamna valoarea muncii, si care a inaintat in cariera sa pe minciuna si frauda intelectuala, sa mai aiba si tupeul sa ajunga prim ministru! I-auzi bre! Sa ne ajuta D-zeu sa dispara cat mai repede de pe scena politica romaneasca asa ceva. Sa mearga la carpit mese si cusut pantaloni, sa vada ce inseamna sudoarea clasei muncitoresti pe care pretinde c-o reprezinta… Si tot partidul acela sa dispara, au furat destul in ani 1990-2004, si din pacate pana nu se schimba generatia din PSD, nici Romania nu va avea un partid normal si autentic de stanga.

 4. ha ha ha
  dumnezeu bate in copii, frumoase cuvinte din gura unei femei

  se vede ca totusi va derangeaza acuzatiile, apropo scanul documentului KGB arata destul de identic

 5. Lui Voronin ii place de Ponta si de Antonescu! Hop asa! In Romania vor sa revina comunistii la putere. Basescu a avut dreptate. Doamne fereste, de atata minciuna, care defileaza in societate. Deschide-le ochii, Doamne, ca multi sunt orbiti!

 6. Ponta e un derbedeu periculos, iar Antonescu e un netot. Traiasca Basescu!

 7. Pt Legendarus

  Nu am inteles nimic din aberatiile expuse aici. Invatati a scrie corect macar cuvintul „ieri” inainte de a scrie asemenea „versuri” la comanda, fara inspiratie.

 8. Pt moldovean

  Stii, eu nu cunosc deloc faptul cum se fac falsurile. Nu m-am ocupat cu asa ceva. Dar cel care ar fi avut ceva cu KGB-ul trebuia sa fi semnat, din cite eu inteles, donosuri pe cineva. Alte documente poti face cu nemiluita.

  Cit priveste cine a colaborat – prob abil cei cu functii in organele sovietice, comuniste, eu nu am detinut. Nu am fost sefa in perioada sovietica. Am toate actele solicitate care au confirmat orice lipsa de acte in general pe numele meu la KGB-SIS, asta in plin regim comunist. Cine ca cine, dar uite eu nu sunt nici santajabila, nici compromisa. Sa mai cautati asa oameni… Nu prea veti gasi.

 9. …pe cel gebos îl va’ndrepta numai mormântul
  pe cel cu pai în ochi- o bârnă pe spinare
  pe spurcăciuni- numai răbdarea și cuvântul
  cu adevăr cuvântul și răbdare…

 10. Cuplul Ponta-Antonescu cu oligarhii in spate legaţi strâns cu banda cekiştilor din Kremlin sunt un adevarat pericol pentru România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *